Cu adevarat COBAII EUROPEI: “Streinii” aplica strategia MINCIUNII GROSOLANE/ Se recunoaste oficial, cu jumatate de gura, ca TONI TECUCEANU NU A MURIT DE GRIPA NOUA!

23-01-2010 11 minute Sublinieri

big_lie_logo

Desi isteria vaccinarilor datorata iuresului televizual pornit de la moartea lui Toni Tecuceanu s-a stins (sau poate tocmai datorita acestui lucru), oficialii au inceput o adevarata ofensiva a minciunilor spuse pe banda rulanta. Minciuni mari, grosolane. Tactica nu e noua, poarta numele de Big Lie (Große Lüge) si a fost aplicata cu succes de nazistii lui Hitler. Conform acestei tactici (imbogatita apoi de Goebbels), daca spui o minciuna colosala si o repeti la nesfarsit, in cele din urma lumea va crede ca spui adevarul. Minciuna e prea colosala ca sa NU fie crezuta (hai domnule, chiar asa pe fata sa minta, nu are cum, nu se poate? se poate intreba omul de “bun simt”) si repetata de prea multe ori ca sa nu intre pe sub cutele psihiilor noastre si sa faca parte din noi.

Care sunt aceste minciuni colosale? Insasi cifra de 1,2 milioane de vaccinati este dubioasa, avand in vedere ca pe 13 ianuarie erau, in mod oficial, doar 541.616 persoane contabilizate. Dar, cine verifica realitatea? Este prea colosala cifra ca sa nu fie crezuta…

A doua mare minciuna este tendinta crescatoare a raspandirii virusului porcin la noi in tara, DOAR la noi in tara, din toata Europa. Sa fie vorba de exceptionalismul romanesc la mijloc? Implicata in aceasta minciuna este chiar OMS, care a luat de bune cifrele inaintate de contabilizatorii bolnavilor de gripa porcina. Cine verifica insa corectitudinea acestei numaratori? Ce metodologie folosesc sanitarii nostri cand reclama zilnic noi imbolnaviri de gripa porcina? Nu au anuntat tot ei ca au renuntat sa mai faca teste? (vezi si aici). De indata ce OMS a oficializat la nivel mondial “intensitatea” virusului porcin de rasa romaneasca, Institutul Cantacuzino (vezi bine, Streinu-Cercel s-a mai dat putin la fund, a primit consiliere PR ca nu mai e de bine sa tot iasa in fata, mai ales dupa ce a facut-o lata cu abuzurile si ilegalitatile) a si preluat “tema”, afirmand ca “intensitatea” e cauzata de refuzul oamenilor de a se vaccina… Colosal! Enorm! GROßE Lüge!

Cand in toata Europa programele de vaccinare au fost un esec total, numai la noi “virusul” fantomatic bantuie inca plaiurile. Oare de ce? Nu cumva pentru ca cineva trebuie sa isi acopere urmele? Sau sa isi duca pana la capat misia?

71031637***

Reproducem integral articolul de mai jos, care contine si o interventie a unui dr. de la Institutul Cantacuzino, o pledoarie pro domo pentru vaccinul nostru “romanesc si curat”. Este halucinant cum dr. Panait recunoaste, senin, ca Toni Tecuceanu NU a murit de gripa porcina, facand morala contabilizarilor eronate de morti in dreptul gripei. Tardiv, si suna mai mult a complicitate la minciuna doctorului Streinu-Cercel, propagata isteric si eficient de toate televiziunile.

In schimb, se neaga, in continuare, orice legatura intre decese si vaccinul “curat”, care ar avea, chipurile, doar niste “urme de timerosal”, cu toate ca in prospectul CANTGRIP tiomersalul este specificat in mod clar drept componenta! Pana la urma, se intelege ca de fapt NU SE STIE cat mercur contine, propriu-zis, vaccinul, si ca NU SE CUNOSC efectele secundare pe care le are. Doar timpul va lamuri acest lucru. Ce inseamna aceasta? Nimic altceva decat ca vaccinul Cantgrip este si el, alaturi de toate celelalte vaccinuri, unul experimental. Curat experimental. Ca o avea mai putini adjuvanti, nu excludem. Dar, pana la urma, nimeni in afara celor de la Cantacuzino nu stie ce contine acest vaccin si cum a fost el fabricat. Se face mare caz de faptul ca vaccinul este produs national si de stat. Insa acest lucru nu garanteaza nicidecum calitatea sa. Asa cum nici vaccinurile din occident nu sunt proaste DOAR pentru ca sunt facute de Big Pharma. Nu, sunt doar perdele de fum argumentele de acest gen. Esential este vaccinul in sine si operatiunea din care face parte, pusa la cale de OMS si guvernele cele mai puternice ale lumii.

Gripa porcină nu a apărut pe lume în 2009. Conform specialiştilor, virusul A/H1N1 afectează omenirea periodic. Diferitele sale tulpini poartă numele oraşelor în care au fost descoperite şi, din când în când, devin pandemice. Ultima dată, conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, s-a întâmplat în SUA, în 1976.

Gripa porcină care a apărut atunci în rândul soldaţilor din baza militară Fort Dix, New Jersey, poartă denumirea A/New Jersey/76. Cea cu care ne confruntăm azi a fost botezată A/California/04/2009. Ambele sunt A/H1N1. “Putem avea “n” tulpini H1N1. Una să zicem că a fost descoperită acum 10 ani, alta acum 2 ani, alta anul trecut… Dacă o tulpină are ceva, cât de cât, modificat faţă de precedenta, atunci îşi primeşte denumire proprie. Modificările sunt întotdeauna în ADN. Ele pot să fie mici şi frecvente sau mari şi importante. Cele mici se pot întâmpla în fiecare an, o dată la doi ani… Cele mari, din fericire pentru noi, sunt mai rare, dar esenţiale. Cum s-a petrecut acum. Asta are bucăţele de la virus aviar, are bucăţele de la virus porcin şi are de la virusul uman. Dar e tot A/H1N1. Populaţia nu are imunitate faţă de el. Anticorpii se crează specific pe ceea ce recunosc“, explică dr Adriana Pistol, epidemiolog în cadrul Centrului de Prevenţie şi Control al Bolilor Transmisibile.

“TULPINA PENTRU VACCIN VINE DE LA OMS”

În lume există 23 de institute sau companii farmaceutice licenţiate pentru producerea vaccinului împotriva A/H1N1, printre care şi Institutul Cantacuzino din Bucureşti. “Toate cele 23 de tipuri de vaccin produse în lume conţin aceeaşi tulpină de virus – A/H1N1/California/07/2009. Diferenţele constau în modalitatea de producere şi în adjuvanţii folosiţi”, spune dr Mircea Panait de la Institutul Cantacuzino.La sfârşitul lunii aprilie 2009, a fost publicat ADN-ul acestui virus pe site-ul OMS. În mai puţin de o lună, s-a şi sintetizat vaccinul şi a plecat către toţi cei 23 de producători de vaccin pandemic din întreaga lume aceeaşi tulpină, care este făcută prin inginerie genetică”, precizează dr Panait. În iunie 2009, compania farmaceutică Novartis anunţa că a descoperit o tehnologie nouă, numită Cell Based Manufacturing, ce permite producerea vaccinului chiar din momentul în care tulpina virală e identificată. Dr Panait spune că “tehnologia de preparare aparţine fiecărui producător. Nu ştiu ce a folosit Novartis. Noi am folosit tehnica cu substrat de ouă, iar vaccinul românesc conţine virus inactiv”.

NICI UN CAZ DE DECES

Până astăzi, Ministerul Sănătăţii nu a raportat la OMS nici un caz de deces în urma vaccinării. Într-un comunicat de presă remis miercuri de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile se precizează că, “din cele 30 posibile reacţii adverse postvaccinale raportate, în urma analizelor s-a confirmat un număr de 13. Acestea au fost uşoare şi s-au manifestat prin roşeaţă la locul vaccinării, stări de subfebrilitate pasageră, dureri de cap. Nu a fost înregistrată nici o reacţie adversă severă”.

În prospectul Cantgrip sunt precizate şi unele efecte secundare care nu apar imediat după vaccinare. Printre cele mai grave se numără unele tulburări neurologice, cum sunt encefalomielita şi un tip de paralizie, denumit Sindrom Guillan-Barre. Doctorul Panait recunoaşte că numai timpul poate trage concluziile cu privire la aceste efecte adverse. “Trebuie să treacă un anumit timp, în care s-au vaccinat suficient de multe persoane şi s-a făcut o statistică cu toate raportările acestor reacţii”, explică medicul.

“ACTORUL N-A MURIT DE GRIPĂ PORCINĂ”

Contorizarea deceselor, atât din cauza gripei, cât şi din cauza vaccinării, trebuie făcută cu foarte mult discernământ, susţine dr Panait. “Altfel, e ca-n bancul ăla – «Ştii că a murit Gigel? Cum? Se scobea în nas. Nu mai spune! De la atâta lucru? Da, numai că i-a trecut tramvaiul peste deget». Aşa şi aici, trebuie făcută o distincţie clară – un om s-a vaccinat şi a murit de infarct. Dar el avea 160 de kg, era beţiv, fuma patru pachete de ţigări pe zi… Un astfel de caz nu-l poţi raporta la decese din cauza vaccinului. În oglindă, la fel e şi cu morţile din cauza gripei. Numărul e mare dar, de multe ori, e alt diagnostic pus anatomo-patologic, la morgă, decât cel pus în foaia de observaţie înainte să moară pacientul. A trebuit să moară un actor – care nici n-a murit de gripa asta măcar, ca lumea să se vaccineze. Vă spun eu, dacă omul ăla n-ar fi fost supraponderal, dacă n-ar fi avut colesterolul în pod, dacă n-ar fi făcut infarct, nu murea... V-am mai spus… Ca ăla cu degetul în nas…”

“ÎN ROMÂNIA SE PRODUCE UN VACCIN CURAT”

Conform prospectului, Cantgrip este unul dintre puţinele vaccinuri împotriva A/H1N1 care nu conţine aditivi. Aceştia, conform explicaţiilor medicului, sunt substanţe adăugate în vaccin care stimulează puternic răspunsul organismului şi formarea de anticorpi. Pe seama lor au fost puse însă unele efecte secundare extrem de grave. “Se tot urla că se face Alzheimer de la vaccin, de la aluminiul din vaccin. Păi cum să se facă Alzheimer în România când, scrie foarte clar în prospect, vaccinul românesc nu are adjuvanţi. Mai spuneau undeva că sunt urme de Tiomersal – mercur, mai precis – sau de Neomicină. Păi, astea rezultă din procesul tehnologic, nu sunt ingrediente. Sunt urme în vaccin. N-a pus nimeni mercur acolo ca să facă lumea nu ştiu ce reacţii. Nici nu este mercur liber ca atare. Ca o analogie – ştiţi pe ce se purifică berea? Pe coloană cu sodă caustică. Deci, acum spunem că berea are ca ingredient soda caustică sau spunem că sunt urme de sodă caustică de la clarificarea berii? Dar nu e vina oamenilor că nu sunt informaţi. Ştiţi cum e… Nu există studenţi proşti sau elevi proşti, există profesori proşti. Şi nu există pacienţi vinovaţi, ci medici vinovaţi…”, e de părere dr Mircea Panait.

La 4 februarie 1976, un recrut din baza americană Fort Dix, New Jersey, s-a plâns instructorului său de oboseală şi slăbiciune. A amânat însă vizita la medic şi şi-a continuat antrenamentele, dar a murit o zi mai târziu. După vacanţa de iarnă, printre soldaţi bântuia deja o viroză respiratorie. Medicii unităţii au recoltat exudat faringian de la 19 soldaţi care acuzau simptome de răceală, iar majoritatea au ieşit pozitive la infecţia cu virusul gripal sezonier din acea iarnă, denumit A/Victoria. Doar patru dintre probele recoltate au relevat prezenţa unui virus diferit şi au fost trimise spre examinare la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC). La 12 februarie 1976 au fost eliberate rezultatele testelor – cele patru probe, printre care şi cea de la soldatul care murise la 5 februarie, erau o tulpină de gripă porcină.

“FIECARE BĂRBAT, FEMEIE ŞI COPIL”

Fără să mai aştepte să vadă evoluţia bolii şi contrar sfaturilor unor experţi, de a produce un vaccin şi a-l depozita până când s-ar fi ştiut cu siguranţă dacă era vorba sau nu despre o epidemie, preşedintele american Gerald Ford a anunţat că a cerut Congresului eliberarea a 135 de milioane de dolari pentru “a vaccina fiecare bărbat, femeie şi copil din Statele Unite“, scria Washington Post. Cotidianul “The Trentonian” scrie că Ford s-a grăbit din cauza temerii că izbucnirea unei epidemii necontrolate îl va face să piardă alegerile. Companiile farmaceutice, singurele care l-au sprijinit pe preşedintele american până la capăt în această acţiune, au intrat într-o cursă oarbă pentru producerea vaccinului şi, în isteria creată, una dintre ele a ajuns chiar să greşească tulpina virală folosită, fiind nevoită astfel să o ia de la capăt. Companiile de asigurări americane anunţau pe toate canalele de comunicare că nu vor asigura nici o companie farmaceutică împotriva eventualelor pagube sau procese pe care le-ar fi avut de pe urma vaccinărilor. După ameninţările marilor producători de medicamente, că vor opri producerea vaccinului, un act al Congresului American a transferat aproape întreaga responsabilitate a “pagubelor” asupra Guvernului. La Fort Dix, 500 de soldaţi au contactat virusul gripei porcine într-o formă uşoară. Nici unul dintre ei nu a mai murit, iar virusul nu s-a răspândit în afara bazei militare, deşi aceasta este situată într-o zonă destul de populată a statului american New Jersey. Mai mult, nici un caz de gripă porcină nu a apărut în vara lui 1976 în emisfera sudică, aşa cum ar fi fost de aşteptat la debutul unei pandemii.

Ignorând toate aceste semne, în luna octombrie a acelui an a început cea mai mare campanie de vaccinare din SUA. Organizaţiile de sănătate publică reuşiseră, în timp record, să pregătească zeci de mii de cadre medicale în toată ţara, pentru aplicarea programului. Chiar şi cei mai aprigi contestatari ai preşedintelui s-au grăbit să facă vaccinul, fapt ce a dat şi mai multă credibilitate campaniei iniţiate de Ford.

MORŢII ŞI GUILLAIN-BARRE

Ceea ce a părut la început a fi un succes răsunător la capitolul organizare şi implementare s-a transformat în scurt timp într-un fiasco. În oraşul Pittsburg, trei bătrâni au murit la câteva ore după ce făcuseră vaccinul. Alte şi alte morţi raportate după acestea au început să şubrezească încrederea populaţiei în vaccinul minune şi să stârnească panică. Dar ceea ce a dus în cele din urmă la stoparea definitivă a programului de imunizare a fost un efect secundar înfiorător – sindromul Guillan-Barre – o afecţiune care provoca paralizia şi putea duce la moartea celor afectaţi. Conform studiilor citate de Washington Post, unul dintr-o mie de oameni care au făcut vaccinul împotriva gripei porcine în 1976 a fost atins de acest sindrom. Ar putea părea o incidenţă scăzută dacă n-am ştii că, în mod normal, ea este de şapte ori mai mică. La 16 decembrie 1976, campania de vaccinare a fost oprită. Aproape 45 de milioane de persoane fuseseră imunizate.

MII DE PROCESE

4.000 de americani au dat în judecată guvernul după campania de vaccinare, cerând daune pentru efectele secundare care i-au afectat pe ei sau pe rudele lor. Per total, estimează Washington Post, administraţia americană a fost nevoită să plătească 90 de milioane de dolari numai celor care fuseseră afectaţi de sindromul Guillain-Barre. Incluzând aceste cheltuieli, campania de imunizare împotriva unei pandemii care n-a mai venit niciodată a costat poporul american mai mult de 400 de milioane de dolari. În ediţia din 4 noiembrie 1979, emisiunea de investigaţii “60 Minutes”, a postului de televiziune CBS, le reamintea americanilor de “marea vaccinare“. Protagonista acelei ediţii, Judy Roberts, paralizase complet la o săptămână după ce făcuse vaccinul împotriva gripei porcine. După doi ani de recuperare, femeia ajunsese să poată merge, dar numai dacă genunchii şi gleznele îi erau susţinute de proteze de metal şi rămăsese cu o semipareză facială. Judy şi soţul ei dăduseră în judecată Guvernul american şi ceruseră 12 milioane de dolari pagube, dar nu se aşteptau să obţină nici măcar jumătate. Dr David Sencer, care în 1976 era preşedintele CDC şi care a fost cel care a pus la punct şi a implementat programul de vaccinare împotriva gripei porcine, recunoaşte în faţa reporterului că în acel an nici un alt caz de gripă porcină nu mai fusese confirmat nicăieri în lume.

VACCIN NETESTAT

Emisiunea de la CBS mai face o dezvăluire şocantă – vaccinul pe care 45 de milioane de americani îl făcuseră nu fusese testat niciodată. Medicul Sencer spune că nu poate confirma informaţia pentru că “nu-şi aduce aminte“. Acelaşi fost director al CDC spune că n-a ştiut niciodată despre efectele adverse grave pe care le putea da vaccinul, deşi aceste riscuri sunt menţionate chiar într-un raport al agenţiei pe care o conducea, datat în iulie 1976. Nici un oficial american nu a fost sancţionat în urma acestei campanii. Astăzi, presa de peste ocean aminteşte despre “epidemia” de la Fort Dix numai pentru a-i convinge pe oameni că “gripa porcină care afectează astăzi întreaga lume chiar este o pandemie, nu o furtună într-un pahar cu apă” (New York Times). Nimeni nu a reuşit însă până acum să explice cum a apărut virusul A/H1N1 la Fort Dix şi de ce nu s-a răspândit niciodată dincolo de zidurile unităţii militare.

România este singura ţară din Europa unde intensitatea de propagare a virusului gripei noi (AH1N1) nu ar da semne de diminuare, se arată într-un nou raport alarmist al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). România este inclusă de OMS într-un grup de state – din care mai fac parte Austria, Estonia, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria – pe curprinsul cărora “trasmiterea virusului este cea mai intensă”, se arată în raportul citat de Agenţia France Presse (AFP). Totuşi, românii sunt avertizaţi că “această tendinţă este în scădere (în statele enumerate – n.r.), cu excepţia României”. Din datele OMS reiese că doar autorităţile de la Bucureşti ar trebui să-şi facă griji, iar restul lumii poate sta liniştită, căci “activitatea gripală pandemică a atins apogeul în emisfera nordică, între sfârşitul lunii octombrie şi sfârşitul lunii noiembrie, şi a continuat să intre în declin de atunci”. […]

Polonia se simte “răzbunată” de tonele de vaccinuri nefolosite

În ciuda celor 145 de polonezi răpuşi de gripa nouă, Polonia a rămas singurul stat din lume care a refuzat vaccinurile, iar cetăţenii “se simt acum răzbunaţi”, constată The Washington Post. În timp ce ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania sau Olanda deţin milioane de doze de vaccin nefolosite şi nici nu au “ofertanţi” care să le preia, polonezii laudă poziţia premierului Donald Tusk şi a ministrului Sănătăţii, dna Ewa Kopacz. Ei sunt aceia care au refuzat achiziţionarea de vaccinuri, câtă vreme companiile furnizoare nu au vrut să-şi asume responsabilitatea pentru eventualele afecte adverse.Luăm această decizie doar în interesul pacienţilor polonezi şi a contribuabililor”, declara Tusk, în decembrie, adăugând că Guvernul său nu va cumpăra vaccinuri “pentru că nu este onest şi sigur pentru pacienţi”.

Intensitatea crescuta a virsului A/H1N1 in Romania, comparativ cu alte tari din Europa, este rezultatul refuzului oamenilor de a se vaccina din 26 noiembrie 2009, cand a inceput campania de imunizare, autoritatile estimand scaderea numarului de imbolnaviri spre sfarsitul lunii ianuarie.

La acest simpozion au ţinut prelegeri 4 medici, 2 jurnalişti, un învăţător ş.a.

1.) Dr.med. Klaus Hartmann: “Efectele secundare ale compuşilori din vaccinuri” şi “Siguranţa vaccinurilor?”

2.) Dr.med. Georg Kneissl: “Hexavaccinul şi efectele lui secundare”

3.) Friedrich Klammrodt – învăţător şi organizator al Simpozionului: “Sindromul ADHD (Deficit de Atenţie/Tulburare Hiperkinetică.) – efect secundar al vaccinurilor?”

4.) Jurnalist Hans Tolzin: “Gripa porcină şi pandemia artificială”

5.) Dr. Jenö Ebert: “Un Premiu Nobel controversat”

6.) Jurnalist Bert Ehgartner: “Căpuşa vânează oameni?”

7.) Dr. Michaela Glöckler: “Să nu ne temem de bolile copilăriei”

1.) Dr. Med. Klaus Hartmann

a.) “Efectele secundare ale compuşilor din vaccin”

Dr. med.Klaus Hartmann a lucrat timp de 10 ani la Institutul Paul-Ehrlich din Germania. La numeroasele conferinţe unde a fost invitat, ne relatează despre experienţa lui în domeniul vaccinurilor, punând accent mai ales pe efectele secundare ale componenţilor din vaccinuri. Ideile principale din conferinţă despre aceste efecte secundare:

Efectul mercurului (din diverse surse precum: amalgamul din plombe, Thiomersal, etc.) asupra dezvoltării sistemului nervos a fost studiat pentru prima dată de către o Universitate de Medicină din Calgary – California, studiul fiind finanţat doar de către Facultate, fiind deci un studiu privat, fară contribuţia unor instituţii de interes precum companii farmaceutice, industria chimică, etc. (vezi pe youtube studiul video: http://embedr.com/playlist/5-6-stuttgarter-impfsymposium). Acest studiu realizat în anul 2001 a fost publicat în Jurnalul Medical local şi a trezit interesul multor oameni de ştiinţă. Se arată în studiu cum în mod normal în primul an de viaţă al copilului se dezvoltă neuronii şi axionii (celulele nervoase şi prelungirile lor) precum şi sinapsele neuronale (conexiunile dintre neuroni), prin stimularea acestui proces de însăşi celulele nervoase. În momentul în care se introduce o cantitate de mercur (mult mai mică decât cea conţinută în vaccinuri!), se observă cum aceste conexiuni nu mai înaintează ci dimpotrivă, se rup, fiind un proces definitiv! Ca urmare nu se mai dezvoltă un număr mare de conexiuni nervoase care nu pot avea decât un efect dezastruos asupra dezvoltării sistemului nervos la copil. Din păcate nu avem studii care să arate dezvoltarea nervoasă după mai mult timp. S-a observat că Thiomersalul se descompune în componentele lui (mercur + GTP) la nivelul creierului, unde mercurul fiind eliberat, acţionează în acelaş mod descris anterior asupra celulelor nervoase. […]

b.) “Siguranţa vaccinurilor?”

Dr. med. Klaus Hartmann ne vorbeşte din experienţa trăită la Institutul Paul Ehrlich (IPE) din Germania despre cât de “sigure” sunt vaccinurile.

Acest medic ne relatează că de câte ori se întâmplă să fie contestate efectele secundare grave după vaccinuri, explicaţia dată este întotdeauna aceeaşi: ”Este pură coincidenţă, nu există nici o legătură cu vaccinul!”. Este tot o coincidenţă faptul că la conducerea cunoscutei organizaţii medicale EMEA (Agenţia Europeană pentru Medicamente) nu este altul decât D-ul Gűnter Verheugen? Știm despre acest om că nu are nici o legătură cu lumea medicală şi studiul vaccinurilor, dar are funcţii înalte, de Comisar European pentru Industrie şi Întreprinderi şi de Vicepreşedinte al Comisiei Uniunii Europene, făcând legătura între utilizarea vaccinurilor şi Mafia Industriei Chimice! EMEA este cea care “face legea” pentru Uniunea Europeană, de ea depinzând dacă un vaccin este acreditat sau nu. Trebuie remarcat faptul că “nimeni de la Institutul Paul-Ehrlich nu se poate opune folosirii unui vaccin!”. Orice cerere făcută către EMEA este întotdeauna respinsă! EMEA este cea care pregăteşte “terenul favorabil” pentru Producătorul vaccinurilor. Acesta este singurul mecanism după care funcţionează EMEA. Deseori cei angajaţi la IPE ne miram că un vaccin sau medicament cu o gamă largă de efecte secundare periculoase putea fi pus pe piaţă, dar acest lucru se întâmpla întotdeauna fără ca cineva să se mai enerveze sau să comenteze. Recent a apărut un articol despre “siguranţa vaccinurilor” în Germania, scris de către un membru al Institutului Paul-Ehrlich precum şi de Dr. Burkhard Schneeweiss (lucrează la Firma Glaxo-Smith-Kline!) care scriu doar despre siguranţa vaccinurilor, fără să dea nici un fel de alte explicaţii (recunoaşterea efectelor secundare, trierea lor, căutarea cauzelor şi eliminarea lor, etc.) folosindu-se de lipsa de cunoaştere şi experienţă a celor din alte domenii. […]

O adolescenta in varsta de 19 ani din Marea Britanie risca sa-si piarda vederea permanent dupa ce a luat Tamiflu, un medicament administrat pentru tratarea gripei porcine. Astazi s-a constatat ca fata nici macar nu era infectata cu virusul gripei porcine. Samantha Millard a suferit o reactie alergica foarte puternica la tabletele de Tamiflu si la nici 72 de ore de la administrarea orala a acestora medicii au trebuit sa o conecteze la aparate pentru a o tine in viata. Samantha a stat o luna in spital dupa ce a ajuns sa sufere de sindromul Stevens Johnson, care face ca pielea sa se cojeasca, iar mai tarziu fata a si orbit din aceasta cauza, scrie Daily Mail. Testele efectuate de medici au aratat ca fata nici macar nu a fost vreodata infectata cu virusul gripei porcine. Deebbie Van Horenbeeck, mama adolescentei, este hotarata sa dea in judecata sistemul medical pe motiv ca Tamiflu nu a fost suficient testat. Medicii sunt de parere ca fetei ii va lua cel putin doi ani sa isi revina si nici macar nu sunt siguri daca isi va ma recupera vederea.

154611mare


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Cu adevarat COBAII EUROPEI: “Streinii” aplica strategia MINCIUNII GROSOLANE/ Se recunoaste oficial, cu jumatate de gura, ca TONI TECUCEANU NU A MURIT DE GRIPA NOUA!

  1. Cred ca se vor potoli cu gripele , dar ma gandesc ca se pregateste terenul pentru aparatura destinata sa te apere de atacurile energetice.De exemplu , am auzit ca “spiridusul” este deja prezent in farmacii , costa vreo 700ron (ha , ha , exact ca in poveastea cu cartoful !).Aceasta dracovenie (la propiu) e buna la gripe , la atacuri energetice si te mai si intinereste! Industria farmaceutica a invatat multe de la IT : astazi virusul , maine antivirusul! Se vede cu ochiul liber ca astia ne trateaza ca pe niste obiecte folositoare lor si ne mobileaza “hdd-ul” prin manipulare si minciuna grosolana.
    Pacat de ei , caci ei stiu ce fac!

  2. Ce inseamna “spiridus”? Te referi la microcip? Adica, te gandesti la faptul ca ne vom “incolona” ca oile la stampila?
    As dori mai multe informatii ..daca se stie ca au si aparut in “farmacii” astfel de solutii nesabuite.
    Doamne ajuta!

  3. Raspuns pentru centex:

    Spiridusul este un aparat care produce niste radiatii electromagnetice de joasa frectenta , si care ar fi asa , ca un fel de panaceu universal . Are si site pe internet , dar nu-i fac reclama.

    Ideea revoltatoare e ca industria farmaceutica promoveaza tot felul de produse care nu au cum sa fi fost supuse unor studii longitudinale datorita timpului prea scurt si e clar ca nu pot fi in totalitate sigure. Mai mult decat atat , ne mai si creeaza panici artificiale cum au fost gripele astea ciudate iar mai nou mi se pare ca ni se inoculeaza si teama de atacuri energetice. Totul ca sa dam navale in farmacii si sa le epuizam stocurile.

    Cat despre microcip , o sa vedeti ca scena de la Matei Bals din acea sambata dupa inmormantarea lui Tecuceanu se va repeta identic si cu aceeasi actori si cand se vor face implanturile.

    Din fericire se pare ca Romania are mult mai putini prosti decat credea Brucan si spera Ilici.

  4. desi Tony Tecuceanu nu a murit de “porcina” antenele,irealtatea ,si tv-urile noastre nationale au mediatizat gripa noua ,ca ,fiind motivul decesului…Sa ne amintim cum a aparut Streinul cu cercel si a multumit teveuluicum ca l-a ajutat sa scape poporul de la moarte nesigura…Asa ca nu numai acest strein este vinovat ci si cateii televiziuniii. Iertati!

  5. Dragi Frati Mireni,

    Pentru ca-mi place pathosul cu care comentati stiri despre subiecte fierbinti, pe care insa nu le-ati prea inteles, va transmit un material din care ati putea intelege ce sunt vaccinurile si cum se fabrica la ora actuala. Precizez ca acest material a fost publicat in ziarul ZIUA, in decembrie 2008.

    Va las cu bine,
    Dr. Mircea Panait
    Institutul Cantacuzino

    P.S. A propos, poate intrati pe site-ul http://www.cantacuzino.ro si cititi materialele postate in coltul din dreapta sus (cu litere rosii).

    Vaccinarea – mijloc preventiv de necontestat pentru sănătatea publică
    Cu peste 200 de ani în urmă, medicul englez Edward W. Jenner (1749-1823) a observat că în cursul marilor epidemii de variolă cei care mulgeau vacile nu contractau boala. Uneori, pe ugerul vacilor se formau pustule asemănătoare cu cele de pe pielea bolnavilor de variolă, cu diferenţa că infecţia nu era letală la vaci. Mulgătorii aveau uneori pe mâini pustule asemănătoare, care se vindecau rapid, fără să le afecteze cu nimic starea de sănătate. Observator fin şi inteligent, Jenner şi-a dat seama că rezistenţa oamenilor la infecţia cu virusul variolic este consecinţa contactului lor anterior cu acest virus al vacilor.
    A urmat a doua experienţă: Jenner a însămânţat virus variolic de la vaci pe pielea copilului James Phibs şi, după vindecarea locului în care a făcut primul inocul, a inoculat virus variolic uman extrem de agresiv. Previziunile sale s-au adeverit: copilul nu s-a îmbolnăvit de variolă. În 1798, publică observaţiile sale, confirmate ulterior de alţi medici.
    Într-adevăr, experimente şi observaţii riguroase au permis concluzii relevante: virusul vaccinal recoltat de la vaci protejează oamenii de infecţia cu virusul variolic uman. Prin această metodă se elimina pericolul îmbolnăvirii oamenilor provocate de inocularea virusului variolic patogen şi pericolul răspândirii acestuia în mediul înconjurător. Dar, Jenner nu a scăpat de critici şi grave acuzaţii. Puternic influenţaţi de filozofia lui Platon, conform căreia omul este imaginea zeilor pe Pământ, mulţi nu au putut accepta introducerea în organismul uman a unui produs prelevat de la animale. În presa vremii, au apărut caricaturi cu oameni vaccinaţi de Jenner, cărora le crescuseră coarne (!), copite, cozi de vacă etc. Până la urmă însă, pesimiştii s-au resemnat în faţa triumfului adevărului.
    Aproape opt decenii mai târziu, la şedinţa Academiei Franceze de Ştiinţe din 9 august 1880, marele chimist şi biolog Louis Pasteur (1822-1895) a anunţat reuşita primei imunizări active din istoria omenirii, realizate cu un germen patogen atenuat. Mulţi consideră această dată ca ziua de naştere a imunologiei ştiinţifice. Atunci, Pasteur a comunicat că prin inocularea unui lot de găini cu o suspensie microbiană (Salmonella galinarum) care provoacă holera aviară a obţinut protecţia păsărilor faţă de boală. Germenii folosiţi iniţial erau morţi deoarece fuseseră lăsaţi în termostat pe timpul vacanţei de vară. Ulterior, găinile au fost inoculate cu aceiaşi germeni vii patogeni şi nu au mai contractat holeră, de unde Pasteur a tras concluzia că germenii morţi au imunizat găinile. Pornind de la această observaţie, realizează un alt experiment, cu germeni atenuaţi prin căldură, în mod deliberat şi nu întâmplător.
    În acea vreme, în Franţa (şi nu numai acolo), antraxul provoca îmbolnăviri frecvente atât la om cât şi la animale. Erau acele „terenuri blestemate” cu spori de bacili cărbunoşi care, odată ajunşi în organismul uman sau animal pe cale aerogenă sau transcutanată, provocau prin bacteriemie şi toxemie moartea individului infectat. Pasteur a cultivat aceşti germeni în condiţii improprii, la temperatura de +43C în loc de +37C, apoi i-a inoculat la un lot de oi. După două săptămâni, oile au fost inoculate cu o doză cert letală de germeni patogeni, nemodificaţi prin cultivare la temperaturi improprii. Alt lot de animale a primit aceaşi doză de germeni patogeni fără a fi imunizat în prealabil. La sfârşitul perioadei de incubaţie, oile preinoculate cu germeni atenuaţi, deci cele care fuseseră imunizate, erau perfect sănătoase, iar cele neimunizate muriseră. Această experienţă celebră s-a desfăşurat la data de 15 mai 1881 în localitatea Pouilly le Fort (lângă Paris), în prezenţa unei asistenţe numeroase, care s-a convins în sfârşit că Pasteur nu este un escroc, un farseur, aşa cum se zicea până atunci, ci un savant de prestigiu şi un adevărat binefăcător al omenirii.
    Experienţele lui Jenner, apoi cele ale lui Pasteur au fost evenimente hotărâtoare, momente de cotitură în dezvoltarea imunologiei moderne. La puţin timp după experienţa de la Pouilly le Fort a avut loc un nou eveniment răsunător: protejarea umană prin vaccinare împotriva unei alte calamităţi ale vremurilor, turbarea. La data de 7 iulie 1885 a fost vaccinat copilul Josef Meister, muşcat de un câine turbat, şi acesta n-a mai contractat boala ucigătoare. Pasteur numeşte procedeul de imunizare cu agenţi patogeni atenuaţi prin mijloace fizice sau chimice vaccinare, termen pe care el l-a luat de la cuvântul vacă, animal de la care Jenner a preparat primul vaccin.

    Dacă Louis Pasteur are meritul fundamentării ştiinţifice a vaccinurilor alcătuite din corpi microbieni, unui alt francez, Gaston Ramon, îi revine meritul stabilirii metodelor de neutralizare a toxinelor şi utilizării lor ca „anatoxine” imunogene. Aceste vaccinuri, alcătuite din toxine sau corpi bacterieni atenuaţi sau omorâţi prin diferite mijloace, sunt cunoscute sub denumirea de vaccinuri convenţionale. Ele au o valoare imunizantă indiscutabilă, utilizarea lor ducând la stăpânirea sau chiar eradicarea unor epidemii. Dar, uneori, utilizarea lor poate genera accidente post-vaccinale cum ar fi declanşarea unor reacţii alergice, provocarea de pusee febrile, dureri la locul de inoculare sau chiar boală atunci când germenii au fost insuficient atenuaţi.
    Pe de altă parte, datorită faptului că celulele bacteriene sau chiar virionii sunt adevărate mozaicuri antigenice, în care mai mulţi epitopi de pe diverse grupări purtătoare competiţionează între ei, se pot instala procese inhibitorii care să nu permită declanşarea unui răspuns imun corect. Pentru evitarea acestor neajunsuri, s-au făcut eforturi pentru obţinerea de vaccinuri convenţionale ameliorate, prin purificarea antigenelor, realizarea la scară industrială a culturilor de celule pentru vaccinurile virale, şi prin îmbogăţirea cunoştiinţelor privind baza genetică a virulenţei şi problemele teoretice de imunologie.
    De dată mai recentă, s-au obţinut vaccinurile sintetice, ca urmare fie a realizării de antigene înalt purificate, fie a clonelor de gene şi de secvenţe de gene din genomul bacterian sau viral care codifică pentru proteinele imunogene capabile să inducă răspuns imun protector. În prezent, există preocupări susţinute pentru obţinerea de vaccinuri moleculare cunoscute sub denumirea de vaccinuri subunitare, în care scop sunt folosite tehnologii de ultimă oră cum ar fi tehnologia ADN recombinat, obţinerea de peptide sintetice etc.
    Prin aceste metode moderne se identifică secvenţa de gene din genomul bacteriei patogene care produce glicoproteinele caracteristice cu proprietăţi imunizante, se izolează şi, prin „clonare genică”, această secvenţă se inseră în genomul altei bacterii nepatogene sau chiar la levuri, celule animale etc. Aceste adevărate „doici” vor fabrica proteina străină controlată de către secvenţa de genom inserată şi o vor elibera în mediul de cultură în cantităţi „industriale”, de unde poate fi prelucrată şi folosită ca vaccin protector faţă de infecţia provocată de bacteria sau virusul „sălbatic”. Prin această tehnologie, materialul genetic poate fi transferat de la o bacterie patogenă la alta nepatogenă aparţinând aceleiaşi specii (de exemplu, de la o tulpină de Escherichia coli patogenă la altă tulpină de E. coli nepatogenă) sau de la o specie bacteriană la altă specie bacteriană (de pildă, de la Shigella sonnei foarte patogenă la o mutantă nepatogenă de Salmonella typhi).
    În sfârşit, experienţa dobândită în producerea antigenelor sintetice precum şi în tehnologia ADN recombinat au permis obţinerea de peptide sintetice, utilizate ca vaccinuri. Practic, este identificată succesiunea în care sunt înşiruiţi aminoacizii în lanţul polipeptidic primar al antigenelor produse de bacterii, după care aceştia sunt aranjaţi în laborator, respectându-se întocmai succesiunea lor naturală, astfel încât se obţin „în eprubetă” materiale fabricate de natură.
    Atât vaccinurile convenţionale cât şi cele sintetice prezintă totuşi unele neajunsuri. Dacă primele pot provoca reacţii secundare sau chiar boala (situaţie rar întâlnită graţie îmbunătăţirii tehnologiilor de producţie şi control), ultimele, datorită dimensiunilor moleculare mici, pot fi mai slab imunogene şi protectoare mai puţin eficace, motiv pentru care de multe ori este necesară asocierea cu diverşi adjuvanţi.
    În ultimii ani, industria vaccinurilor a fost influenţată, pe de o parte, de acumulările ştiinţifice din domeniul imunologiei, biochimiei şi geneticii şi, pe de altă parte, de starea de dezvoltare economică a ţărilor şi companiilor producătoare şi de nivelul cooperărilor dintre ele. Pe baza unei mai bune înţelegeri a funcţiilor celulelor prezentatoare de antigen (APC), deci a prezentării epitopilor microbieni către celulele efectoare ale sistemului imun, a descoperirii de noi determinanţi antigenici capabili să dezvolte reacţii imune protectoare şi a mecanismelor moleculare care intervin în realizarea funcţiilor efectoare şi reglatoare, vaccinologia începe să fie orientată spre noi tehnologii.
    Deoarece se cunoaşte genomul majorităţii agenţilor infecţioşi, se pot identifica antigene noi care sunt secretate sau expuse pe suprafaţa microbilor şi pot realiza stimulări specifice, protectoare pentru organism. De exemplu, prin tehnologii genetice şi analize computerizate au putut fi identificate la Neiseria meningitidis 91 de proteine necunoscute până nu demult, dintre care au fost selectate doar 6 capabile să asigure protecţia organismului faţă de acest microb. Se cercetează peptidele capabile să selecteze acele clone de precursori ai limfocitelor T de la nivelul timusului care au receptori cu specificitate pentru ele, mărindu-se astfel numărul acestor celule în circulaţia periferică. Sunt folosite limfocite T prelevate de la indivizi cu rezistenţă crescută la tuberculoză pentru a fi transferate la cei susceptibili sau expuşi la infectarea cu bacilul Koch, dar şi celule dendritice pentru realizarea de vaccinuri antitumorale.
    S-a obţinut o gamă largă de vaccinuri moleculare, vaccinuri transportate de diverşi vectori bacterieni sau virali, altele care se adresează în exclusivitate componentelor sistemului imun de la nivelul mucoaselor, precum şi vaccinuri alimentare. De la vaccinurile subunitare se aşteaptă reducerea şi chiar eradicarea multor boli infecto-contagioase. Ele se realizează prin izolarea genelor din virusuri sau bacterii şi transferul secvenţei de ADN la alte microorganisme cum ar fi Escherichia coli sau Sacharomyces cerevisiae, care devin gazde transgenice. Acestea vor produce proteine care conţin determinanţii antigenici ai bacteriei patogene care pot imuniza dar nu pot îmbolnăvi organismul în care au fost inoculate. Proteinele sunt ulterior purificate, separate de cele proprii gazdei transgenice şi inoculate la om, cu sau fără adjuvanţi, în scopul imunizării.
    Dar, pe lângă gazde transgenice reprezentate de microbi de genul celor menţionaţi, de dată recentă încep să fie folosite plantele, care au marele avantaj faţă de bacteriile transgenice că nu implică purificarea determinanţilor antigenici necesari imunizării şi nici inocularea lor parenterală. Au fost obţinute plante transgenice care stau la baza producţiei de vaccinuri subunitare, în genomul cărora au fost transferate genele agenţilor patogeni care controlează sinteza unor peptide imunogene. Planta în care ajung genele străine ei produce molecule de proteine, glucide, lipide proprii, dar şi peptide antigenice specifice bacteriei sau virusului care produce boala. Mâncând-o, omul intră în contact cu aceste peptide şi se imunizează, adică devine rezistent la agresorul căruia îi aparţin epitopii respectivi.
    Pentru creearea de plante transgenice producătoare de vaccinuri subunitare, gena care codifică pentru subunităţile antigenice este integrată în ADN-ul celulei vegetale, la nivel cromozomial. Ea va fi transmisă la descendenţi conform legilor mendeliene ale segregării caracterelor. Sunt folosite ca gazde transgenice cartoful, bananele, fasolea, unele cereale, iar aceste alimente pot fi consumate crude sau fierte. În SUA şi Canada se cultivă circa 1 milion de hectare de teren arabil cu plante transgenice, următoarea ţară ca suprafaţă a terenurilor astfel cultivate fiind China.
    Plantele transgenice sunt eficiente în primul rând pentru realizarea protecţiei faţă de agenţii patogeni ai mucoaselor, responsabili de provocarea bolilor enterice care, după unii autori, ar fi responsabile de moartea a 3 milioane de copii anual. Stimulând sistemul imun al mucoaselor, apar anticorpi protectori în circulaţia sanguină, în secreţiile de la nivelul intestinului, aparatului respirator şi în salivă.
    Dar nu toate genele provenite de la agenţii patogeni pot fi transferate în ADN-ul vegetal, motiv pentru care unele trebuie obţinute prin recombinări artificiale, deci pe cale sintetică. Un alt dezavantaj al metodei este faptul că unele proteine antigenice de origine virală, atunci când sunt fabricate de celulele vegetale ale gazdei transgenice, sunt modificate structural, în special ca urmare a inserării la nivelul lor a unor carbohidraţi care le transformă în glicoproteine, putând masca astfel o parte din epitopi. Cu toate aceste dificultăţi, studiile clinice au demonstrat că vaccinurile alimentare sunt aplicabile la om deoarece voluntarii care au consumat, de pildă, cartofi transgenici cu epitopi ai enterotoxinelor de germeni Gram negativi sau Streptomyces mutans aveau în ser anticorpi din clasele IgG şi IgA la titruri foarte ridicate şi anticorpi care-i puteau proteja specific de cariile dentare. Cu ocazia acestor experimente clinice s-a constatat că bananele sunt cele mai atractive gazde transgenice deoarece sunt mâncate cu plăcere de copii şi nu trebuie preparate termic (prin fierbere sau coacere). Oare în viitor vom cumpăra din piaţă „banane anti-febră tifoidă” sau „cartofi anti-hepatită B”? Este posibil…
    Desigur, rămân încă multe probleme nerezolvate în acest domeniu. De exemplu, încă nu se ştie care parte a plantei este cea mai indicată pentru producerea vaccinurilor: frunza, tulpina sau rădăcina? Care plante sunt optime pentru obţinerea unor cantităţi mari de proteine-antigen? Vaccinurile astfel realizate nu ar putea conduce rapid la instalarea toleranţei imunologice?
    Un dezavantaj major al producerii acestor vaccinuri este costul ridicat şi nivelul tehnologic înalt necesar pentru obţinerea plantelor transgenice, ceea ce exclude ţările sărace din rândul producătorilor. Dar, există şi reversul medaliei: odată obţinute, plantele transgenice pot ajunge în ţările în curs de dezvoltare, unde pot fi cultivate fără nici un fel de probleme. De altfel, există cel puţin un precedent. Este cazul „porumbului hibrid” creat în SUA, care este cultivat acum în majoritatea ţărilor lumii.
    În orice caz, este în afară de orice discuţie faptul că de la metoda clasică folosită de Pasteur pentru obţinerea de vaccinuri, adică de la simpla atenuare a microbilor prin metode care să-i facă nepatogeni şi imunogeni, la cele aplicate astăzi există o deosebire semnificativă. Această deosebire a fost realizată prin diferite faze de ameliorare, de la primele vaccinuri (clasice sau convenţionale) la vaccinurile ADN (Tabelul I).
    Tabelul I. Etape diferite în ameliorarea calităţii vaccinurilor
    Etapa Tipul de vaccinare Rezultate
    I Convenţional Obţinerea de vaccinuri:
     omorâte
     vii, atenuate
    II Convenţional ameliorat Antigene purificate
    Folosirea culturilor de celule
    III Proteine purificate Obţinerea de antigene purificate
    IV Peptide sintetice asociate cu adjuvanţi Obţinerea de antigene înalt purificate
    V Vaccinuri cu administrare orală Realizarea protecţiei mucoaselor
    VI Vaccinuri idiotip Folosirea anticorpilor anti-idiotip de generaţia a doua (A2)
    VII Vaccinuri transgenice bacteriene Folosirea microbilor nepatogeni ca sursă de antigene
    VIII Vaccinuri transgenice vegetale Folosirea plantelor ca sursă de antigene
    În prezent se depun eforturi deosebite pentru realizarea de vaccinuri care să asigure protecţia profilactică faţă de malarie, SIDA, cancer şi alte boli. Pentru realizarea acestor deziderate, se încearcă producerea de vaccinuri ADN care mimează antigenicitatea virusurilor şi a altor organisme infecţioase. De exemplu, există vaccinuri realizate prin legarea ADN la o adezină virală. Moleculele de ADN legate prin polilizină la adezina virală se ataşează la suprafaţa mucoaselor, putând induce răspuns imun local sau chiar sistemic.
    Se încearcă o strategie de vaccinare timică, folosindu-se limfocitele T ale indivizilor care pot dezvolta un răspuns imun protector faţă de bacterii (de pildă, mycobacterii), celule dendritice ca celule APC încărcate cu determinanţii antigenici ai bacteriei respective sau chiar celule neoplazice. Prin astfel de metode se ţinteşte identificarea limfocitelor T care pot recunoaşte epitopii microbului sau celulei tumorale care, odată stimulate, vor prolifera asigurând o protecţie specifică prin creşterea în periferie a repertoriului natural de celule T capabile să neutralizeze agresorul respectiv.
    În prezent, industria de vaccinuri se află la o răscruce de drumuri. Dezvoltarea de noi tehnologii care să obţină vaccinuri protectoare faţă de agresori periculoşi cum ar fi virusul HIV sau celula neoplazică are un serios impact social pe plan universal. Se stabilesc programe de imunizare, deocamdată foarte diversificate, fiecare ţară având propriul ei program. Se formează comisii de specialişti şi se dezvoltă noi concepte în domeniul imunizărilor.
    Toate acestea antrenează nu numai importante centre de cercetare din ţările puternic dezvoltate dar şi mari concernuri financiar-bancare, fundaţii, instituţii guvernamentale şi non-guvernamentale, diferite organisme internaţionale cum ar fi OMS, UNICEF etc. Deoarece s-a simţit nevoia unui centru unic de coordonare în acest domeniu, a fost înfiinţat la Seul, în Coreea de Sud, un Institut Internaţional Pentru Vaccinuri.
    În mod sigur, E Jenner şi L Pasteur nu-şi puteau imagina că munca lor de pionierat în domeniul profilaxiei va lua o asemenea amploare. După cum aminteam mai sus, există preocupări intense pentru stabilirea raţională, ştiinţifică a unor scheme de inoculare a vaccinurilor. Acestea trebuie să ţină cont de natura vaccinului, numărul de administrări şi de intervalul dintre acestea. Dar, în unele cazuri, mai ales în cel al vaccinurilor formate din peptide sintetice realizate după identificarea genelor care codifică epitopii şi sinteza artificială a acestora prin unirea în lanţ a aminoacizilor respectivi, este necesară şi folosirea unor molecule ajutătoare (adjuvanţi).
    Adjuvanţii sunt substanţe inerte din punct de vedere antigenic dar care, administrate concomitent cu vaccinul sau antigenul respectiv le amplifică potenţialul de stimulare. Acţiunea lor poate fi comparată cu cea a grupărilor purtătoare ale antigenului. Ei fac să fie „văzut” vaccinul de către efectorii imunităţii exact aşa cum grupările purtătoare fac să fie „văzuţi” epitopii. Din această cauză, este absolut obligatoriu ca vaccinurile să fie administrate împreună cu adjuvanţii.
    Dintre cei mai folosiţi sunt Al(OH)3, saponina, muramil dipeptidul (MDP) la om şi adjuvantul Freund incomplet (ulei de parafină şi lanolină ca emulgator), sau complet (ulei de parafină + lanolină + mycobacterii omorâte) la animale. Se mai folosesc ca adjuvanţi silicatul de aluminiu, celuloza, gelul de poliacrilamidă, vitamina A, monofosforil-lipidul A etc. Adjuvantul Freund are calităţi deosebite dar nu poate fi folosit la om deoarece produce necroză. Toţi au o acţiune complexă, realizând:
     prelungirea prezenţei vaccinului în organism, adică formarea de depozite de antigene şi eliminarea treptată a acestora;
     facilitarea accesului acestor depozite la ganglionii limfatici;
     stimularea diviziunii celulare şi proliferarea policlonală a limfocitelor;
     activarea funcţiilor celulelor prezentatoare de antigen;
     unii dintre ei, cum ar fi adjuvantul Freund, determină instalarea hipersensibilităţii de tip întârziat, cu rol benefic în lupta antimicrobiană.
    Ca regulă generală, inocularea exclusivă a unui adjuvant nu are nici un efect pozitiv asupra funcţiilor de apărare imună a organismului. Inocularea unui vaccin singur poate stimula proliferarea policlonală a limfocitelor şi poate activa sinteza anticorpilor. Intensitatea acestor activări este condiţionată de tipul vaccinurilor:
     Vaccinurile convenţionale sunt puternic stimulatoare, în consecinţă nu este nevoie de prezenţa adjuvanţilor.
     Vaccinurile sintetice, subunitare şi altele cu greutate moleculară mică a epitopilor, necesită prezenţa adjuvanţilor. Aceştia trebuie inoculaţi împreună cu vaccinurile deoarece, dacă inoculările se fac la intervale de timp diferite, efectele obţinute pot fi contrarii celor scontate, adică se poate obţine inhibiţia răspunsului imun în loc de stimularea acestuia.
    Dr. Mircea PANAIT Dr. Viorel ALEXANDRESCU

  6. @Dr. Mircea Panait:

    Dle doctor, din pacate gestul binevenit de a dialoga cu “mirenii” care sunt preocupati de problemele ridicate de campaniile de vaccinare in masa este cam tardiv. Pathosul, asadar, este rezultatul direct al modului netransparent si dictatorial (cel putin din partea secretarului de stat Streinu Cercel) in care s-a purces la vaccinarea populatiei Romaniei.

    Pe site-ul nostru veti gasi numeroase materiale care arata ca nu suntem in necunostinta de cauza pe subiect, atat in ceea ce priveste problema de fond cat si aspectele institutionale. Dar noi ne vom referi doar la aspectele publice, institutionale, acelea pe care le stim foarte bine, in ciuda afirmatiilor dvs. Asadar:

    1. Problema gripei porcine a facut obiectul unor critici devastatoare in cadrul Comisiei de Sanatate a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Pe scurt, OMS este acuzata ca a comis o frauda, alarmand degeaba guvernele nationale, datorita intelegerilor de culise cu ceea ce e denumit “Big Pharma”.

    2. Faptul ca la noi in tara vaccinul e produs autohton nu schimba prea mult datele problemei. Probleme ridicate sunt acelelasi:
    – s-a demarat o vaccinare in masa pe baza unei amenintari false.
    – fabricarea vaccinului si testarea lui s-a facut in conditii de netransparenta (stiti foarte bine ca scandalul este in curs de desfasurare, prin anchetele facute de senatorul Iulian Urban si cotidianul Romania Libera) si, practic, “pe genunchi”.
    – nu exista nici cea mai mica credibilitate a numaratorii cazurilor de bolnavi de gripa porcina. Oficialii MS au anuntat demult ca nu se fac teste pentru a detecta prezenta virusului, deoarece este prea costitisitor. Scandalul legat de Toni Tecuceanu este, iarasi, foarte relevant pentru aceasta problema.
    – nu a existat o monitorizare a celor vaccinati si s-a pus batista pe tambal cu privire la cazurile grave de efecte adverse. Mai rau, secretarul de stat Streinu Cercel a afirmat ca NU exista efecte adverse, contazicand pana si prospectul oficial al I. Cantacuzino. Fata aceea din Arad a trebuit sa ajunga in Arad, exasperata de modul in care MS a musamalizat cazul ei. Si inca nu am atins cazurile de decese… Cine va raspunde pentru toate acestea? Pana si noi am fost sesizati de cineva care a avut un atac cerebral, si am ezitat sa ii facem cazul public. Ulterior, cazul lui a ajuns in mass-media, este vorba chiar de un angajat al sistemului sanitar.
    Daca dvs. va ghidati dupa logica “fara a sparge oua nu se poate face omleta”, noi nu servim asa ceva.
    – Continutul vaccinului este in ceata pana si la ora actuala. NIMENI de la Institutul Cantacuzino nu a fost in stare sa afirme in mod clar cat Timerosal contine Cantgrip. Asta cum se mai numeste?
    – Apropo de Timerosal. Stiti ca in SUA inca din ’99 Timerosalul este considerat daunator? Drept urmare, l-au scos din marea majoritate a vaccinurilor obligatorii.

    3. Asupra vaccinarii in masa a populatiei din cauza de gripa porcina s-au referit critic mai multi specialisti. Epidemiologii Thomas Jefferson in Der Spiegel, W. Wodarg in cadrul PACE precum si alti doctori si cercetatori din Germania sunt cele mai vizibile referinte. La noi in tara insusi seful Colegiului Medicilor, dr. Vasile Astarastoae, s-a referit critic la campania de vaccinare si la modul in care este dusa.
    Asadar, vedeti bine ca nu doar “mirenii”, profanii in ale medicinei, au o problema cu aceasta campanie de vaccinare, ci si varfuri ale lumii medicale.

    Acestea sunt doar cateva repere pentru obiectiile pe care noi le aducem campaniei de vaccinare in masa declansata in Romania la “instigarea” OMS. Sunt lucruri rationale, de bun simt, bazate pe informatii publice, disponibile oricui. La noi in tara autoritatile au ascuns totul. Insa accesul la informatie, si inca la informatie in surse externe, occidentale, nu a putut fi interzis.

    Asta in ceea ce priveste campania de vaccinare pentru gripa porcina.

    In ceea ce priveste vaccinarea in general, aici sunt probleme de alt nivel, insa cu multe legaturi cu cele spuse deja. Si vom lasa loc celor din bransa dvs. care critica modul in care se fac acestea. Atat spunem: cel mai recent scandal autohton legat de campaniile de vaccinare in masa se leaga de un vaccin contra TBC aplicat nou nascutilor EXPIRAT! Autoritatile sanitare au decis ca el sa fie folosit, desi se stia ca termenul a expirat. Cum sa pretinzi incredere fara limite in astfel de conditii?!

    Retineti asadar ca noi, “mireni”, suntem cei afectati direct de aceste campanii. Noi si copiii nostrii. Asadar avem tot dreptul si datoria sa stim cu exactitate ce se injecteaza in organismul nostru si sa alegem liber daca vrem sau nu acest lucru.

    PS: datorita unor probleme tehnice cu serverul, e posibil ca publicarea unor comentarii sa inregistreze oarecari intarzieri.

  7. @ Dr.Mircea Panait

    Draga semenule ce ai jurat ,

    Multumim pentru “admiratia” fata de pathosul nostru, adica emotiile noastre de sympathetic pity in care se gaseste medicina actuala si medicii “re-designed” (io am vrut sa scriu brainwashed dar mi s-a atras atentia ca noua denumire este re-designed)

    Multumim si pentru scurta prezentare a unei istorii oficiale a medicinei si practicilor de vaccinare. Este atat de asemanatoare cu ‘review”-urile comuniste incat te induioseaza de-a dreptul.

    Este uimitor cum medicii – atat de dispretuitori referitor la ceea ce poate sau nu sa inteleaga cineva in lipsa studiilor medicale – isi fundamenteaza intreaga filozofie si experienta pe teoriile unui chimist cu largi cunostinte de fizica. Ok .. putem spune ca este parintele stereochimiei.Despre Pasteur vorbeam. Chiar este. In rest, teoriile legate de germeni erau mai vechi ( a se vedea Henle , Bassi etc) si, daca ar fi sa-l credem pe Geison care a primit copii dupa notitele de laborator ale lui Pasteur,ar trebui sa vorbim despre “Deceptia [numita] Pasteur”.

    Este uimitor cum medicii nu spun nimic despre ANTOINE BÉCHAMP desi, spre deosebire de Pasteur, era chiar calificat ( din punctul de vedere al medicilor care se tin cu nasul pe sus 😀 ). Monsieur Bechamp, cunoscut cam asa:
    Professor Pierre Jaques Antoine Bechamp, Chevalier of the Legion of Honour; Commander of the Rose of Brazil; Officer of Public Instruction; Master of Pharmacy; Doctor of Science; Doctor of Medicine; Professor of Medical Chemistry and Pharmacy, Faculty of Medicine, Montpellier; Fellow and Professor of Physics and of Toxicology Higher School of Pharmacy, Strasbourg; Professor Chemistry, Strasbourg; Member of the Imperial Academy of Medicine of France and the Society of Pharmacy of Paris; Member of the Agricultural Society of Mulhouse for the discovery of manufacturing process of aniline; Silver Medallist of the Committee of Historic works and of Learned Societies, for discoveries in wine production; Professor of Biological Chemistry and Dean of the Faculty of Medicine of Lille. (Bechamp or Pasteur? A Lost Chapter in the History of Biology (1923) by E. Douglas Hurne http://www.healthresearchbooks.com/pages/book_detail.php?pid=1102 )

    Este cu atat mai ciudat ca medicii romani NU citesc despre ANTOINE BÉCHAMP cu cat bechamp s-a format in scolile romanesti! A fost in colegiul Sava, i-a avut colegi pe Ion Ghica si C.A. Rosetti (doar ca exemplu ). Cel care i-a fost tutor si prof de franceza este J.A. Vaillant, adica primul care a numit Principatele … Romania! Gheorghe Polizu a fost coleg cu Bechamp, doar ca Bechamp s-a intors la Paris si Polizu a plecat la Berlin.

    Si Bechamp era doctor in medicina!!! (teza despre transformarea albuminoidelor in uree). Si membru de onoare al Academiei Romane din 1906.

    Sa ne intoarcem la (deceptia) Pasteur care a sustinut ca a fabricat vaccinul pentru antrax expunand bacilul la oxigen. Dar documentele din Biblioteca Nationala din Paris arata altceva, Pasteur a folosit metoda altcuiva … Dar .. era casatorit cu fata rectorului. Ar fi interesant de stiut, la acea vreme, cat conta nepotismul!

    Si Pasteur a mai avut o particularitate: era un catolic practicant si destul de infocat! Adica un mirean mai infocat.

    Dar sa ne uitam si la poezia dr. Jenner. Hmm…. ce fel de “descoperitor” este daca practica de inoculare era deja aplicata de arabi si a fost introdusa in Anglia in 1717? Epidemia din 1763 din Franta a fost atribuita inocularilor facute. Jenner a testat vaccinul .. doar ca nimeni nu mentioneaza faptul ca cei doi subiecti au murit la 21 de ani ( de tbc). Jenner face ce face, ParlamentulEnglez declara vaccinare obligatorie in 1853. In 1871 97.5% din populatie era vaccinata contra variolei. In perioada 1871 – 1880, rata de deces din cauza variolei a sarit de la 28 la 46 / 100.000 de locuitori. In perioada 1878 – 1898 zona Leicester renunta la vaccinare, investeste in igienizare si in urmatorii 20 de ani rata de mortalitate din cauza variolei este 1/3 din rata de mortalitate in randul populatiei vaccinate din armata. In 1898 in parlamentul englez, in urma tragediilor provocate de vaccinare ( au fost 14 volume de date care contestau valoarea vaccinarii), incepe procesul care a dus la stoparea vaccinarii obligatorii. Anglia opreste vaccinarea obligatorie in 1907, Olanda in 1928, Australia in 1925, SUA avea deja, in 1929, toate statele cu legislatie modificata, vaccinarea nu mai era obligatorie.

    Dar sa revenim la zilele noastre. Medicii si cercetatorii din zona medicala INCA au de raspuns la multe intrebari. Dar inainte de asta sa ne uitam un pic la ceea ce inseamna bias in studii
    http://www.plosmedicine.org/article/info:doi/10.1371/journal.pmed.0020124 As shown, the majority of modern biomedical research is operating in areas with very low pre- and post-study probability for true findings. ooops!
    – nu mai scriu despre ghostwriting si despre obiceiul companiilor farmaceutice de a ascunde datele negative pentru ca s-au scris mii si zeci de mii de pagini 9este adevarat, nu traduse in romana). Nu scriu eu pentru ca au scris altii; este un studiu foarte interesant, despre ceea ce apare in corespondenta interna a companiilor, adica idei despre cum sa ascunda mai bine ceea ce au descoperit in clinical trials.Studiul are si un nume interesant: “De la medicina bazata pe dovezi la medicina bazata pe marketing”(Bioethical Inquiry DOI 10.1007/s11673-010-9208-8)

    “There is growing pressure from outside the industry to provide access to all data resulting from clinical trials conducted by industry. Thus far, we have buried trials 15, 36 and 51 and are now considering COSTAR.
    The larger issue is how do we face the outside world when they begin to criticize us for supressing data. One could say our competitors indulge in this practice. However, until now, I believe we have been looked upon by the outside world favorably with regard to ethical behavior. We must decide if we wish to continue this distinction. The reporting of the COSTAR results will not be easy. We must find a way to diminish the negative findings. But in my opinion, we cannot hide them.”

    Cat de naiv sa fii sa crezi ca ascunderea datelor se face numai pentru medicamentele aplicabile in psihiatrie? CINE garanteaza ca acelasi lucru nu s-a intamplat si in cazul vaccinurilor?

    De ce Merck a refuzat cererea celor 13 oameni de stiinta germani de a revizui datele primare din studiile legate de Gardasil? Mai ales ca ceea ce au semnalat oamenii de stiinta germani era legat de inconsistenta cifrelor vanturate prin mass media si in baza carora s-au obtinut autorizatiile.

    De ce NICI UN PRODUCATOR DE VACCINURI nu a facut un studiu dublu orb control placebo pentru adjuvanti si pentru vaccinuri? sau, daca s-au facut, UNDE SUNT DATELE?

    Unde sunt studiile care sa compare populatiile COMPLET nevaccinate ( EXISTA!!) cu cele vaccinate? Din toate punctele de vedere, de la incidenta bolilor autoimune la cancer, mortalitate la copii sub 5 ani ( daaa .. in mod special in aceasta grupa de varsta, pentru ca ce a publicat OMS-ul corelat cu numarul de vaccinari “obligatorii” din fiecare tara arata o corelare infricosatoare .. creste numarul de vaccinari, creste si mortalitatea; pentru cine nu crede, sa puna mana sa coreleze cifrele).

    Astept cu nerabdare scuzele medicilor la adresa pacientilor legat de provocarea bolilor autoimune din cauza vaccinarilor, avand in vedere ultimele studii legate de suprapunerea intre proteomul viral si cel uman. Mai pe romaneste, dupa cum spun autorii studiilor, aceste efecte sunt inevitabile, avand in vedere gradul imens de suprapunere ( in jur de 90%) intre proteomul uman si cel al diversilor virusi (HPV-16, HIV, hep B, pojar, rubeola,polio etc etc). Adica virusii (sau fractiunile) folositi in vaccinuri, contin penta, hexa, hepta etc peptide care corespund unor peptide umane, responsabile de mielinizare ( adica de la vaccinare se pot dezvolta boli autoimune ce implica demielinizarea – ex scleroza multipla), spermatogeneza, etc. Daca r fi sa ne uitam NUMAI la suprapunerea peptidelor de la HPV-16 si proteomul uman .. iti cam vine sa o iei la goana. Nu ramane nimic sanatos dupa vaccinare. Depinde doar timpul de declansare.

    Hmm … un medic poate fi medic pentru ca are o diploma, iar juramantul este o vesnica interpretare a unor compromisuri considerate deja ca fiind a doua natura. Si-i iertam pentru ca noi credem in iertare.

    Dar exista medici care sunt medici pentru ca respecta juramantul pe care l-au facut, fie el in varianta GEneva (1975) sau in varianta sa originala. Pentru ei cuvantul este sfant. Este cuvantul lor. Oricine le poate lua orice, dar nu cuvantul! Pe acesti medici ii cinstim.

    Domnule doctor, va felicit pentru diploma de medic. Si pentru memoria antrenata. Si pentru bunele relatii cu marile companii farmaceutice. Si atat.

    PS Ar fi interesant sa aflam public cati angajati din Matei Bals s-au vaccinat A/H1N1 si cati nu. Pe surse ( aka discutii intre prieteni) stim. Si sunt foarte putini.

    Ar fi interesant sa scrieti un articol despre medicul Emanuel Revici si cercetarile sale, cenzura de care s-a lovit din partea jurnalelor stiintifice si despre cum a luat cineva premiul Nobel pe ideile lui. Dupa aceea mai vorbim despre medicina. Cea adevarata, care vindeca.

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REVINE EPIDEMIA DE MINCIUNA PORCINA?/FMI dauneaza grav Sanatatii/ LA CE TRAGEDII POATE DUCE DEPENDENTA DE FACEBOOK/ Statistici crunte privitoare la avort in New York si… Romania/ ESEU DESPRE DEZUMANIZARE/ Raport despre
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OFICIALII MINISTERULUI AGRICULTURII PROMOVEAZA AGRESIV ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC (OMG), CONSIDERANDU-LE ”VIITORUL OMENIRII”. Bulgaria le respinge… CUM FUNCTIONEAZA IDEOLOGIA PRO-OMG?/ Vaccinul Pandemrix contra grip
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Curtea Suprema din SUA decide ca parintii nu mai au dreptul de a da in judecata producatorii de vaccinuri. PRILEJ DE REFLECTIE SERIOASA ASUPRA MEGA-CAPCANEI CARE NI SE INTINDE ASTAZI, PRIN PROVOCAREA DISPERARII SI A REVOLTEI
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TRAIAN BASESCU A CERUT PERSONAL LUI OBAMA, DE URGENTA, VACCIN ANTI-GRIPAL H1N1
  12. Pingback: EXPERIMENTE MEDICALE HORROR PE OAMENI: ce au facut laboratoarele americane in Guatemala
  13. Pingback: Vaccinul impotriva GRIPEI PORCINE a dus la cresterea incidentelor de NARCOLEPSIE la copii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: STARE DE URGENTA LA NEW YORK SI COD ROSU IN EUROPA DIN CAUZA GRIPEI. Epidemie de… ISTERIE PROGRAMATA pentru VACCINARE IN MASA, DE URGENTA, INCLUSIV A BEBELUSILOR (!) si pentru profitul BIG PHARMA. Se pare ca e programata sa ajunga si la noi… -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare