REVOLUTIE MONDIALA? Pe retelele sociale se face apel la MISCARI STRADALE IN TOATA LUMEA PE 15 OCTOMBRIE 2011

2-10-2011 7 minute Sublinieri

Protestele de pe Wall Street au luat amploare

  • Jurnalul National: 

Protestele din New York se amplifică. Poliţiştii au arestat sute de manifestanţi care au blocat podul Brooklyn

Circa 700 de persoane au fost arestate, sâmbătă, la New York, deoarece blocau circulaţia pe podul Brooklyn. Oamenii au fost eliberaţi după câteva ore, nu înainte de a primi citaţii pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Protestul a început la Liberty Plaza, în cartierul financiar, unde s-au instalat, de două săptămâni, mai mulţi militanţi ai mişcării Ocupăm Wall Street” (OSW), care vizează tragerea la răspundere a corporaţiilor ce se fac vinovate, în opinia lor, de actuala criză globală. Manifestaţia s-a mutat apoi spre podul Brooklyn, conform autorităţilor. Acestea au precizat că majoritatea manifestanţilor au rămas pe trotuar şi au fost paşnici. Regizorul Michael Moore, cunoscut pentru mai multe pelicule în care a blamat regimul republican al lui George Bush pentru atentatele din 11 septembrie 2011 şi cartelurile financiare americane pentru criza declanşată în 2008, a fost invitat de CNN, unde a vorbit peste 10 minute despre mişcarea OSW, susţinând că este începutul unei adevărate revoluţii.

Protestatarii din Liberty Plaza au fost vizitaţi şi de actriţa Suzan Sarandon, care şi-a declarat solidaritatea cu cauza acestora. “Îi înţeleg foarte bine. Personal, nu am fost afectată de maşinaţiunile celor de pe Wall Street, dar dacă mi-aş fi pierdut averea din cauza lor, aş fi fost teribil de mânioasă“, a spus Sarandon. Pe internet capătă tot mai multă popularitate un apel de participare la o Revoluţie globală, cu startul pe 15 octombrie 2011.

Astfel, ceea ce a început ca un protest împotriva corporaţiilor financiare de pe Wall Street pare să se transforme într-o amplă mişcare globală, având ca scop final răsturnarea regimurilor politice actuale. Mişcarea înglobează toate nemulţumirile acumulate de toţi cei afectaţi de criza economică. Se pare că, în afara SUA, cele mai ample proteste vor fi în Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia şi Israel. Şi în Ungaria s-au anunţat proteste pe 15 octombrie.

Proteste la New York si chemare la revolutie globala

Vezi mesajul celor care cheamă la Revoluţie MONDIALĂ pe 15 octombrie 2011 (VIDEO)

Se prefigurează o mişcare amplă de protest, care se va desfăşura, simultan, începând cu 15 octombrie 2011, în oraşe din zeci de ţări. Pornită la New York, ca un protest împotriva corporaţiilor financiare, OWS (Ocupy Wall Street) tinde să se transforme într-o revoluţie planetară cu consecinţe încă nebănuite.

La o primă vedere, OWS pare o simplă „zvârcolire a socialismului”, ce poate fi ridiculizată de liberali şi de economiştii apropiaţi acestora. Este aberant să ceri anularea datoriilor bancare – aceasta este una dintre revendicările celor care, zilele acestea, ocupă Liberty Plaza şi Podul Brooklyn. Ar fi pe principiul „Hoţul strigă hoţii!”. Cu toate acestea, aşa cum a declarat la CNN şi regizorul Michael Moore, majoritatea americanilor simpatizează cu protestele din New York şi nu este exclus ca mulţi să li se alăture acolo sau în alte oraşe, în zilele şi săptămânile ce vor urma.

De la cele câteva scandări împotriva corporatiştilor care au generat criza şi prosperă în continuare, „pe spatele celor săraci”, s-a ajuns, rapid, la un mesaj cu rezonanţă în inimile tuturor celor afectaţi de criza globală. S-a ajuns la un mesaj care cheamă la o Revoluţie care să producă o „schimbare adevărată”. Deşi mesajul este pacifist, videoclipul de promovare pe youtube conţine şi imagini ale confruntărilor violente anterioare dintre manifestanţi şi forţele de ordine, din decursul protestelor de anul acesta, din SUA şi Europa. În plus, mascota mişcării este masca din filmul „V de la Vendetta”, care, deşi are o concluzie generoasă, umanistă, este plin de scene violente.

Iată ce se spune în mesaj:

„Suntem conştienţi de corupţie, de minciuni, de războaie, de sistemele nedrepte care încurajează comportamentele egoiste şi anti-sociale, de violări ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete şi a locuitorilor săi, de acţiunile injuste şi inumane ale corporaţiilor globale pentru putere şi profit… Şi ne-am săturat! Pe 15 octombrie 2011 putem produce o SCHIMBARE ADEVĂRATĂ, dacă oamenii de bun simţ ai acestei planete vor putea lăsa deoparte nimicurile care îi separă şi se vor UNI! Revoluţia Globală – 15 octombrie 2011. Vrem o democraţie reală. Pentru oameni, făcută de oameni. Opriţi maşinăria – creaţi o nouă lume! Acesta poate deveni un eveniment de cotitură… depinde de TINE! Casa noastră, vieţile noastre, viitorul nostru. Nu sunteţi singuri. Viitorul e acum. E timpul să modernizăm planeta”.

Cine este în spatele mişcării OSW şi a Revoluţiei din 15 octombrie?

Unii vor arăta spre socialişti şi spre serviciile secrete ruse. Televiziunea de ştiri RT, finanţată de Moscova, a prezentat reportaje „incendiare” de la New York, încă din primele zile ale mişcării, în timp ce mediile tradiţionale occidentale au păstrat tăcerea asupra subiectului. Doar arestările de sămbătă au făcut înconjurul lumii, pe toate canalele.

Cert este că, oficial, promotorii mişcării sunt persoane cvasinecunoscute, cel mai proeminent fiind un fost membru de campanie al unui candidat la alegerile prezindeţiale din SUA, din 2008. Regizorul Michael Moore i-a vizitat pe protestatarii din Wall Street şi, cum spuneam, a fost invitat la CNN să vorbească despre OWS. Cunoscut pentru mai multe pelicule în care a blamat regimul republican al lui George Bush pentru atentatele din 11 septembrie 2011 şi cartelurile financiare americane pentru criza declanşată în 2008, Moore a susţinut că OSW poate fi începutul unei adevărate revoluţii.

Protestatarii din Liberty Plaza au fost vizitaţi şi de actriţa Suzan Sarandon, care şi-a declarat solidaritatea cu cauza acestora. “Îi înţeleg foarte bine. Personal, nu am fost afectată de maşinaţiunile celor de pe Wall Street, dar dacă mi-aş fi pierdut averea din cauza lor, aş fi fost teribil de mânioasă”, a spus Sarandon. Se pare că, pe 15 octombrie, în afara SUA, cele mai ample proteste vor fi în Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia şi Israel. Şi în Ungaria s-au anunţat proteste pe 15 octombrie.

Campania pentru o revolutie globala pare sa fie destul de bine pusa la punct si executata via retelele sociale si Internet: are un site propriu http://15october.net/ in 17 limbi pentru o mai eficienta circulatie la nivel international, prezenta pe Twitter sub eticheta #globalchange dar si videoclip de promovare profesional realizat pe Youtube!

Exista inclusiv o platforma livestream care centralizeaza orice se intampla in acest sens, inclusiv bloguri, site-uri, chat-uri, transmisii live: http://www.livestream.com/globalrevolution

Pentru ca, asa cum am aratat pana acum, TOATE revolutiile noii ere se declanseaza prin internet…

 

Cateva mii de persoane au protestat sambata, in capitala Ungariei, impotriva taierilor de pensii si a altor masuri de austeritate luate de Guvernul de la Budapesta, transmite Reuters. La demonstratie au luat parte pensionari si sindicalisti. Manifestantii au solicitat, de asemenea, ca Executivul, care are o majoritate covarsitoare in Parlamentul de la Budapesta, sa respecte institutiile democratice.

Demonstratia de sambata face parte dintr-o serie de proteste impotriva Guvernului condus de Viktor Orban, lansate de sindicate sub numele de “Ziua Z”, cu referire la ziua in care fortele aliate au debarcat pe plajele din Normandia, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial (6 iunie 1944). Reuters precizeaza ca manifestantii stransi in fata cladirii Parlamentului din centrul capitalei ungare au strigat “Orban, pleaca!” si au purtat pancarte prin care solicitau salarii decente si siguranta locului de munca.

“Au schimbat sistemul de taxe intr-un mod care face ca cetateanul obisnuit sa fie acum si mai afectat. Cred ca intr-o perioada de criza ca cea pe care o traversam, acesta este un pacat de neiertat”, a declarat Veronika Szabo (36), una dintre protestatare. “Scopul actiunii Ziua Z este acela de a lupta pentru democratie si securitate sociala”, a declarat Peter Konya, liderul sindicatului fortelor armate, care a criticat “politica economica gresita din perioada recenta si abolirea taxarii progresive”, ce au fortat guvernul sa adopte masuri de austeritate.

Konya s-a referit si la noua Constitutie, adoptata de parlamentari in aprilie, despre care a sustinut ca permite Guvernului sa dizolve institutiile democratice. Analistii sustin ca legea, care va intra in vigoare in ianuarie 2012, va permite formatiunii Fidesz sa-si consolideze puterile inainte de finalul mandatului sau, in 2014. Reuters precizeaza ca guvernul lui Orban a declarat “razboi datoriei publice” si a promis sa tina deficitul bugetar sub 3% din PIB. Sustinerea publica pentru formatiunea de centru-dreapta Fidesz a scazut in septembrie la 22-24%, insa opozitia, slaba si fragmentata, nu a reusit pana acum sa capitalizeze de pe urma pierderilor inregistrare de partidul de guvernamant.

Si “profetii crizei” se plaseaza strategic: resusciteaza marxismul:

Karl Marx, întemeietorul socialismului ştiinţific, a avut dreptate cu privire la autodistrugerea capitalismului, spune Nouriel Roubini, laureat al premiului Nobel pentru Economie, într-un interviu pentru cotidianul Wall Street Journal.

“Karl Marx a spus-o bine. La un moment dat, capitalismul se poate autodistruge pentru că nu poţi transfera venituri dinspre forţa de muncă spre capital fără să se înregistreze un exces de capacitate de producţie şi lipsa unei cereri agregate . Asta se întâmplă acum”, a spus Nouriel Roubini.

Marx, filozof, economist şi publicist, este considerat întemeietorul teoriei socialismului ştiinţific alături de Friedrich Engels. În 1848, cei doi au scris Manifestul Partidului Comunist. Economia nu-şi poate reveni fără consum, însă acesta a fost afectat în ultimii ani. “În ultimii 2-3 ani a avut loc o mare redistribuire a avuţiei dinspre forţa de muncă spre capital, dinspre salarii către profituri. Inegalitatea veniturilor şi avuţiei a crescut”, a spus Roubini.

El a arătat că economia nu se reglează singură. Am crezut că pieţele funcţionează, dar nu este aşa. Fiecare firmă vrea să supravieţuiască, aşa că reduce costurile cu forţa de muncă şi mai mult. Costurile cu forţa de muncă sunt venitul salarial şi consumul altuia. Din cauza asta este un proces autodistructiv“, afirmă Roubini.

Economistul american spune că SUA nu se află încă în această situaţie, însă pericolul este major.Cel puţin în Germania au luat măsuri pentru menţinerea locurilor de muncă. În SUA nu credem în aşa ceva şi avem un şomaj de 16%”, a mai spus Roubini.

Ne reamintim ca a mai existat o tentativa de declansare a unor miscari, de pilda cea provocata prin Eric Cantona impotriva bancilor, care s-a dovedit a fi un bluf:

Sau ca protestele din unele state ale SUA, despre care lideri ai anti-globalismului de stanga credeau ca sunt samanta unor revolutii similare cu cele din tarile arabe:

Asadar, nu este ceva fara precedent si nu inseamna ca aceasta initiativa va fi numaidecat si cea care va reusi sa declanseze revolutia globala. Este evident insa ca astfel de manifestari nu sunt doar simple spasme sociale organice, ci sunt fenomene artificiale, orchestrate si “gonflate” profesionist de structuri secrete stravezii. In aceasta faza, ele deja capata amploarea unui proces care se dezovolta cumulativ, similar bulgarelui de zapada. De altfel, asa se si vrea a fi dezvoltate, prin intermediul internetului si al retelelor sociale, dupa cum am vazut.

Paralel cu aceste miscari anti-globaliste care tin de miscari ideologice stangiste, exista insa si miscari de extrema dreapta tot mai agresive si mai prezente in spatiul public.

Iar in alte parti au izbucnit grave conflicte inter-etnice, care ameninta sa se transforme si ele intr-un fenomen:

Peste toate, pluteste spectrul anarhiei pure si simple, fara obiect si cauza, cum a fost cazul in Londra si nu numai:

Ne reamintim ca multi parinti, ca Sf. Ignatie Briancianinov, aratau ca antihristul va aparea si intr-o perioada de intense framantari sociale, ca un propovaduitor al solutiilor miraculoase si colective, similar comunismului (care nu este resuscitat fara intentie in aceste zile, a se vedea declaratiile lui Roubini).

Antihristul va propune omenirii organizarea bunăstării şi prosperităţii depline pe pământ, va promite onoruri, bogăţii, tot confortul şi plăcerile trupeşti. Iubitorii de cele lumeşti îl vor venera pe Antihrist şi-l vor numi stăpânul lor.”

Iar Inaltul Averchie completeaza:

În însăşi starea de spirit umană va apărea cererea, chemarea Antihristului, atracţia faţă de el, tot aşa cum într-o stare de grea suferinţă apare setea unei băuturi ucigătoare. Este lansată iniţiativa, chemarea societăţii umane, exprimându-se necesitatea imperioasă a geniului dintre genii, care ar impulsiona dezvoltarea şi prosperitatea materială la cele mai înalte cote, ar instala pe pământ acea bunăstare, faţă de care Raiul şi Cerul devin pentru om de prisos. Antihristul va fi o consecinţă logică, justă şi firească a orientării generale, spirituale şi morale, urmată de omenire.

Si ca unii rabini au convingerea ca mesia iudaic (antihristul) va fi incoronat drept rege al tarilor occidentale in urma unor revolutii sociale puternice din acele tari…

Sunt de revazut si materialele de analiza si stiri precedente, pentru a incadra in contextul potrivit, pentru a ne reaminti de revolutiile arabe, referentialul obsedant al anti-globalistilor occidentali si a intelege semnificatia unor astfel de evenimente:


Categorii

Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “REVOLUTIE MONDIALA? Pe retelele sociale se face apel la MISCARI STRADALE IN TOATA LUMEA PE 15 OCTOMBRIE 2011

  1. Update: http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/vezi-mesajul-celor-care-cheama-la-revolutie-mondiala-pe-15-octombrie-2011-video-592252.html

    un amanunt interesant in ceea ce priveste “revendicarile” celor ce cheama la “rivolutie mondiala”:

    La o primă vedere, OWS pare o simplă „zvârcolire a socialismului”, ce poate fi ridiculizată de liberali şi de economiştii apropiaţi acestora. Este aberant să ceri anularea datoriilor bancare – aceasta este una dintre revendicările celor care, zilele acestea, ocupă Liberty Plaza şi Podul Brooklyn. Ar fi pe principiul „Hoţul strigă hoţii!”.

    de citit.

  2. O stire pozitiva pentru Romania si implicit pentru romani:
    http://www.zf.ro/eveniment/bogatii-au-facut-avere-necinstit-iar-tara-ar-merge-mai-bine-daca-preotii-s-ar-implica-in-politica-cum-arata-metehnele-romaniei-vazute-de-catre-romani-8830743

    “Aproximativ 85% dintre românii care cred în Dumnezeu (95%) se bazează în mare sau foarte mare măsură pe ajutorul divin atunci când au greutăţi, iar 45% sunt de părere că lucrurile ar merge mai bine în România dacă liderii religioşi s-ar implica în politică (20% – sigur da, 25% probabil da)”.

    Ramanem un popor ortodox chiar daca diferiti idioti incearca sa inoculeze alte idei, sa staruim in rugaciune fratilor, Doamne invredniceste-ne sa-ti urmam Tie!

  3. Raspunsul meu la intrebarea din titlu ar fi NU :).

    Nu cred ca avem de-a face cu o revolutie globala, ci eventual cu niste miscari de strada, de protest, ceva mai extinse dar care sunt cat se poate de normale in contextul actual.

    Daca nu mai ai loc de munca iar statul tau (politicienii tai) nu fac nimic pentru a remedia acest lucru, ba mai mult, ii si protejeaza pe camatarii care-ti baga mana in buzunar, atunci este cat se poate de normal sa iesi in strada si sa-ti manifesti nemultumirea / sa le ceri socoteala. In definitiv, asta inseamna democratia.

    Desigur, nu trebuie neaparat sa te comporti si violent (desi aici, lucrurile sunt discutabile, caci depinde ce se intelge prin violenta, mai ales coroborata cu nivelul de tradare al intereselor nationale la care s-a ajuns intr-o tara sau alta). Dar de protestat trebuie sa protestezi, asta este clar.

    Observ ca noua, romanilor, faptul ca altii au “curajul” de a protesta ni se pare ceva atat de iesit din comun incat nu le putem intelege actiunile decat in contextul in care respectivii pun la cale vreo chestie globala sau sunt victimele vreunei manevre de-a “elitelor”.

    Eu nu cred ca este vorba despre asta. Cred ca pur si simplu altii nu sunt atat de c…ciosi ca noi si mai ies din cand in cand si in strada pentru a le arata celor care ii conduc ca trebuie sa aiba grija si sa gandeasca putin mai bine la deciziile pe care le iau.

    Este o treaba cat se poate de legimita si democractica, chit ca duce inclusiv la schimbari politice de regim. In definitiv, recesiunea la care s-a ajuns cade in primul rand pe umerii factorilor de decizie politici (fara ajutorul carora bancile si pietele financiare nu ar fi ajuns sa se joace cand vor si cum vor cu economia globala).

  4. @ Robert:

    Frate, nu te lasa inselat de o vorba desarta in care e folosit numele Domnului si nu face propaganda politica aici, te rugam. Cu atat mai putin celor mai ticalosi dintre toti tradatorii de tara pe care i-am avut vreodata…

  5. @Lucian:

    Nu asta e ideea… Si nici de democratie sau cat dde intemeiate sunt sau nu protestele sociale fata de problemele sociale. Ci de MESAJ si de cum se vrea sa fie “capitalizate” aceste proteste sau potentialul protestatar/revolutionar al omenirii. Este un mod de a crea curente globale care, dupa noi, sunt antihristice prin consecinte si asteptari induse.

  6. @ admin

    Pai da, dar daca sunt intemeiate (atat protestele cat si cererile) atunci consecinta lor poate fi si una pozitiva (de schimbare politica pozitiva, chiar daca, pe termen scurt si mediu, dureroasa si incomoda) nu numai una negativa (aceea de a le capitaliza si indrepta intr-o directie d-asta revolutionara antihristica).

  7. @Lucian:

    Daca tinem cu dinadinsul sa fim naivi si sa “gandim pozitiv”, desigur… 🙂 Dar nu ne este scuzata totusi lipsa de realism. Mai trebuie sa si vedem totusi cine si cum se orchestreaza astfel de miscari (precum pe cele arabe, precum, mai inainte, pe cele din 1989), deloc naturale si deloc cu baza sociala legitima. Nici macar nu credem ca vom fi inclusi in acest val. Cu noi s-ar putea sa fie alte planuri. Poate ne inselam. In orice caz: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/02/16/duhul-nihilist-si-mistica-revolutiei-marile-ispite-ale-crestinului-de-azi/

  8. @ admin

    Exista o diferenta semnificativa intre un protest (sau chiar si intre o revolta) si o revolutie.

    Iar diferenta este facuta tocmai de scopurile, de cererile protestatarilor.

    Un protest este atunci cand eu, de exemplu, ies in strada si le cer celor care ma conduc sa faca ceva pentru ca banca X sau institutia Y sa nu ma mai abuzeze pe mine, cetatean, in virtutea unor prevederi legislative ambigue si care au fost lasata intr-adins abigue pt. a facilita abuzurile.

    O revolutie este atunci cand eu ies in strada si cer o schimbare de sistem (politic, social, economic, politico-social, social-economic, sau toate trei la un loc).

    Daca eu cer, spre exemplu, caderea dictatorului X si venirea la putere a rebelului islamist Y, atunci am facut o schimbare de sistem si deci o revolutie (cum este cazul in tarile arabe).

    Daca eu cer, in cadrul aceluiasi sistem, schimbarea ministrului X, a prim-ministrului Y sau a presedintelui Z pentru ca il suspectez ca este in cardasie cu bancile si nu imi mai apara interesele, atunci am facut un protest sau, cel mult, daca devin ceva mai violent, o revolta (cum este cazul protestelor din Europa si SUA).

    Ca aceste proteste din Europa si SUA, poate, la un moment dat, se vor acumla si vor cere si o “noua” schimbare de sistem, deci o revolutie. Asta ramane de vazut daca si cand se va intampla. Momentan inca nu este cazul.

  9. @Lucian:

    Pai revenim de unde am plecat.

    Scopurile demonstrantilor, de fapt, MESAJUL. Si acesta este foarte clar, asa cum reiese din postare – daca totusi o citim. 🙂 Vrea o schimbare de sistem, si inca una la nivel global, prin unirea oamenilor in aceeasi miscare revolutionara.

    Asta e important, pentru moment. Caci e foarte posibil ca aceasta tentativa sa ramana ce este – tentativa, si sa nu existe miscari revolutionare atat de ample precum ambitia lor. Insa cu certitudine mesajul emis in eter ramane si se imprima in noua constiinta universala. Si, treptat, pe masura ce se degradeaza conditiile sociale, poate ca in cele din urma se va si declansa aceasta revolutie mondiala. Si atunci in mod cert se va face cu aceste obiective deja semanate in mintile oamenilor.

  10. Pe 15 Octombrie ocupam Piata Universitatii din Bucuresti!
    #15octombrie@anonimii

  11. Sau o fi vreo miscare atatata dinadins (vezi si promovarea Michael Moore) pentru a lua din forta unor miscari spontane? Ei ar trebui sa stie cand au loc astfel de miscari pentru a fi pregatiti. Si atunci provoaca ei data exacta. In acelasi timp venind in intampinarea unor miscari de protest cu miscari provocate de ei, fac sa scada taria unor miscari cu adevarat spontane, care poate chiar ar putea schimba ceva…? :))
    Poate la miscarea din 15 Octombrie reusesc sa faca o scena la care sa concerteze in mijlocul lor alde Bon Jovi & Comp. Si demonstrantii sa plece cu pingelele tocite asa cum au plecat ai nostri sanitari din P-ta Victoriei dupa concertul de muzica populara… cand a fost asta anul trecut? acum doi ani?

  12. @ Adrian:

    Bineinteles ca dinadins… pentru a confisca si deturna in directile dorite orice posibila alternativa, bineinteles. Nu-i vorba, ca oricum ei “penetreaza” orice miscare alternativa si apoi o dirijeaza din interior. Credeti ca la noi e altfel?!

  13. Si uite asa singura noastra speranta ramane Domnul Isus. Cu gandul la el, traind in speranta data de el, ne gasim linistea. Cine ridica sabia de sabie va pieri. Mucenicia este un dar, pe care il putem primi cu inima deschisa. Adevarul trebuie spus, dupa cum ne-a invatat el.

  14. @ Adrian:

    Isus? Sau Iisus? Iarta-ne, e o scapare? Esti ortodox?

  15. Da. Sunt ortodox. Poate nu stiu. Poate Biblia pe care am citit-o este Biblia mamei din 1970. Si alta nu am. Multumesc pentru corectie. Inteleg ca e cazul sa scriu Iisus. Si era cazul sa scriu el asa: El. Cu E mare. Parintele Staniloaie spunea ca e cazul sa ne gandim la El ca fiind fratele nostru. Sa-l consideram aproape. Si nu ca un tata, ca un mai mare care ne tine cont de SUS la toate faptele noastre. Acum eu sunt mic. Eu cred in ceea ce a spus, cred in ceea ce a patimit si cred ca este Fiul lui Dumnezeu.
    Doamne-ajuta!

  16. @Tudor:

    Pai, frate draga, nu se vede clar din postare ca noi nu doar ca nu giram aceasta miscare, ci o si consideram extrem de nociva si o manipulare perfida? Oricum, bine sa aflam ca deja se pune problema serios de a se organiza ceva si in Romania, ca sa punem in garda oamenii sa nu se implice in asa ceva…

  17. @ Adrian:

    Da, probabil ca e o biblie protestanta. E bine sa cauti una ortodoxa. Da, Iisus este numele corect al Mantuitorului nostru. E adevarat si e foarte frumos ceea ce ai retinut si interiorizat de la parintele Staniloae. Bine ai venit! 🙂

    Doamne, ajuta!

  18. Sa nu uitam ca avem si noi oameni in Romania pe care bancile i.au executat silit. 2000 someri la Jucu. Nu stiu cati vor fi la Arpechim. 100.000 elevi picati la bac. O multime de studenti si nu numai, pierde vara prin orase universitare si teribilisti. Pensionari disperati. Bolnavi care nu.si pot primi tratamentul din cauza ca guvernul finanteaza fertilizari in vitro si operatii de schimbare de sex. Avem destule premise pentru o reactie de protest insemnata. Sa ne rugam si sa speram ca oamenii vor ramane acasa, rationali, constientizand capcana care ni s.a intins pe toate canalele prin vehicularea insistenta a datei de 15 octombrie. Eu una ma tem tare de agitatie poate degenera urgent in ceva urat gen mineriada si am impresia ca undeva cineva asteapta cu nerabdare sa se adune multimea pentru a profita si a declansa un razboi civil in toata puterea cuvantului. Sa rasufle in presa ca undeva la inghesuiala un tigan a intepat un roman sau un roman a calcat un ungur pe batatura – minimalizez, desigur – si ar fi suficient sa sara toata tara in aer. Ne uitam in Bulgaria, oameni pasnici, si vedem la ce se poate ajunge, sau la protestele huliganilor din Londra in urma uciderii unui interlop. Avem si noi atatea probleme etnice tepoase. Doamne fereste! Ar fi necesar un apel la calm dar asta nu vinde cum o fac imaginile cu scutieri, sange, bannere colorate si tunuri de apa.

  19. Sunt zeci, daca nu chiar sute, de tigani care “inteapa” romani zilnic si nu sare nimic in aer. Bine ar fi daca ar sari de la asa ceva.

  20. ei vorbesc acolo de “schimbare” si de o “lume noua”… era totul planificat, inclusiv aceasta (R)evolutie (observati ca r-ul este pus intre paranteze). ce poate fi mai clar? e o (r)evolutie new age. chiar nu stiu cum am putea face sa ii convingem pe oameni sa stea in casa, ca e EVIDENT vorba doar de o pacaleala?

  21. Mi-am amintit de proorocia pustnicului din muntii Raraului care spunea cu un an inainte de evenimentele de la 11 septembrie ca va fi varsare de sange in tara in 2011. Bine ar fi sa ne abtinem de la a iesi in strada. Mesajul este pentru cei tineri care nu au trecut prin evenimentele din 1989 si nu au cunoscut felul in care putem fi manipulati in folosul altora.

  22. @Sanziana
    Si nu doar aceea proorocie. Mai adauga pe cea a Sfantului Cosma Etolianul (“Hiliarmenul”) si a Parintelui Paisie Aghioritul (apele Eufratului…)
    Sper sa nu par paranoica, dar punand cap la cap vorbele acestor oameni induhovniciti, ar fi bine sa ne gandim la cine ar putea fi in spatele acestor evenimente, a tuturor acestor evenimente.
    Cui foloseste revolta tuturor?
    Unuia care se vrea conducator si stapan al tuturor…

  23. aceste miscari de mase nu sunt decat alte planuri puse la cale de ,,camatari,,pentru asi indeplini scopul si desavarsi lucrarea satanica de guvernare mondiala …probabil ca nu este exclus sasi faca aparitia si ,,spurcatul,,dupa aceste tulburari de amploare facanduse cunoscut doar partial…si apoi dupa a treilea razboi mondial inscaunat cunoscut si elogiat de toata lumea…nu trebuie sa iasa nimeni in strada ci mai mult de atat sa se roage pentru neamul si tara aceasta…ei asta vor dezordine haos bataile acestea stradale razboi in cele din urma sa ne foloseasca in tot felul de siretlicuri si planuri demonice…cred ca leacul nostru in aceste momente de mare cumpana este spovedania rugaciunea si postul nu iesitul in strada …iertare multa fratilor…Dumnezeu sa faca mila cu noi amin…

  24. Prea au inceput sa semene si sa se inmulteasca aceste indemnuri la “schimbari revolutionare” si “noi ordini”. Chiar daca ele sunt sustinute de oameni care nu au legatura intre ei (cum ar fi oameni cu bani si influenta; sau simpli cetateni fara habar), se vede ridicol de clar ca cineva (intr-un singur duh) impinge cu disperare din spate TOATE aceste feluri de evenimente.

  25. Pingback: "NOUA REPUBLICA" = noua diversiune cu pretentie de "alternativa", pusa in slujba regimului BASESCU-CIA-FMI. Despre manipularea miscarilor "ANTI-SISTEM"
  26. Pingback: SOROS SIMPATIZEAZA CU REVOLUTIA MONDIALA
  27. Democratie biblica

    Cartea întâia a Regilor, cap. 15

    19 De ce, dar, n-ai ascultat tu de cuvântul Domnului…?
    20 Şi a zis Saul catre Samuel “Pentru ca am ascultat de glasul poporului…”

    ……………………

    22 Şi a zis Samuel: „Oare mai mult Îi plac Domnului arderile-de-tot şi jertfele decât ascultarea de cuvântul Domnului? Iată, ascultarea e mai bună decât o jertfă bună
    şi plinirea poruncii decât grăsimea de berbec.
    23 … Şi de vreme ce tu ai lepădat cuvântul Domnului, şi Domnul te va lepăda pe tine…“

  28. adevarul cam doare!…
    Acum a sosit scadenta “democratizarii” Romaniei. Ce va urma? Dreptul de port-arma sa ne aparam viata si proprietatea (a se citi – bogatia!!), invazia militara americana pentru “pastrarea pacii” in tara – a se citi innabusirea in fasha a oricarei IDEI de razvratire, …. mai continuati voi ca eu ma ingrozesc deja!!!
    Robia moderna e in plina ascensiune!!! Incurajarile suna asa: “Sa traiti bine!”

  29. Pingback: OCUPATI WALL-STREET: sindicatele si studentii se alatura "miscarii", interventii dure ale politiei. CA SA ATATE MAI TARE? (video)
  30. Am si eu o intrebare referitoare la ultimile stiri de pe piata: de ce Avocatul poporului nu este sesizat din oficiu sau de catre ONG-urile care pretind ca lupta pentru promovarea adevaratelor valori romanesti in doua cazuri (spete):
    1. Anticonstitutionalitatea recesamantului din octombrie
    2. datoria odioasa pe care guvernantii o pun pe umerii poporului. Si se poate demonstra ca e o datorie odioasa destul de simplu: cheltuirea banilor luati de la FMI pentru a sustine bancile austrice si nu numai, suventie medicala pentru fertilizare in vitro, in vreme ce durata de viata a romanilor scade dramatic (ca sa nu pomenim nimic despre scaderea nivelului de trai), cheltuieli de lux pentru sediile guvernantilor, cu accesorii ce sfideaza saracia in care se zbate poporul de rand. Si cred ca se mai gasesc motive, cum repede imi vine in minte dorinta de achizitionare a avioanelor americane, numite de ei insisi fier vechi scump. Pai daca dl Bush cerea comunitatii internationale exonerarea Iraqului de datoria externa, declarand-o odioasapentru ca Sadam cheltuise banii pe inarmare, la noi de ce nu poate functiona acelasi principiu?

  31. @hypathia:

    Care ONG-uri… si care Avocat al Poporului? Oricum, sesizarea din oficiu este altceva, ca de aceea e din oficiu, ca sa nu existe sesizare de la cineva.

    Recensamantul se aplica in urma unei reguli europene cu norme europene de la Eurostat. Deci, chiar daca s-ar face, slabe sanse sa se poata contesta juridic.

    Iar cu datoria publica este si mai si… Cine si cum sa faca asa ceva?

  32. Pingback: Seful BILDERBERG si miscarea Occupy Wall Street (OCCUPY BUCHAREST) viziteaza Romania
  33. Pingback: Revolutia mondiala "15 octombrie" OCCUPY BUCHAREST, O PARODIE? In ce conditii poate avea loc revolutia in Romania?
  34. Pingback: ”Revolutia” Occupy Bucharest: ca o PARADA HIPSTER. La Roma GASTILE VIOLENTE AU PROVOCAT VIOLENTE (FOTO+VIDEO)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare