Premiul Nobel pentru… razboiul care sta sa inceapa?! (Stiri 9-10 octombrie 2009)

10-10-2009 5 minute Sublinieri

UPDATE

Obama 2008

 • Hotnews:

VIDEO Barack Obama a cistigat Premiul Nobel pentru Pace

Lech Walesa, despre premiul Nobel: Cine, Obama? Atat de repede? Prea repede!

Presa americana: Radiosul Obama accepta Premiul pentru Pace sau Cum sa castigi Nobelul in 12 zile

 • Ziua:

Obama: Privesc decizia comitetului Nobel cu surprindere si profunda umilinta

Activistii de dreapta i-au sugerat lui Obama sa returneze premiul Nobel pentru Pace

Israel: Felicitari si ingrijorare dupa decernarea Premiului Nobel pentru Pace

Vaticanul spune ca atribuirea premiului Nobel lui Obama constituie o incurajare in favoarea dezarmarii nucleare

 • Hotnews:

Iranul ameninta ca va arunca in aer inima Israelului daca este bombardat

“Daca o singura racheta americana sau sionista se abate asupra teritoriului nostru, inainte ca praful exploziei sa revina pe pamant rachetele iraniene vor arunca in aer inima Israelului”, a declarat Mojtaba Zolnur, adjunct al reprezentantului liderului suprem Khamenei pe langa Gardienii Revolutiei, armata ideologica a regimului.

Surpriza la Moscova: Proiectul noii doctrine militare a Rusiei prevede posibilitatea “atacurilor nucleare preventive”

Serghei Lavrov: Noul proiect al scutului antiracheta suscita mai multe intrebari decat raspunsuri

Declaratia ministrului de Externe, facuta la Chisinau, este surprinzatoare, in conditiile in care Rusia s-a declarat satisfacuta, pana in prezent, de decizia presedintelui Obama de a renunta la amplasarea scutului antiracheta in Polonia si in Cehia. “Exista constant declaratii si fapte care suscita mai mult intrabari decat aduc raspunsuri“, a declarat Lavrov, in capitala Moldovei, unde incepe summitul Comunitatii Statelor Independente (CSI, formata din statele fostei URSS, cu exceptia tarilor baltice si a Georgiei). “Ne-am dori sa obtinem clarificari exhaustive” asupra noului proiect antiracheta american, a adaugat el, in conditiile in care secretarul american de Stat, Hillary Clinton, este asteptat marti la Moscova.

Ben Lieberman, Heritage Foundation: Tot ceea ce ni s-a spus despre incalzirea globala nu e adevarat

Afirmatiile sale au fost completate de un alt analist ce lucreaza pentru think tankul american, Jack Spencer, care a spus ca discutia despre incalzirea globala este o problema falsa, parte a unui santaj politic”. El s-a referit la afirmatiile celor care sustin ca schimbarile climatice sunt legate de securitatea nationala. “Cel mai simplu mod de a obtine bani este sa faci din orice problema o chestiune de securitate nationala“, a spus Spencer.

VIDEO Guvernul britanic plateste 6 milioane de lire sa-i convinga pe sceptici ca exista incalzire globala

Presedintele Poloniei a semnat Tratatul de la Lisabona. Cehia, singura tara care nu a ratificat inca documentul

 • Ziua:

Euforia a trecut: Rusia si SUA reincep disputele pe tema scutului antiracheta

Camera Reprezentantilor ii acorda patru luni lui Obama pentru a face un raport privind Iranul

Kaczynski mai asteapta

Klaus confirma ca vrea o derogare de la Tratatul de la Lisabona legata de bunurile germanilor sudeti

Deşi toată lumea, chiar şi procurorul, se aştepta să fie declaraţi nevinovaţi, vineri, 9 octombrie, Tribunalul din Komotini a condamnat la 15 luni de închisoare cu suspendare pe Egumenul Efrem şi pe Părintele Arsenie. Dată fiind schimbarea de guvern care a avut loc recent, nu e exclus ca hotărârea să aibă şi un substrat politic de culoare verde. Vom reveni…

…Extinderea Muntelui Sfânt, Legea Halacha si profetul autentic

Dar cum toata lumea este convinsa ca fortarea ridicarii Templului pe Domul Stancii, unde din anul 691 se afla Moscheea Al Aksa care marcheaza locul din care Mohammed s-a ridicat la Rai, ar declansa un conflict militar nimicitor, sunt si voci care spun ca viitorul Templu s-ar putea construi in apropierea vechiului loc pe care precedentele au fost inaltate. Dupa cinci ani de cercetari, avand la baza si argumentul Legii Halacha a evreilor, s-a nascut initiativa “Viziune asupra Muntelui Sfant al lui Dumnezeu”. Aceasta sustine posibilitatea extinderii Muntelui Templului, prin construirea unei prelungiri din lut, intr-un mod in care aceasta ar deveni parte integranta a Muntelui original Moriah, sfintirea noului teren dupa metodele descrise in Maimonides, si ridicarea pe acest promontoriu a Celui de-al III-lea Templu.

Cum era de asteptat, anuntarea initiativei a generat discutii si controverse aprinse, in care argumentul traditiei evreiesti, care presupune distrugerea Domului Stancii, ca preconditie a ridicarii noului Templu, pare a fi invins si de data aceasta. Nici scenariul unei revelatii sfinte data unui profet autentic, exprimata inca din 2007 de catre tanarul om de stiinta Frankel, referitoare la specificarea locului unde ar urma sa se ridice Templul, nu este agreata nici de evrei si nici de musulmani. “De ce ne-am lua noi insine responsabilitatea de a decide astfel de lucruri? Chiar si evreii cred ca este interzisa reconstruirea Templului pana la venirea lui Mesia…Mahdi (echivalentul musulman al lui Mesia) va decide daca se reconstruieste Templul. Daca el decide ca trebuie sa fie reconstruit, eu voi merge la Muntele Templului si voi ajuta la caratul pietrelor”, a declarat Seicul Abdulla Nimar Darvish, fondatorul Miscarii Islamice din Israel.

Evident, Baruch Ben-Yosef, presedintele Miscarii pentru restabilirea Templului, i-a raspuns ca acesta ar trebui construit pe locul in care Domul Stancii se afla in prezent…

Amintirea dureroasa a initiativei lui Iulian Apostatul

Sunt si voci care indeamna la mai multa prudenta si amintesc de incercarea nereusita a reconstruirii Templului, in secolul IV, la initiativa imparatului Iulian Apostatul, care intentiona prin fapta lui sa demonstreze ca Hristos ar fi fost un impostor, atunci cand profetise ca nu va ramane piatra pe piatra din Templu. Istoricii timpului, vorbind despre acest episod, relateaza faptul ca tot ce se construia ziua se distrugea noaptea si ca din pamant ieseau mingi de foc. Incercarile au esuat, neramanand, intr-adevar, piatra peste piatra. Pentru multi credinciosi, mai ales crestini, graba ridicarii Celui de-al III-lea Templu ar fi semnul care ar arata ca vremurile cele de pe urma si sfarsitul lumii sunt aproape.

Murdoch a spus că site-urile vor trebui, în curând, să plătească pentru conţinuturile pe care le vor prelua de la furnizorii de ştiri din cadrul companiei sale, News Corporation.

Declaraţiile lui Murdoch privind plata de către site-uri a informaţiilor preluate în prezent gratuit au fost susţinute şi de unii dintre competitorii de piaţă ai News Corp, cum ar fi Associated Press.

Astfel, Tom Curley, şeful Associated Press, a declarat că furnizorii de ştiri sunt “exploataţi”.

“Agregatoarele de ştiri şi plagiatorii vor trebui în curând să plătească un preţ pentru preluarea conţinuturilor noastre“, a spus Murdoch, a cărui companie deţine ziare precum tabloidul Sun şi publicaţia Times în Marea Britanie şi New York Post şi Wall Street Journal în Statele Unite.

“Dacă nu profităm de actuala mişcare către conţinutul cu plată, creatorii de conţinut vor fi cei care vor plăti preţul şi hoţii de informaţii vor triumfa”, a spus şeful News Corp.

 • Trenduri economice:

Criza de baza

Ieri, o ştire importantă preluată de agenţiile de presă a trecut aproape neobservată. Conform unui studiu al FAO (Food and Agriculture Organization), ţările în curs de dezvoltare trebuie să facă investiţii în agricultură de ~83 mld. dolari/an în următorii 40 de ani pentru a putea asigura hrana populaţiei în continuă creştere. 83 de miliarde pare o sumă infimă în comparaţie cu trilioanele injectate în sistemul financiar. Nu este aşa. Investiţiile trebuie făcute de către ţările în curs de dezvoltare, adică de cei care nu prea se pot juca din click cu banii. Dacă perspectiva vi se pare una îndepărtată, sunteţi în eroare. Pe la sfârşitul anului trecut vorbeam despre posibilitatea confruntării în cursul acestui an cu o criză alimentară, însă până acum nu s-a simţit aproape deloc. Explicaţia e simplă şi ţine de poziţionarea noastră în interiorul UE, probabil zona care va fi printre ultimele lovite de criză. Pattern-ul crizelor alimentare este diferit de cel al crizelor financiare, în sensul că se propagă de jos în sus. Primele afectate sunt statele sărace şi/sau suprapopulate. Acest amănunt face criza alimentară mult mai periculoasă întrucât acţiunile de limitare şi combatere a efectelor sunt luate cu întârziere, atunci când criza a ajuns la apogeu şi a făcut o groază de victime.

Redesenand granite

…În ultima perioadă am avut parte de mai multe unde de şoc transmise dinspre Asia, Orientul Mijlociu sau America de Sud. Evenimentele s-au succedat cu o viteză ameţitoare, transmiţând perturbaţii şi îngrijorări în sistem. Să prezentăm evenimentele cronologic. În primul rând am avut parte de lansarea Băncii Sudului, un FMI destinat ţărilor din America Latină şi Africa. Banca, lansată cu tam-tam, are ca vioară principală Brazilia (B-ul din BRIC)… Dacă până acum mişcările despre care am vorbit pot părea normale, următoarele două reprezintă adevărata lovitură de forţă. În 5 octombrie, în The Telegraph publica un amplu reportaj privind demararea discuţiilor pentru alianţa China-Japonia. Nu ştiu dacă vă mai sunt vii în memorie demonstraţiile “spontane” ale “chinezilor simpli” în faţa ambasadei japoneze. Vă reamintesc acum că protestau împotriva atrocităţilor comise de japonezi în … cel de-al Doilea Război Mondial. Sună ciudat şi, la momentul respectiv, ai fi avut impresia că există o ruptură iremediabilă între China şi Japonia. Numai că istoria ne dă indicii clare despre împăcări şi unificări întru progres, iar UE cu a sa grupare în jurul “inamicilor iremediabili” Franţa şi Germania poate fi considerat un model. Exact asta se construieşte acum în Asia: o uniune care, cel mai probabil, într-un viitor apropiat va emite o nouă monedă având ca model Euro…

Punând cap la cap toate aceste ştiri ne rezultă un clocot teribil. Lucruri care păreau de nespus în trecut sunt promovate ca politici, iar tot zumzetul pare a cânta un cor comun, acela al morţii Unchiului Sam. Pe de altă parte, nu trebuie uitate nicio clipă pragmatismul şi puterea de influenţare a americanilor. Credeţi că-i deranjează apariţia unor monede regionale? Această mişcare nu ar fi altceva decât o generalizare a SDR-ului, iar efectul ultim ar fi un număr mai mic de bănci centrale. Iar asta în niciun caz nu-i deranjează pe americani. Chiar îi avantajează şi le reduce costurile, dacă înţelegeţi la ce mă refer! Oricum, acesta este începutul unor mişcări istorice care, probabil, vor redesena graniţele şi politicile pentru cel puţin 100 de ani. Sunt ferm convins că suntem la începutul unui proces major şi că vom fi martorii unor evenimente fabuloase.

 • Capital:

FMI: În 2010 vom avea 300.000 de şomeri în plus

„Economia reală a Americii e pe moarte”

 • Ziua:

FMI: Romania se afla in mijlocul unei recesiuni severe

Big Brother in parcurile bucurestene

 • Gardianul:

In Europa Occidentala, bisericile se inchid din cauza lipsei de credinciosi

Culte sataniste, inregistrate oficial in Bulgaria

Sase zile de slujbe si manifestari culturale de Sfanta Parascheva

Mana Sfantului Vasile cel Mare, la Bucuresti

***

Razboi intre BOR si greco-catolici:

– o doza de venin “fratesc” servit de uniatia din Transilvania:

– Conferinta episcopala a primit cu ingrijorare comunicatul de presa al Patriarhiei Ortodoxe Romane din 29 septembrie 2009, care incita la ura interconfesionala si sustine procesul de epurare culturala si religioasa la care este supusa Biserica Greco-Catolica in Romania.

Unitii au reactionat fata de comunicatul din 29 septembrie al Patriarhiei, cand a avut loc si o intalnire intre PF Daniel si un grup de preoti din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului care au informat asupra abuzurilor la care sunt supusi: E NECESARĂ O SOLUŢIE NOUĂ PENTRU O PROBLEMĂ VECHE!

Iata si raspunsul de acum al Patriarhiei.


Categorii

Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Premiul Nobel pentru… razboiul care sta sa inceapa?! (Stiri 9-10 octombrie 2009)

 1. Referitor la razboiul dintre BOR si Uniatia din Transilvania : daca , in Comunicatul de presa al Patriarhiei este recunoscuta “acuzatia nedreapta” a greco-catolicilor , atunci de ce-o fi “necesara o solutie noua pentru o problema veche” ? Citind
  Comunicatul de presa al Patriarhiei , la inceput mi s-a parut corect , rational si limpede …pe urma n-am inteles la ce fel de
  “solutie noua pentru o problema veche” se face vorbire ?! ca atatea
  alte probleme din interiorul BOR – si “solutia noua” imi apare acum cetoasa …

  Inchiderea bisericilor din Occident – “o rana grava in Trupul lui
  Hristos”… asa este , dar cate “rani grave” se tot adauga pe Trupul
  Domnului , tocmai ei , catolicii , nu le vad ?!

  Chiar si cu somajul asta masiv – situatia sociala nu se dezmorteste …prea putine momente de trezire si tot mai putine glasuri striga in pustiul actual , impestritat , degenerat si degradat …nu se propaga de “jos in sus” numai criza alimentara …mai ales criza morala si de sus in jos si de jos in sus , atrage , dupa sine , orice fel de criza …

  Eeeii , asta-i …cica “efecte optice” …ba sunt efectele semnelor de pe urma si se tot inmultesc , dar oamenii de stiinta nu le vad , din cauza “efectelor optice” …

  Paralela Germania , 1940 – Israel , 2009 : impresionanta , magnifica , stranie , sinistra , mai mult decat sugestiva …fotografiile sangereaza
  si tipatul lor umplu tariile cerului …ele spun aproape totul despre paralela Germania – Palestina …

  Ca site-urile vor trebui sa plateasca pentru stiri , nu este o
  noutate spusa de Murdoch asta , ci doar o confirmare a ceea ce
  se coace de multa vreme , pentru controlul internetului …masoneria se grabeste …adica un alt fel de joc sumbru …

  Si cireasa de pe tort: Premiul Nobel pentru … pace ?!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare