GOOGLE SI “CEA MAI MARE INTRUZIUNE DIN ISTORIA VIETII PRIVATE”/ La urmatoarea versiune de Windows ne vom loga obligatoriu prin recunoastere faciala? FURT DE DATE SI PRIN CONTUL DE FACEBOOK/ Adevarata faţă a Revolutiei franceze sau paleo-comunismul sangeros/ MAI ESTE ROMANIA O TARA SUVERANA? DECONTUL DRAMATIC AL ACORDULUI CU FMI: SCENARIUL UNUI GENOCID NATIONAL IN PLINA DERULARE/ Ce ne mai pregatesc “superelitele” cu care se mandreste un consilier prezidential: REFORME GLOBALE “ISTORICE” PRIVIND FISCALITATEA: F.M.I. PRIMESTE PUTERI SPORITE/ Dezvaluiri privind bilantul real si oribil al razboiului din Irak (STIRI 22-25 OCTOMBRIE 2010)

25-10-2010 31 minute Sublinieri

  • Revezi si stirile de la:

De la Google, Big-Brotherul ‘prietenos’ la neo-securismul periculos al E-Romania

IN CURAND: SFARSITUL ANONIMATULUI (=LIBERTATII) PE INTERNET

Seful Google arata cu degetul spre “linia critica”: CIPUL IMPLANTAT SUB PIELE SI CONECTAT LA INTERNET!

De cosmar, dar adevarat: ECONOMISTUL-SEF AL COMPANIEI GOOGLE: “VA EXISTA UN IMPLANT PRIN CARE SA SE REALIZEZE CONEXIUNEA LA INTERNET PANA IN 2020

  • Realitatea.net:

Google, spionul wi fi universal

Google a stârnit zilele acestea un scandal uriaş în toată lumea după ce a ieşit la iveală faptul că prin programul Street View a copiat în secret miliarde de emailuri, parole şi date personale din computere private atunci când a fotografiat şi scanat străzile din peste 30 de ţări.

Mai mult decât atât, tot prin intermediul programului Street View, gigantul Google, al cărui slogan este “Nu fii rău”, şi-a construit şi o enormă bază de date cu locaţia, numele şi codul de identificare a milioane de reţele, care să-l ajute să vândă publicitate mai bine. Google nu este la primul scandal Street View, imediat după lansarea acestui program stârnind îngrijorare prin faptul că acesta îţi permitea să urmăreşti cu exactitate ce se întâmplă pe străzile mapate, casele şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor putând fi cu uşurinţă urmărite şi identificate.

Însă acum a fost demonstrat că Google nu s-a oprit la uşile oamenilor. Le-a intrat şi în case şi le-a copiat şi stocat o mulţime de date personale. “Aceasta este cea mai mai intruziune din istoria vieţii private”, a declarat minstrul Comunicaţiilor australian, Stephen Conroy, iar în Marea Britanie Scotland Yard-ul analizează deja ce măsuri ar trebui luate împotriva gigantului de internet, însă, dacă vor fi luate, gigantul, a cărui cifră de afaceri a fost anul trecut de 4,5 miliarde de lire sterline, riscă doar o amendă de 500.000 de lire, scrie dailymail.co.uk.

Google nu a mărturisit în nici un caz de bunăvoie invazia în vieţile private ale oamenilor din toată lumea, ci a fost forţat să recunoască abia după ce anchetele demarate în şapte ţări în urma plângerilor depuse împotriva programului Street View au strâns dovezi ce nu au mai putut fi în nici un fel negate. Când la începutul acestui an Google a fost nevoit să admită că antenele maşinilor au fost, de asemenea, scanate pentru reţele wi fi, inclusiv cele de casă, Google a încercat să minimizeze importanţa acestui fapt, insistând că nu a colectat şi stocat absolut deloc date personale. Ceva mai târziu a recunoscut parţial, spunând că s-ar putea să mai fi înregistrat “din greşeală” şi astfel de date, dar că în nici un caz nu le-a analizat sau folosit în scopuri comerciale.  Însă acum nu a mai avut încotro şi a fost nevoit să-şi recunoască în întregime vina.

“Suntem conştienţi că am eşuat lamentabil. Am fost umiliţi cu toţii”, îşi pune cenuşă în cap în numele companiei directorul executiv al Google, Alan Eustace. “Practic, antenele  Google au putut vedea orice informaţie care nu era criptată, protejată de parole”, spune Paul Allen, editor al Computeractive magazine din Marea Britanie, siteurile bancare, de exemplu, nefiindu-le însă accesibile. “Imediat ce am realizat ce se întâmplă, am încetat să mai colectăm aceste date wi fi de la antenele noastre de pe străzi şi am anunţat autorităţile”, susţine noua directoare a departamentului de privacy de la Google, Alma Whitten. “Vrem să ştergem aceste date cât de repede se poate şi vom continua să lucrăm cu autorităţile pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru a merge mai departe”, a mai dat ea asigurări.

Windows 8 îţi va recunoaşte faţa

Cu trei luni în urmă website-ul italian “Windowsette”, dedicat știrilor despre Windows, a reușit să pună mâna pe o prezentare confidențială care detalia multe din planurile Microsoft pentru Windows 8. Conform acesteia următoarea versiune a sistemului de operare Microsoft ar urma să includă un App Store similar cu cel lansat de Apple pentru Mac săptămâna trecută, login pe bază de identificare facială și un bootup mai rapid. Prezentarea publicată de Windowsette plasa însă data de lansare a Windows 8 la începutul lui 2011. Dacă informațiile din prezentarea publicată de Windowsette se vor dovedi corecte, Microsoft încearcă să integreze tehnologia de recunoaștere facială în noul sistem de operare, pentru a loga utilizatorii în mod automat în sistem. De asemenea, compania din Redmond pune un accent deosebit pe micșorarea timpului necesar pentru bootup, în încercarea de a face Windows 8 cât mai rapid permițându-le utilizatorilor conectare instantă.

În plus se pare că Microsoft ia în calcul varianta legării conturilor Windows la cloud. Această mișcare ar permite utilizatorilor accesarea aplicațiilor, bookmark-urilor și conturilor de email de pe orice sistem- fie el un alt computer care rulează Windows sau chiar un tablet sau smartphone.

Nu în ultimul rând, unul dintre cele mai interesante planuri Microsoft pentru noul său sistem de operare pare a fi Windows App Store, un concept similar cu cel anunțat cu o săptămână în urmă de Apple, prin intermediul căruia experiența desktopului s-ar putea apropia de cea a smartphone-ului, utilizatorii putând downloada din cloud orice nou produs de software pentru sistem.

Internetul viitorului, de o mie de ori mai rapid

7 ani, vârsta la care încep să folosească internetul copiii din Europa

Copiii din Europa încep să folosească internetul la şapte ani, dar numai unul din trei copii cu vârste între 9 şi 12 ani cred că sunt suficiente “lucruri interesante” online, potrivit unui studiu paneuropean publicat de Comisia Europeană. Potrivit Mediafax, studiul mai arată că unul din opt copii au avut experienţe neplăcute online şi nu au abilităţile de a folosi internetul.

În urma acestor rezultate, reprezentanţii Comisiei au lansat un concurs pentru a crea conţinuturi online de calitate pentru copii, care este deschis tuturor producătorilor de conţinuturi pentru internet din Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia şi Spania. Copiii care acum au 15-16 ani au declarat că au accesat internetul de la vârsta de 11 ani, în timp ce copii cu vârste de 9-10 ani au spus că au folosit prima oară internetul când aveau şapte ani. Copiii din ţările nordice, Estonia, Olanda şi Marea Britanie accesează internetul la vârste mai mici comparativ cu cei din Austria, Grecia, Italia, Portugalia şi România.

Jumătate dintre copiii care au participat la sondaj au declarat că intră pe internet zilnic, petrecând online, în medie, o oră şi jumătate.

Microsoft lansează un ad-on inteligent pentru jocurile de calculator. Revoluţia jocurilor video: Kinect

Microsoft vrea să-şi recapte poziţia de lider de pe piaţa jocurilor video şi scoate la bătaie Kinect, un ad-on pentru populara consolă Xbox 360 care transformă mişcările corpului utilizatorului în comenzi. Kinect, care va fi lansat pe piaţă în noiembrie la preţul de 150 de dolari, vrea să dea o lecţie companiilor Sony şi Nintendo prin eliminarea controlerului plin de butoane care de multe ori enervează jucătorul. Cum? Simplu: Kinect înţelege comenzile vocale ale utilizatorului şi îi interpretează inclusiv gesturile, putând fi activat cu o simplă mişcare a mâinii. Practic, jucătorii trebuie efectiv să alerge, să sară şi să danseze pentru a-şi controla direct personajul din fiecare joc. Procesul prin care o tehnologie atăt de complexă a ajuns să fie uşor de folosit nu a fost simplu. Acum trei ani, când s-a format prima echipă care trebuia să dezvolte tehnologia Kinect, se credea că o astfel de misiune este imposibilă, deoarece tehnologiile de recunoaştere a mişcării şi a vocii funcţionează cel mai bine în medii controlate. Camerele şi senzorii care recunosc mişcarea au nevoie o sursă constantă de lumină, în timp ce tehnologiile de recunoaştre a vocii se bazează pe ipoteza că microfonul este aproape de gura utilizatorului. Inginerii de la Microsoft au fost nevoiţi să construiască un produs care să funcţioneze la fel de bine şi într-o cameră mică cât şi într-un apartament spaţios. De asemenea ei trebuiau să ajusteze sistemul astfel încât să facă faţă unor condiţii de lumină diferită şi distanţelor diferite pe care le va avea utilizatorul faţă de sistem. Pentru ochii lui Kinect, Mirosoft a apelat la ajutorul firmei PrimeSense din Tel Aviv. Aici s-a creat un sistem care leagă o cameră web de o serie de senzori pentru a oferi o percepţie mai largă dispozitivului. Un senzor crează o sursă de lumină proprie pentru Kinect, iar celălalt monitorizează distanţa utilizatorului faţă de dispozititv. Astfel, compania a realizat prima condiţie necesară dezvoltării unei tehnologii de acest gen. Dar cercetătorii s-au confruntat cu o altă problemă: ei trebuiau să construiască un creier pentru Kinect. Pentru a realiza acest lucru, Microsoft a creat o echipă formată din experţi în inteligenţa artificială şi a făcut sute de experimente. Compania a angajat oameni cu siluete diferite pentru a le înregistra mişcările. Cu timpul, algoritmii creaţi prin aceste date au devenit precişi şi au permis sistemului să lucreze cu oamenii diferiţi, de la femei însărcinate sau persoane îmbrăcate cu haine largi până la adulţi cu dimensiuni normale. Microsoft reînoieşte sistemele din creierul lui Kinect la fiecare 24 de ore şi poate să trimită update-uri către sistemul Xbox prin intermediul unei conexiuni internet. Kinect este capabil să recunoască forma corpului unei persoane pe care a mai văzut-o, aşa că utilizatorul nu e nevoit să intre în sistem de fiecare dată când vrea să se joace. Sistemul poate să diferenţieze mâna ta stângă de cea dreaptă şi poate distinge între doi jucători chiar dacă ei se intersectează. Dacă doi utilizatori au o constituţie asemănătoare, Kinect încearcă să găsească diferenţe în trăsăturile feţei, coafură, mişcările copului sau culoarea hainelor.În cazul în care se crează ambiguităţi sistemul va întreba dacă sunteţi jucătorul A sau B, apoi vă veţi alege cu echivalentul unui alt cod de bare”, spune Alex Kipman, directorul pentru Xbox 360. Pentru comenzile vocale, sistemul se bazează pe patru microfoane puse într-o configuraţie asimetrică care permite separarea vocii persoanei care dă comenzile de celelalte voci din casă. Kinect ştie şi dacă un sunet vine de la televizor sau de la joc şi poate bloca sunetul care interferează cu comenzile vocale ale utilizatorului. „Dacă vrem cu adevărat să revoluţionăm industria pentru a crea o lume în care dispozitivele înţeleg oamenii, atunci tehnologia trebuie să fie viguroasă. Altfel este doar o păcăleală, spune Kipman. Primul prototip Kinect a costat 30,000 de dolari şi a fost construit cu ajutorul a 1.000 de muncitori.

***

Conform documentelor, printre imobilele care vor fi transmise fără plată Bisericii Ortodoxe Române se numără clădirea fostului Parlament al României, din Dealul Mitropoliei, cu un teren aferent în suprafaţă de 17.690 metri pătraţi, precum şi un nivel din blocul P5B, aflat în Piaţa Unirii din Bucureşti, având o suprafaţă desfăşurată de 9.117 metri pătraţi.

În 1996, Guvernul a decis ca fostul sediu al Palatului Parlamentului, aflat în proprietatea statului şi administrarea Camerei Deputaţilor, să fie transmis în administrarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române. Imobilul a fost folosit pentru amenajarea unui muzeu de artă religioasă, a unei biblioteci, precum şi pentru organizarea unor manifestări publice.

Printre imobilele care vor mai fi transferate fără plată în proprietatea BOR se mai află complexul hotelier Tismana (judeţul Gorj), un hotel cu restaurant, birouri şi teren aferent de 3.483 metri pătraţi din municipiul Drobeta-Turnu Severin, precum şi cinci pavilioane din incinta mănăstirii Răchitoasa (judeţul Bacău), unde a funcţionat un centru de asistenţă socială. De asemenea, vor mai fi transferate 11 clădiri din comuna Slobozia (judeţul Giurgiu).

Biserica Ortodoxă Română (BOR) va mai primi în proprietate din partea Guvernului, printre altele, un teren de 16.250 metri pătraţi din municipiul Alba-Iulia şi un alt teren în suprafaţă de 1.676 metri pătraţi din municipiul Tulcea.

NOTA:

Sa fie aceasta una dintre modalitatile cu care se cumpara in avans tacerea BOR la preconizatele legi si masuri antihristice ale Statului?

Bossul OTV nu a glumit când a promis că porneşte în cursa pentru Preşedinţia României. În afara campaniei derulate seară de seară la televiziunea poporului, Dan Diaconescu a început şi o serie de “”vizite oficiale”.

De curând, Diaconescu s-a întâlnit cu liderul Bisericii Ortodoxe Române. “Am primit binecuvântarea Patriarhului Daniel. Domnia sa mi-a dat OK-ul să candidez“, a declarat, pentru Libertatea, patronul OTV, după ce a arătat cum a fost marcat momentul: o fotografie care-i înfăţişează pe cei doi e dovada întâlnirii “de lucru”.

De altfel, bossul OTV şi Preafericitul Daniel se cunosc de ceva timp. Când a fost reţinut, Dan Diaconescu a purtat la mână mătănii sfinţite, primite de la Patriarh.

În replică, Patriarhia Română arată că Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru a candida la Preşedinţia României. “În legătură cu afirmaţia domnului Dan Diaconescu care pretinde că ar fi primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a candida la preşedinţia României, precizăm: Singura întrevedere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc în ziua de 27 mai 2010, când Patriarhul României l-a primit în audienţă pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia”, se arată într-un comunicat de luni al Patriarhiei Române.

În acea întâlnire, Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Române sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mântuirii Neamului din partea postului de televiziune pe care îl conduce. Întrucât Patriarhia Română are propriul său post de televiziune, “un astfel astfel de sprijin nu este necesar”, a precizat sursa citată. “Menţionăm că în cadrul întrevederii nu a existat nicio discuţie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la preşedinţia României deoarece, la data respectivă, Preşedintele României fusese ales cu câteva luni înainte (6 decembrie 2009). Totodată, precizăm că Patriarhia Română nici nu îndeamnă şi nici nu opreşte mireni să candideze la Preşedinţia României sau la altă demnitate publică, întrucât ea trebuie să fie neutră din punct de vedere politic”, se mai arată în comunicatul citat. (Mediafax, Elvira Gheorghiţă, elvira@mediafax.ro)

***

  • Gandul:

Holera a făcut 253 de morţi în Haiti. 3.115 persoane sunt spitalizate

SUA au efectuat 17 tipuri de experimente medicale pe fiinţe umane în Guatemala, în anii ’40

Statele Unite au practicat 17 tipuri de experienţe medicale pe bolnavi mintal, prostituate, deţinuţi sau militari din Guatemala în anii ’40, a anunţat vicepreşedintele acestei ţări, Rafael Espada, relatează AFP.

“Am confirmat 17 tipuri de proiecte experimentale pe oameni realizate în ţara noastră”, a declarat el.

Espada anunţase miercuri că administraţia americană a trimis documente Comisiei speciale de anchetă pe care o conduce, pentru elucidarea faptelor petrecute în perioada 1946-1948.

Experimentele realizate pe fiinţe umane în Guatemala au fost dezvăluite la 1 octombrie după descoperirea arhivelor medicului responsabil de aceste teste, John Cutler, decedat în 2003.

Aproximativ 1.500 de cetăţeni ai acestei ţări au fost infectaţi fără ştirea lor cu boli cu transmitere sexuală cum ar fi sifilis şi gonoree în vederea testării eficienţei penicilinei. Cercetătorii care au desfăşurat acest studiu au ales drept cobai persoane vulnerabile, inclusiv bolnavi mintal.

La 1 octombrie, secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a prezentat scuze Guatemalei, în timp ce preşedintele Barack Obama l-a sunat pe omologul său, Alvaro Colom.

În octombrie 1990, imaginea României a mai suferit o lovitură. Abia se liniştise presa mondială după evenimentele de la Tg. Mureş, din Piaţa Universităţii şi din timpul Mineriadei, că un nou scandal a izbucnit la Bucureşti. Capul de afiş – copiii bolnavi de SIDA. Ştirea în sine nu era nouă. Despre existenţa lor, moştenire dureroasă din vremea “Împuşcatului”, se mai scrisese. Între timp a apărut însă un element nou. La Londra şi la Paris au apărut informaţii despre experimente pe copii-cobai, autorizate de statul român şi conduse de medici străini. Din The European, L’Express, Le Figaro, L’Actualité, care denunţau Guvernul şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Colentina din Bucureşti pentru experimentele pe bolnavi infestaţi cu HIV, informaţiile compromiţătoare au fost preluate de ziarele dâmboviţene. Potrivit jurnaliştilor occidentali, şi medicamentul utilizat – substanţa FLV 23/A – era controversat. Nu numai că se administra prin “injecţii musculare dureroase”, dar îi lipsea şi o certificare ştiinţifică.

În Spitalul Colentina, din cei 140 de copii bolnavi, cinci-şase mureau zilnic, fără să beneficieze de vreun tratament. Rata deceselor şi lipsa unor fonduri consistente pentru cumpărarea medicamentului AZT, folosit în alte ţări, i-a obligat pe medicii români să caute soluţii alternative. Printre acestea s-a numărat şi medicamentul folosit de doctorul britanic Hughes, propus gratis, folosit înainte în tratamentul bolnavilor de SIDA din Malawi (Africa). În România, echipa condusă de David Hughes a descins în toamna anului 1990. Între 9 septembrie-28 octombrie 1990, opt medici străini, membri ai Fundaţiei Internaţionale pentru Cercetări Medicale, au tratat 13 copii bolnavi de SIDA, internaţi în Spitalul Colentina, în Pavilionul 4. Experimentul a fost autorizat de Comisia Naţională a Medicamentului, condusă de profesorul Dobrescu. Bolnavilor li s-au administrat trei injecţii timp de o lună, la sfârşitul cărora s-a concluzionat că patru din cei testaţi au înregistrat o ameliorare, şapte o stare staţionară, iar doi au decedat.

“Problema este alta”, declara medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Spitalului Colentina, pentru ziarul Adevărul, la 27 octombrie 1990. “Nu putem să susţinem că acest medicament este infailibil. Cercetăm, sperăm şi, repet, nu avem altă soluţie decât, eventual, să fie abandonaţi morţii fără nici o încercare de a-i ajuta. Ceea ce ar fi inadmisibil, într-adevăr. Dar ce se întâmplă în presa străină, engleză şi franceză, seamănă cu o campanie de denigrare, în primul rând a guvernului, care nu are absolut nici o legătură cu acest caz. (…) Poate că nici medicamentul nu este salvator şi poate că nici nu s-a ales cea mai bună variantă de tratament. Nu ne pronunţăm, nu este de competenţa noastră să o facem.”

La presiunea presei occidentale şi româneşti, la sfârşitul lunii octombrie, la Bucureşti a sosit o delegaţie de trei specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Concluziile acestora au stupefiat opinia publică. Din raport reieşea că nu se putea confirma valoarea substanţei FLV 23/A. Ministerul Sănătăţii a prezentat rezultatele investigaţiei printr-un comunicat oferit spre publicare Agenţiei Rompres, la 27 octombrie 1990:

“1. Fabricantul nu a putut oferi structura chimică a substanţei FLV 23/A.

2. Fabricantul nu a putut oferi metoda de fabricaţie şi de control a calităţii pentru substanţa FLV 23/A.

3. Fabricantul nu a putut oferi date privind farmacocinetica substanţei FLV 23/A la animale şi oameni.

4. Fabricantul nu a putut oferi dovezi ştiinţifice convingătoare privind efectul antiviral sau orice alt efect al substanţei FLV 23/A in vitro, pe animale sau în studii anterioare pe oameni.

5. În absenţa dovezilor privind eficacitatea terapeutică, datele rezultate din studiul de toxicitate acută efectuat în România nu pot justifica utilizarea substanţei FLV 23/A în studii clinice pe oameni.

6. Datele rezultate din studiul clinic pe 13 copii efectuat în România nu sunt suficiente pentru a demonstra absenţa efectelor secundare şi eficacitatea substanţei FLV 23/A.

7. Personalul secţiei în care se desfăşoară studiul în spitalul Colentina, medici şi cadre medii sunt foarte preocupaţi pentru a acorda îngrijiri medicale de cea mai bună calitate copiilor bolnavi de SIDA.

8. Având în vedere faptele prezentate mai sus, Ministerul Sănătăţii din România şi OMS nu pot recomanda continuarea studiului clinic a substanţei FLV 23/A la copii şi adulţi.”

NOTA NOASTRA: Intrebarea care ne-o pune este cand va iesi la iveala si adevarul despre experimentul in urma caruia acei copii romani au fost infectati cu virusul HIV…

***

  • Hotnews:

Imbatranire accelerata si Alzheimer precoce – efectele stresului, urii, egoismului si a lipsei exercitiului mental

Peste un sfert de milion de bolnavi de Alzheimer in Romania

In Romania sunt diagnosticati cu Alzheimer 250.000-300.000 de pacienti. Potrivit celor mai recente studii, acest numar ar putea creste cu 15% pana in 2015.

Cauzele care au determinat scaderea varstei aparitiei si manifestarilor bolii Alzheimer:

  • depresiile netratate la timp;
  • tulburarile afective;
  • alimentatia nesanatoasa;
  • lipsa de comunicare;
  • dezechilibrele hormonale;
  • traumatismele cranio-cerebrale;
  • stresul profesional si social;
  • automedicatia necorespunzatoare.

Primele semne ale unei imbatraniri cerebrale precoce:

  • uitarile de rutina – lapsus – daca sunt prea dese;
  • imposibilitatea de a respecta un program stabilit;
  • lipsa de memorie a numelor proprii intr-un context;
  • nerespectarea programului zilnic.

Schema de vaccinare obligatorie in Romania

Controversele vaccinarii si poli-vaccinarii
Exista tot mai multe persoane in lume, ca si o parte semnificativa din societatea americana, care se opun imunizarii. Unii duc chiar la extrem revolta, refuzand vaccinurile obligatorii pentru copiii lor, sustinand ca organismul trebuie sa lupte singur impotriva bolilor, se arata in lucrarea „The Vaccine Controversy“, semnata de specialistul in imunizare Kurt Link. Ei pornesc de la faptul ca lista vaccinurilor obligatorii a crescut considerabil fata de acum 20 de ani, iar efectele asupra bebelusilor si copiilor ultimelor generatii nu pot fi lesne cunoscute. Un alt argument pe care ei il ofera ar fi ca boli precum oreionul sunt tratabile.

Cat priveste poli-vaccinarile (efectuarea schemei de vaccinuri pbligatorii, plus numeroase alte vaccinuri facultative), unii medici de familie recomanda parintilor atentie, pentru ca este nevoie de discernamant intre o boala care poate fi tratata (in cazul in care copilul se imbolnaveste, pentru ca este posibil ca acest lucru sa nu se intample de fapt) si o boala pentru care nu exista tratament.

Pana unde iti lasi copilul pe mana stiintei si de unde il lasi sa se lupte el singur cu boala?

Consiliul local dintr-un orăşel de lângă Napoli vrea să le amendeze pe femeile care ies pe stradă prea dezgolite.

Crime odioase pătează blazonul Revoluţiei franceze, care a început sub sloganul „Liberté, Égalité, Fraternité”.

O carte curajoasă, apărută la Cluj în limba română, dezvăluie faţa hidoasă a Revoluţiei franceze. Cartea este scrisă chiar de istorici francezi, care doresc să meargă mai departe de miturile din manuale, de focurile de artificii şi de parada de 14 iulie, ziua când francezii aniversează căderea Bastiliei şi a absolutismului monarhic. Această carte arată că pe 14 iulie francezii ar trebui mai degrabă să comemoreze victimele „paleocomunismului” care a apărut ca urmare a Revoluţiei de la 1789 şi care seamănă atât de mult cu evenimentele petrecute în România după 1948.

Cartea neagră a Revoluţiei

Din iniţiativa prof. Alexandra Medrea şi Ioan L. Danciu a apărut la Cluj, la editura Grinta, în limba română, un volum-şoc: „Cartea neagră a Revoluţiei franceze”. O carte editată iniţial în Franţa, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Consiliului Naţional al Cărţii, apărută sub conducerea unei somităţi: pr. benedictin Renard Escande. În România, apariţia cărţii a fost posibilă graţie unui grup de traducători coordonaţi de prof. Liliana Şomfelean. Volumul are aproape 900 de pagini şi cuprinde 45 de texte semnate de tot atâţia universitari, istorici, filosofi, scriitori, preoţi – care şi‑au propus, pe baza documentelor din epoca respectivă şi a scrisorilor sau memoriilor, să demitizeze Revoluţia franceză de la 1789. Fresca recompusă a acestei revoluţii seamănă izbitor cu faţa comunismului la români, iar Revoluţia franceză din 1789 este rădăcina revoluţiei comuniste din secolul XX. Sau, cum zice Cristian Bădiliţă: „Iată că istorici francezi îndrăznesc să facă pasul ultim, decisiv, în demascarea cancerului european bisecular, prin publicarea „Cărţii negre a Revoluţiei franceze”. Cele 45 de texte sunt, prin conţinutul lor, comentarii zdrobitoare ale crimelor şi acţiunilor distructive pe care plebea, înfometată, aţâţată de fanaticii iacobini în frunte cu Robespierre, Marat, Sain Just şi alţii, le-a comis între 1789 şi 1794. Iacobinii au căzut, apoi, ei înşişi victime ale ghilotinei. Revoluţia a transmis lumii mesajul „Libertate, egalitate, fraternitate”, care, în realitate, nu s-a înfăptuit niciodată, dar a rămas în istorie prin faptele de neiertat.

Represiunea din Vandeea

Unul dintre texte, de exemplu, se referă la represiunea ordonată în ţinutul Vandeea, monarhist şi catolic. Acolo, trupele iacobine au trecut prin foc şi sabie întreaga provincie cu sute de mii de locuitori. Iacobinii au incendiat satele, oraşele, fermele şi au trecut prin tăişul sabiei bătrâni şi femei, fără milă, iar ca să economisească gloanţele, au săpat bazine unde înecau copiii. Mila unor militari era aspru pedepsită, de regulă cu moartea.

Tragedia Regelui-copil

O altă tragedie este cea a familiei regale. Au fost decapitaţi prin ghilotinare Regele Ludovic al XVI-lea, apoi Regina, abia ieşită din adolescenţă, iar Regele-copil, Ludovic al XVII-lea, de numai 8 ani (paznicii primiseră ordinul să nu-l ucidă, dar să scape de el), era ţinut ud zile întregi. Paznicii îl înfometau cumplit, după care îl îmbătau cu vin, pe care îl obligau să-l bea în loc de apă.

Apoi, Căderea Bastiliei” a fost, de fapt, un bluf, deoarece mica gardă s-a predat, iar în bastion n-au fost găsiţi decât cinci oameni, doi falsificatori de bani şi doi nebuni, plus un conte deţinut politic. În schimb, despre ea s-a fabulat şi s-a minţit în zeci de povestiri şi volume, rodul unei imaginaţii halucinante a autorilor. Ar mai fi şi textul lui Curtoix, care face analogia dintre Revoluţia franceză şi Revoluţia bolşevică a lui Lenin, din noiembrie 1917... Sunt trecute în revistă şi cele două centenare ale Revoluţiei, dar şi sumbra perspectivă ca tricentenarul să nu mai poată fi sărbătorit. Şi asta pentru că migraţia masivă de musulmani şi naşterile puţine în familiile franceze pot să schimbe, din 2030, raportul etniilor în populaţia Franţei, iar emigranţii să devină majoritari.

(…) Ar mai fi, desigur, de amintit şi prefaţa prof. Ioan L. Danciu la ediţia în limba română, care afirmă, pe bună dreptate, că „Libertatea fără Dumnezeu nu este decât anticamera disperării, a sălbăticiei şi urii”.

***

Raportul de ţară al României, elaborat de FMI la 30 septembrie 2010, clarifică obligaţiile faţă de Fond, inclusiv situaţia financiară a României– Scăderea cu 25% a salariilor bugetarilor se va permanentiza

Guvernul a minţit în privinţa “stimulentelor” – Scrisoarea de Intenţie către Fond prevede, în mod expres, eliminarea lor

– Dobânzile plătite de Guvern, numai anul acesta, sunt mai mari cu 350 de milioane de euro decât suma economisită din reducerile salariale ale bugetarilor

– În 2010, fiecare român plăteşte aproape 5 milioane de lei vechi pentru a achita numai dobânzile, care depăşesc 9,2 miliarde lei, ale împrumuturilor de stat

20% din banii băncilor private sunt împrumutaţi către Guvern

– Medicamentele nu vor mai fi compensate

– 150 de întreprinderi publice, inclusiv cele strategice, vor fi privatizate

Nici nu s-a încheiat primul acordul stand-by cu FMI (ultima tranşă vine în martie 2011), că se negociază deja unul nou. De data asta, este doar de precauţie, adică nu apelăm la o anumită sumă de bani, dar am putea apela, în caz că nevoile ţării o cer. Ca să fim bine înţeleşi, vom plăti Fondul ca să nu ne dea nimic. Dar până se vor elucida clauzele noului împrumut, să recapitulăm puţin condiţiile celui la care suntem deja înhămaţi. Şi fac asta mai ales pentru cei care, naivi sau rău intenţionaţi, susţin că un astfel de acord aduce crediblitate şi stabilitate ţării, dar şi pentru cei care văd în FMI un Moş Crăciun binevoitor, care ne ajută la greu. Nimic mai fals!

Dobânzile anuale sunt mai mari decât economiile din reducerile salariale

Valoarea acordului prezent este de 12,9 miliarde de euro, în cinci tranşe, care, în cea mai mare parte, au mers şi vor merge direct către Rezervele Băncii Naţionale, cu o dobândă aproximativă de 3,5%. Adică, Guvernul nu are acces direct la aceşti bani. BNR împrumută băncile comerciale, la o anumită dobândă, şi mai departe, Guvernul se împrumută de la băncile comerciale, la o dobândă şi mai mare, vehiculată undeva pe la 6-7 puncte procentuale. În prezent, băncile comerciale din România au 20% din bani împrumutaţi statului român, faţă de 8% cât era în 2008.

Conform statisticilor FMI, în anul 2010, statul român va plăti 2,16 miliarde de euro numai pe dobânzi, ceea ce reprezintă 1,8% din PIB. Un calcul simplu demonstrează că fiecare cetăţean român plăteşte, numai anul acesta, suma de aproape 5 milioane de lei vechi ca să acopere dobânzile împrumuturilor Guvernului. A fost o singură excepţie, în timpul campaniei electorale prezidenţiale de anul trecut, când FMI a dat banii direct către trezoreria statului, ceea ce nu poate însemna decât un sprijin făţiş pentru puterea de atunci. Dar nu şi necondiţionat.

FMI este, în ultimă instanţă, o instituţie financiară care are drept scop profitul. Ea împrumută ţări aflate în dificultate financiară şi se asigură că primeşte banii înapoi, fără a fi interesată de modul în care sunt cheltuite sumele. Însă FMI condiţionează întotdeauna împrumuturile prin negocierea cu administaţia centrală a unor politici economice şi fiscale, care trebuie să fie respectate întocmai. Cu cât guvernul unei ţări este mai slab şi mai nepregătit profesional, cu atât condiţiile impuse de FMI vor fi mai drastice. Politicile impuse de FMI sunt extrem de pragmatice, ele nu iau în calcul decât cifrele, nicidecum implicaţiile sociale ale politicilor promovate. Guvernului ţării împrumutate îi revine sarcina de a trece prin Parlament aceste legi, pentru a respecta contractul semnat cu FMI şi de a se bucura în continuare de susţinea sa financiară.

Permanentizarea tăierilor salariale şi reducerea cheltuielilor sociale

Obligaţiile contractuale ale Guvernului român pot fi studiate, negru pe alb, pe pagina oficială a Fondului, care face public Raportul de ţară din 30 septembrie, principala sursă de documentare pentru această analiză. Pe scurt, statul român s-a obligat să facă o reformă a salariilor bugetarilor, pe care să le fixeze la nivelul lor redus cu 25%, astfel încât să contracareze hotărârea Curţii Constituţionale, care a permis această tăiere, cu condiţia ca ea să fie temporară. Acest lucru va aduce o creştere de 1,5% din PIB, conform calculelor Fondului, mai puţin decât dobânzile pe care le plătim pentru împrumuturile cu care statul face astfel de reforme.

Deci bugetarii care se aşteaptă să le revină salariul la nivelul de după scădere se înşală amarnic. De asemenea, guvernul s-a obligat contractual să îngheţe pensiile, să elimine subvenţiile în sistemul de sănătate, să reducă personalul guvernamental, să elimine al 13-lea salariu şi primele de vacanţă. Schemele de asistenţă socială vor fi reduse dramatic.

Tăierea stimulentelor, care a declanşat ample proteste în rândul bugetarilor, este prevăzută în mod expres în angajamentul faţă de FMI, la capitolul 14 (Reforme Fiscale) al Scrisorii de Intenţie a României, din 9 septembrie 2010. Reprezentanţii guvernului au minţit public când au spus că nu au fost informaţi că există astfel de stimulente, de vreme ce ele sunt menţionate, ca atare, într-un document oficial al Guvernului. Desigur, există şi probabilitatea ca Guvernul însuşi să nu-şi fi citit scrisoarea, ci doar să fi semnat-o ca “primarul”. Lucru care s-a demonstrat că nu e o nouate.

Fondul mai cere statului român să crească contribuţiile la pilonul doi de pensii, respectiv pensiile private. Până acum, se remarcă, prin aceste politici promovate, o susţinere către instituţiile bancare şi de asigurări private (cei care au fost responsabili pentru crahul financiar din 2008), în dauna instituţiilor publice. Acest lucru înseamnă, în fapt, un transfer de suveranitate din partea statului român, care şi-a asumat să urmărească interesele financiare ale marilor corporaţii financiare, în dauna cetăţenilor săi. Adică, să ia de la săraci şi să dea la bogaţi.

Dar coşmarul nu se termină aici. Statul român s-a obligat să vândă pachetul majoritar de control la aproximativ 150 de întreprinderi publice, inclusiv cele strategice, cum ar fi domeniul energetic. Un alt transfer îngrijorător de suveranitate. Mai mult, guvernul se angajează să promoveze un nou cod al muncii, mai “flexibil”, cum îl caracterizeaza Fondul. Cu alte cuvinte, FMI vrea să se asigure că angajatorii privaţi au mână liberă să angajeze şi să concedieze forţa de muncă, după bunul lor plac. De aici până la reintroducerea sclaviei nu este decât un pas. Mic, se pare, pentru Guvernul român.

După cum se vede, până în prezent, statul român a urmat ad litteram indicaţiile Fondului, chiar dacă, public, a încercat să acrediteze ideea că există un fel de negociere între Guvern şi FMI. Recenta “eroare” din Parlament, care contravine flagrant clauzelor contractuale, va fi, mai mult ca sigur, corectată în scurt timp. Este imposibil ca statul român să schimbe, neprevăzut, schema fiscală, fără aprobarea prealabilă a Fondului. Experienţa arată că FMI nu va agrea niciodată aşa ceva.

Drepturi speciale de tragere la toată lumea

Ce câştigă Fondul, în afara faptului că promovează interesele marilor corporaţii? În primul rând, este onorariul său, care se ridică la 140 de milioane DST (drepturi speciale de tragere, moneda FMI, calculată ca medie a unui coş format din monedele: dolar american, euro, yen şi lira sterlină). În euro, suma depăşeşte 150 de milioane. La ea se mai adaugă şi dobânda, fluctuantă, undeva la 3,5% pe an, pentru cei 12,9 miliarde.

Activitatea Fondului Monetar Internaţional, care are drept misiune declarată cooperarea monetară între cele 187 de ţări membre, a fost deseori criticată, inclusiv de persoane marcante, precum fostul preşedinte american Bill Clinton sau laureatul premiului Nobel în Economie, Joseph Stiglitz, care a declarat odată că Fondul “reflectă ideologia şi interesele comunităţii financiare occidentale”. FMI este, în mod notoriu, adeptul programelor dramatice de austeritate pentru corectarea deficitelor bugetare, care de multe ori au dat greş în mod dezastruos.

De-a lungul timpului, Fondul a susţinut financiar chiar şi regimuri dictatoriale şi militare, deschise către marile corporaţii europene şi americane, în special în ţările din America de Sud, Africa şi Asia. Catastrofala criză din Argentina, din anul 2001, este atribuită nefastei combinaţii între politicile de austeritate dictate de Fond (reducerea cheltuielilor din sănătate, educaţie şi asistenţă socială) şi o clasă politică dispusă să amaneteze resursele naturale strategice în schimbul atingerii intereselor personale.

Ce înseamnă “reforma statului”?

În aceste condiţii, este just să ne întrebăm unde va ajunge România, odată pornită pe această cale trasată pentru ea de reprezentanţii unor interese adverse majorităţii cetăţenilor români? Începe să se contureze destul de clar că finalitatea o reprezintă crearea unei administraţii publice minimaliste şi transferul de responsabilitate către corporaţiile private. Cu alte cuvinte, organizarea statală, aşa cum o cunoaştem, va înceta să existe. Sănătatea, educaţia, apărarea, poliţia, asigurările şi pensiile, transporturile, sistemul energetic şi, în general, toate serviciile oferite în mod tradiţional de către stat vor fi privatizate. Îşi vor permite astfel de servicii numai cei care îşi vor putea asigura venituri suficiente pe cont propriu. În acest timp, o mare parte din populaţie nu îşi va mai putea satisface nici măcar nevoile primare, ceea ce va echivala cu o condamnare la sărăcie, şi poate chiar la moarte. Este un scenariu la care, din păcate, deja asistăm neputincioşi. Oare asta este “reforma statului”, pentru care au votat milioane de români?

[Lucian Davidescu] Ce facem dacă vine o nouă criză?

(…) România a fost luată prin surprindere de criză şi a tratat situaţia într-un mod copilăresc. N-a reuşit să iasă, dar aşteaptă – tot în mod copilăresc – ca lucrurile să se rezolve de la sine şi totul să fie ca înainte. Dar nimic nu se rezolvă de la sine şi nimic nu va mai fi ca înainte, iar acesta este cel mai bun scenariu. Cel mai rău scenariu este cel în care criza se întoarce. Iar atunci lucrurile vor arăta incomparabil mai rău. Nimic nu mai merge la export, pentru că până şi Loganul va părea prea scump. Nimeni nu mai investeşte, pentru că deja e prea multă capacitate de producţie inutilă. Nimeni nu te mai împrumută, pentru că a împrumuta o ţară este o loterie, iar a împrumuta o ţară ca România – care nici la doi ani de la intrarea în criză nu ştie pe ce lume trăieşte – este doar o donaţie. Nu mai vorbim despre recesiune, vorbim despre DEPRESIUNE!

Profesorii, obligaţi să închidă căldura din şcoli

Sărăcia şi criza îi face să trăiască second-hand

Un blog al publicatiei The Economist comenteaza “eroarea legislativa” comisa marti seara de Parlament, cand plenul Camerei Deputatilor a votat TVA de 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei – “a parut ziua pacalelilor de 1 aprilie”, noteaza comentatorul. Aceasta “gafa” comisa de Parlament “se potriveste traditiei procesului politic disfunctional din Romania, unde legile par a fi scrise cu cateva minute inainte de voturile din Parlament“. Potrivit acestuia, legile nu sunt supuse unei analize serioase asupra strategiei pe termen lung sau a impactului financiar.

Guvernul României este tot mai strâmtorat, în condiţiile în care FMI nu vrea să accepte un deficit bugetar mai mare decât cel convenit de 4,4% din produsul intern brut (PIB), pentru anul viitor. În ceea ce priveşte intenţia de majorare a salariului minim, Jeffrey Franks a declarat că Fondul trebuie să analizeze impactul măsurii asupra bugetului, după care va emite o opinie dacă o astfel de măsură este oportună sau nu.

Noul împrumut de la Fond nu trebuie să meargă în salarii

Totodată, se profilează tot mai clar un nou acord de împrumut de la Fond. Însă analiştii şi economiştii avertizează ca banii să nu fie folosiţi pentru acoperirea pensiilor şi salariilor.

Şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, este de părere că România nu-şi poate rezolva actualele probleme luând bani de la FMI pentru a plăti anumite salarii. “Economia României se va îmbunătăţi atunci când şi restul economiilor o vor face. În SUA putem face acest lucru pentru că noi tipărim bani, la voi nu se poate. Problema este că nu faceţi destule pentru a stimula economia. Împrumutatul banilor pentru a plăti salariile nu este o soluţie pentru rezolvarea problemelor”, a declarat Mark Gitenstein, ieri, la o emisiune difuzată de Pro TV.

“Aveţi nevoie de autostradă pentru Ford”

Mark Gitenstein a criticat starea proastă a infrastructurii din România. Mai mult, el a solicitat guvernului să construiască o autostradă până la fabrica Ford de la Craiova. “Dacă nu aveţi infrastructură, economia voastră nu se va dezvolta. Dacă nu rezolvaţi problemele cu infrastructura, dacă aţi construi reţeaua de cale ferată, aţi putea exporta maşinile Ford. Trebuie să construiţi o autostradă acolo. Ford construieşte 1.000 de maşini pe zi, nu le face ca să stea în parcare”, a spus ambasadorul.

Ministrii de finante din G20 au decis sambata, in cadrul summitului din Coreea de Sud, reformarea Fondului Monetar International astfel incat tari emergente cu economii dinamice precum China sa aiba o mai mare importanta, in detrimentul Europei, relateaza AFP.

Este cea mai mare reforma realizata vreodata in guvernarea FMI. Este un acord istoric,” a declarat directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn. Intr-un comunicat de presa, ministrii G20 au declarat ca reorientarea va ajuta ca FMI sa devina mai credibil si mai eficient. In paralel, ministrii au cazut de acord sa ofere putere Fondului de a exercita o vigilenta mai mare asupra politicilor economice nationale. Acordul a venit in contextul in care G20 se lupta sa evite un razboi al valutelor intre marii exportatori precum China si natiuni marcate de deficite mari, cum ar fi SUA. Astfel, Europa va ceda doua locuri in board. Aproximativ 5% din drepturile de vot vor fi transferate, iar Brazilia, Rusia, India si China vor urca in primele 10 natiuni membre ale Fondului. Un oficial FMI a felicitat natiunile europene pentru ca au cooperat. “Pentru europeni sa faca asta este cu adevarat dificil, pentru ca inseamna ca tari care au ocupat aceste locuri in board pentru o perioada foarte, foarte lunga se dau la o parte si fac loc economiilor emergente,” a spus el. Principalul contributor al Fondului este SUA, care detin 17%, si sunt urmate de Japonia, cu Germania, Franta si Marea Britanie printre principalii contributori.

  • Gandul:

Liderii UE vor aproba săptămâna viitoare reforma legislaţiei bugetară, care prevede noi sancţiuni

Liderii Uniunii Europene vor aproba săptămâna viitoare reforma legislaţiei bugetare a blocului comunitar, care introduce noi sancţiuni pentru ţările care încalcă reglementările, însă decizia privind pedepsele rămâne una politică, transmite Reuters. Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană şi mai multe state membre au dorit o reformă ambiţioasă, care să introducă sancţiuni “aproape automate” pentru statele care încalcă legislaţia bugetară a UE, însă reforma a fost “diluată” de Germania şi Franţa. Modificările aduse Pactului de Creştere şi Stabilitate sunt cuprinse într-un raport care va fi prezentat de către preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, care a prezidat comisia de miniştri de finanţe responsabili de elaborarea noii legislaţii. “Consiliul European susţine raportul comisiei privind guvernanţa economică. Consiliul European cere o abordare rapidă în continuare, astfel încât Consiliul şi Parlamentul European să încheie un acord privind propunerile legislative ale Comisiei Europene până în vara anului 2011, şi să se asigure implementarea efectivă cât mai urgentă a noilor aranjamente de supraveghere”, se arată într-un document obţinut de Reuters privind concluziile summit-ului UE de vineri şi sâmbătă. Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat sâmbătă, în Coreea de Sud, la summit-ul G20, că noile reglementări promovate de Franţa şi Germania sunt prea slabe pentru a apăra interesele zonei euro ca întreg. Raportul lui van Rompuy notează că Trichet nu susţine toate prevederile din acordul miniştrilor de finanţe. Cu toate acestea, liderii UE vor aproba cel mai probabil reforma.

Guvernul britanic risca sa impiedice relansarea economica si sa declanseze o criza a datoriilor similara cu cea a Greciei, prin reducerile puternice ale cheltuielilor publice pe care le pregateste, avertizeaza Christopher Pissarides, laureat al premiului Nobel pentru economie, transmite Reuters, citata de Mediafax. El sustine ca ministrul Finantelor de la Londra, George Osborne, a ridicat riscul ca Marea Britanie sa intre intr-o criza de genul celei din Grecia atunci cand a anuntat, miercuri, cele mai severe masuri de austeritate ale ecestei generatii.

Ovidiu Nahoi: Recent a avut loc reuniunea Trilateralei la Bucureşti. Ce înseamnă această reuniune?

Iulian Fota: Este încă o recunoaştere a apartenenţei României la Occident. Dacă privim la apropierea noastră de Occident după 1990, mai întâi am fost primiţi în Consiliul Europei, următorul pas a fost primirea în NATO şi în Uniunea Europeană. Găzduirea întâlnirii ramurii europene a Trilateralei simbolizează finalizarea includerii României în acest proces de reintegrare în Occident. Inclusiv în aceste cluburi mai selecte, închise.

Trilaterala este un for neguvernamental de discuţii între intelectuali, oameni politici, economişti de anvergură, oameni de ştiinţă, reprezentând Statele Unite, Europa şi Japonia. Ea a apărut într-un moment foarte delicat al sistemului internaţional, la începutul anilor ’70.

Apăruseră deja problemele legate de petrol, dar şi foarte multe studii privind problemele globale, sărăcia, probleme de mediu. Şi relaţiile Est-Vest erau complicate. Atunci, mai mulţi factori de decizie şi experţi de renume mondial, cel mai cunoscut dintre ei fiind, probabil, Zbigniew Brezinki, au convenit să existe consultări pe această formulă trilaterală Europa, Japonia, Statele Unite, pentru a vedea care sunt cele mai bune căi de gestionare a marilor probleme ale planetei. De la început, specificul Trilateralei a fost ca discuţiile să fie la nivel individual, tocmai ca să nu angajeze vreo răspundere oficială. Discuţiile din interior nu sunt date publicităţii, tocmai pentru a se discuta mai deschis, fără teama că anumite afirmaţii pot fi preluate sau reinterpretate.

Ion Ioniţă: Câştigul mare care a fost?

Că s-a putut discuta la Bucureşti nu numai despre probleme Europei şi ale sistemului internaţional, dar şi despre România şi despre dezvoltarea relaţiilor cu vecinii.

O.N.: Noi am încercat să punem pe agendă câteva chestiuni specifice, cum ar fi situaţia din regiunea Mării Negre sau Republica Moldova. În ce măsură am reuşit?

Eu nu vreau să intru în bucătăria discuţiilor, pentru că e o chestiune de onoare, atât timp cât cei care păstoresc organizaţia n-au dat publicităţii anumite lucruri. Gândiţi-vă însă numai la ce oameni importanţi au fost acolo. Dacă ar fi fost să-i iei individual şi pentru fiecare dintre ei să faci un program ca să-i expui argumentele şi interesele noastre, efortul ar fi fost cu mult mai mare. Inclusiv financiar.

I.M.I.: Există o latură misterioasă a acestor organizaţii, mulţi le dau o semnificaţie ocultă…

Dar acestea nu sunt organizaţii secrete! Aici, literatura ocultă şi conspiraţionistă deformează şi exagerează. Oricum, printre aceste organizaţii cu caracter aparte, Trilaterala e dintre cele mai transparente. Are pagină de web, lista membrilor este cunoscută, multe dintre discuţii se anunţă, se publică rapoarte sau cărţi despre discuţiile din cadrul Trilateralei. (…)

I.M.I.: Dar unde se păstrează atunci relevanţa lor?

Ca laboratoare de idei, într-adevăr, aceste organizaţii îşi păstrează relevanţa. De ce? Pentru că sunt reflecţia superelitei. Conceptul de „superelită” este deja destul de bine documentat. Avem şi cartea lui David Rothkopf, tradusă în română. Superelita are un nivel înalt de pregătire şi experienţă. Eu m-am simţit, cum să vă spun, umil în mijlocul acestei reuniuni pentru că marea majoritate erau oameni cu părul alb, oameni care aveau între 60 şi 70 de ani, chiar peste, cu foarte multă experienţă. A fost un experiment interesant şi puţin ciudat să stai la garderobă şi să-ţi iei haina la o persoană sau două de, să spunem, Javier Solana. Valoarea Trilateralei constă în faptul că oamenii care au experienţă sunt competenţi, inteligenţi, se strâng şi discută fără presiunea opiniei publice sau a mass-mediei.

O.N. Să vorbim acum despre o altă trilaterală, cea desfăşurată recent la Deauville, între Franţa, Germania şi Rusia. Se poate spune că această reuniune prefigurează o nouă arhitectură europeană, aşa cum s-a comentat în presă?

Nu este pentru prima dată când Rusia, Germania şi Franţa se întâlnesc în acest format, pentru a discuta lucruri considerate importante. Dar eu cred că e prea curând să ne pronunţăm tranşant, fiecare îşi face încă propriile evaluări.

I.M.I.: Totuşi, nu există niciun motiv de preocupare specială pentru noi?

Întotdeauna când are loc un dialog special de tipul Franţa-Germania-Rusia există sensibilităţi din partea altor state. Dar, de fiecare dată, preocupările acestora din urmă au fost luate în calcul şi au primit un răspuns. Clarificările vor apărea în dialogul intraeuropean. De aceea suntem împreună în aceleaşi organizaţii. Pentru că, dacă statele mari vor decide singure şi ne vor pune în faţa faptului împlinit, aceasta va avea repercusiuni grave asupra coeziunii  Uniunii Europene şi a NATO.

O.N.: Ce o fi vrând să ne transmită preşedintele rus Dmitri Medvedev atunci când afirmă că România trebuie să dea dovadă de mai multă reţinere în declaraţii în ceea ce priveşte Transnistria?

Sunt multe relatări în presa internaţională şi nu cred că sunt toate exacte. Să aşteptăm mai întâi informările oficiale din interiorul UE pentru că, repet, discuţiile trebuie purtate mai întâi în interiorul clubului, şi nu în afara sa. Evident că pentru noi Transnistria reprezintă un interes mai mare decât în cazul altor state membre. (…)

I.M.I.: De ce nu renunţă Preşedinţia la menţionarea presei ca vulnerabilitate în Strategia de Apărare?

Strategia încearcă o radiografie a marilor probleme ale României. În privinţa presei, lucrurile stau cam aşa: chiar presa spune că are o problemă.

I.M.I.: Da, dar nu spune că este una de siguranţă naţională!

Lucrurile nu s-au îmbunătăţit de când Cristian Tudor Popescu a demisionat de la conducerea Clubului Român de Presă atrăgând atenţia asupra „ziariştilor abţibild”. Iar începând din toamna trecută s-a intrat mult în zona de interes naţional. De exemplu, aberaţii de genul că preşedintele face afaceri cu Hezbollah, acuzaţii că a vândut tancuri în Georgia şi aşa mai departe. Prea multă minciună şi manipulare în presă! De altfel, e un lucru semnalat şi de către unii dintre colegii dumneavoastră.

O.N.: Şi se tratează minciuna şi manipularea prin menţionarea presei în Strategia de Apărare?

Putem face o Românie mai bună dacă Guvernul e mai bun, Parlamentul e mai bun, partidele sunt mai bune, dar presa nu? (sa intelegem ca s-au inclus guvernul, parlamentul si partidele ca amenintatari la adresa sigurantei nationale in Strategie? – n.n.) Strategia este un document de viziune. Discutăm ca şi cum presa ar fi principala temă a Strategiei, dar nu e aşa. Presa are doar un paragraf, în peste 30 de pagini. Este şi o referire pozitivă, pe care nu o vede nimeni: în pagina  trei se vorbeşte despre libertatea de exprimare. Se recunoaşte rolul important al presei.

I.M.I.: Deci, e clar, Preşedinţia nu renunţă…

În momentul acesta, aşa cum stau lucrurile, avem motive? Dar de ce nu am putea face un dialog pe această temă? (…)

O.N.: Intrăm în spaţiul Schengen  la termenul stabilit, martie 2011?

Din punct de vedere tehnic, noi vom fi gata la timp cu tot ceea ce presupune aderarea la spaţiul Schengen. S-a lucrat mult, n-a fost simplu. Din punct de vedere politic, noi nu vedem motive pentru care România să fie tratată altfel decât au fost tratate celelalte state membre. Noi am angajat toate discuţiile necesare pentru a spune clar că tehnic vom fi gata şi nu va fi nimic care să ni se reproşeze. (…)

Ambasadorul american la Bucureşti a declarat că România este unul dintre cei mai buni şi de nădejde prieteni ai SUA în această regiune, motiv pentru care SUA au ales să amplaseze elemente ale scutului antirachetă aici, şi a precizat că relaţia bilaterală este în primul rând una de natură militară. Întrebat, duminică, într-un interviu al Pro TV, care sunt ţările pe care SUA contează în regiune, Gitenstein a răspus că “România este în fruntea listei. De aceea decizia legată de apărarea antirachetă a fost luată aşa cum ştim că a fost luată”, a adăugat ambasadorul. El a reamintit că în ceea ce priveşte scutul antirachetă, SUA au avut câteva opţiuni. “N-am să vorbesc despre alte ţări care erau pe listă, dar erau mai multe ţări dintre care puteam alege”, a subliniat ambasadorul. “Odată încheiat procesul şi având părerea celor din (Consiliul de – n.r.) Securitate Naţională, nu au mai rămas multe alternative în realitate. Vreau să spun, de departe cea mai bună alegere era România”, a declarat ambasadorul Mark Gitenstein. El a adăugat că şi alte ţări din regiune “sunt importante pentru viitorul” SUA şi a menţionat Bulgaria, Ungaria, apreciind că Turcia este “extrem de importantă pentru viitorul Alianţei Nord-Atlantice”. (…)

  • Gandul:

Azzam Americanul le cere imigranţilor musulmani să atace Occidentul

Purtătorul de cuvânt “american” al Al-Qaida, Adam Gadhan, le-a cerut musulmanilor care locuiesc în Occident să comită atacuri împotriva “coaliţiei sioniştilor şi cruciaţilor”, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, relatează AFP. “Fraţi musulmani care locuiţi în ţările coaliţiei sioniştilor şi cruciaţilor (…), să ştiţi că jihadul este o datorie”, a declarat în arabă Azzam Americanul, pentru capturarea căruia este oferită o recompensă de un milion de dolari de către autorităţile americane, transmite SITE.

Comentariile lui Medvedev despre rolul României în dosarul transnistrean, o “pură diversiune”

Analistul politic Vladimir Socor de la Fundaţia Jamestown se declară sceptic cu privire la sinceritatea deschiderii lui Medvedev faţă de România. “Declaraţiile lui Medvedev (despre România) sunt o pură diversiune”, a declarat el. “Din afirmaţiile sale, putem înţelege că în convorbirile private de la Deauville, şi în discuţiile de dinainte de Deauville, ruşii au încercat să învinuiască România pentru impasul din Transnistria. Este în interesul Rusiei să introducă factorul român în această ecuaţie în scopul de a crea confuzie şi de a găsi un pretext pentru a-şi justifica propria intransigenţă”, a explicat el.

  • Hotnews:

Grecia cere patrule UE la granita cu Turcia

Grecia va cere Comisiei Europene sa trimita patrule responsabile cu securizarea frontierelor la granita sa terestra cu Turcia, a declarat un ministru grec pentru AFP. Organizatia Natiunilor Unite a cerut de asemenea UE sa ajute Grecia in problema imigrantilor, in conditiile in care 90% dintre imigrantii ilegali arestati pe teritoriul UE in ultimele opt luni au fost prinsi pe teritoriul Greciei. Grecia coopereaza deja cu Agentia Europeana pentru Frontiere, Frontex, pentru a stopa numarul mare de imigranti care incearca sa intre in Grecia pe mare. Influxul de imigranti care incearca sa patrunda in Uniunea Europeana via Grecia a crescut dupa ce Spania si Italia au luat masuri foarte drastice pentru a-si securiza frontierele. Un raportor ONU a declarat ca problema imigrantilor ilegali este foarte grava si din prisma centrelor de detentie, care nu mai pot face fata numarului extrem de mare de persoane care sunt inchise in fiecare zi.

Dezvaluiri WikiLeaks: Peste 100.000 de morti in conflictul din Irak, intre 2003-2009; numeroase cazuri de tortura si abuzuri ignorate

Cel putin 109.000 de oameni au murit in razboiul din Irak – 63% dintre acestia fiind civili – de la inceputul invaziei americane din martie 2003 si pana la sfarsitul anului 2009, potrivit documentelor militare secrete dezvaluite sambata de site-ul WikiLeaks, transmite de AFP. Acestea scot la iveala si faptul ca numeroase marturii privind tortura si abuzurile comise de fortele irakiene au fost ignorate de comandantii americani. Site-ul WikiLeaks, specializat in informatii clasificate, a publicat sambata aproape 400.000 de documente secrete ale armatei americane despre razboiul din Irak. “Documentele confidentiale obtinute de Wikileaks dezvaluie faptul ca fortele americane au tinut un bilant al mortilor si ranitilor in randul civililor irakieni, cu toate ca au negat public acest lucru”, scrie Al-Jazeera. Potrivit sursei citate, documentele releva “un numar de 285.000 de victime ale razboiului, dintre care cel putin 109.000 au murit” in perioada 2003-2009, mentionand ca 63% dintre cei decedati – respectiv 66.081 – erau civili. Potrivit BBC, documentele mai dezvaluie faptul ca “sute” de civili au fost ucisi la punctele de control ale trupelor americane. Cele 391.831 de rapoarte difuzate de WikiLeaks evoca sute de cazuri de tortura, violente si chiar executii sumare comise de politia si armata irakiana asupra prizonierilor. Potrivit documentelor, autoritatile americane au ignorat informatiile si nu au anchetat numeroasele cazuri de abuzuri.

Wikileaks, un hacktivism contemporan

Wikileaks este varful de lance al unui nou gen de activism care si-a propus sa aduca la cunostinta publicului international informatii care nu ar fi avut nici o sansa sa ajunga in presa “conventionala”. Wikileaks a fost lansat in  decembrie 2006. In primul an de activitate (2007), saitul a publicat aproximativ 1.2 milioane de pagini care documentau diverse afaceri sau actiuni pe care oamenii de la Wikileaks le-au dezvaluit. Wikileaks se foloseste de  o versiune modificată a software-ului MediaWiki si este găzduită de un furnizor internet suedez extrem de controversat, numit PRQ. Acelasi furnizor este cunoscut pentru gazduirea faimosului BitTorrent, The Pirate Bay si Kavkaz Center (sit care sustine insurgenta anti-rusa din Caucaz).<

In perioada 2007-8, Wikileaks a publicat detalii despre situatia din Somalia si interesele oculte ale unor corporatii in aceasta zona,coruptia fostului Presedinte al Keniei, Daniel Moi, afacerile cunoscutei banci elvetiene Julius Baer in insulele Cayman, coruptia la varful bisericii Scientologice, etc. In februarie 2008, domeniul de internet wikileaks.org a fost oprit, după ce Wikileaks si autoritatea pentru domenii internet Dynadot au fost date în judecată de banca Julius Baer care a obtinut un mandat judecătoresc de oprire a domeniului. Wikileaks a publicat documente ce acuzau banca de operatiuni ilegale în sucursala din Insulele Cayman. Situl a rămas accesibil prin adresa IP numerică. American Civil Liberties Union si Electronic Frontier Foundation au depus o motiune protestînd la cenzura Wikileaks. Judecătorul care a decis mandatul l-a retras pe 29 februarie, iar Wikileaks a putut să-si redobandeasca domeniul. Banca a renuntat la proces pe 5 Martie.

In 2009 Wikileaks a publicat vestitele mailuri legate de fraudarea unor cercetari ecologiste legate de schimbarile climatice, o lista cu toate statele si organismele internationale care cenzureaza internetul.

In mai 2009,  Wikileaks publica rapoartele Bilderberg din anii razboiului rece: 1955, 1956, 1957, 1958, 1960, 1962, 1963 si 1980. Interesant este raportul din 1980, in care se discutau posibile schimbari politice in URSS, cam cu 10 ani inainte ca ele sa se petreaca si 5 ani inaintea lui Gorbaciov. In iulie 2009, Wikileaks anunta un acident nuclear in Iran si in octombrie acelai an publica toate detaliile legate de falimentul bancii Kaupthing Bank, care de fapt a falimentat o  tara intreaga, Islanda. La sfarsitul lui 2009, publica situl 570,000 de interceptari (probabil NSA – National Security Agency) legate de evenimentele din 9/11. (…)

ONU i-a solicitat lui Barack Obama o ancheta in cazul abuzurilor din Irak, dezvaluite de documentele WikiLeaks

  • Adevarul:

General SIE implicat în măcelul din Irak

Din documentele secrete pe tema conflictului din Irak publicate de site-ul Wikilleaks  reiese că o firmă românească a fost implicată în uciderea nediscriminatorie a civililor irakieni. Firma românească condusă de un general SIE în retragere – Mihail Bichir – a avut legături cu agenţi ai CIA şi ar fi lucrat, potrivit unor surse, cu oblăduirea administraţiei Bush. În 2006, angajaţii companiei româneşti Danubia Global Inc. au ucis trei irakieni la Fallujah. Martorii au susţinut că angajaţii, cel mai probabil de origine americană, i-au confundat cu nişte insurgenţi şi au tras fără a fi provocaţi.

Ororile războiului din Irak: degete topite cu substanţe chimice

„Abuzurile au fost comise atât de reprezentanţi ai coaliţiei internaţionale, cât şi de forţele irakiene instruite de armata americană”, se afirmă în documentele confidenţiale.  Acestea pun în evidenţă numeroase cazuri de crime de război, mutilări precum şi „uciderea deliberată a persoanelor civile care încercau să se predea”. La fel, este descris comportamentul soldaţilor americani, care „aruncau în aer clădiri întregi pentru că o singură persoană înarmată se afla pe acoperiş”. Există de asemenea mărturii înregistrate conform cărora prizonierii erau supuşi unor dureri de neimaginat atunci când degetele, de la mâini şi de la picioare, le erau arse cu acid. Un comunicat al siteului găzduit în Suedia mai afirmă că ar trebui anchetate cel puţin 40 de omucideri arbitrare în rândul civililor irakieni, comise de militari ai coaliţiei internaţionale.

Irakieni în Iran

Un alt „secret” dezvăluit de documentele date publicităţii se referă la războiul din umbră dintre SUA şi miliţiile irakiene susţinute din Iran. Militanţi irakieni s-ar fi dus în Iran pentru a fi formaţi ca lunetişti, iar forţa iraniană Quds ar fi colaborat cu extremiştii irakieni pentru asasinarea unor oficiali de la Bagdad, obedienţi faţă de Statele Unite.

Sinodul episcopilor pentru Orientul Mijlociu, reunit la Vatican, în prezenţa Papei, a cerut sâmbătă comunităţii internaţionale, şi în special ONU, să pună capăt ocupaţiei israeliene “în diferite teritorii arabe”, relatează AFP.  În mesajul său final, publicat sâmbătă, sinodul, care s-a deschis la 10 octombrie, lansează un “apel către comunitatea internaţională”.

Israelul a respins criticile aduse de Sinodul Episcopilor Catolici din Orientul Mijlociu, care a acuzat statul evreu ca foloseste Scriptura pentru a justifica ocuparea unor teritorii palestiniene. Oficiali israelieni au declarat ca acuzatiile din partea sinodului amintesc de dezbaterile teologice din Evul Mediu, informeaza AFP.  Episcopii catolici si patriarhii ortodocsi(?!-n.n.) din Orientul Mijlociu au fost convocati la Vatican pentru un sinod (?! -n.n.) de doua saptamani, tinut sub patronajul papei Benedict al XVI-lea. Reprezentanti ai sinodului au declarat ca “recursul la teologie si la Cuvantului lui Dumnezeu din Biblie pentru a justifica nedreptatea nu este acceptabil”, cu referire la ocuparea de catre Israel a teritoriilor palestiniene.  Un purtator de cuvant al Ministerului de externe israelian a declarat ca statul evreu nu a folosit niciodata argumente religioase pentru a-si apara ocuparea teritoriilor palestiniene. Reprezentantii Autoritatii Palestiniene au laudat declaratia Vaticanului.

  • Gandul:

Codurile nucleare ale SUA, pierdute pentru câteva luni

Polonezii vor o anchetă internaţională privind accidentul de la Smolensk

O petiţie semnată de peste 300.000 de polonezi solicită crearea unui comitet internaţional care să ancheteze cauzele catastrofei aeriene de la Smolensk, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Lech Kaczynski şi restul de 95 de persoane aflate la bord, relatează Radio Polonia în pagina online. Petiţia a fost realizată în luna iulie de Asociaţia Familiilor de la Katin 2010, care cuprinde rude ale celor decedaţi în accidentul aerian. Documentul se adresează preşedintelui Bronislaw Komorowski, premierului Donald Tusk şi preşedinţilor Camerei Inferioare şi Senatului, Grzegorz Schetyna, respectiv Bogdan Borusewicz.

Ministrul rus al apărării susţine că Moscova este dispusă să discute despre scutul antirachetă

Rusia este dispusă să discute despre scutul antirachetă al NATO, dar ea trebuie să fie parte integrantă a acestui proiect, a declarat ministrul rus al Apărării, într-un interviu ce va apărea luni în revista germană Der Spiegel, relatează AFP. “Cel mai important pentru noi este să definim mai întâi care sunt pericolele reale pentru Europa. În al doilea rând, trebuie să vedem că Rusia este tratată pe picior de egalitate ca participant” la proiect, a afirmat Anatoli Serdiukov. (…)

  • Romania Libera:

Otrava extremismului contaminează Dunărea

Georgia, acuzată că îi susţine pe teroriştii ceceni

Polonia si Lituania, în plin război diplomatic


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Criza mondiala, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “GOOGLE SI “CEA MAI MARE INTRUZIUNE DIN ISTORIA VIETII PRIVATE”/ La urmatoarea versiune de Windows ne vom loga obligatoriu prin recunoastere faciala? FURT DE DATE SI PRIN CONTUL DE FACEBOOK/ Adevarata faţă a Revolutiei franceze sau paleo-comunismul sangeros/ MAI ESTE ROMANIA O TARA SUVERANA? DECONTUL DRAMATIC AL ACORDULUI CU FMI: SCENARIUL UNUI GENOCID NATIONAL IN PLINA DERULARE/ Ce ne mai pregatesc “superelitele” cu care se mandreste un consilier prezidential: REFORME GLOBALE “ISTORICE” PRIVIND FISCALITATEA: F.M.I. PRIMESTE PUTERI SPORITE/ Dezvaluiri privind bilantul real si oribil al razboiului din Irak (STIRI 22-25 OCTOMBRIE 2010)

  1. care-i cea mai buna metoda de a te feri de intruziuni pe contul tau de pe Face book: Sa NU ai cont pe Facebook

  2. Inainte de Google au fost alte motoare de cautare pe internet. Cum a castigat Google in fata lor? Printr-o smecherie, bineinteles.

    Cautati ceva pe google si apoi incercati paginile gasite. Daca dati de una care nu mai exista acum, tot o puteti accesa din pagina de cautare google daca apasati pe “Cached”.

    Concluzie: smecheria google este ca nu cauta direct pe Internet, ceea ce ar lua enorm de mult timp, ci isi face copie locala dupa tot ce este pe Internet si cauta local, ceea ce minimizeaza timpul de cautare. Astfel, orice pagina inexistenta acum, dar existenta la un anumit moment in trecut, poate fi gasita pe google si accesata local la google, dar nu poate fi accesata la locatia ei originala.

    Sunt multe smecherii sau workaround(s) in domeniu 🙂

  3. http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/10/asta-sa-fie-pretul-tacerii-bor.html
    si eu m-am gandit ca trebuie sa fie o plata pt ceva anume…
    in rest, majoritatea stirilor sunt cutremuratoare. nu pot concepe sa existe atata rautate si sadism la unii oameni ( daca se pot numi oameni).
    ingrijorator este articolul cu windows 8.se cam strange latul.

  4. corect!! dependenta de socializare “internautica” dauneaza grav bugetului personal!!

  5. PUTEM FOLOSI ALTE MOTOARE DE CAUTARE SIMILARE LUI GOAGLE?
    DE CE TOTI FOLOSIM GOAGAL?

  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CAT DE NATIONALA MAI ESTE BANCA NATIONALA?/ Franks, Basescu si Isarescu – artizanii prabusirii Romaniei/ COLAPSUL ECONOMIC AL ARGENTINEI (documentar video subtitrat in limba romana) – UN SCENARIU CU REPETITIE LA N
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FACEBOOK – intre obsesia de zi cu zi a peste 500 de milioane de oameni si dezvaluirea pe scara larga a datelor personale catre oricine. Nu uitati: INTERNETUL NU UITA NICIODATA!
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Țesături orwelliene in ”țara libertății”. CUM IA CHIP IN SUA SUPRAVEGHEREA OMNIPREZENTĂ
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INTRE CINISM SI RAZVRATIRE. Scurta cugetare despre modelul austeritatii, ”miracolul” maghiar si saracia romaneasca
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FMI LOVESTE DIN NOU: suntem dati drept “exemplu de redresare economica”. CE PRESUPUNE LAUDA FMI?/ Rezultatele conditiilor FMI&UE: scumpirea gazului si a energiei/ BANCA MONDIALA ALARMEAZA IAR CU PRIVIRE LA PRE
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Armata SUA vrea sa manipuleze retelele de socializare in scop propagandistic
  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
  13. Pingback: DOCTRINA BASESCU sau invataturile orwelliene care ne ghideaza si ne vor ghida vietile - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: VENDEE 1793. Documentar (Video+subtitrare romana) despre Revolutia Franceza. CALAII SADICI AI LUMII TRADITIONALE. Rezistenta taraneasca in fata noii ordini totalitare - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare