Totalitarism al supravegherii, blasfemii si primele semne de “rascoala” (Stiri 27-28 octombrie 2009)

28-10-2009 8 minute Sublinieri

ochi

 • Ziua:

Big Brother european: Birocratii de la Bruxelles planuiesc o extindere masiva a folosirii supravegherii

Birocratii de la Bruxelles planuiesc o extindere masiva a folosirii supravegherii si a unor puteri de extradare controversate, a avertizat un raport realizat de think-tank-ul ‘‘Open Europe” si preluat de cotidianul britanic Daily Mail, informeaza Agerpres. Uniunea Europeana doreste sa isi creeze propria sa versiune de “Minister de Interne” pentru a supraveghea schimbarile privind monitorizarea (?!), nutrind in acelasi timp planuri de a specializa o treime a serviciilor de politie pentru a crea “o cultura comuna a supravegherii” pe intreg teritoriul blocului comunitar. Daca aceste planuri se vor pune in aplicare, Marea Britanie va trebui sa imparta cu alte state din UE o cantitate mai mare de informatii privind ADN-ul, sanatatea si impozitele platite de locuitori, dar si sa introduca noi tehnici de supraveghere de tip ”Big Brother”.

Banii din bugetul UE de un miliard de lire sterline alocat justitiei si afacerilor interne sunt folositi pentru a vedea daca camerele de supraveghere video pot fi instalate pentru a prevedea daca cineva este pe punctul de a comite o infractiune, nu doar pentru a-l prinde daca a comis-o. Raportul think-tank-ului ”Open Europe” ofera detalii despre cum UE a adoptat deja o serie de masuri de supraveghere. El avertizeaza ca, odata cu ratificarea Tratatului de la Lisabona, acestea vor creste considerabil. ”Open Europe” atrage atentia, totodata, asupra crearii unei comisii pentru “securitate interna” a UE, echivalentul unui Minister de Interne al blocului comunitar. In prezent, ministrii din UE si Comisia Europeana negociaza o serie de propuneri controversate legat de care se asteapta sa creasca radical rolul UE in ceea ce priveste supravegherea, dar si in chestiuni legate de infractiuni si de siguranta cetatenilor, sustine raportul. Printre acestea figureaza si intentia de a specializa o treime din fortele de politie de pe teritoriul comunitar intr-o “cultura comuna” a supravegherii, dar si intentia a de aduna si date personale – inclusiv cele privind ADN-ul – intr-o baza comuna pe teritoriul comunitar. Potrivit Daily Mail, in cazul Marii Britanii acest lucru inseamna ca ADN-ul a milioane de britanici nevinovati ar putea fi cunoscute de alte tari, in conditiile in care bazele de date din Marea Britanie contin mostre de ADN ale persoanelor care nu au fost niciodata condamnate.Open Europe’‘ atrage, de asemenea, atentia asupra propunerilor care le-ar permite oamenilor sa fie judecati in tribunalele britanice pentru acuzatii care nu sunt considerate infractiuni in Marea Britanie. Acest lucru s-ar putea intampla, spre exemplu, daca o persoana este acuzata de o serie de infractiuni in Marea Britanie dar si de “negarea Holocaustului” in alte state ale UE. In acest caz, Marea Britanie ar putea judeca cazul din partea sa si a altui stat comunitar. Exista totodata potentialul unei triplari a numarului de cetateni britanici extradati sub auspiciile Mandatului de Arestare European, acesta ducand la extradare in cazuri care ar fi fost improbabil sa duca la acuzare in Marea Britanie.

Televiziunea viitorului “va prezice ce vrei sa urmaresti”

Televiziunea “inteligenta” va fi “intuitiva”, fiind capabila sa recunoasca expresiile si limbajul corporal al privitorului, a aratat Highfield. “In decurs de cinci pana la zece ani, va deveni inevitabil ca televiziunea sa fie controlata intr-un mod mult mai natural. Ea va deveni mai intuitiva, ca un Xbox, urmarind miscarea corpului si expresiile faciale, la fel ca Proiectul Natal”, a explicat el. Proiectul Natal, un sistem creat de Microsoft pentru Xbox 360, a provocat senzatie cand a fost lansat, in iunie, la Los Angeles. El foloseste o camera, microfoane si alti senzori pentru a detecta miscarile jucatorilor si a le replica pe ecran. In proiect este inclus si un presonaj inedit, avatarul Milo, un baiat micut care “traieste” inauntrul calculatorului. Posesorul acestuia poate sa vorbeasca cu Milo ca si cand avatarul ar fi o persoana normala, si, la randul sau, micutul avatar interactioneaza fara probleme, fiind capabil sa detecteze totul de la miscarea si pana la emotiile celui care i se adreseaza, intelegand tonul vocii. El isi aminteste chipul persoanelor si le poate spune pe nume in momentul in care acestea intra in camera. “Televiziunea va merge tot mai mult pe aceasta cale”, a declarat Highfield. “Aceasta este cu siguranta ultima generatie care are o telecomanda”, a conchis el.

 • Capital:

Cum invadează americanii Africa

Un bine făcut cu forţa nu e un bine ci un rău, dar se pare că asta nu contează prea mult pentru o serie de fundaţii americane care şi-au propus “să-i ajute” pe africani. Mai precis, este vorba despre fundaţiile Gates şi Rockefeller care investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de seminţe hibride şi pesticide, în numele unei Alianţe pentru o Revoluţie Verde în Africa (AGRA),pe care organizaţiile africane nu o doresc sub nicio formă. Interesele financiare şi instituţionale sunt mai mari decât s-ar fi crezut. În spatele fundaţiilor lui Bill Gates şi Rockefeller se află instituţii precum Banca Mondială sau companii agricole multinaţionale precum Syngenta, DuPont Pioneer Hi-Bred sau Monsanto. Motivul pentru care africanii nu-şi doresc o agricultură “high-tech” este că aceasta îşi bazează randamentul foarte mare pe “produse chimice”. Recentul raport IAASTD, rodul muncii a 400 de experţi internaţionali recunoscuţi, arată că agricultura biologică este singura care ar putea face faţă nevoilor alimentare viitoare.

Utilizatorii europeni de net, deconectaţi de provideri dacă fac download ilegal

Liderii europeni se intalnesc joi la Bruxelles, pentru a debloca tratatul de la Lisabona. Obiectivul negocierilor: demararea discutiilor asupra primului presedinte al Uniunii Europene, pe fondul duelului Jean Claude Juncker – Tony Blair. Tot joi, discutiile se vor indrepta si asupra masurilor propuse de cele 27 de state in ceea ce priveste schimbarile climatice, potrivit AFP. Oficial, tema viitorului presedinte permanent al Consiliului European nu se afla pe ordinea de zi a summitului.

Şirile care ne sosesc dinspre fragilul sistem bancar american sunt cât se poate de îngrijorătoare, iar riscurile unui nou cutremur de proporţii sunt cât se poate de evidente. Dacă până acum se vorbea exuberant despre recuperare, reluarea creditării sau plata ajutorului pe care statul l-a oferit cu generozitate, iată că lucrurile derapează din nou… Personal cred că nu suntem departe de colapsul unei instituţii financiare majore. Şi cum acest lucru nu se poate întâmpla, probabil că vom avea parte de naţionalizări în lanţ ale băncilor. Numai că statele nu mai sunt ce-au fost, iar riscul de default creşte încet şi sigur.

***

margot

Descrisă de presă ca “o combinaţie între Maica Tereza şi Demi Moore”, Margot Kassmann, în vârstă de 51 de ani, a devenit, de astăzi, prima femeie în fruntea Bisericii Protestante germane, ce numără 25 de milioane de adepţi, relatează AFP. De 10 ani episcop în Hanovra, Margot Kassmann, divorţată şi mamă a patru copii, îl urmează pe Wolfgang Huber, de 67 de ani, într-un moment în care Biserica pierde tot mai mulţi adepţi… Cu doar câteva luni înainte de divorţ, viaţa ei a fost într-o altă cumpănă, după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân. A reuşit să învingă boala şi şi-a reluat imediat activitatea. Dacă boala i-a adus alături mulţi prieteni, anunţul divorţului de soţul ei, tot pastor, după 26 de ani de mariaj, a stârnit un val de antipatie.

 • Hotnews:

Daniel Funeriu, ministrul desemnat al educatiei: Darwinismul este o teorie stiintifica validata care trebuie studiata in scoala. Icoanele in sala de clasa, cu voie de la parinti

Am spus-o foarte clar: cele doua nu se exclud. Nu suntem in situatia sa alegem, ori darwinism, ori religie. Noi trebuie sa oferim copiilor Romaniei alternative si ei sa decida ce li se potriveste mai bine. Vreau sa spun clar, limpede, cu subiect si predicat: darwinismul este o teorie stiintifica validata (in realitate, darwinismul este o teorie cel mult ipotetica, in prezent contestata cu dovezi si lucrari stiintifice, dar beneficiind de un sprijin consistent din partea institutiilor internationale, cum ar fi Consiliul Europei… – n.n.) care trebuie studiata in scoala explicit, nu doar implicit. In acelasi timp, Constitutia Romaniei garanteaza studiul religiei in scoala. Stiinta nu poata sa raspunda la toate intrebarile pe care si le pun oamenii, indivizii, tot asa cum religia, sentimentul religios, nu poata sa suplineasca progresele stiintifice si tehnice. Prin urmare cred ca va trebui sa avem o discutie foarte relaxata, foarte responsabila, in care sa depasionalizam acest subiect.

Despre prezenta simbolurilor religioase in salile de clasa: As vrea sa va dau un raspuns simplu, raspunsul din punctul meu de vedere nu este simplu. Simbolurile religioase au doua caracteristici: ele sunt intr-adevar simboluri religioase, dar au si o latura a traditiei, a culturii noastre nationale. Eu de exemplu, cand ma uit la o icoana, ma gandesc la traditie si abia apoi sunt penetrat de sentimentul religios cand ma uit la acea icoana. Deci eu cred ca trebuie sa avem o abordare in primul rand legala, mai apoi cred ca trebuie sa le gandim din prisma traditiilor.

Exista precedent, o decizie foarte inteleapta care a fost luata in Germania, daca nu ma insel: atunci cand intr-o clasa nimeni nu se opune afisarii unui simbol religios, cred ca putem lasa acel simbol religios in clasa. Cand exista fie si o singura opozitie din partea unui elev sau al unui parinte, atunci cred ca, pentru a respecta sensibilitatile fiecaruia, trebuie sa tinem cont de acest lucru (si atunci ce valoare si consistenta mai are discursul despre respectarea traditiilor, daca ele sunt evacuate din sala de curs doar pentru o singura persoana le contesta, indiferent de motivatia ei? Acesta este caz “clasic” de dictatura a minoritatii – n.n).

Departamentul de Stat al SUA: Guvernul roman continua sa puna piedici grupurilor de minoritati religioase

In Romania, tara ai carei locuitori sunt ortodocsi in proportie de 86,8%, romano-catolicii reprezinta 4,7%, greco-catolicii, mai putin de 1%, iar adeptii celorlalte religii insumeaza mai putin de 2%, Guvernul, prin reglementarile sale, continua sa puna piedici grupurilor religioase minoritare, consemneaza Raportul privind Libertatea Religioasa din 2009, dat publicitatii de Departamentul de Stat american.

Raportul noteaza ca Biserica Ortodoxa exercita o influenta importanta asupra populatiei, dar si a liderilor politici, liderii BOR se afiseaza adesea public alaturi de politicieni, iar clericii ortodocsi sunt cei care oficiaza aproape exclusiv slujbe in ocazii oficiale, de stat (de parca trebuie obligatoriu sa fie si alte culte oficiante, incalcandu-se astfel canoanele si normele fiecarui cult in parte si normele de bun simt! – n.n.).

De asemenea, putini dintre politicienii romani sustin masuri care ar nemultumi Biserica Ortodoxa, mai scrie in document, adaugandu-se ca in special in 2008 – an electoral, partidele si politicienii s-au grabit sa dea legi favorabile BOR.

In plus, este amintit faptul ca, in perioada martie-mai 2008, Guvernul roman a alocat 200 de milioane de dolari (echivalentul a 500 de milioane de lei noi) pentru constrictia si repararea de biserici, cea mai mare parte a acestor fonduri mergand la Biserica Ortodoxa.

De asemenea, un grup de parlamentari liberali au propus un proiect de lege care prevedea ca manastirilor sa li se restituie padurile pierdute in perioada interbelica, in timp ce social-democratii au propus cresterea salariilor membrilor clerului, dar si ca acestia sa nu fie investigati in legatura cu posibila colaborare cu Securitatea, in perioada regimului comunist.

In ceea ce priveste autoritatile locale, acestea tind, in general, sa fie tolerante cu grupurile de minoritati religioase, insa s-au inregistrat si incidente, cu presiuni facute de clericii ortodocsi asupra minoritatilor. In plus, au existat cazuri cand politia si administratia locala fie au sustinut, in mod tacit, campanii sociale presarate uneori cu intimidari (inclusiv fizice) impotriva adeptilor religiilor non-ortodoxe, fie au asistat pasiv la hartuirea acestora.

Raportul Departamentului de Stat consemneaza faptul ca, in Romania,Craciunul si Pastile sunt sarbatori nationale, iar credinciosii ortodocsi beneficiaza de vacanta in aceasta perioada. In schimb, legea nu prevede zile libere pentru adeptii altor religii, in cazul in care acestia sarbatoresc Craciunul si Pastile in alta perioada.

In document se mai scrie ca restituirea proprietatilor Bisericii greco-catolice, transferate catre Biserica Ortodoxa dupa instaurarea regimului comunist, constituie si astazi o problema.

Raportul aminteste si de plangerile reprezentantilor celorlalte culte religioase, care au acuzat statul roman de favorizarea Bisericii Ortodoxe. Spre exemplu, in iunie 2008, reprezentantii Bisericilor Reformata, Luterana, Unitariana, Greco-catolica si Baptista au depus o plangere la Comisia Europeana, in care acuzau statul roman de justificarea BOR.

De asemenea, Guvernul roman a continuat sa faca progrese in recunoasterea Holocaustului, dar in ciuda faptului ca antisemitismul este interzis prin lege, nu a existat nicio condamnare in baza acestei legi, arata raportul.

Comentariul nostru:

Raportul este insotit de o adevarata campanie anti-BOR dusa in special prin intermediul EvZ si Hotnews, dupa cum se poate vedea din stirile de mai jos. Ceea ce arata ca Biserica deranjeaza pentru simplul fapt ca exista si e inca vizibila... Incredibil cum poate fi facut cap de acuzatie din tinerea sarbatorilor nationale a Craciunului si Pastilor, din slujbele ortodoxe din ocaziile oficiale la care participa, normal, doar otodocsii, din faptul ca nu am dat inapoi uniatilor bisericilor care ne apartin cu acte si cu dovezi noua! Se vede, din acestea, si “prietenia” otravita a protestantilor si uniatilor, care, in spatele dialogului “inter-crestin”, se duc cu para la stapanul de la Bruxelles impotriva BOR!

La fel de halucinant este si ultimul paragraf, din care aflam cu stupoare ca trebuie neaparat sa avem niscai condamnari la activ ca sa dam dovada de buna credinta in lepadarea de antisemitism. Avem in sarcina, asa cum bolsevicii ne dadeau in sarcina cote de arestati, cote de condamnare…

Oare care va fi atitudinea Biroului de Presa Patriarhal? Va tace si va inghite aceasta flegma ordinara produsa de Departamentul de Stat SUA? Altfel, Biroul este foarte vioi in a raspunde violent articolelor pricajite de prin ziarele nationale…

Mai mult decat atat, insusi PF Daniel a cerut ambasadorului american, in cadrul unei intrevederi, ca Departamentul de Stat sa consulte BOR inainte de a elibera un astfel de raport. Sa fi fost doar o chestiune retorica? Sau va urma, totusi, reactia Patriarhiei?

VIDEO Cum s-a transformat Biserica in raspandac electoral pentru Basescu, Geoana, Antonescu si Oprescu

 • EvZ – campanie de presa antibisericeasca (anti-BOR) dezlantuita:

Romania dupa 1989 – o biserica noua la doua zile (VIDEO)

„Stimularea vieţii culturale la sate”, cu clopotniţe şi case de prăznuire

Bill Donohue, presedintele Ligii Catolice, l-a sfatuit pe David, cel care a creat, scris si produs celebrul serial de comedie Seinfeld, sa “renunte la aceasta meserie cat timp este in top”, in conditiile in care, sustine el, “cel mai recent episod este o dovada ca anii cei mai buni ai comicului sunt de domeniul trecutului“. “A fost Larry David atat de grosolan intotdeauna? I s-ar parea comic daca cineva ar urina pe o poza a mamei sale?”, afirma Donohue, intr-o declaratie de presa. “Ar putea fi amuzant, dar, deoarece HBO prefera sa se ia doar de catolici iar David este evreu, nu vom afla niciodata”, comenteaza el. “Cand David si Jerry Seinfeld sunt intrebati daca au avut vreodata experienta unui miracol, David raspunde: “Fiecare erectie este un miracol’. Asta se numeste creativitate in zilele noastre“, continua Donohue, in declaratia citata.

***

fermieri

Răscoala din octombrie 2009: Finanţele şi Cotroceniul, luate cu asalt de fermieri (VIDEO)

Sărăcia la români: Una din patru persoane nu-şi poate achita facturile

 • Adevarul:

Managerii cred că nu vom ieşi din criză nici în 2010

Turcia se depărtează de UE

SUA şi UE vor un consiliu transatlantic al energiei

VIDEO 21 decembrie: Ceauşescu a picat în capcana propriului miting

VIDEO Blestemul de la Katyn

 • Ziua:

Sorin Oprescu: Simbolul meu electoral nu e nici mesianic, nici satanist (nu, evident, e “doar” masonic si New Age!!, n.n)

”Poate in capul dumitale este un simbol satanist”, i-a spus pe un ton glumet Oprescu ziaristei, explicandu-i ca steaua cu sapte colturi reprezinta ”armonia lumii”.
”Steaua are sapte colturi pentru ca si curcubeul are sapte culori, sunt sapte minuni ale lumii
si nu este un semn mesianic sau o heraldica de tip satanist”, a adaugat el.

Fundaţia Jamestown: Rusia va avea un centru logistic in Serbia care ar putea pune probleme Romaniei

Moscova spala imaginea lui Stalin

Rusia a demarat o campanie externa bine pusa la punct prin care isi propune sa-si refaca imaginea in lume si sa reabiliteze imaginea dictatorului Iosif Stalin. In plan intern, Moscova va pune in aplicare acest plan inca de pe bancile scolii prin redactarea unui nou manual de istorie care va incerca sa disculpe regimul totalitarist din Uniunea Sovietica din prisma unor rationamente ce tin de interesul de stat. De asemenea presedintele rus Dmitri Medvedev coordoneaza prin intermediul consilierului sau Serghei Nariskin o campanie de reabilitare a istoriei sovietice.

Falsificarea istoriei

Cotidianul rus Vremia Novostei a dezvaluit ca actuala programa scolara de istorie a Rusiei se afla intr-un amplu proces de revizuire, actiune similara cu cea desfasurata la sfarstiul anilor ’80. Noul manual de istorie este scris de Aleksandr Danilov si Aleksandr Filippov si a socat opinia publica rusa prin negarea totalitarismului in Uniunea Sovietica. Cartea, aparuta la editura “Prosvescenie” (“Educatie” – n.red.), vine insotita si de un ghid didactic pentru profesori care vor trebui sa predea istoria in ton cu indicatiile primita in brosura respectiva. Principala teza pe care autorii manualului s-au decis s-o impuna elevilor este, in opinia publicatiei citate, “statul cu orice pret”, deoarece toate procesele care au zguduit secolul XX sunt justificate prin ratiuni de construire a statului socialist, chiar daca pretul a fost ridicat – milioane si milioane de vieti.

Biserica Scientologica din Franta a fost condamnata de tibunalul din Paris pentru escrocherie in banda organizata

Mancarea bogata in grasimi… prosteste!

Decretul 410/1959 – un scurt bilanţ la 50 de ani de la adoptare

Interviu cu detinutul care i-a salvat viata unui gardian


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Totalitarism al supravegherii, blasfemii si primele semne de “rascoala” (Stiri 27-28 octombrie 2009)

 1. Dumnezeu sa-l ierte!

 2. Urgent. Publicati separat daca puteti.

  (http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/10/nici-un-tratament-medical-nu-poate-fi.html)

  29 octombrie 2009
  Statul împotriva cetăţeanului

  Streinu Cercel suspendă libertăţile constituţionale

  Un grup de ONG-uri care activează în domeniul protejării vieţii şi drepturilor cetăţeneşti solicită ministrului interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, să îl demită pe secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, pentru afirmaţiile acestuia referitoare la obligativitatea vaccinării împotriva virusului HPV.

  ——————————————————————————————

  Către

  Ministerul Sănătăţii

  D-lui Adriean Videanu, ministru interimar

  SOLICITARE DE DEMITERE A SECRETARULUI DE STAT, ADRIAN STREINU-CERCEL

  Stimate D-le Ministru,

  Am aflat cu surprindere despre o declaraţie recentă a dlui. secretar de stat, Adrian Streinu-Cercel, referitoare la vaccinarea împotriva

  [……………]

  29 octombrie 2009

  Federaţia Organizaţiilor Pro-vita Ortodoxe din România

  Asociaţia Civic Media

  ……………………….

  …………………………….

  ………………………..

  Pentru contact:
  0728 673 673 (Asociaţia Pro-vita Bucureşti, membră a FOOPVR)
  0745 340 416 (Asociaţia Civic Media)

 3. Pingback: Bill Gates vrea REVOLUTIE DIGITALA pentru combaterea FOAMETEI. OMG si legaturile dintre Gates, Rockeffeler, Banca Mondiala si MONSTANTO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare