STARE DE URGENTA LA NEW YORK SI COD ROSU IN EUROPA DIN CAUZA GRIPEI. Epidemie de… ISTERIE PROGRAMATA pentru VACCINARE IN MASA, DE URGENTA, INCLUSIV A BEBELUSILOR (!) si pentru profitul BIG PHARMA. Se pare ca e programata sa ajunga si la noi…

14-01-2013 4 minute Sublinieri

Guvernatorul statului New York a decretat stare de urgenţă sanitară sâmbătă din cauza unei epidemii de gripă care a afectat peste 19.000 de persoane în stat şi a autorizat farmaciştii să vaccineze inclusiv bebeluşii şi copiii.

Această iniţiativă a guvernatorului Andrew Cuomo are loc în timp ce o epidemie s-a răspândit în toată ţară şi ar putea dura mai multe săptămâni.

Cel puţin 28.747 de cazuri de gripă au fost înregistrate în Statele Unite în această iarnă, iar 20 de copii au murit din cauza acestei boli, potrivit Centrului federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). Cu toate acestea, cifrele sunt mult mai ridicate, deoarece mulţi bolnavi nu merg la medic.

În speranţa limitării extinderii unui virus potenţial mortal, guvernatorul Cuomo a apreciat că este foarte important să se suspende, în următoarele 30 de zile, reglementarea care autorizează farmaciştii newyorkezi să vaccineze împotriva gripei doar pacienţii cu vârste de peste 18 ani.

“Ne confruntăm cu cea mai gravă epidemie de gripă din 2009, cel puţin, iar virusul este activ în tot statul New York, cu cazuri înregistrate în 57 de comitate şi cinci cartiere din oraşul New York“, a declarat Cuomo într-un comunicat explicând de ce a decretat stare de urgenţă în stat.

El le cere, de asemenea, locuitorilor care nu s-au vaccinat să facă acest lucru “imediat“, insistând asupra faptului că “încă nu este prea târziu“. El le-a cerut persoanelor care intră periodic în contact cu copiii mici să se vaccineze deoarece riscurile sunt mai mari pentru copiii mai mici de doi ani. Persoanele cu vârste peste 50 de ani, femeile însărcinate şi pacienţii slăbiţi de boli cronice sau cu deficit imunitar sunt, de asemenea, în pericol.

În statul New York, cazurile de contaminare cu gripă au crescut de la 4.404 în iarna 2011-2012 la 19.128 de cazuri în această iarnă.

Statele Unite ale Americii se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă din ultimii 10 ani. 18 copii au murit și peste 2.200 de persoane au fost spitalizate. Specialiștii spun că pericolul se îndreaptă spre România.

“Se pare că acesta este cel mai urât sezon de gripă pe care l-am avut în ultimii zece ani, a apreciat doctorul Anthony Fauci, director la Institutul naţional pentru alergii şi boli infecţioase (NIAID), amintind în schimb că sezonul 2012 a fost unul dintre cele mai blânde.

Acesta este diferit. Gripa a început cu câteva săptămâni mai devreme cu un număr mare de cazuri încă de la începutul lunii decembrie, în timp ce de obicei abia la jumătatea lui ianuarie se constată o creştere puternică a numărului de bolnavi, cu apogeul la sfârşitul lui februarie, a explicat el pentru AFP.

“Nu este semn bun când se constată o astfel de accelerare a infecţiilor atât de devreme, un fenomen care anunţă de obicei o epidemie de gripă urâtă”, adaugă el. În plus, tulpina dominantă în acest an este H3N2, responsabilă de-a lungul timpului de simptome mai grave decât alte tipuri de virusuri, a subliniat el.

Situaţia este îngrijorătoare şi în Europa. În Rusia, Suedia, Elveţia, Franţa şi Polonia este cod roşu, din cauza numărului mare de îmbolnăviri înregistrate. Medicii spun că marea majoritate a oamenilor care s-au îmbolnăvit nu şi-au făcut vaccinul anti-gripal.

România, în pericol

Epidemia ar putea ajunge și în România. Pentru campania de vaccinare antigripală, Ministerul Sănătăţii a cumpărat aproximativ un milion de doze de vaccin. Dintre ele, au fost folosite puţin peste o treime. Iar epidemia de gripă de anul acesta e una serioasă.

“A început în Franţa, a început în Olanda, sunt semne şi în Rusia. Ne aşteptăm ca peste două, trei săptămâni să crească numărul de detecţii de virusuri gripale şi numărul de îmbolnăviri” spune doctorul Viorel Alexandrescu, şeful Centrului Naţional de Referinţă pentru Gripă. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, dr Alexandru Rafila, a declarat pentru ZIUAnews, că în România au fost confirmate, până în prezent, doar două cazuri de gripă, motiv pentru care românii nu trebuie să se îngrijoreze pe seama acestui subiect.

“Până în momentul de faţă au fost confirmate doar două cazuri de gripă. Asta nu înseamnă că trebuie să ne alarmăm. În continuare lumea trebuie să se vaccineze. Dacă situația se înrăutățește, vom lua atunci măsurile necesare. Pe lângă această vaccinare, românii trebuie să respecte măsurile de igienă personală”, a declarat Alexandru Rafila.

Poate unii dintre noi au uitat cum a fost si ce a provocat isteria globala a “gripei porcine”, “pandemia” mincinoasa A H1N1 din 2009-2010, care “promite” sa se repete, sub forma ne-porcina, dar la fel de… porceasca si anul acesta:

***

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “STARE DE URGENTA LA NEW YORK SI COD ROSU IN EUROPA DIN CAUZA GRIPEI. Epidemie de… ISTERIE PROGRAMATA pentru VACCINARE IN MASA, DE URGENTA, INCLUSIV A BEBELUSILOR (!) si pentru profitul BIG PHARMA. Se pare ca e programata sa ajunga si la noi…

  1. Devin redundante deja!
    Luati echinaceea si extract de scoarta de salcie ( aspirina vegetala), sunt bune oricum in sezonul de raceli, cu sau fara pandemii mortale…

  2. Nu este de fapt aceeași gripă avico-porcină (a porcilor înaripați – cu virusul Nr.A-H 666)?
    Gripălăul nu este o creatură fantastică din mitologia contemporană?

  3. @ Bogdan:

    Ce treaba mai are si aici 666? 🙂

  4. dar in ce priveste la noi nu mai este o noutate deorece manipularea este la ea acasa

  5. Pingback: ISTERIA PANDEMIILOR DE GRIPA si mega-profiturile industriei farmaceutice - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Pe langa psihoza gripei obisnuite, la noi se resusciteaza in forta si ISTERIA GRIPEI PORCINE? Cazuri “confirmate” de deces in BULGARIA si ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: RAZBOIUL IMPOTRIVA EBOLA. Industria farmaceutica pregateste noi VACCINURI EXPERIMENTALE avand ca pretext “CRIZA PANDEMICA”, SUA trimite … TRUPE MILITARE ca sa combata virusul - Recomandari
  8. Alertă la nivel mondial: Candida auris poate ucide milioane de oameni. Este rezistentă la medicamentele anti-ciuperci.
    Evoluţia infecţiei este foarte rapidă. Aproape jumătate dintre oamenii infectaţi cu această ciupercă mor în maxim 90 de zile.
    În ultimii cinci ani, autorităţile au trebuit să ia măsuri de urgenţă. În Venezuela, Spania, Marea Britanie, India, Pakistan şi Africa de Sud mai multe spitale au fost închise.
    În New York, New Jersey și Illionois, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor urmează să adauge ciuperca pe lista „amenințărilor urgente”.
    https://evz.ro/ciuperca-candida-auris-pericol.html

    Candida auris a fost inclusă, în SUA, în lista celor mai periculoși 3 microbi rezistenți la antibiotice și este considerată o amenințare urgentă. Este extrem de periculoasă, atacă mai ales persoanele vârstnice ori cu sistemul imunitar slăbit. În plus, spitalele care au fost infectate cu această ciupercă au reușit cu greu să o elimine, prin măsuri cu totul ieșite din comun.
    https://a1.ro/lifestyle/health/candida-auris-id857302.html

  9. Pingback: CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Planurile declarate ale unor "profeti" apartinand ELITELOR NOII ORDINI: "Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!". GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC
  10. Pingback: CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor "profeti" apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): "Nu o sa mai fim
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare