SACRILEGIUL “DE GHEATA” DIN OGRADA IPS LAURENTIU/ Masoneria aniversata si glorificata pe toate canalele, Biserica infierata / NOI LANTURI DE LA STAPANII FINANTELOR LUMII, IN DRUMUL SPRE FALIMENT… (Stiri 21-24 ianuarie 2010)

24-01-2010 17 minute Sublinieri

… Noi dovezi despre FRAUDA GOGONATA a incalzirii globale / PSIHOZA TERORISTA pregateste un nou val Big Brother /LA DAVOS PE FATA DESPRE GUVERNAREA MONDIALA!

thumb_593_x_398_273216_220355_dsc_0030

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită vineri, pentru al patrulea an consecutiv. Ceremonia religioasă a fost oficiată de preoţi ai Bisericii Ortodoxe, Romano Catolice, Greco Catolice şi Evanghelice.

Ineditul lăcaş de cult este construit integral din cuburi de gheaţă şi zăpadă. În interior Biserica are bănci şi icoane sculpate în gheaţă, iar iluminatul este realizat cu ajutorul câtorva candelabre. Aici nu vor fi aprinse, în acelaşi timp, mai mult de două lumânări. În biserica pot sta în acelaşi timp 20-30 de persoane. După slujba de sfinţire, bisericuţa va putea găzdui diverse ceremonii religioase, programe de rugăciune, cununii sau botezuri. Biserica are caracter ecumenic, iar accesul este gratuit pentru orice vizitator, indiferent de religie.

Nota noastra:
Biserica de Gheata sfintitaPoate, oare, sa explice IPS Laurentiu Streza, episcopul locului, cine a dat binecuvantare preotului ortodox sa participe la aceasta mascarada care reprezinta nu doar un kitsch religios, ci un adevarat sacrilegiu, dar si ce inseamna biserica “cu caracter ecumenic”, cum anume au “sfintit” aceasta “biserica” un preot simplu ortodox (stiut fiind ca numai episcopul poate sfinti o biserica) impreuna cu niste slujitori ai unor “biserici” eretice, ce slujba anume s-a savarsit aici si dupa care canoane si dupa care randuieli ale Bisericii se vor savarsi Tainele Cununiei si Botezului?!

Este normal ca Biserica Ortodoxa Romana sa incuviinteze, ba chiar sa participe la o asemenea bataie de joc la adresa ideii de Biserica si sa vanda iluzii oamenilor ca acolo chiar ar exista un lacas de cult autentic, fara ca membrii Sfantului Sinod sa ofere vreo explicatie?!

De unde aflam ca IPS Teofan si, prin el, Arhiepiscopia Iasului, nu a participat la Saptamana de rugaciune ecumenista! Cinste lui! Aceeasi situatie, din cate stim, si la Cluj, si la Baia-Mare, si la Constanta.

in rugaciuneCrestinii catolici celebreaza in aceasta saptamana Octava de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor. Iasul (!?), zona care cunoaste o lunga si bogata traditie (sic!) in acest sens, a organizat [poate romano-catolicii au organizat] zilnic celebrari si rugaciuni in diferite biserici si capele din oras. “Avand in vedere impasul pe care il cunoaste, momentan, dialogul cu Biserica sora, Biserica Ortodoxa, comunitatile catolice vor continua, cu acelasi zel, rugaciunea pentru unitatea crestinilor. Tocmai de aceea, conform programului propus de Preasfintitul Petru Gherghel, episcop de Iasi, in fiecare seara sunt asteptati cat mai multi credinciosi si (nu numai catolici), la aceste celebrari (?!)“, a spus pr. Cornel Cadar, din cadrul Diecezei de Iasi a Episcopiei Romano-Catolice.

patriarhul-irineu-5Mai multe detalii a oferit părintele Boian Alexandrovici, parohul bisericii din Malainița, pentru Radio TRINITAS: „Noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe, după cum a anunţat radio – televiziunea Serbiei, este episcopul Irineu de Niš, care este un om mai în vârstă, are 80 de ani. Acesta este un tradiţionalist şi ca episcop al Niš-ului s-a arătat un bun arhiereu”.

“Votul apostolic” l-a ales pe Preasfinţitul Irineu Gavrilovica, Episcop de Nis, ca să fie cel de-al 45-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Sarbe. Aceasta procedura a aratat inca o data ca Dumnezeu este Cel care trebuie sa aiba ultimul cuvant in chestiunile bisericesti.

Acest episcop nici macar nu era socotit intre episcopii cu cele mai mari sanse de a ajunge in faza a doua a alegerilor, adica la extragerea plicului cu numele viitorului patriarh din Sfanta Evanghelie; aşa cum era Mitropolitul Amfilohie de Muntenegru şi Litoral, Episcopul Vasilie de Zvornik şi Tuzla, Episcopul Irineu de Bačka şi Episcopul Grigorie de Zahumlje şi Herţegovina.

De asemenea, acest episcop are si o varsta venerabila, de 80 de ani, ceea ce inseamna ca este posibil sa nu stea foarte mult pe tronul patriarhal, insa judecata lui Dumnezeu este uneori diferită de cea a omenilor. Iarasi, Patriarhul Pavel a avut 95 de ani cand a adormit in Domnul…

Am sperat si voi spera in continuare ca si biserica noastra va adopta “votul apostolic” ca procedura de alegere pentru tronul patriarhal si mitropolitan (macar)… din aceleasi considerente care au stat la baza adoptarii acestei proceduri si de catre biserica sarbeasca. Mai sunt si alte argumente in acest sens, insa nu am sa dezvolt aici aceasta idee, poate cu alta ocazie.

Ce este interesant cu privire la acest episcop e felul cum este prezentat de catre media internationala, drept rezultatul de compromis al unui conflict intre cele doua parti influente in biserica sarbeasca, cea conservatoare si cea liberala. (…)

Încă de la instalarea noului ministru al Educaţiei,Daniel Funeriu, am aflat că acesta este un furibund adversar al Bisericii.Omul este oripilat că se predă religia în şcoală şi că simboluri ale credinţei creştine sînt afişate în locuri publice. De cînd e ministru nu mai e aşa vehement şi caută căi mai diplomatice de a-şi impune programul, care urmăreşte inclusiv eliminarea religiei din şcoli. În urmăPDL - LANSARE PROGRAM EDUCATIE cu puţin timp, el a declarat că, pentru a reduce locurile de muncă din sistemul de învăţământ, propune renunţarea la profesorii care predau materiile opţionale – materii între care, aţi ghicit, se află şi religia.

Deunăzi, a fost postată pe You Tube intervenţia lui Daniel Funeriu la o şedinţă, din martie 2009, a Parlamentul Europei, unde participa în calitate de parlamentar – latura creştin democrată, of course. Mesajul sau principal vis-a-vis de subiectul ştiinţă-religie este că ştiinţa nu trebuie să interfereze cu religia, căci ştiinţa se adresează progresului; că atunci cînd societăţile umane au luat decizii bazate pe evidenţe logice, aceste societăţi au făcut alegeri bune. Susţine că trebuie pusă “o amprentă la nivelul umanităţii” (?!) prin promovarea “conceptului de libertate a minţii”.

Şi omul ăsta reprezintă în guvern un partid care se pretinde de dreapta – şi care mai nou vrea să-şi asume integral doctrina creştin-democrată.

Reproduc mai jos un articol deosebit de interesant, postat astăzi de Cristian Geambaşu. Din câte ştiu, este singurul comentariu publicat în ţară despre modul în care un regizor homosexual, Alejandro Amenabar, falsifică istoria şi ne pângăreşte sfinţii în ultimul său film, “Agora”. Iată cum sună prezentarea oficială a filmului care a avut premiera alaltăieri:

“Agora descrie Egiptul antic aflat în secolul 4 după Hristos, unde faimoasa astrologă, filosoafă şi învăţată Hypatia (Rachel Weisz) din Alexandria le împărtăşeşte discipolilor ei din cunoştinţele sacre egiptene. Viaţa poporului egiptean se schimbă însa pentru totdeauna atunci când Egiptul intră sub dominaţia Imperiului Roman, iar soldaţii sosiţi de la Roma dărâmă statuile idolilor păgâni şi templele închinate acestora pentru a implementa religia creştină. Luptându-se cu disperare să salveze vechile valori ale lumii egiptene antice şi mai cu seamă comoara de învăţătură conţinută de celebra bibliotecă din Alexandria, Hypatia este ajutată de către credinciosul ei sclav Davus (Max Minghella), care este prins în capcana între iubirea faţă de frumoasa lui stăpână şi oportunitatea de a-şi redobândi libertatea prin intermediul creştinismului”.

Pare un film bun, nu?

Dar e la modă un nou sport printre mulţi intelectuali de vază ai timpurilor noastre. E în trend să te declari laic. Ori liber cugetător. Deschis la minte. În viziunea dînşilor, a noilor Hypaţi, morala creştină e ceva expirat. E ceva care pune piedici minţilor curajoase şi libertine. Acel ceva trebuie combătut. La treabă! Drumul spre Sodoma şi Gomora a fost pietruit, iar acum e în curs de asfaltare.

***

image008

Din toata presa aflam in aceste zile, la  ceas de mare aniversare satanica, despre cat de buna si frumoasa e Masoneria si, pe de alta parte, despre cat rau a facut si face… Biserica poporului roman. Isi dau concursul si alti figuranti care isi fac un rost batand cuie in palmele Mantuitorului si facand o propaganda pe fata, desantata organizatiei internationale anticrestine:

 • Jurnalul National:

Aniversarea masoneriei albastre în epoca flăcării violet

După acest sobru preludiu academic, festivitatea aniversară thumb_397_x_298_0-112122-orientulpropriu-zisă a umplut sâmbătă dimineaţa uriaşa sală “Alexandru Ioan Cuza” de la Palatul Parlamentului. Prilej rar pentru invitaţii neiniţiaţi să observe nu elemente de ritual, ci de simbolistică şi protocol masonic. În ţinută de ceremonie, membrii Marelui Consiliu s-au aşezat la “Orient”, pe scena care domina sala. Tot aici au fost conduşi, trecând pe sub spadele încrucişate ale gărzii de onoare, conducătorii riturilor de perfecţie (Scoţian Antic şi Acceptat, York şi Memphis), Marele Maestru al MLNR şi şefii numeroaselor delegaţii masonice sosite din străinătate. Singurii profani acceptaţi la Orient sunt şefii de stat, foşti sau actuali. Dar numai Emil Constantinescu a onorat invitaţia adresată de conducerea Marii Loje tuturor conducătorilor României, începând cu Regele Mihai şi terminând cu Traian Băsescu.Majestatea Sa a transmis adunării un scurt mesaj de felicitare. Ceilalţi au preferat tăcerea. (…)

A fost prezent, însă, primarul Sorin Oprescu, selectat, cică, mai ales pentru cariera sa medicală. Nu s-au temut de prejudecăţile antimasonice nici Radu Câmpeanu şi Zoe Petre, sau finanţiştii Mugur Isărescu şi Mihai Tănăsescu. Guvernatorul Băncii Naţionale a fost întâmpinat cu aplauze entuziaste. Foarte comentată a fost prezenţa lui Adrian Năstase, dar mai ales faptul că el nu s-a aflat printre cei 18 omagiaţi de MLNR, deşi în timpul mandatului său de premier, francmasoneria a fost declarată organizaţie de interes public.(…)

Elite şi modele
Din zona ştiinţelor şi artelor au fost nominalizaţi marii actori Radu Beligan şi Ion Lucian, pictorii Viorel Mărginean şi Ştefan Câlţia, scriitoarea Ioana Ieronim sau tânărul violonist Alexandru Tomescu, academicienii Ionel Haiduc şi Eugen Simion, dr Monica Pop, directoarea Spitalului de oftalmologie Bucureşti şi Dumitru Prunariu, care se pregăteşte să preia în iunie preşedinţia Comitetului ONU pentru Utilizarea Paşnică a Spaţiului Extra-Atmosferic.

A fost Cuza-Vodă francmason?

thumb_422_x_298_0-112111-a.i.cuzaUrmare a războiului Crimeii s-a dorit o zonă tampon care să stăvilească expansiunea Rusiei în Europa.Un «bulevard» era termenul de-atunci pentru teritoriul Moldovei şi Ţării Româneşti, unite şi (în limbaj actual) modernizate. În acelaşi scop ni s-au restituit şi cele trei judeţe din sudul Basarabiei – Cahul, Ismail şi Bolgrad. […] Unirea a avut o priză mare. Toţi vedeau în ea o cheie. A fost ca aderarea la Uniunea Europeană. Era o naţiune – şi nu o populaţie – care s-a implicat la vârf între anii 1857- 1962. Prin Cuza s-a ajuns la reformă şi modernizare.“[…] La Paris sunt arhivele a 400 de loji masonice iar eu am cercetat dosarele a 80. I-am găsit pe Rosetti, pe Brătianu, pe mulţi dintre paşoptişti. Pe Cuza, încă nu. Căci nu-i exclus să fi fost şi Cuza mason. […] Aproape toţi paşoptiştii au fost legaţi însă de francmasonerie. Aici au învăţat regulile democraţiei şi au stabilit relaţii utile pentru toată viaţa. Pentru ei şi pentru ţară. Relaţiile cu masonii s-au dovedit utile şi Unirii din 1918. La Conferinţa de Pace din 1919, Alexandru Vaida-Voevod (întâi şeful delegaţiei Transilvaniei, apoi al delegaţiei României şi prim-ministru după retragerea lui Brătianu) şi-a dat seama că are nevoie de sprijin mason. S-a sfătuit cu Ionel Brătianu, apoi cu Maniu. Cu dezlegarea lor, a luat legătura cu Loja «Ernest Renan» alcătuită în principal din jurnalişti. Nu întâmplător a ales-o. A intrat în ea cu toată delegaţia transilvană şi cu Ion Pillat, omul de legătură şi nepotul lui Brătianu.

Foarte frumos! Bravo. Ar trebui sa corelam iesirile de genul asta cu ofensiva majora,oficiala a masoneriei in estul Europei. Nu mi-a venit sa cred ce am auzit azi la postul national de radio (SRR) la care cu totii suntem contributori, contribuabili. Mai intai un reportaj amplu despre cat de benefica e franc-masoneria in istoria umanitatii, cata libertate a adus spiritului uman etc,etc., si cat de gresit si de distorsionat percepem noi, batutii in cap de est-europeni, marile beneficii pe care le-a adus mentalitatea masonca lumii; apoi un interviu de juma’ de ora cu unul din maharii unei Mari loji de prin SUA care a venit sa ne dea lectii de gandire libera si progresista, si care va tine si o comunicare pe la Academia Romana sau asa ceva. Incredibil! Si totul la cel mai important radio jurnal al zilei (la 18.00) la cel mai ascultat post de radio din tara! Astia o se le puna creierii pe bigudiuri nu numai prostimii ci si asa-zisilor intelectuali si academicieni. Nu pot sa cred! Sa plang sau sa ma rog…?

*

 • Adevarul, ziar cu agenda vadit inscrisa pe linia politicii organizatiei aniversate despre care am relatat anterior, reia 2d6f5b24d850d083e4e06e9c2c4c247dsi el o campanie veninoasa fata de Biserica si preotime. Multe dialoguri au un caracter neverosimil, cu replici care par scrise fortat, nespontane. Iar cei intervievati nu sunt deloc genul de seminaristi care sa fi dat la facultate de dragul de a fi preoti, ci mai degraba de dragul carierei, al banilor, al unei vieti confortabile. Pai special pentru acestia a si fost creat sistemul “pile, relatii, spaga”. Pentru ca ei fac “teologia” lui Mamona, nu teologia Dumnezeului cel Viu. Nu negam problemele si chiar si mafia legata de distribuirea locurilor din parohii, dar aceste “dezvaluiri” contin o atitudine nihilista de la bun inceput, incercandu-se sa se induca ideea ca asta ar fi singura realitate si ca toti preotii sunt corupti. De fapt, realitatea e mult mai prozaica – similar altor domenii (drept, medicina, educatie etc.) s-au construit o serie de retele clientelare care merg pe sistemul “pile, relatii, spaga”. Paralel cu aceste retele, exista insa “reteaua” randuielilor lui Dumnezeu, care isi pune intotdeauna oamenii Sai acolo unde vrea El, nu acolo unde ii vor oamenii.

Teologia: credinţă sau şpagă. Cât costă o parohie în România

Student la Teologie: “Biserica nu este decât o industrie care încearcă să păstreze fraierii care cotizează”

Student la Teologie: „Dacă nu ai pile în preoţie, eşti ratat. Şi aici e mafie cât cuprinde”

(si inca multe altele…)

Si doua replici ale Patriarhiei:

 • Basilica:

Drept la replică

DREPT LA REPLICĂ – INSINUĂRI GRATUITE

 • Hotnews:

Raspunsuri ale Bisericii in privinta actelor electronice

VIDEO Japonia: Calugarii canta hip-hop si servesc bautura pentru a atrage tinerii la budism

***

debt_cartoon_lg

 • Gandul:

FMI pune noi condiţii României pentru a-i da miliardele de euro de care are nevoie. Fondul spune că nu sunt „radicale”, Vlădescu nu vrea să le facă publice

România are toate şansele să primescă cele două tranşe de la FMI, de 2,3 miliarde de euro, deblocate de ieşirea din anul electoral 2009 şi de adoptarea bugetului pe anul în curs. Condiţiile în care Fondul va acorda statului şi BNR miliardele de euro vor fi însă, cel mai probabil, schimbate. Întrebat care ar putea fi aceste modificări, şeful misiunii FMI la Bucureşti (care are loc în perioada 20-27 ianuarie), Jeffrey Franks, a răspuns evaziv. “Nu sunt iniţiative radicale, dar continuăm să evaluăm care sunt nevoile şi care sunt mijloacele prin care putea rezolva acele nevoi. Ne uităm la implementarea şi modificarea unor măsuri, dacă sunt necesare, dar ne uităm totodată şi în zonele în care s-a înregistrat progres“, a spus el, precizând că acest lucru “nu înseamnă că vom modifica neapărat ţintele”. La rândul său, cel care a deschis pentru prima dată acest subiect, ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu, s-a mulţumit să precizeze, după ce a declarat public că a primit o scrisoare de la Fond în care se vorbeşte despre noi măsuri în acordul de aproape 20 de miliarde de euro, doar că nu face public conţinutul scrisorii, deoarece discuţiile asupra ei încă nu s-au finalizat.

Profitul Goldman Sachs creşte de şase ori. Obama anunţă că americanii „nu vor mai fi ţinuţi ostatici de bănci prea mari pentru a da faliment”

 • Saccsiv:

OBAMA si PAUL VOLCKER continua „atacul” impotriva BANCILOR

Evreul JOSEPH STIGLITZ: SUA NU E CAPITALISTA culmea este ca economistul laureat al premiului Nobel pare ca descrie foarte corect marea problema a SUA din acest moment – adica faptul ca procesul de etatizare/colectivizare a facut ca economia de piata sa dispara de acolo. Pare, pentru ca, desi descrie corect, trage concluziile in cu totul alta directie, anume, cea de care a apartinut intotdeauna – e nevoie de mai multa reglementare, deci, de mai mult stat, de mega-reforme. Logic, nu? Cu alte cuvinte, pentru ca vechea lume era mai buna, avem nevoie neaparat de o noua lume (si mai) noua!

obama_on_crisisStraturi de manageri ai banilor care nu suportă greul pierderilor, dar scapă cu mari plăţi din dividende atunci când lucrurile merg bine, au transformat economia SUA într-un tip de “capitalism ersatz” (germ. ersatz = substitut, inlocuitor), după cum a declarat marţi pentru CNBC Joseph Stiglitz, profesor la Universitatea din Columbia şi laureat al premiului Nobel. „O foarte mare parte dintre oameni nu îşi gestionează banii în mod individual”, a spus Stiglitz. În capitalismul de stil vechi, de secol XIX, aveam propria mea companie, dacă făceam o greşeală, suportam consecinţele”. „Astăzi, în (cele mai) multe companii de mari dimensiuni găseşti manageri care, atunci când lucrurile merg bine, primesc foarte mulţi bani. Când lucrurile nu merg bine, acţionarii sunt cei care suportă costurile”, spune el. Chiar şi mai rău, cei care dau banii pentru companii sunt entităţi precum fondurile de pensii care gestionează banii în numele altor oameni, deci există „straturi şi straturi de costuri de agenţie”, a spus Stiglitz. Este un sistem unde „socializezi pierderile şi privatizezi câştigurile”, ceea ce nu este capitalism, spune el. “Există un risc moral peste tot”, adaugă el.

Nevoia de reguli mai bune şi arbitri mai buni

Stiglitz accentuează faptul că el crede cu convingere în economiile de piaţă, dar adaugă că „dacă nu ai regulile potrivite şi arbitrii potriviţi, jocul nu funcţionează”.

FRANTA va fi cea mai mare economie care va aplica un IMPOZIT DIRECT PE CARBON

Măsurile pe care Obama intenţionează să le ia în perioada imediat următoare vor marca(în cazul în care vor fi adoptate) începutul unei noi ere. Dacă este adevărat ceea ce a fost anunţat, Obama intenţionează să limiteze strict dimensiunile pe care le poate avea o bancă, precum şi domeniul de activitate.

 • EvZ:

Lecţia Greciei: cum ajunge o ţară în faliment

[…] Editorialistul Nikos Xydakis scrie şi el că “vechea Grecie este falimentară”. Tonul nu e însa unul pesimist: “În loc să-i aşteptăm pe alţii să ne decidă soarta, ar trebuie să încetăm cu lamentărileGREECE-ECONOMY-FINANCE şi cu acuzele. Nicio discuţie de cafenea nu ne va rezolva problemele. Noi, ca societate, trebuie să ne revenim din şoc. Modelul pe care l-am folosit până acum pentru organizarea vieţii publice nu mai funcţionează. Dacă vrem ca Grecia să depăşească această provocare mamut, trebuie să ne reinventăm”. Athens News, principala publicaţie de limăa engleză de la Atena, scria ieri cu majuscule pe prima pagina “Adaptarea la realitate”, notând că traditia socio-politică a ţării este muribundă. Noua Grecie încearcă să respire pentru prima oară.

Tragedia greacă ameninţă cu un bis în România | MULTIMEDIA

Cu un deficit bugetar imens şi un guvern socialist obligat să se comporte precum unul ultra-liberal, Grecia este pusa faţă în faţă cu cea mai teribilă criză din ultimele două decenii. Cum au ajuns grecii aici este o întrebare care poate da frisoane României. Tragedia poate fi jucată, în curând, şi la Bucureşti. Cifrele sunt importante şi seci. Grecia are un deficit bugetar de aproape 13%, o rată a şomajului urcând cu paşi mari spre 20% şi un plan cât o speranţă firavă. Cele 1000 de zile de patimi, scria săptămâna aceasta presa occidentală, referindu-se la planul guvernului de la Atena de a aduce actualul deficit sub pragul de 3%, până în 2012. Pentru greci, asta înseamnă mai puţini bani în sistemul de asigurări sociale, mai puţini bani pentru sectorul public, tăierea subvenţiilor şi a investiţiilor în infrastructură. Criza globală care afectează de aproape doi ani de zile economiile mondiale are puţin de-a face cu situaţia dezastruoasă a Greciei.

0-46106-img_7318Cea de-a 40-a ediţie a Forumului Economic de la Davos îşi va deschide lucrările pe data de 27 ianuarie, pe fondul unei crize care încă nu s-a terminat. Ieri a avut loc conferinţa de presă care precede lucrările reuniunii, conferinţă la care CEO-ul Forumului de la Davos a prezentat principalele teme ce se vor afla pe agenda participanţilor. Tema principală a summit-ului de la Davos este “îmbunătăţirea stării planetei:regândirea, remodelarea şi reconstruirea acesteia” spune Klaus Schwab, care a ţinut să precizeze că lumea post-criză este fundamental schimbată. “Cele 2.500 de personalităţi care vor participa la reuniunea de la Davos, dintre care 1.400 de şefi de companii şi experţi, vor încerca să găsească idei şi soluţii pentru ca drama financiară începută în toamna lui 2008 să nu se mai repede niciodată” scriu jurnaliştii cotidianului elveţian “Le Temps”, care adaugă faptul că guvernarea mondială va fi unul dintre punctele importante de discuţie. Summit-ul va fi deschis cu un discurs ţinut de preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi va fi prezidat de Josef Ackermann, CEO-ul Deutsche Bank.

Germania va găzdui, în luna mai, la Berlin, o reuniune G20 care va aborda în principal problema reformei reglementării sistemului financiar, în urma noilor propuneri înaintate de autorităţile din Statele Unite în acest sens, potrivit unui reprezentant al ministerului german al Finanţelor. Totodată, ministrul Finanţelor de la Berlin, Wolfgang Schaeuble, a declarat într-un interviu pentru ziarul Welt am Sonntag că propunerile lansate în această săptămână de preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, au crescut şansele ca liderii G20 să ajungă la un acord internaţional pe tema reglementării băncilor. Este important să nu ne relaxăm acum eforturile pe plan internaţional. Vom aduce şi idei proprii la această dezbatere”, a arătat el. Scopul reuniunii ar fi accelerarea coordonării din interiorul Grupului celor mai mari 20 de economii dezvoltate şi emergente ale lumii, potrivit Der Spiegel.

***

eu nazi flag

UE este o “republică aristocratică” ce ar trebui “puţin democratizată“, a spus preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, într-un interviu pentru presa din Cehia, citat de Mediafax. Kaczynski a acuzat Franţa, Germania şi Marea Britanie că iau deciziile singure, apreciind că “procesul real de luare a hotărârilor ar trebui să mai evolueze“. “Trebuie să ne luptăm ca Tratatul de la Lisabona să nu fie considerat o constituţie, deoarece constituţia este a unui stat, iar UE nu este un stat“, a subliniat preşedintele polonez.

Ben Laden revendică tentativa de atac din ziua de Crăciun – VIDEO

Mesajul lui Osama ben Laden ar putea anunţa noi atacuri în următorul an – VIDEO

Echipa Angliei la Cupa Mondială ar putea fi ţinta unui atac terorist

În lume – “atentat dejucat” la Detroit, în ziua de Crăciun. Nigerianul arestat, fiu de miliardar, era mai speriat decât pasagerii care puseseră mâna pe el. Oricum, un motiv foarte bun pentru o nouă ofensivă în Yemen, unde (curată coincidenţă) atacurile “islamiste” cunosc o rescaner-aeroport.dmcrudescenţă, chiar asupra unor obiective (diplomatice) occidentale (oare cine dă bani şi arme acestor grupuri?? – monarhiile din Golf, aliate ale SUA? Rusia şi China? mă îndoiesc…), dar mai ales pentru a introduce scannere pe marile aeroporturi americane, în ciuda protestelor organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului. Comedia terorismului inventat şi susţinut financiar din Vest continuă şi în Europa. La Toledo are loc conferinţa miniştrilor europeni de interne, pentru a studia cererea Washingtonului, ca pe toate marile aeroporturi europene care au curse cu destinaţia SUA să fie introduse astfel de scannere, care încalcă în mod flagrant dreptul la intimitate al persoanei. Încă un pas spre lumea Orwelliană.

În ceea ce priveşte cutremurul din Haiti, teoria conspiraţiei ne spune, prin gura lui Chavez, lucruri în legătură cu care mulţi ne pusesem deja întrebări. Hugo acuză SUA de producerea cutremurului. Fără a cădea în paranoia Chavistă, este de remarcat că atât cutremurul din Indonezia, din decembrie 2004, cât şi acesta de acum (declanşat la mică adâncime, ceea ce a făcut să nu fie afectat decât statul haitian, nu şi Republica Dominicană, care, situată pe aceeaşi insulă, abia l-a resimţit) au făcut un număr mare de victime, pentru că au lovit regiuni cu clădiri ridicate cum a dat Dumnezeu. Având în vedere că aceste zone sunt printre cele mai prolifice din lume, ne poate duce gândul la toate zvonurile privind încercările de reducere a populaţiei Terrei (vezi şi gripele de provenienţă zis animalieră, sau SIDA şi Ebola, pentru care sunt făcute vinovate nu ştiu ce maimuţe amârâte).

 • Mediafax:

Cutremurul din Haiti s-a soldat cu moartea a peste 112.000 de persoane – VIDEO

The Lancet: Eforturile umanitare în Haiti, marcate de tacticile corporatiste ale marilor agenţii – VIDEO

Guvernul francez vrea să interzică transportul în comun femeilor care poartă burka

Varallo, singurul oraş italian care a interzis purtarea vălului musulman integral

*

intenet_addiction512x288

Atenţie mare la medicamentele pentru slăbit. Trei astfel de produse, interzise în Uniunea Europeană, pot fi cumpărate însă fără probleme din farmaciile româneşti. Vorbim de Reductil, Lindaxa sau Minimacin. Ele conţin sibutramină, o substanţă care creşte riscul de atac cerebral sau infarct. Avertismentul a ajuns şi în ţara noastră, dar este ignorat. Reporterul Realitatea TV a cumpărat Reductil cu camera ascunsă.

Petronela P., în vârstă de 40 de ani, asistentă medicală de pediatrie la un spital din Focşani, şi copilul ei nenăscut au murit la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie “Buna Vestire” din Galaţi, la 8 noiembrie 2009, chiar de Sfinţii Mihail şi Gavriil. I-a fost administrat “Cytotec”, un medicament deosebit de peri­culos prin efectele secundare pe care le are, pentru a-i declanşa naşterea, deşi în prospectul original se scrie clar: “Interzis femeilor gravide”. Medicamentul este interzis pe teritoriul României şi nu este autorizat nici de Agenţia Europeană a Medicamentului.

*

006C0106LL

 • Hotnews:

VIDEO Incalzirea globala, la Festivalul Sundance: Un regizor irlandezo-american ridica problema refugiatilor climatici

NASA: Ultimul deceniu a fost cel mai cald din istoria moderna a masuratorilor temperaturilor

Waylon Lewis, un jurnalist american, a făcut vâlvă în SUA pentru declaraţia că Avatar recrutează eco-terorişti. “Am văzut filmul ca o eco-propagandă pură lansată pentru a coincide cu conferinţa ONU pentru climat de la Copenhaga (…) Avatar şi Copenhaga au succes întrucât fac parte din veşnica propagandă care spune să salvăm planeta de mine şi de tine, nişte oameni răi ce suntem. Aşa cum Avatar este un SF, aşa şi declaraţia că omenirea a cauzat încălzirea globală este o fraudă. Dar amândouă supravieţuiesc“, a scris Lewis.

 • Gandul:

Previziunile privind topirea gheţarilor din Himalaya până în 2035 – “o regretabilă eroare”

cover01-01Indianul Rajendra Pachauri, şeful Grupului interguvernamental de experţi în evoluţia climei (GIEC), a recunoscut oficial, sâmbătă, că previziunile privind topirea gheţarilor din Himalaya până în 2035 au reprezentat “o regretabilă eroare”, precizând însă că nu va demisiona din acest motiv. Potrivit AFP, în 2007, în cel de-al patrulea raport al său, care i-a adus Nobelul pentru Pace, GIEC a estimat că gheţarii din Himalaya se vor topi mai repede decât alte formaţiuni similare din lume şiar putea să dispară până în 2035 sau chiar mai repede“. Raportul făcea referire la rate de retragere şi la o dată de dispariţie a gheţarilor din Himalaya nefondate”, a anunţat grupul de experţi ONU săptămâna aceasta. Sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Pachauri a apreciat că această “regretabilă eroare” a provenit de la “proceduri care nu au fost executate corect”. “Nu voi demisiona. S-a produs o eroare, însă ne vom asigura că, în viitoarele noastre rapoarte, va exista o mai mare coerenţă”, a spus el.

Experţii ONU au susţinut eronat că amploarea uraganelor a crescut odată cu creşterea temperaturii atmosferice, în baza unei lucrări încă nepublicate şi în care, la momentul apariţiei, se afirma că “nu există suficiente dovezi în acest sens”

Continua implozia a ceea ce a fost numita, de unii, image-2009-09-4-6111110-46-dragos-paul-aligica“ipoteza incalzirii globale antropogenice”, de altii, „mega-escrocheria incalzirii globale”. Place sau nu, acestea sunt faptele: de o vreme, noi dezvaluiri, scuze si retractari apar regulat la suprafata cu privire la erori, manipulari si falsificari facute de cele mai multe ori cu buna stiinta de tabara alarmista – producatoarea si beneficiara propagandei ecologismului politizat si apoi transformat intr-un business rentabil. De ce insistam atat pe aceasta problema? Pana la urma, se pare ca escrocheria este pe cale sa colapseze. De ce ne-am pune in calea oprobiului fanaticilor adepti ai religiei incalzirii globale, victime mai mult sau mai putin inocente ale propagandei alarmiste? De ce sa ne mai pierdem timpul cu credintele lor bizare, cu atat mai ciudate cu cat se revendica – cu un fanatism feroce – exact de la „spiritul stiintific?”

Din trei motive:

(1) Este un caz de o importanta istorica si o lectie fara precedent de malpraxis stiintific si de folosire abuziva a autoritatii stiintifice.

(2) Este un caz paradigmatic despre modul in care ideologia poate incaleca stiinta, strunind-o in directia politica favorita si favorabila unor elite politice, intelectuale si mediatice lipsite de scrupule.

(3) Este un caz unic in istorie de constructie a unui intreg imperiu economic bazat pe specularea si marketingul temerilor, credulitatii si bunavointei umane, sub pretextul unei ipoteze stiintifice. Pe scurt, este un caz din care toti avem cate ceva de invatat. Si trebuie sa invatam. Caci, istoria, asa cum stim, are obiceiul sa se repete. […]

Concluzii

In trecut Rajendra Pachauri, presedintele IPCC, s-a referit la criticile cu privire la afirmatia despre ghetarii din Himalaya ca fiind “stiinta voodoo” atacand pe cei ce nu se aliniaza “consensului oamenilor de stiinta”. Alarmistii, o stim de mult, au tupeu. Azi omul isi cere scuze si retracteaza. Dar nu despre impostura acestui individ este vorba acum. Lectia este alta.

Milioane de oameni au auzit povestea cu ghetarii din Himalaya si altele ca ea, de nenumarate si nenumarate ori. Multi au votat in functie de astfel de “informatii factuale”. Multi au donat bani sau au fost de acord cu alocarea de importante fonduri bugetare pornind de la aceste informatii. Multi au luat decizii de politica economica in functie de ele. Cati au auzit si vor auzi insa retractarile? Cati dintre cei speriati de povestea cu Himalaya vor mai afla si faptul ca totul a fost o escrocherie? Pana la urma, avem tot dreptul sa ne intrebam: Pana la urma, cate dintre miriadele de astfel de “afirmatii factuale” cu care suntem bombardati zilnic de alarmisti sunt construite in mod similar?

Nu este o intrebare lipsita de importanta. Caci, sa nu uitam, dezbaterea despre incalzirea globala nu este despre 0,5 sau 0, 8 grade in plus sau in minus in complexe si imperfecte masuratori globale ci este despre manipulare, impostura, politica, putere, prestigiu si… bani. Foarte multi bani.

PS Breaking News:

Scandalul GlacierGate se amplifica de la o zi la alta. Se pare ca Rajendra Pachauri, presedintele IPCC, a strans milioane de dolari pentru institutul sau din New Delhi, folosind povestea cu ghetarii ca pretext, desi stia ca totul e o minciuna. Lucrurile capata o turnura penala. Intrebare: Ce va face Comitetul Nobel in situatia asta?!

*

 • Hotnews:

Vasile Ghetau, directorul Centrului de Cercetari Demografice: Viitorul demografic al Europei este sumbru

China: Nu avem nevoie de lectii despre Internet de la SUA

***

afghan-war-1_1259192499

Secretarul american de stat Hillary Clinton şi şeful politicii externe a UE, Catherine Ashton, au promis că vor menţine presiunea pe Iran în privinţa programului său nuclear, subliniind că nu vor “ceda.” Clinton arăta că Iran încă se poate angaja în discuţii cu comunitatea internaţională, dar oferta nu va fi valabilă mereu. “Vom continua consultările noastre apropiate cu privire la următorii paşi ce să respecte abordarea noastră duală. Dar vreau să subliniez că nu vom ceda,” arăta şefa diplomaţiei americane.

 • Hotnews:

FOTOGALERIE Este bine sau nu ca Romania mai trimite inca 600 de militari in Afganistan? Bilantul negru din 2003 pana astazi: 11 morti

UPDATE: Intalnire Gitenstein-Baconschi: Ambasadorul american i-a multumit pentru decizia CSAT de suplimentare a trupelor romanesti in Afghanistan

Ministrul de externe de la Tiraspol: “Cerem Moscovei sa trimita 2400 de militari rusi si o escadrila de elicoptere in Transnistria”

Analist rus: Moldova trebuie sa aleaga intre granitele ei actuale si integrarea europeana

Baconschi: Romania respinge ideea unei natiuni si a unei limbi moldovenesti distincte de romana. Moldovenismul e un construct artificial

Actualul ambasador al Romaniei la Vatican, Marius Lazurca, este propus ca ambasador in Republica Moldova

moldova-mapNota noastra: Se pare ca si Moldova a devenit o tinta strategica importanta pentru SUA. Dupa ce aflam ca SOV este folosit de americani pentru a democratiza spatiul basarabean, aflam acum ca fostul ambasaor la Vatican – si mana dreapta a ministrului ex-teolog si mason Baconski – Marius Lazurca va fi trimis la Chisinau. Asistam la o incercare de a smulge Rusiei Moldova din spatiul ei de influenta? Scopul cu care se face aceasta incercare ramane inca o necunoscuta, insa ar putea avea legatura cu interesele americano-israeliene din Orientul Mijlociu. Remarcam si atentia deosebita cu care a fost intarit Ministerul de Externe cu specialisti cu nume… “neaos” romanesti ( 🙂 ) care spun totul despre cine face astazi politica externa a Romaniei.

Moscova reacţionează: Marina rusă işi va dota flota din Marea Baltică cu rachete de mare precizie.[…] Drept răspuns, Moscova a anuntat că marina rusă işi va dota flota din Marea Baltică cu rachete de mare precizie. Inainte de toate, toate componentele flotei baltice vor fi consolidate. Este vorba despre dotarea cu un număr suplimentar de nave din clasa corvetă, cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune de inaltă precizie”, a spus joi un oficial al marinei, citat de RIA Novosti.


Categorii

Ecumenism, Era Big Brother, IPS Laurentiu Streza, IPS Teofan, Pagini Ortodoxe, Patriarhul Irineu al Serbiei

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “SACRILEGIUL “DE GHEATA” DIN OGRADA IPS LAURENTIU/ Masoneria aniversata si glorificata pe toate canalele, Biserica infierata / NOI LANTURI DE LA STAPANII FINANTELOR LUMII, IN DRUMUL SPRE FALIMENT… (Stiri 21-24 ianuarie 2010)

 1. Nici la noi la Constanta nu a avut loc astazi rugaciunea in comun. Inaltu Teodosie chiar s-a exprimat impotriva acestui lucru.

 2. Fraților, slujba asta a fost una cuminte. În orașul Siret, județul Suceava,de peste 20 de ani se desfășoară o activitate ecumenică(pardon ecumenistă) de mare amploare. Toată lumea știe, chiar și protopopul de Rădăuți și multe alte fețe bisericești(cu mari funcții). De Bobotează ,(CHIAR ȘI ANUL TRECUT ȘI ACEST AN) slujba tradițională de la râul Siret, a fost OFICIATĂ(con-slujire) împreună cu biserica soră, adică slujitorul unit și cel romano-catolic. Nu se face nimic. Înțeleg că în sec XIV a fost înființată, sub Lațcu Vodă, episcopia romano-catolică, cu sediul la Siret, și că am putea spune, că acest oraș are o lungă tradiție pe acestă linie. Dar cum rămâne cu predania Bisericii cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică? 2 din 3 preoți săvârșesc acest lucru în ciuda hotărârii Sinodului. E cool acest ecumenism.E fain să mergi și la catolici și la ortodocși. Aaaaaa…. să nu mai spun de căsătorii mixte. Nooooormal! Care e problema? Într-adevăr, în ce privește apartenența religioasă, oamenii sunt în relații de toleranță și respect reciproc. Dar…ce caută un preot catolic cădind și citind evanghelia din fața ușilor împărătești( prin care a și intrat…normal deschise fiind)? Sau hramuri în care toți sunt la o un loc ^întru aceeași rugăciune^ ? Păi, de aceea toți se înțeleg bine, pentru că de fapt e același Dumnezeu .O participare la o slujba din partea unuia, e întoarsă de celălalt. Care sunt aducătorii de pace sfântă ? Îi știe tot orașul. Ar fi interesant un reportaj. Când vine Bobotează, mai degrabă stau acasă decât să mă duc la circ. Fanfară, toți de toate neamurile și confesiunile cu prapuri… Parcă sunt procesiunile ale de prin Mexic și Brazilia. Dacă nu mă înșel, e caz un singular, în toată Moldova. Până unde putem să mergem cu iubirea? Înțeleg că te cheamă, și asiști . Preotul catolic sau greco-catolic, îs persoane de treabă, dar nu se bagă în borșul tău, că ți-l strică. Apropo…am auzit că chiar se cam strică de ceva vreme. Mai toți avem prin casele noastre,(aghiazmă mare) ținuță prin tot felul de sticle, de ani buni, și până în ziua de astăzi, tot potabilă e și sfințitoare, nu….Deci?! Ce părere aveți ?…A…mă iertați de felul în care am scris. Eu scriu cam cum gândesc…

 3. Aaaaaa…de săptămână ecumenistă nu am mai amintit ,că se înțelege de la sine! Cu deosebit respect pentru site-ul Dumneavoastră ! Să ne dea putere Dumnezeu și acu, dar mai ales când va trebui să trecem la fapte ! Mărturisire cu prețul vieții sau al privării de libertățile acestea pământești ! E ușor să scrii,și mai ales sub tot felul de pseudonime(am vorbit despre mine) Până atunci, pomeniți-mă și pe mine !

 4. Rad si curcile de slujbele in biserica-gheta la mal,lupu’a’nebunit,iar ursul danseaza cu ei…
  Colac peste pupaza…Ministrul culturii este “alergic la religii”…Pai,cand a depus juramantul sau de Ministret,nu si-a muscat limba?…Ar trebui testati inainte de juramant,daca cunosc Cuvantul Biblic,altfel de ce il mai fac,doar pt.ca asa este procedura?…Porneste din START CU MINCIUNA,ce sa asteptama de la asa conducatori?
  Suflare de vant in pupa!…Asteptam masuri serioase luate de minti inteligent-serioase…asteptam degeaba,nu?Religia produce alergie…dar e crestin!Saracu!
  Doamne miluieste si intelepteste pe cei care conduc viatile noastre pamantene!

 5. E adevărat, din păcate ce spun cei de la Adevărul. Sunt un absolvent de Teologie, care mi-am dorit să ajung preot. Am avut binecuvântarea să-mi depun dosarul, dar (în ambele cazuri, în eparhii diferite)ori s-a uitat lung în dosarul meu plin de acte şi gol de bani şi mi l-a respins, ori l-am predat şi dacă n-am cotizat cu nimic mi-au făcut dispărut dosarul. După jumate de an nu ştiu încă ce s-a întâmplat cu dosarul meu. Însă cei mai corupţi sunt cei ce se ocupă cu dosarul. Sunt mai corupţi decât episcopul locului. Ar trebui să avem şi aici un D.N.A. al B.O.R. Sunt mulţi care au terminat înaintea mea facultatea şi s-au reprofilat pentru că nu au vrut să se compromită, să dea şpagă. Interesant e că se primesc un număr foarte mare de studenţi, la înscriere, dar nu li se spune că după ce termină sunt şanse foarte mari să nu aibă un loc de muncă în domeniu sau, mai mult, cu această calificare nu prea poţi să te angajezi. Aşa am păţit eu: n-am servici, n-am şomaj şi sunt şi familist…

 6. Nu a hotarit sinodul BOR in cazul Corneanu-Drincec ca nu mai este voie sa se slujeasca cu neortodocsii? Daca da, soldatul lui Streza care a participat la sfintirea capelei de gheata nu ar trebui caterisit?

 7. Sau mai degraba ar trebui depus ierarhul care i-a permis sau i-a dat chiar ascultare sa faca asta? Insa ati vazut, si in alte locuri se fac ierurgii comune fara nicio tresarire… Totul e sa nu ajunga sa se faca scandal si sa deranjeze unele capete prealuminate din Sinod.

 8. Anii trecuti ortodocsii au absentat de la aceasta sfintire.
  Eram convins ca si anul asta nu va participa nimeni.

 9. Ar trebui să rectificaţi că Mitropolia Moldovei nu a participat la săptămâna de rugăciune, ci doar Arhiepiscopia Iaşilor, deoarece şi arhiepiscopia Bacăului şi Romanului fac parte din Mitrolpolie şi acolo se ţine cu stricteţe săptămâna ecumenistă. Oneştiul are şi biserică ecumenistă. Acolo este protopop Alupei Ioan, fost diacon catolic. Se ştie cine este PS Ioachim Băcăoanul.

 10. Ca adaugire la articolul “Agenda anticrestina…” a lui C. Geambasu va invit sa cititi articolul onest si bine documentat al unui om de stiinta ateu despre manipularea adevarului istoric in filmul “Agora”:

  http://armariummagnus.blogspot.com/2009/05/agora-and-hypatia-hollywood-strikes.html

 11. “Este normal ca Biserica Ortodoxa Romana sa incuviinteze, ba chiar sa participe la o asemenea bataie de joc la adresa ideii de Biserica si sa vanda iluzii oamenilor ca acolo chiar ar exista un lacas de cult autentic, fara ca membrii Sfantului Sinod sa ofere vreo explicatie?!”
  Nu este normal! Şi acelaşi lucru l-a afirmat şi păr. Laurenţiu Streza acum câţiva ani, când au început cu fenomenul “biserica de gheaţă” de la Bâlea. A spus, că nu va sfinţi şi nici nu v-a fi de acord cu sfinţirea unui lăcaş cu existenţă efemeră. Motivul: nu poate sta Sf Antimis în astfel de “construcţie”.
  Aveţi vreun semn, că şi-a schimbat părerea şi atitudinea? Dacă da, arătaţi-ne şi nouă. Că s-au aflat acolo 2 preoţi ortodocşi (eventual), nu mi se pare o dovadă serioasă. Oricum, după cum aţi şi arătat, nici pomeneală de sfinţire a unui lăcaş de cult de către un preot!

 12. Ba da, dovada schimbarii este insasi prezenta acelui preot acolo (noi am vazut doar unul) care arunca cu apa sfintita (daca o fi sfintita apa aceea, ne indoim) pe “peretii” de gheata si care, probabil, si slujeste la botezuri si cununii. Nu se ascundea sau se rusina si nici nu am auzit vreo reactie de dezaprobare si de propunere de sanctionare din partea ierarhului locului, ceea ce trebuia sa vina prompt, dat fiind ca posturile TV au dat imagini inca din acea zi (vineri). In cazul Tanacu, chiar fara nicio cercetare a situatiei, s-a pus imediat in miscare mecanismul ierarhic si s-a decis scurt pe doi oprirea de la slujire si apoi si mai rau. Preotul acela nu avea cum sa mearga de capul lui si sa mai dea si interviuri, dezinvolt. Daca stiti cum merg lucrurile in Biserica, puteti fi sigur ca preotul a fost trimis acolo de sus. Daca nu de la Sibiu (desi de acolo apartine), atunci si mai “de sus”… Cu atat mai mult cu cat evenimentul este unul ‘ecumenic’ si super-mediatizat. Haideti sa nu ne facem ca nu intelegem, va rugam.

 13. @PVB. Si “varianta” sinaxarului ortodox, f apropiata de ceea ce trece drept ‘adevar istoric’:
  http://www.crestinortodox.ro/calendar/36102-sf-chiril-al-alexandriei-sf-5-fecioare-mucenite-tecla-mariamni-marta-maria

 14. La patriarhie, astazi, 25 ianuarie,la vecernie s-a tinut o slujba cu catolicii, o daruire de sfinte moaste din partea patriarhului catre cardinalul catolic din Romania. Ecumenism de mizerie propovaduit la cel mai inalt nivel!

 15. Pai , da…toate astea converg spre … guvernarea mondiala…par chestiuni diferite , in directii diferite …dar toate duc spre
  telul suprem al masoneriei: grabirea instalarii guvernului mondial , controlul asupra lumii …

  La eventuala amplasare a rachetelor SUA , in nordul Poloniei , aproape de Kaliningrad [ enclava rusa este fosta Prusie ] , Rusia lui Putin raspunde cu o eventuala amplasare pe
  flota baltica a unor rachete “de inalta precizie”…si parca voia , ba la NATO , ba la UE…iar acum bate cucuie
  in biata noastra Basarabie : “Moldova trebuie sa aleaga intre granitele ei actuale [ adica sa renunte definitiv la Transnistria ] , si integrarea europeana “…sigur , nu putea lipsi – sub diferite forme , masoneria , chiar si sub forma de ambasadori …devine tot mai puternica in distrugerea
  statelor , si din cauza cozilor de topor …
  si cum Israelul este foarte prezent in lume , indiferent ca
  este Hezbollahul sau Iranul … pare ca impaca SUA cu UE , daca mai au , cateodata , neintelegeri …

  Toate titlurile , oricat de diversificate sunt , duc , din ce in ce , mai cu grabire , la mondializare , cu tot ce
  inseamna acest RAU , acumulat in ultimele 2 -3 secole …

 16. De Craciun,mai bine zis, cu 10-12 zile inainte de Craciun, in magazinul Bucur,se canta la radio un cantec sectant,din ala pe care-l auzi la adventisti sau la mai stiu eu ce alte secte de pocaiti;difuzau un cantec de-al lui Hrusca,unul de-al pocaitilor.Am inlemnit cand am auzit.Unde erau colindele noastre?Unde erau cantecele noastre frumoase,de neegalat? Nicaieri,ne trebuia musai cantecele sectantilor;era tot ce ne trebuia in postul Craciunului.Vad ca la toate nivelele si in toate domeniile, raul minoritar incepe sa se impuna binelui majoritar,sa se infiltreze incet,incet,pe nesimtite si sa vicieze toata societatea romaneasca.Cum vom putea opri raul sau daca se mai poate opri numai Dumnezeu stie.

 17. Mitropolitul Ardealului nu este de acord cu ridicarea bisericii de gheaţă la Bâlea Lac. Mitropolitul Laurenţiu Streza consideră că nu trebuie să se ţină slujbe religioase într-o clădire care se va topi.

  În schimb, reprezentanţi din Sibiu ai bisericilor romano-catolică şi evanghelică au declarat că nu au nimic împotriva acestei biserici. Totuşi, în noiembrie, la sfinţirea locului, pe care se ridică biserica, au participat şi doi preoţi ortodocşi.

  Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, mai spune că în biserica realizată din blocuri de gheaţă nu pot avea loc ceremonii de nuntă sau botez.

  de pe http://www.realitatea.net/mitropolitul-ardealului-nu-este-de-acord-cu-biserica-de-gheata_29843.html

 18. @ Dana Doina:

  Stirea din link este din 2006! In 2010, tacit, s-a aratat de acord, pana la proba contrarie, care inseamna o atitudine energica, potrivit canoanelor, fata de preotul din eparhia sa. Preot care insa, repetam, e doar acarul Paun in povestea asta….

 19. Romeo2110

  Anii trecuti ortodocsii au absentat de la aceasta sfintire.
  Eram convins ca si anul asta nu va participa nimeni.

  Romeo,dacă e vorba de slujba de la Siret, că nu au participat ortodocșii, te înșeli amarnic. Înseamnă ori că încerci să aperi pe cineva, ori poate ai avut un vis frumos. Dar….totuși vis. Totul e atât de transparent în ce privește această stare de fapt în care se află orașul Siret, un oraș uitat de lume, de la graniță cu Ucraina, încât de ar vrea să afle cineva ceva pe această linie, o poate face cu cea mai mare ușurință. Cum?..Pur și simplu, întrebând omul simplu din toate cele trei biserici ortodoxe, apoi pe cel din celelalte biserici, catolice și gr.-cat. Iar în cele din urmă, după ce probele sunt destule, pentru a nu mai putea fi contestate, întrebarea-Capșuna-de-pe-tort adresată tuturor preoților. Simplu, nu!? Dacă ar fi fost postată o filmare video pe binecunoscutul youtube, și de acolo pe toate site-urile Ortodoxe, treaba ar fi fost mai simplă ! Din păcate, m-am trezit cam târziu! Și după cum se poate ușor observa, sunt cam singura oaie negră, fără nici un gând de mândrie, care m-am trezit să îmi zic of-ul care mă apasă de ani buni de zile ! e ciudat nu?! Nu , nu e ciudat ! Pentru că , iubiți cititori ai acestor rânduri, aceasta este NORMALITATE în slujirea creștină( dacă o mai putem numi așa). aproape 95% din sireteni gândesc așa, pentru că au avut grijă iubiții noștri păstori să ne învețe adevărul ( cu ^a^ mic)ducându-ne în ispită, în amăgire !
  Multe ar mai fi să scriu, dar după cum se spune, e vânare de vânt ! Așa că, încă mai sper- speranța nu moare nici o dată- că se va face rânduială și în acest orășel , mic dar cu o istorie bogată.
  DE exemplu,( puțină istorie, ca să nu credeți că e chiar neînsemnat pe hartă acest oraș)Biserica Sfanta Treime din Siret este una din cele mai vechi biserici din tara si este construita din piatra bruta intre anii 1354-1358. Biserica este una dintre cele mai valoroase biserici din Moldova si a functionat, probabil, ca paraclis al Curtii Domnesti.
  Siretul, asezat in zona de coline a podisului moldovenesc, este unul dintre cele mai vechi orase ale Moldovei, contemporan, probabil, ca data de intemeiere cu asezarile Baia si Radauti.
  Cea mai veche mentiune documentara a orasului Siret dateaza din anul 1340, cu 12 ani inainte de “descalecatul” lui Dragos. In anul 1371 la Siret este intemeiata o episcopie catolica, sub domnia lui Latcu Voievod, care imbratisase confesiunea romana.( poate de aceea se luptă și poate sunt și susținuți, să mențină flacăra catolicismului -ecumenismului în acest oraș anumiți preoți)
  Biserica domneasca din Siret este construita, dupa traditie, de catre Sas Voievod, intre anii 1354-1358, iar dupa specialisti, de catre Petru I Musat, intre anii 1374-1391. Insa, fiind avut in vedere contextul de mai sus, Biserica Sfanta Treime trebuie inteleasa ca fiind ctitorita de catre urmasul imediat a lui Latcu, Petru I Musat.
  Ctitoria din Siret se vroia drept o revansa a ortodoxiei, stabila in fata influentei catolice din zona, purtand desigur cu ea pretentiile de suzeranitate poloneze. Dar acest lucru demonstreaza totodata ca erau in orasul Siret si destui drept-credinciosi ortodocsi, adica drepti moldoveni bastinasi ai locului.( din păcate , la această biserică slujește unul din fanii papalității-că nu e singur)
  Așa că, după cum merg treburile ( înafară că în ultimul timp casele sectare de adunare, care sunt din ce in ce mai multe și pline cu credincioși de ai noștri,din păcate, s-au înmulțit, și sunt mai neîncăpătoare decât bisericile) se pare că Siret va fi unul din orașele partizane unirii cele întru pierzare!

  P.S. Dacă puteți să faceți ceva , vă rog, nu pregetați !
  Pentru un Domn, o credință, un botez întru una, sfântă, sobornicească și apostolică Biserică!

  P.S.Poate gândurile mele seamănă cu un manifest al unui extremist, dar vă zic , că nu am mai suportata, mi s-a umplut și mie paharul de la atâta nesimțire ! Niciodată, dar ,niciodată, acești partizani ai ecumenismului nu au cerut părerea comunității( înafară de cei care erau pe aceeași lungime de undă) când a fost vorba de aceste întâlniri !

  Doamne ajută-ne!

 20. EcumeniCool:

  Nu, Romeo se referea la Balea-Lac. E tragica situatia de la Siret, dar nu stiu ce putem noi sa facem…

 21. “Toate sunt conduse de Logosul divin, nici de americani, nici de evrei sau de altii. Aceştia se impun câteodată, pentru că Dumnezeu îngăduie, ca să-i pedepsească pe ai Săi”-Cuviosul Paisie Aghioritul-
  Deci daca raminem fermi in aceste “certitudini” nu ne vor birui.Ne vor infringe uneori, dar finalul in sensul bun nu le va apartine.Happy end mai e uneori doar la Hollywood.Dar acolo e fictiune.

  “Iudele” vor fi cit va fi lumea.Prin ele, Cel de Sus nemaiavind ce le face, le va lasa in ratacirea satanica de a se crede luciferi pamintesti…Restul se stie.Sa nu ajungem deci prea multi Iude.

  Doamne ajuta !

 22. @ Un crestin ortodox:

  Ce intrebare mai e si asta? 🙂 Stilistii isi fac de mult lobby si acolo, si in alte parti, am tot luat atitudine, ajunsesem pana la a-i suspecta si pe saccsiv, si pe Danion ca le fac jocul, intre timp nadajduim ca s-au mai limpezit.

  Nu stiu daca e un site mai injurat decat acesta al nostru de catre stilisti, in urma articolelor de la noi in care sfintii contemporani aratau cum stau lucrurile cu schisma pe motiv de calendar si cu zelotismul care boleste de hipercorectitudine si da nastere numai la ura si dezbinare. Ni s-au “dedicat” mailuri si postari injurioase in serie de catre unii plecati intr-o factiune dubioasa desprinsa din ROCOR (deci nici macar de la Slatioara), despre care sunt suspiciuni ca, de fapt, au legatura mai mult cu unele servicii secrete decat cu ravna pentru ortodoxie. Asta ar si explica rautatea si metodele profesioniste de infilitrare in randul ortodocsilor, de castigare a increderii si apoi de semanare a vrajbei prin defaimari si calomnii, plus propaganda si prozelitism agresiv. Pana la un moment dat n-aveau nicio problema sa preia materiale in avalansa de la siteurile noastre, laudau revistele marturisitoare de pe stil nou, si dintr-o data am devenit “biserica apostata ortodoxa” si proclama ritos, amenintandu-te cu gheena focului, ca numai la ei te poti mantui. Comportament tipic sectar. Ei nici macar ei intre ei nu se inteleg, grupari stiliste cu grupari stiliste, toti fiind preocupati sa se arate singurii “drepti” si ajung sa primeasca membrii veniti de la alte grupari (tot stiliste) numai prin mirungere, ca si cum ar veni dintr-o apostazie. E o nebunie intreaga… care arata din plin “roadele harului” cu care se lauda. Exact ca la protestanti, au facut secte si sectulite care se bat intre ele, fara sa se recunoasca reciproc si fara sa fie recunoscuti de Bisericile aflate in comuniune cu Ortodoxia universala.

 23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ROMANIA, TINTA DE RAZBOI!/ Blasfemiile ocultistului satanic CORUT si tacerea RUSINOASA a Patriarhiei/S-A VOTAT REZOLUTIA EXTREM DE GRAVA PRIVIND AVORTURILE LA A.P.C.E./ Bombele sociale cu ceas/ (STIRI 3-5 februarie 2010)
 24. Pingback: Război întru Cuvânt » “ORA PAMANTULUI”. Cand ideologii noii religii seculare ne sting luminile… sau despre “sarbatorile” Noii Ere
 25. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Patru preoti ortodocsi din eparhia IPS Laurentiu Streza au participat la batjocura ecumenista a “BISERICII DE GHEATA” de la Balea-Lac
 26. Pingback: Patru preoţi ortodocşi din eparhia ÎPS Laurenţiu Streza au participat la batjocura ecumenistă a “BISERICII DE GHEAŢĂ” de la Bâlea-Lac « PELERIN ORTODOX
 27. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ex – preotul stilisto-ecumenist Florian Bichir face lobby in Evenimentul Zilei fratiorilor sai de la SINODUL TALHARESC DIN MILANO
 28. Pingback: IERURGIE ECUMENISTA LA “BISERICA” DE GHEATA DE LA BALEA LAC. Se impune aplicarea deciziei Sfantului Sinod - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 29. Pingback: Sacrilegiul de la BALEA LAC, reluat si in acest an. “BISERICA ECUMENISTA DE GHEATA” – o pata pe obrazul Mitropoliei Ardealului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare