Campeni (Alba): PROTEST AL MOTILOR IMPOTRIVA RMGC CONDUS DE UN PREOT ORTODOX. Pr. Cristian Motora: “Priviti in jur cati oameni cu functii si-au vandut moții pentru aur. Sufletele lor sunt de tinichea” (VIDEO)

13-09-2013 8 minute Sublinieri

Parintele Motora aduce in discutie lobby-ul autoritatilor locale pentru proiect. Raspunsul primarului Ioan Calin Andres e rupt din politica de PR a RMGC — at Campeni Alba. Sursa FACEBOOK

Nota noastra:

Intr-un moment in care RMGC a inceput o propaganda agresiva (derulata mai ales prin intermediul Antena 3, B1 TV si RTV – stranie coabitare intre televiziuni!) centrata pe “revolta” “minerilor”-moti de la Rosia Montana care vor “locuri de munca”, iata ca exista proteste ale acelorasi moti IMPOTRIVA RMGC, condusi, in plus, de un preot ortodox. Este un eveniment cu o simbolistica importanta, deoarece arata ca protestele impotriva proiectului nu sunt rupte de “talpa tarii”, cum vrea sa transmita RMGC, si o lectie pentru stangistii iute secularisti, deoarece nu este primul caz de preoti ortodocsi care se implica in batalia pentru Rosia Montana. Totodata, si din reportajul lui Mihai Gotiu se poate intelege o realitate deja intalnita si in protestele din Moldova legate de gazele de sist: cei care pot mobiliza si incuraja oamenii din interiorul tarii (orase mici, sate) sa reziste, sa protesteze, sunt preotii. Desigur, este si o lectie pentru BOR: iata ce inseamna vocatia misionara la lucru. N-ar fi rau ca Sinodul sa-si aduca aminte de faptul ca in 2003 a criticat proiectul de exploatare

Aproximativ 500 de persoane participă, joi după-amiază, la un protest în centrul oraşului Câmpeni, judeţul Alba, solicitând respingerea proiectului minier de la Roşia Montană, potrivit MEDIAFAX. Aproximativ 500 de persoane s-au adunat, joi după-amiază, în centrul oraşului Câmpeni, localitate aflată în apropierea comunei Roşia Montană, şi au început să scandeze lozinci prin care solicită respingerea proiectului de exploatare a aurului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că protestul nu este autorizat, fiind o acţiune spontană, iar până la ora transmiterii acestei ştiri nu au fost semnalate incidente. Jurcoveţ a spus că jandarmii asigură ordinea în zonă, dar nu au luat măsuri de sancţionare deoarece este vorba de o acţiune spontană.

În paralel, la Roşia Montană continuă protestul minerilor care s-au blocat în subteran, iar peste 200 de persoane, angajaţi ai Roşia Montană Gold Corporation şi localnici, protestează la suprafaţă, solicitând aprobarea cât mai urgentă a proiectului minier.

Un număr de 22 de mineri s-au blocat, miercuri, în subteran la Roşia Montană, cerând să vină acolo preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situaţia economică a zonei şi despre proiectul minier. Ei se află şi joi în galeria Cătălina-Monuleşti, continuând protestul.

Preşedintele Sindicatului “Viitorului Mineritului Roşia Montană, Cristian Albu, declara că minerii blocaţi în subteran îl consideră pe preşedintele Senatului “principalul vinovat de tergiversarea luării unei decizii în privinţa proiectului minier”.

Potrivit lui Albu, oamenii sunt disperaţi deoarece le expiră contractele de muncă la 1 octombrie şi, în lipsa unei decizii privind începerea proiectului minier, se aşteaptă să îşi piardă slujbele. El adăuga că aproximativ 350 de angajaţi ai companiei miniere au contracte de muncă pe perioadă determinată, care expiră la 1 octombrie.
De asemenea, aproximativ 300 de persoane, localnici, dar şi angajaţi ai companiei miniere, au protestat, miercuri, în centrul comunei Roşia Montană, solicitând guvernanţilor şi parlamentarilor să ia o decizie privind începerea proiectului.

Valea Arieșului încă nu s-a colorat. Pe ici, pe colo, a apărut galbenul, un pic de brun și de roșiatic. Frenezia cromatică mai are de așteptat însă vreo două săptămâni. Nu am însă timp de peisaje. Sunt în contratimp. E trecut de unu și jumătate când intru în Câmpeni. Iar la două, după cum anunța mobilizarea de pe Facebook, trebuie să înceapă protestul. Găsesc cu greu un loc de parcare, în spatele pieței. ”E târg?”, întreabă Emil, un prieten, student la ”sociologie” și fotograf în timpul liber, care a venit cu mine, de la Cluj. ”Nu cred”, îi răspund, dar gândul îmi zboară în altă parte: ”unde e protestul?”. Îmi zic că cei de la Poliție ar trebui să știe. În fața secției, un agent mă privește nedumerit: ”Protest la Câmpeni? … e la Roșia, pro și contra… aici nu e nimic”. Îi spun că s-a anunțat pe Facebook. Ridică din umeri. Intru în secție. Îmi răspunde alt polițist: ”Protestul e mâine”. ”Mâine? Păi pe Facebook s-a anunțat că astăzi”. ”Nu, mâine e”, îmi răspunde, sigur pe el, polițistul.

Ar mai fi mai puțin de zece minute până la ora două. Primăria e la o stradă de Poliție. Mă îndrept într-acolo. Niște muncitori lucrează la piață. Lumea se plimbă liniștită. Încep să mă întreb, dacă nu cumva, polițistul avea dreptate. Ori că Facebook-ul nu e, totuși, de ajutor la Câmpeni. Îl sun pe unul dintre patronii unei fabrici de mobilă. Nu-mi răspunde. Îmi răspunde altul, Doru Moraru. E la Cluj, la spital, tocmai a suferit o operație. Încerc la părintele Arpi (Palfi Arpad, preotul de la Biserica Unitariană din Roșia Montană, care locuiește în Câmpeni). Nu-mi răspunde…

”A venit momentul!”

”Domnul Mihai, bine ați venit!”. Îl privesc nedumerit pe cel care îmi întinde mâna. ”Nu mai țineți minte?”. Trebuie să recunosc că nu. ”Am fost anul trecut, împreună, la protest-campeni-sorin-salajeanBucurești”. Îmi amintesc, e din Bucium (de peste deal de Roșia Montană, unde RMGC are, de asemenea, licență de exploatare) Prietenii îi spun ”Americanu” (foto, cu pălărie). ”Doar d-voastră sunteți?”. ”Ei, mai trebui să vină și câmpenarii”, îmi spune, sigur pe el. E trecut deja de două și într-adevăr, câțiva metri mai departe de noi, câțiva tineri, nu mai mult de cinci, cu un steag tricolor par a fi protestatari. Apare și un domn, către 50 de ani, cu o portavoce, și un grup de jandarmi. E, totuși, un început. Șeful jandarmilor, discută cu domnul cu portavocea. Despre ”autorizație”. Domnul cu portavocea îi explică de ce nu e nevoie. Jandarmul cedează și îl aud vorbind la microfonul telefonului mobil: ”da… e spontan… da”. Îl abordez pe cel cu portavocea. Îl cheamă Daniel Burz și e profesor de fizică în Câmpeni. ”E un mesaj pe care trebuia să-l transmitem mai demult. E momentul să arătăm că în Câmpeni, cei care sunt împotrivă sunt majoritari (au arătat-o, de altfel, și la referendumul cianurii, din decembrie 2012 – n.a.).” E nemulțumit de faptul că ”ultima resursă naturală a României ajunge pe mâinile străinilor”. Și de impactul de mediu. Și exemplifică cu ceea ce li s-a întâmplat celor din Peru, cu poluarea întinsă pe zei de kilometri. Tocmai văzuse, în urmă cu o zi, ”Open Pit”.Impactul de mediu e atât de mare, că nici nu mai are sens să vorbim de cel economic”.

Văd și un preot. Doar ce apuc să mă prezint, că lângă noi apare și primarul Câmpeniului, Călin Andreș. În urmă cu vreo trei săptămâni (când cu vizita Comisiei UNESCO a Parlamentului la Roșia Montană) avusesem o discuție ”cu scântei”. Nu mă aștept să-mi spună ”bine ai venit!”. Iar așteptările nu-mi sunt înșelate: ”Ce cauți aici?”. ”Am venit să văd ce se întâmplă”. Nu știu dacă a mai auzit răspunsul, pentru că se leagă de o doamnă pe motiv că ar fi din Sohodol (un sat de lângă Câmpeni). La fel de agresiv se leagă și de altă doamnă, strigându-i ”Să-i spui lui Sălăgean (patronul fabricii de mobilă Montana) să le crească salariile oamenilor”. Discută în contradictoriu și cu profesorul de fizică. Doar cu preotul e ceva mai calm. Apoi dispare.

Reiau discuția cu preotul. Îl cheamă Cristian Motora.Mă simt dator să le spun adevărul celor pe care îi păstoresc. Am făcut-o și pe 2 decembrie (cu o săptămână înaintea referedumului cianurii – n.a.), în fața Sfântului Altar. Dacă n-aș fi făcut acest lucru, toată viața m-aș fi simțit încărcat. Dumnezeu n-o să ne lase niciodată”, spune, convins. Îmi enumeră apoi cinci motive pentru care e împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. Poluarea din zonă. Faptul că ne cedăm incredibil de ușor bogățiile. Dezbinarea creată între oameni. Faptul că locurile de muncă nu vor fi pentru câmpănari. Și ”cu ce drept ne permitem noi să terminăm în 15 ani toată această bogăție?”.

Când oamenii își înving frica

Între timp, numărul protestatarilor a trecut de o sută. Sunt și tineri mulți, dar media de vârstă e ceva mai mare decât cea manifestanților din Cluj sau București. Daniel Burz pornește portavocea. ”Vrem să bem lapte curat și peste 15 ani! Nu vrem cianură în aer!”. Le povestește despre ce a văzut în filmul ”Open Pit”. Au apărut și foi cu frunza Roșiei Montana și pancarte cu mesaje deja cunoscute, ”Vrem cultură, nu cianură”, ”România fără cianură”, ”Nu corporația face legislația”, ”Aurul pleacă, cianura rămâne”. Și oamenii continuă să se adune. Au ocupat piața, dar țin o distanță de 7-8 metri față de cel care le vorbește. Buciumanul, trecut și prin alte proteste, încearcă să-i mobilizeze: ”Uniți! Salvăm! Roșia Montană!”. Îi răspund câțiva. Parcă le-ar fi teamă. Privesc spre Primărie, în sus, ar vrea ca cel de lângă el să strige primul, iar acesta pare să aștepte același lucru.

Apoi se produce schimbarea. Părintele Motora ia portavocea. Distanța se reduce, brusc, la jumătate.Să ne ajute Dumnezeu să păstrăm acest pământ așa cum ni l-au lăsat moșii și strămoșii noștri. Sunt primul care trebuie să-și apere turma și sufletul oamenilor. Aici vorbim de aur și de câți și-au pierdut sufletul pentru aur, iar apoi și-au pus capăt zilelor. Priviți în jur câți oameni cu funcții și-au vândut moții pentru aur. Sufletele lor sunt de tinichea. Cel mai important aur e în suflet, dar cei care au suflet de aur vor fi împroșcați cu noroi”. Părintele încheie cu vorbele lui Ștefan cel Mare despre pământul și bogăția care aparține copiilor și copiilor copiilor noștri.protest-campeni-parintele-cristian-motora

După discursul părintelui, scandările pornesc de la sine. Mai întâi ca o rugăciune, aproape în șoaptă. Apoi ca un val de devine din ce în ce mai mare. ”Uniți! Salvăm! Roșia Montană!”, ”Trădarea de țară, în aur se măsoară”, ”Nu corporația face legislația!”. Sunt deja aproape cinci sute și nu mai e nevoie de portavoce. Nu mai privesc în sus sau într-o parte, ci unii pe alții, în ochi, încurajându-se, luând putere unul de la altul. E o transformare aproape incredibilă. Unii își fac curaj și ies în față, să vorbească. Toți mai mulți privesc către Primărie. Și dau glas nemulțumirii: ”Unde e primarul?” ”Să vină aici să vorbească!” ”Să ne spună de ce a urcat profesorii din licee în autocare și i-a dus la Roșia Montană? Și personalul de la Sanatoriu?” ”Hoții! Hoții!” ”Rușine să vă fie!”.

Lângă mine, Andreas Gobbo (un italian stabilit de câțiva ani în zonă, după cum aveam să aflu – foto, cu brațul întins, inivtându-l pe Călin Andreș, cel în cămașă albastră, să ia cuvântul) vorbește parcă cu sine, cu un zâmbet larg pe față: ”Lumea se trezește! Nu le mai e frică! Mă bucur! Sincer mă bucur!”. Iese și el în fața mulțimii. Își întrerupe frazele la jumătate, lăsându-le parcă suspendate deasupra munților din jur. Nu-mi dau seama dacă din cauza emoției ori a faptului că nu găsește, pe moment, cuvintele din limba română. Lumea îl aplaudă.

Primar: ”Vrei să crești vaci și boi?”. Protestatar: ”Da!”

Într-o parte a pieței apare primarul Călin Andreș, însoțit de vreo doi consilieri. Reproșurile cresc în intensitate. Oamenii îl cheamă între ei. Îl acuză de lașitate. În cele din urmă, intră între ei. Părintele Motora se apropie de el, ca un fel de pavăză, ca nu cumva cineva să se gândească la vreo răfuiala. Primarul reușește, pe moment, să-și păstreze calmul. Dar se poticnește, încercând să răspună acuzațiilor care ba vin din stânga, ba din dreapta, ba din față. Ba ridică tonul, ba îl coboară. I se adresează, la persoana a III-a, patronului de la Montana: ”să angajeze mai mulți oameni… să-i plătească mai bine… știți câte cereri pentru locuri de muncă am primit?”. ”Trimite-i la mine… Când s-a închis fabrica de mobilă (fosta Întreprindere de Prelucrare a Lemnului, IPL, – n.a.)  și au rămas opt sute de oameni fără loc de muncă, de ce nu te-ai bătut pentru ei? De ce nu ai fost la București? N-ai făcut nimic atunci!”, îi reproșează Sorin Sălăjean (foto, la portavoce). Primarul nu-i răspunde însă, ci își caută o altă victimă, pe Andreas: ”Tu ai un loc de muncă? Nu vrei să te angajezi?”, ”Nu”, ”Și ce vrei să faci? Să crești vaci și boi?”, ”Da!”, vine, simplu, confirmarea italianului.Astăzi o să vină aici deputatul Ioan Dârzu (deputatul din Colegiul de Câmpeni – n.a.) … Dacă faceți o delegație de 20 de persoane, ne putem întâlni cu el la mine în birou să discutăm…”. Propunerea e refuzată categoric ”Fără delegații și nu în birouri! Să vină aici, în stradă”. Apoi, Călin Andreș face o greșeală decisivă. Le spune celor prezenți că degeaba protestează, pentru că, până la urmă, decizia va fi tot una politică. Nu apucă însă să-ți termine fraza, fiind acoperit de huiduieli.

În cele din urmă, primarul renunță și iese din cerc. Mă abordează direct. Tonul e, însă, mult deosebit față de cu o oră mai devreme. Printre diverse interpelări din jur, reușim să vorbim câteva minute într-un registru mai aproape de normalitate. Îmi vorbește despre minele din Norvegia și Turcia. Îi spun de Pergamo și de Waihi, mina din Noua Zeelandă pe care compania o oferă ca model de bune practici. Și îi explic și de ce, aceeași mină, e un model la Antipozi. Dar în sens negativ. Scoțând și în Noua Zeelandă oameni în stradă și obligând Guvernul să refuze avizarea altor exploatări similare, chiar dacă era vorba de zăcăminte de aur estimate la 60 de miliarde de dolari. Își notează chiar și o referință, promițând că va căuta cartea (”Mecanismele globalizării”, capitolul ”Cum scăpăm de blestemul resurselor?”, a laureatului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz). Discuția e întreruptă de o doamnă. ”Domnul primar, eu sunt din Roșia și mi-am vândut casa companiei. Au promis că cel puțin un membru al familiei va fi angajat. Niciunul nu aveam loc de muncă…”. ”Vezi, auzi care sunt problemele oamenilor?”, se întoarce primarul către mine. ”Da, aud um își respectă compania promisiunile”, îi răspund…

Lângă noi, mulțimea continuă să scandeze. ”Uniți! Salvăm! Roșia Montană!”, ”Trădarea de țară, în aur se măsoară!”, ”Nu corporația face legislația!”. Siguranța de sine a primarului de la începutul protestului s-a pierdut precum fumul unei țigări. Poate speră că de a doua zi va avea liniște. A avut grijă de asta. Pentru că, între timp, am aflat și ce e cu protestul de a doua zi. Cel de care vorbeau polițiștii. E unul pro-proiect. Dintre cele cu convocator. Pe listă de semnături. Cu personal de la liceu. De la Sanatoriu. Un protest ”autorizat” pe 30 de zile. Să fie sigur că piața va fi ”ocupată”. Mă îndoiesc însă că moții din Câmpeni mai pot fi speriați de asemenea șmecherii. Cine s-a lepădat de frică nu mai are nevoie de patalama de la Primărie pentru a fi liber.

***

După protest, am mai rămas în Câmpeni. O primă oprire am făcut-o la firma de turism Elmaria. ”Agenția de Turism a Țării Moților”, cum se prezintă. Aici s-au adunat o parte dintre întreprinzătorii din Câmpeni, cu afaceri în domeniul fabricării mobilei, turismului, construcțiilor. Printre ei, Sorin Sălăjean (de la Montana Câmpeni), Valentin Oprea (Transilvania Production), Marius Morar (Maria Production), Maria Oprea și Nicolae Florea (turism și construcții), Neluțu Pociu (pensiune și restaurant). Împreună, spun că au peste 800 de angajați, majoritatea în domeniul prelucrării lemnului.

[…]

protest-campeni-parintele-cristian-motora-1


Categorii

1. DIVERSE, ROSIA MONTANA, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Campeni (Alba): PROTEST AL MOTILOR IMPOTRIVA RMGC CONDUS DE UN PREOT ORTODOX. Pr. Cristian Motora: “Priviti in jur cati oameni cu functii si-au vandut moții pentru aur. Sufletele lor sunt de tinichea” (VIDEO)

  1. „Cum îi turcu, îi și pistolul” -„Cum îi guvernarea, îs și primarii”.

  2. Aproximativ 500 de persoane participă, joi după-amiază … potrivit MEDIAFAX. “Potrivit” Mediafax. De aici deja am tendinta sa inmultesc numarul de persoane care au participat la protest. Probabil au fost o mie, probabil nu. In cazul de fata poate conteaza mai mult actiunile parintelui Critian Motora decat numarul de protestatari.

    Cat despre proteste, ma bucur ca se dezamorteste lumea. Pana la urma, revolutia porneste de la Rosia Montana. Poate in sfarsit oamenii isi dau seama ca suntem vanduti pe capete pe preturi de nimic. Probabil daca conducatorii nostri nu ar fi niste slugi atat de grabite si silitoare spre tradare, ar sti sa ne vanda pe mai mult si probabil nici aceste proteste nu ar avea aceasta amploare.

    E interesant totusi cum acum 500 de ani, Stefan cel Mare traia suferinta de a se confrunta cu proprii oameni pe campurile de lupta. Cu ienicerii, dintre care o parte erau romani trecuti la islamism. Imi pare rau ca am uitat sursa unde am aflat aceasta (posibil pe site-ul dvs sau intr-o carte) dar am retinut aceasta idee ce mi se pare plauzibila si miscatoare. Acum aproximativ 250 de ani Sfintii Martiri Brancovineni au preferat sa moara crestini, astfel dand un puternic exemplu ce inca dainuie in zilele noastre.

    … iar de zeci de ani incoace, parca tot ce inseamna conducator romanesc s-a intors cu susul in jos. Poate au fost cateva putine exceptii, dar prea putine astfel incat sa poata face o diferenta in general.

    Dar totul e ingaduit de la Domnul. Iar mersul lucrurilor reflecta si pacatele noastre, celor de azi. Ce ne ramane de facut ar fi ori sa ne pocaim ca Ninivitenii, fie sa mergem mai departe spre Sodoma si Gomora.

  3. In continuarea ultimelor doua paragrafe din comentariul lui Stefan : da, desi existau sperante de renastere a neamului dupa 1989, nu am avut parte de conducatori vrednici.

    Dupa ce am “scapat” de vechiul regim, s-a legiferat de catre stat uciderea pruncilor nenascuti in pantecele mamelor, ajungand astazi sa vorbim de zeci de milioane (!) de prunci ucisi de proprii parinti… ; in plus sau in context mai bine zis, am importat COMPORTAMENTUL LIBERTIN al unor popoare ratacite duhovniceste din apusul Europei!
    Prin acestea s-a dat startul la SINUCIDEREA NEAMULUI romanesc. Am facut si fapte bune ca neam, nu zic, DAR, tare mi-e ca in “balanta” iesim rau in minus ca neam ORTODOX ! Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu fie asa!

    In loc sa (re)devenim un neam mai apropiat de Dumnezeu, ne-am departat, in continuare, de El. De ce sa ne mai miram atunci ca am avut si avem astfel de conducatori ?

    NOTA: Gandul imi spune ca noi toti din tara asta, in frunte cu preotii, episcopii, crestinii, familistii, ar trebui sa “atacam frontal” subiectul acesta al avortului, al sinuciderii neamului, pana nu-i prea tarziu ! Dormim in papuci. Ne-am obisnuit cu gandul ca “e permis prin lege” avortul si mergem cu ochii inchisi catre pierzania neamului …

  4. Pingback: Mai multe organizatii crestin-ortodoxe se RALIAZA PROTESTELOR PENTRU ROSIA MONTANA - Recomandari
  5. Pingback: PROTESTE MASIVE PENTRU ROSIA MONTANA IN BUCURESTI SI ALTE ORASE [VIDEO+FOTO]. Propaganda iliesciano-minereasca a premierului PONTA; Iulian Iancu va conduce COMISIA PRIVIND RMGC - Recomandari
  6. Pingback: update – PROTESTELE PENTRU ROSIA MONTANA. Moise Guran vs Ponta la Editie Speciala (TVR) [VIDEO]/ Iures in lumea politica: VA CRAPA USL-ul?/ Basescu “STRIKES BACK”. Cu tupeu & aroganta LA MAXIM/ Cristian Tudor Popescu despre TEHNICILE
  7. Pingback: Pr. Constantin Stoica: POZITIA BISERICII PE TEMA ROSIA MONTANA A RAMAS NESCHIMBATA. ESTE IMPOTRIVA EXPLOATARII - Recomandari
  8. Asa zisii mineri care au protestat in mina erau de fapt angajati ai Goldului, mai ales soferi; in Rosia mai traiesc exact 8 fosti mineri. Mineri mineri, nu mascati de Gold (asa este cunoscut/numit in zona)
    Presupun ca marea comisie parlamentara cu ei va fi discutind… asadar, putem banui de pe acum rezultatele evaluarii “la fata locului”

  9. Pingback: COMISIA CIANURISTILOR: PROSTIRE PE FATA? Proiectul RMGC: distrugerea a patru munti si crearea unui MEGA-BAZIN de CIANURI/ Minciunile cuplului de comici PONTA-SOVA/ ,b>“Terorismul ecologic” si disperarea mercenarilor de presa cumparati de GO
  10. Pingback: IPS Andrei este IMPOTRIVA proiectului de la Rosia Montana, dar apreciaza implicarea premierului PONTA - Recomandari
  11. Romani, vizionati acest film NEAPARAT

    http://www.youtube.com/watch?v=anmmpAhD3Ig

    Ma intreb, ce inima neagra puteti avea voi conationali de-ai nostri care sunteti vanduti celor de la RMGC ???
    Dati de urgenta banii negrii luati de la diavolul-RMGC si alaturati-va fratilor vostrii in suferinta !!! care vor fi condamnati la boli oribile de piele, cancere, lipsa apei…etc MOARTE IN CHINURI !!!
    Sa NE OPUNEM exploatarii la Rosia Montana, sa nu rugam bunului Dumnezeu sa ne ajute. Nu ne va lasa.

  12. Pingback: Pozitia oficiala a Patriarhiei Romane pe tema Rosiei Montana: RESPINGE PROIECTUL SI “NU SE IMPLICA IN ACTIUNI DE PROTEST” [video] - Recomandari
  13. Pingback: ROMÂNIA ASASINATA [VIDEO] – Emisiunea “Jocuri de putere” cu Rares Bogdan despre PERICOLUL GAZELOR DE SIST SI MARILE TRADARI ALE POLITICIENILOR. Dinu C. Giurescu: “Cum o sa ne luam tara inapoi după ce ea va fi complet secatuita?&#
  14. Pingback: In atentia premierului Ponta-SRI: “ANARHO-EXTREMISTII LEGIONARI” AU IMPANZIT INTREAGA LUME CU PROTESTELE CONTRA GAZELOR DE SIST/ Protestul MOTILOR de la CAMPENI, cu rugaciuni si cu “preoti in frunte”, caracterizat de Ponta drept
  15. Pingback: Parintele exarh DUMITRU COBZARU (Cluj) – predica marturisitoare la SFINTII ARDELENI despre PERICOLUL OCUPARII TRANSILVANIEI prin retrocedari, ROSIA MONTANA, REDUCEREA LA TACERE A BISERICII si pacatele impotriva Duhului Sfant: “Nu mai suntem su
  16. Pingback: “SI ASTAZI EXISTA MULTI IROZI. Fiecare dintre noi poate deveni un Irod pentru semenul lui sau fata de propria sa nevinovatie… PREA MULT RANIM SI PREA MULT UCIDEM”. Predici audio pe marginea UCIDERII PRUNCILOR -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare