UNGARIA, VICTIMA SANTAJULUI FMI? CINE E LA RAND?/ Fidel Castro insista in “profetiile” legate de razboiul nuclear/ “INCHIZITIA” ANTICRESTINA SI PROPAGANDA GAY IAU PROPORTII IN TOATA LUMEA/ Se poate o conducere inca si mai apocaliptica decat cea actuala/ UN CAMPION MONDIAL SI OLIMPIC LA TIR A AJUNS CALUGAR (Stiri 16-19 iulie 2010)

19-07-2010 5 minute Sublinieri

Deficitul urias bugetar cerand de la tătâne-su sa ii spuna iara si iara povestea cum a crescut el intr-un an cat altii in zece…

 • Hotnews:

FMI si UE suspenda acordul de finantare cu Ungaria. Analistii se asteapta la o depreciere rapida a forintului

FMI: Grecia a facut progrese considerabile in consolidarea finantelor publice, raman riscuri legate de sanatate si securitatea sociala

 • Standard.ro

[Mircea Marin]: Piaţa internaţională reacţionează rapid – “Ungaria în pericol real şi imediat”

[Lucian Davidescu]:

Să ne rugăm pentru Ungaria!

FMI le-a făcut ieri ungurilor ce i-a fost milă să ne facă nouă anul trecut: s-a ridicat de la masă și a plecat. “Milă” este, desigur, eufemismul FMI pentru “calcul cinic”. După două săptămâni de discuții, delegația FMI și UE s-a ridicat și a plecat, fără să ofere un motiv concret și fără ca măcar să mai anunțe concluziile vizitei. Nemulțumirile, însă, se știu. Fondul nu este de acord cu taxa suplimentară impusă băncilor și nici cu fondul care ar urma să-i salveze pe cei care nu-și vor mai putea plăti ratele. În plus, Ungaria a depășit după doar șase luni ținta de deficit pentru tot anul, cu 20%. Ungaria rămâne fără centura de siguranță a FMI, o lovitură destul de dură după standardele acestor vremuri. Însă nu fatală. Ungaria avea nevoie mai ales de acces la bani, nu să-i tragă efectiv. A reușit ca un an de zile să nu ia niciun cent. În schimb, FMI avea nevoie de autoritate, după ce lăsase impresia că e dispus să accepte orice. Pe de o parte, nu-și poate permite să lase o țară să cadă, iar acesta a fost motivul pentru care anul trecut, înainte de alegeri, a înghițit orice i-a aruncat România în față. Pe de altă parte, nu-și permite să piardă principala armă de negociere: posibilitatea de-a răsturna masa. În cazul Ungariei, a făcut-o calculat și controlat. Deja ungurii se așteaptă la o depreciere a forintului, la o creștere a dobânzilor și a primelor de risc. Prin contagiune, efectul s-ar putea extinde mai întâi în România. În schimb, dacă lucrurile iau o turnură prea proastă, FMI se poate întoarce oricând. Cât de proastă, asta e de fapt întrebarea. Sigur, toată lumea știe deja ce înseamnă eșecul unui acord cu FMI, dar ultimele date, de la suspendarea tranșelor pentru Ucraina, au fost de la început expirate. Cât de mult se poate deprecia o monedă, cât de mult pot sări dobânzile? FMI are nevoie de un răspuns exact pentru a-și calibra pretențiile, așa cum și clienții Fondului au nevoie de un răspuns pentru ca să știe ce-i așteaptă. Deci, ar trebui să sperăm că scapă ieftin.

Statul e în colaps, nu sistemul de pensii. În apărarea Curții Constituționale

 • Gandul:

Bilanţul viiturilor: circa 7.000 de case afectate, din care 1.000 case trebuie reconstruite. Premierul cere eliberarea rapidă a autorizaţiilor, dar în zone neinundabile

Videanu vrea să reducă preţurile forţat, ca în Grecia. În Grecia, preţurile au crescut, inflaţia a explodat

 • Money.ro:

Germanii despre România în următoarele 6 luni: Recesiunea se adânceşte, leul se apreciază

Recesiunea se va adânci în România în următoarele şase luni, reiese din ultimul raport publicat de Institutul german de cercetare ZEW. O treime dintre analişti estimează o înrăutăţire a indicatorilor macroeconomici în următoarele luni, în timp ce doar un sfert dintre analiştii chestionaţi de ZEW sunt mai optimişti. În privinţa leului, 40% dintre analiştii chestionaţi mizează pe o apreciere în următoarele şase luni.

FMI vrea să îşi majoreze resursele de creditare până la 1000 mld. dolari

Moody’s retrogradează Irlanda

 • Antena3:

Veniturile PFA şi ale celor plătiţi prin DDA scad cu 14%. Plafonul luat în calcul la plata asigurărilor sociale este lunar, potrivit noului cod fiscal

Rusia şi Bulgaria vor înfiinţa o companie mixtă pentru construcţia South Stream

Congresul SUA a adoptat cea mai amplă reformă a sistemului financiar de după anii ’30

 • Romania libera:

A ajuns Europa la capătul progresului? (articol care ne aduce aminte de analiza IN MARS FORTAT SPRE NOUA ORDINE SOCIALA (I) in care se arata ca noua ordine sociala se va intemeia pe o noua paradigma diferita de cea a dezvoltarii si a progresului, tot mai contestata in urma crizelor statelor europene – n.n.)

Controlarea finanţelor într-o epocă de austeritate (articol semnat de J. Stiglitz in care se face apologia politicii de investitii masive ale statului american in economie. Nimic despre efectele perverse ale unei asemenea interventii, cum ar fi amplificarea pana la proportii uriase ale statului in raport cu societatea. – n.n.)

O fabula politico-economica despre istoria castigarii unor alegeri prezidentiale, ale incheierii unui acord cu FMI si ale unei crize care are ca rezultat final abdicarea suveranitatii “unei cetati”… De citit cu atentie!

***

 • Ziuaveche:

Mihai-Razvan Ungureanu la Chisinau: SIE si SIS isi extind parteneriatul

Sociologul Dan Dungaciu a primit cetatenia R. Moldova si a devenit consilierul presedintelui Ghimpu

Premierul ucrainean s-a plans comisarului european Hahn ca Romania largeste gurile Dunarii

Fidel Castro: Barack Obama nu poate si nu vrea sa evite un conflict nuclear cu Iranul

Fostul presedinte cubanez nu crede ca liderul de la Casa Alba are capacitatea sau intentia de a opri un conflict militar cu Iranul, care, in opinia lui, ar putea conduce la o catastrofa nucleara.

“Din nefericire, din toate elementele realitatii pe care le observ, nu vad sa existe cea mai mica posibilitate ca sensul comun sa prevaleze si sa se evite razboiul, o realitate pe care Obama nu o va putea modifica, afirma liderul cubanez intr-un articol publicat duminica pe site-ul Digital Cubadebate, citat de Mediafax. Fidel Castro vorbeste si despre scrisoarea trimisa fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, in care ii cere sa nu permita construirea de baze americane sau NATO in Africa de Sud, avertizand in legatura cu riscul unei “catastrofe nucleare”. Te rog sa folosesti intreaga ta influenta morala pentru a mentine Africa de Sud departe de bazele militare NATO si americane”, ii scrie Fidel Castro vechiului sau prieten.

Luni, in cadrul unui discurs rostit in orasul Qazvin, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, a avertizat la randul sau ca Statele Unite trebuie sa renunte la “logica de cowboy” pentru a putea dialoga cu Iranul in legatura cu programul sau nuclear. Daca veti actiona politicos, noi suntem gata sa dialogam cu tot respectul. Suntem rabdatori si va urmarim cu mare atentie toate trucurile, a precizat Ahmadinejad, referindu-se la ultima rezolutie adoptata  de Consiliul de Securitate al ONU impotriva Iranului. Potrivit Agerpres, liderul de la Teheran a subliniat insa ca nu ne este teama nici de bomba atomica, nici de rachete”.

***


 • Jurnal duhovnicesc:

Joi, 15 iulie 2010, ora 17:23 – Se cere revolutie si in Biserica

Asist pe Realitatea TV la o discutie in contradictoriu intre o doamna doctorita revolutionara si un preot; “miezul” revolutiei il constituie revolta doamnei doctore care nu concepe faptul ca Madalinei Manole nu i se face slujba completa. “Domnule parinte” ii este adresarea si are o abordare sfasietoare, adica l-ar sfasia. Argumentul doctoritei ar fi ca MM ar fi fost bolnava si deci nu i s-ar aplica aceeasi regula. Bietul parinte rezista, cauta sa fie convingator si sa explice cum ca, deoarece familia nu a declarat-o nebuna nu poate decat sa i se faca o slujba speciala si nu o slujba normala ca pentru o moarte normala. Mai devreme un alt “revolutionar” aflat in necunostinta de cauza spunea ca, canoanele au fost elaborate pe la 1400, 1500 cand se murea de ciuma, razboi, adica era vorba de morti rapide; acum, ca suntem in epoca mortilor lente datorate de boli cronice, cancere, s-ar pune problema ca Biserica sa caute sa accepte eutanasia in “rezolvarea” vietii umane. Iata ce fel de oameni de media sunt adusi in fata si-si dau cu parerea pe probleme ale credintei in necunostinta de cauza.

Vineri, 16 iulie, ora 14:45 –Update: Se cere revolutie si in Biserica

N.n.: Pentru cine are stomacul tare si are capacitatea sa faca o incursiune in “maruntaiele” bolnave ale ideologiei homosexualismului predicate de liderul ACCEPT .

Fara presedintele conservator Lech Kaczynski, deja Varsovia a devenit teatrul (sau prada…) manifestarilor paradelor gay. In articol se aminteste cum, in anul 2005, cand Kaczynski a fost primarul Varsoviei, o parada asemenatoare a fost interzisa, decizie contestata de gruparile homosexuale la Curtea Europeana a Drepturilor Omului care, evident, a dat o decizie favorabila lobbyului gay. Parada a fost, totusi, intampinata cu hudiuieli si “salve” de oua, fiind necesar un dispozitiv de 2000 de politisti pentru a pazi “manifestantii”.

 • Thelegraph.co.uk:

White Christian Britons being unfairly targeted for hate crimes by CPS, Civitas claims/Britonii albi crestini, luati in mod inechitabil drept tinte predilecte pentru “crimele urii”, dezvaluie un raport al Civitas

Studiul think-thankului Civitas argumenteaza ca noua legislatie a crimei urii restrange libertatea de exprimare, introducand, practic, o noua lege a blasfemiei (blasfemie fata de dogma political correcteness-n.n.) in Marea Britanie pe usa din dos. Un cuvant inainte atasat raportului, intitulat “O noua inchizitie: persecutia religioasa in Britania astazi”, argumenteaza ca procurorii si politia, in mod inechitabil, acuza presupuse crime facute de albi crestini, ignorand alte ofense similare realizate de grupuri minoritare. Se afirma: unele forte politienesti si CPS [Serviciul de Procuratura al Coroanei – Crown Prosecution Service] pare sa interpreteze statutele in favoarea minoritatilor etnice si religioase si intr-un spirit ostil membrilor majoritatii populatiei, definite ca alba sau crestina.” […]

Vatican: women priests are a ‘crime against faith’ / Vatican: femeile preoti sunt o crima impotriva credintei

Church remains ‘committed’ to women bishops/ Biserica (anglicana – n.n.) ramane atasata femeilor episcop

 • Hotnews:

Spania vrea sa interzica purtarea valului islamic in public

Scandal in Franta dupa ce o avocată i-a smuls vălul de pe faţă unei musulmane

Conservantii naturali cauzeaza cancer 100% natural

***

In caz ca va imaginati cumva ca nu se poate ceva mai rau si mai halucinant la conducerea tarii decat Traian Basescu… Ceva mai vomitiv-apocaliptic de atat?

Daca vreti sa aflati unde suntem acum, ca popor, uitati-va la PNTCD. Gasiti acolo, sublimat, un intreg popor. PNTCD a avut congres ieri. Aurelian Pavelescu (Aurelian Pavelescu?!?!? – mi se strepezesc degetele) l-a invitat pe Dan Diaconescu (Dan Diacomescu?!?!? – noroc ca degetele imi erau deja strepezite). Fostii detinuti politici – unii dintre ei – l-au aplaudat. Ce zicea Dan Diaconescu?

Ca şi dumneavoastră [Nota: virgula!] sunt cel mai tânăr dintre deţinuţii politici din această ţară”, a declarat Diaconescu, urându-i succes lui Pavelescu. Apoi a continuat spunând că acesta este mesajul partidului poporului român pe care vrea să îl înfiinţeze, „un partid în ilegalitate, aşa cum aţi fost şi dumneavoastră”.

(Scuzati-ma o secunda, merg sa vomit. Am revenit.)

Dan Diaconescu: „Mi-am văzut visul cu ochii. Am otevizat România. O mie de Magda Ciumac stau să apară”

“Voi continua să mă joc cu minţile voastre” (!)

Vezi si:

Diaconescu a deschis cutia cu monştri: Magda Ciumac, Piticul porno,Sexy Brăileanca şi compania

***


E vorba aici de romano-catolicism.


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Pagini laice, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “UNGARIA, VICTIMA SANTAJULUI FMI? CINE E LA RAND?/ Fidel Castro insista in “profetiile” legate de razboiul nuclear/ “INCHIZITIA” ANTICRESTINA SI PROPAGANDA GAY IAU PROPORTII IN TOATA LUMEA/ Se poate o conducere inca si mai apocaliptica decat cea actuala/ UN CAMPION MONDIAL SI OLIMPIC LA TIR A AJUNS CALUGAR (Stiri 16-19 iulie 2010)

 1. Apropo de noua campanie, impotriva patriarhului Justinian, imi place degajarea condescendenta ,smechera,atotinteleapta a unora din presa(care reprezinta ,haideti sa recunoastem,pe multi dintre noi)-care ne mai si invata cum sa supravietuim in timp de criza- cu care ataca tot ce misca. Ala este prost,alalalt era un securist nenorocit.
  E foarte relaxant in a povesti,mai ales daca ai uitat tacerea care se lasa numai cand aparea un biet subofiter de la Securitate si spaima care ne determina sa stam ca pe sarma si sa facem tot ceea ce ne spunea partidul… Poate ca autorul scriiturii nu mai tine minte sau nici nu a prins aceste vremuri,dar redactorul sef sigur da si vreau sa-l vad eu pe viteazul care dadea piept cu Securitatea cand si un parinte Cleopa a fugit in munti (iar eu,spre exemplu visam ca din UTC-ist sa devin membru de partid). Asa ca e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune…

 2. @ Vasile C.:

  Da, e foarte ingrijorator, dar nu e nimic care sa nu fi fost deja anuntat si asteptat. Iar cele doua randuri de cate trei semne de exclamare induc cumva o stare de panica si de isterie de care nadajduiam sa ne fi lecuit odata cu mesajul parintelui Valica, macar… Chiar nu ajuta starea asta de trepidatie si duhul acesta panicard sa putem infrunta duhovniceste, dupa voia lui Dumnezeu, cele care vor veni. Nici nepasare si minimalizare, dar nici agitatie si obsesie. In niciuna din acestea nu e Dumnezeu. Cata vreme ne lasam antrenati, chiar si involuntar, in aceasta psihoza colectiva care se alimenteaza zi de zi cu cate ceva, fara pacea Duhului (nu o pace ataraxica, ci una dureroasa), degeaba ne amagim, nu vom reusi nimic si nici macar trezirea noastra nu este una autentica. Daca nu aduce roade de pocainta, putem fi siguri ca nu este de la Dumnezeu!

  @ Stefan:

  Buna observatie. “Intamplator”, PF Iustinian chiar a facut mult bine Bisericii, atat cat se poate, luand sub protectia sa si salvand pe multi dintre cei care suferisera prin inchisori. In schimb comportamentul de propagandist al unui sistem care ucide sau schilodeste suflete, comportamentul de delator sau de tortionar sau de agent al persecutarii inchizitoriale a celor slabi si aflati in afara “curentului” oficial, acestea sunt astazi asumate de bunavoie, fara nicio presiune si teroare. Josnicia si abjectia de a-ti “sapa” aproapele nu au nevoie numaidecat de Securitate sau de un regim declarat totalitar. Condamnarea purista si ideologizata a securitatii si a comunismului este doar o diversiune pentru a ne “albi” proprile ticalosii DE ASTAZI si a ne determina si pe noi, privitorii hipnotizati de aceasta propaganda, sa cautam mereu si mereu vina in “sisteme” si ideologii sau, in orice caz, in “altii”, care “au tradat”, au facut acte “imorale” sau au dovedit “lasitate” altadata, pentru a ne simti, astfel, absolviti de raspundere si de grija de CUM SUNTEM NOI. Tradarile, imoralitatile si lasitatile NOASTRE sunt, desigur, intotdeauna, justificate de ratiuni nobile sau, pur si simplu, nu exista pentru ochii nostri.

  Apropo de “vitejie”, ceea ce spui este valabil inclusiv in Biserica, la toti aceia care, cu mare usurinta si placere, dau lectii de eroism si… “mucenicie” intregii lumi, chemand, din inconstienta sau din cinic fariseism, la “lupta cea mare” contra “sistemului”, in vreme ce ei trag toate foloasele de pe urma acestuia si de pe urma muncii celor care, cu chiu cu vai, asupriti si sfasiati (inclusiv de remuscari, de indoieli), patimesc din greu pentru a-si castiga o paine amara, udata cu multa transpiratie si lacrimi. “Curatii”, “catarii” stau insa deoparte si, “din varful tastaturii”, relaxati si plini de sine, le cer altora sa se rupa de tot, FARA CA SI EI SA O FACA, sau anunta iminenta evenimentelor apocaliptice in timp ce ei isi fac planuri lumesti, emit verdicte definitive si irevocabile asupra celorlalti, vii sau morti, ii biciuiesc nonstop pentru “compromisurile” si pacatele lor, sunt in stare sa-i puna la grele canoane sau nu au nicio tresarire sa se suie direct pe tronul Judecatorului si sa-i aseze de-a stanga sau de-a dreapta, dupa propria judecata, “dreapta”, cum altfel…

  Ma rog, sunt multe de zis aici, fiindca este ENORM de multa IPOCRIZIE la cei care s-au cocotat singuri pe piedestale inalte, fara sa-i cheme nimeni sau fara sa aiba binecuvantarea nimanui, depasindu-si masura si nemaivazandu-si lungul nasului, refuzand sistematic sa lucreze cu ei insisi mai intai, sa-si faca propria UCENICIE duhovniceasca, sa se converteasca si sa se pocaiasca ei cu adevarat, traind o Ortodoxie mai degraba (neo)protestantizata – in duh – si virtuala, fara experienta durerii inimii si a relatiei vii cu Dumnezeul cel Viu… In ce ne priveste, ne-am cam lamurit: cu cat cineva Il cunoaste mai putin pe Dumnezeu cu atat, paradoxal, este mai indraznet in a vorbi in numele Sau, in a se erija in profetul, apostolul sau invatatorul Lui! 🙁

 3. @ admin

  Imi cer scuze pentru semnele de exclamatie puse (pe care le puteti sterge), nu am vrut sa transmit panicard, insa m-a frapat ca a fost asa anuntat dintr-o data (prin acea stire), fara se fie altele anterioare (pe care sa le stiu), care sa anunte, sau sa spun “se doreste introducerea..”, ci direct “TOTI vor avea..”

 4. @ Vasile C:

  Si noi va cerem iertare. Stim – si din alte comentarii – ca nu sunteti din aceia pe care i-am “incondeiat” in precedentul comentariu, dar am folosit prilejul respectiv pentru a ne exprima mai pe larg of-ul, reactualizat de nebunia din ultima perioada, care, efectiv, ne-a exasperat. Dar aveti dreptate si va intelegem.

 5. ““Curatii”, “catarii” stau insa deoparte si, “din varful tastaturii”, relaxati si plini de sine, le cer altora sa se rupa de tot, FARA CA SI EI SA O FACA, sau anunta iminenta evenimentelor apocaliptice in timp ce ei isi fac planuri lumesti, … “.

  Corect! Corect! Corect
  Amin.

 6. “E foarte relaxant in a povesti,mai ales daca ai uitat tacerea care se lasa numai cand aparea un biet subofiter de la Securitate si spaima care ne determina sa stam ca pe sarma si sa facem tot ceea ce ne spunea partidul… Poate ca autorul scriiturii nu mai tine minte sau nici nu a prins aceste vremuri…”
  uite ce mi se pare f potrivit pt “vitejii” de azi: http://www.youtube.com/watch?v=puhHfs8_nVs&feature=related

 7. Fidel Castro s-a inselat cand a zis: Barack Obama nu poate si nu vrea sa evite un conflict nuclear cu Iranul

  Acum ca a murit, a lasat multe femei indurerate si un trib de orfani.

  Fidel Castro slept with 35,000 women and smoked his first cigar aged 14
  Castro had sex with at least two women a day; at lunch, dinner and sometimes at breakfast. His guards would prowl the beaches of Havana to recruit women. When asked by a Vanity Fair reporter in 2008 how many children he had, he said with a smile, “almost a tribe.”
  http://www.gq-magazine.co.uk/article/fidel-castro-quotes

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3974736/Woman-mourns-death-love-Fidel-Castro-says-tried-carry-CIA-assassination-plot-against-Cuban-dictator-five-decades-ago.html

 8. @M

  Nici lor nu le ies intotd planurile ‘ca la carte’…

 9. Fidel Castro a interzis cultul personalitatii si dorinta sa este respectata!
  In Cuba nu vor fi ridicate statui ale lui Fidel Castro si nici nu vor fi strazi sau institutii care sa-i poarte numele, potrivit unei legi adoptate marti de parlamentul tarii, confirmand astfel ultimele dorinte ale parintelui revolutiei cubaneze
  Raul Castro, succesorul fratelui sau in 2006, a fost cel care, la inceputul lui decembrie, a subliniat, cu cateva ore inainte de funeraliile lui Fidel, ca acesta “a respins orice manifestare a cultului personalitatii (…) pana in ultimele ore ale vietii sale”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21497889-cuba-interzice-locurile-monumentele-numele-lui-fidel-castro.htm

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare