NU-TI UITA COPILUL LA TV!/ Minunea copiilor arsi de la Grigore Alexandrescu?/ “CAND SE RIDICA OAMENII DE NIMIC…”/ Noi dovezi istorice care rastoarna propaganda stilista/ SUA INTOARCE PAGINA CU IRAK, SE PREGATESTE IRANUL?/ Romania, expusa tot mai mult amenintarilor geopolitice/ ESEC ECONOMIC, RISC BUGETAR SI INASPRIREA MASURILOR DE AUSTERITATE/ Bula de aur si germenii urmatoarei CRIZE GLOBALE (Stiri 26 august – 2 septembrie 2010)

2-09-2010 13 minute Sublinieri

  • Medlive:

Nu-ti uita copilul in fata televizorului. Efecte negative asupra evolutiei cognitive si a vietii sociale

VIDEO Copilul tau este in siguranta? Bataia rupta din rai, sau nu oricine poate avea grija de un copil

(campanie in favoarea interventiilor statului in familie si a pedepsirii parintilor “traditionali”, nu doar a celor abuzivi)

De la groază la speranţă
În urmă cu 16 zile, când s-a întâmplat tragedia, medicul Dan Enescu spunea că ar fi o minune ca măcar unul dintre aceşti copii să supravieţuiască. „În istoria medicinei nu există cazuri de acest fel. Există arsuri la nou-născuţi în vârstă de câteva zile, dar aceştia sunt prematuri, nu cântăresc mai mult de un kilogram. Aduceţi-vă aminte cazul bebeluşul care a ars în incubator la Maternitatea Bucur. Şi acela a fost un caz foarte greu, avea arsuri pe 20% din corp. Comparând cazurile, acum este o nenorocire. Arsurile sunt pe 40% – 80% din corpurile lor, care au nu-s mai mari de o palmă“, spunea, imediat după tragedie, Dan Enescu.

„Dacă vă spun însă că starea lor este neschimbată, adică sunt tot ca ieri, asta înseamnă că este foarte bine, a mai trecut o zi în care ei au trăit. Nu se pot face însă prognosticuri, pentru că nu avem precedent. Acum învăţăm şi noi“, spune acum, cu mai multă speranţă în glas, prof. dr. Dan Enescu.

„Laptele de mamă este sfânt”

În ultimele zile, atât medicii, cât şi părinţii au prins curaj să spere. Bebeluşii au început să ia în greutate şi starea lor este de la zi la zi mai bună.Laptele de mamă este sfânt. Mămicile vin şi-i alăptează din trei în trei ore. Speranţa lor şi dragostea lor este cel mai mare suport. Cel puţin în primul an de viaţă, între copil şi mamă este o legătură puternică, ca şi când ar fi legaţi prin cordonul ombilical, aşa că pentru cel mic este vital să-şi simtă mama“, a mai spus medicul.

Specialiştii  aşteaptă ca micuţii să ia în greutate şi apoi vor decide ce fel de intervenţii chirurgicale se vor face la fiecare în parte. După ce micuţii vor ajunge la 2-3 kilograme în greutate, medicii ar putea să-i opereze şi să le pună grefe de piele.

„Un copil, cu cât e mai mic, cu atât se regenerază mai repede. Să sperăm că aşa va fi şi în cazul lor. Cu toate că starea lor este stabilă, nu putem să dăm un pronostic sigur, cu atât mai mult în cazul celui intubat, care este în continuare în stare critică. Oricare dintre ei poate avea complicaţii, dar să sperăm că natura este de partea noastră“, a mai spus prof. Dr. Dan Enescu.

Medicii de la „Grigore Alexandrescu“ sunt îngrijoraţi pentru bebeluşul care se află încă intubat şi a cărui stare este aproape neschimbată de când a fost adus
„Starea lui se menţine, este un nou-născut prematur gradul III afectat de leziuni severe respiratorii şi arsuri majore, care este dependent de suportul ventilator“, au mai spus medicii.

“Legea Internetului”, susţinută de dascăli şi preoţi

Reprezentantul Patriarhiei Române, Vasile Răduca, a salutat iniţiativa elaborării unui astfel de Cod, el apreciind că “este necesară o epurare a limbajului subdezvoltat”.

Iniţiativa senatorului a fost sprijinită astăzi la dezbatere şi de sindicaliştii din educaţie.

“Atrag atenţia asupra cenzurării unor filme care-i învaţă pe copii de mici la agresivitate. Copiii învaţă înjurături ciudate, nu tradiţionale [ n.n.: cele traditionale erau mai bune, deci? :)) ]. Discuţi cu tineri şi nu ştii în ce limbă te-au înjurat. Utilizarea excesivă a Internetului face din copii nişte roboţi. Ei nu mai citesc şi dispare educaţia estetică. Bogăţia de filme porno care apare pe Internet are un caracter nociv, influenţează starea psihică şi morală a copilului”, a spus Ionel Barbu, vicepreşedintele Federaţiei Spiru Haret, citat de Mediafax.

  • Hotnews:

Decizia de amanare pana la 1 ianuarie 2015 a trecerii la televiziunea digitala terestra in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial

India cere companiilor Skype si Google sa instaleze servere in tara pentru ca statul sa aiba acces la comunicarea dintre utilizatori

Bjørn Lomborg, unul dintre marii sceptici ai incalzirii globale, se suceste: E nevoie de 100 de miliarde de dolari anual pentru a lupta cu schimbarile climatice

  • Hotnews:

Muammar Gaddafi: Europa ar trebui sa se converteasca la Islam Rusia admite ca rata mortalitatii a crescut cu 50% la Moscova in luna iulie

Partidul lui Dan Diaconescu a ajuns la 20%? Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, face previziuni pentru 2012: Scufita Rosie, Mos Craciun, Fetita cu chibrituri? Sau Alba ca Zapada?

Nota noastra:

Ne amintim iar de versetul din Psalmi: “Caci, atunci cand se ridicaoamenii de nimic, nelegiuitii misuna pretutindeni”. Dar aici asistam si la un experiment politic si de o “umflare cu pompa” manipularii… In orice caz, este limpede ca este momentul propice escrocilor si al amagitorilor… Pe orice palier social, inclusiv in “blogosfera” asa-zis ortodoxa.

Banii vor fi folositi pentru a cumpara 250 de terminale radio portabile standard si 20 de terminale radio mobile. Firma va trebui sa asigure securitatea informatiilor transmise prin aceste terminale. Teama primarului general al Capitalei ca un cutremur de peste 8,5 pe scara Richter ar putea lovi Capitala a fost exprimata inca de la finele anului trecut. “Am inceput sa amenajez sali de sport, sa le pregatesc cu cearsafuri si perne, sa inspectez dispeceratele (…), pentru ca vreau sa diminuez din pagubele unui asemenea cataclism”, preciza Oprescu in decembrie 2009.

***

Mitropolitul Antonie Hrapoviţki (stanga) alaturi de Patriarhul Miron Cristea. Biserica Ortodoxa Romana introdusese calendarul nou inca din anul 1924. Cu toate acestea, Mitropolitul Antonie al Kievului, primul ierarh al ROCOR, recunoaste patriarhatul BOR si participa, in 1925, la ceremoniile prilejuite de intronizarea lui Miron Cristea. Pentru detalii, a se vedea articolul de mai jos, din Lumina.

Ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rang de Patriarhie a fost comunicată de patriarhul ecumenic Vasile al III-lea Bisericilor Ortodoxe surori, printr-o enciclică trimisă la 20 septembrie 1925. A urmat o corespondenţă purtată de Cancelaria patriarhală de la Bucureşti, în urma căreia noua instituţie a fost recunoscută la nivel internaţional.

Patriarhia Ierusalimului

Patriarhia Ierusalimului, prin semnătura întâistătătorului ei, Damianos, felicita într-o scrisoare trimisă la 30 septembrie din sfânta cetate pe patriarhul Miron Cristea: “Noi, împreună cu sfântul şi veneratul sinod al nostru, cu sufletul plin de mulţumire am aprobat şi recunoaştem cele săvârşite, ca bine săvârşite şi din acest moment socotim pe Prea Sfânta Biserică a României, ca Biserică Patriarhală şi pe Prea Veneratul şi Cinstitul ei înainte stătător îl prea mărim în rândul Prea Sfinţiţilor Patriarhi, fiind tot de odată convinşi că şi toată Biserica Ortodoxă, în unanimitate va fi de acord în această privinţă.” (…)

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Sârbe

La 1 decembrie 1925, Dimitrie, arhiepiscop de Ipek, mitropolitul Belgradului şi Karloviţului şi patriarhul sârbilor, primise referatul episcopului Emilian de Timoc asupra misiunii de a participa la înscăunarea patriarhului Miron Cristea. Acesta se declara încântat de tot ce a aflat “asupra marei solemnităţi ce s-a săvârşit cu prilejul înscăunării Voastre la Curtea Regală şi după aceea în Biserica Catedrală”, mai ales că “în această ocaziune au fost reprezentate toate Bisericile surori ortodoxe, prin personalităţi cu mari merite”. (…)

Mitropolitul Antonie al Kievului

Antonie, fostul mitropolit ortodox al Kievului, refugiat în Serbia, la Carloviţ, felicita încă din 15/28 mai 1925 pe patriarhul Miron Cristea. Ulterior, avea să participe la festivităţile ridicării în rang de Patriarhie a Bisericii Ortodoxe Române, din data de 1 noiembrie.

Moşul Gheorghe Lazăr

Cursul se va numi Religia şi va fi predat o oră pe săptămână de către profesori sau preoţi : Religia, oficial în şcolile din Republica Moldova

***

(…) Întorcându-ne la noi văd o situaţie cât se poate de similară. Un individ inconştient (sincer, în momentul de faţă nu m-ar mira dacă aş afla că e coadă de topor a “fratelui de la răsărit”) a făcut declaraţii iresponsabile la adresa Rusiei, bazându-se chipurile pe relaţia sa afectivă cu un anume organ al “Marelui Licurici“. De asemenea, a iniţiat câteva acţiuni controversate vis a vis de Republica Moldova, reuşind să supere atât Rusia cât şi câţiva lideri importanţi din UE. În mod cât se poate de firesc, reaţia Moscovei nu s-a lăsat aşteptată, iar un membru al corpului nostru diplomatic a fost acuzat de spionaj (aici trebuie apreciat “profesionalismul” serviciilor noastre secrete care lucrează absolut degeaba cu scheme de personal supraîncărcate). Răspunsul firesc al părţii române, anume trimiterea acasă a unui membru de rang similar al ambasadei ruse a fost primit cu isterie. Îngrijorător este faptul că, în declaraţia ministrului de externe rus, se face vorbire despre “atitudinea neprietenească” a României. Cei care au simţul termenilor utilizaţi în diplomaţie ştiu bine că utilizarea termenului “neprietenesc” se face doar în situaţii deosebit de grave, de obicei înaintea unui conflict armat. Ceea ce ne confirmă, dacă mai era nevoie, că Rusia este extrem de deranjată de acţiunile noastre, mai ales dacă ţinem cont de fptul că este a doua oară când se foloseşte un asemenea termen într-un comunicat oficial. (…)

Este cât se poate de simplu de intuit că, în cazul unei agravări a relaţiilor cu Rusia, nu putem găsi sprijin pe Bătrânul Continent. Singura speranţă ar fi SUA, dar, cum bine ne-a fost demonstrat în istorie, putem cădea cu uşurinţă victimă a negocierilor dintre marile puteri. La momentul actual un asemenea scenariu pare puţin probabil. România putem spune că este deocamdată intrată în construcţia euro-atlantică. Nu trebuie însă uitat că suntem pe undeva pe la marginea acestei construcţii, acolo unde, în caz de probleme, graniţele se redesenează primele. De acest lucru sunt conştiente şi Polonia şi Ungaria, ţări care au dovedit că au atât coloană vertebrală cât şi o diplomaţie pragmatică. La noi, din păcate, provincialismul şi improvizaţia grosolană par a fi arme ale diplomaţiei. Sper să nu devenim victime, dar, în acelaşi timp, nu pot să nu remarc cu amărăciune că răul care ne-a cuprins are rădăcini mult mai adânci decât credeam. Suntem, fără doar şi poate, victime a prostiei în stare agravantă, o boală mortală de care numai norocul te poate scăpa.

P.S. Poate ar fi trebuit să amintesc şi declaraţiile iresponsabile referitoare la poziţia României în cazul unui conflict în Iran, dar nu cred că-mi mai pierd timpul cu idioţeniile acestor băieţi. Cert este că suntem puşi inutil în poziţii sensibile, iar în cazul în care ne va părăsi norocul va fi vai de pielea noastră!

Comunitatea internaţională trebuie să transmită un mesaj clar Iranului, dacă regimul de la Teheran continuă să o sfideze, dezvoltând armament nuclear. Chiar dacă acest lucru ar însemna o ofensivă militară. Declaraţia incendiară a fost făcută de fostul premier britanic, Tony Blair, într-un interviu de promovare a cărţii autobiografice “A Journey” (O călătorie) lansate astăzi, potrivit The Telegraph. “Este total inacceptabil ca Iranul să deţină arme nucleare. Cred că trebuie să fim pregătiţi să îi confruntăm. Militar, dacă va fi necesar”, avertizează Blair, în interviul acordat BBC.

Nu regretă războiul din Irak

În privinţa angajării ţării sale, alături de SUA, în războiul din Irak, fostul premier britanic îşi întăreşte declaraţiile precedente. Blair reafirmă că invazia Irakului în martie 2003 a fost justificată, atâta vreme cât Saddam Hussein reprezenta un pericol şi ar fi putut dezvolta arme de distrugere în masă, scrie Reuters.

  • Hotnews:

VIDEO Traian Basescu despre relatia cu Rusia: Nu exclud posibilitatea ca tensiunea din ultima vreme sa provina din pozitia noastra fata de Republica Moldova

Basescu in fata diplomatilor romani: Romania nu va recunoaste Kosovo ca stat independent

Publicatia kuweitiana “Al Rai” a relatat ca Israelul se pregateste sa atace tinte ale Hezbollah din Siria, transmite Haaretz. In acelasi timp, ziarul Al-Quds Al-Arabi a scris ca diplomati occidentali i-au cerut presedintelui sirian Bashar Assad sa nu intervina in negocierile de pace dintre Israel si Autoritatea Palestiniana, programate sa inceapa in 2 septembrie, la Washington.

***

  • Cotidianul:

Bloomberg: România ar putea eşua în urma măsurilor bugetare

Economistul Kenneth Rogoff, profesor la Universitatea Harvard, anticipează că unele state din Europa de Est ar putea “eşua” în următorii doi-trei ani în urma măsurilor de consolidare bugetară. Rogoff încadrează şi România pe lista ţărilor care “s-ar putea clătina”, potrivit revistei “Profil”, preluată de Bloomberg. Rogoff a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei vieneze, că nu toate statele din regiune “vor supravieţui consolidării bugetelor de stat”. Ucraina, România şi Ungaria “s-ar putea clătina”, dar nu este posibil de anticipat care state vor eşua, a arătat reputatul economist. Austria va fi de asemenea afectată din cauza legăturilor strânse cu economiile est-europene şi urmează să treacă un adevărat test de stres, a avertizat Rogoff.

Haosul fiscal continuă. Statul cere plata retroactivă pe cinci ani a contribuţiilor la sănătate

  • Money.ro:

România, din nou în top 10 cele mai riscante economii din lume

Băsescu: Voi cere înăsprirea măsurilor de austeritate

Preşedintele le-a transmis ambasadorilor români reuniţi la Bucureşti că statul este constrâns să continue politica de austeritate. Toţi banii pe care îi vom împrumuta se vor duce în consum. Nu se poate aşa ceva, ne trebuie şi pentru investiţii, a subliniat Băsescu. În 2011 vom împrumuta şase miliarde de euro doar pentru aşa ceva (finanţarea cheltuielilor bugetare, n.red.). Ceea ce mă face să cer Guvernului să ia măsuri de reducere a cheltuielilor sociale. Nu avem resursă investiţională. Eu nu pot pune în aplicare, dar pot să cer. Să reducă cheltuielile sociale. Pentru a crea un spaţiu de 1-2 miliarde din împrumuturi, bani pentru a-i duce în investiţii”, le-a spus preşedintele Traian Băsescu, ambasadorilor României, convocaţi la Bucureşti. Băsescu a avut şi un sfat pentru aceştia: „Nu vă lăsaţi păcăliţi de atmosfera televizată. Nu există bani pentru relansarea economiei, pentru că tot ce se împrumută se duce în consum. Acest lucru nu se întâmplă din acest an. Şi în 2007 şi în 2008 a fost la fel. Banii tot în consum s-au dus pentru a susţine cheltuielile electorale.

Merkel: Germania şi Finlanda vor susţine cu tărie ca UE să sancţioneze rapid ţările cu deficite mari

Germania şi Finlanda vor susţine cu tărie ca Uniunea Europeană să impună, în viitor, sancţiuni rapide împotriva statelor membre care nu respectă legislaţia comunitară în domeniul bugetelor, a declarat, miercuri, cancelarul german Angela Merkel, citată de Reuters. Merkel a declarat, după o întâlnire, la Berlin, cu premierul finlandez, Mari Kiviniemi, că în opinia ambelor state consolidarea bugetelor este esenţială pentru soliditatea monedei unice europene. Un grup condus de preşedintele UE, Herman Van Rompuy, lucrează la reforme care să prevină repetarea crizei datoriilor suverane care a afectat zona euro în acest an. În viitor, ţările care depăşesc pragul unui deficit bugetar de 3% din PIB prevăzut în legislaţia europeană trebuie să fie penalizate fără întârziere, a spus Merkel. “De acum înainte, Finlanda şi Germania vor negocia intens în grupul condus de Van Rompuy pentru a se asigura că sancţiunile vor fi impuse rapid şi decisiv, înainte ca limita de 3% să fie depăşită o perioadă lungă de timp”, a arătat cancelarul german. Kiviniemi a arătat la rândul său că prosperitatea economică a zonei euro poate fi asigurată doar dacă statele membre au finanţe solide.

FMI nu mai dă bani României până când Guvernul nu-şi achită datoriile către mediul privat

FMI anunţă că îşi modifică sistemul de acordare a împrumuturilor

Astfel, Fondul va putea să împrumute de acum înainte sume nelimitate ţărilor bine administrate. Noul instrument se numeşte linia de credit modulabilă şi prevede eliminarea plafonului la sumele acordate. FMI anunţă şi crearea unui instrument de împrumut pentru ţările cu economie sănătoasă, dar încă vulnerabilă, care nu îndeplinesc condiţiile să acceadă la prima linie de credit, cea modulabilă.

Nota noastra: Asadar, FMI-ului nu ii ajung tarile cu economii slabe vasalizate prin acordurile de imprumut; acum vrea sa treaca si la tarile care au economie sanatoasa “dar inca vulnerabile”, adica acele tari care ar putea sa isi revina singure din criza, gen Polonia, Slovacia, Ungaria, Turcia etc. Cum altfel sa puna jugul pe capul tarilor care s-au descurcat chiar si pe timp de criza?

Criza din Romania – care face deja ravagii, desi acestea, s-o spunem deschis, se afla abia la inceput – este un biet bebelus prin comparatie cu criza care ar putea cuprinde tarile de prin Occidentul fagaduintei, modelul si inspiratia noastra, a celor de pe aici! Un biet bebelus si in privinta nocivitatii cauzelor, si chiar in privinta amplitudinii efectelor. Singura deosebire se afla probabil in viteza cu care se deruleaza secventele.

In Romania totul a inceput mai devreme. Si secventele sunt mai putine. Caci contribuabilii din Romania – ca din orice tara de la periferie – au de cotizat si in contul contribuabililor de la centru! Daca se admite sa se depaseasca analiza doar la suprafata lucrurilor,cauzele crizei din Romania sunt puse preponderent pe lipsa de reguli si nerespectarea regulilor stabilite, specifice capitalismului primitiv, pe incompetenta manageriala in politicile publice, pe coruptia si clientelismul care devalizeaza banul public, iar unii ceva mai cutezatori nu se dau la o parte in a vorbi si de ignorarea fundamentelor economice, de incompatibilitatea unei insertii de economie financiara pe articulatia unei economii reale precare si chiar de modelul bananier harazit tarilor de la periferie de catre cele din centrul capitalismului matur. Daca, tot asa, dincolo de suprafata lucrurilor, se incearca depistarea cauzelor profunde ale crizei din Occidentul fagaduintei, se constata ca aschia Romania n-a sarit prea departe de trunchi! Aceeasi indepartare nefasta de fundamentele economice are loc in intreg Occidentul. Aceeasi insertie supraponderala de economie financiara paraziteaza sistemul economic. Un jaf de dimensiuni planetare se desfasoara de fapt sub ochii nostri in Occident, jaf care este organizat de acest sistem financiar care suge majoritatea profiturilor, ia caimacul activitatii din economia reala si secatuieste indeosebi tarile slabe. Un astfel de sistem financiar a generat si criza! Nici nu mai este nevoie de coruptie. Prin aceleasi mijloace netransparente, sistemul financiar face mai mult rau economiei chiar si decat coruptia si furturile.

Si, la fel ca in Romania, generatorii crizei sunt salvati pe seama contribuabililor, in vreme ce parazitii continua sa prospere chiar si in timpul crizei si dupa aceea. Cum se face ca, in plina criza, in Romania cad ca popicele firmele cu capital romanesc, iar cele cu capital strain – banci ori societati nebancare – se simt aproape mai bine decat oricand, iar in Occident, cele mai infloritoare continua sa fie tocmai societatile din domeniul financiar care au provocat criza?! Si colo, si colo, parazitii n-au nici o problema! Singura diferenta este de cheag. In Romania nu exista cheag si dezastrul a ajuns repede la populatie. In Occident este cheag si deznodamantul este deocamdata amanat. Dar acesta va veni inevitabil.

In fond si la urma urmei, criza actuala provine din faptul ca sistemul financiar bancar a impins la paroxism indatorarea, caci din indatorare prospera! Paroxism, pentru ca datoriile au crescut mult peste cresterea veniturilor! Si ce remediu au prevazut guvernele si bancile centrale din Occident? Au emis bani din nimic pentru a acoperi datoriile! Adica incearca sa rezolve problema datoriilor facand datorii si mai mari. Pana ce totul, inevitabil, va exploda sau, ceea ce este aproape acelasi lucru, pana ce o inflatie devastatoare va incepe sa manance de la contribuabili, platitorii ultimi ai datoriilor! Parazitii insa se vor ingrasa in continuare, probabil si mai tare.

 

Cand s-au taiat salariile la bugetari cu 25%, le-am spus la prietenii si rudele care lucreaza ca profesori sau medici sa se bucure ca nu s-a taiat cu 75% si sa se pregateasca de mai rau. Nu am avut rabdarea sa le explic mecanismul si oricum nu cred ca il intelegeau. In plus, multi oameni sunt prea optimisti si le e frica de prognoze prea pesimiste. Adica daca le spui ca nu vor mai vedea mariri de salariu in urmatorii 20 de ani, pot sa accepte, dar nu in 20, ci in 2 ani. Insa daca le spui ca peste un an se vor mai taia salariile cu 25%, se uita ciudat la tine, desi le-ai spus si acum un an acelasi lucru, sa se astepte ca salariile sa le fie taiate si ca preturile sa creasca.

Cat despre disolutia statului, deja foarte putini inteleg ce inseamna asta ci doar aproba ca da, lucrurile sunt grele, e prapad, la noi ca nicaieri. Eu le spun sa fie fericiti ca inca mai avem doctori si ca chiar daca trebuie sa iti cumperi singur ce e nevoie si sa dai spaga la doctor, are cine sa te taie si sa te coase cum trebuie. La fel si cu politia, daca suni vine. Sau cu pompierii: daca ia foc si dai telefon, vin. Ce ne vom face insa cand 50% din politai vor merge acasa, idem 50% din pompieri si 50% din doctorii care vor fi ramas? O explicatie pe scurt de ce statul se afla in disolutie o putem citi azi chiar pe Hotnews:

Deficitul bugetar este masura care face si desface acordul cu FMI; deficitul bugetar a retrogradat Romania la nivel “junk”. In numele deficitului bugetar se reduc salarii si alte cheltuieli publice. Exista o bomba cu ceas care sta sa arunce in aer deficitul bugetar – dobanzile.

Mihai Marcu, cel care a adus vorba de deficit pe blogul sau, nu face decat sa traga si el un semnal de alarma la ce mai vorbesc altii despre noi, pentru ca economistii si ziaristii nostri (exceptand Hotnews) sunt prea prosti ca sa observe si sa dezbata stirile care conteaza, cum ar fi de exemplu ca guvernul nu se mai poate imprumuta la rate de dobanda atat de mici deoarece au provocat inflatie prin marirea TVA-ului si normal ca acum nu mai gasesc fraieri sa le finanteze lor deficitul:

Romanian officials are mistaken if they think they can dictate what rates it can borrow at in this environment. The more auctions that fail now, the more trouble Romania will be in down the road. Indeed, one of the assumptions behind any debt sustainability framework centers around getting borrowing rates back to “normal” levels. We aren’t seeing that in the euro zone periphery, and neither are we seeing it in the weaker Eastern European credits. (Sursa: creditwritedowns.com)

Multi ne-am culcat pe o ureche ca am fi europeni si ca niciodata Romania nu va mai avea de suferit si nu vom mai sta la cozi si nu vom mai avea dosar la securitate si toate cate le-am patimit din cauza ca ne aflam intr-o zona geografica plina de provocari. (…)

Chiar dacă este redundant cu alte documentare similare şi cu alte interviuri şi declaraţii ale celor menţionaţi mai sus, Overdose este meritoriu pentru orientarea către viitor. Pune accentul pe acest detaliu esenţial: că problemele sunt departe de a fi rezolvate, ba chiar au fost agravate de politicile de stat dirijate spre cauţionarea necondiţionată, cu imense costuri, a jucătorilor conectaţi politic. Aceste costuri se vor contura din ce în ce mai clar în viitor.

  • SFIN:

Consumul casnic a scăzut, după zece ani de creştere

De ce ce sunt miliardarii americani filantropi?

Mai greu de înţeles, cel puţin la prima vedere, este elanul filantropic al miliardarilor americani. Analizând însă legislaţia fiscală din SUA, însă, nici comportamentul acestora nu mai pare don quijotesc. În realitate, ei îşi donează cel mult 15% din câştigurile brute realizate, restul reprezentând taxe şi impozite pe care oricum le-ar fi plătit statului. Asta lăsând la o parte impozitele anuale pe proprietate şi cheltuielile de întreţinere pe care prin actul donaţiei nu le mai plătesc ei, ci organizaţiile caritabile beneficiare.

  • Gandul:

„Bula aurului“ – precursoarea unei noi crize globale

Preţul metalului preţios creşte neîntrerupt şi este aşteptat să crească indiferent de recăderea în recesiune sau de creşterea viguroasă a economiei, ceea ce indică o bulă speculativă pe care magnatul american George Soros a prezis-o de la începutul anului, dar a cărei “spargere” poate arunca lumea în haos. Goana după aur a investitorilor din toată lumea – care a dus la stabilirea de noi şi noi recorduri de preţ, de-a lungul lui 2010 – indică faptul că bursele din întreaga lume sunt prinse într-o bulă nouă speculativă. Prezisă cel puţin de la începutul lui 2010 de magnatul american George Soros, “bula aurului” va continua “umflarea” anul viitor, dar o “spargere” este inevitabilă.

Guvernul a dat undă verde proiectului de lege prin care circa 100.000 de români pierd alocaţiile complementare şi monoparentale

Guvernul le dă înapoi salariaţiilor BNR cei 25% tăiaţi prin legea care le ia din bani tuturor bugetarilor

  • Capital:

Se întâmplă la doi ani de la căderea Lehman Brothers: băncile câştigă la fel de mult ca înainte de criză

Mii de clienţi nemulţumiţi ameninţă băncile cu procese colective

Nota noastra: pe cine protejeaza BNR-ul pe timp de criza… bancile straine, si nu interesele intreprinderilor autohtone.

  • Gandul:

Bomba cu ceas a bancherilor: 500.000 de clienţi consideraţi riscanţi de BNR

Taxă „anticriză” pe bănci, impusă în Germania


Categorii

Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Stilism

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “NU-TI UITA COPILUL LA TV!/ Minunea copiilor arsi de la Grigore Alexandrescu?/ “CAND SE RIDICA OAMENII DE NIMIC…”/ Noi dovezi istorice care rastoarna propaganda stilista/ SUA INTOARCE PAGINA CU IRAK, SE PREGATESTE IRANUL?/ Romania, expusa tot mai mult amenintarilor geopolitice/ ESEC ECONOMIC, RISC BUGETAR SI INASPRIREA MASURILOR DE AUSTERITATE/ Bula de aur si germenii urmatoarei CRIZE GLOBALE (Stiri 26 august – 2 septembrie 2010)

  1. Off topic:

    Vreau sa va recomand o carte exceptionala, pe care odata ce incepi sa o citesti nu o mai lasi din mana pana ce nu o termini. Nu stiu daca a mai fost recomandata pe acest site. Este o carte despre marturii legate de viata unor oameni care au trait in lume: preoti si mireni, barbati si femei, bogati si saraci, cu studii sau analfabeti, care au dus toti o viata sfanta dedicata in intregime lui Dumnezeu.

    Este vorba de „ASCETI IN LUME”, a Ieromonahului Eftimie Athonitul, Editura Evanghelismos, Bucuresti 2009, carte tradusa de catre Ieroschim. Stefan Nutescu de la Schitul Lacu din Sf. Munte Athos, cel care a tradus din limba greaca multe carti de mare valoare.

  2. Inrobirea la banci este o tactica tipic talmudica. A se vedea documentare despre Marea Criza din 1929-1933, cand masa monetara s-a redus de 5 ori. Deci, este doar inceputul acum. Intr-adevar, Ilie Serbanescu este un comentator onest, destul de versat ca sa nu vada faptul ca presa TV aduce in discutie doar subiecte penibile, fondul economic al SUPRA PONDERABILITATII sistemului bancar asupra celui REAL ECONOMIC fiind adevarata cauza a crizei, pregatita din timp de politicienii nostri atei si tradatori si masoni.

  3. @Danielo:

    Cred ca sunt trei aspecte de luat in considerare:

    1. Prabusirea economica a tarii la s-a ajuns treptat-treptat intr-o perioada lunga de timp. Dintr-o tara foarte bogata, Romania a ajuns la coada Europei. Acum 100 de ani pretul graului se stabilea la Bucuresti, iar leul era o moneda la fel de forte ca oricare alta din Europa, adica avea echivalentul ei in aur. Oare noi romanii chiar nu avem nici o vina ca s-a ajuns aici? Oare de ce n-am facut ceea trebuia pentru a impiedica distrugerea economica a tarii??? Se pare ca ne meritam soarta …
    Macar hrana ar trebui sa nu fie o problema intr-o tara in care avem conditii exceptionale pentru culturi de toate felurile. Asadar populatia a ajuns in „sapa de lemn”, avand salarii si pensii foarte mici, sau fiind in somaj. In astfel de conditii traiul de zi cu zi fiind foarte greu, s-a gasit „solutia” …

    2. Parasirea tarii si raspandirea romanilor in cele patru zari pentru gasirea unui serviciu si castigarea de bani, uneori in conditii foarte umilitoare si sub nivelul de pregatire al fiecaruia. Asta implica mai multe aspecte: dezradacinarea populatiei, din care doar o parte mai are de gand sa se intoarca, destramarea familiilor, lasarea in multe cazuri a copiilor acasa in grija bunicilor sau a altor rude, pierderea de multe ori a traditiilor, a obiceiurilor si uneori chiar a credintei prin casatoriile mixte ce se mai fac, uitarea uneori a limbii matrene de catre noile generatii, etc. Mai direct spus, asimilarea treptata a emigrantilor romani in tarile in care traiesc, asta si din cauza faptului ca romanii nu sunt in stare sa se uneasca intre ei, nu se ajuta, nu creeaza comunitati puternice si bine organizate, ca niste „buni crestini ortodocsi” ce ne pretindem a fi … Romanii nu-si recunosc valoarea lor ca neam, asa cum o fac de exempllu grecii, uneori cu exces de masura.

    3. Presiunea mass-media care ne covarseste cu reclame ademenitoare la mii si mii de produse, de care avem impresia ca avem neaparata nevoie, si pe care dorim foarte mult sa le achizitionam, si de care, nu-i asa, depinde fericirea noastra. Cum le cumparam? Cu bani! De unde? In principal din surse descrise in paragraful 2. Cei ce raman in tara, si care au salarii mici, se multumesc cu mai putin, ori pentru ca sunt mai modesti, ori pentru ca n-au incotro. Dorinta de a avea, de a acumula multe bunuri, este oricum foarte mare, pentru ca tentatiile sunt fara numar, si iti trebuie o vointa puternica pentru a rezista.

    Si acum revin la ceea ce ai spus si care este adevarat, dar inrobirea masiva la banci se face cu liberul nostru consimtamant. De ce? Pentru ca de cele mai multe ori oamenii (a se citi crestinii ortodocsi), vor mai mult decat au nevoie. Si atunci care este solutia? Pai zaharelul ofertelor ademenitoare ale creditelor bancare in plasa carora cad foarte multi … Cunosc oameni care nu au facut in viata lor impurumuturi la banci, desi au o situatie materiala foarte modesta. S-au multumit cu ce au avut. Si de asemenea nu ma refer chiar la toate imprumuturile pe care populatia le face. Unele sunt chiar de neevitat, ca de exemplu atunci cand iti cumperi o casa. Dar pe langa acestea, sunt MULTE alte imprumuturi care ii transforma INUTIL pe oameni in scalvi. Asa ca, din pacate, punem si noi umarul la propria noastra inrobire, vrand sa nu ducem lipsa de nimic, uitand ca viata pe care o traim pe acest pamant este una in care (doar) ne pregatim pentru viata viitoare si vesnica, in care tot ceea ce acumulam aici prin chinuri si eforturi peste puterile noastre, nu o sa ne mai foloseasca la nimic. Cel putin asa ne invata Sf. Evanghelii si Sf. Parinti.

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PRIMA “TAIETURA” STILISTA IN TRUPUL BISERICII DE DUPA INFIINTAREA B.O.S.V. Adevaratele motive ale plecarii in Grecia a parintelui Nichita de la Brancoveni. “Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminteR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare