Cartea Sfantul Inchisorilor

24-10-2008 Sublinieri

sfintul_inchisorilor.jpg

Monahul Moise Iorgovan de la Manastirea Oasa (jud. Alba) este unul din cei putini (mai ales pentru cei din cler) care si-au asumat sfanta datorie de a scoate la lumina si a raspandi pilda Sfintilor Inchisorilor, indeosebi a celui care este poate cel mai reprezentativ dintre ei – Valeriu Gafencu. Parintele Moise este autorul binecunoscutei carti Sfantul Inchisorilor, aparuta cu binecuvantarea IPS Andrei Andreicut. O carte care completeaza in mod fericit aparitia editoriala a memoriilor lui Ioan Ianolide, Intoarcerea la Hristos, aparuta la Ed. Christiana.

O asemenea lucrare cere insa multa daruire si asumare a impotrivirilor de tot felul, de la cele mai grave si duhovnicesti pana la cele mai practice si concrete. Sa scrii si sa propui ca model de sfintenie astazi pe Valeriu Gafencu este un risc, cand acest subiect, al sfintilor din inchisori, indeosebi al celor care au avut legaturi cu legionarismul, este unul tabu pentru cea mai mare parte din sinodali si cu totul “incorect politic” pentru asa-zisa “opinie publica”, spalata pe creier de propaganda comunista si post-comunista.

Cine doreste sa cumpere aceasta carte si nu o gaseste, poate sa o comande de la Libraria virtuala Agnos sau la numarul de telefon al parintelui Moise, afisat mai jos, urmand ca toate fondurile obtinute din vinzarea cartii sa mearga catre Schitul “Inaltarea Sfintei Cruci” din Aiud, pentru construirea unui locas de inchinare pe masura jerfei celor ingropati acolo.


Categorii

Recomandari, Sfantul Valeriu Gafencu

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Cartea Sfantul Inchisorilor

 1. Ar mai fi de precizat ca toate fondurile obtinute din vinzarea cartii merg catre Schitul “Inaltarea Sfintei Cruci” din Aiud, pentru construirea unui locas de inchinare pe masura jerfei celor ingropati acolo.

  Doamne ajuta!

 2. @Ovidiu

  Da? Dar nu exista si un cont pentru Schit?

 3. Multumim, Ovidiu, din graba si imprastiere am uitat! Am adaugat acum in text.

 4. @Magda

  Ba da. Conturile schitului sunt scrise pe ultima pagina din carte.

 5. Generatia de mari duhovnici trecuti prin inchisorile comuniste (Pr Iustin, Pr Calciu, Pr Grebenea, Pr Staniloae, Pr Arsenie Papacioc, Pr Sofian, Pr Adrian …) ne povestesc despre romanii care au marturisit pt Hristos si neamul romanesc in inchisori. Toti regreta atmosfera de adevarata rugaciune si jertfa din inchisoare.
  La o biserica din Bucuresti era un batrinel care invatator fiind l-au pus comunistii sa dea jos icoana Maicii Domnului de pe perete (facuse un mic altar unde copiii se rugau in fiecare zi). Invatatorul nu a dat jos icoana, pt asta a trecut calvarul inchisorilor comuniste, el si familia lui. Te bateau, te chinuiau si mai aveai o singura speranta: sa strigi catre cer, nu conta cum. De multe ori rugaciunea era facuta la disperare ca ultima nadejde, constientizand ca sufera pt Hristos si poporul roman.
  Poate acum in ceasul al 12-lea se vor gandi sa-i canonizeze ca o mare multumire pentru jertfa lor.
  Vremurile se tulbura si noi ne slabanogim, o mare nadejde avem la cei plecati in lumina sa ne ajute sa trecem si noi cu bine pragul acestei vieti.

 6. Pingback: Război întru Cuvânt » Bogatia si saracia la Judecata
 7. Vreau sa cumpar si eu cartea Sfantul inchisorilor. Am incercat la Ed. Agnos, dar cred ca nu o mai pentru ca am comandat-o aproape de o luna si nu mi-au trimiso.
  Poate stie cineva alta sursa.
  Va multumesc!

  Doamne ajuta!

 8. Cartea e minunata! In acelasi timp plina de durere, dar si plina de HAR DUMNEZEIESC! Sfantul Valeriu era VASUL ALES AL DUHULUI SFANT! Citind cartea, am primit alinarea suferintelor sufletesti! Slava lui Dumnezeu Cel ce se odihneste intru SFINTII SAI!

 9. Linkul la conferinta nu mai functioneaza. O parte o puteti vedea aici:
  http://www.ortodoxie.tv/2011/02/13/sfintii-inchisorilor-cuvant-pr-moise/

 10. Cum/de unde se poate obtine cartea? Pe situl Ed. Agnos scrie, intr-adevar, ca nu o mai au in stoc. Ar fi nepotrivit daca, in ultima instanta, l-as contacta pe Parintele Moise la numarul pe care l-ati afisat pentru a-l ruga sa-mi expedieze contra cost un exemplar?

  Multumesc.

 11. @ Ursu Ioana:

  Este mai simplu (si la fel de ieftin) de aici:

  http://www.sinaxa.net/trupsisuflet/index.php?route=product/product&path=35&product_id=6U

  Tot acolo mai puteti gasi si alte lucruri de folos, nu numai carti: http://www.sinaxa.net/trupsisuflet/index.php?route=common/home

 12. S-ar putea sa mai gasiti cartea pe la librariile manastirilor.eu am primit un exemplar la manastirea Cartisoara,Sibiu.Si mai aveau.Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a oferit aceasta carte.Iar bucuria mea este dubla,prin faptul ca sunt conational cu Gafencu,care la fel s-a nascut si a copilarit in comuna Sangerei,azi orasul si resedinta de raion(judet)Sangerei.
  Dupa ce am citit cartea,am cautat sa ajung la Targu Ocna,unde ande am aprins o lumanare pentru cei trecuti,si am lasat o floare in special in amintirea iubitorului de flori,care a fost Gafencu.
  Slava lui Dumnezeu si multumiri pentru aceste exemple si minuni ce ni le ofera spre indreptarea noastra.

 13. Pingback: MIRCEA VULCANESCU despre MISCAREA LEGIONARA. Lamuriri istorice - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate