STRIGATUL DE DURERE AL ARHIEPISCOPULUI IERONIM – scrisoare exploziva catre primul-ministru Papademos. Biserica Greciei, alaturi de popor, pune piciorul in prag in fata santajului UE!

2-02-2012 Sublinieri

“Rezistenta fara precedent a grecilor se epuizeaza, furia depaseste frica si pericolul unor revolte sociale nu mai poate fi ignorat, nici de catre cei care comanda, nici de cei care executa ordinele lor criminale… Pretentiile lor impotriva suveranitatii noastre nationale sunt sfidatoare“.

Ieronimos-Papadimos

Cititi si:

Joi, 02 Februarie 2012

Relateaza Emilios Poligenis – 11.57

Un strigat de durere pentru viitorul tarii care astazi este amanetat, adreseaza in scrisoarea sa Arhiepiscopul Atenei si al intregii Elade, kir Ieronimos catre primul ministru Papademos. Folosind un limbaj dur, Arhiepiscopul spune in scrisoarea sa ca rabdarea poporului grec s-a terminat si ca nu poate fi ignorant pericolul unor revolte sociale “nici de catre cei care comanda, nici de catre cei care executa ordinele lor criminale”.

Pensiile au fost taiate, angajatii sunt disperati si nesiguranta s-a cuibarit in fiecare camin din Grecia, afirma kir Ieronimos. Singurul aspect pozitiv este faptul ca in aceste momente iese in evidenta caracterul milos si patriotismul grecilor care ii ajuta pe cei disperati. Arhiepiscopul a caracterizat toate politicile care au fost adoptate pana acum (vezi acordul cu FMI) ca fiind esecuri, subliniind ca nu este posibil sa se ceara si alte masuri, mai grele, dureroase si nedrepte, “urmand aceeasi linie ca cea din trecutul nostru recent, care vor esua si vor conduce in impas”.

“Ni se prescriu doze si mai mari dintr-un medicament care se dovedeste a fi mortal” spune Arhiepisopul in scrisoarea sa catre premier, si acest lucru lasa portile deschise dorintei unora de a ipoteca suveranitatea noastra nationala. “Amanetarea bogatiei noastre prezente, dar si pe cea pe care o putem obtine in viitor din pamantul si marea noastra”, ne duce cu gandul la o “suspecta insistenta pentru aceste retete ale esecului. Pretentiile lor impotriva suveranitatii noastre nationale sunt sfidatoare”.

Arhiepiscopul ii cheama pe toti sa respinga santajul venit din exterior si retetele lor aducatoare de moarte, sustinand faptul ca Elada nu va pieri “pentru ca unii au crezut acest lucru sau si-l doresc”.

ieronimos-saraci

Scrisoarea completa:

“Excelenta Voastra domnule Presedinte [al Consiliului de Ministri al Guvernului = Premier, n.n.],

Ni se rupe inima si nu putem intelege toate cele care s-au intamplat in ultima vreme si contiuna sa se intample in tara noastra. Oameni demni isi pierd, de la o zi la alta, serviciul chiar si casele. Fenomenul celor fara adapost si al celor infometati – ce aminteste de vremurile ocupatiei – ia dimensiuni de cosmar. Zi de zi numarul somerilor creste cu miile.

La fel se intampla si cu falimentul intreprinderilor mici si medii. Tinerii nostri, cele mai bune minti ale tarii, emigreaza. Parintii nostrii nu mai pot supravietui, in urma dramaticelor taieri de pensii. Familiile, si mai ales cele sarace, muncitorii, se gasesc intr-o situatie disperata in urma repetatelor taieri de salarii si a noilor taxe insuportabile.

Rezistenta fara precedent a grecilor se epuizeaza, furia depaseste frica si pericolul unor revolte sociale nu mai poate fi ignorat, nici de catre cei care comanda, nici de cei care executa ordinele lor criminale. In aceste momente dificile si, fara indoiala, critice suntem datori sa intelegem faptul ca nesiguranta, disperarea si depresia s-au cuibarit in fiecare camin din Grecia.

Ca au determinat si, din pacate, continua sa determine pana si sinucideri, ale acelora care nu au putut sa indure drama propriilor familii si durerea copiilor lor. In fata tuturor acestor situatii, Biserica Greaca incearca sa profite de fiecare oportunitatea de solidaritate care i se ofera. Si este pozitiv faptul ca, in aceasta negura, se evidentiaza sensibilitatea, milostenia si patriotismul curat al grecilor. Pentru a hrani, a imbraca si a oferi nadejde celor disperati.

Din pacate, insa, precum se vede déjà foarte clar, drama tarii noastre nu numai ca nu se termina aici, dar ar putea capata noi si imprevizibile dimensiuni. Sunt cerute, de altfel, in aceste zile alte masuri mult mai dure, mai dureroase, mai nedrepte mergand pe aceeasi linie ca cea din trecutul nostru recent care vor duce la esec si in impas.

Ni se impun doze si mai mari din medicamentul care s-a dovedit a fi mortal. Ni se cer angajamente care nu rezolva problema, dar care doar intarzie temporar anuntatul sfarsit al economiei noastre. Si ipotecheaza, in acelasi timp, suveranitatea noastra nationala. Amaneteaza bogatia pe care o avem in prezent, dar si pe cea pe care o putem obtine in viitor din pamantul si marea noastra.

Amaneteaza Libertatea, Democratia si Demnitatea noastra Nationala.

Dezamagiti, disperati si ingrijorati, grecii ne pun intrebari si ne cer raspunsuri responsabile, sincere si convingatoare.

Intreaba ce ii asteapta maine.

Intreaba incotro se indreapta tara noastra. Intreaba ce poate sa puna capat aceastei drame.

Ce poate sa faca sa renasca speranta pierduta. Din pacate!

In luarea deciziilor, vocile celor disperati, vocile grecilor, sunt ignorate sfidator.

Din pacate, astazi, noi, grecii, nu gasim raspunsuri nici macar pentru ceea ce ni s-a intamplat si continua sa se ni intample, nici la ceea ce ne cer strainii.

Este desigur cel putin suspecta insistenta lor pentru niste retete esuate.

Si sunt sfidatoare pretentiile lor in detrimentul suveranitatii noastre nationale. Si acest lucru este poate cel mai ingrijorator. Nu ar trebui sa fie ignorat de nimeni faptul ca rezistenta oamenilor s-a epuizat. Dupa cum s-a epuizat si rezistenta economiei noastre reale.

Si desigur in fata noastra sunt si alte drumuri. Drumuri ale invierii duhovnicesti si ale relansarii economice. Drumuri ale creatiei, sperantei si perspectivei. Drumuri deschise pentru fiecare barbat si femeie din Grecia.

Catre aceste drumuri suntem datori sa ne indreptam cu totii, cu sentimentul pocaintei. Punand laolalta nesfarsitele puteri ale poporului nostru. Indepartand, in acelasi timp, santajul venit din exterior si refuzand retetele lor aducatoare de moarte.

Avand mai presus de orice, neclintita certitudinea ca prin ajutorul lui Dumnezeu si prin increderea in capacitatile noastre putem sa ne descurcam.

Elada Culturii, Elada Istoriei, Elada Traditiei nu poate sa piara nici pentru ca unii au crezut astfel, nici pentru ca unii s-ar putea sa o doreasca. Elada noastra poate sa stea pe picioarele ei. Poate sa mearga inainte.

Excelenta Voastra,

Acest drum il cauta si il asteapta astazi grecii…”

[traducere: E. P., RAZBOI INTRU CUVANT; preluarea nu se poate face fara acordul nostru!]

Nota noastra:

Cuvantul acesta patrunzator, care aduce aminte de Marii Ierarhi ai Bisericii, de un Sfant Ioan Gura de Aur, de un Sfant Vasile, de cei care zguduiau tronuri imparatesti si curti boieresti pentru sarac si pentru vaduva, pentru lepros si pentru omul “de rand”, cuvantul acesta de categorica, iubitoare mustrare, de trezire, palma aceasta parinteasca, dura si adevarata… ne rusineaza.

Arhiepiscopul Ieronim, intai-statatorul Bisericii Ortodoxe a Greciei nu este cunoscut drept unul din arhiereii foarte vocali sau foarte fermi. Mai degraba este genul diplomat, chiar moale, concesiv. Cu atat mai surprinzator si mai… de temut este, atunci, acest cuvant arhieresc “cu putere multa”. Un cuvant demn de tinut minte, pentru ca el marcheaza o cotitura in atitudinea Bisericii Greciei. Pare limpede ca cel putin Biserica, in Grecia, nu mai vrea sa ramana in zona euro sin UE cu pretul pe care il plateste acum. Acest lucru poate induce o unda de soc in intreaga clasa politica. Premierul Papademos este un “tehnocrat”, membru Bilderberg, deci nu are legitimitate populara. PASOK, socialistii care au aplicat reteta austeritatii pana acum, nu sunt credibili, ca si Papandreou, care oricum ar fi vrut un referendum. Ramane opozitia al carei lider, ce sa vezi, in urma Staretului Efrem Vatopedinul, tocmai ce a vizitat Rusia si s-a intalnit cu premierul Putin si cu Patriarhul Kirill. Pe el, insa, nu l-au mai arestat preventiv…

La noi in tara… e ger napraznic si… multa liniste. Vorbeste – la fel de obraznic, de furios, de agresiv – numai acelasi presedinte demonic, atotputernic si sfidator, care ne-a amanetat deja toata tara, fara ca Patriarhia sa-l deranjeze nici macar cu o vorbulita.

Iar cand unul dintre pastorii nostri adevarati are curajul sa ridice glasul, iata de ce reactii are parte:

Arhiepiscopul Greciei si premierul, membru Bilderberg


Categorii

Arhiepiscopul Ieronim (Biserica Greciei), Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Opinii, Portile Iadului, Uniunea Europeana (UE), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

60 Commentarii la “STRIGATUL DE DURERE AL ARHIEPISCOPULUI IERONIM – scrisoare exploziva catre primul-ministru Papademos. Biserica Greciei, alaturi de popor, pune piciorul in prag in fata santajului UE!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Cat de impresionant este sa auzi un Om al lui Dumnezeu , precum Arh. Ieronim, ca vorbeste cu atata putere. Personal, ma simt ‘magnetizat’, foarte patruns, de paraca Dumnezeu Insusi vorbeste. Cred ca multi se vor simti iubiti si paziti de Dumnezeu dupa o astfel de cuvantare.

 2. O pozitie clara, cum ar trebui sa aiba toti arhiereii, inclusiv ai nostri. Aproape, alaturi de oameni, acolo este locul lor.

 3. Buna seara,

  Va solicitam acordul pentru preluarea si publicarea articolului de mai sus si va rugam ca pe viitor sa ne ingaduiti sa publicam articole fara a va mai solicita acordul pentru fiecare in parte,ca frati ortodocsi ce suntem.

  Sanatate.

 4. Cu durere in inima tin sa va anunt ca Parintele Arhimandrit Teofil Lefter,staretul manastirii Pangarati,jud.Neamt, a trecut astazi la Domnul in jurul orei 20:30.
  Parintele era un vrednic aparator si propovaduitor al dreptei credinte si a traditiei ortodoxe.
  Avea varsta de 52 ani.
  Pentru cei care nu stiu,manastirea Pangarati este o capodopera a judetului Neamt si aceasta i se datoreaza parintelui Teofil si a intregii sale obsti.

  Dumnezeu sa-l numere cu sfintii Sai!

  http://www.manastireapangarati.ro/galerie.html

 5. “bandit mistic”

  Dumnezeu sa-l odihneasca! Cum atat de tanar? Era bolnav?

 6. Bravo! Asa episcopi! Vrednic este!

 7. Grecii au ajuns intr-o stare foarte grea,mai grea decat a noastra.noi inca suntem in faza de pregatire spre haos,ei deja traiesc acest cosmar.se vede clar ca rabdarea grecilor a ajuns la finalul finalului iar acum este momentul ca sfarsitul cosmarului sa fie urmarea oricarei decizii,chiar iesirea din ue.gestul lui kir ieronim este laudabil,de bun augur in aceste momente critice pentru greci.cred ca impactul acestei scrisori deschise va fi unul puternic care ii va ridica pe greci.atunci cand sti ca langa tine este Biserica ,ca si sprijin atunci esti pe loc intarit si ferm in decizii fiindca atunci il simti pe Dumnezeu langa tine.prin vocea arhiepiscopul Atenei Biserica Greciei da un ultim avertisment conducerii eladei pentru a scoate tara din acest cosmar.cred ca Biserica Grecie va fi principalul actor al opozitie,in lupta de gherila pentru salvarea patriei bizantine.in ceea ce priveste patriarhia romana,oare catedrala neamului va fi un bacsis dat de CONDUCATORI in schimbul tacerii si mimarii unei apropieri fata de romani? care sigur vor iesi in strada pentru ca Romania sa iasa din cosmarul pe care grecii il traiesc deja.patriarhia are treburi….impartire teritoriala….gand la cand cu tovarasul basescu.

 8. @ Daniela:

  Avea cancer de ceva vreme… Dumnezeu sa-l ierte!

 9. Sunt departe de tara si ma doare pentru tot ce se intampla acasa. Voi care sunteti acolo sunteti desigur si mai indurerati, insa mult mai puternici ca noi. Voi duceti greul.

  Citind scrisoarea aceasta am simtit-o ca pe ceva care se intampla in Romania. Insa cuvantul adminului m-a trezit la o mult mai dureroasa realitate, aceea ca la noi e mult mai rau ca la greci si nimic nu se face sa se stopeze avalansa asta de distrugere, de vindere a tarii.

  Eu nu am dreptul sa cumpar pamant din tara mea, insa cum este posibil ca totusi strainii au dreptul? Cum se pot face toate aceste aranjamente cand sunt legi clare prin care cetatenii straini nu au drept sa cumpere pamant?

 10. @Daniela
  Deja avea metastaze in tot organismul,plus ca de vreo doua luni era si pe insulina.
  Dupa cate stiu eu in urma cu aprox. 10 ani a fost operat de cancer la un rinichi(deci ramasese cu unul singur) dar si in aceste conditii a reusit sa ridice o manastire.
  Dumnezeu sa-l ierte!

 11. @Ina

  Cand ai plecat din tara ? Daca ai plecat inainte de ’89 si ti s-a luat cetatenia romana abuziv de catre comunisti, poti printr-o simpla formalitate/cerere la Tribunal sa ti-o recapeti, demonstrand ca esti nascuta in Romania.
  Probabil ca strainii care cumpara in Romania teren mai usor decat romanii naturalizati in tari straine, aduc un proiect care confirma ca ei vor sa faca constructii sau exploatari agricole pe acele terenuri.
  Daca nu le fac, inseamna ca au dat spaga (ma rog, comisioane)pe la primarii…:-)

 12. @daniela, admin

  Si eu ma intrebam citind, cum de s-a dus asa de tanar..
  Dar s-a dus la intalnirea cu Dumnezeu ! Si asta este Bucurie !
  Dumnezeu sa-i primeasca sufletul si rugaciunile pentru obstea de acolo !

 13. In Germania,cu o populatie de 80 de milioane aproximativ,erau la un moment dat 920.000 (da 920000 adica un milion fara optzeci de mii) de homeless.Adica peste 1% din populatie era homeless.Adica 1 om din fiecare suta de oameni nu avea casa.Asta era prin 1995.
  Cam ciudata “civilizatia” asta.
  Pana in 2006 cica a scazut numarul cu 600.000 in cativa ani (chiar o fi scazut?daca a scazut asa tare in 11 ani, ce s-a intamplat cu homelessi acestia,600.000 catzi din ei au murit din cauza ca nu avut casa?) ,sunt “numai” 320.000 de homeless in Germania.
  Vedeti aci un articol in Deutsche Welle pe aceasta tema:
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,2194430,00.html
  Iar anul trecut,numarul celor fara casa ajunsese la 30.000,mie imi pare tare ciudat:
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6486165,00.html
  Adica in 16 ani a scazut numarul de oameni fara casa de la 920.000 la 30.000?
  Si ce s-a intamplat cu acestia,si-au gasit totzi case?
  Nu cumva mare parte or fi murit datorita conditziilor proaste de viatza?

 14. Se aleg oile de capre. Ortodocşii adevăraţi au în inimă Adevărul care-i “scoate din mijlocul lor şi-i osebeşte” cum zice Domnul prin glasul sfânului apostol Pavel. Tăcerea (vinoată) a păstorilor se pare că a ajuns la sfârşit . “Iubite autorităţi” a sunat atât de fals, rostit în faţa sfintelor altare. Iubiţi trădători, iubiţi vânzători este formula adevărată, ( iubiţi da, pentru că le datorăm iubire din poruncă divină) nu vă mai primim cei treizeci de arginţi ( din buget).Preţul tăcerii a fost prea mare. Vina este prea grea. Şi orbii văd că nu putem sluji cinstit
  la doi domni. Lui Hristos şi lui Mamona, iubirii de aproapele, de popor şi vanităţii noastre. Dacă se spunea Adevărul când s-a cerut spus, dacă fii duhovniceşti (autorităţi) ar fi fost determinaţi prin sfat, prin canon la spovedanie, prin predica (lui, în şi pentru), Hristos, prin poziţia (oficială) smerită dar hotărâtă a bisericii în raporturile cu statul, multe rele nu s’ar mai fi făcut şi poporul ar fi văzut la vreme ce trebuia să vadă, ar fi avut încredere în cine trebuia să aibă. Dar cu Hristos şi prin Hristos totul se lămureşte şi se limpezeşte . Vine examenul. Vine vremea să arătăm concret şi pe faţă ce, cum şi pe cine iubim, despre care iubire am vorbit şi am învăţat. Slavă Lui Dumnezeu pentru aşa poziţie a primului ierarh al Greciei. Toată admiraţia,dragostea şi susţinerea. Doamne iartă-mă pentru greutatea celor spuse .

 15. Da, iata Biserica luptatoare!

 16. “Din nefericire politicienii nostri nu au inlauntrul lor simtul valorii Traditiei Bisericii. Si desigur sunt influentati de acest spirit al Europei.
  Noi ne rugam cu multa staruinta ca prin interventia harului dumnezeiesc, printr-o minune, Traditia noastra sa ramana nestirbita. Pentru ca din punct de vedere omenesc toate lucrurile par a fi impotriva. Cand vin oamenii politici la Sfantul Munte,le spunem lucrurile in fata. Nu ne rusinam de ei,le spunem mereu. Pentru ca nu ne temem de ei.” (Parintele EFREM VATOPEDINUL)

  Daca pe Staretul Efrem l-au intemnitat, Dumnezeu a ridicat un alt pastor care sa pazeasca turma de lupi. Dupa modelul lui Hristos in gradina Ghetsimani, FIREA OMULUI INDUHOVNICIT SE IMPOTRIVESTE PACATULUI.

 17. In Grtecia la rugaciunile in comun NU au participat ortodocsii, Sinodul Greciei interzicand participarea. Arhiepiscopul Tessalonikului a spus ca este interzisa participarea clerului la rugaciuni cu eterodocsii:
  http://aktines.blogspot.com/2012/01/blog-post_66.html
  In comentariul de mai jos chiar se exprima parerea de rau ca Biserica Greciei nu a participat. A participat doar un profesor ateu de la Facultatea de TEOLOGIE DIN SALONIC, DIN PROPRIE INITIATIVA.
  Dupa ce veti derula filmuletul apare filmuletul cu stilistii care se duc sa urle la catolici, ca de ce fac rugaciune in comun:))))))!!!

 18. La greci preotii si ierarhii sunt salariati ai statului sau sunt autonomi?

 19. La ei se poate, la noi nu se vrea. Ar trebui Daniel sa opreasca constructia catedralei, care numai sminteste nu uneste, si sa inceapa o lucrare de mustrare a actualilor conducatori.
  Ce gluma buna am spus mai sus! 🙂 Daniel a fost pus tocmai ca in vremuri ca acestea BOR-ul sa taca.

 20. “Elada poate sa stea pe picioarele ei” – cred ca asta e doar inceputul interventiei Bisericii Greciei in politica greceasca. Cand poporul va matura sistemele ticalosite de pretudinteni, Grecia are sansa sa renasca pentru ca are pastori cu picioarele pe pamant, curajosi dar mai ales vizionari. Este atat de EVIDENT in zilele noastre ca numai cei care mananca, bea si consuma ceea ce fac cu mainile lor, vor supravietui. Cu cat mai inalt nivelul la care o organizare umana realizeaza asta, cu atat mai bine. De la o familie, la o strada sau la un sat si pana la nivelul tarii trebuie sa realizam si sa actionam in directia AUTONOMIEI. Este atat de evident. Orice risipire a resurselor care ne-au mai ramas aiurea in scopul mentinerii castelului de hartie pe care altii l-a creat este curata sinucidere si crasa ignoranta. Pana si americanii prin instituirea masurilor statului politienesc nu fac decat sa pregateasca o DEZINTEGRARE ORDONATA a statului si sa pregateasca urmatoriul pas care va veni dupa DISOLUTIE: NOUA ORDINE MONDIALA.

 21. Intr-adevar, autonomia sau auto-suficienta este, la nivel practic, singura cale de organizare sociala care nu genereaza crize.

  Odata ce s-a abandonat acest mod de organizare si de viata (in multe state, la sfarsit de secol 19, inceput de secol 20), au inceput sa apara si crizele, de toate felurile si de toate gravitatile.

  Acum, in opinia mea, problema se pune asa: grecii se vor revolta pentru a-si schimba actuala organizare sociala si economica, orientandu-se spre ceva mai aproape de acest principiu al autonomiei sau se vor revolta pentru a-si pastra actuala organizare sociala si economica, singura lor problema fiind, de fapt, lipsa banilor ?

  Daca in Grecia s-a realizat, intr-adevar, la nivelul maselor, aceasta constientizare a raului care trebuie taiat de la radacina, atunci exista sanse ca aceasta tara sa se transforme intr-un exemplu ce va putea fi urmat si de altii ce vor ajunge, mai devreme sau mai tarziu, in aceeasi situatie.

  Dar asta va insemna asumarea, de catre greci, a unei perioade de saracie crancena (caci genul acesta de trai auto-suficient sau autonom, in contextul in care ai totusi niste datorii de platit pe care nu ti le va sterge nimeni, va echivala, comparativ cu nivelul de trai al lor de pana acum, cu o saracie lucie). Oare cati isi vor asuma acest lucru ? (iar intrebarea se pune si in privinta ierarhilor lor, evident).

  Daca insa in Grecia NU s-a realizat aceasta constientizarea si idignarea se mentine la un nivel d-asta de “vrem un nivel de trai pe care noi il consideram a fi decent dar in acelasi timp nu ne intereseaza de unde si cum vin banii” atunci, din nenorocire, Grecia s-ar putea sa se transforme in primul exemplu de tara in care se va implementa viitoare ordine mondiala, ordine ce va implica … in fine, ce va implica (sclavagism, indobitocire, lipsire de drepturi si suveranitate, etc).

 22. [traducere: E. P., RAZBOI INTRU CUVANT; preluarea nu se poate face fara acordul nostru!]

  A fost un minim test de buna-credinta. Se insala amarnic, bietii de ei, cei care cred ca FURAND, INSELAND si VICLENIND fara incetare se vor putea mantui. SCOPUL NU SCUZA MIJLOACELE! Si sa-ti vanzi sufletul pentru un blid de… trafic trecator, mai rar atata orbire.

  Apreciem blogurile care au dovedit respect pentru rugamintea noastra si pentru munca traducatorilor colaboratori.

 23. @ admini

  Daca ACTA ar fi fost in vigoare acum, ati fi putut cere accesul la toate datele personale ale respectivilor pentru a va proteja si voi drepturile de autor 🙂

 24. @ Lucian:

  🙂 Nu e nevoie de asa ceva, bineinteles. Conteaza doar cine mai are o urma de bun-simt si de frica de Dumnezeu. Asta s-a testat o data in plus. Pentru obraz nu exista si nu trebuie sa existe legi omenesti.

  PS: Mai tehnic, nu e problema ca preiei de la altii, ci ca preiei (si asta ca regula, nu ca accident) in asa fel incat sa nu fie clar indicata sursa, autorul, preiei ca si cum e al tau sau al nimanui (ceea ce inseamna tot al tau). Asta inseamna furt, insa in termeni de… obraz.

 25. @admin:

  am citit despre aceasta luare de pozitie pe […]. Acum am gasit sursa orginala ca fiind acest articol si le-am semnalat in comentariu […]
  ca aici se gaseste originalul articolului pe care l-au primit pe email.

  Inca nu mi-a aparut comentariul, vad ca a aparut altul scris dupa al meu. probabil ca vor adauga in articol sursa originala, acum ca le-a fost facuta cunoscuta. Probabil nu stiau sursa. Crestinii nu fura. Acum o stiu.

 26. Pingback: INTREAGA BISERICA A GRECIEI NU A PARTICIPAT LA SAPTAMANA DE RUGACIUNE ECUMENISTA. Zelotistii greci, ramasi “fara obiectul muncii”, se fac de ras… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 27. Pingback: Grecia: disensiuni in guvernul tehnocratului Papademos, presiuni pentru mai multa austeritate din partea UE si a Germaniei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 28. Pingback: Mitropolitul Serafim de Pireu, vizitat de COMANDANTUL FLOTEI DE RAZBOI grecesti si de AMBASADORUL Ucrainei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate