CE MAI STIE “FRATELE CEL MARE” DESPRE NOI/ Daca va era cumva dor de o noua psihoza a virusurilor gripale… Sau de noile amenintari Al-Qaida…/ CAPITULEAZA SI IRLANDA IN FATA FMI. SE DESTRAMA NOUL BABILON? CU CE PRET SI CU CE SCOP?/ Kennedy – asasinat de un complot de stat/ CUM MAI SUNT MURDARITI CALUGARII SI ORTODOXIA/ Interviuri cu regizorul Constantin Popescu (Stiri 17-19 noiembrie 2010)

19-11-2010 18 minute Sublinieri

  • Graiul ortodox:

Sinodul Permanent al Greciei: ”Cardul cetateanului” nu trebuie sa contina sub nici o forma, in mod vizibil sau invizibil, numarul 666

(…) b) De asemenea, sub nici o forma nu trebuie sa se violeze libertatile personale.

4. Reprezentatii Guvernului Greciei au declarat ca sunt de acord cu observatiile membrilor Comisiilor Sinodale ale Bisericii si vor tine seama de acestea.

Acestea fiind date, Sfantul Sinod asteapta redactarea de catre serviciile competente a proiectului referitor la emiterea “cardului cetateanului” pentru a-si exprima in mod responsabil pozitia.

De aceea recomanda clerului, monahilor si credinciosilor sa astepte ultima luare de pozitie a Sfantului Sinod.

(…)

Sfantul Sinod se afla in stare de asteptare in privinta “cardului cetateanului”, dupa ce ieri, seara tarziu, a avut loc la Palatul Sinodal o consfatuire cu participarea mitropolitilor, a juristilor si a reprezentantilor guvernului, in cadrul careia a reiesit ca inca nu exista proiect de lege care sa legifereze aceasta chestiune.

Informatii ale romfea.gr mentioneaza faptul ca Secretarul General al Ministerului de Externe care a participat la consfatuire a subliniat mitropolitilor ca inca nu a fost redactat un proiect de lege corespunzator.

De asemenea, Secretarul General al Ministerului i-a informat ca atunci cand guvernul va fi redactat proiectul respectiv de lege va informa Sinodul Permanent si va tine seama de eventuelele contestatii si nelinisti ale Bisericii.

Sfântul Sinod al Cretei despre Cardul Cetăţeanului şi ora de religie

b) În legătura cu tema cardului electronic prin care se vor efectua tranzacţiile cetăţeanului, îndeamnă şi roagă clerul şi poporul credincios să nu se lase îngrozit de iresponsabili, să Îl aştepte pe Domnul Iisus Hristos care vine, amintind cuvintele înainte-văzătorului părinte Porfirie: „ … dacă noi Îl avem înăuntru pe Hristos, nu poate cu nimic să ne vatăme antihrist …”.

Pasagerii curselor aeriene americane acceptă fie scanarea completă cu noile aparate de detecţie, fie o verificare amanunţită, efectuată de agenţii de securitate. Dacă nu sunt de acord, trebuie să renunţe la călătorie. Noile reglementari au stârnit un val de proteste.

Atât pasagerii cât şi membrii echipajelor avioanelor de linie sunt nemulţumiţi că prin scanarea integrală le este violată intimitatea personală. Subiecţii apar goi pe ecranele dispozitivelor de verificare corporală.

Departamentul Securitaţii Interne a anunţat că imaginile obţinute nu sunt arhivate şi sunt şterse automat, la câteva secunde după verificare. Dar cel puţin o sută de imagini cu caracter strict confidenţial au ajuns pe internet. O primă investigaţie a dezvăluit că nu mai puţin de 35.000 de imagini au fost stocate incorect, dacă nu chiar ilegal, pe aeroportul din Orlando, Florida. Oficialitaţile au deschis o anchetă, dar au anunţat că vor continua scanarea integrală.

Teama de atacuri teroriste naşte reacţii ridicole în Statele Unite. Un pasager a filmat cu telefonul mobil momentul când o fetiţă de trei ani care plânge este controlată corporal de agenţii de securitate ai unui aeroport din Tenessee.

Potrivit martorilor, copila a nu a vrut să fie verificată cu scannerul. Iar legea spune că oricine refuză această procedură trebuie să fie controlat corporal. Aşa că agenţii de securitate, practic, şi-au făcut datoria. Scena a fost difuzată însă de televiziunile americane şi a provocat nemulţumirea publicului.

Închipuiţi‑vă că o companie ar putea să folosească netul ca să vă evalueze sănătatea, compatibilitatea cu o anumită slujbă sau chiar interesul faţă de o relaţie amoroasă. Faceţi cunoştinţă cu punctajul de bonitate al viitorului.

(…) Dar acestea sunt genul de informaţii ce ajung la oricine are o conexiune web şi câteva informaţii personale, plus dorinţa de a pune lucrurile la un loc. Am continuat experimentul nostru şi le‑am cerut celor de la ReputationDefender, companie ce oferă servicii de păstrare a confidenţialităţii a acestui gen de informaţii, să cotrobăie pe net pornind doar de la numele meu (des întâlnit) şi adresa mea de e‑mail. Trei ingineri din Silicon Valley, cu experienţă de mai multe decenii, plus acces la baze de date publice precum Spokeo, Facebook sau LinkedIn (nu, nu au apelat la hacking) – şi gata. În doar 30 de minute, firma mi‑a dibuit numărul de asigurări sociale. În două ore au aflat unde am locuit, măsurile la haine, oraşul meu natal, starea de sănătate. (Notă: toate acestea nu fac parte din serviciile ReputationDefender. Au realizat căutarea special pentru „Newsweek“, ca să arătăm cât de multe date personale sunt lăsate la liber pe net).

CONSECINŢE MOLIPSITOARE. E înspăimântător, dar lucrurile devin şi mai grave când îţi dai seama că acestea sunt genul de informaţii pe care companiile de carduri de credit şi agregatorii de informaţii le vând deja zilnic, pentru nimica toată, advertiserilor. Şi este, de asemenea, genul de informaţie aruncată în braţele unor terţi atunci când descarci anumite aplicaţii Facebook (aflată sub supravegherea Congresului SUA, compania Facebook a afirmat că lucrează pentru a „limita dramatic“ expunerea individuală a utilizatorilor săi). „Majoritatea oamenilor trăiesc încă iluzia că, atunci când navighează online, mai sunt anonimi“, explică Nicholas Carr, autorul cărţii „The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains“. Dar în realitate, „fiecare mişcare pe care o fac este colectată într‑o bază de date“.

După cum spun experţii în IT&C, acesta este punctajul de bonitate al viitorului – un fel de clasament agregat al fiecărui aspect al vieţii noastre. Este o estimare care merge mult mai departe de limitele publicităţii targetate – vă amintiţi de banerele enervante cu pantofi care vă invadează după fiecare trecere pe la un magazin online de haine şi încălţări, ele apar din cauza unor dispozitive de urmărire cunoscute drept „cookies“ (fursecuri). Şi anume prin utilizarea informaţiilor într‑un mod mai personal şi, posibil, mai dăunător. Gândiţi‑vă la anumite asigurări de sănătate, cereri de creditare, legături amoroase. Să spunem că vă dedaţi plăcerii unui burger de două ori pe săptămână şi vă apucaţi să glumiţi, într‑un post pe Twitter, despre ce dezastru trebuie să provoace toată cărnăraia aia în indicii colesterolului. Brusc, ratele asigurării voastre de sănătate încep să crească. Acum închipuiţi‑vă că slujba vă este listată pe salary.com (unde se pot face comparaţii între salarii şi sarcini de serviciu – n.r.), iar preferinţele privind locurile de petrecut vacanţa pe Orbitz (care oferă planificarea vacanţelor şi rezervări de transport şi cazare – n.r.). Gândiţi‑vă la modul în care această situaţie vă poate afecta statutul social sau abilitatea de a negocia o creştere de salariu ori să cereţi un credit. În fine, ce‑ar fi dacă am putea afla, pe baza istoricului şi monitorizării traficului web, că un posibil partener de sex are o boală molipsitoare? Nu aţi plăti să aflaţi? „Cei mai mulţi dintre noi nu realizează consecinţele potenţiale ale acestei situaţii“, afirmă Lorrie Cranor, expert în confidenţialitatea pe Internet la Universitatea Carnegie Mellon.

STIMULENTE INSUFICIENTE.
Vi se pare dubios? E perfect legal – şi deja se întâmplă. În 2009, o femeie din Quebec care se afla în concediu medical pentru depresie s‑a trezit fără sprijin financiar după ce compania ei de asigurări a descoperit pe Facebook fotografii – profilul ei era public – în care arăta ca şi cum s‑ar fi distrat. La momentul respectiv, un purtător de cuvânt al Asociaţiei Canadiene a Asigurătorilor de Viaţă şi Sănătate (CLHIA) a declarat că asemenea informaţii sunt o pradă uşoară şi legală. Companiile de carduri de credit utilizează reţelele de socializare ca să stabilească ce oferte s‑ar potrivi mai bine în grupul vostru social – sau să obţină informaţii de culise despre felul în care îţi vei plăti sau nu creditul. În cele din urmă, cel mai sănătos e să presupuneţi că fiecare site pe care îl vizitaţi – da, asta înseamnă că şi „Newsweek“ – îşi rezervă dreptul de a instala tehnologii de monitorizare pe computerul vostru, sorbind informaţii despre gusturile voastre, plăcerile voastre vinovate şi tot ce le mai cade la îndemână. Fiecare companie poate decide apoi unde va ajunge această comoară de informaţii – iar pentru mine de informaţii cum e Facebook, există puţine stimulente ca să le păstreze doar pentru ele. „Şi nu doar companiile din Global 2000 sau Fortune 2000 vor asemena date“, explică Michael Fertik, fondator şi CEO al ReputationDefender. „În cele din urmă, va fi vorba de fiecare persoană din viaţa noastră“.Paradoxul final? Nu contează dacă informaţia este greşită – sau, în cazul meu, comic de incompletă.

De la 1 ianuarie 2011, cărțile de muncă nu vor mai fi gestionate de inspectoratele teritoriale de muncă (ITM). În schimb, toate datele privind evidenţa salariaţilor, vechimea în muncă şi dreptul la pensie vor fi înregistrate, în format electronic, la casele judeţene de pensii.

@facebook.com – CUM ARATĂ NOUA GENERAŢIE DE E-MAIL – Dezbatere Gândul: Renunţi la YAHOO sau GMAIL pentru ceea ce Mark Zuckerberg spune că e “modul în care va funcţiona viitorul”?

Zuckerberg a spus că emailul este “depăşit” şi a subliniat că noul sistem nu este unul de email. “Nu suntem de părere că emailul va constitui sistemul modern de mesagerie”, a adăugat.

Soldaţii din forţele aeriene americane sunt sfătuiţi să nu acceseze Facebook de pe telefonul mobil. Vezi aici de ce

CTP: Surfacebook

Pentru mine, The Social Network a fost doar o dezamăgire. Pentru tinerii din România de azi s-ar putea să fie însă ceva mai rău. Căci iluzia cea mai puternică pe care o induce acest superficiu (superficial plus artificial; explic ca să-i scutesc de postări tâmpe şi agresive pe cei care n-au înţeles, din textele recente ale subsemnatului, ce va să zică encomiasme şi Vide le roi!) e uşurinţa cu care s-ar face bani foarte mulţi pocnind din degete. Zuckerberg în viziunea Fincher e doar un şmecher fiţos care a făcut o postare norocoasă, a apăsat pe enter când trebuia şi gata, a ajuns miliardar. Un “băiat deştept” al calculatoarelor. Studentul Zuckerberg nu vine la cursuri, persiflează toţi profesorii, nu-l vedem vreodată învăţând la vreo materie, doar clapetează laptopuri şi se umple de bani. Dacă ne gândim bine, avem şi noi pe aici din ce în ce mai mulţi ţucări, care nu vor ajunge însă miliardari, ci doar rataţi, simpli, nici măcar de geniu.

După ce anul trecut a fost depistată tulpina AH1N1 şi virusul B-Florida, anul acesta se preconizează că îşi va face apariţia virusul H3N2. Potrivit prof. dr. Geza Molnar, este însă destul de probabil că vor fi probleme, anul acesta, cu virusul gripal H3N2.

Virusul H3N2 face parte din familia de virus gripal Influenzae subtipul A şi nu este un virus nou apărut. Prima sa apariţie a fost în 1968, când a fost numit Influenzae Hong Kong tip A.

Medicii susţin că virusul H3N2 este considerat extrem de virulent deoarece are capacitatea de a-şi schimba setul antigenic, astfel incât deşi este vorba de acelaşi virus, apare sub numeroase forme.

Ca şi în cazul altor viruşi, persoanele vulnerabile sunt cele aflate la vârste extreme, copiii şi bătrânii, dar şi gravidele, persoanele cu imuno-deficienţă.

Nota noastra: iar ni se prevesteste de catre “specialisti” apocalipsa virusilor?!

Nu de alta, dar am câștigat un pariu cu un prieten. Tocmai pe când mă pregăteam psihic pentru onorarea lui. Trecuse deja septembrie și octombrie, iar stocurile de vaccinuri anti-gripale erau utilizate cu viteza melcului (în comparație cu anii precedenți). Și atunci, ca un specialist ce nu sunt, am prognozat că o nouă gripă va lovi în acest an planeta. Un prieten a ținut pariul (nu cine știe ce miză), apoi am trecut pe ”așteptare”. Iar așteptarea mi-a fost răsplătită (în fine) ieri… (…)

Recunosc, în primă fază, am citit (fără glumă) King Kong. Și vedeam deja cum uriașele gorile sunt vânate precum galinaceele și porcușorii anii trecuți. Apoi, când m-am dumirit că de Hong Kong e vorba, gândul mi-a zburat la micuții asiatici care vor trebui să suporte ”decontaminarea”. Și, în ciuda celor 2 milioane de decese produse în 1968/69 de gripa Hong Kong, speram că totul se va opri la această știre.

Dar…, dar tot ieri, o altă știre a făcut înconjurul planetei. Prima dată după șapte ani, un nou caz de gripă aviară a fost depistat la om. Unde? În Hong Kong. Și atunci vă întreb: credeți că e vorba de o simplă coincidență?

Organizaţia Naţiunilor Unite a emis un raport în care avertizează asupra riscului cauzat de scumpirea produselor de consum. Recoltele sub aşteptări din 2010 au dus la majorarea preţurilor alimentelor, iar inflaţia continuă să crească în tot mai multe state.

Iata din ce sunt facute nugget-urile de pui

Burnout, oboseala extrema, suprasolicitare sau Cum inghesui in 24 de ore activitati ce necesita 37 de ore

Doi bebeluşi născuţi prematur acum zece zile la Spitalul Municipal Câmpulung au fost transferaţi, aseară, la Bucureşti, pentru îngrijiri. Naşterea  gemenilor a fost declarată abia ieri, deşi copiii veniseră pe lume în urmă cu nouă zile.Enoriaşii Parohiei Poienarii de Argeş se roagă, acum,  pentru sănătatea (…) celor doi micuţi ai preotului Narcis Glonţ care slujeşte la biserica din comună de doi ani.

***

  • Parintele Savatie Bastovoi:

Partea a doua a traducerii discuției de la Jurnal TV

ÎPS Mitropolit Vladimir a prezidat, alături de premierul Filat, conferinţa “Predarea religiei în şcoală – factor de consolidare a societăţii”

“Marţi, un elicopter al autoritatii locale pentru situaţii de urgenţă a evacuat şase credincioşi ortodocsi, cinci calugarite si un preot– a declarat pentru AFP Lidia Selivanova, purtatorul de cuvant al autoritatii din regiunea rusa Tuva. Călugăriţele – doua dintre ele cu handicap – au trait în muntii Sayan din iunie 2006,  unde s-au retras cu liderul lor spiritual, parintele Constantin, de 67 de ani [Alexander Vorobyov, dupa agentia Itar Tass – n.m.].

Operaţiunea de salvare a fost inceputa de către autorităţi după ce o călugăriţă, care a parasit grupul, a spus într-o scrisoare adresata prim-ministrului Vladimir Putin, că parintele Constantin isi controla ucenicele “fermecandu-le”. Aceste persoane vor să se întoarcă, dar nu li se permite… iar cinci dintre ele deja au murit” – scria calugarita in scrisoarea trimisă în luna septembrie premierului rus.

Grupul, format iniţial din 30 de credincioşi ortodocşi, dintre care si cinci copii, au avut contacte ocazionale cu locuitorii din satele apropiate, situate la aproximativ 100 de kilometri (65 mile)  departare, dar şi cu geologii care lucrau în regiune.

Autoritatile locale au vizitat grupul în februarie 2008 şi “au stabilit ca toti membrii grupului… au stat în pădure de bunăvoie” – a spus d-na Selivanova. Majoritatea membrilor grupului, inclusiv o familie cu cinci copii, au părăsit dupa un timp pădurea şi s-au întors acasă.

Oficialii au găsit, de asemenea, mormintele a cinci persoane care au murit – conform declaratiilor membrilor grupului – din cauze naturale, a adăugat doamna Selivanova.

 

Fostul ginere al lui Traian Băsescu, artistul Bogdan Marin – BODO, s-a descotororsit de religia creştin-ortodoxă şi a trecut la cea neo-protestantă în care s-a şi botezat alături de actuala sa soţie, Loredana. Apostazia lui Bodo a venit la abia un an după ce se cununase religios la Biserica Sfântul Spiridon vechi. Şi cu Ioana, fiica lui Traian Băsescu, s-a cununat religios.

”M-am pocăit şi botezat aproximativ acum 7 luni, împreună cu soţia mea Loredana şi Dida Drăgan, în Biserica Râul Vieţii de către Pastorul Răzvan Mihăilescu, un om ales. Dragoş – chitară- şi Robert – clape – împreună cu soţiile lor s-au întors la Domnul acum 5 ani”, a declarat Bodo într-un interviu pentru site-ul crestintotal.ro.

Autorităţile dau asigurări că nu este vorba decât de un zvon şi spun că cel care ar fi lansat această poveste a reuşit să obţină ceea ce dorea, respectiv să inducă panica şi teama în sufletele oamenilor.Nu avem nici o sesizare legată de vreun copil dispărut, cu atât mai puţin de vreo crimă. Am transmis tuturor directorilor de şcoli să ia măsuri şi să calmeze elevii, pentru că este pur şi simplu o poveste, nu s-au înregistrat asemenea cazuri în judeţul Mureş, a declarat şeful IPJ Mureş, comisarul-şef Valentin Pescari, care a mai adăugat că, deşi împreună cu procurorii s-au gândit iniţial să declanşeze o anchetă pentru a descoperi cine a lansat acest zvon în lumea virtuală, descoperirea autorului este foarte dificilă. “Ştiţi cum e: ajungem la un IP, la un proprietar care ne spune că are reţea wireless şi că oricine se putea conecta la internet din faţa casei lui sau din parcare, aşa că nu ajungem nicăieri”, a mai adăugat Valentin Pescari, care le cere însă mureşenilor să anunţe imediat poliţia dacă sesizează vreo activitate suspectă în judeţ. Şeful IPJ Mureş a mai precizat că din informaţiile pe care le deţine zvonul ar fi făcut furori iniţial în judeţele limitrofe, acum circa trei săptămâni a ajuns la Sighişoara, iar zilele trecute s-a propagat şi în Târgu-Mureş.

***

Întrebat într-un interviu la postul de radio RFI câţi oameni ar trebui să fie daţi afară pentru ca sistemul bugetar să funcţioneze eficient, Stolojan a răspuns că nu mai are cifra exactă, dar a indicat ulterior cifra de 30.000 persoane concediate în 2011. “Nu mai am acum această cifră exactă, dar până la sfârşitul anului sunt prevăzuţi să mai fie disponibilizaţi 16.000, după care anul viitor, dacă reţin bine, era vorba de o cifră de încă 30.000.

  • Mediafax:

EXCLUSIV: Indemnizaţia de şomaj nu va mai fi legată de salariul minim, pentru a nu creşte din 2011

Salariile cresc, dar rămân cu 13,75% mai mici faţă de iunie, fără modificări până în 2012

Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi înjumătăţită

  • Realitatea.net:

Numărul internărilor în spital va trebui redus cu 10% anul viitor

 

Guvernul vrea modificarea Codului Muncii. VEZI SCHIMBĂRILE

Ne întoarcem la săptămâna de lucru de 6 zile? Unde este noul Cod al Muncii?

În lipsa unui document oficial, pe tema unui nou Cod al Muncii curg speculaţiile. Se vorbeşte de ziua de muncă de 12 ore, de desfiinţarea reglementărilor naţionale în ceea ce priveşte contractele de muncă, de lucratul în zilele de sâmbătă, despre simplificarea concedierilor. Ministrul Muncii, Ioan Botiş, refuză să comenteze speculaţiile pe această temă şi spune că se va întâlni săptămâna viitoare cu sindicatele.

VEZI AICI CÂT VA FI SALARIUL TĂU DUPĂ NOUA LEGE A SALARIZĂRII – EXCLUSIV

Guvernul înfiinţează POLIŢIA FISCALĂ. CUM TE CAUTĂ INSPECTORUL CA SĂ TE ÎNTREBE DE UNDE AI “CASH” – EXCLUSIV

O direcţie specială din ANAF, care va fi înfiinţată până la sfârşitul acestui an, va controla fiecare cheltuială, fiecare achiziţie şi va avea acces la toate plăţile făcute din contul bancar. Orice venit care nu va putea fi justificat va fi impozitat de stat cu 16%. “De la caz la caz, în funcţie de gravitatea situaţiei, vom sesiza Parchetul”, a mai spus preşedintele ANAF. “Inspectorii fiscali îşi vor extinde controlul şi la persoanele fizice. Vom înfiinţa o nouă structură centrală în ANAF, care va monitoriza şi controla persoanele fizice”, a declarat Blejnar.

Cine este vizat

Principalii vizaţi sunt acele “persoane fizice care îşi etalează luxul, care cumpără cash sau prin credite bancare bunuri foarte scumpe, dar care, pe hârtie, nu au niciun venit”, explică Sorin Blejnar.

Numărul românilor care au emigrat este de 2,77 milioane de persoane în acest an, reprezentând 13,1% din populaţie, dar va scădea substanţial pe termen lung, respectiv în 10 -15 ani, în condiţiile în care Româna va converge către Europa, potrivit Băncii Mondiale. Potrivit datelor BM, cei mai mulţi români au emigat către Italia, Spania, Ungaria, Israel, SUA, Germania, Canada, Austria, Franţa şi Marea Britanie.

(…) Desi consecintele spargerii UE pot fi greu de prevazut, eu cred ca e de ajuns sa ne uitam in istorie, ce se intampla cand oamenii sufera de foame? Razboi. Un razboi asadar, pe cat de imposibil pare acum, nu este deloc de evitat atunci cand lumea si Europa se vor organiza pe baze diferite. Ganditi-va ce inseamna o Romanie care sa iasa din UE si din perspectiva integrarii europene? O mare halca de carne, tocmai buna de infulecat de catre ursul de la rasarit.

Dar nu unde se va ajunge ma ingrijoreaza pe mine, ci care sunt etapele prin care se va ajunge acolo. Adica: falimentul statelor, caderea bancilor, razboaie civile, etc.

Pe ambele maluri ale Atlanticului ies la iveală jocurile piramidale în care s-au angrenat marile bănci internaţionale cu complicitatea politicienilor.

În Europa, după ce Islanda a dat faliment şi Grecia a fost “salvată” doar pentru că adoptase euro ca şi monedă naţională, e rândul Irlandei să ocupe primele pagini ale ziarelor din cauza situaţiei economice catastrofale. Asta la doar câţiva ani după ce îşi câştigase renumele de “tigru celtic” şi era dată ca exemplu. Pe lista de aşteptare se află Portugalia, Spania şi Italia.

Şi toate aceste lucruri se petrec pentru că Uniunea Europeană este o construcţie artificială impusă cu forţa de elita europeană împotriva voinţei europenilor de rând. Să ne amintim că în 2005 francezii şi olandezii au respins prin vot noua Constituţie Europeană. Cu toate acestea, elita de la Bruxelles n-a cedat. Au aşteptat câţiva ani şi în 13 decembrie 2007 au venit cu Tratatul de la Lisabona. Planul erau ca toate ţările membre să ratifice documentul în cursul anului 2008 urmând ca acesta să devină operaţional de la 1 ianuarie 2009. Doar că cetăţenii irlandezi le-au stricat planurile. În cazul Irlandei, pentru că aşa cerea legea locală, au supus votului popular ratificarea Tratatului. Acesta a picat la vot în 2008. N-a contat, în 2009 s-a mai făcut un referendum. La a doua încercare a trecut. Dacă nu trecea mai urmau şi alte încercări până la obţinerea rezultatului dorit.

Acum, elita europeană încearcă şi cu Irlanda aceeaşi reţetă pe care au folosit-o în cazul Greciei: îndatorare masivă urmată de intervenţia “salvatoare” a Băncii Centrale Europene şi a FMI în schimbul renunţării de facto la independenţa statală. În numele “salvării” monedei unice europene şi a Uniunii Europene, milioane de cetăţeni europeni devin sclavi în timp ce infractorii îmbrăcaţi în politicieni, mari oameni de afaceri sau bancheri, care vor forma noua aristocraţie europeană, îşi freacă mâinile de bucurie.

Să sperăm însă că irlandezii se vor ridica după modelul islandezilor şi vor da peste cap planurile celor de la Bruxelles. Destrămarea Uniunii Europene şi dispariţia monedei unice va fi dureroasă pe termen scurt, dar benefică pe termen lung.

Dacă nu cu multă vreme în urmă, zona euro părea un club select cu meniu gustos şi ţinută obligatorie, acum seamănă din ce în ce mai mult cu o tavernă destul de periculoasă. Ironia sorţii, sau la omul sărac nici boii nu trag, face ca România să fi făcut primii paşi în club exact în momentul în care se strică atmosfera. Uniunea Europeană nu mai este azi steaua de la începuturi, face implozie şi se transformă pe zi ce trece într-o tânără gaură neagră. Nu mai putem nici ieşi, nici sta pe-afară.

(…) Grav bolnav, “Tigrul celtic” nu este de folos nimănui mort – totuşi, orice stat cu un deficit bugetar de 32% este cel puţin “aproape mort” – astfel că “veterinarii” de la Bruxelles recomandă de urgenţă un împrumut pe care surse independente îl estimează la vreo 80 miliarde euro. Dublinul îl refuză, agăţându-se de iluzia că, până la jumătatea lui 2011, nu are nevoie de credite.

Odată ce ar accepta un credit uriaş (pentru o ţară de 4,5 milioane de locuitori) de la UE şi FMI, Irlanda şi-ar pierde suveranitatea economică. (…)

Guvernatorul bancii centrale a Irlandei Patrick Honohan a anuntat acum cateva ore ca se asteapta ca guvernul tarii sa ceara oficial ajutor financiar de zeci de milarde de euro de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Dl Honohan a anuntat pana si o dobanda in jur de 5% pentru aceste imprumuturi de urgenta ceea ce reprezinta un nivel mai mic cu aproape 3% decat pretul pe care l-ar cere piata. Singurele detalii ramase necunoscute sunt suma exacta precum si manualul de instructiuni. Capitularea relativ rapida a Irlandei nu a surprins pe nimeni si a stabilizat atat marja de risc a tarii cat si rata de schimb a euro fata de principalele monede ale lumii.

Cum s-a ajuns aici?

Falimentul de facto al Irlandei, al doilea din UE dupa cel al Greciei, a fost cauzat de doua motive principale: decizia fatidica a guvernului din Mai 2009 de a salva toate bancile irlandeze prin garantarea in masa a pasivelor precum si asteptarile de pierderi similare in urmatorii ani in sistemul de imprumuturi ipotecare. (…)

Implicatii politice

Nu trebuie sa existe iluzii: transferul suveranitatii nationale financiare a Greciei si Irlandei catre Banca Centrala Europeana (FMI este doar un participant menit sa evite aceasta aparenta) este o decizie politica extraordinar de importanta luata de Germania cu aprobarea tacita a Frantei. Aceasta decizie nu este cauzata de o generozitate subita germano-franceza ci de nevoia mentinerii stabilitatii proiectului de integrare europeana si a monedei unice. Interesant este si faptul ca ieri George Osborne, ministrul de finante al Marii Britanii (care nu este in zona euro!), a oferit ca si alternativa un pachet de ajutoare bilateral Irlandei. Dimensiunea pierderilor insa si presiunea politica intensa a Germaniei si Frantei au inclinat balanta catre solutia propusa de BCE.

Ce inseamna asta, de exemplu, pentru Portugalia si Spania (cealalta jumatate a celebrului acronim PIGS)? Portugalia are dimensiuni similare cu Irlanda si un PNB aproape identic. Pe de o parte deficitul ei bugetar este mai mare dar pe cealalta pierderile bancare si imobiliare sunt mai mici. Si pentru ca BCE a invatat deja ca e mai bine sa actionezi preventiv decat reactiv, vom vedea in urmatoarele luni si un acord de ajutor financiar cu Portugalia. Spania (si, in soapta, Italia) sunt probleme la o scara mult mai mare. PNB-ul Spaniei este de aproape trei ori mai mare decat cel total al PIG iar PNB-ul Italiei este cu aproape o treime mai mare decat al Spaniei. Daca criza financiara se adanceste la nivelul la care Spania si Italia nu se mai pot finanta independent – improbabil dar nu imposibil – nu mai exista decat trei solutii, toate foarte radicale: falimentul, iesirea din euro (urmata instantaneu de o devaluare masiva) sau inflatia. Greu de spus care din aceste trei cai va fi urmata (daca e cazul), personal inclin spre inflatie. Ce inseamna asta pentru economia mondiala, in special cand e clar ca Statele Unite au optat de asemenea pentru inflatie, este intrebarea de milioane.

Bogaţii din Congresul SUA, mai bogaţi după recesiune

Creştere explozivă a vânzărilor de arme în SUA

***

Reţeaua teroristă internaţională Al Qaida intenţionează să infiltreze un grup de militanţi ai săi în Europa, via Emiratele Arabe Unite (EAU) şi India, în vederea pregătirii unor atentate, relatează joi agenţia de presă indiană IANS, citată de Agerpres. Serviciile speciale americane şi-au informat deja omoloagele germane că un grup de doi sau patru presupuşi terorişti ar intenţiona să se infiltreze pe teritoriul Germaniei şi, posibil, al Marii Britanii prin EAU şi India, la ordinul liderilor Al Qaida. Se presupune că scopul acestui grup este comiterea unor atentate teroriste în timpul sărbătorilor de Crăciun.

  • Hotnews:

Germania ridica nivelul de securitate, in urma unor informatii legate de atentate teroriste la finele lui noiembrie

Germania a ridicat miercuri nivelul de securitate, in special in gari si in aeroporturi, in urma informatiilor legate de planificarea unor atentate teroriste la sfarsitul acestei luni, a declarat ministrul de Interne, citat de Reuters. “Avem informatii concrete ca o serie de atacuri sunt planuite pentru finele lui noiembrie”, a spus Thomas de Maiziere, intr-o conferinta de presa.

VIDEO George Friedman, fondatorul Stratfor: Romania trebuie sa invete sa fie mai periculoasa pentru a exista, sa fie un risc pentru rusi, germani si, de ce nu, americani

Traian Basescu: Din 2013 Romania nu mai are putere sa-si protejeze spatiul aerian/Este exclus sa avem in Romania un scut antiracheta rusesc. Rusia nu are doar flori pentru Romania

Armata Islamului ameninţă Israelul

Turcia joacă tare la Summitul NATO

  • Gandul:

Summitul NATO de la Lisabona va aduce reforme structurale şi împăcarea cu Rusia

China, acuzată că a „deturnat” internetul

La 8 aprilie 2010, timp de 18 minute, 15% din traficul de internet a fost re-direcţionat prin servere din China, inclusiv comunicaţii ale unor instituţii americane. Un raport acuză Beijingul pentru “deturnarea” internetului, prin intermediul companiei de stat China Telecom. În numai câteva minute, chinezii au putut avea acces la date confidenţiale ale NASA, Forţelor Navale, Puşcaşilor Marini, Forţelor Aeriene, Senatului SUA etc. Nu se ştie dacă “deturnarea” a fost intenţionată, dar Pentagonul pregăteşte soluţii împotriva acestui tip de “vulnerabilităţi”, a declarat un ofiţer audiat în Congres.

***

Cele trei filme, cum le vǎd eu acum, vor fi din ce în ce mai dure, mai greu de privit. Sau asta este intenţia mea acum, cel puţin.. Îmi place, oarecum, cǎ în urma vizionǎrii “Portretului luptǎtorului la tinereţe” nu ieşi neapărat şocat din salǎ. E un film cu accente poetice, pe alocuri delicat, pe alocuri agresiv, pe alocuri lung. Am fost acuzat că prezint în film o imagine romantică şi falsă a celei perioade. Nu mi se pare. Doar pentru că am ales să nu pedalez excesiv pe panta ideologiei sau pentru că filmul nu e suficient de agresiv, nu înţeleg exact…

Nu cred că partizanii erau nişte fiare cu colţi, înarmaţi până în dinţi, muţi şi limitaţi, gata să omoare pe oricine le ieşea în cale. Faptul că am ales să vorbesc în primul rând despre momente obişnuite din existenţa lor zilnică nu califică filmul drept nesincer. Am ales să vorbesc despre întâmplări inspirate din realitatea cu care am luat contact din cărţile pe care le-am citit despre perioada respectivă, care mi s-au părut mie semnificative. Aşa cum am mai spus-o, sunt un regizor, nu un istoric. Am fost întrebat şi de ce e aşa de lung. Nu cred cǎ a jumǎtate de orǎ în plus deranjeazǎ atât la un film despre memoria unor oameni care au trǎit cum au trǎit şi au murit cum au murit.

Filmul despre Elisabeta Rizea va fi poate şi mai greu de urmǎrit. Asta vreau azi şi sper sǎ îmi duc intenţia pânǎ la final. Vei ieşi din salǎ cu un sentiment de greaţǎ. Vreau sǎ te uiţi greu la film. Aş vrea sǎ refac nişte secvenţe de torturǎ aşa cum au fost ele în realitate. Adicǎ sinistre. Vreau sǎ încerc sǎ înţeleg eu în primul rând cum a putut sǎ suporte tortura o femeie timp de atâţia ani şi sǎ nu cedeze niciodatǎ. Ameninţatǎ cu moartea, bǎtutǎ, în comǎ. Singurătatea momentelor de izolator, clipele cumplite prin care trebuie că a trecut.

Iar ultima parte va fi poate cea mai neagrǎ. O poveste mai mult decât tristǎ, care scoate în evidenţǎ lucrul despre care vorbea şi Ogoranu şi despre care vorbesc aproape toţi cei care şi-au scris memoriile despre perioada respectivǎ: trǎdarea. Asta e tema care va guverna ultimul lungmetraj dintre cele trei pe care intenţionez sa le regizez pe tema asta. Scenariul despre fenomenul Piteşti la care lucrez face parte, însă, dintr-o discuţie mai lungă, pe care o s-o purtăm, poate, altădată.

  • Hotnews:

VIDEO Constantin Popescu despre “Portretul luptatorului la tinerete”: “Sunt regizor, nu sunt istoric”

VIDEO ARHIVA Un istoric din SUA sustine ca John F. Kennedy a fost asasinat in urma unui complot pus la cale de Pentagon si CIA

VIDEO Cum s-a schimbat harta Europei în ultimii 1.000 de ani

Nota noastra: O samă de afirmaţii care în afara faptului că sunt “pitoreşti” nu au niciun merit (dpdv istoric). Cât priveşte referirea la ortodoxie, este deja o marotă obosită agitată de toţi cei care cred ca e un act de mare curaj să găsească niscai cauze “profunde” pentru tot ce cred ei ca e rau la noi. Dar deja există lucrări istorice (scrise de… istorici care chiar asta fac, istorie, nu eseistică dubioasă) care demontează mitul: “ortodoxa e vinovată că am rămas în urmă”.

Guvernul român a respectat libertatea religioasă, dar persistă unele dintre problemele din anii trecuţi, în principal retrocedarea lăcaşelor de cult greco-catolice, relevă Raportul Internaţional privind Libertatea Religioasă pe 2010, publicat miercuri, pe site-ul Departamentului de Stat al SUA. (…) Restituirea proprietăţilor greco-catolice confiscate de guvernul din perioada comunistă, în 1948, şi transferate la Biserica Ortodoxă Română (BOR) a rămas o problemă. În general, BOR a fost lentă în a retroceda şi adesea a refuzat să retrocedeze bisericile greco-catolice pe care le-a primit în 1948, se mai arată în documentul citat.

Ostilitate şi abuzuri

Au fost raportate cazuri de abuzuri în societate sau de discriminare pe motive de apartenenţă religioasă. Unii preoţi ortodocşi români au manifestat ostilitate faţă de membri neortodocşi ai bisericii, s-au opus înmormântării unor credincioşi din alte grupuri religioase în cimitire confesionale sau chiar publice şi au criticat activitatea misionară, se mai arată în raportul Departamentului de Stat.

Nota noastra: Evident, numai de rau cand se vorbeste de ortodocsi. Este de vazut care vor fi consecintele acestui raport obraznic (ca toate rapoartele Departamentului de Stat pe aceasta tema). Probabil greco-catolicii vor cauta sa speculeze intens; cat priveste BOR, ne amintim ca anul trecut Patriarhul a reactionat la Raportul anual al Departamentului, cerand o informare mai exacta. Oare va exista o reactie, de aceasta data?


Categorii

Al treilea razboi mondial, Basarabia, Carduri electronice/ cipuri, Criza datoriilor suverane, Era Big Brother, Facebook, George Damian, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Parintele Savatie, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “CE MAI STIE “FRATELE CEL MARE” DESPRE NOI/ Daca va era cumva dor de o noua psihoza a virusurilor gripale… Sau de noile amenintari Al-Qaida…/ CAPITULEAZA SI IRLANDA IN FATA FMI. SE DESTRAMA NOUL BABILON? CU CE PRET SI CU CE SCOP?/ Kennedy – asasinat de un complot de stat/ CUM MAI SUNT MURDARITI CALUGARII SI ORTODOXIA/ Interviuri cu regizorul Constantin Popescu (Stiri 17-19 noiembrie 2010)

  1. Burnout, oboseala extrema, suprasolicitare sau Cum inghesui in 24 de ore activitati ce necesita 37 de ore – în poză nu e tovarasei Angela Henkel?

  2. @Ciprian: Nu, e tovarasa Angela Merkel. 🙂

  3. Prefer să ii spun henkel ca corporatia care ne căpușează nația (una din ele)

  4. Legat de filmul despre Basarabia.

    Dureros. Dureros e ca ne-au spaalt pe creier. Dureros e ca romanii au devenit refractari la suferinta inaintasilor….sunte aprope reeducati asa cum au vrut dusmanii neamului romanesc si ai lui Hristos.

    SI mai dureros e ca tradatorii neamuluii romanesc de care nu am scapat tocamai au recunoscut ruperea Basarabiei de la sanul tarii mama.

    Ne-au sters istorian, ne-au ascuns eroii, martirii, dar de DUmnezeu nu or sa se poata ascunde!!!!

    Off Doamne!!!! Ne scaldam in minciuna si ignoranta!!!!

  5. La “ce stie internetul despre tine”, sa inteleg ca sint capabili sa culeaga toatea acele informatii despre tine dar, cu conditia ca tu sa ai un cont facebook si sa faci tranzactii online? Nu mi-e foarte clar.

    Am citit articolul apropo de carnea fast food pentru ca, in sfirsit mi s-a lamurit si mie un mister. Am lucrat o data la un Macdonalds, la bucatarie. Atunci cind mi se spunea sa pun la prajit niste mcnugget de pui, deschideam o punga in care erau niste chestii rotunde de forma mcnugget dar care nu aveau nici pe departe aspect de carne, erau alb-galbui la culoare si daca le rupeai, asa cum aratau pe afara tot asa aratau si pe interior, adica aveau aspect de praf intarit. Exact aceeasi culoare, aceeasi consistenta o aveau si hamburgerii si, surprise, surprise, inclusiv cartofii (care trebuiau sa fie legume si nu carne).Uite asta n-o lamureste articolul. Deci practic toate produsele, cu exceptia feliutei de brinza (care era de cea mai proasta calitate, un fel de chestie cu asepct de cauciuc), de castravetii murati, de rosii si de chifle, totul avea aceeasi consistenta si culoare fie ca erau carotfi sau carne de orice fel. Asta INAINTE de prajeala. In momentul insa in care bagam chestiile alb-galbui in ulei incins imediat se transformau ca prin vraja in chestii diferite:mcnugget, hambrugeri, cartofi, etc. Nu-mi explicam afacerea si pe vremea aia nu prea auzisem de criticile la adresa McDonalds-ului. Ceea ce insa m-a facut sa renunt complet la mincarea Mc doanlds, era mirosul cumplit din bucatarie, un miros de chimic si de ulei ars cu totul ne-familiar si extrem de repulsiv (din fericire sau din pacate am un simt olfactiv supradezvoltat, care m-a salvat odata de la intoxicare cu monoxid de carbon, si ma ajuta sa identific mincarea stricata chiar sub straturi zdravene de condimente- cazul mincarii indiene). Cu toate ca aveam dreptul sa ne alegem o masa Mcdonalds in pauza, din ce vroiam noi, dupa citeva ore de lucru in mirosul cumplit (pentru mine cel putin, pentru ca ceilalti nu pareau sa-l simta chiar atit de mult, cit despre clienti…nici atit)nu eram capabila sa ma ating decit de mere si salata.

    Stau si ma intreb: oare ce bagam in noi, cu adevarat?! Eu cred ca este o minune de la Dumnezeu ca nu sint chiar mai multe cancere pina acum!

  6. Va rog sa-mi dati si mie date despre lucrari ale istoricilor ce au demonstrat ca, alta-i hiba in istoria raminerii in urma a romanilor si nu credinta ortodocsa. Multumesc

  7. Fara sa se ocupe doar de aceasta ipoteza, dar discutand-o constant de-a lungul intregului volum, istoricul Bogdan Murgescu, in Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010), Ed. Polirom 2010, constata ca nu exista motive temeinice pentru afirmatia ca ortodoxia ar fi un factor de inapoiere. Mult mai concreti si palpabili sunt factorii politici si economici – genul de conducere exercitata, fiscalitatea, politicile economice, imprejurarile istorice, etc.
    De altfel, e foarte simplu de demontat ipoteza asta absurda: timp de 1000 de ani Imperiul Bizantin a fost culmea civilizatiei. Asadar, nu exista o legatura inextricabila intre genul de cultura religioasa si prosperitatea economica. Trebuie luati in considerare alti factori, a pune in evidenta doar factorul religios este inselator. Toate aceste teorii pastiseaza, de fapt, teoria lui Max Weber, care constata ca exista o legatura intre protestantism si dezvoltare economica. Lucrul e corect – insa asta doar in masura in care spune ceva despre comportamentul economic al protestantului, nu poate fi generalizat in lege istorica determinista de genul protestantism=prosperitate, catolicism si ortodoxie=saracie.
    E drept ca asemenea teze simpliste prind foarte usor la publicul larg si sunt foarte utile, deoarece ele justifica o agenda culturala imperialista, in urmatoarea logica – daca prosperitatea si economia depind de valori (se intelege, cele protestante), atunci aceste valori trebuie promovate in detrimentul celor autohtone, traditionale.
    In fine, sunt mai multe cercetari, nu doar istorice, care demonteaza aceste teze ideologice (si NU istorice sau sociologice) insa nu prea e locul pentru o desfasurare de amploare. Oricum, pentru cine vrea sa cunoasca mai bine cultura veche romana, cred ca lecturile din Nicolae Iorga si Gheorghe Bratianu pot fi de un real folos si se pot gasi acolo argumente care sa demonstreze subrezenia desconsiderarii istoriei si traditiei locale.

  8. Ar mai fi de completat ca pe aceasta baza si-a construit alde Samuel Huntington
    mult citata sa lucrare, Clash of civilization, in care se promoveaza exact aceeasi idee prost deghizata sub lozinca “cultura conteaza” care de fapt este “religia conteaza” si in care are el, harta celebra cu o Europea divizata dupa criterii clar religioase, in care Transilvania apare separata de restul tarii.

    tot pe linia asta se inscrie si Fukuyama(un neo-con) cu Trust” (1995)in care chiar daca nu vorbeste clar de cultura el izoleaza niste elemente de comportament care fac probabila dezvoltarea economica….ceva in genul asta. Si ar mai fi si altii.

    Cum remarcati si voi, o astfel de abordare este foarte periculoasa pentru ca logica ei poate fi dusa foarte departe: ortodoxismul este religia insuccesului economic..deci afara cu el!

  9. @ petra:

    Nu stiu, dar Fukuyama mi se pare incomparabil cu Huntington, din el raman destule lucruri valabile, cred ca a fost mai onest in studiile sale, iar unele dintre ele servesc sau pot servi tocmai punctului de vedere traditional asupra lumii.

  10. Ma refer la faptul ca el argumenteaza importanta notiunii de incredere in afaceri. Din punctul lui de vedere, exista popoare care nu extind increderea dincolo de legaturile familiale si asta le face incapabile sa creeze si sa conduca afaceri de anvergura (firme de mari dimensiuni). Si da si citeva exemple gen China, Italia, Franta (daca imi aduc bine aminte). Prin contrast SUA, Japonia (si vre-o alte citeva) care au un nivel al increderii mult mai extins (dincolo de familie) sint economic mai dezvoltate. Stau si ma intreb cums e potriveste asta fenomenului evreesc din afaceri, in care increderea lor este exclusiv pe baze etnice (kosher) si aliantele de singe conteaza atit de mult…

    Nu, nici pentru mine Fukuyama nu este pe aceeasi treapta cu Huntington ila nivelul tuturor lucrarilor scrise….eu insa ma refeream strict la ideea argumentarii culturale a successului econmic

  11. “Cultura conteaza” este o perspectiva teoretica ce isi are meritele sale. Nu asta este in neregula, ci tragerea unor concluzii gresite datorita faptului ca se singularizeaza unii factori sau nu se merge cu cercetarea mai in adanc, in profunzime, pastrandu-se doar la nivelul unor speculatii superficiale, uneori interesate. Nu e cazul cu Djuvara, lui de obicei ii place sa faca valuri cu cate o chestie fantezista, istorica, insa este inacceptabil, in egala masura, si linjasul virtual la care s-au pretat unii fata de un batran de peste 90 de ani. Pe de alta parte, ar fi totusi de vazut daca se referea la ceea ce am afirmat noi mai sus – la o legatura intre religie si binele unui popor, sau poate se referea la chestiuni politice – ortodoxia a reprezentat un motiv de a fi lasati de marile puteri la remorca istoriei, de a fi dispretuiti si ciuca experimentelor.

  12. odata cu caderea legionarilor “coloana vertebrala” a Romaniei a fost smulsa si am ajuns in mocirla in care ne zbatem acum.
    eu am mai mult de dublu varstei lui Virgil Maxim la vremea cand a fost intemnitat si nu ma pot compara cu acel copil nici dpdv cultural, nici religios, nici ca patriot si probabil ca daca as trece prin ceea ce a trecut el as fi un al doilea turcanu si din pacate cam asa stau lucrurile cu majoritatea populatiei. ni s-au tras peste ochi un val care ne impiedica sa vedem adevarul clar si cu atat mai mult sa vedem ce ni se pregateste .

    iertati-ma!

  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Gura pacatosului”: MINISTERUL DE INTERNE recunoaste, intr-o adresa catre Forul Ortodox Roman, ca introducerea buletinelor electronice fara optiune AR FI INCALCAT DREPTURILE OMULUI. Despre cele trei variante de CI
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Omilie pe tema CARDULUI CETATEANULUI a IPS Hierotheos Vlachos: Sa primim… “cardul” de CETATEAN CERESC si sa ne punem numele lui Hristos in inimi!
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: DESPRE OMUL “TRANSPARENT”, PERMANENT OBSERVAT, CONTROLAT SI DEPERSONALIZAT AL BIG BROTHERULUI DIGITAL
  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FACEBOOK – intre obsesia de zi cu zi a peste 500 de milioane de oameni si dezvaluirea pe scara larga a datelor personale catre oricine. Nu uitati: INTERNETUL NU UITA NICIODATA!
  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ce deznodamant ar avea scenariul Armaghedon in cazul Greciei?
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » J-C Trichet (seful BCE) indeamna liderii politici sa revitalizeze viziunea Europei integrate, insistand pentru Ministerul de Finante European
  19. Pingback: SE TRECE LA FAPTE: Nicolas Sarkozy (Franta) si Angela Merkel (Germania) vor un GUVERN EUROPEAN CONDUS DE VON ROMPUY
  20. Pingback: Presedintele Traian Basescu - tradare nationala pana la "cedarea masiva de suveranitate": ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare