Parintele Symeon de la Essex ne spune CARE SUNT AMENINTARILE BISERICII DIN ZILELE NOASTRE

28-05-2008 Sublinieri

Din cuvantul rostit la Putna, pe 21 mai, de catre parintele arhimandrit Simeon (Symeon) Bruschweiller de la Manastirea Sf. Ioan Botezatorul (Essex), ucenic al parintelui Sofronie Saharov, am retinut cu deosebire acest pasaj, din ultima parte a predicii (multumiri surorii care a efectuat transcrierea):

“V-am spus ca biserica poate fi comparata cu un fluviu care curge de-a lungul secolelor, dar acest fluviu este si el expus la multe pericole, deci putem spune ca acest fluviu, aceasta Biserica, poate fi atacata fie din exterior, fie din interior. (…)

Astazi, amenintarea apare un pic diferit, ea apare prin patrunderea duhului lumii in Biserica, ceea ce se mai numeste si secularizare, nu mai este un atac prin violenta sau prin martiriu, ci prin seducerea sau (am putea spune) prin coruperea gandirii. E o ideologie care se raspandeste fara sa o vedem, fara sa o simtim, dar care ne patrunde pe toti. Daca noi acceptam acesta ideologie a secularizarii, am putea ramane crestini doar in exterior, dar inlauntrul nostru nu suntem de fapt crestini, nici in viata noastra si nici in credinta noastra.

De aceea noi trebuie sa pastram cu foarte multa grija comoara Bisericii noastre ortodoxe. Sa stim, sa fim atenti, sa discernem pericolul pe care il reprezinta secularizarea pe de o parte si, pe cealalta parte, forma corupta care se gaseste la secte.

Si noi toti cei care suntem membri ai acestei asociatii (Sfantul Siluan) prezenti intr-un pelerinaj in Romania, suntem persoane care au descoperit ortodoxia, am descoperit ca doar Biserica Ortodoxa este adevarata Biserica, adevaratul fluviu care a curs de-a lungul secolelor, fara adaugiri si fara eliminari si fara corupere. Deci toti care sunteti aici prezenti sa fiti profund atasati acestei Biserici Ortodoxe pentru ca pe aceasta Biserica a lui Hristos fortele iadului nu o vor birui.

Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!

Hristos a inviat!”

trapeza-veche-dum-120605-2bis.JPG


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Marturisirea Bisericii, Parintele Simeon (Essex), Portile Iadului, Razboiul nevazut, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Parintele Symeon de la Essex ne spune CARE SUNT AMENINTARILE BISERICII DIN ZILELE NOASTRE

  1. Da!
    Duhul lumesc patrunde peste tot!
    Uneori da iama si peste mine judecand stramb…pe-alocuri luand de brat pe cine nu trebuie si mergand pe calea larga!
    E greu, dar nu imposibil sa te impotrivesti, sa-ti revii, sa reflectezi, sa iei aminte…privind la modelul desavarsit care este Hristos! Ce ne-am face fara EL?!

  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Symeon de la Essex: ABANDONATI-VA IN MAINILE LUI DUMNEZEU!
  3. cum s-a mai spus in lunile trecute pe acest site:

    O SARE NEVAZUTA ii patrunde INCET DAR SIGUR…(cea secularizatoare si ecumenista…) pe romanii ortodocsi nevigilenti si lipsiti de “lucrarea duhovniceasca” pe care ar trebui s-o aiba in sufletele lor si in viata lor;

    Suntem “fierti” si “copti” LA FOC MIC, dar la un “foc” aprins si intretinut de dusmanii credintei noastre…!

    Cat mai exista inca vreme de liberate “civica” SA LUPTAM cu ravna impotriva acestui “VAL” de descrestinare si “ereticizare” care loveste cu putere peste Roamania, si sa-l infruntam si VAZUT, dezaprobandu-l si boicotandu-l mereu de fiecare data cand avem ocazia si posibilitatea, DAR MAI ALES NEVAZUT, prin rugaciune si post si priveghere!

    Aceasta este in realitate ADEVARATA LUPTA EFICIENTA de infruntare si alungare a “duhului” pagan si anticrestin din hotarele acestui neam!

    De am incepe sa ne rugam CAT MAI MULTI (chiar la o ora fixa seara) pentru POPORUL ROMAN, ce bine ar fi, ne-am asemana prin aceasta cu crestinii antici care asa depaseau orice necaz care venea peste ei.
    Si anume erau UNITI si STRANSI in toata ziua si vazut si (nevazut in duh…) in rugaciune si in jurul Cuvantului Apostolilor si mai ales in jurul ADEVARATULUI PORTIR al Bisericii, asa cum ni se spune in Cartea Faptele Apostolilor, in cap.2, vers.42!

    Sa invatam si noi de la inaintasii nostri sa infruntam necazurile care vin peste Biserica, si sa le URMAM FELUL DE VIETUIRE (cf. EVREI, cap.13, vers.7)

    Amin! HRISTOS A INVIAT!

  4. NU e de mirare ca Dumnezeu e de necuprins pentru intelegerea omului. Asa o creatie complicata cum e “omul”, nu ar putea fi decat opera unui Dumnezeu de neinteles si … “chip” al Lui. Cat de stupid e materialismul ateu!

  5. intradevar Biserica e lovita din toate partile mai ales ca lupul incearca acum sa se deghizeze in miel si sa se foloseasca de cuvintele Mantuitorului.Asa se propovaduieste azi ideea de dragoste intre Bisrica Ortodoxa si confesiunile crestine si chiar cu alte religii.”IAr acum au mai ramas aceste 3 credinta, nadejdea si dragostea dintre care mai importanta e dragostea”pe acest pasaj din Sf Scriptura se bazeaza cei care sustin Ecumenismul (numit erezia tuturor ereziilor de catre marii duhovnici ai Bisericii Ortodoxe ),dar dragostea in afara adevarului nu exista si nu putem uni minciuna cu adevarul .Deci vedeti cat de subtil lucreaza vrasmasul folosind cuvantul dragoste dar intr-un mod cu siguranta neplacut Lui Dumnezeu pt ca numai Mantuitorul nostru e “calea adevarul si viata” nu si Papa ,Calvin,Luther,Buda sau Mahomed .Domnul sa fie cu noi si sa ne fereasca de cursele Diavolului.Doamne ajuta

  6. Pingback: Război întru Cuvânt » Vineri, 21 august, Parintele Symeon de la Essex a plecat la Domnul
  7. Pingback: MIRCEA VULCANESCU, FILOSOFUL MARTURISITOR, APARAND PREDANIA ORTODOXA: Restituiri de mare actualitate, scrieri apologetice si polemice INEDITE (I) -
  8. Pingback: Ce trebuie sa facem INAINTE SI DUPA IMPARTASIRE?/ Invidie si DUPLICITATE/ Pr. Dan Damaschin despre URMARILE TRAGICE ALE AVORTULUI, CONTRACEPTIE si CRUCEA DE MAMA/ IPS Ierotheos Vlachos – interviu despre episcopi, sminteli, secularizare si clericii c
  9. Pingback: Vladica Hierotheos Vlachos alaturi de IPS Serafim de Pireu: LUMEA S-A SATURAT DE VERBALISM TEOLOGIC, E NEVOIE DE OAMENI ARZAND DE CREDINTA VIE! -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate