VLADICA TEOFAN INALTA CEL MAI EMOTIONANT NECROLOG MITROPOLITULUI BARTOLOMEU: “A fost un urias si ramane un urias. Vocea lui care chema la lupta nu este stinsa, rasuna mai puternic prin rugaciune”

1-02-2011 Sublinieri

bartolomeu_si_teofan1

„Înaltpreasfinţitul Mitropolit Bartolomeu a plecat la cer, de fapt, s-a născut în Cer, cum au spus cei vechi. A fost un uriaş şi rămâne un uriaş, un uriaş pentru că a reuşit să îmbine ceea ce puţini, foarte puţini reuşesc să facă: o credinţă de cremene în Dumnezeu, o cultură imensă şi o capacitate uimitoare de a sluji Biserica şi neamul. Din această seară, vocea Mitropolitului Bartolomeu nu mai răsună, nu mai cheamă la luptă. Vocea lui nu mai are posibilitatea să creeze împotriviri. Dar dacă vocea lui nu mai răsună, rugăciunea Mitropolitului Bartolomeu este mai puternică acum. De fapt, vocea lui nu se va mai manifesta de acum, decât prin rugăciune, rugăciune în faţa Tronului Preasfintei Treimi. Zic aceasta pentru că am sentimentul lăuntric că după o viaţă de luptă aprigă, Mitropolitul Bartolomeu a ajuns la tărâmul păcii. Şi Dumnezeu, în Împărăţia Sa, l-a primit cu braţele deschise. Rugăciunea lui devine vocea lui, glasul lui, care din înălţimea Cerului va răsuna de acum şi mai puternică.

Mitropolitul Bartolomeu a plecat la Cer, deja l-a întâlnit pe Patriarhul Iustinian, pe Patriarhul Teoctist, pe Mitropolitul Firmilian al Olteniei, pe părinţii lui, cei care i-au fost foarte dragi. Ne priveşte împreună cu aceştia din înălţimea Cerului şi ne cere nouă, rămaşi încă în valea plângerii acestei lumi, să mergem pe drumul pe care ei l-au bătătorit, iar Mitropolitul Bartolomeu a avut un drum frumos, un drum adânc, un drum înălţător. A mers pe el cu dreptate, a mers pe el cu credinţă, a mers pe el cu îndrăzneală mărturisitoare a valorii Bisericii Ortodoxe şi a valorii neamului românesc. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Credinţa în înviere, în Domnul cel mort şi înviat îi ajută, în primul rând, pe ardeleni şi pe români, în genere, să trecem peste acest moment şi credinţa în Dumnezeu ne ajută să ne ancorăm în nădejdea că vocea marelui Mitropolit Bartolomeu nu este stinsă, prin rugăciune vocea lui devine mai puternică.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

(sursa: Theologhia (apud Basilica) IPS Teofan: Din această seară, vocea Mitropolitului Bartolomeu nu mai răsună, nu mai cheamă la luptă)


***

UPDATE – Mitropolitul Bartolomeu – luptator impotriva dictaturilor de orice fel, “voce de tunet”, sacerdot si om de echilibru pentru Biserica

Cuvântul Inaltpreasfintitului Parinte Teofan la trecerea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu Anania from Silviu Cluci on Vimeo.

UN ALT CUVANT AL Inaltpreasfintitului Parinte Teofan la trecerea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu Anania

***

Despărțirea de dînsul este vremelnică pentru că nădejdea noastră e că ne vom întîlni cu Înalt Prea Sfinția Sa mai cu adevărat în Ziua cea neînserată a Împărăției lui Dumnezeu. Ne spunea odinioară, că moartea este precum tăcerea scurtă, pauza dintre două sunete într-o partitură muzicală, atît de necesară pentru armonia melodică a cîntecului. Pauză între sunetul vieții care a fost și sunetul vieții ce va să fie.

Ne despărțim nu numai de cel care ne-a fost arhiereu ci mai mult, de cel ce ne-a învățat și ne-a schimbat felul de a ne raporta și a ne închina la/lui Dumnezeu. Mai presus de toate a fost părintele nostru duhovnicesc, cel ce s-a străduit să ne nască sufletele pentru Hristos.

Îî sărutăm dreapta cu fiiască plecăciune și spunem cu dînsul că: ,,moartea nu există!”

Vezi si:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, 1. SPECIAL, Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, IPS Bartolomeu Anania, IPS Teofan, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “VLADICA TEOFAN INALTA CEL MAI EMOTIONANT NECROLOG MITROPOLITULUI BARTOLOMEU: “A fost un urias si ramane un urias. Vocea lui care chema la lupta nu este stinsa, rasuna mai puternic prin rugaciune”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: 3 ani de la adormirea in Domnul a IPS BARTOLOMEU ANANIA. Marturia Arhimandritului Andrei Coroian, fostul staret de la Nicula: 7 BINECUVANTARI MOSTENITE DE LA PARINTELE NOSTRU MITROPOLIT BARTOLOMEU -
  2. Pingback: BARTOLOMEU VALERIU ANANIA, POETUL TEOLOG ŞI IERARHUL “ÎNCUVÂNTAT”. “Rostesc, și totul se preface-n rost…” | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: PĂRINTELE NOSTRU MITROPOLIT BARTOLOMEU AL CLUJULUI, la 7 ani de la mutarea la ceruri – TÂNĂRUL MITROPOLIT BĂTRÂN sau ÎNTRUPAREA VOCAȚIEI PROFETICE A BISERICII. PS Macarie Drăgoi și ziarul Lumina aduc în actualitate cele mai curajoase si pu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate