GRECIA si TURCIA tot mai aproape de un CONFLICT MILITAR

6-12-2019 48 secunde Sublinieri

Sursa foto: https://twitter.com/oulosP/status/1202539876530278400

Grecia si Turcia se află mai apoape de izbucnirea unui conflict militar după ce Ankara amenință să trimită o navă de foraj în apele considerate apărate de greci, consideră experți consultați de Al Jazeera.

Grecia și Turcia se află tot mai aproape de un conflict militar după delimitarea unei Zone Economice Exclusive neașteptate de către Turcia cu Libia. Acordul, semnat pe 27 noiembrie, cuprinde un coridor marin ce se întinde în estul Mediteranei între coastele Turciei și Libiei, traversând o zonă ce este revendicată și de Grecia.

Zonele Economice Exclusive permit țărilor să exploateze resursele naturale. Ministrul enegiei din Turcia, Fatih Donmez, a anunțat că, odată acordul semnat de ambele părți, navele de foraj turcești vor începe să caute petrol și gaz.

Deși forțele navale grecești nu au confirmat, dar nici nu au negat, doi experți consultați de Al Jazeera au afirmat că Grecia și-a desfășurat navele în zona disputată.

„Dacă va apărea o navă turcească, navele noastre vor trece la acțiune, iar asta va putea duce la o confruntare armată. Ceea ce va putea duce, evident, la război”, a spus un diplomat veteran.

Premierul grec Mitsotakis s-a întâlnit cu președintele turc Erdogan cu ocazia summitului NATO, afirmând că au fost exprimate dezacordurile ambelor părți, dar și angajamente de a continua discuțiile.

Potrivit unor surse, mai multe unități militare și un sistem S-300 de rachete din Creta au fost puse deja în alertă.


Categorii

1. DIVERSE, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “GRECIA si TURCIA tot mai aproape de un CONFLICT MILITAR

  1. Pingback: Șeful Gărzilor Revoluționare din Iran a fost asasinat de SUA, Rouhani promite răzbunare/ Grecia, Cipru și Israel încheie un acord de exploatare a hidrocarburilor din Marea Mediterană
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare