4 octombrie – AVVA AMUN: “Tineretea are trebuinta de pazire”

4-10-2007 Sublinieri

parinti.jpg

“Avva Ammun s-a dus la avva Pimen si i-a zis lui: cand ma duc la chilia aproapelui, sau cand el vine la mine pentru vreo trebuinta, ne sfiim sa vorbim unul cu altul, ca nu cumva sa se iveasca vreo vorba straina. Si i-a zis lui batranul: bine faci, caci tineretea are trebuinta de pazire.

Zis-a avva Ammun iarasi: batranii sporind in fapta buna nu aveau in dansii altceva, sau strain in gura ca sa vorbeasca aceea. Si iarasi a intrebat: deci, daca va fi nevoie ca sa vorbesc cu aproapele, voiesti sa vorbesc din Scripturi sau din cuvintele batranilor? Zis-a batranul: daca nu poti sa taci mai bine este sa vorbesti din cuvintele batranilor si nu din Scriptura, caci nu mica primejdie este“.

“Un frate a venit de la schit la avva Ammun si i-a zis: ma trimite parintele meu la slujba si ma tem de curvie. I-a zis lui batranul: ori in ce ceas iti va veni ispita, zi asa: Dumnezeul puterilor, pentru rugaciunile parintelui meu, scapa-ma! Deci in una din zile o fata a incuiat usa dupa dansul. Iar el strigand cu glas mare, a zis: ‘Dumnezeul puterilor pentru rugaciunile parintelui meu, scapa-ma!’ Si indata s-a aflat pe calea catre schit“.

chilie2.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Curvia, Pateric, Pentru tineri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “4 octombrie – AVVA AMUN: “Tineretea are trebuinta de pazire”

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfantul Nicodim Aghioritul (14 iulie): CUM SA LUPTAM IMPOTRIVA PATIMILOR TRUPESTI
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » CUVIOSUL PAISIE DESPRE TANARA GENERATIE: “Lipseste duhul de jertfa”
  3. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE SAVATIE BASTOVOI: De ce ne place atat de mult “Saint Valentines”?
  4. Pingback: PARINTELE RAFAIL NOICA DESPRE CURVIE, despre pervertirea cuvintelor si despre "binecuvantarea" duhovnicului pentru RELATIILE TRUPESTI DINAINTE DE CUNUNIE. Cum ne putem insela folosind eretic cuvantul: "Toate ne sunt ingaduite..."?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate