Blestematiile se tin lant… Cadoul lui Basescu la final de mandat: legalizarea prostitutiei si a drogurilor “usoare”!!

22-09-2009 Sublinieri

Raportul comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice nu vine numai în întâmpinarea problemelor din sistemul românesc de asistenţă socială, ci şi în ajutorul viziunii mezinei preşedintelui, europarlamentara Elena Băsescu, faţă de problema drogurilor.

Aspru criticată de către politicienii rivali ai tatălui său pentru poziţia sa faţă de legalizarea marijuanei, EBA primeşte prin raportul prezidenţial o încurajare pe umăr: documentul propune printre altele dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea sexului comercial, susţinând că astfel pot fi reduse, în anumite condiţii, unele riscuri privind sănătatea publică.

Strategie de descurajare a consumului de droguri

În cazul consumului de droguri ilegale, Comisia propune “dezincriminarea consumului de droguri – nu a traficului! – pentru a aduce la “suprafaţă” consumatorii” şi a descuraja această practică.

“Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile precum heroina, care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor, care conduce la transmiterea unor boli grave. Este imperativă şi menţinerea programelor şi serviciilor de intervenţie stradală dezvoltate de către ONG-uri şi finanţarea acestora de la bugetele locale, întrucât asigură reducerea riscurilor prin asigurarea persoanelor consumatoare de drog injectabil a seringilor de unică folosinţă în schimbul celor deja folosite“, se arată în documentul comisiei.

droguri.JPG

RAPORTUL COMISIEI PREZIDENŢIALE

Seringi sterile gratuite pentru dependenţi

În acest sens, autorii raportului prezidenţial susţin introducerea, în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile, a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare, la fel ca în unele ţări europene, pentru a preveni refolosirea seringilor şi proliferarea infecţiei cu virusul HIV.

Raportul aminteşte că recent s-au deschis în multe oraşe ale ţării, precum Braşov, Bacău, Galaţi, Hunedoara, Brăila, Iaşi, Bucureşti, magazine care vând produse etnobotanice ce au acelaşi efect ca drogurile ilegale uşoare. “Efectele lor sociale nu par a fi vizibile. (…) Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave“, se arată în documentul citat.

Tema legalizării prostituţiei a mai fost a abordată în trecut de către politicienii români. Unul dintre partizanii aceste idei este şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga. La o şcoală de vară a partidului din anii trecuţi, el pleda pentru dezincriminarea comerţului sexual. “Dacă nu se va legaliza prostituţia, lucrurile vor merge din ce în ce mai rău pentru femeile care practica această meserie”, clama Blaga, fluturând şi perspectiva scăpării de sub controlul statului a acestui fenomen.

prostituate222222mediafax-f.jpg

Prezervative pentru prostituate de la bugetul de stat

Legat de prostituţie şi răspândirea infecţiei cu virusul HIV, membrii Comisiei propun, în raport, legalizarea “sexului comercial” şi înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora femeile care îl practică să poată beneficia pe lângă serviciile de asistenţă medicală, socială şi psihologică şi de prezervative oferite gratis.

“Legalizarea sexului comercial (nu şi a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală. Impunerea unei astfel de măsuri în absenţa unei analize bazate pe experienţa altor state şi în funcţie de particularităţile României ar putea genera totuşi efecte nedorite. Înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora femeile care practică sexul comercial să poată beneficia pe lângă serviciile de asistenţă (medicală, socială, psihologică) şi de prezervative oferite gratis ar ameliora însă situaţia acestora”,

se mai arată în documentul întocmit de Comisia prezidenţială.

EBA: “Nu fumez, dar sunt de acord cu legalizarea marijuanei”

Măsurile propuse de această comisie prezidenţială reprezintă un balon de oxigen şi pentru mezina preşedintelui. În cadrul unei emisiuni televizate, proaspătul eurodeputat se arăta de acord cu legalizarea drogurilor uşoare, precum marijuana.

“Eu nu fumez, nu beau cafea, e ceva atât de delicat să-mi dau eu cu părerea despre aşa ceva… atâta vreme cât nu-mi dau seama ce gust are o ţigară. Dar dacă în unele ţări ca Olanda şi ca America aceste droguri sunt permise, marijuana, pentru că am înţeles că nu dau dependenţă… nu e vorba de ecstasy, care am înţeles că-ţi afectează celulele nervoase, şi de cocaină. Se refereau la marijuana. La iarbă. Probabil că voi fi de acord cu această iniţiativă“,

a afirmat Elena Băsescu.

droguri_marijuana_244_20071128103636_312_cm_362913748.jpg

EBA DESPRE LEGALIZAREA MARIJUANEI

Pusă la zid de către clasa politică şi acuzată că promite românilor legalizarea drogurilor, EBA a încercat să invoce practicile existente în materie la nivelul UE.

“Şi eu, pentru faptul că-mi doresc o carieră la nivel european, nu trebuie să ma feresc să vorbesc despre subiecte, chiar daca sunt delicate, cum este moartea asistată sau drogurile, pentru că puţine persoane îşi asumă să vorbească despre droguri. Nu sună bine, prefer să ocolesc subiectul şi multe persoane preferă sa spună: nu comentez. Ba da, comentez. Atâta timp cât este o decizie luată la nivelul Uniunii Europene poate că aş fi de acord, pentru că trebuie să ne supunem majorităţii. Dar să fie legalizat la noi în ţară şi să pornească din ţara noastră iniţiativa către Uniunea Europeană, în niciun caz, pentru că consider că acest fenomen este foarte periculos şi este incontrolabil”,

avea să revină europarlamentarul asupra propriilor afirmaţii.

1250685161.jpg

Patriarhia se opune legalizării prostituţiei

Alertată de problema legalizării prostituţiei, Patriarhia Română a reacţionat imediat la conţinutul raportului comisiei prezidenţiale.

În martie, o astfel de propunere era cuprinsă în proiectul noului Cod penal. Atunci, dar şi astăzi şi oricând, Patriarhia Română va avea acelaşi punct de vedere legat de legalizarea prostituţiei. Instituţiile statului şi legile au menirea să apere demnitatea persoanei, instituţia familiei şi valorile vieţii sociale. Proiectele din ultimele luni arată că demnitatea persoanei, instituţia sacră a familiei şi moralitatea publică sunt complet ignorate de autorii acestora. În consecinţă, Patriarhia Română respinge propunerile de dezincriminare a prostituţiei”,

a susţinut Constantin Stoica, purtătorul de cuvât al Patriarhiei.

Marius Vulpe, Antena3.ro

sexinside3.jpg

“(…) Conform datelor postate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, Comisia pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice are 23 de membri, preşedinte fiind prof.univ.dr. Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti.De asemenea, comisia are doi vicepreşedinţi – prof.univ.dr. Vasile Gheţău, director al Centrului de Demografie Vladimir Trebici – Academia Română şi Manuela Stănculescu, cercetător ştiinţific principal gradul II în cadrul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii – Academia Română.

Ceilalţi membri ai comisiei prezidenţiale sunt:

– prof.univ.dr. Dumitru Sandu, de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti

– Gelu Duminică, director executiv al Agenţiei pentru Dezvoltare Comunitară “Împreună”

– prof.univ.dr. Gabriela Drăgan – Academia de Studii Economice / Institutul European din România

– Sorin Ioniţă, directorul executiv al Societăţii Academice Române (SAR)

– prof. univ. dr. Traian Rotaru, şeful Catedrei de Sociologie, Universitatea Babeş- Bolyai, Cluj Napoca

– prof.univ.dr. Livia Popescu – Facultatea de Sociologie şi Asistenţa Socială, Universitatea Babeş- Bolyai, Cluj Napoca

– conf. univ. dr. Ştefan Cojocaru – Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea “Al.I.Cuza” Iaşi

– Bogdan Voicu, cercetător ştiinţific principal gradul II în cadrul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii – Academia Română

– Monica Alexandru, director de cercetare IMAS

– Simona Lupu, director general al Gnosos Consult

– conf. univ. dr. Adrian Nicolae Dan, prodecan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti

– dr. Filofteia Panduru, expert în statistică socială la Institutul Naţional de Statistică

– conf. univ. dr. Doru Buzducea, prodecan al Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti

– conf. univ. dr. Cosima Rughiniş de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti

– asist. univ. drd. Vlad Grigoraş de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti

– dr. Lucian Pop, specialist în dezvoltare socială, Reprezentanţa Băncii Mondiale în România

– Raluca Contanu, doctorand, Universitatea Bucureşti

– Irina Elena Aldea, masterand, Cercetare Sociologică Avansată, An I Secretari Ştiinţifici

– asist. univ. drd. Daniela Urse, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti

– asist. univ. drd. Florin Lazăr, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti”

prostitutia1.jpg

Comentariul nostru: La 5 minute de Iadul prostiei

Ascultaţi deci, regilor, şi înţelegeţi, luaţi învăţătură, voi, care judecaţi marginile pământului. Băgaţi în urechi, voi cei ce stăpâniţi peste mulţimi şi care vă mândriţi cu mulţimea popoarelor voastre. Pricepeţi că stăpânirea vi s-a dat de la Domnul şi puterea de la Cel Preaînalt, Care va cerceta faptele voastre şi va pune la încercare gândurile voastre. Fiindcă, deşi dregători ai împărăţiei Lui, n-aţi judecat drept, nici legea n-aţi păzit-o, nici n-aţi umblat după sfatul lui Dumnezeu. Groaznic şi fără de veste El va sta asupra voastră, căci pentru cei mari judecata va fi cumplită. Celor mici, Domnul le va arăta iertare şi milă, însă cei puternici vor fi pedepsiţi cu străşnicie. Stăpânul tuturor nu Se va ruşina de nici un obraz, nici nu Se va sfii de vreo mărire, căci şi pe cel mic şi pe cel mare El i-a făcut şi pronia Lui e la fel pentru toţi. Însă cei puternici vor avea parte de o încercare mai grea. (Int. lui Solomon, 6, 1-8)

Ce duh oare ii impinge pe distinsii profesori universitari sa se faca de ras, dand dovada de o temeinica spalare pe creier sau de o obedienta dezgustatoare fata de institutiile mondialiste propunand solutii putrede care nici macar noi nu sunt? Ce explicatie putem da pentru gestul unui presedinte aflat la final de mandat si in cautarea unuia nou, care vine cu propunerea legalizarii prostitutiei si a consumului de droguri? Intr-adevar, si prostia patenta este un mare pacat, prostia fudula si cocotata in functii academice, alaturi de ticalosia cinica cocotata in functia cea mai inalta in stat. Prostia care merge mana in mana cu slugarnicia fata de stapanitorii acestei lumi. Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.

Raportul facut de cei care au facut de rusine astazi statutul de profesor universitar sustine legalizarea prostitutiei pentru combaterea bolilor la care se expune o prostituata si pretinde ca nu se va extinde si asupra intermediarilor prostitutiei – adica asupra  proxenetilor (“pestilor”), traficantii de “carne vie”, cei care constituie de fapt industria satanica a sexului si a desfranarii.

Ca sa para “prudenti”, onor decanii sociologi au adaugat in Raportul lor ca ar fi posibile efecte perverse (perversa este insa insasi ideea de legalizare a prostitutiei) ale acestei masuri. Serios? Doar cinci minute de cautare pe internet ne-a luat ca sa descoperim articole care aduc dovezi bazate pe cifre si realitati (sociologice!) despre efectele nu perverse, ci total aberante ale masurilor de acest gen luate in alte tari! Cinci minute (doar) de internet, nu mai mult! Dar, prea mult pentru inalta comisie prezidentiala…

Asadar, in tarile in care prostitutia a fost legalizata, masura a dat, in primul rand, un avant considerabil tocmai “pestilor”. Industria sexului s-a dezvoltat exponential, bordelurile au aparut unde vrei si unde nu vrei (indiferent de faptul ca vecinii, de pilda, ar fi oripilati de aceasta idee… E legal!). Dar nu era acest lucru la mintea cocosului? Oare chiar atat de rupti de realitate sunt comisarii prezidentiali? Este evident ca cine vrea sa intre in industrie, ca sa aiba clienti, sa aiba pe cineva care sa o introduca in “sistem”, apeleaza la “pesti”, adica la acesti intermediari care, de fapt, reprezinta “coloana vertebrala” a industriei prostitutiei! Si exact acestia sunt cei care profita de legalizare, dupa cum demonstreaza, faptic, studii sociologice pe subiect. De pilda, in Olanda, exemplul care ni se tot vantura prin fata nasului, legalizarea prostitutiei a dus la dezvoltarea exploziva a traficului cu carne vie din tarile europene “periferice”, adica a dus exact la situatia pe care legea pretindea ca o va rezolva: cca. 80% din femeile ce se aflau in bordelurile din Olanda proveneau din tarile central-est-europene care, evident, ajungeau acolo prin retelele de traficanti.

In Danemarca, legalizarea prostitutiei a dus la acelasi deznodamant. In plus, ministrul danez al Justitiei a propus o cota anume de prostituate care sa provina din tarile straine, “pentru ca piata daneza a prostitutiei are nevoie de o varietate de corpuri”. Iata, ministrul a devenit “peste” in toata regula, cam cum este acum presedintele Romaniei, care ar merita titlul de prim-proxenet onorific al tarii, alaturi de “locotenentii” sai Blaga si Macovei. Mai mult, tot guvernul danez o obtinut o decizie de la Curtea Europeana care dadea dreptul prostituatelor din fostele tari sovietice sa isi faca permise de munca (!), intr-o vreme in care oamenii obisnuiti care pleaca la munca in vest nici nu viseaza ca isi pot legaliza situatia. Ei bine, ONG-urile olandeze care pledeaza impotriva prostitutiei au demonstrat ca aceasta decizie a pompat mari fluxuri de prostituate pe canalele traficantilor de carne vie…

Pe langa toate acestea.. in tarile unde bordelurile sunt legalizate, ele pot fi amplasate oridune. Chiar daca respectiva comunitate este conservatoare si exista multi copii mici, oamenii sunt neputinciosi in fata (farade)legii. In Olanda municipalitatile care au cautat sa interzica bordelurile (43) au fost admonestate de Ministerul Justitiei deoarece au intrat in conflictul cu “dreptul la libera alegere a muncii”…

In Germania, aceeasi lege, aceeasi situatie, aceeasi profitori: industria “pestilor”, de aceasta data cu “carne vie” din tarile latine. Deh, necesitatile pietei locale de desfacere… Dar acolo s-a ajuns la un alt “efect pervers” (conceptul este, evident, aberant folosit de comisia prezidentiala. Efectul pervers exista atunci cand scopul propus este unul pozitiv. Aici, scopul este de la bun inceput pervers.). Prostituatele sunt integrate complet in sistemul social, prostitutia este un job onorabil, ca toate celelalte.  Drept urmare, jobul de prostituata exista pe piata muncii. La ce duce asta? Este celebru cazul femeii care s-a vazut cu ajutorul de somaj taiat de la stat pentru ca… refuzase sa lucreze ca prostituata intr-un bordel, slujba pe care acelasi stat “patern” se ingrijise sa i-o gaseasca, iar ea, nerecunoascatoarea, refuzase “oferta” generoasa.

Si, ca sa aratam ca propunerile sunt false pana la capat, in Australia legalizarea bordelurilor nu a dus doar la explozia industriei ca atare, ci la inmultirea exponentiala inclusiv a bordelurilor ILEGALE, care s-au dezvoltat de 4 ori mai mult decat cele legale!

Alte consecinte ale legalizarii de prostitutie: reclame in ziare, pe afise, case cu “vitrine” in care stau, expunandu-se, prostituatele… Adica o desfranare generalizata, ajunsa insa fapt cotidian, banal, neamendat nici macar prin insasi precaritatea conditiei sale ilegale si imorale, ci beneficiind de protectie sociala, politici publice si o mana de ajutor pentru proxeneti de la guvernanti. Pana la urma, trebuie sa ne dam seama ca nu este “decat” o legalizare a unui fapt care deja se petrecea. Caci este evident ca “sistemul” a incurajat prostitutia, inclusiv de la cele mai inalte nivele ale sale.

Cat priveste siguranta femeilor, in Australia legalizarea bordelurilor a inclus si legalizarea prostitutiei sado-masochiste. Da, ati citit bine. Sado-masochismul este legal in Australia.

In mod similar, in cazul legalizarii consumului drogurilor, “industria drogurilor” este cea care profita exponential. Adica traficantii de droguri, asa cum in legalizarea prostitutiei s-a aratat ca traficantii de carne vie sunt cei care profita. Si, de multe ori, traficantii de droguri sunt aceeasi cu traficantii de “carne vie”… Chiar la conferinta de presa organizata de Comisia Prezidentiala cineva a pus problema foarte clar: in Olanda comertul cu droguri (este vorba doar de comertul oficial, si nu de cel la negru si nici cel cu drogurile ilegale, cifra totala fiind mult mai mare), este o afecere de doua miliarde de dolari. Unde se duc acesti bani? Evident, in buzunarele traficantilor de droguri si ale aliatilor lor de la guvern… Legalizarea consumului de droguri inseamna, practic, distrugerea scolilor si ingrasarea traficantilor.

Cand vrei sa combati o plaga sociala cauti cauzele care o produc si intervii asupra lor, cu mai mult sau mai putin succes. Este de mare ajutor daca acea plaga este deja condamnata moral de societate si interzisa juridic. Autoritatea nu ar avea de facut decat sa  aplice in mod efectiv si inteligent legile si sa utilizeze oprobriul public. Sa incurajeze formarea unui curent de opinie total defavorabil, care sa amendeze orice simpatie aratata fenomenului. In schimb, comisia de tarcovnici prezidentiali aplica o “strategie” de-a dreptul halucinanta: combat plaga sociala incurajand extinderea ei. Vindeca boala raspandind-o in intreg organismul.

Sunt aceste experiente ce au avut loc in tarile care legalizat prostitutia indeajuns pentru a demonstra (ceea ce noi oricum nu aveam nevoie sa ne demonstram) ca mijloacele alese pentru a combate relele sunt strigator la cer de criminale si de aberante? Combatem prostitutia prin legalizarea ei? Consumul de droguri prin dezincriminarea lui? Oare atat de mare este prostia ajuns incat sa ne facem singuri raul? Sau, mai degraba… atat de mare este vanzarea sufletelor?

Cateva surse de documentare:

Si inca alte nenorociri preconizate de catre aceeasi comisie prezidentiala, ale carei idei presedintele Basescu a precizat raspicat ca “le asuma integral”:

La masuri de incurajare a natalitatii nu s-a putut gandi o comisie care se ocupa cu analiza riscurilor demografice…

prostitutionsign060107004.jpg


Categorii

Opinii, Portile Iadului, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

52 Commentarii la “Blestematiile se tin lant… Cadoul lui Basescu la final de mandat: legalizarea prostitutiei si a drogurilor “usoare”!!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Te doare mintea!
  Fratilor!
  Pe zi ce trece Romania aluneca pe panta, in jos…spre strafunduri, ne coboram ‘cu pace’ la Iad fiindca avem inaintemergatori ai lui Antihrist in posturi cheie de 20 de incoace, progeniturile lor nelasandu-se mai prejos…toate astea sub ochiul pasiv, indiferent al marii majoritati, e jale mare in toate domeniile: invatamant, sanatate, Biserica, politie, justitie…cica statul ‘de drept’este functional! Bleah!

  Iar deasupra tuturor, romanii bolesc de ilfovita asa cum bine spune Petre Tutea:

  “Îmi amintesc că regretatul Petre Ţuţea spunea că în Bucureşti şi prin împrejurimi lumea suferă de “ilfovită”. “Cum adică, d-le Ţuţea?”. “Păi… ilfovita e o boală valahă şi se defineşte prin trei simptome: cretinism, criminalitate şi voie-bună!“… Turpitudinea bine dispusă, împănată cu o notă de fudulie, e un lucru lesne de reperat; în ce priveşte criminalitatea, ea nu este neapărat una fizică, ci poate fi foarte bine de speţa “asasinatului moral”… Tînărul preot, care tocmai demarase în trombă, mi se pare că întruchipa “ilfovita” la nivelul ei de sus…“.” – recititi cu atentie:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/11/28/sa-rostim-raspicat-adevarul/#more-1620

  P.S. Imi vine sa fug din lume: ilfovita e ‘la ea acasa’ la mine in cartier si ia forme absurde, grotesti; abia ma odihnesc noaptea iar ziua, numai vorbesc….

 2. Pe ce lume traiti ”dragi” parlamentari? Unde vreti sa aduceti Romania? Va-ti batut joc de tara asta. Sunt tanara, am 27 de ani dar eu cred ca ma mai multa judecata decat domnul basescu. Am ramas fara cuvinte…….. Haideti sa facem o petie si sa contestam aceste legi nu doar sa postam comentarii ca nu rezolvam nimic. Haideti sa facem ceva concret ca sa aparam tara asta in care traim, pentru ca eu nu vreau sa imbatranesc intr-o astfel de tara. Spre exemplu eu nu o sa ma duc la vot cand o sa vina alegerile prezidentiale, cear fi daca nu ar merge nimeni la vot.

 3. Ortodoxia ţării noastre
  Ortodoxia ţării noastre
  E’ o simplă cifră , declarată
  Şi-un foarte mic procent trăieşte
  Credinţa cea adevărată .

  Când declarăm public credinţa ,
  Ne recunoaştem doar botezul
  De care ştim şi o confirmă ,
  Dar foarte mulţi nu ştiu nici crezul .

  Şi asta nu doar la cei simpli .
  Sunt oameni mari cu greutate
  Cre-o încalcă grav tot timpul
  Şi ne dau legi pentu păcate .

  Se fac ei înşişi pildă vie
  De lepădare de credinţă
  De nepăsare de sfidare
  Şi de dispreţ sau neştiinţă .

  Ortodoxia schimbă-n oameni ,
  Cu-adevărat răul în bine ,
  Când e trăită şi iubită ,
  Nu cum spun unii că-i ruşine .

  Când element de referinţă
  Este Hristos cu-adevărat
  Şi fiecare-avem duhovnic ,
  Cu trai şi sufletul curat.

  De vrem să nu smintim poporul
  Să fim şi drepţi şi buni creştini ,
  Se cere să fim totdeauna
  Model de viaţă şi lumini .

  Biserica s-o ştim curată
  Şi-n fieacre , viu iubită ,
  Credinţa sincer respectată
  Nu încălcată nici ciuntită.

  Că jurământu-n faţa ţării
  Este făcut cu scop să fie ,
  Un legământ pe sfânta cruce
  Şi pentru toţi o garanţie .

  Dar dacă azi legiuitorii
  Dau legi ce-l surpă pe Hristos
  Şi-ncalcă legile divine
  Şi.., au botezul ortodox.

  Mai au în suflet conştiinţa
  Crescută-n spiritul creştin
  Şi adevărul şi lumina
  Şi raportarea la divin ?

  Câţi din cei puşi să ne conducă
  Mai au valorile creştine
  Ca element de rerferinţă ,
  Şi idealulul lor în bine ?

  Câte femei mai au în inimi
  În conştiinţă şi în port
  Sfânta valoare ortodoxă ,
  Când suntem primii la avort ?

  E inutil să mai descriem ,
  Ce –nseamnă ’n naţia română
  Credinţa noastră ortodoxă ,
  Când viaţa ni-i neo -păgână .

  Se mai gîndeşte botezatul
  Că prin botez s-a îmbrăcat ,
  Întu-Hristos şi tot printrânsul
  V-a fi-n mod sigur judecat ?

  Că răul care ne munceşte
  Ne va munci o veşnicie
  Şi aduce moarte , suferinţă
  Riună-n suflet , ..sărăcie.

  Valorile ortodoxiei
  Cultivă prin Iisus Hristos ,
  Şi dragostea şi curăţiia ,
  Şi ce-i mai sfânt şi mai frumos.

  Dar câţi confirmă azi prin fapte
  Că-s ortodocşi şi trăitori ,
  De la cei mici ,-în Romania ,-
  La cei mai mari conducători ?

  Aceste legi nelegiuite
  Vor necinsti ortodoxia
  Şi vor aduce mari primejdii
  Cât de curând în Romania.

 4. Am sentimentul ca domnul Basescu vrea neaparat sa piarda aceste alegeri.
  Domnule Basescu, de ce credeti ca legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei va scadea procentul consumatorilor?????!!!
  Va dau o veste recenta, pe care ar fi trebuit sa o cunoasteti: OLANDA VREA SA INTERZICA CONSUMUL DE DROGURI PENTRU TURISTI (ceea ce este o discriminare fata de localnici, carora li se va permite acest consum in continuare) PENTRU CA TURISTII GERMANI VIN SPECIAL IN OLANDA , SE DROGHEAZA,SE URCA APOI LA VOLAN DROGATI SI FAC ACCIDENTE IN DRUMUL SPRE GERMANIA .
  CHIAR TREBUIE SA LUAM ORICE “SUGESTIE ” DIN EXTERIOR?!!!!
  NU VEDETI CA INCEPEM SI NOI SA RATACIM INTR-O LUME DISTRUCTIVA????
  Si inca ceva:obisnuinta la marihuana vine repede, iar consumatorul vrea senzatii “mai tari “, trecand destul de repede la drogurile periculoase.
  V-am votat pana acum , domnule Presedinte, dar imi pierd increderea pe zi ce trece.
  NU VOI MAI MERGE LA VOT!!!

 5. Un val de simpatie a declansat raportul comisiei. Sa ne fereasca Dumnezeu!

 6. Bun! Asta e situatia…, dar ce facem… haideti sa adunam semnaturi impotriva introducerii legii asteia sa ne organizam…. ce ziceti?

 7. de acord cu Eugen

 8. Stati usor, deocamdata e doar o intentie si pana la alegeri credem ca e exclus sa se traduca in vreo lege, fiindca, in afara de Basescu, probabil nimeni din clasa politica nu se va arunca acum la asa ceva. Apoi conteaza si reactia Patriarhiei, ferma macar pe problema asta. Nu au curajul sa se puna chiar toti cu Biserica. Basescu nu stim ce are, dar si politiceste se comporta sinucigas, parca.

  Vor trece la fapte insa, probabil, cand vom fi oricum prabusiti si economic, si moral, si ca sanatate, dupa vaccinarile care vor urma… si inca dupa cate vor mai fi. Atunci cand orice reactie va fi, practic paralizata de multimea loviturilor mortale simultane. Iar atunci, oricum, nu va conta nicio semnatura. Trist e ca majoritatea societatii se opune numai drogurilor, in schimb e incantata de legalizarea prostitutiei. Deci sa n-avem iluzii ca lumea va alege moralitatea, normalitatea. Singuri ne vindem. Astia suntem, asta meritam.

 9. Biserica ar trebui sa isi vada de problemele ei sa inteleaga ca nu e vorba de incurajarea pacatului nicidecum, ci de o incercare de a controla ceva ce oricum se intampla peste capul nostru.

 10. Tovarasii de la presedentie, pun in aplicare politica de globalizare, adica de distrugere a persoanei umane. Suntem supusi unei continue agresiuni din partea statului roman si nu numai. Suntem sub asediul fortelor demonice, altfel nu pot sa le spun. E bine cel putin ca Sfantul Sinod a luat atitudine. Dar numai privitor la prostitutie?
  Doamne milueste-ne!

 11. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6187107-luat-droguri-usoare-primul-pas-spre-celelalte-droguri-povesteste-experienta.htm

  In familie am avut oameni – copiii mei – care s-au drogat patru ani de zile. Povestea cu marijuana care nu da dependenta nu e adevarata. Marijuana de fapt deschide pasul catre celelalte droguri”, a povestit deputatul PSD Matei Bratianu la Realitatea FM, care adauga ca ar vota impotriva unei posibile legi care legalizeaza drogurile usoare. Cei doi fii s-au lasat de droguri cu ajutorul Bisericii, mai spune Bratianu.

 12. @ Mirela:

  Tocmai ca astea sunt si problemele Bisericii, in cea mai mare masura.

  Despre ce control vorbiti? Ati avut bunavointa sa cititi si argumentele noastre si cele din linkuri?! Sau e mai comod sa inghitim pe nemestecate toata propaganda oficiala si sa recitam astfel de clisee comode, in dispretul EVIDENTELOR?

 13. Pingback: Consecintele Desfraului- o abordare stiintifica « Vorbe Intelepte
 14. Mirela draga, inteleg ca vrei sa intri in legalitate, dar intelege si tu ca Biserica isi vede de treaba ei tocmai luand atitudine, moralitatea oamenilor si sprijinirea lor in respingerea pacatului chiar e treaba ei. Ceea ce ti se intampla acum peste capul tau ti se va intampla de zeci de ori mai mult dupa legalizare, si peste capul tau si peste toate partile tale si vai si amar sa mai iesi cu copiii pe strada, ca in vitrine vor vedea alt fel de papusi decat alea de la magazinele de jucarii. Iar cand vei ramane somera ti se va repartiza loc de munca unde nici nu te astepti, obligatoriu, ca nu se cere prea mult ca sa corespunzi postului; vai si amar daca refuzi oferta de munca, ti se refuza ajutorul de somaj. Ia si studiaza ce se intampla in Olanda, Germania, cat sunt de “fericiti” cu legea asta si de ce regreta acum ca au legalizat pacatul.

 15. Sunt foarte dezamagit!Am impresia ca Dnul Basescu doreste exact ce a spus:Cand esti presedinte nu mai vrei sa fii nimic dupa…..Se pare ca s-a saturat de fotoliul sau….offf oare sa fim prima tara ortodoxa care legalizeaza desfranarea ?:(((

 16. Cineva se intreba daca nu cumva Basescu o face intentionat ca sa piarda .
  Altcineva este contrariat ca se poate gandi asa si ca nu trebuie sa ajungem atat de jos . Altcineva s-a hotarat sa nu mai mearga la vot . EXACT ASTA SE DORESTE . Noi cei care frecventam asemenea site-uri suntem in general opozanti ai actualilor guvernanti daca nu cumva ai tuturor din politica . In urma cu ceva ani ma intrebam de ce intr-o campanie electorala se incearca sa se ajunga la o masa cat mai mica de votanti si indecisii sau cei care nu merg la vot sa fie cat mai multi . Tocmai din dorinta de a exercita un control cat mai bun asupra maselor : una este sa controlezi 100 de persoane si alta 1000 de persoane .
  in aceeasi logica cred ca se incadreaza si logica discursului si ultimei propuneri-emanatie a Cotroceanului : si asa ei nu sunt ai mei dar nu vor fi nici ai altora , ii voi face sa fie atat de scarbiti de politica incat nu vor merge la vot . Pe de alta parte castig un pic de la scursuri , mai un vot de la un drogat , mai unul de la o prostituata sau de unul care vrea sa-si puna felinar rosu in fata portii , castig mai ales in fata occidentului pentru ca rezolv o problema amanata de atata timp si care dadea rau in fata europei …
  Hm , ce ziceti am adreptate ?

 17. Cu durere si dragoste pt omul contemporan….
  Romanul e roman daca mai are spiritul strabunilor,datinile,moralitatea,credinta…in tainele credintei cu greu se patrunde dar in ce priveste identitatea nationala,din clipa in care ceea ce il face pe un om firesc dispare atunci dispare si identitatea nationala!
  Unui trandafir daca ii tai spinii si ii rupi din petale si apoi ii lipesti de la o zambila,de la o lalea si de la o crizantema cate o petala,nu mai este trandafir!!

  Fmi a cerut redurecerea drastica a bugetarilor,fapt ce o sa aduca locuri de munca de la privatizatii carora nu le pasa de datini,credinta,etc si care o sa impuna normele UE sau norme Mondiale!tarii nu o sa ii mai pese de oameni si de petitii pt ca ei o sa aiba deja alt stapan!
  Tara noastra a ajuns un pasalac al marilor puteri si inca ceva: nu mai este demult tara noastra pt ca suntem datori vanduti in prezent!
  Sa ne gandim la cealalta tara…

 18. http://www.money.ro/intern-1/analiza-money-ro-cati-bani-ar-face-statul-din-prostitutie.html

  E mare lucru ca spun si:

  Trendul european e invers

  Trendul european” (care pare a conta atat de mult în ultima vreme) este exact cel al scoaterii prostituţiei în afara legii şi nu al liberalizării ei, scrie site-ul http://www.antiprostitutie.ro

  Administratorii site-ului au indexat mai multe cazuri, printre care cel al Norvegiei, unde la începutul anului prostituţia a fost scoasă din legalitate.

  Este cea de-a treia ţară de pe continent care scoate în afara legii prostituţia, după ce aceasta fusese mai mult sau mai puţin „legală” sau cel puţin tolerată.

  Noua lege norvegiană pedepseşte cererea şi nu oferirea de servicii sexuale. Astfel, cetăţenii norvegieni care sunt prinşi în timp ce apelează la servicii plătesc amenzi mari sau fac închisoare de până la 6 luni. Justiţia norvegiană poate folosi drept probe inclusiv materiale înregistrate.

  Anul trecut şi Olanda a început restrângerea libertăţii prostituţiei. Motivul principal a fost că în loc să domolească traficul de carne vie (obiectivul legalizării) l-a amplificat.

 19. Nu putem face nimic, pt ca tuturor ne e frica.. avem copii de crescut, ne-am obisnuit cu situatia existenta de confort si putem pierde tot… servici..unde mai pui ca poti fi bagat si la racoare daca te ocupi cu instigarea.
  Nu avem curaj, asta este marele pacat al nostru. Toti oamenii de bun simt si cu mintea limpede ar trebui sa iasa in strada si sa zica : noi v-am ales noi va dam jos!…. ce NATO !, ce UE!…acum dansam dupa cun ne canta altii. Este buna ideea cu neprezentarea la vot – dar prin faptul ca-i ignoram nu vom rezolva nimic. Ma gandesc ca majoritatea care cititi site-ul asta sunteti mai mult sau mai putin credinciosi. Cred ca ar trebui sa ne intalnim cu totii intr-un loc si cu lumanari aprinse, poate si cu cativa preoti sa ne rugam sa le lumineze Dumnezeu mintea si sa le scandam “Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac!”.

 20. @elena

  Nu mai e vremea scandarilor, fiecare e pe turta lui cum se spune!
  Trebuie sa avem curaj si cu asta basta! Ce-o fi, o fi!
  Eu n-o sa accept vaccinul asta sau oricare altul care va mai apare pe firmament – ce-o sa-mi faca?! Il iau si eu pe “Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatoasa” si gata!

 21. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6187991-presedintia-despre-discutiile-despre-legalizarea-prostitutiei-consumului-droguri-focalizarea-excesiva-aceste-aspecte-pune-umbra-restul-problemelor-sociale-grave.htm
  Evident, presa (si, de fapt, lumea intreaga) e de vina pentru ca s-a oripilat pe marginea subiectelor legalizarii prostitutiei si a drogurilor.
  Culmea este ca recunosc singuri gratuitatea propunerilor facute…

  4. Analiza Comisiei prezidentiale cu privire la cele doua probleme nu este o pledoarie, dupa cum nu reprezinta niciun atac la valori, ci este o analiza stiintifica a acestor grave fenomene. Dovada in acest sens o reprezinta precizarea pe care autorii insisi o fac la pagina 249, anume ca “o serie de studii realizate in state care au legalizat deja prostitutia arata ca masura nu a avut efectele sperate in reducerea consecintelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate”.

 22. Cata pierdere de timp, si ce rezultat.
  Raportul, cu concluzii cu tot, este elaborat de persoane care-L exclud pe Dumnezeu din viata noastra. Concluzia, si de fapt solutia este una singura: Intoarcerea la Hristos. Din pacate, mai ales acum, acest lucru tine de persoana fiecaruia.
  Tara intradevar este sub ocupatie, in sensul propriu al cuvantului. Si am avut vreun ocupant, ca orice ocupant de altfel, care sa ne iubesca pe noi romanii? Din pacate, iarasi, nu ne iubim noi pe noi, si mai ales, nu-l iubim pe Dumnezeu din toata inima noastra, cu tot cugetul nostru, cu toata puterea noastra si din tot sufletul nostru. De aici ne vine raul. Da Doamne mintea romanului ce de pe urma.

 23. Patriarhia a reactionat, de aceasta prompt si ferm. Pacat ca atins si teme altfel ignorate de opinia publica, cum ar fi salariile preotilor, tratate, e adevarat, in acelasi stil deja inconfundabil de prostesc al Comisiei prezidentiale, dar, credem noi, subiect ce atinge si intereseaza doar sensibilitatile “manageriale” patriarhale. Pacat ca nu se depune aceasta fermitate in celelalte cauze…

  COMUNICAT DE PRESĂ: BISERICA APĂRĂ DEMNITATEA ŞI SĂNĂTATEA PERSOANEI UMANE
  
  – Răspuns la unele propuneri recente –

  Astăzi, 23 septembrie 2009, la Palatul Patriarhiei, Consiliului Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei Române s-a reunit pentru a analiza unele propuneri din Raportul “Riscuri şi inechităţi sociale în România”, dat publicităţii de către Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice în ziua de 22 septembrie 2009, în vederea formulării unui punct de vedere oficial.

  I. În legătură cu propunerea de legalizare a prostituţiei (conform cap. V, alin. 8 din Raport, p. 249), pe temeiul Sfintei Scripturi şi al învăţăturii Sfinţilor Părinţi, precum şi în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Consiliul Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei Române respinge această propunere.
  Departe de a rezolva o problemă socială gravă, legalizarea prostituţiei va agrava problema sub forma unei sclavii motivate financiar, care intensifică degradarea morală a societăţii, proliferarea diferitelor boli şi creşterea numărului divorţurilor, iar femeilor prinse în această sclavie li se afectează iremediabil sănătatea psihică şi fizică, precum şi demnitatea socială. Considerăm că orice act normativ are menirea să apere demnitatea persoanei, instituţia familiei şi valorile vieţii sociale şi să nu ignore demnitatea persoanei, instituţia sacră a familiei şi moralitatea publică. Tocmai pentru aceste argumente, prostituţia este interzisă prin lege în numeroase ţări europene (Italia, Irlanda, Franţa, Luxemburg), dar şi în majoritatea statelor federale ale SUA. În plus, Consiliul Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei Române reaminteşte faptul că România a ratificat Convenţia ONU privind “Suprimarea Traficului de Persoane şi a Exploatării prostituării altora” prin care ţara noastră se obligă să nu legalizeze prostituţia.

  II. Referitor la dezincriminarea consumului de droguri uşoare (conform cap. V, alin. 6 din Raport, p. 234), Consiliul Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei Române respinge această propunere întrucât ea încurajează şi mai mult consumul de droguri. Acum este necesară mai degrabă o implicare atentă şi responsabilă a Statului în stoparea fenomenului, decât o încercare de legalizare a acestuia. Din cauza efectelor nocive asupra sănătăţii trupeşti şi sufleteşti ale persoanei consumatoare şi a consecinţelor dramatice asupra familiei şi comunităţii, consumul de droguri trebuie descurajat sub orice formă, fiind necesară dezvoltarea serviciilor specializate de prevenţie şi tratament. Biserica a început deja să dezvolte programe de consiliere spirituală a consumatorilor de droguri şi a familiilor acestora pentru a preveni excluziunea lor socială. De altfel, în întreaga Europă, cu o singură excepţie, Olanda, nu există o altă ţară în care să se fi legalizat consumul de droguri uşoare, aşa cum se menţionează inclusiv în Raportul Comsiei prezidenţiale.

  III. Consiliului Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei Române a luat act cu surprindere de opinia exprimată în Introducerea Raportului Comisiei Prezidenţiale (p. 6), conform căreia “până şi preoţii, de asemenea o categorie socială cu influenţă mare în comunităţi şi la nivel politic central au obţinut privilegii (salarii din bani publici, subvenţionarea masivă a construcţiei şi reparaţiilor bisericilor, obligativitatea predării religiei în şcoală care asigură venituri absolvenţilor de teologie)”. În legătură cu această opinie, facem următoarele precizări:
  a. Sprijinul Statului pentru Culte este o consecinţă a secularizării de către Stat a averilor bisericeşti în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza (1863), când chelutielile Bisericii (salarii, reparaţii, construcţii) au fost preluate de către Stat ca o compensaţie materială pentru proprietăţile preluate (cca. 25% din suprafaţa agricolă şi forestieră a Ţării Româneşti şi a Moldovei). Acest sprjin a continuat inclusiv în perioada regimului comunist tocmai datorită obligaţiei asumate de Stat în 1863. O eventuală încetare a sprijinului Statului faţă de Biserica Ortodoxă Română ar trebui să fie urmată, în mod firesc, de o restituire a tuturor averilor bisericeşti confiscate, care, însă, între timp au fost folosite pentru împroprietărirea succesivă a populaţiei sărace. În plus, banul public provine de la un public majoritar ortodox.
  b. În acelaşi timp, contribuţia la salariu de la bugetul de Stat pentru preoţi nu se face din milă, ci reprezintă o recunoaştere a contribuţiei Cultelor la viaţa societăţii româneşti. Potrivit Legii 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al Cultelor, “Statul român recunoaşte cultelor rolul spiritual, educaţional, social-caritabil, cultural şi de parteneriat social, statutul lor de factori ai păcii sociale, precum, şi rolul important al Bisericii Ortodoxe Române şi al celorlaltor Biserici şi culte recunoscute în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti” (art. 7, alin. 1 şi 2). De aceea, pentru parohiile sărace în care, din cauza fenomenului migraţiei, bătrânii şi copiii rămaşi în parohie nu pot contribui financiar la salariul preotului, ajutorul Statului este mai mare.
  c. Având în vedere faptul că poporul roman este eminamente creştin, iar, pe de altă parte, cultura şi civilizaţia europeană sunt întemeiate pe valorile creştine, prezenţa religiei în învăţământul public răspunde dorinţei şi nevoilor spirituale ale majorităţii covârşitoare a românilor. De altfel, prezenţa orei de religie în şcolile publice este garantată prin Constituţia României şi reglementată prin Legea învăţământului şi Legea cultelor. Doar în perioada comunistă opresivă, predarea religiei în şcoală a fost întreruptă de un regim ateu totalitar împotriva identităţii şi voinţei religioase ale poporului român.
  d. Pe de altă parte, profesorii de religie sunt cadre didactice cu drepturi depline ce întrunesc toate condiţiile prevăzute de lege pentru a putea preda în învăţământul public. În concluzie, prezenţa profesorilor de religie în şcolile publice este firească, legală şi necesară.

  BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

 24. Pe ziare am citit ca prostitutia ar aduce si mult turism… Asta da obiectiv:veniti si desfranati-va in Romania! Iti vine sa plangi..
  Oricum e doar un raport nu e nici o lege sau decret etc.

 25. Ma bucur ca Patriarhia Ortodoxa Romana a reactionat la intreg raportul prezidential.
  In plus e bine ca se lamureste, pentru tot nestiutorul, de ce trebuie ca statul sa plateasca salariile preotilor nostri, pentru ca sunt multi comentatori pe aceasta tema.
  Doamne ajuta!

 26. Pentru Mirela…
  Dragă Mirela: Ar fi mai bine dacă ai citi cu atenţie în viaţa Sfintei Maria Egipteanca,(pe care o găseşti în proloage); despre Maria Magdalena, care la fel păcătuise; dar a venit o zi, în care s-au întors la Dumnezeu. Ţara noastră are nevoie mai mult ca oricând, de o trăire autentică în Hristos, pentru binele nostru al tuturor, nu de destrăbălări efemere, care ne pot păgubi atât pe plan personal, cât şi colectiv. Există în viaţa aceasta, începând cu fiecare individ şi până la nivelul satelor, oraşelor, judeţelor şi chiar a ţării întregi, o cotă de plată a păcatelor comise. Cu cât păcatul este mai grav şi mai mare, ispăşirea lui, va fi şi mai mare. Cu atât cu cât, se face în mod conştient şi deliberat. Să nu ne jucăm cu Dumnezeu! Ca nu cumva, să ajungem un mâine să plătim ca cetăţile Sodoma şi Gomora. (Geneza cap.19,vers.1-29).
  Iar preşedintele şi guvernul ţării, care-şi permit să adopte astfel de legi, în numele unor scuze josnice şi denigratoare, (dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea sexului comercial, cum că “ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală” etc), nu fac decât să forţeze într-o zi Mâna Lui Dumnezeu, să scrie şi pentru ei “”NUMĂRAT, CÂNTĂRIT, ÎMPĂRŢIT”, cum s-a întâmplat în Vechiul Testament, cu Împăratul Belşaţar; căruia Dumnezeu îi NUMARASE zilele vieţii, le CÂNTĂRISE şi le-a găsit uşoare, apoi i-a fost luată şi împărţită,împărăţia” (citiţi cu atenţie cap.5 din Profetul Daniel V.T.). Fraţilor creştini: ÎNAPOI LA VIAŢA PRIMILOR CREŞTINI ! Aşa precum am auzit duminica trecută în evanghelia care s-a citit la Biserică: “Cine vrea să vină după Mise (zice Domnul), să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa în fiecare zi şi să Mă urmeze”. Aceasta trebuie să facem fiecare, ca să ne mântuim sufletele în mijlocul acestui neam STRICAT şi TICĂLOŞIT de păcate. Dumnezeu să ne ajute.

 27. @Simona
  Mie imi este teama ca “NUMARAT,CANTARIT,IMPARTIT” sa nu fie scrise pana la urma pentru Romania,caci atat capul cat si coada s-au naravit la fapte netrebnice si de rusine,fara nici o parere de rau si dorinta de pocainta.
  Poate ca Domnul va face totusi o minune pentru robii Sai care L-au iubit si
  L-au marturisit in temnite de gheata,de foame si teroare.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate