In atentia premierului Ponta-SRI: “ANARHO-EXTREMISTII LEGIONARI” AU IMPANZIT INTREAGA LUME CU PROTESTELE CONTRA GAZELOR DE SIST/ Protestul MOTILOR de la CAMPENI, cu rugaciuni si cu “preoti in frunte”, caracterizat de Ponta drept ”MANIFESTATII VIOLENTE SI EXTREMISTE”! Il ard rugaciunile?

19-10-2013 17 minute Sublinieri

UPDATE VIDEO de la Campeni

Miting anti-fracking cu participare nationala si la SILISTEA-PUNGESTI [video+foto]

PE URMELE LUI ILIESCU SI BASESCU, PRIMUL MINISTRU MANIFESTA APUCATURI TOT MAI TOTALITAR-SECURISTICE. Demonizeaza manifestantii si isi scoate “minerii” de muzeu la o noua greva

FRACK_2632214bGTA_8963copy-of-6136407-mediafax-foto-liviu-chirica

******

1. MAREA ADUNARE A MOTILOR de la CAMPENI pentru a SALVA ROSIA MONTANA: Parastas si Tatal nostru…

(via NASUL TV – vezi mai mult mai jos)

***

 • Mediafax:

Protestele faţă de exploatarea gazelor de şist se intensifică în lume

Mii de persoane vor protesta, sâmbătă, în Franţa, Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania şi România, cu ocazia Zilei Mondiale Anti Fracturare Hidraulică, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

În timp ce tot mai multe ţări autorizează explorarea şi exploatarea de petrol şi gaze de şist, contestările se succedă, astfel că sâmbătă mii de persoane urmează să protesteze în Franţa (la Paris, Toulouse, Lille sau Nisa), în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania şi România cu ocazia Zilei Mondiale împotriva gazelor de şist.

Protestele sătenilor faţă de proiectele de explorare la Siliştea, în nord-estul României, au avut efect asupra Chevron, gigantul american anunţând joi suspendarea activităţilor sale in regiune.

Protestele din România şi-au găsit ecou în Ucraina vecină, unde sute de persoane au manifestat joi împotriva proiectelor companiei Chevron de a exploata gazele de şist în ţara lor. Anul trecut, gigantul american a câştigat o licitaţie pentru a exploata zăcămintele la Oleski, în vestul ţării, pe care Guvernul le estimează la 2.980 de miliarde de metri cubi de gaze. Dar populaţia locală este îngrijorată de impactul asupra mediului într-o regiune muntoasă care este şi o zonă turistică.

Focuri de armă, cocteiluri Molotov şi vehicule ale jandarmeriei au fost arse în Canada, unde mobilizarea împotriva gazelor de şist a luat o turnură violentă joi, când 40 de persoane au fost reţinute în urma confruntărilor cu forţele de ordine.

De luna trecută, aceşti opozanţi, între care mai mulţi amerindieni, încearcă să împiedice o companie de gaze canadiană, SNW Ressources, să efectueze teste seismice în estul New-Brunswick, pe coasta atlantică. Opozanţii faţă de acest proiect au ridicat baraje pe un drum situat în apropierea depozitului care adăposteşte echipamentul de explorare al companiei, dar justiţia a pronunţat o interdicţie a acestui blocaj. În cursul serii, aproximativ 200 de persoane au mărşăluit pe străzile din Montreal în semn de solidaritate cu manifestanţii din New-Brunswick.

În timp ce o campanie este în desfăşurare în sudul Angliei, entuziasmul populaţiei britanice pentru gazele de şist se erodează. Potrivit unui sondaj publicat la 1 octombrie de universitatea din Nottingham, 55 la sută dintre englezi susţin în prezent exploatarea prin fracturare hidraulică, faţă de 62 la sută în iulie.

În perioada cuprinsă între aceste luni, manifestaţii a mii de opozanţi au afectat regiunea Sussex, după ce compania Cuadrilla Resources a început forajul la 2 august. Compania britanică a obţinut din partea Guvernului, în decembrie 2012, autorizaţia de a relua explorările pe care le-a întrerupt în 2011 din cauza cutremurelor.

Un alt subiect de nemulţumire este costul de două mai mare decât în Statele Unite, ceea ce va antrena o scădere foarte limitată a preţului la electricitate în ţară.

În Franţa, fracturarea hidraulică rămâne interzisă, după ce Consiliul Constituţional a decis, la 11 octombrie, să valideze legea din 13 iulie 2011, care interzice folosirea acestei tehnici, singura existentă în prezent pentru extragerea gazelor de şist.

Noi PROTESTE faţă de gazele de şist: Peste 200 de persoane s-au strâns la Siliştea. “Pungeşti-Băceşti-Găgeşti pe aici nu se trece”

Peste 200 de persoane protestează, sâmbătă, la Siliştea (Vaslui), în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist, manifestanţii purtând bannere cu mesaje precum “Pungeşti-Băceşti-Găgeşti pe aici nu se trece” sau “Nu exploatării gazelor de şist”.

După cinci zile în care au stat în permanenţă în zona unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist, localnicii din Siliştea, cărora li s-au alăturat, sâmbătă, şi contestatari din alte oraşe ale ţării, între care Bucureşti, Iaşi, Constanţa, participă la un miting organizat cu prilejul Zilei Mondiale Anti Fracturare Hidraulică.

Manifestanţii scandează “Refuz, rezist, nu gazelor de şist”, “Uniţi salvăm întreaga Românie” şi au steaguri pe care scrie “Stop Chevron”, dar şi bannere cu mesaje precum “Ponta nu uita, România nu e a ta”, “Pungeşti-Băceşti-Găgeşti pe aici nu se trece”, “Cu noi este Dumnezeu”, “Nu exploatării gazelor de şist”.

Manifestanţii se află în apropierea drumului judeţean Vaslui – Gârceni, însă traficul nu este perturbat.

Oamenii au scris pe asfalt “Protestăm pentru ţară”.

La miting participă şi preoţi, precum şi reprezentanţi ai unor asociaţii ecologiste.

Acţiunea este supravegheată de poliţişti.

Protestele localniclor din Siliştea au început luni, când aproximativ 150 de persoane au blocat, parţial, drumul judeţean ce tranzitează comuna Pungeşti de care aparţine satul Siliştea. Marţi, la proteste au fost prezenţi şi patru preoţi de la bisericile din comuna Pungeşti, toţi îmbrăcaţi în straie bisericeşti, iar în imediata vecinătate a parcelei deţinute de Chevron, oamenii au instalat un cort sub care au dormit pe timpul nopţii. […]

Comuna Pungeşti, din judeţul Vaslui, a devenit, sâmbătă, locul de întâlnire pentru sute de oameni din toată ţara care, în semn de solidaritate cu localinicii, au luat parte la un nou amplu protest împotriva companiei americane Chevron. Spre după-amiază, peste o mie de protestatari s-au strâns la Bârlad (judeţul Vaslui), pentru a forma un lanţ uman.

UPDATE, ORA 16.30 Cei peste o mie de oameni care s-au adunat în faţa Primăriei din Bârlad Aproape 1.000 de bârlădeni au participat la protest(judeţul Vaslui) au format un lanţ uman în jurul clădirii, în semn de protest faţă de lucrările de explorare pentru gaze de şist, pe care compania americană Chevron ar trebui să le înceapă în comuna vasluiană Pungeşti.

La ora 16.30, manifestarea de la Bârlad s-a încheiat, iar protestatarii au început să părăsească zona. În judeţul Vaslui, la Bârlad şi Pungeşti, au ajuns sute de români din mai multe oraşe – Iaşi, Bucureşti, Cluj, Bacău, Constanţa – pentru a li se alătura localnicilor ieşiţi în stradă. La Pungeşti, sătenii au anunţat că vor rămâne şi noaptea aceasta în stradă, până când vor fi anunţaţi că Chevron se va retrage definitiv din localitatea lor.

UPDATE, ORA 15.55 Peste o mie de persoane s-au strâns în faţa Primăriei din Bârlad, pentru a forma un lanţ uman, semnul lor de protest la adresa Chevron şi a autorităţilor statului. Compania americană ar fi trebuit, săptămâna aceasta, să ducă în comuna Pungeşti (Vaslui) utilajele pentru montarea primei sonde, astfel încât să poată demara lucrările de explorare pentru gazele de şist. În urma manifestărilor organizate de sătenii din Pungeşti, care au blocat drumurile, reprezentanţii Chevron au retras utilajele şi au anunţat că suspendă lucrările, dar că ”se vor întoarce la Pungeşti”.

Protopopul Vasile Lăiu a fost organizatorul protestuluiUPDATE, ORA 15.30 Numărul protestatarilor ajunşi la Bârlad (judeţul Vaslui), în faţa sediului Primăriei, s-a dublat în mai puţin de 15 minute, după ce câteva sute de oameni din localităţile învecinate au ajuns la mitingul de aici. Pe lângă preotul Vasile Lăiu, protopopul Bârladului, printre manifestanţi a ajuns şi doctorul ieşean Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD. Acesta şi-a postat pe pagina de Facebook şi un mesaj, însoţit de o fotografie făcută la Pungeşti: ”Suntem din ce în ce mai mulţi cei care ne vrem ţara înapoi! E momentul să arătăm împreună acest lucru”.

Cei peste 600 de oameni din faţa Primăriei Bârlad, localnici, dar şi persoane venite din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Tecuci, Cluj, cântă în stradă imnul României şi cer demisia premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Traian Băsescu. Oamenii scandează: ”Ponta, nu uita / România nu-i a ta!” şi ”Veniţi cu toţii şi strigaţi tare / România nu e de vânzare!”.

UPDATE, ORA 15.15 Peste 350 de bârlădeni cu steaguri tricolore în mâini s-au adunat în faţa Primăriei, la protestul programat aici împotriva explorării gazelor de şist. La Bârlad sunt aşteptaţi şi manifestanţii din Pungeşti, comuna vasluiană în care, astăzi, s-au strâns peste o mie de persoane din toată ţara. În faţa sediului Primăriei Bârlad a ajuns şi protopopul Vasile Lăiu, cel care, de dimineaţă, a ţinut slujba în rândul localnicilor ieşiţi în stradă la Pungeşti. Doctorul ieşean Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD, a participat, duminică, la protestele anti-Chevron de la Pungeşti, dar şi la mitingul împotriva explorării gazelor de şist, organizat la Bârlad

UPDATE, ORA 15.00 Cele două autocare cu manifestanţi din Capitală au ajuns la Pungeşti, bucureştenii alăturându-se localnicilor la mitingul-anti Chevron, organizat astăzi, de Ziua Mondială Anti Fracturare Hidraulică. Printre cei veniţi din Bucureşti se numără şi prinţesa Brianna Caradja, renumită pentru prezenţa ei la acţiunile publice de acest gen din ţară. ”Am venit cu pături, alimente şi tot ce mai este necesar pentru aceşti oameni care protestează în aceste condiţii de toamnă-iarnă”, a declarat, pentru ”Adevărul”, unul dintre bucureştenii sosiţi la Pungeşti.

UPDATE, ORA 14.45 La mitingul din comuna vasluiană Pungeşti s-au adunat, astăzi, peste o mie de persoane, atât localnici, cât şi protestatari veniţi din mai multe oraşe ale ţării, printre care: Bucureşti, Cluj, Bacău, Buzău, Constanţa. Mulţi dintre aceştia se îndreaptă acum spre Bârlad (judeţul Vaslui), unde este programat, la ora 15.00, formarea un lanţ uman în jurul Primăriei. De-a lungul zilei, oamenii au ascultat o slujbă ţinută de Vasile Lăiu, protopopul Bârladului şi unul dintre cei mai mari susţinători ai protestelor anti-Chevron de la Vaslui. Printre mesajele scandate de protestatari au fost şi: ”Pe aici nu se trece!”

În timpul protestului de la Pungeşti, de astăzi, sătenii au venit îmbrăcaţi în costume Mesaje de protest la Siliştea în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sistpopulare şi au cântat cântece patriotice. Elevii şcolii generale din Pungeşti, prezenţi la manifestaţie, au recitat, la microfon, poezii patriotice.

”Vom sta aici până vor pleca definitiv cei de la Chevron. Nu vrem doar să îşi suspende lucrările, ci să plece definitiv. Era cât pe ce să ne trezim cu o sondă în satul nostru, peste noapte”, a spus, pentru ”Adevărul”, Rodica Munteanu (50 de ani), localnică din Pungeşti. Bătrânii din Pungeşti au ieşit în stradă pentru a se împotrivi explorării gazelor de şist.

UPDATE, ORA 14.30 Cei peste o mie de protestatari şi-au stabilit tabăra pe un deal situat vizavi de locul în care compania americană Chevron urma, miercuri, să-şi ducă utilajele pentru a începe lucrările de explorare pentru gaze de şist. ”Vrem să ştim care sunt documentele pe baza cărora Chevron a primit în concesiune terenul din Pungeşti, pentru a face explorare”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Mihaela Roman, venită din Buzău, cu steagul în mână, la protestul de la Pungeşti.

[…]UPDATE, ORA 12:55 Regizorul polonoez Lech Kowalski a ţinut să adreseze şi el câteva cuvinte protestatarilor, pe care i-a felicitat pentru acţiunea lor. „E minunat să mă aflu aici, deoarece simt că polonezii sunt lângă mine. Mă aflu aici din solidaritate pentru voi şi ca un militant împotriva poluării“, a spus Kowalski. Pe sonda petrolieră improvizată de protestatari pe câmp, la Pungeşti, a fost atârnat un banner cu mesajul ”Protestăm pentru ţară”.

UPDATE, ORA 12:49 Printre protestatari s-a aflat şi deputatul PP-DD, doctorul ieşean Tudor Ciuhodaru, cel care a ţinut un discurs bazat pe replici dure la adresa premierului Victor Ponta şi a Uniunii Social Liberale (USL). UPDATE, ORA 12:43 Protopopul de Bârlad, preotul Vasile Lăiu, a îndemnat toată lumea să spună rugăciunea „Tatăl nostru“ şi a mai făcut un apel la unitate către toţi românii. Sătenii din Pungeşti au venit pe cai la protest şi au improvizat o sondă de petrol pe câmp.

UPDATE, ORA 12:30 Surse din interiorul protestatarilor ne-au semnalat faptul că, pe drumul naţional DN 2F, cel care leagă municipiul Vaslui de Pungeşti, se află un echipaj al Autorităţii Rutiere Române (ARR).

Pungesti protest 19 octUPDATE, ORA 12:15 Cei aproximativ 500 de protestatari de la Pungeşti au amplasat o sondă de petrol improvizată în jurul căriea s-au adunat cu toţii şi intonează cântece patriotice.

UPDATE, ORA 11.58 Aproximativ 30 de constănţeni au plecat şi ei, de aseară, spre Capitală, unde li s-au alăturat, în această dimineaţă, bucureştenilor care se îndreaptă spre Pungeşti, pentru a susţine mitingul anti-Chevron. Tot pentru acest eveniment, s-au mobilizat şi ardelenii, două autocare cu oameni plecând din Cluj spre Vaslui. În paralel cu protestul de la Pungeşti, dar şi cu mitingul de susţinere organizat astăzi, în faţa sediului Chevron din Bucureşti, la Piatra Neamţ sunt programate, sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00, în faţa Teatrului Tineretului, manifestări împotriva extragerii gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. În tabăra protestatarilor din Pungeşti au fost întinse corturi.

UPDATE, ora 11:40 Alţi câţiva tineri din Iaşi, care au ajuns acum câteva minute la Pungeşti, susţin că au fost opriţi şi amendaţi de poliţişti în mod abuziv. „Nici bine nu am ieşit din municipiul Iaşi, că am fost opriţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere care ne-a întrebat unde mergem. Le-am spus că vrem să ajungem la Pungeşti şi ne-au dat amendă pentru că nu purtam centura de siguranţă“, a spus unul din tinerii din grup. Din Iaşi au plecat, în această dimineaţă, cu un microbuz, spre Pungeşti, aproximativ 20 de persoane.

UPDATE, ora 11:35 Protestatarii au cerut demisia Guvernului condus de Victor Ponta, scandând în acelaşi timp lozinci precum „Luptăm, luptăm, Pungeştiu-l apărăm!“.

UPDATE, ORA 11:30 Protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, cel care s-a aflat de fiecare dată în centrul protestatarilor anti-Chevron din judeţul Vaslui, a făcut un apel la DNA şi SRI să demareze o anchetă.

„Cer public SRI-ului şi DNA-ului să demareze o anchetă în ceea ce mă priveşte şi, dacă am luat vreun cent sau vreo levă de la o entitate economică, să mă bage la puşcărie. Nu înseamnă că dacă suntem de la Vaslui, suntem şi proşti. Nu vrem să fie cobaii lumii“, a spus preotul Lăiu.

[…]

Piata Universitãtii s-a “mutat” la Pungesti

Dupã nouã ore de la plecarea din Bucuresti, au ajuns la Pungesti douã autocare cu protestatari. Întârzierea s-a datorat controalelor din trafic (câte cinci pentru fiecare autocar, chiar dacã au avut trasee diferite). Mesajul din tomozei-2Piata Universitãtii a fost transmis de George Epurescu, presedintele Asociatiei “România fãrã ei”. “Multumesc în numele bucurestenilor iesiti în Piata Universitãtii tuturor celor din Pungesti care au rezistat în fata jandarmilor si a utilajelor venite sã instaleze sonda de explorare aici. Sper sã reziste în continuare si nicio sondã sã nu fie instalatã în acest locuri. Aveti tot sprijnul nostru. Pentru voi, pentru victoria voastrã am mãrsãluit în Bucuresti pe sub Arcul de Triumf”, a declarat la Pungesti, George Epurescu. Alãturi de bucuresteni au mai sosit în Pungesti sute de români din toate colturile tãrii.

Proclamatia de la Pungesti

Miscarea de rezistentã de la Pungesti a fost oficializatã odatã cu emiterea primului comunicat de presã în care se fac cunoscute doleantele protestatarilor. Pãrintele protopop Vasile Lãiu a dat citire unei proclamatii în care se spune cã protestatarii nu vor renunta decât în momentul în care parlamentul va adopta un protest-antichevron-silistea-pungesti-5568memorandum prin care se va interzice explorarea si exloatarea gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice în România. Anterior acestei proclamatii, toti protestatari s-au asezat în genunchi si au rostit Tatãl Nostru.

Haiducii din Pungesti

Spectacol inedit oferit de mai multi tineri din Pungesti. Acestia au venit la protest cãlare pe cai si îmbrãcati în costume populare. Între timp, continuã sã soseascã protestatari din tarã. S-au adunat aproape 2000 de oameni.

Masinile protestatarilor, controlate la sânge

Din Bucuresti, au plecat azi dimineatã douã autocare cu protestatari. Deja, acestea au fost oprite de douã ori în trafic si controlate extrem de riguros. Între timp, la Pungesti s-au adunat aproximativ 1000 de oameni.

Aproximativ 700 de persoane au protestat sâmbătă la Siliştea, în judeţul Vaslui, împotriva explorării şi a exploatării gazelor de şist. La această manifestare au participat atât localnicii, cât şi români veniţi în semn de solidaritate din mai multe judeţe ale ţării, precum Iaşi, Constanţa şi Cluj.

Câteva autocare au transportat în zonă şi protestatari veniţi din Capitală în perimetrul unde reprezentanţii companiei americane Chevron vor să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist.

Cei prezenţi la acest eveniment au scandat “Refuz, rezist, nu gazelor de şist” şi “Uniţi salvăm întreaga Românie” şi au purtat steaguri tricolore şi bannere cu mesaje precum, “Pungeşti-Băceşti-Găgeşti pe aici nu se trece”, “Nu exploatării gazelor de şist” şi “Ponta nu uita, România nu e a ta”.

La această oră, în zonă au rămas în principal localnicii, în timp restul protestatarilor au plecat pentru a protesta la Bârlad în acelaşi scop. Circa 800 de oameni militează încă de la ora 15:00 în faţa sediului Primăriei Bârlad cu ocazia Zilei Mondiale Anti Fracturare Hidraulică şi scandeză lozinci anti-Chevron şi împotriva preşedintelui şi a premierului, potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, protestele continuă în oraşul Câmpeni din judeţul Alba, de această dată împotriva exploatării cu cianuri a aurului de la Roşia Montană. Cele aproximativ 2.000 de persoane prezente acolo au pancarte cu mesaje precum “Uniţi salvăm Munţii Apuseni”, “Moţii nu vor cianură” şi “Trădarea de ţară în aur se măsoară”.

Unii dintre protestatari au venit să militeze împotriva proiectului minier de la Roşia Montană alături de boi şi vaci, în jug, pentru a arăta că în Munţii Apuseni se poate face agricultură.

Totodată, pe reţeaua de socializare Facebook se organizează următorul miting împotriva exploatării cu cianură a aurului de la Roşia Montană. Acesta ar urma să aibă loc duminică în Bucureşti. Protestatarii îşi propun că mărşăluiască circa 4 kilometri pe ruta Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – Strada Izvor – Senat.

UPDATE: La această oră, mitingul de la Siliştea a ajuns la final. În zonă au rămas localnicii care au protestat împotriva explorării gazelor de şist şi a exploatării acestora prin metoda fracturării hidraulice.

La protest au participat circa 700 de persoane, dintre care şi locuitori ai judeţelor Cluj şi Constanţa, dar şi bucureşteni care au ajuns în localitatea vasluiană cu autocarele.

În prezent, circa 800 de oameni militează la Bârlad împotriva explorării şi a exploatării gazelor de şist în judeţul Vaslui, o parte dintre protestatari ajungând acolo de la Siliştea.

UPDATE: Tot sâmbătă, circa 2.000 de persoane protestează în oraşul Câmpeni din judeţul Alba, faţă de proiectul împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Aceasta este “Proclamaţia de la Câmpeni”, alături de revendicările “locuitorilor Ţării Moţilor”. (Click pe imagine pentru a mări)

Protestatarii cântă melodii patriotice şi au adus cu ei steaguri tricolore. Unii dintre cei care militează împotriva exploatării cu cianură a aurului de la Roşia Montană şi-au adus la miting şi vacile şi boii pentru a arăta că în Munţii Apuseni se face agricultură, potrivit Mediafax.

La protestul de la Câmpeni a participat şi Gheorghe Funar.

[…]


2. Salvati Rosia Montana: Discurs la MAREA ADUNARE NATIONALA de la CAMPENI impotriva proiectului RMGC (19 oct.)


3. Mihai Gotiu si dr. Ioan Piso la MAREA ADUNARE NATIONALA A MOTILOR, de la CAMPENI, 19 oct. 2013


4. EUGEN DAVID (Alburnus Maior) la MITINGUL DE LA CAMPENI…

(sursa: NASUL TV)

***

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat, sâmbătă, în oraşul Câmpeni, judeţul Alba, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, fluturând steaguri tricolore, cântând melodii patriotice, iar unii protestatari şi-au adus vacile şi boii pentru a arăta că în Munţii Apuseni se face agricultură. Protestul s-a încheiat în jurul orei 19:30, iar participanţii au adoptat o “proclamaţie” prin care cer demisia iniţiatorilor proiectului de lege privind Roşia Montană.

Protestul de la Câmpeni faţă de proiectul Roşia Montană s-a încheiat, iar participanţii au adoptat o “proclamaţie” prin care cer demisia iniţiatorilor proiectului de lege privind Roşia Montană, dar şi interzicerea mineritului cu cianuri şi a extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Protestul organizat la Câmpeni faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, la care au participat aproximativ 2.000 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 19.30, când ultimii protestatari au început să plece spre case.

În timpul protestului, participanţii au adoptat şi au făcut publică o“proclamaţie a Marii Adunări a Moţilor de la Câmpeni” prin care au transmis guvernanţilor şi parlamentarilor că “locuitorii Apusenilor sunt cei îndreptăţiţi să decidă care e cel mai potrivit mod prin care bogăţiile cu care i-au înzestrat natura şi bunul Dumnezeu vor fi valorificate în folosul comunităţii şi al României”.

“Noi nu cerşim la uşile altora, alţii au venit la uşa noastră şi încearcă să ia şi să distrugă ceea ce ne aparţine. (…) Orice străin e binevenit în Munţii Apuseni atâta vreme cât ne respectă modul de viaţă şi nu întreprinde nimic în măsură să-l schimbe împotriva voinţei noastre. Ne păstrăm dreptul de a lupta împotriva tututor celor care prin viclenie, hoţie şi corupţie vin aici pentru a fura ce e al nostru ori pentru a distruge resursele naturale şi istorice de care depinde viaţa noastră. Fericirea şi bunăstarea nimănui nu se poate baza pe nefericirea şi sărăcirea semenilor săi!”, se arată în proclamaţia protestatarilor de la Cîmpeni.

De asemenea, în proclamaţia amintită, protestatarii transmit guvernanţilor, parlamentarilor şi politicienilor 12 solicitări, printre care respingerea de către Parlament a tuturor proiectelor de lege care prevăd măsuri speciale de expropriere a cetăţenilor români, precum şi alte măsuri derogatorii de la regimul legal de protecţie a mediului, patrimoniului cultural, apelor, pajiştilor şi terenurilor agricole, bunurilor publice în favoarea companiilor miniere de orice tip, dar şi interzicerea prin lege a utilizării cianurii în activităţile miniere din România.

Printre solicitări se află şi includerea Roşiei Montane pe lista tentativă a României pentru UNESCO, respingerea de urgenţă, prin hotărâre de guvern, a acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roşia Montană, desecretizarea tuturor contractelor şi actelor adiţionale încheiate de către Guvern referitoare la înstrăinarea, cedarea, concesionarea resurselor minerale ale României şi asumarea de către Guvern a expertizei şi a punctelor de vedere referitoare la proiectul minier de la Roşia Montană exprimate de: Academia Română, Asociaţia Ad Astra, Institutul Geologic Român, Ordinul Arhitecţilor din România, Sinodul BOR, Sinodul BRU şi al celorlalte biserici creştine din România, precum şi de experţii independenţi.

Protestatarii mai cer în proclamaţie demisia iniţiatorilor proiectului de lege pentru Roşia Montană, respectiv ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Culturii, Daniel Barbu, directorul ANRM, Gheorghe Duţu, precum şi a premierului Victor Ponta, apoi crearea unei Comisii Parlamentare de Anchetă a “afacerii Roşia Montană” sub toate aspectele.

Protestatarii solicită şi refacerea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Munţilor Apuseni şi acordarea unor facilităţi fiscale şi de altă natură pentru dezvoltarea activităţilor economice.

Proclamaţia de la Cîmpeni prevede şi o solicitare privind începerea de către instituţiile abilitate a cercetării penale în cazul persoanelor care au semnat sau au participat la elaborarea şi avizarea de documente cu privire la proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană.

Manifestanţii de la Cîmpeni s-au solidarizat cu cei care protestează faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist şi au cerut interzicerea prin lege a utilizării metodei fracturării hidraulice în acest caz.

Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat, sâmbătă, în jurul orei 14.00, în centrul oraşului Câmpeni, în faţa statuii lui Avram Iancu, denumit de localnici “Crăişorul Munţilor”. La protest au venit şi persoane campenidin localităţi din Munţii Apuseni, dar şi din alte zone din ţară.

Protestul a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, iar manifestanţii s-au rugat împreună pentru viitorul Munţilor Apuseni, la un moment dat unul dintre participanţi îngenunchind.

Protestatarii au steaguri, eşarfe tricolore şi pancarte cu mesaje precum Uniţi salvăm Munţii Apuseni”, “Moţii nu vor cianură”, “Trădarea de ţară în aur se măsoară”, “Salvaţi Roşia Montană, salvaţi Apusenii”, “Bogată ţară, proastă rânduială”.

De asemenea, oamenii cântă melodii patriotice şi scandează lozinci prin care solicită respingerea proiectului minier de la Roşia Montană.

Un grup de săteni din comunele din apropierea oraşului Câmpeni au adus la proteste boi şi vaci, în jug, încercând astfel să arate că în Munţii Apuseni se pot creşte animale şi se poate face agricultură.

“Am venit cu animalele să le arăt domnilor de la Bucureşti că în Apuseni există animale, nu cum au spus ei. Avem vaci şi facem agricultură, au făcut şi moşii şi strămoşii noştri”, a spus unul dintre proprietarii de animale prezent la protest.

Un alt participant a urcat pe scenă şi a anunţat protestatarii că există autocare cu oameni care vor să vină la Câmpeni, dar care ar fi fost oprite în apropiere.

“Imnul nostru drag spune «preoţi cu crucea în frunte», aşa am pornit şi noi astăzi să le spunem guvernanţilor NU pentru proiectul de la Roşia Montană. Suntem mulţi şi să ştiţi că nu toţi au putut ajunge aici, unii au fost opriţi pe drum, în Baia de Arieş sau în apropiere de Câmpeni”, a spus bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în judeţ se desfăşoară sâmbătă o acţiune privind transportul public de persoane şi au loc controale în trafic.

Prodan a precizat că nu au existat autocare cu persoane care ar fi dorit să ajungă la protestul de la Câmpeni şi care ar fi fost oprite să ajungă în zonă.

La ora transmiterii acestei ştiri, pe o scenă amenajată în zona unde se desfăşoară protestul, 1379974-724346584245379-1640882703-nunii dintre participanţi susţin discursuri în faţa mulţimii, completate de scandări, precum “Uniţi salvăm Munţii Apuseni! Uniţi salvăm România!”.

Protestatarii ameninţă că dacă nu vor fi ascultaţi vor merge la Roşia Montană şi la Bucureşti pentru a protesta.

La protestul de la Câmpeni continuă să sosească participanţi, numărul celor prezenţi fiind în creştere.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat corespondentului MEDIAFAX că protestul de la Câmpeni este autorizat să se desfăşoare până la ora 20.00, iar până acum nu au fost înregistrate incidente.

În 25 septembrie, la Câmpeni, reprezentanţi ai opozanţilor faţă de proiectul minier de la Roşia Montană s-au întâlnit cu parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană, care au vizitat judeţul Alba, atunci peste 1.000 de persoane protestând în faţa restaurantului în care a avut loc întâlnirea.

Participanţii la întâlnire i-au informat pe membrii Comisiei speciale parlamentare Roşia Montană că se opun proiectului minier deoarece îl consideră periculos, iar pe de altă parte afacerile şi vieţile lor ar fi afectate dacă ar începe exploatările. Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. […]

Stroe vrea ca protestele faţă de proiectul minier de la Roşia Montană să rămână paşnice. “Niciodată violenţa nu este o soluţie!”

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, face apel la protestatarii faţă de proiectul minier de la Roşia Montană “să nu îşi schimbe atitudinea din ultimele săptămâni”, subliniind că îşi doreşte ca “situaţia să nu se schimbe, chiar dacă unii consideră că violenţele sunt o soluţie”.

“Fac un apel la cei care protestează să nu îşi schimbe atitudinea din ultimele săptămâni”, spune Stroe, într-un mesaj remis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

Ministrul Afacerilor Interne susţine că protestele din ultimele săptămâni au arătat că România este o ţară democratică, în care oamenii îşi pot exprima punctele de vedere.

“Îmi doresc ca situaţia să nu se schimbe, chiar dacă unii consideră că violenţele sunt o soluţie. Niciodată violenţa nu este o soluţie! Am încredere în faptul că protestatarii se vor comporta civilizat ca şi până acum“, mai spune Radu Stroe.

Mesajul lui Stroe vine la două zile după ce ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost agresat joi seară, în Centrul Vechi al Capitalei, unde mai mulţi protestatari faţă de proiectul minier de la Roşia Montană nu l-au lăsat să plece cu maşina în care se afla decât după intervenţia forţelor de ordine, iar luneta maşinii sale a fost spartă.

Opozanţii proiectului minier s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare pentru un nou marş de protest în Bucureşti, care ar urma să aibă loc duminică, pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Senat.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare, au loc proteste ale celor care se opun proiectului de la Roşia Montană. […]

Premierul Victor Ponta a afirmat sambata ca autoritatile vor lua masuri pentru a nu lasa manifestarile “extremiste si violente” de la Cimpeni sa se extinda, adaugand ca acolo “un grup extremist” incearca sa creeze “violenta si provocare”, transmite Agerpres.

“Eu cred ca fiecare are dreptul sa-si apere punctul de vedere. Am vazut ca e un grup extremist care incearca sa creeze o provocare si violenta la Cimpeni, in apropierea celor de la Rosia Montana. Vom avea grija ca sa nu lasam manifestarile extremiste si violente sa se intinda si vom lua masuri imediat”, a declarat Ponta dupa congresul TSD, intrebat cum comenteaza faptul ca minerii de la Rosia Montana au anuntat ca vor cobori din nou in subteran, in semn de protest.

Cei 33 de mineri din Rosia Montana care s-au blocat in septembrie, timp de mai multe zile, in galeria Catalina Monulesti vor reintra sambata in subteran, pentru cateva ore. Tot sambata, la Cimpeni, oras situat la cativa kilometri distanta, este anuntata o mare adunare populara de protest impotriva proiectului minier.

Potrivit unui comunicat postat vineri pe site-ul Sindicatului “Viitorul Mineritului”, cei 33 de mineri reintra in subteran pentru locuri de munca si impotriva violentei. “Gestul lor vine in sprijinul locurilor de munca si arata ca sustinatorii mineritului manifesta pasnic, spre deosebire de ONG-urile anti-minerit care au recurs la violenta”, se sublinia in comunicatul semnat de liderul sindicatului, Cristian Albu.

Sindicalistii RMGC condamna “actiunile anti-sociale si anti-romanesti ale ONG-urilor protestatare impotriva locurilor de munca in minerit” si cer “acestor ONG-uri sa inceteze cu provocarile si violenta”.

“Vrem sa tragem un semnal de alarma asupra acestor ONG-uri care ne invrajbesc pe unii impotriva altora la noi acasa. De exemplu, ce cauta ONG-urile acestea sa fabrice proteste la Campeni?”, se arata in comunicatul Sindicatului “Viitorul Mineritului”.

Sambata, in orasul Cimpeni, considerat capitala “Tarii Motilor”, va avea loc o adunare populara de protest organizata de Asociatia Pro Muntii Apuseni sub genericul “Uniti salvam Rosia Montana! Uniti salvam Muntii Apuseni!”.

Acestia solicita respingerea de catre Parlament a proiectului de lege privind masurile aferente exploatarii minereurilor auro-argintifere din perimetrul Rosia Montana, interzicerea prin lege a utilizarii cianurii in activitatile miniere din Romania, includerea Rosiei Montane pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO, asumarea de catre Guvern a expertizei si a punctelor de vedere referitoare la proiectul minier exprimate de Academia Romana, Asociatia Ad Astra, Institutul Geologic Roman, Ordinul Arhitectilor din Romania, Casa Regala, Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Unita cu Roma, Greco-Catolica, precum si a celorlalte biserici crestine din Romania si a expertilor independenti.

De asemenea, cei care se opun proiectului de la Rosia Montana solicita refacerea si dezvoltarea infrastructurii rutiere din arealul Muntilor Apuseni si acordarea unor facilitati fiscale si de alta natura pentru dezvoltarea activitatilor economice in domeniile turism, prelucrarea lemnului si refacerea fondului forestier, cresterea animalelor si prelucrarea produselor de origine animala si alte activitati.

In Cimpeni, cea mai importanta localitate din Apuseni din judetul Alba, au avut loc saptamanal in ultima perioada actiuni de protest impotriva acestui proiect, la care au participat de fiecare data sute de persoane, care se tem ca materializarea acestuia ar alunga turistii si ar afecta alte domenii din economie.

In septembrie, 33 de angajati ai RMGC s-au blocat timp de mai multe zile in subteran, acestia iesind la suprafata dupa o discutie cu premierul Victor Ponta.

[…] Lectorul universitar Claudiu Crăciun îi răspunde premierului tocmai de la Câmpeni. Acesta participă la Marea Adunare a Moţilor, care s-au adunat la Câmpeni pentru a protesta faţă de proiectul Roşia Montană şi pentru a fi solidari cu localnicii din Pungeşti.

“Nu e treaba niciunui politician, inclusiv a premierului, sa tolereze manifestări publice paşnice ale cetăţenilor. Probabil nu mai are rabdare, cei care ii fac declaraţii de la Chevron ii cer rezultate concrete în stradă. Ne asteptam si la manevre ca si in 2012 sa existe instigatori. Dacă Ponta pregateste asa ceva sa isi asume responsabilitatea. Acum suntem putin mai experimentaţi si putem face diferenţa intre protestatari legitimi si agitatori”, a spus Claudiu Crăciun.

[“hipsterii” de Capitala comandati de C.C. nu ne-au parut deloc responsabili si experimentati, asta daca nu cumva ii fac intentionat jocul premierului, n.n.]

[…]

Sindicatul Viitorul Mineritului (SVM), organizaţie care susţine exploatarea minieră de la Roşia Montană, s-a arătat revoltat de decizia prezentatoarei TV Eugenia Vodă de a trimite o scrisoare deschisă către CNA prin care să solicite public oprirea campaniei de promovare a proiectului. Minerii susţin că nu i-au cerut să le fie purtător de cuvând.

“Profesioniştii în minerit vă aşteaptă la Roşia Montană, să-i cunoaşteţi şi să vorbiţi cu ei, înainte de a mai vorbi în numele lor”, se arată în scrisoarea deschisă a SVM, adresată Eugeniei Vodă. (…)

miting-chevron-pungesti5629GTA_90086136406-mediafax-foto-liviu-chirica


Categorii

Gazele de sist, Preoti si duhovnici romani, PUNGESTI, Revolte populare, revolutii, ROSIA MONTANA, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “In atentia premierului Ponta-SRI: “ANARHO-EXTREMISTII LEGIONARI” AU IMPANZIT INTREAGA LUME CU PROTESTELE CONTRA GAZELOR DE SIST/ Protestul MOTILOR de la CAMPENI, cu rugaciuni si cu “preoti in frunte”, caracterizat de Ponta drept ”MANIFESTATII VIOLENTE SI EXTREMISTE”! Il ard rugaciunile?

 1. Dragi prieteni, va rog sa nu tradam idealurile celor 7,4 milioane de romani. Imi permit sa va adresez acest apel pentru ca in ultimii ani ne-am dovedit solidari in lupta impotriva dictaturii basiste. Asa cum mi s-a relatat, razboi-intru-cuvant este prelungirea ortodoxista a Antenei3. Cu speranta ca vom ramane impreuna de partea poporului, mi-as permite sa va sugerez sa nu-l mai atacati pe premierul Victor Ponta. Poate ca mai face unele greseli, dar ele sunt scuzabile fata eforturile facute pentru a elibera tara de basism.
  Cu consideratie,
  Mihai Gadea

 2. @ “Mihai Gadea”:

  Dragi securisti basisti, v-ati vazut numele institutiei in titlu si v-ati reactivat? Problema voastra e ca prostia si ticalosia va impiedica sa intelegeti ca unii oameni chiar pot sa aiba constiinta si independenta si sa refuze sa se lase incadrati si manipulati. Stim ca va doare. Ca Antena 3 a ales sa se prostitueze, ca linie generala, din frica sau din oportunism – cu cateva exceptii notabile – e problema lor. Cat despre voi, micilor ticalosi: sa coabitati bine si… sa ne vedem cu bine la Judecata!

 3. Draga neprietene “Gadea”,

  Da de dictatura lui ponta ce zici? Te intreaba un antibasist satul de toti politicienii mizerabili care ii avem. Citeste mai jos ce faceau pesedistii lui dr Copy Paste acum un an si ceva:

  Baronii PSD din Vaslui au participat activ în 2012, perioadă în care se aflau în opoziţie, la mobilizarea populaţiei împotriva companiei Chevron. Deputatul Adrian Solomon, un PSD-ist cu state vechi, a apărut în faţa miilor de oameni care au ieşit în stradă în martie 2012 şi a jurat, cu mâna pe Biblie, că va face tot ce-i stă în putinţă ca acest proiect să fie oprit. Acelaşi deputat a lansat o declaraţie şocantă în aprilie 2012: „Mitingul de pe 26 (n.r. – 26 aprilie 2012) este un miting anti-american şi anti-Răzvan Ungureanu (n.r. – premier la acea vreme). Se aude că domul Ungureanu ar vrea să vină pe 1 mai la I.R.B. (n.r. – Întreprinderea de Rulmenţi Bârlad). Eu îi transmit public că, dacă are nesimţirea să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la Primărie şi să afle ce îi doare pe bârlădeni, va avea soarta lui Aldo Moro“. Politicienii: jurăminte cu mâna pe Biblie La 27 aprilie 2012, guvernul Ungureanu a fost demis, printr-o moţiune de cenzură care a speculat la maxim tensiunile din stradă. „De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de şist, în condiţiile în care nu existau studii şi nici cadrul legislativ specific care să reglementeze condiţiile tehnice de explorare-exploatare care să evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice?“, este un fragment al moţiunii. După alte câteva luni, Guvernul Ponta a dat undă verde americanilor la Vaslui. Ulterior, liderii PSD din Vaslui n-au mai dat ochii cu cetăţenii revoltaţi ieşiţi din nou în stradă. Exemplu de schimbare la 180 de grade a atitudinii. Dumitru Buzatu (PSD), şeful Consiliului Judeţean Vaslui, martie 2012: a jurat cu mâna pe Biblie că nu va lăsa Chevron-ul să intre în Vaslui. Acelaşi Dumitru Buzatu şi-a schimbat, acum, complet declaraţiile, comentând, în 16 octombrie 2013, pentru „Adevărul”, revolta de de la Pungeşti.

 4. “Mihai Gadea”:
  Hmmm, cu “consideratie”… Adica, vreti sa spuneti ca ne considerati niste prosti? Altfel cum sa imi explic afirmatia dvs cum ca Ponta ne scapa de lichelele basiste, stiind bine ca pe cei mai grosi la punga (si mai abitir la obraz) dintre acestia i-a imbratisat cu drag si iaca-ta, taman ei se ocupa printre altele de Rosia Montana?

  http://www.politicaromaneasca.ro/audio_darius_valcov_fost_primar_pdl_trece_in_barca_opozitiei-8546
  “Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost prezent la Slatina, luni, dimineaţă, pentru a-i ura bun venit lui Vâlcov în PSD.”

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/slatina-darius-valcov-s-a-inscris-in-psd-si-candideaza-din-partea-usl-pentru-un-nou-mandat-de-primar-259339.html
  “Fostul primar al municipiului Slatina Darius Vâlcov, care a demisionat SAPTAMANA TRECUTA din PDL, pierzând astfel funcţia de edil, şi-a anunţat, ASTAZI trecerea la PSD, spunând că va candida din partea USL pentru un nou mandat, relatează Mediafax.”

  http://www.agentia.org/anchete/darius-valcov-va-conduce-comisia-speciala-privind-proiectul-rosia-montana-46721.html

  Bine zise admin: ne vom vedea la Judecata!

 5. Vă mai aduceţi aminte cine scotea acest strigăt de opresat revoltat:

  Jandarmilor li s-a spus că, astăzi, va fi o lovitură de stat. Li s-a dat muniţie. Fac un apel să înţeleagă că nu trebuie să facă ceea ce le spune Băsescu, aşa cum n-au făcut nici când le-a spus Ceauşescu să tragă în oameni. Este foarte grav ce se întâmplă. Credem în continuare că democraţia poate fi salvată. Ne aflăm într-un moment prin care România n-a mai trecut din decembrie ’89. Uitaţi-vă câţi jandarmi sunt aici. Ca să ce? Să se lupte cu poporul român? Şi ei fac parte din poporul român”?

  Era Victor Ponta, în timpul marelui marş sindical din noiembrie 2010. Cu tricolorul legat la gât şi Marian Vanghelie făcându-i drum, mergea spre Palatul Parlamentului împreună cu „poporul”, oprindu-se cât să amplifice, în faţa camerelor de filmat, minciuna despre „glonţul pe ţeavă” şi să incite mulţimea care s-ar fi aflat în pericol de moarte. Scriam, atunci, că lui Victor Ponta i-ar fi plăcut să vadă sânge. Era singura explicaţie plauzibilă pentru încercarea sa de a-i instiga pe protestatari împotriva forţelor de ordine, o baltă de sânge pe asfalt transformând mitingul într-o nouă revoluţie, care i-ar fi schimbat, fulgerător, destinul şefului PSD. L-ar fi propulsat la Putere ca “liderul din mulţime”, contopit cu victimele prin ADN-ul căzut în stradă şi Victor Ponta şi-ar fi lins, tacticos, degetele pline de hemoglobină.

  Trei ani mai târziu, în noiembrie 2013, acelaşi personaj vorbeşte din funcţia de prim-minstru. Despre protestul de la Pungeşti, unde 200 de jandarmi au fost trimişi împotriva a tot atâţia ţărani înşiraţi pe marginea unui drum, majoritatea bătrâni şi femei, care nu vor ca Chevron să extragă gaze de şist, în ograda lor:

  „Am înţeles cât timp lucrurile nu blochează circulaţia, nu se blochează drumuri naţionale, e în regulă, dar după aia ce facem ? E anarhie. Deci, eu ii susţin pe jandarmi, m-au informat şi cred că, în conformitate cu legea, trebuie să acţioneze”.

  A doua zi, vineri, în şedinţa de guvern, după ce opozanţii proiectului Roşia Montană au spart (gest reprobabil n.n.) luneta maşinii ministrului Culturii:

  „Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii ’30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului. Jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar în momentul în care se trece linia roşie şi vorbim de agresiuni, ameninţări, blocarea unor drumuri, aveţi din partea mea mandat foarte clar de intervenţie conform legii”.

  În aceeaşi zi, seara, după şedinţa USL:

  „Am cerut ministerului de Interne, reprezentanţilor statului să ia masuri foarte decise şi foarte dure dacă e vorba de violenţe, de agresiuni, perturbare a bunei funcţionari a societăţii. Nu voi avea niciun fel de ezitare, am sprijinul USL în acest sens. Violenţa şi anarhie, nu!”.

  I s-a schimbat radical optica dlui Ponta. Nu mai vede în stradă şi pe mirişte „poporul”, ci grupuri mici, anarhiste şi legionare, care, finanţate de duşmanii României, s-ar opune progresului ţării.

  Protestul lor, aşadar, nici nu ar fi îndreptăţit. Manipulează însă ca şi acum trei ani. Exacerbează un incident izolat, singurul în peste o lună de manifestaţii, pentru a induce opiniei publice ideea că protestatarii sunt violenţi şi folosirea forţei împotriva lor – inclusiv împotriva bătrânilor ţărani, care, apărându-şi drepturile, au blocat o proprietate privată – s-ar justifica pe deplin.

  Aşadar, dl Ponta încă mai vrea sânge. Nu mai are unde se cocoţa, dar nişte bastoane peste guri şi spinări, mai multe capete de manifestanţi sparte ar arăta ţării întregi cine este şeful, intensificând gustul puterii care-i provoacă atâta plăcere. Cum dl Ponta pune atâta accent pe forţă când se confruntă cu „minorităţi” paşnice, mă întreb ce ordin va da dacă oamenii vor ieşi în stradă, ca la revoluţie.

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/victor-ponta-nu-mai-vede-poporul-de-atatia-anarhisti-si-legionari-11541130

 6. MAREA ADUNARE A MOTILOR – CÂMPENI – 19 OCTOMBRIE 2013

  http://www.youtube.com/watch?v=XuKAP3FnD0o

  Incepe cu Imnul Romaniei, o slujba si apoi adunarea. 🙂 Sunt mii de oameni.

 7. @Mihai Gadea
  “sa nu tradam idealurile celor 7,4 milioane de romani…”
  Dar Ponta e primul care a tradat o tara intreaga si acum o vinde pe bucati impreuna cu Basescu. Noi vrem sa scapam nu numai de Basescu ci de toate slugile vicleanului, adica de majoritatea “politicienilor” care jefuiesc Romania de 23 de ani.

 8. “Protestul MOTILOR de la CAMPENI, cu rugaciuni si cu “preoti in frunte”, caracterizat de Ponta drept ”MANIFESTATII VIOLENTE SI EXTREMISTE”! Il ard rugaciunile?”

  Despre credinta lui Ponta … cica ar fi protestant. Dar merge si la slujbele papistasilor, le mai viziteaza si pe cele ortodoxe … iar el am auzit ca este evreu.
  In conditiile acestea este normal sa-l arda rugaciunile dreptcredinciosilor. Si dupa cum reactioneaza, cred ca il ard foarte tare.

 9. @ Cititor, Ionel, Unul:

  Noi speram ca se intelege ca asa-zisul “mihai gadea” era doar batjocoritor, fiind un vechi postac basist, probabil cu misie. Nu-l mai bagati in seama. Sa comentam la subiect, va rugam.

 10. Pingback: “Pregateste guvernul o intrare in forta in Piata Universitatii?” - Recomandari
 11. Eu am vizionat Marea Adunare de la Campeni, pe link-ul postat de mine, si nu am vazut nimic extremist. Motii si ceilalti ardeleni veniti acolo au fost foarte calmi. Au cantat cantece patriotice, au rostit proclamatia lor, au spus ca nu sunt de acord cu Gold Corporation, vor sa fie stapani in Muntii lor, au atins si subiectul politicieni, de la dreapta la stanga, apoi s-a terminat cu hora. Deci este extremist cand oamenii cer sa nu le fie incalcate drepturile ?
  *
  Problema gazelor de sist nu este doar in Pungesti, ci in mai multe localitati din Moldova, dar si din Dobrogea. E f.trist ce se intampla, Romania e atacata din toate directiile de aceste companii, iar seful companiilor sunt ai nostrii politicieni.
  *
  Mihai Gadea nu e ortodox, e adventist. A facut facultate de teologie adventista si a fost pastor. La televizor, s-a luat de protestatarii din Bucuresti. A spus ca ei iau ketamina si isi beau urina prietenilor. Asta a spus in direct despre cei care au protestat ptr.Rosia. A mai spus ca soros ii plateste, ceea ce nu are cum sa fie adevarat, caci Soros are actiuni la Gold Corporation. Canad era impotriva acestui proiect, a sustinut financiar cateva ONG-uri, dar nu cred ca a platit el peste 25.000 de oameni sa iasa in strada. Apoi, prietenul lui Badea a inceput sa ii injure si sa ii faca cu ou si cu otet, ceea ce a iesit urat ptr. ei, caci multi dintre protestatari erau fanii lor.
  *
  Dumnezeu sa ne ajute si sper sa plece aceste comapnii si sa ne lase in pace.

 12. @Laura:

  Repetam:

  Noi speram ca se intelege ca asa-zisul “mihai gadea” era doar batjocoritor, fiind un vechi postac basist, probabil cu misie. Nu-l mai bagati in seama. Sa comentam la subiect, va rugam.

  Antena 3, ca orientare, face jocul PSD-Ponta, adica RMGC & Chevron. Exista insa unii pe-acolo care inca mai au oarecare autonomie si/sau curaj in tratarea subiectelor. Gadea nu face parte dintre ei, fireste, el e si directorul, dar a ajuns chiar jalnic, acum e un fel de Turcescu al lui Ponta. Au facut multe magarii pe aceste subiecte, insa chestiunea cu ketamina e falsa, e scoasa din context si folosita la fel de magareste impotriva lui/lor de cealalta tabara propagandistica. Iar cu Soros e real si notoriu, totusi, am scris si explicat si noi jocul:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/09/10/proteste-rosia-montana-soros-despagubiri-o-perspectiva-crestina/

 13. Ce mod de a guverna o ţară! Ponta zice precum zicea Stalin: “Am văzut (am auzit, se ştie) că bla, bla, bla… O situaţie a cărei “realitate” este doar în capul iniţiatorului, dar iniţiatorul fiind şefu’, subalternii sunt obligaţi ca să ia măsuri împotriva “neregulii”.
  Tare cred că sfiinţii ardeleni sărbătoriţi astăzi ne vor ajuta şi vor pune un cuvânt bun la Dumnezeu pt noi şi împotriva iudelor, care-şi vând neamul, precum au făcut-o şi celelalte acum 3 secole.

 14. Pingback: TUNUL PE BISERICA: Preotii protestatari din Vaslui – LUATI LA TINTA DE PROPAGANDISTII CHEVRON DIN MEDIA/ Marturisire cu totul uimitoare a PS Corneliu, episcopul Husilor: COMISARII EUROPENI, PRECUM COMISARII SOVIETICI - Recomandari
 15. Pingback: “Cine sunt inamicii noului sistem? Cei care nu înţeleg”. MAJORITATEA RATIONALA VS MINORITATEA RADICALA in chestiunea GAZELOR DE SIST - Recomandari
 16. @Admin
  Nu stiu daca a fost scoasa din context faza cu ketamina si urina prietenilor. Aici se poate vedea/auzi:
  http://www.youtube.com/watch?v=s2uWkdy_VIQ

  Inregistrarea originala a fost scoasa de pe net, evident. Nimeni nu a dorit moartea lor, desi ei asa zic. E vorba despre un articol in care se vorbeste cum presa romaneasca e moarta. http://silviudancu.wordpress.com/2013/09/09/nu-noi-ucidem-presa-presa-s-a-sinucis/
  Faptul ca ii acuza pe protestatari ca ar fi basisti, e hilar. Pai, Basescu este cel care a sustinut mereu proiectul de la Rosia Montana. Ponta a spus ca nu il sustine, apoi cand a ajuns la putere, s-a intors la 180 de grade. Cu alte cuvinte, Ponta=Basescu cand vine vorba de Rosia Montana. Soros a implicat in Romania de 20 de ani, nu e ceva nou. Nu cred ca toti oamenii care lupta ptr. pamantul lor, mai ales cei de la Rosa,Pungesti,Dobrogea etc. sunt platiti de Soros. E ridicol.

  Nu doar Antena3 fac jocurile corporatiilor. Mai toate posturile de televiziune au reclame cu RMGC si aproba gazele de sist. Stiu ca nu toti sunt ca Badea si Gadea. Oreste (parca asa il cheama, apare in clipul de mai sus) nu mai este la Antena3, si-a dat demisia sau a fost impins sa plece. Eu personal nu prea mai am incredere in media.

  In fine, e destul de greu sa iti dai seama din spatele calculatorului. Cel mai bine e sa vezi cu ochii tai ce si cum. Nu stiu cati au fost la Rosia Montana sau la proteste si cati vorbesc din auzite. Oricum, sper sa nu se de drumul la aceste proiecte.

 17. @Laura:

  E sigur scos din context pentru ca am vazut fragmentul integral, nu doar ce a fost extras si popularizat pe internet. Aici nu mai incape discutie de parca si cu daca, si pur si simplu asa ceva nu se face, oricine ar fi implicat. Altfel, cum am spus, chiar nu era nevoie de astfel de trucuri pentru a demonstra pozitia de subrdonare a lui Gadea fata de RMGC si, de fapt, fata de ”programul guvernamental” al lui Ponta. Despre chestiunea cu basistii am adus si noi precizari atunci cand era cazul, acum e rasuflata, nu mai reluam. De asemenea, nu putem contesta pe Badea cu Oreste… in niciun caz. E aiurea, chiar avem nevoie de tot felul de ticalosii si ticalosi ca sa demonstram ca cineva nu are dreptate sau ca cineva s-a transformat in propagandist guvernamental? Noi nu avem minte, nu avem argumente, sau ce?

 18. Pingback: Jandarmeria: documentele referitoare la MISIUNEA DE LA PUNGESTI SUNT CLASIFICATE/ Seful CHEVRON Romania si “jumatatile de adevar” - Recomandari
 19. Pingback: PUNGESTIUL – “ZONA SPECIALA” A ROMANIEI ASEDIATE. TERFELIREA OAMENILOR SIMPLI DE CATRE STATUL ROMAN IN NUMELE CORPORATIEI. Pana unde merg bataia de joc si abuzurile? Ce poate fi facut? - Recomandari
 20. Pingback: CHEVRON a inceput (DEZ)INFORMAREA din poarta in poarta la PUNGESTI. Localnica: ”Ne-au spus numai lucruri frumoase, dar nu ne-au convins. VREM SA NE LASE ASA CUM SUNTEM” - Recomandari
 21. Pingback: Pungesti – live video: PROTESTATARII AU RUPT GARDUL CHEVRON [FOTO+stream live]. Casa Regala se declara ”PROFUND INTRISTATA” de situatia din PUNGESTI, cere CONSULTAREA LOCALNICILOR si INCETAREA VIOLENTELOR! - Recomandari
 22. Pingback: update – CHEVRON REIA OPERATIUNILE. MOARTEA DEMOCRATIEI LA PUNGESTI? Tabara de rezistenta declarata ”CAMP INFRACTIONAL”, satul ”ZONA SPECIALA DE SIGURANTA PUBLICA”[VIDEO]. O analiza critica a miscarii de rezistenta antifraking de la Pungesti
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare