Razvan Exarhu despre becurile “economice” si dictatura perversa a Europei

4-04-2009 1 minut Sublinieri

no_light_bulb.jpg

Un excelent editorial semnat de Razvan Exarhu referitor la decizia aberanta (una din multe altele) a Comisiei Europene de scoatere din comert (interzicere, adica) a becurilor normale si inlocuirea lor cu becuri “economice”. Articolul este preluat, partial, din Evenimentul Zilei:

“Aş vrea să nu mă oblige o conspiraţie industrială să am lumină chioară şi rece în casă. […]  Sanchi, e criză, deci îi convingem pe idioţi să cumpere becuri de 10-30 de ori mai scumpe, cu o lumină de 1.000.000 de ori mai depresivă şi le şi explicăm că au şansa de a economisi 13 euro, plus superoferta de a salva planeta. Iar dacă se întâmplă să nu-i convingem, avem şi varianta să-i forţăm.

În general, specia umană pare predispusă să preia cu bucurie microbii care o îmbolnăvesc la cap. Teoretic, din septembrie 2009, vor dispărea treptat din magazine becurile cu filament, numite cu incandescenţă, deşi în Europa bolnavă de nervi termenul-limită al acestei imbecilităţi este 2012. Noi, cultivatorii de gropi, suntem foarte trendy, în schimb. Chiar dacă riscăm să îmbolnăvim de tot moralul populaţiei, şi aşa suficient de scoasă din minţi […] Noi greşim, când vrem să aprindem lumina, de fapt. Ne scuzaţi. Comisia asta europeană o fi formată din nevăzători? Cu ce drept poate ea să transforme lumea într-o secţie de miliţie? Pentru că aşa va arăta lumina din casele noastre, în cazul în care toată această enormitate nu o fi o campanie subtilă de PR pentru redresarea vânzărilor de becuri. […] Doamne, cum au să pocească ăştia toată frumuseţea lumii cu fundamentalismul ăsta fals ecologist. Am căutat şi nişte păreri de la consumatori. Uite cum scriu utilizatorii pe site-ul Realitatea TV:

[] Florin GMarea majoritate a celor «economice» sunt economice şi la cantitatea de lumină furnizată. Mai precis sunt chioare. Şi deranjante la ochi, fiind «pâlpâitoare», ca ecranele TV, insesizabil direct, dar ia mişcă mâna cu degetele răsfirate în faţa unui bec din ăsta şi ai să vezi efectul stroboscopic”.

Obsesia pentru economisit este una care animalizează publicul cu puţin discernământ. Nici nu mai contează ce pierdem atunci când pare că şi câştigăm ceva ce nu ne face mai fericiţi. […] Măcar animalul de Ceauşescu stingea direct lumina, ca în orice dictatură cinstită. Cu europenii e puţin mai pervers. Hai că mă duc să-mi sting farurile de la maşină. Nici o masă fără peşte oceanic şi becuri economice! A, şi să nu uit: Huuooo!”

Razvan Exarhu, EVZ (editorialul integral, aici).

exarhu.jpg

A se vedea si:


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Razvan Exarhu despre becurile “economice” si dictatura perversa a Europei

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » LA O ADICA, NE INCHID SI INTERNETUL (Noutati 4-5 aprilie 2009)
 2. “… becuri de 10-30 de ori mai scumpe, cu o lumină de 1.000.000 de ori mai depresivă ”

  Lumina depresiva! Cu siguranta acesta este scopul, nicidecum altul si cum au reusit sa ne impuna anumite alimente, si multe altele, vor reusi si cu asta.

  Am fost odata in vizita la o firma care avea productie de becuri, veioze, cat si design interior etc. Ni s-au aratat 5 birouri care aveau legatura cu mediul inconjurator. In primul birou am simtit ca ne este frig si ni s-a explicat ca atat lumina cat si culoarea lemnului sau vopseaua folosite ptr mobilier, sunt folosite in tarile calde gen Spania. Asa se si numea biroul: Spania. Ideea era ca lucratorii sa se simta relaxati si sa poata lucra.

  Toate birourile erau lucrate in functie de mediul inconjurator, de caldura, frig; de lumina, intuneric etc.

  Deci stimulatoare pentru munca. Becurile despre care se vorbeste in articol sunt stimulatoare pentru depresie:

  trecem la lampa cu gaz?

  Doamne ajuta

 3. Pingback: blogul lui laurentiu dumitru » Blog Archive » Linkurile zilei - Big Brother, New World Order, cipuri, 666 [2009 - 28]
 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » BORN TO BUY (Noutati informative 24-26 august 2009)
 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAZVAN EXARHU SI IMBECILIZAREA GLOBALA – Un editorial-pamflet pur simplu genial!
 6. Luaţi în considerare becurile fluorescente ce se înșurubează. Fiecare bec conţine mai mult de o duzină de componente mecanice şi electronice, nici una din ele nu este reciclabilă. Fiecare bec conţine aproximativ 2 miligrame de mercur toxic, sub formă de gaz, o carcasă realizată din plastic ne-reciclabil Thermoset, tubul de sticlă elicoidal este acoperit intern cu fosfor toxic, necesar pentru a converti lumina ultravioletă din tub în lumină albă şi o placă electronică de circuit imprimat acoperită epoxidic, încărcată cu componente electronice ne-reciclabile. Nici una din aceste componente nu se poate recicla cu ușurință sau nu se poate recicla deloc. Dar oamenilor le pasă doar de electricitatea economisită și cum să devină ”verzi”. Cu toate acestea modestul bec cu lumină incandescentă poate fi 100% reciclabil, începând de la carcasa filetată de aluminiu până la filamentul de tungsten.

 7. BECURILE ECONOMICE CONTIN UNA SAU AMBELE DIN CELE 2 ELEMENTE PASIVE DE CIRCUIT REACTIVE (CONDENSATOARE SI BOBINE) PUTERNIC DEFORMANTE CE INTRODUC PUTERI DEFORMANTE MULT MAI MARI DECAT CELE CONSUMATE,CU CAT SUNT INTRODUSE MAI MULTE IN RETEAUA NATIONALA DE ENERGIE ELECTRICA CU ATAT CONSUMULT VA CRESTE SI VOR APAREA PROBLEME CU ATAT MAI MULT LA CONSUMATORI DATORITA DEFAZAJULUI CURENT-TENSIUNE PRODUS DE ACESTE ELEMENTE,BECURILE CLASICE SUNT PUR REZISTIVE NU INTRODUC DEFAZAJE CURENT-TENSIUNE,IN PLUS CELE CU NEON EMIT RADIATII ELECTROMAGNETICE MULT MAI PUTERNICE DECAT RADIATIILE INFRAROSII ALE BECURILOR CLASICE.CINE A DAT DIRECTIVA SA FACEM ECONOMIE CA SA EXPORTAM LA PRET MAI MARE AFARA NU S-A GANDIT CA VA DISTRUGE RETEAUA DE DISTRIBUTIE A ENERGIEI

 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Atentie la mercurul din BECURILE ECOLOGICE
 9. Pingback: ADIO BECURI DE 60 W de la 1 septembrie! UE ne obliga sa trecem toti pe becuri ecologice
 10. Pingback: De azi, 1 septembrie, la ordinul UE, in numele mincinos al ecologiei, NU VOM MAI PUTEA CUMPARA DECAT BECURI MARI CU MERCUR, DEPRESIVE SI MACABRE
 11. Pingback: Radu Herjeu despre INTERZICEREA BECURILOR CU INCANDESCENTA, VACLAV KLAUS si UNIUNEA EUROPEANA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare