“Indrazneste sa intelegi ca Eu, Dumnezeu, te iubesc!”

9-10-2007 Sublinieri

hristos-binecuvantand-din-cer-mic.jpg

“L-am cautat pe Dumnezeu in oamenii din satul meu. Apoi in carti, in idei si simboluri. Dar acest lucru nu mi-a dat nici pacea, nici iubirea. Intr-o zi am descoperit in scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii ca e cu putinta sa-L intalnesti pe Dumnezeu in mod real prin rugaciune. Si aici L-am auzit spunandu-mi: Indrazneste sa intelegi ca Eu, Dumnezeu, te iubesc!

Atunci, cu rabdare, m-am pus pe lucru. Astfel am inteles treptat ca Dumnezeu este aproape, ca ma iubeste si ca umplandu-ma de iubirea Lui, inima mea se deschide celorlalti. Am inteles ca iubirea e comuniunea cu Dumnezeu si cu celalalt. Si ca fara aceasta comuniune, lumea nu e decat tristete, ruina, distrugere, masacre. Sa vrea numai, lumea, sa traiasca in aceasta iubire, si atunci ar cunoaste viata vesnica“.

(Pr. Dumitru Staniloae – “Mica Dogmatica vorbita. Dialoguri la Cernica“)

pr-staniloae.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Cum ne iubeste Dumnezeul nostru, Parintele Dumitru Staniloae

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““Indrazneste sa intelegi ca Eu, Dumnezeu, te iubesc!”

  1. Nu-mi place sa scriu aici….insa, sarutmana pentru vorba buna!
    Nu prea am rabdare si sunt ca taurul pe care toreadorul indemanatic(satana) il poarta cu dibacie, oferind spectacol….insa-n rugaciune aflu mereu mangaiere dar si deznadejde. Sper sa nu sfarsesc ca taurul coridei, in aplauze, durere, moarte, pacat si veselie….
    Ii citeam pruncului meu “Vrajitorul din Oz”. Mi-a suras acum un gand spunandu-mi ca poate sunt si eu asemeni leului care se plangea ca n-are curaj. Poate ca am rabdare cat cuprinde, insa-n mintea mea e altceva.
    Sa dea Domnul sa aflam cu totii ceea ce avem nevoie….si se poate, nu?… daca avem incredere ca toti oamenii sunt buni, deschisi si minunati….si cei ca voi, vor gasi mereu puterea, curajul, rabdarea si dibacia de a ne oferi articole de suflet.
    Va iubesc din toata inima!
    Iertati-mi vorba poate proasta! 🙂

  2. Nu, nu toti oamenii sunt buni, deschisi si minunati, draga Mihaela… de fapt, cred ca nimeni nu este asa! dar TOCMAI pentru ca nu suntem asa si totusi Dumnezeu ne iubeste, si noi suntem cel putin datori sa iubim, la randul nostru, pe acei… ne-buni, ne-deschisi, ne-minunati, dar care au, insa, Chipul lui Dumnezeu in ei!

    Inspirata alegerea titlului articolului! E adevarat, ne este greu sa intelegem ca El ne poate iubi pe noi, tocmai pentru ca noi nu suntem capabili de iubirea adevarata fara ajutorul Lui!

    Doamne ajuta!

  3. “Oamenii cred ca Dumnezeu este indiferent, incapabil de a suferi pentru ei. Satana, care este “tatal minciunii” (In 8, 44), Il calomniaza pe Dumnezeu in fata oamenilor. Pentru a-Si arata bunatatea si iubirea Sa de oameni, Dumnezeu li se infatiseaza lipsit de aparare si sufera pentru ei.

    “Multi spun: exista un Dumnezeu, dar El nu este bun, pentru ca ingaduie suferinta. E un lucru de neinteles pentru lume. In taina Crucii se manifesta bunatatea lui Dumnezeu. El nu pedepseste, nu reactioneaza, accepta totul, chiar suferinta, chiar moartea Fiului Sau din iubire pentru oameni. Daca omul nu se mantuieste, e pentru ca ramane indiferent la aceasta.”

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/10/05/pr-dumitru-staniloae-compasiune-si-iertare/#more-1230/

  4. 🙂 Iarta-ma Mihaela Pana…
    Eu cred ca toti oamenii sunt buni, minunati si deschisi, daca privesti drept, nu piezis sau cu teama.
    Am invatat sa iubesc lovindu-ma de oameni, vorbindu-le deschis, sincer si fara ocolisuri.
    Poate ca nu-i iubire. E duiosie, sau…Dumnezeu stie ce e, insa-i minunat simtamantul.
    Nu mi-am insusit lucrul asta din nicio carte duhovniciasca… ci am invatat-o de la cei de langa mine, pe care pot spune cu siguranta ca-s minunati, pentru ca nu-i pot vedea altfel. Nu pot si nici nu vreau sa pot….in primul rand pentru ca m-au invatat asta.
    Sa ma ierti, Mihaela. Sunt un om simplu si nu vorbesc decat din experienta si preaplinul inimii mele.
    Priveste drept, si-ai sa fii uimita ce de “comori” se deschid in fata ta.
    N-am prea inteles tot ce-ai vrut sa spui…insa, raman totusi cu convingerea mea poate naiva pentru unii.
    Numai bine….

  5. N-ai de ce sa iti ceri iertare, draga Mihaela!

    Ce voiam sa spun e ca este important sa ajungem sa ii iubim pe ceilalti MAI ALES cand ne dam seama ca nu sunt asa de minunati, ca au si ei slabiciunile lor, ca ne pot dezamagi, ca ne pot insela in asteptari… Fiecare are o lupta de dus, iar fara ajutorul Domnului ne-ar coplesi patimile si ispitele… DOAR cautand lucrarea Domnului in fiecare as putea vedea “minunatia” fiecaruia, nu uitandu-ma la ce este fiecare prin el insusi… sper ca m-am facut inteleasa 🙂

    Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate