Planul de interventie in caz de pandemie in Romania include masuri tipice de razboi / Primul elev “bolnav”, prima clasa inchisa 7 zile!

17-09-2009 2 minute Sublinieri

aaaaaaa3.jpg

EvZ: S-a definitivat planul de intervenţie în caz de pandemie

“Ministerul Sănătăţii (MS) a trimis către Monitorul Oficial lista măsurilor care ar trebui luate în cazul în care gripa porcină se va extinde, listă care a fost publicată zilele trecute.

Reprezentanţii MS au anunţat că, în cazul în care cazurile de gripă A/H1N1 se înmulţesc, se vor lua o serie de „măsuri de distanţare socială”.

Asta înseamnă că vor fi limitate călătoriile cu transportul în comun, cu avionul, cu trenul ori cu vaporul, evenimentele sportive, culturale, târgurile şi expoziţiile.

„Vom trece la astfel de măsuri doar dacă vom avea transmitere susţinută de la om la om, respectiv dacă gripa va trece de la un individ la altul, fără ca aceştia să aibă vreo legătură între ei”, a explicat medicul Adrian Streinu-Cercel, responsabil al MS în Comitetul antigripă.

Pâna acum, în România s-au înregistrat doar „cazuri de import”, iar gripa s-a răspândit numai în cadrul familiior (spre exemplu, de la fiică la mamă), al cercurilor de prieteni, al taberelor. Urmează al doilea val gripal.

„Primul val l-am trecut cu bine. Urmează al doilea şi trebuie să fim precauţi”, a sugerat medicul Adrian Streninu-Cercel.

Dacă se va ajunge la sute de mii de cazuri şi multe vor fi severe, medicii spun că este posibil să fie interzise manifestările publice pe stadioane, conferinţele (se va trece la teleconferinţe), spectacolele de teatru şi film.

În funcţie de severitatea infecţiilor şi de numărul de cazuri declarate, fiecare ţară va decide dacă adoptă sau nu măsuri de distanţare socială”, a precizat Streinu-Cercel.

60217595.jpg

ÎN ROMÂNIA

Au început testele pe oameni pentru vaccin

Medicii insistă pe ideea limitării îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1, cel puţin până la apariţia pe piaţă a vaccinului pandemic. Pentru piaţa românească, vaccinul va ajunge în decembrie şi va fi produs de Institutul Cantacuzino. Momentan, produsul e în faza studiilor clinice.

„Deocamdată, voluntarii sunt vaccinaţi şi supravegheaţi în unităţi medicale cu terapie intensivă”, a precizat medicul Adrian Streinu-Cercel. În SUA, în schimb, autoritatea care se ocupă de autorizarea medicamentelor (FDA) a aprobat deja vaccinul împotriva gripei A/H1N1, care ar putea fi administrat începând din octombrie. Administraţia a achiziţionat 195 de milioane de vaccinuri de la cinci producători, dintre care patru din Europa, o treime urmând a fi disponibile din octombrie. La noi, se estimează că în acest an vor fi livrate cinci milioane de doze de vaccin”.

***

Realitatea.net: O elevă din Slobozia a fost diagnosticată cu gripă nouă

Primul caz de gripă porcină din şcolile româneşti a fost confirmat, astăzi, de Centrul Naţional pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile la o elevă din Slobozia, cursurile clasei în care învaţă aceasta urmând să fie suspendate, de joi, pentru şapte zile.

“Probele de laborator au fost confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino ca fiind pozitive. În prezent, eleva se află izolată, iar medicii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa au demarat ancheta epidemiologică pentru supravegherea şi urmărirea stării de sănătate a tuturor contacţilor”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

În plus, colegii de clasă ai elevei vor fi monitorizaţi pentru a se constata dacă prezintă, şi ei, simptome specifice infectării cu virusul A/H1N1.

Îmbolnăvirea unui elev de gripă porcină va duce la închiderea clasei în care acesta învaţă şi la izolarea colegilor săi pentru şapte zile, iar confirmarea a cel puţin trei cazuri diferite în aceeaşi şcoală va atrage după sine suspendarea activităţii în unitatea şcolară, tot pentru o săptămână, a anunţat, săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii.

“În cazul apariţiei de cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ şi de a se prezenta la medicul de familie sau la spitalul de boli infecţioase pentru diagnostic şi tratament”, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, potrivit planului de măsuri de prevenire a gripei porcine, unităţile de învăţământ îşi vor organiza Comitete de gripă, care vor fi responsabile cu informarea şi educarea părinţilor şi a elevilor privind prevenţia îmbolnăvirii, cu monitorizarea şi raportarea cazurilor cu simptome ale afecţiunilor respiratorii.

 image_125312043252976800_1.jpg


Categorii

Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Planul de interventie in caz de pandemie in Romania include masuri tipice de razboi / Primul elev “bolnav”, prima clasa inchisa 7 zile!

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TERORISMUL VACCINARILOR LA ORDIN (2). SUA - Stat politienesc si lege martiala sub prextextul pandemiei
 2. acest plan de interventie este un mijloc de manipulare a parintilor. romanilor li s-a atrofiat oare orice simt de reactie, gandire, actiune? parintii copiilor de azi sunt copiii “epociii de aur”. chiar au uitat cum era acum 20 de ani? o directiva de sus facea sa tremure toata tara. colegi, prieteni, frati de varsta noastra au murit in dec 89 pt o libertate totala, iar astazi ni se fura acest dar sub pretexte umanitare, democratice?
  multi suntem revoltati pe guvernanti, pe presedintii perindati pana accum. si ii acuzam? putini ne rugam pt ei, sa le dea Bunul Dimnezeu minte. ne este mai usor sa incriminam. dar, ca sa citez pe un parinte, cati ne gandim ca noi am avortat, am abandonat medici, ministri, senatori, cercetatori, profesori… Pt ca fiecare prunc ucis putea fi unul dintre acestia.
  cred ca ramane rugaciunea ca salvare a noastra a tuturor.
  dar si un simt civic mai activ, mai responsabil.
  la Hristos vom da socoteala si pt ce nu am facut sau puteam sa facem, nu numai pt cele savarsite.
  concret, ni se spune la scoala sa facem vaccinul, noi sa-l refuzam frumos.
  minte si sanatate,
  Doamne ajuta, mama

 3. Voi ziceti ca nu e bun vaccinul dar puteti demonstra asta? cu v-ar crede lumea dacaa nu aveti dovezi???? Daca aveti da-ti-mi si mie.

 4. @ Florin:

  Fratia ta te uiti si pe pagina principala a siteului? Nu ai vazut de cata vreme sta acolo, pe sidebar, la vedere, sa sara in ochii oricui, postarea asta?

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/08/09/studiu-stiintific-asupra-periculozitatii-vaccinului-gripei-porcine/

  Va mai aparea zilele astea si un material de la PRO-VITA, lucrat de specialisti de la noi.

 5. pt Florin
  ia si te documenteaza si vezi ca vaccinul nu e bun, ba mai mult poate fi mai periculos decat asa-zisa “gripa”.
  Stim bine ca sunt boli mult mai grave si care se transmit la fel de usor (daca nu mult mai usor) decat gripa si, totusi, nu a fost necesara vaccinarea intregii populatii. Am sa dau doar 2 exemple care imi vin acum in minte: tuberculoza, sida. I-a trecut cuiva prin minte sa vaccineze o intreaga populatie pt asta? NU.
  In schimb, toti se ingramadesc ca oile sa faca vaccinul “antigripal”. Si li se pare ca vor avea sanatate garantata. Hai sa fim seriosi. Am avut colegi care au facut vaccin impotriva gripei obisnuite si nu au scapat de gripa. Ce va garanteaza voua ca veti deveni imuni la gripa in cazul in care veti face acel vaccin? Cine va garanteaza ca nu veti avea diverse complicatii, mai rele decat gripa? Se stie ca daca organismul scapa de gripa(si in 99,9% din cazuri asa se intampla) atunci el devine mai puternic decat inainte. Corpul uman are capacitatea de a se autoimunza. Bineinteles ca vor fi si victime ale bolii, asa cum orice boala are victimele ei. Asta nu inseamna ca vor fi toti victime. Si nici nu inseamna ca trebuie introdusa vaccinarea obligatorie.
  Vreau ca eu sa am posibilitatea de a alege ca organismul meu sa lupte singur cu boala.
  Iar cei carora le e frica de gripa, nu au decat sa-si faca 7 vaccinuri. Asta nu inseamna ca eu sunt obligata sa ii urmez. Pana la urma urmei, ei care s-au vaccinat nu se pot imbolnavi de la mine. Atunci de ce le e frica? De ce ma obliga si pe mine sa ii urmez??? Sa insemne asta ca vaccinul nu e atat de eficient pe cat vrea sa para?

 6. Buna ziua
  Azi cand ii povesteam unui coleg ca vaccinul contra AH1N1 e suspect si periculos, mi-a replicat: “Dar vaccinul antipolio pe care toti l-am facut e tot asa?”
  …si n-am stiut ce sa-i mai raspund, caci din coplilarie ni s-a tot spus ca poliomielita a fost eradicata prin vaccinare…
  Ce raspuns i-as putea da?
  Doamne Ajuta-ne!

 7. Buna ziua
  Azi cand ii povesteam unui coleg ca vaccinul contra AH1N1 e suspect si periculos, mi-a replicat : “Dar vaccinul antipolio pe care toti l-am facut e tot asa?”
  …si n-am stiut ce sa-i mai raspund, caci din coplilarie ni s-a tot spus ca poliomielita a fost eradicata prin vaccinare…
  Ce raspuns i-as putea da?
  Doamne Ajuta-ne!

 8. Vaccinurile facute acum sunt mult diluate si completate cu aditivi foarte periculosi care contin si mercur.
  Iata ce spune un specialist:
  Un brevet pentru un vaccin care afectează fertilitatea la animale conţine scualenă.
  Brevetul pentru vaccinul de uz veterinar care afectează fertilitatea poate fi consultat on-line. Acesta menţionează ambii adjuvanţi lipidici, scualenă şi polisorbat TM80.
  M-am concentrat asupra adjuvanţilor din monofosforil lipid A (MPL) MF59TM (care conţine un polisorbat TweenTM 80) sau AS03, AS04, cunoscute şi sub numele de scualenă în vaccinurile propuse, care sunt imunosterilante sau imunocontraceptive,” scrie Daniel Solis.
  Novartis adaugă gp120 (o proteină HIV/AIDS) în vaccinuri.
  Deci, ce este acest ingredient letal? Se numeşte scualenă, un tip de ulei. Compania Chiron, producătoarea vaccinului letal anti-antrax, creează un adjuvant numit MF-59, care conţine două componente principale îngrijorătoare – scualenă şi gp120. O serie de studii a demonstrat că atunci când este injectată, scualena poate declanşa toate bolile autoimune de mai sus.
  Ceea ce este şocant – glicoproteina-gp120, o componentă majoră a adjuvantului din vaccinul MF-59, este acelaşi fragment de proteină izolată din HIV – virusul care este responsabil pentru demenţa rapidă observată la pacienţii cu SIDA.

 9. @luci
  Citeste:
  http://maicaecaterina.ro/article/41/fabrica-de-sclaviarticol-de-speriat-copiii-si-parintii
  si s-ar putea sa te sperii, si apoi sa-l sperii si pe colegul tau, care sigur nu va dormi la noapte

 10. Pingback: Război întru Cuvânt » PROVITA ROMANIA: Vaccinul pentru gripa porcina: periculos si ineficient!
 11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Despre vaccinul H1N1 cu mercur si squalena impus femeilor insarcinate
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare