SFANTUL IERARH SPIRIDON si puterea facatoare de minuni a simplitatii si a smereniei

12-12-2009 Sublinieri

Sarbatoare luminata, praznic cu totul sfintit ne sta inainte; veniti, credinciosilor, sa ne bucuram de el! Ca pe toti ne cheama la el ospatatorul duhovnicesc, Spiridon; a lui este masa dumnezeiasca, minunile cele stralucite si faptele cele nemuritoare. Sa urmam blandetii lui, nerautatii, bunatatii, iubirii de oameni si marii lui intelepciuni, cu care printre arhierei a stralucit ca o lumina(Stihovna 1, Vecernia Mare)

***

Cine va numara minunile tale, Ierarhe Spiridoane, de Dumnezeu inteleptite?”

Dintru multimea acestora, am ales-o spre a ne-o aminti pentru intarirea noastra duhovniceasca, in ziua praznuirii Sfantului Spiridon, doar pe cea prin care “aparatorul credintei dreptmaritorilor” a intors inimile si a rusinat mintile filosofilor, desi era necunoscator al stiintei elinesti:

1212Spyridon04„Dupa dorinta imparatului, filosofii au fost chemati, si ei, sa asiste la Sinod, si-si etalau pe acolo stiinta si aroganta lor. Erau toti foarte bine formati in arta retorica, mai ales in retorica sofista. Unul dintre ei, celebru orator, poseda o excelenta putere de persuasiune. El dialoga cu episcopii si-l sustinea puternic pe Arie. El pleda cu insistenta in favoarea aceluia si a sa, asa de bine incat o multime, doritori sa vada ce anume din „partea adversa” e mai puternic, erau atinsi de ceea ce ascultau din gura lui. Nu se afla vreo obiectie dificila pe care, in abilitatea sa retorica, sa n-o poata depasi! Iar daca apologia sa se afla cumva in impas, eschiva ca o soparla, folosind mijloace si argumente insidioase si artificii de limbaj. In el se dadea, asadar, un concurs intre adevar si arta retorica.

Cei care aparau adevarul cu argumente cinstite l-au atacat pe sofist, dar acela folosea drept arme de aparare si atac limbajul echivoc, argumentari insidioase sau artificii capcana, vrand cu orice chip sa biruiasca. Si aproape ca se-mplinise acest vis al lui, dar Hristos, Cel ce este Adevarul, trecu biruinta de la cel ce rasucea cuvintele, oprindu-se asupra lui Spiridon cel simplu. Si astfel, Sfantul, care nu cunostea decat „pe Hristos, si pe Acela Rastignit” (I Cor 2,2), cum spune Sf. Apostol Pavel, vazand pe filosof cu sofismele sale vorbind hulitor despre Hristos si fortandu-se sa vorbeasca denigrator la adresa dogmelor crestine, ceru, apropiindu-se, sa-i vorbeasca. Credinciosii Ortodoxiei, care cunosteau maniera simpla de a vorbi a Sfantului Spiridon si cum el ignora inalta cultura greaca, l-au impiedicat sa se prezinte pentru a se opune sofistului. Sf. Spiridon, cu toate acestea, nu s-a lasat oprit, caci stia bine ca intelepciunea ce vine de Sus este superioara desteptaciunii umane, efemere. El s-a apropiat asadar de sofist si zise:

„In numele lui Iisus Hristos, fii atent la cuvintele mele filosofule, si asculta ce vreau a-ti zice!”

Sofistul ii zise:

„Vorbeste si te voi asculta!”

Spiridon zise atunci:

„Exista un singur Dumnezeu, Creator al cerului si al pamantului. El a facut Puterile ceresti, a zidit pe om pornind de la tarana si a creat, in acelasi timp, toate lucrurile vazute si nevazute. Prin Cuvantul Sau si prin Duhul Sau fost-au facute cerul si pamantul, framantarea marilor, taria cerului, nascutu-s-au animalele, fost-a modelat omul, cea mai minunata dintre creaturile Sale. Toate astrele au fost create, soarele si luna, noaptea, ziua si celelalte toate. Noi stim asadar ca Cuvantul este Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu Insusi. Noi credem ca, pentru noi, S-a nascut din Fecioara, a fost rastignit si ingropat. Credem ca El a inviat grabnic si noi vom invia impreuna cu El, ca El ne-a daruit viata curata si vesnica. Noi afirmam ca El iarasi va sa vina ca sa judece pe toti oamenii si sa judece pe toti oamenii si sa judece (sever) faptele noastre, cuvintele si gandurile noastre. El este de aceeasi natura (homoousios) cu Tatal, egal in demnitate, si imparateste impreuna cu El. Nu esti de acord, filosofule?”, l-a mai intrebat el.

Trebuie sa va povestim aici si minunspiridonea caramidei. Dupa aceste cuvinte, Sfantul lua in mana sa stanga o caramida si o stranse. Si, minune! O flacara s-a inaltat in sus, apa a curs pe pamant si argila din caramida a ramas in mainile Sfantului, simbolizand in acest fel Sfanta Treime, de o fiinta si de viata datatoare. Toti au ramas uimiti. Filosoful insusi nu mai era acelasi om, nu mai avea parca aceeasi minte si acelasi limbaj, el, care stia atat de bine sa poartediscutiile si sa faca opozitie. El ramase ca stupefiat, sufletul sau fu cuprins de uimire, iar vocea sa se umplu de tremur. Dupa ce tacu, astfel, o vreme, el nu putu zice decat:

„Sunt de aceeasi parere!”

Sfantul ii zise atunci:

„Ei, asadar, daca esti de acord cu mine, nu te pune in dezacord prin faptele tale! Pentru ca tu stii, acum, ca Dumnezeu a creat toate lucrurile, ridica-te si vino in Biserica, marturisind Simbolul credintei ortodoxe”.

La aceste cuvinte, filosoful se intoarse la dreapta credinta si, adresandu-se discipolilor sai si celorlalti din auditoriu, zise:

„Pana astazi ne-am batut in cuvinte, iar eu le-am adus pe acestea inaintea voastra cu abilitatea mea retorica. Dar dupa ce o putere cu adevarat dumnezeiasca mi s-a opus, manifestandu-se ca o putere de neinvins si tainica, prin cuvintele episcopului Spiridon, nu am dreptul de a va ascunde ca am fost invins. Va sfatuiesc, asadar, bucuros de mine, bucurie ce v-o doresc si voua – mai putin acelora care pervertesc cuvintele, voind sa altereze Adevarul – sa credeti acestui Sfant Pastor, caci cuvintele acestuia nu sunt nimic altceva decat Cuvintele lui Dumnezeu”.

Imaginati-va uimirea arienilor la aceste cuvinte si bucuria aprinsa si increzatoare a ortodocsilor! Biruinta ortodocsilor fu atat de clara, iar apararea ereticilor astfel se narui, incat aproape toti au imbratisat credinta ortodoxa”.

sfantul-spiridon-taumaturgul.jpg

[Sfantul Spiridon Taumaturgul, Sf. Simeon Metafrastul, Editura Agnos, 2006]

http://www.ziarullumina.ro/imagine.php?pic=41022082217.jpg&rw=280

sf_spiridon_1.jpg sf_spiridon_2.jpg sf_spiridon_3.jpg sf_spiridon_4.jpg

*Poze ale sfintelor moaste ale Ierarhului Spiridon, primite de la o sora duhovniceasca


Categorii

1. SPECIAL, Marturisirea Bisericii, Minuni si convertiri, Sfantul Spiridon, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri, VIDEO

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “SFANTUL IERARH SPIRIDON si puterea facatoare de minuni a simplitatii si a smereniei

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Sfatul Ierarh Spiridon, aparator infocat al dreptei credinte ortodoxe
    (extrase (trad.) din cartea “Viata si minunile Sf. Ierarh
    Spiridon”, Sf. Manastire Pantokrator din insula Corfu, Grecia)

    Dupa eliberarea insulei Corfu prin retragerea armatelor turcesti*, Andrei Pizamis, admiral al flotei venetiene si guvernator al insulei Corfu, a dorit sa contruiasca un altar in bisrica Sfantului Spiridon pentru a celebra litughia de rit latin. Se gandea ca in felul acesta va multumi Sf. Spiridon pentru eliberarea insului de sub ocupatia turceasca.
    Cum insa va permite Sf. Spiridon – aparatorul ortodoxiei – un astfel de “sacrificiu”, ca Sf Litirghie sa fie celebrata in biserica sa de catre preoti ne-ortodocsi si cu paine nedospita (se ref. la Sf Imparasanie care in ritul romano-catolic se face cu pezmet)?
    Sf Spiridon i-a aparut de 2 ori in vis guvernatorului venetian al insulei, poruncindu-i sa isi abandoneze planul.
    Guvernatorul nu a dat ascultare acestor vise, fiind incredintat si de propriul sau teolog si indrumator ca acele vise au fost de origine diabolica. Mai mult a inceput chiar sa ii ameninte pe preotii ortodocsi ce aveau in protectia lor sfintele moaste, pentru ca refuzasera un astfel de sacrificiu liturgic.
    Cum aparatia in vis a Sf. Spiridon nu reusise sa-l determine pe guvernator sa renunte la planul sau, o mare explozie a cuprins deodata vechea fortareata latina si a facut ca multe cladiri vecine bisericii sa fie distruse, ingropand sub ruine pe guvernator precum si pe multi din supusii sai latini.
    Guvernatorul Pizamis a fost prins intre doua…..si strangulat, iar teologul sau indrumator a fost gasit mort intr-un canal.
    Gardianul ce pazea fortareata latinilor, l-a vazut pe sfant apropiindu-se si purtand in mana sa o torta. Gardianul a fost salvat prin mila Sf. Spiridon si transportat imediat aproape de biserica Crucificarii Domnului Hristos.
    Un inhabitant venetian al insulei, fiind in podul casei sale, a vazut 3 faclii venind dinspre turnul cu clopot al bisericii si pe Sf Spiridon indreptandu-se spre fortareata latinilor.
    In scurt timp, depozitul de munitie al latinilor a explodat. In aceeasi noapte, un fulger a cazut din cer asupra portretului guvernatorului Pizanis arzandul complet fara insa a ranii pe nimeni din preajma.
    Toate aceste evenimente extraordinare, adevarate miracole de glorificare a dreptei credinte, s-au intamplat pe data de 12 noiembrie 1718.
    Asa a fost Sf Spiridon, aparator infocat al dreptei credinte atat in timpul vietii sale cat si dupa moartea sa. Cine insa poate numara multele miracole ce au loc zilnic prin mijlocirea acestui Sfant patron al insulei Corfu?
    __________________________________________________________________________
    (* In care turcii au recunoscut deschis ca au fost fortati sa se retraga dupa vederea unui venerabil calugar – Sf. Spiridon – care le-a aparut in vazduh cu o sabie in in mana dreapta si insotit de o infricosatoare armata cereasca).

    Prin rugaciunile Sf Ierarh Spiridon, Doamne Iisuse Hristoase apara biserica Ta cea sfanta. Amin!

  2. In fiecare an, de ziua Sfantului Spiridon, la biserica din Corfu care adaposteste corpul neatins de vreme (dupa 1700 de ani) al sfantului, in prezenta a mii de pelerini veniti din toate colturile pamantului, straiele Sfantului sunt schimbate, si de fiecare data i se pun pantofi (papuci) noi pentru ca cei din anul anterior sunt invechiti. Se spune ca Sf Spiridon alearga ca un grabnic ajutator la cei care ii cer mijlocirea in rugaciune, iar pantofii sfantului se tocesc de atata alergatura.
    Mare este puterea Ta Doamne in sfintii Tai.

  3. Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane mare facatorule de minuni….!am la canon acatistul acestui sfant de mai bine de 3 ani…cu rugaciunile lui sa avem mila de la Domnul!

  4. Sfinte Spiridon , roaga-te pentru noi pacatosii!

  5. din Calgary-…Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu,pentru rugaciunile Sf.Ierarh Spiridon ,miluiestema pe mine pacatosul si nevrednicul robul Tau.Amin

  6. Sfinte ierarhe Spiridoane, roaga-te lui Dumnezeu pentru mine pacatosul! Amin.

  7. Sfinte Ierarhe Spiridon mare este smerenia si dragostea ta.Am vrut sa scriu mai multe despre tine ,despre cand m-am inchinat Sfintelor tale moaste la ostrovul Corfu,despre deosebita plinatate sufleteasca pe care am simtit-o ca si cum eram satul,foarte bine hranit,multumit si fericit dar cand am ajuns la sfarsit am apasat o tasta gresita si totul s-a sters.

    Ma mir si chiar nu pot usor pricepe de cata credinta,ascultare si smerenie ai dat dovada cand ai inviat pe femeia cea moarta(din acatistul tau)
    ca sa-ti spuna unde sunt puse unele lucruri numai de ea stiute.

    Din smerenie ,nici macar nu ai vrut sa se precizeze ca acea femeie inviata(din Acatistul tau) era de fapt fiica ta naturala ,pe care cu cea mai mare simplitate ai binecuvantat-o sa adoarma din nou pana la invierea cea de obste.
    Ce om ar putea sa-si invie vre-o ruda draga(copilul mai ales) si apoi,din supunere fata de vointa Domnului,si din rusine,poate, de a cere ceva pentru el,s-o invite sa se culce la loc?Ce spune admin ,este oare aceasta Ascultarea cea desavarsita sau Smerenia cea adanca?

    Sfinte Spiridon,desi nu meritam,te rugam da-ne si noua cat de mult din blandetea,bunatatea,dragostea si smerenia ta si da-ne si mai mult din nerautatea ta,ca tare,tare rai mai suntem mai ales din cauza putinei credinte ,a banilor si a decaderii noaste continuue.
    Parinte Spiridoane,noi avem alte valori in aceasta viata,valori total false si pline de amar.
    Te rugam sa ne altoiesti cu bunatatea,blandetea,dragostea si smerenia ta,Parinte,caci pierim.Om fi noi vii,dar ne moare sufletul Parinte din cauza racelii din noi si a racelii dintre noi.Peste tot este minciuna,viclenie si fatarnicie.Avem nevoie de simplitatea ta si nu de filozofii de scoli inalte pamantesti.Avem nevoie de pace si dragoste si nu de cat mai multe bunuri materiale.Avem nevoie de credinta,buna ascultare si de smerenie si nu de ecumenism ,incapatinare si de trufia noilor descoperiri tehnologico-stiintifice.
    Te rugam Parinte Spiridoane auzi-ne si Il milostiveste pe Hristos spre noi!

  8. Am o mare rugaminte; cine ma poate ajuta cu o poza a icoanei sfintului Spiridon,pictat in picioare; Imi doresc tare mult sa-l lucrez si sa-l am linga mine;
    Multumesc din inima; o puteti trimite aici—getasart@yahoo.com ;;–
    Doamne ajuta!

  9. Pingback: Razboi intru Cuvant » APEL CATRE TOTI CARE IL IUBESC PE SF. SPIRIDON
  10. Pingback: O minunte a Sfantului Spiridon | Ortodoxia Tinerilor
  11. Mereu ne vorbesc sfinţii

    Mereu, mereu ne vorbesc sfinţii
    -Prin faptele lor în lumină-
    De Adevăr şi erezie,
    Despre smerenia divină.

    Nu cu vorbire iscusită
    Şi explicaţii complicate,
    Ci cu dovezile trăirii
    Prin multe fapte minunate.

    Cuvântul lor e însăşi viaţa
    Care-au trăit-o în Iisus
    Şi fapta lor este cuvântul
    Ce încă îl mai au de spus.

    Aceste frapte vorbesc astăzi
    Când mari şi mulţi cuvântători
    Vor doar cu vorba să convingă
    Fără să fie trăitori.

    Vorbesc despre ortodoxie
    De Adevăr şi de iubire,
    Dar nu prin fapte –precum sfinţii-
    Care ni-s pilde de trăire.

    Azi ne dorim ortodoxia
    Uşoară şi modernizată,
    Lipsită şi de curăţia
    Care-i şi grea şi demodată.

    Şi mai ales fără răbdarea
    Şi suferinţa răstignirii,
    Fără smerenia trăită
    În argumentele iubirii.

    Sfântul de astăzi, ne vorbeşte
    Prin ce a fost şi ce-a trăit,
    Prin port şi marea sa dovadă
    Că ortodoxul e smerit.

    Arhiereu cum nu sunt astăzi
    Pe nicăieri creştini smeriţi,
    Şi ortodox ce ruşinează
    Pe cei mai mari şi buni sporiţi.

    Cuvânt de tunet.Faptă sfântă
    Şi ,,doctorat’’ trăit, nu spus,
    Scris doar cu fapta nevoinţei
    Şi-a trăirii în Iisus.

    Veşmântul său –fără pretenţii-
    Şi mitra sa –un unicat-
    Au fost lumina din lăuntru
    Cu care s-a înveşmântat.

    Cuvâtul izvorât din scoala
    Smereniei şi pocăinţei,
    A fost minune’nfricoşată
    Şi argument adus credinţei.

    Ereticii prin forţa limbii
    Au reuşit ca să smintească
    Şi-n faţa lor sfântul aduce
    O cărămidă să vorbească.

    Nu prin imaginea vorbită.
    Nu în construcţia minciunii
    Cî în dovezile trăirii
    Şi în puterea rugăciunii.

    Unde mai sunt creştini ca dânsul ?
    Unde mai sunt aşa păstori
    Să-şi dovedească modestia
    Şi faptele de trăitori ?

    Sfântul mustra şi mustră veşnic
    Cu mare forţă erezia,
    Cea care astăzi stinge duhul
    Şi strică şi ortodoxia.

    De peste tot vin argumente
    Că nu e nici o rătăcire,
    Şi chiar păstorii mână turma
    Către eretica unire.

    Păstori ce nu fac cărămida
    Ca Spiridon, să ne vorbească,
    Şi nici dovada ortodoxă,
    Că vor ca să se răstignească,

    Vorbesc de pace şi iubire,
    Dar nu de marile păcate
    De formalism, de sodomia
    Acestei lumi destrăbălate.

    Iisus mai era cine este,
    Dacă ce-a spus n-ar fi trăit
    Şi dacă chiar prin cele spuse
    Nu ar fi fost şi răstignit ?

    Dacă cuvintele rostite
    Nu au dovadă în trăire,
    Păstorii ortodocşi vor duce,
    Turma’n eretica unire.

  12. spre fericirea mea …am o icoana cu sf spiridon luata din grecia de varul meu …la inceput nici nu stiam cine e….
    desi auzisem de moastele de la bucuresti….dar nu stiam cine e in icoana…
    e o icoana frumoasa ..

  13. Sfinte Ierarhe Spiridon, mare facator de minuni, roaga+te Lui Dumnezeu pentru noi, pacatosii! Doamne, iarta+ne si ajuta+ne pe noi!!!

  14. Aveam un prieten cu numele de Spiridon si de la el am afalt ca exista si un sfant cu acest nume.

  15. Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii,pentru SFINTII TAI,MARII MARTUISITORI AI CREDINTEI ORTO-DOXE,descoperiti noua prin MINUNILE LOR.
    SFINTE AL LUI DUMNEZEU,MARE FACATORULE DE MINUNI SI INTELEPTE,fii noua ocrotitor si indreptator al buneivietuiri crestine.Amin!

  16. Iertati-mi repetarea si omiterea din rugaciunea de mai sus,de a trece numele SFANTULUI SPIRIDON, IERARH AL MANTUITORULUI HRISTOS,DREPTSLAVITOR,ce se afla astazi in fata ochilor tuturor,cu inima plina de dorire spre el si rugaciune.

  17. Pingback: Sfânta Treime
  18. Pingback: Sfântul Spiridon
  19. Dragi frati intru Hristos, nu e nimic mai inaltator si mai binecuvantat decat sa simtim binecuvantarea Lui Dumnezeu prin Sfiintii Sai.Sfantul Spiridon mi-a ajutat si mie si surorii mele in gasiurea unui loc de munca si m-a ajutat sa ma apropii si mai mult de Biserica.Imi doresc asa ne-a ajutat prin rugaciunile sale si in viata aceasta pamanteasca sa mijloceasca pentru noi la Bunul Dumnezeu si mantuirea noastra impreuna cu Maicuta Domnului si toti Sfiinti.
    Esre o fericire de nedescris sa simti ca nu esti singur,poti sa treci peste necazuri.Sa ne ajute Sfantul Spiridon pe toti.

  20. Da, si eu pot spune ca Sf. Spiridon m-a ajutat sa ma apropii de biserica. Am fost in Corfu si m-am inchinat la Sfintele lui moaste, Sf. Spiridon avand moaste intregi. Este pentru noi toti un exemplu de luptator desavarsit pentru dreapta credinta, si un exemplu de mare smerenie.
    Sa ne ajute Sf. Spiridon sa sporim in credinta, in fapte bune, sa ne dea sanatate si sa ne fereasca de rele.

    Viata Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei, marele facator de minuni:

    http://paginiortodoxe.tripod.com/vsdec/12-12-sf_spiridon.html

  21. FRATILOR ,SA VA RUGATI SFANTULUI SPIRIDON CACI EL VA ASCULTA SI VA VINE IN AJUTOR IMEDIAT DACA RUGACIUNEA E FACUTA CU SMERENIE SI CREDINTA ,PRECUM FACE SI MINUNATA NOASTRA MAICA CARE NE IUBESTE MULT MAI MULT DECAT MINTEA OMENEASCA ISI POATE IMAGINA ,SA I DAM SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU BUNATATEA LUI FATA DE OAMENI SI SA LE MULTUMIM DIN INIMA SFINTILOR MAICII DOMNULUI ,PENTRU RABDAREA CARE NE O ARATA IN FIECARE CLIPA A NOASTRA ,PACATOSII .SLAVA INTRU CEI DE SUS ,SI PE PAMANT PACE .AMIN

  22. Rugati-va Sfanatului Spiridon cu credinta si nadejde ca el sigur va va ajuta. Acum trei luni, mahnita fiind de necazurile mele, o cunostinta m-a sfatuit sa merg la Biserica Sfantul Spiridon din Galati sa pun un acatist si sa ma rog Sfantului si o sa vad ca problemele se vor rezolva. Desi nu stiam mai nimic despre Sfantul Spiridon, la indemnul persoanei respective, m-am dus la biserica cu un acatist pentru 40 de zile, si apoi am urmat a merge in fiecare vineri la slujba de cinstire a Sfantului Spiridon care se tinea la biserica. Intr-adevar, Sfantul mu a zabovit, ci mi-a ascultat rugaciunile, ajutandu-ma sa imi gasesc un loc de munca,vindecandu-ma de o afectiune la genunchi care nu ceda cu nici un tratament medicamentos, deasemeni mare minune a infaptuit si cu sotul meu care se lupta de un an de zile cu o alergie f urata a carei cauza doctorii nu au reusit sa o descopere, si nici tratament. Astfel, in urma rugaciunilor catre Sfantul Spiridon, sotul meu este complet vindecat.Si ultima minune, dar sper ca nu cea din urma, este ca sotul meu si fratele lui, care de un an nu-si vorbeau, instrainandu-se unul de altul, ca prin minune, cu ajutorul Sfantului s-au impacat si acum isi vorbesc ca inainte. Asadar rugati-va Sfantului spiridon cu smerenie si credinta si el sigur va va ajuta.
    Sfinte Ierarhe Spiridoane roaga-te pentru mine si familia mea, si ne da noua cele de folos.
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni!

  23. Pingback: La icoana Sfântului Spiridon » Alex Rădescu Blog
  24. Pingback: SFANTUL SPIRIDON. Minunile sfantului calator, cu papucii uzati, care se schimba in fiecare an. MARTURII ALE CITITORILOR. Tropar, acatist, vecernie
  25. Pingback: VIATA SI MUCENICIA SFANTULUI NOU MARTIR FILUMEN CIPRIOTUL, torturat, ucis si despicat in forma de Cruce in 1979 la Fantana lui Iacob de militanti iudei fanatici -
  26. Parintele Tanase era suparat ca aproape nimeni nu-si mai numeste copiii dupa numele Sfantului Spiridon!

  27. Pingback: Predica Părintelui Sofian (Boghiu) la Sfântul Ierarh Nicolae și Sfânta Muceniță Filofteia | Portalul "Moldova Ortodoxă"
  28. Sfantul Ierarh Spiridon facator de minuni, auzi rugaciunea mea si elibereaza-mi iubirea intemnitata.Amin.

  29. Sfantul Ierarh Spiridon facator de minuni,auzi rugaciunea mea da-mi armonie si intelegere in familie cu sotul elibereaza-l de toate relele vrajmasilor.Amin

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate