Arhiepiscopul Ciprului cere pedepsirea vinovatilor fara vina

28-10-2009 1 minut Sublinieri

sefulcupriot

Arhiepiscopul Ciprului persistă în autoritarism. Se aşteaptă poziţia celorlalţi arhierei

Arhiepiscopul Hrisostomos al Ciprului persistă în intransigenţă şi în autoritarism şi cere pedepsirea celor doi preoţi care au participat la proteste în perioada întrunirii Comisiei Mixte de dialog cu romano-catolicii.

Singura „greşeală” a preoţilor este că au avut o opinie diferită de cea a Arhiepiscopului şi şi-au exprimat-o! Şi doar acest lucru merită pedeapsa potrivit lui k. Hrisostomos, care a declarat semnificativ că „pe clerici îi vrea supuşi poruncilor Bisericii oficiale”!

Ceea ce se aşteaptă cu un deosebit interes este poziţia pe care o vor avea ceilalţi arhierei din Cipru, precum şi ca tema să fie expusă Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului.

Este un moment de responsabilitate pentru toţi arhiereii din Cipru şi în mod deosebit pentru toţi aceia care de-a lungul vremurilor au luptat pentru păzirea adevărului credinţei noastre ortodoxe, sunt pletorici în predici şi scrieri, dar din nefericire tăcerea lor surdă pe toată perioada întrunirii Comisiei Mixte a întristat şi a neliniştit turma ortodoxă, care aştepta măcar o luare de poziţie şi nu o absenţă totală.

Arhiepiscopul

Preoţii mărturisitori din Cipru – de la Anna la Caiafa

Sfântul Sinod al Bisericii Ciprului a hotărât o anchetă pentru protestele clericilor şi monahilor în Pafos, pentru ca cei din urmă să fie supuşi la „penalităţile prevăzute”. Şi ne întrebăm ce penalităţi pot fi „prevăzute” pentru libera exprimare a unei altei opinii!

Comunicatul Sinodului are următorul cuprins detaliat:

„Sfântul Sinod al Bisericii Ciprului s-a întrunit astăzi, marţi, 27 octombrie, într-o şedinţă extraordinară sub preşedinţia Preafericirii Sale Hrisostomos, Arhiepiscopul Ciprului, şi s-a ocupat cu următoarele teme:

1. A examinat incidentele, care au avut loc în Pafos pe perioada întrunirii Comisiei Mixte pentru dialogul dintre ortodocşi şi romano-catolici, provocate de unii clerici şi monahi şi a însărcinat pe mitropolitul de Trimitunda, sub a cărui jurisdicţie se află clericii, şi pe mitropolitul de Kitios, sub a cărui jurisdicţie se află monahii, pentru a desfăşura anchete, a aplica penalităţile prevăzute şi a informa referitor la aceasta Sfântul Sinod. Ultimul cuvânt îl va avea Sfântul Sinod.

2. A urmat examinarea noului plan al Chartei Statutare a Bisericii Ciprului. A fost analizat capitolul de Procedură Penală în prezenţa domnului Alekou Markidi, care a dat explicaţiile necesare.

Sfânta Arhiepiscopie a Ciprului, 27 octombrie 2009”

Declaraţiile de ieri ale Arhiepiscopului Hrisostomos:

În declaraţiile pe care le-a făcut ieri Arhiepiscopul Hrisostomos al Ciprului a subliniat că

„nu se poate ca cineva să facă tot ce-i vine în cap. Fiecare avem pe cineva mai mare peste noi şi nu se poate ca oricine să acţioneze după cum i se pare”. Toţi aceia care vor să fie membri credincioşi ai Bisericii datorează respect faţă de Biserică”, a spus în încheiere Întâistătătorul Bisericii Ciprului.

(traducere din greacă: ierom. Fotie; surse: http://orthodoxia-pateriki.blogspot.com/ şi romfea.gr)


Categorii

Ecumenism, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Arhiepiscopul Ciprului cere pedepsirea vinovatilor fara vina

  1. Va scriem din Cipru (Kyrenia), din pacate nu avem posibilitati de deplasare in Insula ca sa mai aflam cite ceva, sa mai vorbim cu unul si cu altul. Nu am putea sti care sint numele Mitropolitilor de Kition si Trimitunda? Dar ale monahilor si clericilor MUCENICI care sint acum prigoniti pentru ADEVARUL ORTODOXIEI? Exista paginile internet ale Bisericii Ciprului, intr-adevar, din pacate, cele mai importante informatii doar in greceste. Orice informatie conteaza, chiar daca vine, aceeasi, din mai multe surse. Macar sa le pomenim numele, pe toate, si pe ale prigonitorilor, si cu atit mai mult pe ale prigonitilor, la sarmanele noastre rugaciuni zilnice. Macar atita sa facem in aceste vremuri de dezlantuire a satanei pe pamint.
    Cu multumiri.

  2. Mesaj de pa Ier. Fotie privitor la cine sunt cei prigoniti:

    Mitropolitul Varnava, Arhimandriţii Atanasie şi Hrisostom… Iertare de intarziere.

  3. VA MULTUMESC. DUMNEZEU SA VA RASPLATEASCA EFORTUL DE A AFLA ACESTE NUME, CARE SINT SIGURA CA NU A FOST MIC. IATA NOII MARI MUCENICI. DUMNEZEU SA LE INTAREASCA LUPTA SI CREDINTA IN EL, MINTUITORUL, PINA LA SFIRSIT! IAR NOUA SA NE DEA BUNUL SIMT DE A POMENI NUMELE LOR IN INIMILE NOASTRE CU DRAGOSTE, CU FRICA SI CU CUTREMUR. CE BINE CA SE AFLA PRINTRE EI SI UN MITROPOLIT!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare