… si a si venit vremea aceasta

21-10-2008 Sublinieri

antonie1.jpg

“Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”. (Sf. Antonie cel Mare)


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Sfantul Antonie cel Mare

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “… si a si venit vremea aceasta

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @ Toma:
    Da, e foarte plauzibil ce spui!

  2. @Toma: perfect plauzibil ce spui; cam asta am scris si eu la prima postare aici mai sus, dar mai condensat.

    @admin: departe de mine gandul ca ar fi vreun mason ok. n-am uitat de fratii nostri din Serbia, dar hai sa nu uitam cat de mult s-au agravat lucrurile de cand a venit bush; doar la asta m-am referit.

    cat priveste profetiile, cred ca avem un punct de vedere cu o nuantare usor diferita. trebuie sa stim exact ce se intampla. adu-ti aminte de rusii credinciosi care au avut profetiile sfantului Ioan de Kronstad(asa au salvat Sfinte Moaste si Sfinte Icoane de la distrugere!). sau, cel mai bine, adu-ti aminte de sfanta Traditie: crestinii din Ierusalim stiau de proorocia Domnului despre nimicirea cetatii si au fugit inainte sa ajunga romanii; iudeii au ramas si au fost macelariti aproape 1 milion(ati citit bine). sfanta Traditie si Sfanta Scriptura ne invata sa fugim din calea raului: ‘Ia mama si pe Pruncul sau, si fugi in Egipt”; ca sa ne dea noua pilda sa fugim din calea raului. sa nu ne imbatam cu apa rece; nu va trece multa vreme si va fi rau pentru noi, chiar foarte rau. din cauza asta este bine sa stim EXACT ce razboi va fi cel de-al treilea ca sa putem incerca sa ne salvam. de-atata lucru a si dat Domnul atatea si atatea proorocii cu date si fapte exacte incepand cu Constantin cel Mare. asa am stiut ca razboiul din irak nu este cel de-al treilea si nu am fugit in munte cum ne invata Scriptura. ganditi-va ce obiective se vor ataca cu arme atomice: concentrarile de trupe, orasele etc. cand vom vedea rusia atacand turcia, eu personal am de gand sa-mi iau talpasita catre primul munte(daca voi reusi), cu Sfinte Icoane si Sfinte Moaste dupa mine, caci va fi o distrugere cumplita in toata lumea. de va fi in timpul nostru(sa nu fie!) iti vei aduce aminte fratia ta de discutiile astea si vei vedea ca nu au fost superficiale. oricum ar fi, si daca nu va razboiul in timpul nostru, trebuie sa mentinem flacara credintei treaza: ‘proorociile sa nu le stingeti’; ca cei ce vor urma sa stie sa se fereasca din calea raului.

    !!! inchei prin a va invita sa nu uitati marea binecuvantare a lui Dumnezeu pentru noi pacatosii. incepand de maine, joi 23 octombrie la Sfanta Patriarhie vom putea sa ne inchinam la Moastele Slavitului Apostol Pavel. sa dea Dumnezeu sa reusim si noi. Doamne ajuta!

  3. @constantin:

    In parte sustinem si noi acelasi lucru. Doar ca adaugasem ca daca razboiul va incepe, sa zicem, intre chinezi si francezi, ar fi nepotrivit sa stam linistiti si sa credem cu incapatanare ca nu e al treilea razboi mondial, desi lumea se face bucati in jurul nostru, pe motiv ca nu corespund evenimentele exact cu ce credeam noi ca ar trebui sa se intample.
    Apoi, credem ca nu semnele exterioare vor fi cel mai greu de inteles, totusi. Amagirea va fi insa in primul rand un fenomen duhovnicesc, si pentru noi este necesar sa ne aducem aminte ca acest “fenomen” va avea o putere atat de mare incat si “cei alesi” vor fi in pericol. Cred insa ca avem acelasi punct de vedere atunci cand incercam sa intelegem evenimentele din jur pe baza profetiilor si sa cautam, prin credinta, sa ne raportam la ele.

  4. @admin

    Da! Si asta este un punct de vederea valid…pana la un punct!
    Tot ceea ce s-a prezis s-a implinit!
    Dumnezeu – in marea Sa milostivire pentru faptura Sa – a dorit sa ne incunostiinteze despre evenimentele ce se vor succeda pana la sfarsitul sfarsitului si inceperea vietii vesnice.

    Incredintarea a ceea ce o sa vina peste noi ne-o va da Dumnezeu prin sfintii Sai, prin oamenii induhovniciti (care or mai fii…), de nu, prin glasul constiintei daca…ne-am rugat lor (sfintilor) ca mijlocitori pentru noi, si nu in ultimul rand Prea Curatei, Prea binecuvantatei Maicii Domnului ce nu ne va lasa de ne vom agata prin rugaciune de ea sa ne acopere cu sfantul ei acoperamant ca atunci, in Biserica din Vlaherne!

  5. @constantin

    Sa stii ca multi gandesc ca tine: sa fuga in munti cand s-o porni urgia ce va incepe! Poate va randui Dumnezeu sa ne adune pe cat mai multi de Ii este vrerea, unii dintre noi vom ramane pe loc ramanand sa infrunte cum pot ceea ce se va intampla! Indiferent unde ne vom afla atunci, sa dea Dumnezeu sa ne intareasca cu al Sau Har sa stam ‘bine, sa stam cu frica…’ fiindca totul trece: si razboiul, si viata noastra datori fiind cu-o moarte, numai sa nu murim degeaba!

  6. ei sunt deja in bosfor. in plus singurul filip print este al Belgiei. si stiti ce loc ocupa in uniune belgia. http://www.ziare.com/index.php?module=showtags&word=nave+militare

  7. Poate cineva sa-mi lamureasca de ce numim agareni doar pe turci? Ca doar imi imaginez ca-i vorba despre cei ce se trag din slujnica lui Avram, Agar, care fusese alungata cu prunc cu tot de catre Sara…Eu stiam ca Agar a dat nastere “gintei” arabe, deci …de ce turcii?

  8. Fiti putin atenti, aici: in cartea “Marturii ale inchinatorilor”, cuv.Paisie Aghioritul spunea referitor la vremurile noastre de acum, si cele ce vor venii:

    A fost intrebat pe 10 ianuarie 1992: ‘ce se intampla cu “arcul musulman”?
    I s-a raspuns: “Staretul mi-a explicat in continuare ca diavolul urmareste distrugerea omului, insa Dumnezeu nu ingaduie aceasta.Dar ce face EL? Ingaduie diavolului sa faca rau pana la un punct, dar numai atunci cand din acest rau va iesi un bine. Apoi a spus ce ceea ce va pati Irakul, va pati si Turcia de la o putere aliata si mai ales de la americani. Isi va pierde chiar si prietenii cei mai buni, pe germani. De asemenea, a spus ca in Italia va aparea un nou Mussolini, in Germania un nou Hitler, iar Comunitatea Europeana se va dizolva. Comunitatea Europeana, a spus Staretul, nu are nici o legatura cu America. Statele Unite seamana cu un razboi de tesut care asimileaza toate peticele, in timp ce Comuniunea Europeana exista interese contrare si impletite”.

    In 1994 unui alt inchinator i-a spus:

    “Tu nu trebuie sa te mahnesti si sa te temi de Turcia, caci ea se va destrama. O vor destrama chiar aliatii ei. In Bosnia se va forma un stat musulman (in acea vreme nu exista acest stat). Dar acest fapt se va intoarce impotriva lor, a musulmanilor, deoarece in acest fel se va crea mai tarziu si statul Kurd in inima ei (a Turciei). Turcii au coliva pregatita.”

    Lui Mihai, iin 1992, spune:

    “Sunt serdar in Sfantul Munte. In iarna anului 1992 ma aflam la Coliba Staretului Paisie impreuna cu un ofiter al Aviatiei de RAzboi. La un moment dat, l-am auzit pe Stare spunand:
    -Eu nu am sa mai fiu ca sa ma bucur vazandu-te inaintand cu armata greceasca spre Constantinopol.”

    Lui Vasilidis Stavros – in noiembrie 1991, fost comandant al sectiei de politiei din Sf.MUnte, teolog, i-a spus:

    ” – Ma intrebati despre Europa? Ma intrebati despre Comunitatea Europeana? Sangele este inca foarte cald…
    -Gheronda, ce inseamna ‘sangele este inca prea cald’?
    -Este foarte simplu. Este oare cu putinta sa existe colaborare intre englezi, francezi, germani, austrieci si italieni atunci cand inca mai exista oameni care si-au pierdut parintii, rudele lor in al doilea razboi mondial? Este cu putinta ca acesti oameni sa se uneasca si sa spuna celuilalt “camarade” si sa creada aceasta? Este cu putina sa nu iasa la iveala nationalismul, fie al francezilor, fie al germanilor, fie al englezilor? Asa ca vom avea aceeasi probleme pe care le-am avut in al doilea razboi mondial. Este cu putinta sa nu vedem limpede lucrurile care se petrec si sa credem ca, de dragul economiei, aceste state vor uita scopurile pe care le-au avut in urma cu 45 de ani in urma? Putem crede, oare, ca se vor schimba deodata si se vor linisti? Inca este foarte cald sangele celui de-al doilea razboi mondial.”

    ” Alta data, m-am aflat la Coliba Panaguda tot cu niste personalitati, de data aceasta grecesti. Staretul ne-a spus: ‘Turcia se va dezmembra. Aceasta dezmembrare, noua, grecilor, ne va fi de folos. Atunci tinuturile noastre vor fi eliberate. La fel si Constantinopolul, va fi eliberat si va redeveni oras grecesc. Biserica Sf.Sofia se va deschide si se va sluji din nou in ea’.”

  9. Pingback: Război întru Cuvânt » SFANTUL ANTONIE CEL MARE sau Cum a biruit un analfabet intelepciunea cea nebuna a lumii
  10. proteste se organizeaza sau ceva in strada sau noi cum o sa ne exprimam credinta pana la urma ca timpul trece ?

  11. Numai in strada se exprima credinta? Nu cred ca acolo si asa se va rezolva ceva…

  12. da am o intrebare sa va pun ca nu stiu cum e bine e bine ca Parintele Amfilohie cum face ca striga pe la toti prin conferinte si-i face de ras pe mascaricii astia politici si masoni etc. sau e bine ca alti monahi cum faceau Parintii din vechime sa stai retras ascuns nestiut sa taci si sa te rogi ? ziceti cum e bine ca io nu-mi dau seama da ziceti-mi mai repede sa stiu

  13. @marius
    Au fost si Parinti care au stat ascunsi si nestiuti, dupa cum spuneti, dar si cuviosi din vechime care au iesit pe stadioane ca sa mustre nebunia inchinatorilor la idoli si sa-L marturiseasca pe Hristos. Chiar Sf. Antonie coboara de doua ori din pustie pana in Alexandria, cand crestinii erau prigoniti de imparatii pagani si cand bantuia erezia ariana in cetate, nesfiindu-se sa vorbeasca in piata publica.

  14. Chiar traiesc asta!!…si am slabit mult

  15. Pingback: Război întru Cuvânt » Cat de dulce trebuie sa fie rautatea cea veche… :(
  16. Pingback: SFANTUL ANTONIE CEL MARE. Predica Parintelui Sofian Boghiu -
  17. Pingback: Invataturi si pilde din viata Sf. Antonie cel Mare: “TOTDEAUNA SA AI INAINTEA OCHILOR FRICA LUI DUMNEZEU” -
  18. Cu adevarat am ajuns sa traiesc aceasta vreme. Cuvantul dat de Domnul Sfantului Siluan sa ne intareasca pe toti cei care ascultam glasul blandului Pastor si ii urmam lui.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate