Sfintii Martiri de la Aiud – Apel pentru sprijinirea Schitului Inaltarea Sfintei Cruci

25-08-2007 Sublinieri

Am primit zilele trecute pe e-mail (re-transmis “din om in om”) o scurta relatare a unui pelerinaj la Aiud si un apel, pe care l-am considerat foarte important a fi raspandit, pentru ajutarea – de catre cei care au aceasta posibilitate – a Schitului de Maici Inaltarea Sfintei Cruci, ridicat aici, prin osteneala parintelui Iustin Parvu de la Petru-Voda, pe langa Monumentul Sfintilor Martiri ai prigoanei comuniste, inaltat pe locul cunoscut sub numele de “Rapa robilor”. “Filmuletul” alaturat, in care se pot vedea sfintele moaste bine-mirositoare ale martirilor Aiudului, vorbeste si el de la sine despre sfintenia de netagaduit si despre importanta exceptionala a acestui loc de jertfa:

“Un loc minunat am descoperit in Aiud, la Monumentul Martirilor prigoanei comuniste, pe langa care nu de mult a luat fiinta un schit de maici, condus de catre preotul calugar Augustin. Am mers acolo la Sfanta Liturghie si la Vecernie si este greu de explicat in cuvinte trairea sufleteasca si jertfa cu care se fac Sfintele Slujbe. Intr-o seara, tocmai sosise un grup de pelerini de la Satu-Mare, urmati a doua zi de altii din Slatina. Vin de fapt autocare cu copii din toata tara ca sa se inchine aici.

Este impresionant sa vezi devotiunea cu care copiii si adultii se inchina, cand realizeaza ca acolo nu se afla doar simple oase de oameni morti, ci Sfinte moaste adevarate, care au lucrat tamaduiri miraculoase si au alungat duhuri rele din casele oamenilor.

Au pierit acolo foarte multi preoti ortodocsi, precum si laici, in chinuri ingrozitoare, aplicate cu bestialitatea tipica a promotorilor ideologiei comuniste. Am vazut cranii in care se batusera cuie (scurte, pentru a maximiza suferinta, cele lungi i-ar fi omorat mai repede), taiate de vii cu panza circulara, batute cu ranga pana la deformare incredibila, si oase rupte si vindecate prost, provocand dureri de neimaginat. Pentru cei care-o sa aiba ocazia sa viziteze, o recomand din inima, o simpla conversatie cu Parintele Augustin izvorand mare folos sufletesc, dar pentru cei ce nu pot, am realizat un scurt montaj pe care-l atasez.

In fine, sa n-o mai lungesc, Sfanta Manastire are mare nevoie de ajutor pentru constructia unei cladiri ce va gazdui numarul crescand de pelerini (in prezent n-au unde sa doarma), dar deocamdata, cel mai important lucru este achizitionarea a doua pc-uri, care sa serveasca la crearea unui web-site si a gestionarii manastirii. Sper ca in felul acesta, sa abilitam strangerea de fonduri mai substantiale, cu ajutorul unui site de pe care se vor putea face donatii direct in fondul lor de constructii.

Va rog distribuiti apelul acesta tuturor celor de buna credinta, orice ajutor, cat de marunt, este binevenit”.

Pe aceeasi tema, mai puteti citi:

oct_2005_8_1.JPG


Categorii

Biserica rastignita, Marturisitorii si Sfintii inchisorilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Sfintii Martiri de la Aiud – Apel pentru sprijinirea Schitului Inaltarea Sfintei Cruci

 1. Luati legatura cu ei si rugati-i sa deschida un cont in euro si unul in lei (asta daca nu au deja). Pentru ca informatia despre ei am luat-o de pe acest site, treceti si pe pagina aceasta numerele de cont.

  Doamne, ajuta!

 2. Am vazut si nteles mesajul;ce nuinteleg,este ce apare dupa ce se termina acest mesaj.ce inseamna batutul in metal si cintecul redat de Sepsi—din Aiud?si restul;nu prea este credibil mesajul;Iertata imi fie postarea,dar eu asa cred ca nu-si avea locul celelate redari;
  Nu credeti?
  Si nici faptul ca este ridicat de parintele Iustin Pirvu de la Petreu Voda nu prea cred;daca nu apreau celelalte postari,poate era mai redibil;
  Doamne ajuta!

 3. Dragii mei, acest filmulet este facut de un amator. Va rog sa tineti cont de acest lucru. Cat despre cele relatate, pot fi verificate.
  Sincera sa fiu, ma intristeaza faptul ca este pusa la indoiala existenta acestui loc, a parintelui Augustin, care isi pune sufletul pentru orice om care calca acele locuri sacre si mai ales sa se pune la indoiala faptul ca absolut tot ce este acolo este facut de pr Iustin….

  Filmuletul a fost postat pentru cei care ii iubesc pe sfintii mucenici ai inchisorilor si care nu se poticnesc atat de usor de niste lucruri marunte….

 4. Va referiti la ce ati gasit pe Youtube? Clipurile alaturate de acolo n-au nicio legatura cu acesta! Youtube e pur si simplu un loc virtual imens de “depozitare” a filmuletelor… Deci nu ne apartin “celelalte redari” de pe Youtube!

  Faptul ca este ridicat de parintele Iustin de la petru-Voda este un lucru absolut cert si binecunoscut. Ne pare rau daca nu credeti. Cred ca apare si intr-unul din articolele la care am dat link, scris de Razvan Codrescu. Daca veti ajunge vreodata acolo, puteti intreba si verifica!

  Iertati-ne daca v-am suparat!

 5. Ma iertati de vorba proasta, dar parintii care au dezgropat moastele, de unde au stiut daca apartin unui sfant sau unui om fara de Dumnezeu, daca le-au luat de la groapa comuna?
  Ma iertati.

 6. Cred ca avem nevoie de mai multa incredere in buna-credinta si in dreapta-socoteala a parintilor Iustin, Zaharia si a celorlalti implicati in ridicarea acestui Schit si acestui Memorial.

 7. Daca este nevoie de un site pentru Schitul de pe Dealul Robilor ma ofer ca in limitele conostintelor mele sa il fac fara a fi nevoie de vre o plata. Am fost acolo si stiu despre ce e vorba si il cunosc pe Parintele Augustin. Sper sa mai ajung cand am timp. Stau in Bucuresti si imi este destul de greu sa ajung in partile acelea.

  daca doriti sa ma contactati puteti sa o faceti la numarul: 0727325132 sau la adresele de mail: geo_mateo@yahoo.com(personal) sau contact@legeastrabuna.org (grupul nationalist ortodox din care fac parte)

  Numai bine! Doamne ajuta!

 8. A aparut si situl Schitului aici
  http://www.calvarulaiudului.ro

 9. eu am fost acolo acum o luna si am atins SFINTELE MOASTE care miroseau a mir erau foarte usoare si am simtit sfintenia lor.Doamne ajuta!

 10. mergeti acolo si o sa va umpleti de bucurie. eu am fost si pot sa spun ca parintele Augustin este de o nemasurata rabdare si bunatate. De asemenea si sfintii. Domane ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Articole Recomandate

Carti recomandate