JOCURI “DIPLOMATICE” BIZARE ALE S.S. BARTOLOMEU FATA DE SCHISMATICII DE LA ESFIGMENU/ Papa Benedict incepe sa “nuanteze” valorile etice/ CANCERUL SISTEMULUI SANITAR SAU UN POPOR NUMIT “LAZARESCU”. Guvernul descurajeaza natalitatea?/ LUPTA “ANTISISTEM” A LUI ERIC CANTONA, PATRULELE “CIVILE”, DISOLUTIA AUTORITATII SI SEMNELE “REVOLUTIILOR” EXTREMISTE/ Primele succese ale alarmismului “terorist”: ISTERIA CUPRINDE GERMANIA/ Irlanda a cazut in mainile UE. CINE MAI URMEAZA?/ Cum se leagana elefantii SUA si Rusia pe panza de paianjen a NATO (STIRI 20-22 NOIEMBRIE 2010)

22-11-2010 18 minute Sublinieri

  • Theologhia:

Parinti athoniti trimit scrisoare Fanarului in legatura cu Manastirea Esfigmenu

Romfea.gr a raportat pe 19 noiembrie 2010 ca Sfanta Chinotita a Muntelui Athos este tulburata de faptul ca Patriarhia Ecumenica trimite reprezentanti dintre ierarhii ei la schismaticii de la vechiul Esfigmenu, si ca si-a exprimat aceasta ingrijorare intr-o scrisoare trimisa Fanarului. In prezent sunt aproximativ 45 de calugari disidenti care ocupa vechiul Esfigmenu.

In scrisoare, calugarii athoniti cer Patriarhiei Ecumenice sa-i anunte inainte de a trimite reprezentanti la vechiul Esfigmenu. Arhimandritul Hrisostom, staretul noului Esfigmenu, s-a intalnit saptamana trecuta cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu *(vezi foto sus) si i-a spus acelasi lucru, solicitand pozitia Patriarhiei Ecumenice cu privire la vizitele binecunoscutilor mitropoliti ortodocsi la vechiul Esfigmenu, dintre care amintim pe Theodoropol al Germaniei, Mihail al Austriei si Hrisostom al Mirei.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a reiterat faptul ca Patriarhia Ecumenica isi mentine pozitia ferma cu privire la vechiul Esfigmenu, dar ca incearca sa gaseasca o cale de rezolvare a problemei.

trad.dan.camen.

[Multe ciudatenii se intampla in ultima vreme in biserica, la noi, si la Patriarhia ecumenica… probabil timpul le va dezvalui sensul…, n.n., Razboi intru Cuvant]

Prima femeie rabin in Germania de dupa Holocaust

Viitorul Papă va fi italian?

Statuie gigantică a lui Iisus Hristos in Polonia

În 2009, Suveranul pontif declarase că folosirea prezervativului “agravează” răspândirea SIDA în Africa, nu o combate

“În anumite cazuri, când scopul este de a reduce riscul de contaminare”, folosirea prezervativului “ar putea fi un prim pas care ar deschide calea către o sexualitate mai umană, trăită altfel”, a declarat Papa Benedict al XVI-lea într-un volum de interviuri. Acesta este răspunsul său la întrebarea: “Biserica Catolică nu se pronunţă, fundamental, împotriva utilizării prezervativului?”, potrivit versiunii germane a cărţii “Lumina lumii”. Volumul va apărea, marţi, în 70.000 exemplare în limba germană şi în alte 50.000 în italiană şi ar putea marca o mică “breşă” în poziţia Vaticanului de a condamna toate mijloacele de contracepţie, mai puţin abstinenţa. Pentru a explica acele “anumite cazuri”, Papa a oferit exemplul “bărbatului prostituat”. “Acesta ar putea fi un prim pas către o anumită moralizare, un început de responsabilizare, care le va permite oamenilor să devină din nou conştienţi de faptul că nu le este permis chiar totul şi că nu pot face chiar tot ce vor”. Concentrarea asupra prezervativului duce la “o banalizare a sexului şi este exact pericolul pe care vrem să-l evităm, ca oamenii să nu ajungă să considere sexul ca expresia iubirii dintre ei, ci ca pe un fel de drog pe care şi-l administrează singuri“, a adăugat Papa Benedict al XVI-lea.

Contactat de gândul, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Pr. Con­stantin Stoica, a răspuns doar “nu comentăm” în legătura cu declaraţia Papei. Poziţia BOR rămâne aceea de con­damnare a tuturor mijloacelor contraceptive, aşadar şi a prezervativului.

Reprezentantul în exerciţiu al Bisericii Ruse la organizaţiile internaţionale europene, Arhiepiscopului Antonie Ilin, a numit “un exemplu flagrant de discriminare”, faptul că unui binecunoscut expert ortodox în sectarism, Alexandru Dvorkin, nu i s-a permis să participe la audierile privind libertatea religioasă în Rusia, în Parlamentul European. “Nu este nimic altceva decât un efort planificat al lobby-ului sectar din Parlamentul European”, a declarat marţi, 16 noiembrie 2010, pr. Antonie, într-un interviu pentru Interfax.

Acesta consideră că “nu este vorba doar de un capriciu al unor delegaţi, ci mai degrabă este o problemă de lungă durată; ei alcătuiesc lista neagră cu persoanele care ar putea împiedica promovarea “valorilor europene” chiar si prin simpla intrare în clădirea Parlamentului European”. Pr. Antonie a declarat că Parlamentul European a pierdut şi “unul dintre puţinele sale avantaje pe care le mai avea: forumul de discuţii libere, în special pe probleme religioase”. “Toate eforturile confesiunilor tradiţionale de a-şi promova propria lor agendă sunt cu mult fără succes in fata activitatii de lobby sectar, demonstrând că euro-parlamentarii au probleme cu propriile lor valori”, a mai spus pr. Antonie. Cu o astfel de tendinţă, consideră el, Parlamentul European “este puţin probabil să devină o forţă motrice a parteneriatului între Uniunea Europeană şi Rusia, fiindcă un astfel de parteneriat implică dialog, sau cel puţin interesul de a-l asculta pe partener”. Astfel de lipsă de apreciere faţă de Biserica Ortodoxă Rusă, care este o prezenţă activă în ţările UE, fiind una dintre cele mai importante instituţii ale societăţii civile din Rusia, în esenţă o jurisdicţie bisericească supranaţională şi un pod de legătură cu Rusia – face ca parteneriatul european sa nu aduca niciun rezultat bun”, a mai spus pr. Antonie, subliniind că proiectul european este acum “complet tăiat de la rădăcinile sale creştine, şi nu mai are perspectivele pe care le urmăreau fondatorii Europei Unite”.

(…) Ca să nu vorbim prea mult despre cât de aproape este diavolul de urâţenia pe care o cultivăm ştiinţific în jurul nostru, pe care o transmitem plini de înţelepciune generaţiilor următoare, de starea asta de sfârşit al lumii care se amână din lipsă de fonduri sau din cauză de bilete nevândute. Ca să nu ne îngrijorăm că părţile de frumuseţe pe care le apucăm sunt din ce în ce mai mici, atât de mici că nici nu ne mai obosim să le căutăm. (…)

Până acum câţiva ani, obiş­nuiam să spun că un om obişnuit poate să‑şi protejeze datele personale de pe Internet. Chiar ca fondator al unei companii de management al reputaţiei online – ReputationDefender – credeam că era posibil, atât timp cât acel om era dispus să aloce timp pentru aşa ceva. Astăzi, le spun oamenilor altceva: peisajul minelor de date personale şi al exploatării lor se schimbă mai rapid ca niciodată. Să încerci să‑ţi protejezi singur datele personale de pe web este ca şi cum ai vrea să‑ţi dezvolţi propriul program antivirus – foarte, foarte dificil. Dar fie că ai sau nu timpul necesar (sau banii) pentru a apela la metode profesioniste, există câteva lucruri simple pe care oricine le poate face pentru a reduce riscurile.

1. Blocaţi cookie‑urile din browserul web
Atunci când navighezi pe net, site‑urile pe care le vizitezi colectează sute de informaţii. Acestea sunt apoi combinate pentru a deveni o parte a „profilului digital“ al vizitatorului, profil care este mai apoi vândut fără consimţământul său companiilor de pe tot globul. Blocând cookie‑urile, veţi împiedica o parte din acest proces de colectare. Da, va trebui să introduceţi parole mai des, dar este o cale mai inteligentă de navigare.

2. Nu vă puneţi data de naştere completă pe reţelele sociale

Hoţii de identitate folosesc datele de naştere ca piatră de temelie a afacerii lor. Dacă vreţi să vă informaţi prietenii când e ziua voastră, puneţi doar ziua şi luna, fără anul naşterii.

3. Nu descărcaţi aplicaţii Facebook din afara SUA
Aplicaţiile de pe reţelele sociale pot accesa o cantitate uriaşă de informaţii per­sonale. Unele entităţi, ­neglijente sau fără scrupule, colectează aceste informaţii şi apoi le pierd, abuzează de ele sau le vând. Dacă producătorul aplicaţiei este din SUA, este posibil ca situaţia să fie mai clar reglementată şi cel puţin americanii ştiu că pot reacţiona dacă apar cumva necazuri.

Folosiţi mai multe nume de utilizator şi parole

Alegeţi‑vă nume de utilizator şi parole diferite pentru reţele sociale, banking online, e‑mail şi cumpărături online. În zilele noastre nu mai este suficient să ai doar parole diferite: dacă ai acelaşi nume de utilizator pe mai multe site‑uri, întreaga ta viaţă amoroasă, personală, profesională şi cea de cumpărător online poate fi trasată şi recreată din câţiva algoritmi simpli. Li s‑a mai întâmplat şi altora.

4. Controlaţi câte date personale aveţi online
Majoritatea oamenilor nu ştiu nici măcar câte informaţii despre ei pot fi găsite din câteva clickuri. Verificaţi‑vă situaţia pe www.reputationdefender.com/freeprivacy ca să aveţi o idee despre o parte din datele ce pot fi găsite online despre voi şi familia voastră (valabil pentru americani – n.r.).

5. Mare atenţie la serviciile de geolocaţie
Smartphone‑urile, aplicaţiile şi serviciile web marchează în mod frecvent poziţia voastră în timp. Încă nu cunoaştem toate implicaţiile acestor servicii asupra intimităţii şi este posibil să mai dureze până le vom afla. Deocamdată, gândiţi‑vă de două ori cum folosiţi caracteristicile „Tocmai am intrat în restaurantul XYZ“. Şi dacă nu ştiţi ce înseamnă geolocaţie, închideţi imediat funcţia de pe telefon. Ca regulă primordială, nu ar trebui să lăsăm nişte terţi să colecteze informaţii despre noi fără să ştim despre ce fel de informaţii e vorba şi cum sunt colectate.

6. Fărâmiţaţi
Dacă aveţi de gând să aruncaţi oferte de carduri de credit, declaraţii bancare sau orice altceva primiţi acasă gata imprimat cu datele voastre personale, fărâmiţaţi‑le înainte în bucăţele mici.

7. Renunţaţi la site‑urile de căutare de persoane

Există multe site‑uri pe web unde datele voastre personale sunt stocate, copiate, agregate şi revândute. Renunţaţi la cât de multe site‑uri de acest fel puteţi.

  • Realitatea.net:

Medicii avertizează: Facebook dăunează sănătăţii

Sinuciderea, asistată pe reţelele de socializare

Soprana Roxana Briban şi-a “semnat” sinuciderea prin postarea unei mâini pline de sânge pe profilul de Facebook. Tot mai multe persoane care vor să-şi pună capăt zilelor lasă un semn pe reţelele de socializare sau, cazurile extreme, transmit live sinuciderea.

Nu-ţi critica şeful pe Facebook, rişti să fii dat afară!

Un tribunal din Franţa a dat câştig de cauză unei firme care concediase trei angajaţi pe motiv că aceştia au schimbat mesaje injurioase la adresa unor şefi pe Facebook. După concediere, cei trei angajaţi au dat în judecată compania pe motiv că mesajele lor erau private şi nu trebuiau să ajungă subiect de interes pentru conducere, potrivit RFI. Dialogul purtat pe Facebook de cei trei a fost scanat de un al patrulea coleg şi trimis şefilor. Concedierea a fost făcută pe motiv de incitare la revoltă. Mesajele angajaţilor criticau stilul de management din companie şi modul în care şeful departamentului HR îi tratează pe angajaţi. Spre deosebire de instanţa de judecată dinFranţa, în Statele Unite ale Americii un caz similar a fost interpretat în favoarea unei angajate care îşi pierduse jobul în urma unei conversaţii pe Facebook. Instanţa americană a considerat că este dreptul angajaţilor să-şi manifeste opinia. Cei trei angajaţi francezi mai au posibilitatea de a face recurs. Decizia finală a tribunalului din Franţa va constitui un precedent de care trebuie să ţină cont toţi salariaţii francezi.

***

Sărăcia îi face pe ieşeni să renunţe la medicamente. Tot mai mulţi oameni ajung la spital cu insuficienţă cardiacă şi respiratorie, banii nefiindu-le de ajuns să-şi cumpere pastilele necesare. Numai noaptea trecută, la Spitalul de Urgenţe Sfântul Ioan au ajuns trei pacienti care suferiseră afecţiuni respiratorii şi cardiace. Oamenii au fost nevoiţi să-şi întrerupă tratamentul timp de cinci zile.  Pacienţii au fost stabilizaţi şi trimisi acasă, dar medicii spun că vor reveni, fiindcă nu vor avea posibilitatea să-şi cumpere pastilele pentru afecţiunile pe care le au.

  • Adevarul:

Cancer: boala sistemului agravează boala omului

Asupra bolnavilor de cancer se abat, în primul rând, lipsa medicamentelor, numărul redus de medici oncologi şi dotarea precară a spitalelor. „Adevărul“ trage un semnal de alarmă asupra creşterii numărului de bolnavi de cancer şi a sistemului medical depăşit de situaţie. În România, peste 420.000 de persoane au cancer, conform statisticilor pe care le deţin asociaţiile bolnavilor. Pe primele locuri la incidenţă se situează cancerul de sân, colo-rectal şi de plămân. Nu toţi bolnavii ajung să urmeze un tratament, pentru că nu au bani. Mai puţin de un sfert din numărul total intră în Programul Naţional de Oncologie.

Cum ne iau străinii medicii din spitale

  • Gandul:

Medicii români, primii din Europa la emigrare. Peste 1000 de doctori şi-au depus, în weekend, CV-ul pentru un job în străinătate

Ce indemnizaţii dai şi ce mame crapă

(…) Nici măcar intenţia nespusă şi nescrisă a Executivului de a reduce natalitatea unei populaţii sărace, needucate, inactivă pe piaţa muncii şi, câteodată, cu rude active în Franţa, nu are multe şanse de reuşită. Presiunea financiară se exercită în mod egal asupra tuturor mamelor, sărace sau mai puţin sărace, aşa că se va obţine doar o scădere a natalităţii în general. În plus, există riscul ca tocmai mamele cu slujbe să fie cele mai lovite de această măsură aplicată la grămadă. Creşele din marile oraşe sunt prost dotate şi aglomerate, iar femeile cu copii mici se adaptează mai greu la programele prelungite, din ce în ce mai dese pe o piaţă a muncii în criză.

Culmea, descurajarea natalităţii prin reducerea concediului maternal se întâmplă tocmai când toate ţările Europei, confruntate cu o îmbătrânire rapidă a populaţiei, iau măsuri disperate în acest domeniu. Un exemplu clasic e Rusia care, prima oară după 15 ani, a ajuns la un spor pozitiv al populaţiei. Dar acest lucru a costat imens din punct de vedere financiar. Guvernul lui Putin acordă la naşterea celui de-al doilea copil un ajutor de 340.000 de ruble, adică de vreo 8.000 de euro. România n-are nici banii, nici structura populaţiei Rusiei ca să facă aşa ceva. Dar am putea să avem programe de reechipare a centrelor de reanimare şi terapie intensivă pentru nou-născuţi, ca să reducem mortalitatea infantilă. În loc de asta, din cauza unui sistem medical distrus, unii bebeluşi precum cei din Câmpulung sunt declaraţi avortoni, deşi nu sunt morţi, iar cei din moderna maternitate Giuleşti ard de vii. Acum, în loc să ne chinuim să avem mai mult grijă de copii “viitorul ţării”, vrem să dăm o lege prin care să-i luăm mai repede de lângă mame.

  • EvZ:

După Bulgaria, rujeola a ajuns la noi: 66 de cazuri deja confirmate

Sa fie o alta modalitate de a face promovare pentru vaccinurile ROR?

Chimicalele din gospodărie afectează fertilitatea

Vitaminele şi suplimentele nu se păstrează în baie sau în bucătărie

  • Jurnalul:

Multe grăsimi în sânge şi în ficat

Ficatul nu încurcă limbile ceasului

Sunt unii care fac din noapte zi şi din zi noapte cu o dezinvoltură cu care joacă şeptic. Numai că aceştia care miştocăresc ceasul biologic, ceasul cu care s-a acomodat organismul, nu-şi dau seama că nu joacă şeptic, ci joacă Popa Prostul. Cei care dănţuiesc prin cluburi, respirând tutun şi răsturnând pe gâtlej pahare cu votcă şi pe care-i prinde geana zorilor printre hip-hop şi dansul pinguinului, habar n-au că adormitul di­mi­nea­ţa şi trezitul, când alţii au terminat orele de serviciu, le face brambureală mare în organism. Iată câteva gafe vizavi de sănătate, când se doarme ziua şi se stă treaz noaptea.

Corticoizii încep să fie secretaţi noaptea. Aceşti corticoizi sunt substanţe care luptă cu in­fla­ma­ţiile. Dacă ne agităm noaptea, în diverse feluri, şi nu ne odihnim prin somn, nu lucrează bine aceste subs­tan­ţe antiinflamatoare care nici nu sunt secretate co­respunzător. Nedormind noaptea stricăm şi fabricarea unor hormoni care sunt destinaţi apărării de stres, aceşti hormoni antistres sunt secretaţi dacă omul se odihneşte prin somn. Ei bine, de aici se ampli­fică riscul de a suferi ficatul. Bolile de ficat se manifestă prin inflamaţii la nivelul ficatului. Oare nu cumva sărăcirea în corticoizii ce luptă cu inflamaţiile deschide uşa bolilor de ficat. Nedormind noaptea, accentuăm starea de oboseală nejustificată prin mărirea eforturilor, amplificăm starea de oboseală, de astenie care reprezintă simptomele maladiilor hepatice.

Fiindcă ficatul nu dă dureri decât rar, semnele de alarmă ale ficatului că se îmbolnăveşte, că încep inflamaţiile sunt stări de oboseală exagerată, de somnolenţă, de lipsă de chef. Deci ficatul nu acceptă ca cineva plin de aiureală să se joace cu limbile ceasului, să transforme noaptea în zi şi invers. Iată altă greşeală în schimbarea forţată a ritmurilor circadiane (ritmul circadian este un ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale aparţinând entităilţor vii), cu care organismul s-a obişnuit de mii de generaţii. Sucurile gastrice se produc în organism ziua, când omul lucrează, se mişcă, e activ.

Dacă ne agităm şi nu dormim noaptea, ci avem alte preocupări, sucurile gastrice sunt fabricate noaptea anormal şi rămânem cu hiperaciditate aducătoare de ulcere, gastrite, reflux gastroesofagian. Schimbând prea repede obiceiurile şi ritmurile cu care s-a obişnuit organismul prin ceasul biologic devenim victime sigure. Şi fiindcă a venit vorba de obiceiurile intrate în celulele noastre şi subiectul „sare” este de comentat. Viaţa omului s-a născut la începuturi în mediul marin, deci organismul omenesc reţine sarea, nu elimină sodiul. De aceea, nu e bine ca oamenii să suplimenteze sarea presărând clorură de sodiu peste mâncare din solniţa de pe masă. Omul trebuie să se mulţumească cu sarea existentă în alimente, în fructe, legume, lapte şi lactate etc.

Stresul psihic şi fizic e primul simptom al intruziunii în sfera noastră personală. Scad apoi performanţele fizice şi intelectuale şi, inevitabil, creşte agresivitatea. În funcţie de cultura în care ne-am născut, o „bulă“ de aproape un metru ne defineşte spaţiul personal. Graniţele intimităţii fizice şi psihice pot fi însă mult mai largi. Articol complet

***

Noua revoluţie nu se face în stradă, ci cu cardul, la bancomat. Luna trecută, fostul mare fotbalist francez Eric Cantona lansa un apel la sfidarea sistemului prin retragerea banilor din cont. Între timp, mesajul lui Cantona a declanşat un fenomen pe Internet şi va declanşa unul, probabil, şi în sistemul bancar, pe 7 decembrie. Inclusiv în România!

Într-un interviu luat la începutul lunii octombrie pentru o publicaţie locală din Nantes, Cantona afirma, în contextul amplelor proteste din Franţa faţă de reforma pensiilor, că sistemul trebuie distrus prin altfel de revoluţii decît cele din stradă. Fosta legendă a echipei Manchester United, devenit între timp un actor de succes, spunea că, dacă sistemul se bazează pe bănci, sistemul trebuie distrus începînd cu băncile.

“Asta înseamnă că cei trei milioane de oameni care stau acum cu pancartele în stradă să se ducă la bancă, să-şi retragă banii din bancă, iar băncile se prăbuşesc. Trei milioane, 10 milioane, iar băncile se prăbuşesc fără vreo ameninţare, fără o revoluţie. Trebuie să mergem la bancă. Abia aşa vom vorbi de o reală revoluţie. Nu e complicat”, a spus Cantona.

Interviul a devenit un hit pe youtube, a fost multiplicat, tradus în engleză şi în alte limbi, iar cîteva grupări franceze anti-sistem au declanşat o campanie virtuală ca oamenii să-şi retragă economiile în masă pe marţi, 7 decembrie. Pe site-ul grupării se afirmă că la idee au aderat deja numeroşi oameni din alte ţări, inclusiv din România.
Pe pagina de facebook dedicată evenimentului, 11.000 de oameni susţin, pînă în prezent, că-şi vor retrage toate economiile pe 7 decembrie.

Reprezentanţii băncilor franceze au luat în derâdere apelul, argumentînd că unul din principalele motive pentru care oamenii ţin banii în bancă este securitatea economiilor, şi că apelul lui Cantona ar fi o veste bună doar pentru tîlhari. Mai mult, bancherii francezi i-au amintit lui Cantona că i-ar trebui cîteva valize ca să care toţi banii pe care-i are de retras din cont.

Sa ne amintim: Cine are interes sa provoace o revolutie internationala impotriva bancilor? 7 decembrie – ziua retragerilor masive din banci. SCENARIILE POSIBILE ALE UNUI “MACEL” PREMEDITAT

  • Adevarul:

Premieră la Braşov: Noua Dreaptă a înfiinţat patrule civile şi vrea să facă ordine pe străzi

Organizaţia a înfiinţat o patrulă civilă din care fac parte, deocamdată, zece voluntari, care au început deja să supravegheze diverse zone ale oraşului. Patrula a luat naştere după ce doi membri ai organizaţiei Noua Dreaptă (ND) au fost atacaţi, pe stradă, şi nimeni nu a intervenit. Înfiinţarea unei astfel de patrule este „justificată“ de reprezentanţii organizaţiei de extremă drepta din România de un incident, la care poliţiştii nu ar fi reacţionat pe placul acestora. (…) Referitor la situaţia creată, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat pentru „Adevărul“ următoarele: „Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia Comunitară sunt singurele organe abilitate să asigure liniştea şi ordinea publică şi să patruleze în acest scop“.

EXCLUSIV Noua Dreaptă organizează patrule civile. Liderul ND Braşov: Este dreptul nostru să ne protejăm familiile şi oraşul

Fenomenul se extinde

Liderul filialei braşovene are semnale că iniţiativa a prins şi în alte judeţe şi că şi-au propus deşteptarea conştiinţei civice în români. „Avem semnale de la cam toate filialele că se pun şi ei pe treabă. Ideea este că vom continua şi, chiar la ora când vorbim, sunt echipe pe teren“, relatează Grigorași.

După ce autorităţile braşovene au precizat că singurele organe abilitate pentru păstrarea ordinii publice şi patrularea în acest scop sunt Poliţia, Jadarmeria şi Poliţia Comunitară, iniţiatorul patrulelor civile spune că, dacă se va putea, membrii Noua Dreaptă vor patrula alături de aceştia.

„Este dreptul nostru să ne protejăm familiile şi oraşul şi dacă se va putea vom patrula alături de ei. Vrem să dezvoltăm aceste patrule şi să le extindem oficial peste tot, sunt şi în alte ţări, din câte ştiu eu. Consider că ridicăm moralul oamenilor, dar şi politiştilor şi jandarmilor prin gestul nostru. Lumea e plină de voluntari care luptă pentru gunoaie şi animale, dar cine luptă pentru siguranţa oamenilor? Am citit comentarile de pe adevarul.ro şi reacţiile sunt benefice, sunt semnale că oameni care nu au treabă cu Noua Dreaptă sunt de acord cu noi şi vor să ne sprijine, deci nu este ceva antisocial sau ilegal, este un plan Noua Dreaptă Braşov, dar poate fi urmat de orice om“, mai spune Grigoraşi.

Spre dictatură

Bineînţeles că e nevoie de o patrulă civică menită să ajute oamenii legii atunci când infracţionalitatea creşte conjuncturtal. Ce te faci însă când aceste patrule civice sunt alcătuite ca să suplinească structurile statului? Cum trebuie reacţionat când statul este incapabil să mai asigure ordinea publică? Ce te faci când structurile de stat sunt corupte şi cetăţenii încep să accepte structuri paralele cu cele oficiale?

Scandalurile din Poliţie, ieşite la suprafaţă în ultima vreme, sunt un bun prilej pentru oricine să argumenteze că disoluţia statului e, din nou, pe cale să se producă. Oamenii n-au cum să mai aibă încredere într-o poliţie care este mână în mână cu interlopii, sau în poliţiştii-tonomate, care pun banul mai presus de lege.

Cu toate astea, oportunitatea găsită de Noua Dreaptă este greu de acceptat instituţional. Ar însemna că putem da la o parte, rând pe rând, diverse instituţii pentru a le înlocui cu altceva. De obicei, aşa încep dictaturile. Ele se justifică mereu prin slăbiciunea unei societăţi şi prin nevoia de ordine. Problema este că dictaturile nu pleacă niciodată. Ele se instalează treptat şi, până când să-ţi dai seama, eşti prins în menghină. În cele din urmă, dictaturile sfârşesc rău, cu victime.

Contextul actual este foarte potrivit pentru asemenea justificări. Economia este, oricum, supusă dictaturii FMI, statul este din ce în ce mai slab şi mai corupt, politicienii sunt coruptibili, Parlamentul este subordonat Executivului, iar Preşedintele are, nativ, înclinaţii autoritare. Dacă nu suntem atenţi, într-o bună zi ne vom trezi că se instituie stare de urgenţă din pricina crizei şi de acolo nu va mai fi decât un pas…

Din aceste considerente cred că e mult mai bine să ne uităm cu atenţie la semnalul tras de Noua Dreaptă şi să nu credem în poveşti cu Albă ca Zapada.

Nota noastra:

Asadar, sistemul sanitar se darama pe zi ce trece, iar politia e tot mai neputincioasa in a asigura elementara functie a pastrarii ordinii publice, fiind macinata de coruptia in mtastaza de la baza pana la varfurile cele mai inalte… Si cum reactioneaza autoritatile? Introducand carti de identitate si carduri de sanatate electronice? Despre miscarile “alternative” provenite pe fondul crizei sistemice actuale am scris aici: Cand extremele se trezesc din adormire: MASONERIA SI EXTREMA DREAPTA FREAMATA NARILE LA MIROSUL SANGELUI

Si ca si cum nu era de ajuns…:

Preşedintele Parlamentului ungar: Sprijinim fără rezerve autonomia Ţinutului Secuiesc

***


[…] Teodor Baconschi a fost însă campionul absolut: “Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare”.[…]

Nota bene: Cam acesta este aportul liderului fundatiei “crestin democrate”, de care unii isi aninau cu naivitate nadejdile, la insanatosirea mediului politic romanesc… Intr-adevar, domnule Baconschi, dezgustator. Unii nu mai au rabdare pana la instaurarea dictaturii propriu-zise si o pregatesc, iata, deja, prin cele mai gretoase ode si linguseli, depasindu-le chiar pe cele din perioada ceausista, cand macar existau niste constrangeri… E infricosator pana la ce niveluri de degradare morala s-a ajuns!

(vezi si comentariile noastre de la: Fantasma ‘crestin’-democrata si propulsia artificiala a lui Baconschi – un alt experiment politic?)

Iar ceea ce a emis Roberta Anastase frizeaza deja nebunia si blasfemia!

Există o singură explicaţie pentru care astăzi suntem la Bucureşti, dragi colegi, am venit să luăm lumină”.

***


Isteria alertelor teroriste a cuprins Germania. Poliţia a primit mai multe telefoane de la oameni îngrijoraţi că au văzut colete sau bagaje suspecte în gări. Totul după ce autorităţile din Berlin au anunţat că ţara ar putea fi ţinta unui atentat la sfârşitul acestei luni. Ameninţarea teroristă e tot mai prezentă în Germania, aşa că cetăţenii au început să acorde mai multă atenţie bagajelor şi coletelor abandonate. Din acest motiv, poliţia Germană a fost bombardată în ultimele zile cu telefoane care semnalau posibile pericole.

Prima alertă de acest fel s-a dat în Hamburg, unde călătorii au găsit o valiză suspectă într-o gară. Imediat, echipele de intervenţie au evacuat zona. O analiză mai atentă a resturilor au dezvăluit faptul că geanta nu conţinea nimic periculos. Starea de alertă a fost ridicată, iar circulaţia trenurilor a revenit la normal.  La scurt timp, o alarmă similară s-a dat într-o gară din Hanovra. Călătorii au găsit o pungă de plastic abandonată pe peron şi au sunat, îngrijoraţi la poliţie. Ofiţerii au distrus sacoşa cu ajutorul unor furtunuri cu apă. Geniştii nu au precizat ce se afla în ea.

Şi în gara din Berlin s-a înregistrat un moment de panică. Două geamantane ce păreau abandonate a determinat poliţia să evacueze o mare parte din peroane. Din fericire, proprietarul bagajelor a apărut după scurt timp şi a înlăturat suspiciunile. Iar în Dusseldorf un tren de mare viteză  a fost evacuat de urgenţă după ce pasagerii au observat o servietă suspectă. Isteria s-a instalat in Germania după ce autorităţile au anunţat că ţara ar putea fi ţinta unui atentat terorist la sfârşitul lui noiembrie. Imediat după acest anunţ, un colet periculos, ce trebui să ajungă la Munchen, a fost interceptat pe un aeroport din Namibia. Ulterior s-a decoperit că pachetul era de fapt un test de securitate pus la cale de americani.

al-Qaeda din Peninsula Arabica (AQPA) va lansa noi atacuri impotriva Statelor Unite, pentru a le provoca pierderi economice, folosind tactica coletelor-capcana trimise recent din Yemen in SUA, care nu au costat decat 4.200 de dolari, relateaza RIA Novosti, care citeaza o declaratie postata duminica pe site-ul organizatiei teroriste.

“A fost o investitie buna, pentru ca am reusit sa semanam panica”, afirma aripa al-Qaeda, referindu-se la coletele-capcana descoperite in 29 octombrie de politia din Dubai si din Marea Britanie. Aceste colete-capcana fac parte, precizeaza al-Qaeda din Peninsula Arabica, din “Operatiunea Hemoragia”. “Dezvaluim in avans dusmanilor nostri acest proiect, pentru ca obiectivul nostru nu consta in uciderea unui numar maxim de persoane, ci sa aducem atingere industriei aeriene, atat de indispensabila schimburilor comerciale si transporturile dintre Statele Unite si Europa”, se arata in declaratia AQPA.

***

[…] În final nu ne rămâne decât să constatăm că, în general, de ceea ce te temi nu scapi. Irlanda era în mod logic “următorul pe listă”, iar inevitabilul s-a produs. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm cine va fi următoarea victimă. Normal, ar fi rândul Spaniei, dar autorităţile din această ţară par a fi luat criza în serios, ceea ce i-ar putea ajuta să evite un eventual dezastru. Cu toate că nimeni nu bănuieşte, eu aş paria că următoarea victimă este mult mai discreta Italie unde problemele mediului bancar cred că sunt mult mai adânci decât lasă autorităţile să se întrevadă. Dacă se vor declanşa probleme în una din cele două ţări vom asista la o adevărată provocare pentru UE. Dar, până atunci, rămâne să vedem cum se vor finaliza lucrurile în cazul “tigrului celtic”.

Săptămâna aceasta a început în Irlanda prin negări şi dezminţiri vehemente din partea oficialităţilor că ţara ar fi în criză şi ar avea nevoie de ajutor extern, însă după numai şase zile guvernul de la Dublin se pregăteşte să semneze un acord cu FMI şi UE şi să prezinte măsuri dure de austeritate. “Bailout? Nicio şansă. Guvernul irlandez nu s-ar fi putut exprima mai clar. În timp ce Europa era măturată de zvonuri, la sfârşitul săptămânii trecute, privind negocieri secrete pentru un pachet de salvare de miliarde de euro, miniştrii irlandezi ieşeau în presă cu dezminţiri vehemente”, scrie The Guardian într-o cronică a săptămânii din perspectiva Irlandei. “Ficţiune!”, s-a răstit ministrul justiţiei, Dermot Ahern, într-un interviu acordat duminica trecută unui post de radio. Ministrul turismului, Mary Hanafin, revenită de la o întâlnire cu expaţii irlandezi din SUA îngrijoraţi de situaţia ţării de origine, declara că “nu se pune problema”, iar ministrul afacerilor, Batt O’Keeffe, nu avea “cunoştinţă despre vreo mişcare în Europa” şi susţinea că Irlanda nu va renunţa la niciun centimetru din suveranitatea cu greu dobândită. Însă această “linie de rezistenţă” nu s-a menţinut, notează ziarul britanic. “Ţintită de pieţe, schilodită de problemele severe ale grupului financiar Allied Irish Banks şi subminată în şedinţele off-the-record ale vecinilor sceptici din Europa, credibilitatea economică fragilă a Irlandei, afectată de prăbuşirea pieţei imobiliare odată cu îngheţarea pieţelor de credit, s-a destrămat pe parcursul a şase dintre cele mai tumultoase zile din istoria recentă a ţării“, se arată în materialul The Guardian. În a doua parte a săptămânii, o echipă de oficiali ai FMI şi UE s-a instalat la Dublin, iar Allied Irish Banks avertiza că ar putea pierde lichidităţi de 13 miliarde de euro din cauza retragerilor de depozite efectuate de clienţi îngrijoraţi. Premierul Brian Cowen insista că “poporul irlandez nu trebuie să se simtă ruşinat”, punând la dispoziţia observatorilor internaţionali situaţia financiară a Irlandei. Totodată a început să circule un email viral care vrea să arate nemulţumirea populaţiei, imitând o postare de pe cel mai mare site imobiliar irlandez, Daft.ie, cu harta Irlandei, “de vânzare pentru 900 miliarde euro”. “Are nevoie de unele renovări. E destul de învechită, dar se plasează în nord-vestul Europei continentale şi este înconjurată de sute de insule şi ostroave minunate”, glumesc amar creatorii email-ului. Guvernul britanic s-a reunit duminică în şedinţă pentru a aproba un program pe patru ani de reduceri drastice de cheltuieli şi probabil majorări de taxe, în timp ce din societatea civilă au apărut deja proteste şi cereri de demisie, populaţia fiind nemulţumită de felul în care autorităţile au gestionat criza, transmite agenţia de presă Reuters.

  • Money.ro:

FMI: UE trebuie să adopte o strategie comună de creştere economică

“Cooperarea avansează prea greu”, a afirmat Strauss-Kahn, oferind ca exemplu lentoarea măsurilor pentru recuperarea sectorului financiar. Uniunea are lipsuri şi la capitolele politică bugetară, echilibru intern şi piaţa muncii, a afirmat şeful FMI la o conferinţă bancară organizată la Frankfurt. UE ar trebui să vorbească cu o singură voce, însă acest lucru “nu se va întâmpla prea curând”, motiv pentru care este necesară atingerea unei convergenţe mai ridicate a economiilor naţionale, a spus Strauss-Kahn. Piaţa europeană a muncii este planul ideal pe care poate fi exersată o astfel de convergenţă, fără de care euro nu-şi poate atinge adevăratul potenţial, consideră directorul Fondului.

Lula (Brazilia): SUA duc un razboi al valutelor “inadmisibil” pentru a-si rezolva deficitul bugetar

***

  • Gandul:

Rusia acceptă să coopereze la scutul antirachetă al NATO

Rusia a acceptat sâmbătă să coopereze la scutul antirachetă al NATO, a anunţat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, subliniind că NATO şi Rusia nu constituie “o ameninţare una pentru cealaltă”, relatează AFP.

Scutul antirachetă al NATO, un proiect de 270 de milioane de dolari pentru protecţia aliaţilor

Scutul antirachetă al NATO, “o umbrelă protectoare” pentru cei 28 de aliaţi, în valoare de 270 de milioane de dolari, va fi instalat în mai multe etape, începând din 2011, şi ar urma să includă şi elemente în România, relatează The Guardian, în ediţia electronică. Începând de anul viitor, Statele Unite vor mobiliza nave de război Aegis cu interceptoare în estul Mării Mediterane, sprijinite de unităţi radar mobile şi conduse dintr-un centru de control de la Ramstein, Germania. Până în 2015, va exista un sistem antirachetă terestru de tip Aegis în Polonia sau România, sau chiar în ambele ţări. A treia etapă, prevăzută pentru 2018, include prezenţa avioanelor fără pilot.

Nota noastra: De fapt, NATO nu a spus un nu formal Rusiei, ba chiar, oficial, s-a inaugurat o etapa de cooperare intre NATO si Rusia, inclusiv pe tema scutului anti-racheta. Reiese insa faptul ca aceasta “cooperare” – de fapt, negociere, este in desfasurare si ca fiecare parte incearca sa maximizeze castigurile strategice de partea sa. Probabil, acestea ar insemna, din partea NATO (SUA, de fapt), avansarea influentei in teritoriile sensibile limitrofe Rusiei, iar pentru aceasta din urma, cooperarea si participarea la proiectului scutului ar putea insemna si o oarecare marja de control exercitata asupra lui.

[…] O viziune asemănătoare, dar mai “ofensivă”, referitoare la viitorul rol al Alianţei a fost exprimată de însuşi secretarul-general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a declarat pentru Daily Telegraph că membrii Alianţei trebuie să rămână vigilenţi şi să fie pregătiţi pentru a-şi exercita puterea militară “în afara graniţelor NATO” în cazul unor ameninţări ca terorismul şi atacurile cu rachetă. El a explicat că, după aproape un deceniu de operaţiuni militare în Afganistan, unele ţări europene membre ale NATO au sugerat că Alianţa ar trebui să se concentreze pe apărarea teritoriului său “intern”. “Scopul noului concept strategic este pregătirea Alianţei pentru a face faţă noilor provocări de securitate – atacuri cu rachetă, atacuri cibernetice, atacuri teroriste“, a continuat secretarul general al NATO, adăugând că funcţia de bază a Alianţei rămâne “apărarea teritorială a ţărilor noastre”. Dar “în lumea de astăzi trebuie să înţelegem că e nevoie să trecem şi în afara graniţelor noastre, tocmai pentru a ne proteja şi apăra aceste graniţe”, a mai spus el, adăugând că se va lua în discuţie şi o reformă a structurilor de comandă ale NATO, care vor face forţele Alianţei mult “mai flexibile”.

  • Gandul:

Coreea de Nord a început să construiască un nou reactor nuclear – presă americană

Robert Gates: Părerea mea este că nord-coreenii au un program nuclear în curs de mult timp. Cred că au arme nucleare

Soldaţii din forţele aeriene americane sunt sfătuiţi să nu acceseze Facebook de pe telefonul mobil. Vezi aici de ce


Categorii

Criza datoriilor suverane, Era Big Brother, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Scutul antiracheta (Deveselu), Sfanta Chinotita (Muntele Athos)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “JOCURI “DIPLOMATICE” BIZARE ALE S.S. BARTOLOMEU FATA DE SCHISMATICII DE LA ESFIGMENU/ Papa Benedict incepe sa “nuanteze” valorile etice/ CANCERUL SISTEMULUI SANITAR SAU UN POPOR NUMIT “LAZARESCU”. Guvernul descurajeaza natalitatea?/ LUPTA “ANTISISTEM” A LUI ERIC CANTONA, PATRULELE “CIVILE”, DISOLUTIA AUTORITATII SI SEMNELE “REVOLUTIILOR” EXTREMISTE/ Primele succese ale alarmismului “terorist”: ISTERIA CUPRINDE GERMANIA/ Irlanda a cazut in mainile UE. CINE MAI URMEAZA?/ Cum se leagana elefantii SUA si Rusia pe panza de paianjen a NATO (STIRI 20-22 NOIEMBRIE 2010)

  1. “a mai spus pr. Antonie, subliniind că proiectul european este acum “complet tăiat de la rădăcinile sale creştine, şi nu mai are perspectivele pe care le urmăreau fondatorii Europei Unite”.

    De parca proiectantii CE ca alde Monnet fix la crestinism se gindeau cind le-a trasnit prin minte sa faca asta. De fapt ceea ce se intimpla acum a fost in prevazut in proiectul fondator.

  2. Nu ma refer la criza ci la transferarea responsabilitatii de la nivel national la cel european, pas cu pas. Criza este doar pasul cel mare. Apropo, exista o teorie cu foarte multa priza printre specialistii pe UE, care spune ca in conditii de criza clasa politica este mult mai dispusa sa accepte propuneri si solutii pe care in mod normal nu le-ar accepta (Peter Haas- comunitatile epistemice si rolul lor in politica). Sigur, nimeni nu s-a hazardat, cu citeva exceptii, sa-si puna intrebarea daca nu cumva o criza poate sa fie si provocata.

    Acum strict din curiozitate, dar si ca un partial raspuns la acuzatiile de neseriozitate, amatorism si paranoia care se aduc celor care suspecteaza ca declansarile de crize economice ar fi de fapt planificate. Exista o lucrare, aflata in curriculum-ul universitatilor (adica este inclusa in mainstream, ca sa zic asa)si destul de citata, Frank Fischer: Technocracy and the Politics of Expertise (1990). Pe linga o gramada de lucruri interesante pe care le spune despre alianta intre oamenii de stiinta, birocratii tehnocrati si elitele atit politice cit si economice, pomeneste la un moment dat cum prin anii 70, New York-ul a intrat intr-o criza financiara (la nivel de primarie si consiliul local). Criza in care a fost aruncat de bancherii sai. rezultatul a fost ca tot ei au venit cu solutia. Solutia a condus la preluarea puterii de decizie a afacerilor primariei de catre un mic grup elitist fromat din bancheri si politicieni care au impus o politica centralizata si ferita de ochii publici asa cum nu se mai intimplase niciodata pina acum.

    De fapt foarte multe dintre argumentele de baza ale celor care sustin ideea existentei unei elite tehnocrato-financiare complotiste impotriva intereselor statelor nationale si ale cetatenilor de rind (inclusiv cea din fruntae UE) , se pot gasi in diverse articole si studii ale establishment-ului academic. Ce-i drept intr-o forma mai disipata, invaluita intr-un jargon eufemizant, si destul de sporadica. Astfel de lucrari sint in general inecate intr-o mare de, ceea ce numescu eu, maculatura ideologizanta, intersanta exclusiv doar pentru cei de la Brussels (ma refer la lucrarile axate pe studiul UE)

  3. Anastase: “Există o singură explicaţie pentru care astăzi suntem la Bucureşti, dragi colegi, am venit să luăm lumină” – halucinant, oamenii astia mai si gandesc putin inainte sa deschida gura? Intr-o tara majoritar ortodoxa, presedinta Camerei Deputatilor, al treilea om in stat, sa emita asemenea aberatii blasfemiatoare? Nu doar ca nu mai au nici un pic de bun simt si de minima jena, dar nici macar simtul ridicolului… Si de la cine sa ia “lumina”, de la cea care sustinea ca suntem urmasii lui Traian Basescu, alta ineptie. Macar Hitler era adulat sincer… Pe cand o ordonanta de urgenta pentru venerarea actualilor si destoinicilor nostri conducatori, dupa modelul Coreei de Nord? (neaparat cu asumarea raspunderii…)

  4. erata: Bruxelles

  5. Se simte o oarece duhoare de evolutionism aici?:”Viaţa omului s-a născut la începuturi în mediul marin, […].”

    Din cate stiu eu, sarea se elimina prin excretie, asa ca este necesar sa fie inlocuita… Chestia asta: “De aceea, nu e bine ca oamenii să suplimenteze sarea presărând clorură de sodiu peste mâncare din solniţa de pe masă. Omul trebuie să se mulţumească cu sarea existentă în alimente, în fructe, legume, lapte şi lactate etc.” cred ca este o tampenie…

    (din “Ficatul nu încurcă limbile ceasului”)

  6. Ne-a scapat Dumnezeu de Elena Ceausescu si acum facem “idol” din Elena Udrea – de buna voie si nesiliti de nimeni.

  7. @ Cristian:

    Corect. Ideea era doar sfatul practic, legat de alimentatia sanatoasa, nu explicatia respectiva, aiurita.

  8. @ Clifford (nepublicat):

    Reformuleaza, te rugam mesajul fratiei tale, renuntand la anumite apelative, in spiritul celor scrise la: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/11/23/parintele-calciu-cuvinte-puternice-actuale-si-esentiale-despre-vorbirea-de-rau-in-biserica-limbaj-vulgar-si-manie-sa-revenim-la-demnitatea-limbajului/

    Multumim!

  9. Si totusi eu nu inteleg apropo de Udrea cum de s-a ajuns aici, si ca sa-l parafrazez pe Nigel Farage din Parlamentul European cind cu celebra interpelare fata de van Rompuy:
    Cine e Elena Udrea?, Cine a ales-o? Ce mecanism a functionat in cazul ei?”Numai ca spre deosebire de farage eu nu pot sa continui cu” Oh, da, stiu ca sinteti competenta ( in distrugerea statului national)…pentru ca despre fiinta asta de sex feminin nici macar chestia asta nu se poate spune….

    Deci, cine a propulsat-o si p-asta, ca mie tot nu mi-e foarte exact? (bine, bine, Basescu….dar oricit de “indragostit” ar fi Basescu de asta…totusi)

  10. @ Petra:

    Si totusi… ba da, din pacate. Cu aportul esential al lasitatii, slugarniciei si infamiei dincolo de orice limita a celor din preajma sa, inclusiv – sau, mai ales – a “intelectualilor” fascinati pana la hipnoza de noul “genial arhistrateg” si de noua “eminenta savanta”… Ceea ce se intampla acum ni se pare mai mult decat simbolic, ni se pare extrem de rau-prevestitor pentru noi toti, cu atat mai mult cu cat s-a ajuns pana la blasfemie. Cum spunea aseara Radu Tudor, este grav ca Biserica tace dupa o asemenea hula neprovocata si nemaiauzita intr-un asemenea context (si spusa in serios, nu in gluma), care a impins cultul personalitatii pana aproape de zeificare, ca pe vremea cezarilor care se doreau slaviti ca si dumnezei.

    Pentru noi e mai mult decat evident ca acum se pun bazele celei mai infernale si mai de neinchipuit dictaturi si sfaramari a tarii, cu girul si spre interesul noii “internationale”, dictatura fata de care chiar cea a lui Ceausescu ni se va parea ceva mai acceptabila si mai umana… (vezi si ce spunea p. Proclu despre asta) De altfel, daca ne uitam si la cine conduce Italia sau la cine conduce Franta (si cine este Prima doamna acolo), ne dam seama ca nu se poate sa nu urmeze ceva apocaliptic. Daca oamenii aleg sau vor alege asa ceva, daca oamenii tac si tolereaza sau vor tolera asa ceva, ori daca, si mai grav, oamenii se prostitueaza moral aducand, fara rusine, osanalele cele mai desantate, ca intr-un concurs stupefiant de omagii, in care fiecare nu stie cu ce sa mai pluseze si pana la ce superlative sa ajunga, atunci… pot sa vina cele mai mari nenorociri ca le meritam, si meritam orice dezintegrare. Cei care inca mai viseaza frumos la “renasterea neamului” pe temelii “crestine” si “nationale” sa revada imaginile si declaratiile de duminica… Decaderea morala este TOTALA. Si este rusinos ca exista crestini ortodocsi, altminteri bine intentionati si virtuosi, care tot mai sunt orbiti si cautioneaza, unii din afar, altii mai dinauntru astfel de grozavii… Macar prin tacerea lor, daca nu si mai grav! Pentru toate vom plati 🙁

  11. Ce-i drept eu nu prea urmaresc stirile din Romania direct la televizor (aici nu mai prind decit TVR. OTV si cam atit…adica nimic serios), stirile le iau….de la voi. Si chiar si p-astea le citesc pe sarite (cind mai fac o pauza)

    Parca totusi nu prea-mi vine sa cred ca marele dictator va fi Basescu cu individa asta.Nu stiu, baza pentru o dictatura e foarte subtire la noi acum. Pe timpul lui Ceausescu exista o armata, exista o securitate, existau niste institutii care mergeau totusi mult mai organizat decit acum. Pai cam greu sa ajungi dictator cu bande de tigani scapate de sub control, cu o politie/Jandarmerie, cum spuneati si voi redusa la mai nimic, cu o tara care se dezmembreaza din cauza atacurior din afara. Cred ca mai degraba o safie doar o dictatura de …tranzitie…spre numai Dumnezeu stie exact ce!

  12. A, sanu uit!
    Coreea de Nord a inceput sa bombardeze pe cea de Sud! IAr SUA declara ca va sari sa-si apere aliatul.

    Asta chiar ca e ciudat! Ma asteptam sa se intimple ceva de genul asta pe arena unde se tot bate toba mare: Orientul Mijlociu. Ce i-o fi determinat oare pe recluzivii aia din Coreea comunista care, vorba aia, n-au nici de mincare, sa arunce cu bombe la vecini? Or muri de foame si or avea nevoie sa dea o raita prin frigiderele alora?? 🙂 De fapt nu prea e de ris…chiar de loc.

  13. “Securitatea” e cea mai puternica si mai numeroasa (decat oriunde in Europa) acum… Iar ca sa fie ordine dictatoriala, trebuie intai sa fie maxima dezordine si haos… Haos care va ajuta tocmai la dezintegrarea mai usoara. Cred ca toate acestea sunt atent controlate. Da, probabil ca de tranzitie spre NOUA ORDINE. Deja ce mai este suveran cu adevarat? Dar trebuie sa existe si niste arendasi, niste mici stapani de mana forte in aceasta provincie de mana a treia, care sa execute intocmai si la timp, ba chiar cu exces de zel ordinele de la Noua Poarta…

  14. @ Petra:

    Da, stim, totusi nu prea credem ca asa incepe WW3. Sa asteptam sa vedem ce va mai urma si sa nu ne panicam.

  15. @ Mirela,
    distinsa doamna Roberta Anastasie a folosit un limbaj specific masoneriei: „…am venit sa luam lumina”.
    Eu unul sunt destul de circumspect in fata multor teorii (mai nou vezi chestia pur si simplu paranoica cum ca USB ar avea pe el „tridentul” satanei :D) dar de data asta nu poti sa nu fii stupefiat de limbajul folosit de ea si ma ingrozeste ca astia au inceput de vreo cativa ani sa lucreze cu cartile pe fata. Ceva de genu: „Si asa v-am supus si sunteti ai nostri, puterea e a noastra, de ce sa ne mai ascundem?”

  16. @ Clifford:

    🙂 (Zambetul e pentru cuvintele de inlocuire a “apelativului” zoologic… tare! :))

    Nu stiu daca e vorba de asta (desi e clar ca se lucreaza pe fata acum, asta e evident). La doamna in cauza e si multa… lipsa crasa de inteligenta si de bun simt elementare, mai probabil. De aceea e extrem de eficace in rolul ei, serveste la fix, executa perfect si zelos, fara tresariri morale, fara sa-si puna probleme, nici macar de imagine.

  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UPDATE – Rusia continua sa critice amplasarea scutului de rachete american in Romania, afirmand posibilitatea unor “contramasuri”
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EUROPA, CHEMATA DE PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU… SA DEPASEASCA SCHISMA DE LA 1054 INTRE CATOLICI SI ORTODOCSI
  19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » COMUNICAT IMPORTANT DE LA SFANTA CHINOTITA A SFANTULUI MUNTE ATHOS. Staretii athoniti considera “cardul cetateanului” o primejdie pentru crestini si cer guvernului elen sa renunte la proiect
  20. Pingback: PRIM TEST ESUAT CU INTERCEPTORII SCUTULUI AMERICAN ANTI-RACHETA. Mitul scutului antiracheta: nu poate proteja populatia civila, ci doar bazele militare
  21. Pingback: REVOLUTIA GLOBALA? Protestele de pe Wall Street au luat amploare. PE RETELELE SOCIALE SE FACE APEL LA MISCARI STRADALE GLOBALE PE 15 OCTOMBRIE 2011
  22. Pingback: ADUNAREA CLERICILOR SI MONAHILOR ORTODOCSI din Grecia si Muntele Athos ia atitudine fata de MANEVRELE Patriarhului Bartolemeu de a ATACA semnatarii Marturisirii de credinta impotriva ecumenismului
  23. Pingback: Calugarii schismatici de la Esfigmenu s-au impotrivit evacuarii cu cocktailuri Molotov (FOTO) - Recomandari
  24. Pingback: Gruparea monahala schismatica de la ESFIGMENU ar fi cerut reluarea comuniunii cu PATRIARHIA ECUMENICA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare