Dr. Christa Todea-Gross: BOLI NEUROLOGICE SI PSIHICE POSTVACCINALE. EFECTELE SECUNDARE ALE VACCINURILOR ANTI-RUJEOLIC SI R.O.R.

12-10-2010 22 minute Sublinieri

Am primit pe mail urmatorul material (“Boli neurologice si psihice postvaccinale”) ce face parte dintr-o viitoare carte pe tema vaccinurilor si efectelor secundare corelate. L-am publicat alaturi de un alt material, elaborat tot de dr. Christa Todea-Gross, pe tema vaccinurilor anti-rujeolic si R.O.R. (rujeola-oreion-rubeola).

Boli neurologice  şi psihice postvaccinale

1) Autismul

2) Hiperactivitatea (ADHD)  şi Sindromul leziunilor cerebrale minime

3) Sindromul postencefalitic

***

1) AUTISMUL – o boală nouă, postvaccinală

Primele  victime ale atacului  Medicinii asupra creierului (prin intermediul vaccinurilor) au fost copiii americani.” Într-un  articol din anul 1946, descria  Leo Kanner –  medic  psihiatru cu renume mondial – nu mai puţin de 11 cazuri a unei boli noi apărute în rândul copiilor şi tinerilor pe care a descris-o sub forma unor “tulburări autistice ale relaţiilor afective.”  El nota:

“Simptomele  diferă  radical de oricare alte simptome cunoscute până la ora actuală.” (Kanner, Leo, 1942/1943, 250).

După primele articole scrise de Leo Kanner, mai mulţi cercetători au căutat studii şi cazuri care să ateste  existenţa autismului în trecut, dar ei nu au  găsit  astfel de date, boala fiind cu adevărat necunoscută. Înainte de 1943 s-au găsit doar câteva cazuri. În 1958, Kanner număra 150 de cazuri. În anii ’50-’60 se  observă însă o creştere spectaculoasă a cazurilor de autism la copii. Psihiatrii renumiţi precum Goodwins scriau:

”Autismul la copii era o raritate în spitalele de psihiatrie infantilă înainte de anul 1964.“

În perioada 1952-1964, ei au relatat de existenţa a doar 6 cazuri. De aceea nu erau deloc pregatiţi când  la un moment dat au apărut un număr de 65 de cazuri. Această explozie de cazuri de autism se corela cu perioada în care a început noul program de vaccinare la sugarii din SUA.(Goodwin,, M.S. and T.C., 1969, 558).

Acelaşi paralelism între debutul autismului şi noul program de vaccinare se poate observa şi în alte ţări. În Japonia, primul copil autist s-a născut în 1945. Una din condiţiile obligatorii impusă Japoniei de către americani care tocmai ocupaseră ţara, era un program obligator de vaccinare împotriva tusei convulsive. În Franţa, Chile, Austria, Olanda şi Scandinavia primele cazuri de autism apari la începutul anilor’50. Tot în acest timp s-a introdus pentru prima dată vaccinul pertussis (împotriva tusei convulsive). În Anglia, campania de vaccinare împotriva tusei convulsive a debutat doar la sfârşitul anilor ’50. Când în 1962 se formează în Londra prima Asociaţie a părinţilor cu copii cu autism, se constată că aproape toţi s-au născut în perioada când s-a început această vaccinare, doar câţiva se născuseră la începutul anilor ’50. (Everard, M.P., 1973, 278). În Anglia numărul copiilor autişti este mult mai mic ca cel din SUA, probabil datorită faptului că vaccinul pertussis nu este obligator, ci voluntar, fiind regiuni unde se vaccinează doar 30% din copii. (Coulter, H. and Fisher, B., 1985, 200-204, 235).

Cine au fost primii copii vaccinaţi ? Primele cazuri de autism au apărut la copiii din familii înstărite, dar mai ales de intelectuali, părinţii fiind adeseori medici, avocaţi, profesori, etc. Deci primele victime nu au fost copiii muncitorilor sau a oamenilor săraci, ci copiii oamenilor cu studii superioare, cu mame exagerat de grijulii pentru care nici un sacrificiu nu era prea mare, având în vedere că acest vaccin era şi foarte scump… Kanner ne relatează:

“Până acum nu avem nici un caz de autism la copii a cărui părinţi să nu fie inteligenţi”.

Din primele 100 de cazuri de copii cu autism, 87 din taţi  şi 49 din mame aveau studii superioare, restul având cel puţin un colegiu. ( Harris L. Coulter, 2004, (5): 71 ). Și alte studii arată că toţi copiii autişti provin din familii cu un statut aparte în ce priveşte inteligenţa şi personalitatea părinţilor. Acest lucru era cu totul ieşit din comun având în vedere că în cazul celorlaţi copii cu alte afecţiuni psihice, doar un procent mic, de 19 % din părinţi, absolviseră facultatea. (Coleman, Mary, ed., 1976, 12). Aşa se explică de ce în primul deceniu vedem o răspândire inegală a autismului  între copii. Dar după extinderea unui program obligator de vaccinare  în aproape toate ţările, au beneficiat copiii din toate categoriile sociale de trivaccinul antidiftero-tetano-pertussis (DTP). Din acest moment autismul se va răspândi în mod egal la copii iar cercetătorii au considerat  din acest motiv ( în mod greşit desigur), că primele statistici ar fi fost false! Astăzi putem compara evoluţia  autismului cu cea a unui arbore bolnav. Din primele ramuri, respectiv cele 11 cazuri descrise de Kanner în 1943, au crescut alte 200.000 doar în SUA. (p.73, ibidem).

Manifestările clinice ale autismului. Cazuri concrete.

a) Înstrăinarea de sine şi de lume. Denumirea autismului vine din grecescul “autos” care înseamnă “propriu” sau “eu însumi”. Kanner descrie această înstrăinare ca  fiind

“incapacitatea copilului de a avea relaţii normale cu oamenii încă de la naştere… Chiar de la început vedem o înstrăinare extremă…” (Kanner, Leo, 1942/1943, 250).

Aceşti copii trăiesc în lumea lor şi nu lasă pe nimeni să se aproprie de ei. Sunt “absenţi” şi nu pot zâmbi. Nu le place nici o atingere, uneori nici de la părinţii lor, iar faţă de străini se poartă cu nervozitate şi ură. Ei suferă de acest “sindrom afectiv disproporţionat”. (Eisenberg, Leon, 1956, 609-611).

Caz concret: Jerry Goldsmith, un băiat de 18 ani, cu autism, este descris în felul următor:

” El funcţionează a o masină, fără sentimente şi se raportează la lumea din jur doar cu mintea ( intelectul)… La 14 ani, fiind plecat cu părinţii într-o excursie în Mexic, nesuportând la un moment dat mirosurile dintr-o piaţă, a dispărut pur şi simplu şi a mers pe jos cei 16 km până la Motel, fără ca să spună ceva părinţilor…” (Harris L. Coulter,2004, (5):23).

b) Egoismul. Copilul autist se identifică cu lumea întreagă. El crede că doar el există pe lume. Nu realizează că are şi semeni şi crede că totul se învârte doar în jurul lui. Se vede ca fiind singurul şi cel mai important “obiect” din lume şi îl intereseaza doar ce efect pot avea asupra lui situaţiile, obiectele din jur, etc.

Caz concret: Ronald, cu o formă moderată de autism, ne relatează:

”nu am ştiut până la vârsta de 7 ani că există oameni pe lume. Dar chiar şi acum trebuie să îmi aduc uneori aminte că mai există şi oameni pe lumea asta.“

I se întâmplă acest lucru mai ales când este într-o relaţie cu oamenii. Spre exemplu: se retrage brusc şi pleacă în mijlocul unei conversaţii ca şi când acel o ar fi murit brusc. (Cohen, Donald J., 1980, 388).

c) Frica. Acest sentiment de teamă se vede pe faţa lor care exprimă permanent acest sentiment. Cauza poate fi faptul că le este mereu teamă să nu intervină în lumea lor cineva “de afară”. (Kanner, Leo, 1944, 217).

Boli neurologice care însoţesc autismul. Se ştie că autismul este însoţit adeseori şi de alte tulburări neurologice precum  retard mental,  epilepsie, paralizii. Un procent de  20-30% dintre copiii cu autism suferă de convulsii, spasmul sugarului, epilepsie formă minoră (petit mal) sau majoră (grand mal), pierderi scurte ale cunoştinţei, etc. (Wolf, L. and Goldberg, B. , 1986).

2) Hiperactivitatea (sindromul ADHD/Deficit de atenţie/Tulburare hiperkinetică) – o tulburare postvaccinală

De la apariţia primelor simptome şi până în prezent s-au încercat mai multe definiţii şi clasificări ale hiperactivităţii.

a) “Hiperactivitatea” şi “Disfuncţie cerebrală minimă”

În jurul anului 1955, la 10 ani de la apariţia autismului, atenţia medicilor pediatrii este acaparată de o nouă manifestare patologică  apărută la copiii şcolari, sub forma unei tulburări nervoase, pe care o denumesc “Hiperactivitate.” (Harris L.Coulter, 2004, (5): 78). Copiii sunt mereu hiperactivi, depăşind limita normalului. Părinţii spun despre aceştia că sunt precoce, mergând în două picioare mai devreme decât alţi copii.  (Laufer, M.W.and Dehoff, E.,1957, 463).

În anul 1963, în America specialiştii numără deja în jur de 100 de semne şi simptome care se asociază cu hiperactivitate, motiv pentru care termenul de “Hiperactivitate” se schimbă în cel de “Disfuncţie cerebrală minimă”. Profesorii de pediatrie de la Facultatea Yale scriau în 1984 despre aceste manifestări patologice că

“ele  reprezintau în perioada respectivă cea mai răspândită tulburare psihică diagnosticată la copii în Spitalele de Psihiatrie Infantilă.” (Shaywitz,Sally E. and Bennet A., 1984, 429).

Procentul copiilor şcolari care suferă de această tulburare este estimat de unii autori la 15-20% ! ( U.S.Department of Health and human Services, 1984. Cowart, V.S. 1988 (b), 2647).

Cazuri descrise de părinţi

– “fiul meu are 2 ani dar deja din primul lui an de viaţă ne-a creat probleme, ne-a întors toată casa pe dos, nu şi-a făcut prieteni fiindcă loveşte în toţi cu picioarele  şi strigă la ei. Deschide frigiderul şi încearcă să stea în el, se urcă pe  mobilă, scoate boilerul din priză şi apasă pe toate butoanele, nu se mulţumeşte niciodată cu nimic…”

– “Tommy nu poate sta liniştit. La şcoală deranjează fiindcă vorbeşte încontinuu. Părăseşte clasa cănd vrea el fără să-l întrebe pe  învăţător. Deşi are o inteligenţă peste medie, are probleme la citit şi scris. Vorbeşte prea repede şi nu-l înţelege nimeni…”

– Joe nu vrea să meargă la şcoală, dar în schimb face toată ziua “excursii” prin casă. Când a fost destul de mare ca să deschidă uşa, a aflat şi vecinul ce poate fi în stare. Era un copil care enerva pe toţi. Odată l-am găsit plimbându-se în mijlocul străzii. Arată ca un copil maltratat, este lovit mereu fiindcă intră în tot ce-i stă în cale.” (U.S.Department of Health and human Services, 1984. Cowart, V.S. 1988 (b), 2).

În trecut, epidemiile se soldau cu numeroase cazuri de encefaliă infecţioasă iar  simptomul cel mai frecvent la aceşti bolnavii aflaţi în convalescenţă era hiperactivitatea. (Annel, A. L. ,1953, 75-76).

Se credea atunci că  tulburările de hiperactivitate vor trece odată cu vârsta şi copilul se va vindeca până va ajunge la vârsta adultă. Astăzi se ştie că acest lucru se întâmplă doar rar şi numai în cazurile uşoare. Hiperactivitatea este cea care uneori mai cedează, în schimb alte simptome precum lipsa de atenţie şi concentrare rămân, fără să existe vreun tratament. (Harris L.Coulter, 2004, (5): 77)

b) “Sindromul cu  afectare cerebrală minimă “

După ce s-a ajuns la concluzia că  este vorba de un sindrom, medicii specialişti psihiatrii l-au denumit MBD-Syndrom (Minimal Brain Damage), trad. “Sindromul cu afectare cerebrală minimă”. Spre surprinderea lor însă, ca şi în cazul autismului, la acest sindrom apari şi sechele  neurologice : convulsii, paralizii, retard psihic, etc, care nu pot fi încadrate în tulburări psihice minime, respectiv în “tulburări emoţionale sau de comportament”. Manualul de Diagnostic şi Statistică (Diagnostical and Statistical Manual) arată că la un procent de 5% din copiii care au Sindromul MBD, sunt prezente şi simptome grave. (American Psychiatric Association, 1980, 42).

c) “Sindromul cu afectare cerebrală minimă”  şi “Autismul“ Cauze comune?

Unii specialişi consideră că există o legătură  între  cele două afecţiuni, amândouă având la început o manifestare subclinică a creierului (care trece neobservată, neavând manifestări clinice, ci doar paraclinice) care apoi, în timp, dau naştere la simptome psihiatrice. (Rutter, M., 1982, 31. )

Alţii se întreabă “care ar putea fi cauzele care duc la asemenea tulburări neurologice  masive?” (Elliot, Frank, 1986, 231).

Ar putea fi o encefalită postvaccinală, din copilărie… ?


3) Sindromul postencefalitic

a) Da,  este vorba de o encefalită din copilărie! Acesta este răspunsul la întrebarea anterioară. ÎN MAJORITATEA CAZURILOR ACEASTĂ  ENCEFALITĂ  ESTE DATĂ DE VACCINURILE  DIN COPILĂRIE! (Harris L.Coulter, 2004, (5):.111).

Simptomele comune ale autismului şi ale sindromului cu leziuni cerebrale minime, arată că au şi o cauză comună: encefalita, fie o formă clinic manifestă, fie o formă subclinică (fără modificări clinice, ci doar paraclinice).  Sechelele care rămân definesc “sindromul postencefalitic.” Autismul şi sindromul cu leziuni cerebrale minime sunt două manifestări ale sindromului postencefalitic. A fost o neglijenţă a americanilor să nu recunoască etiologia comună al acestor două afecţiuni în cei 20-30 de ani, desi cunoşteau şi tratau de mult timp  cazuri de encefalită.  Inclusiv psihiatrul Leo Kanner a comis greşeala să spună despre autism că are simptome necunoscute până atunci, când de fapt nu a recunoscut simptomele  neurologice  care indicau existenţa  în mod cert a unei encefalopatii. La el este acceptabil acest lucru deoarece nu era neurolog. Dar, când în anii ’60 medicii psihiatrii se confruntau deja cu simptome neurologice foarte evidente (retard psihic, paralizii, convulsii epileptic, etc) atât la autişti cât şi la cei cu Sindromul leziunilor cerebrale minime, ei ar fi trebuit să recunoască legătura evidentă al acestor boli cu o encefalită, mai ales că erau cunoscute cazurile de encefalite postvaccinale. Dar tocmai aici găsim motivul pentru care medicii psihiatrii închideau ochii! Trebuia ascuns cu orice preţ faptul că vaccinurile, care erau tot mai la modă, puteau duce la complicaţii precum encefalita! (ibidem, p. 112).

b) Encefalitele din secolului XX

Putem vorbi de o adevărată epidemie a encefalitei din secolul XX cauzată de vaccinurile din copilărie. Medicii cunoşteau foarte bine cauzele encefalitelor (sau encefalopatii): traumatisme craniene, arsuri grave, boli infectocontagioase  precum rujeola, oreion, rubeola, varicela sau tusea convulsivă şi, nu în ultimul rând,  vaccinurile împotriva acestor boli, când era denumită “encefalită postvaccinală.” (Bannister, R., 1978, 408ff.)

O formă acută de encefalită infecţioasă, caracterizată printr-o stare de somnolenţă excesivă şi letargie, a debutat ca o epidemie în ultimii ani ai primului război mondial. A început în China, de unde a migrat spre România, Franţa, Germania şi Austria unde, Constantine von Economo o descrie într-un articol medical. După numele ei a fost denumită “Encefalita Von Economo”.( Von Economo, C., 1931). După război s-a extins epidemia în majoritatea ţărilor. Între anii 1919 -1928 s-au numărat peste 500.000 de decese iar un million de oameni au rămas cu sechele neurologice grave datorate encefalitei infecţioase. Mai târziu s-a ajuns la concluzia că a fost vorba de o epidemie de gripă porcină cauzată de două tipuri de virusuri. (Greenough, Anne et al., 1983, 922. Ravenholt, R.T. and Foege, W.H., 1982, 860.)

Indiferent de cauza encefalitei (epidemică, posttraumatică, postvaccinală), interesant este faptul că se manifestă cu o multitudine de simptome psihice, neurologice, mentale, emoţionale care vor forma sindroame clinice foarte variate de meningită sau encefalită. (Merritt, H.H. , 1979, 104.) Acest lucru s-a observat mai ales la cazurile de tuse convulsivă (tuse măgărească) complicată cu encefalită. Dar şi după vaccinul împotriva tusei convulsive ( Pertussis) apari encefalite cu aceleaşi manifestări, ceea ce dovedeşte că vaccinul le poate provoca. Dintre toate vaccinurile, cel mai periculos a fost considerat pe vremea aceea vaccinul împotriva tusei convulsive. Este vorba despre un vaccin “întreg”, ceea ce înseamnă că bacteria conţinută în vaccin ( Bordetella pertussis),  este identică cu antigenul care provoacă boala! (Coulter, H. and Fisher, B., 1985, Chapter 5: Adverse Reactions: An Afterthought ? Chapter 7;Long-Term Damage. Ironside, R., 1956, 145 ). Margaret Pittman, specialist renumit în astfel de boli infecţioase spune despre această bacterie că “se deosebeşte de celelalte prin marea ei capacitate de a influenţa reacţiile biologice ale organismului.” (Pittman, M. and Cox, C.B. , 1965, 447).Ori dacă bacteria poate provoca astfel de reacţii polivalente  în organism, cu certitudine o va face şi vaccinul care conţine această bacteria.( Harris L.Coulter, 2004, (5): 114).

Aceleaşi reacţii postvaccinale grave care pot apare după renumitul trivaccin (DTP: diftero-tetano-pertussis), le vom vedea şi în encefalitele infecţioase acute la sugari(!): febră mare, somnolenţă extremă, otită, diaree, vărsături, tuse, ţipăt, stări de leşin, convulsii, spasmul sugarului, tulburări de respiraţie, alergii. (Coulter, H.L. and Fisher, B., 1985, Chapters 5 and 7.).

Cazuri concrete:

a) Mama unei fetiţe vaccinată la 2 luni povesteşte:

“După o oră de la vaccinul cu DTP, fetiţa a adormit şi nu s-a trezit timp de 24 de ore. Pur şi simplu nu o puteam trezi… Tot ce îmi amintesc este că după ce s-a trezit se purta ciudat, altfel ca înainte, chiar şi plânsul era modificat. Apoi a adormit la loc. Aceste stări de somn apărute brusc au continuat mult timp… La vârsta de 4 luni a început să strige într-o zi brusc şi tare,  încât ne-am speriat cu toţii. Se purta de parcă cineva ar fi atacat-o. O strigam pe nume până s-a trezit, s-a învineţit la faţă, după care s-a albit. Ne-am gândit că va muri…”.

Fetiţa astăzi în vârstă de 16 ani suferă de hiperactivitate, are mari tulburări de concentrare, stări de somnolenţă extremă, care ştim că sunt şi manifestarea principală a Encefalitei Letargice. (Harris L.Coulter, 2004, (5): 115)

b) Cazul unui băieţel după al doilea vaccin cu DTP (la 4 luni) descris de mama lui:

”bebeluşul a devenit flasc, pupilele i s-au mărit, nu mai putea să mănânce, nu mai reacţiona. Am chemat un alt medic care ne-a spus că se extinde nevul pigmentar pe care îl are la cap şi l – a internat.…Mai târziu copilul se trântea adeseori cu capul de perete sau chiar de podea. Alteori se lovea în cap cu picioarele. Dacă îl întrebam de ce face aşa ceva, îmi răspundea că îi face plăcere. Și la 4 ani când se manifesta astfel, nu ştia să îmi spună de ce sau nu ştia să îmi explice de ce.” (p.117, ibidem).

Știm că infecţia creierului se însoţeşte de inflamaţia acestuia şi este imposibil să nu provoace dureri mari de cap dar sugarii şi copiii mici nu au cum s-o exprime decât prin aceste reacţii caudate. Alteori vedem că sugarii şi copiii mici se tot trag de ureche, reacţia cauzată adeseori de dureri de cap pe care ei nu au cum s-o exprime. (Coulter, H.L. and Fisher, B., 1985, 61-65).

c) Uneori encefalita se însoţeşte de tulburări gastro-intestinale precum diaree, vărsături, balonări, gastroenterite, dureri  de stomac, enuresis (incontinenţă de urină), constipaţie, etc. Aceste simptome le observăm adeseori după vaccinarea cu DTP.  (Byers, R.K. and Moll, F.C., 1948, 454, A.L.1953, 20,49).

Cazul unui alt copil vaccinat cu DTP despre care mama ne povesteşte :

”copilul  avea scaune foarte multe, diareice şi vărsa. Nu obişnuia să aibă până atnuci vărsături, decât foarte rar. După a cincea injecţie (vaccin) cu DTP, Garry  nu mai putea să îşi controleze reflexul de a urina (enuresis) şi nici scaunul (encompresis). Se “scăpa” pe el şi era foarte supărat din acest motiv. Îmi spunea că pur şi simplu nu simţea că trebuie să meargă la WC.” (p.117, ibidem).

d) Cazul unui copil vaccinat anti – ROR (rujeolă-oreion-rubeolă):

Alberto Garcia a fost vaccinat la 15 luni. Ziua următoare febra a urcat la 40 de grade şi de 17 ori pe zi avea un scaun diareic, galben-verzui, uleios, diagnosticat ca o infecţie cu Salmonella. După o lună de zile nu mai vorbea, iar apoi au apărut  simptomele de autism. (p.117, ibidem).

e) Vaccinul DTP, descris de Barbara Fisher şi de Harris L.Coulterîn 1985 ca fiind un “un glonte tras în întuneric”, provoacă şi alte reacţii grave precum atacul de apnee (oprirea scurtă a respiraţiei). Cazul lui Harvey Jackson este relevant în acest sens iar  tatăl acestui copil ne povesteşte:

”În 13 ianuarie 1972 copilul meu a fost vaccinat cu DTP… În 15 ianuarie, copilul plânge neîncetat de dimineaţa, iar pe la orele 13-14 are mari dificultăţi de respiraţie. De două ori I s-a oprit respiraţia pentru un timp  şi doar după ce l-am pus pe umerii mei şi l-am lovit pe spate a început iar să respire. Ne-am dus la medic şi l-a internat.  Între timp şi-a revenit şi acum are 3 luni.”

Acest copil a “scăpat “ in mod fericit de o moarte subită la care pot duce atacurile de apnee. După ce a mai crescut însă au început simptomele unui autism de gravitate medie. (Harris L. Coulter, 2004, (5):.44) Asta demonstrează că atât autismul cât şi moartea subită a sugarului au o cauză comună: encefalita care, în majoritatea cazurilor, este provocată de vaccinuri!

Concluzie tragică(!): Dacă copiii cu atacuri de apnee nu mor subit şi supravieţuiesc, ei vor dezvolta ulterior o formă de autism.

Descrierea unui atac de apnee: de obicei pacientul respiră tot mai frecvent  şi mai adânc până la un moment dat când se opreşte respiraţia. Gura rămâne larg deschisă, muşchii feţei sunt contractaţi. Atacul poate fi atât de grav încât copilul se poate cianoza sau să facă chiar convulsii. Respiraţia se reia dar muşchii se relazează doar după câteva minute, uneori  ore. ( p. 118, ibidem).

f) Atacurile de apnee pot fi uneori fatale provocând complicaţia cea mai gravă a vaccinurilor:  moartea subită a sugarului ( în germană este denumit SIDS).Literatura de specialitate descrie în multe tratate această moarte subită a sugarului, specificând însă că nu se cunoaşte cauza…

Caz concret descris de un părinte :

“ În urmă cu opt săptămâni, seara, după ce i-am dat de mâncare bebeluşului nostru, l-am culcat. În dimineaţa următoare l-am găsit mort în pătuţul lui. Vă scriu aceste rânduri pentru a trage un semnal de alarmă legat de un sindrom care curmă viaţa a mii de bebeluşi în fiecare an : unul din 500! După moartea copilaşului nostru am obţinut ajutor şi numeroase informaţii de la Institutul SIDS. Astfel am aflat că moartea copilului nostru a fost provocată de o boală specială care nu poate fi prevenită deoarece nu are simptome premergătoare. Acest lucru ne-a uşurat un pic deoarece ne reproşam mereu că ar fi fost o posibilă greşeală de-a noastră. “

Acest Institut este descris de părinţi ca fiind o organizaţie de binefacere pe care o laudă cu toţii. Dar dacă ar fi aşa, oare nu ar folosi această organizaţie toate mijloacele de care dispune pentru a afla care este cauza morţii sugarului? Dacă ar face legătura dintre atacurile de apnee şi vaccinuri (!), ar descoperi rapid că SIDS nu este consecinţa unei boli speciale care nu poate fi prevenită.În schimb ar găsi numeroase cazuri în care sugarii ( precum cel al lui Harvey Jackson descris la pct.e.) suferă de atacuri de apnee după vaccinarea cu DTP. (Harris L. Coulter, 2004, (5):119)

Dr. Christa Todea-Gross

Cluj-Napoca, 12.10.2010

Vaccinul antirujeolic şi trivaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) sunt inutile şi sursa a multor boli cronice!

1) Aspectul pozitiv al rujeolei la copiii nevaccinaţi

Rujeola este o boală infectocontagioasă care are un efect pozitiv asupra sistemului imun al copilului. S-a observat o scădere al îmbolnăvirilor copilului după ce a trecut prin această boală.(1) În lumea a 3-a, rujeola lasă o imunitate îndelungată şi faţă de malarie.(2) Copiii care au avut rujeolă în copilărie, nu suferă decât foarte rar de boli alergice precum alergie la praful de casă.(3).

Vaccinul antirujeolic nu oferă o asemenea  protecţie! (4). Studiul “Parsifal” cu peste 4000 de copii de la şcolile Waldorf şi peste 2000 de elevi de la şcolile de stat din Suedia, arată că Neurodermita ( dermatita atopică/alergică) este mai rară la copiii care au avut rujeolă, iar copiii care au fost vaccinaţi împotriva rujeolei ( trivaccinul ROR : rujeoală-oreion-rubeolă) suferă frecvent de rinită alergică (5). Un studiu mai vechi arată rezultate asemănătoare: copiii vaccinaţi împotriva rujeolei suferă mai des de “alergia la fân” decât copiii nevaccinaţi.(6).

Un alt efect pozitiv al rujeolei este acela de vindecare al unor afecţiuni cronice grave precum Sindromul nefrotic (o boală cronică gravă de rinichi ) şi Psoriazis. (7). Chiar şi epilepsia se poate vindeca uneori după rujeolă. (8) la fel şi  Neurodermita provocată de alergie alimentară.(9)

Concluzie: este indicat să treacă copiii prin aceste boli infectocontagioase (denumite pe bună dreptate “bolile copilăriei”) în special rujeolă, oreion şi rubeolă,  fără ca ei să fie vaccinaţi. Rezultatul va fi o diminuare a riscului pentru cancer, inclusiv boala Hodkin, cancerul  de sân şi limfomul malign.( 10) Chiar şi scleroza multiplă este mai rară la oamenii care au avut rujeolă în copilărie. ( 11)

2) Politica fenomenului de “eradicare (dispariţie) a rujeolei”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) doreşte cu orice preţ eradicarea rujeolei, dar se pare că şi-a făcut iluzii. Chiar şi Germania a fost de acord cu această “măsură” extremă luată de către OMS la “Conferinţa Consens” organizată de către Producătorul de vaccinuri Chiron Behring ( EB 1998). Pentru realizarea acestui deziderat este nevoie ca cel puţin 95% din populatia globului să fie vaccinată. Acest lucru nu va putea fi posibil decât dacă se vor face presiuni extreme asupra medicilor şi a părinţilor fără ca aceştia să aibă un cuvânt de spus. Atingerea acestui scop este puţin probabil. Tocmai ţările sărace, unde frecvenţa acestor boli este mai mare, nu au la dispoziţie resursele financiare necesare, deşi preţul este relativ mic: 33 cenţi americani / vaccin de la Unicef.( OMS 2007). Una din condiţiile grele de obţinut este şi păstrarea vaccinului la rece.

Un alt obstacol în eradicarea rujeolei este faptul că şi după efectuarea vaccinurilor, virusul rujeolei circulă în continuare în mediul înconjurător şi poate fi transimis de la cel  vaccinat la altul, de asemenea vaccinat!( Damien 1998). Asta înseamnă că o oprire bruscă a vaccinării ar fi de asemenea periculoasă. S-ar putea realize însă acest lucru trepatat. Se pare că în curând întreaga lume, aşa cum afirmă cu sarcasm medicul hoemeopat Hans-Jűrgen Achtzehn,  atârnă ca şi un “cobai” în laţul Industriei Farmaceutice care pe această cale obţine profituri de miliarde.( Achtzehn 1998).

CDC ( Centrul de Control al Bolilor din SUA ) are datoria ( prin definiţie) de a cere producerea de vaccinuri, de a emite programe de vaccinări obligatorii şi de a supraveghea siguranţa acestor vaccinuri. Pentru CDC însă studiile care nu sunt favorabile vaccinurilor, nu sunt binevenite. Acest lucru ar duce la prea puţine vaccinări (!), deci la ratarea scopului propus. Dacă ar trebui să facă legătura între miile de copii care suferă de autism şi vaccinuri ( un adevăr de necontestat),nu s-ar simţi deloc în largul lor. Cui i-ar place să recunoască o asemenea catastrofă? Dar tocmai asta se cere în mod normal de la CDC. De aceea s-au creat relaţii tot mai strânse în ultimii ani între CDC şi producătorii de vaccinuri…( Weldon 2004).

3) Vaccinul antirujeolic

a) Generalităţi

În 1972 s-a sintetizat vaccinul împotriva rujeolei. S-a folosit virusul rujeolic viu atenuat, cultivat pe culturi de celule embrionare de pui. Vaccinul conţine de asemenea, în funcţie de preparat,  şi urme de gelatină, antibiotice ( de obicei Neomicină), precum şi alte substanţe : polisorbat, fenilsulfonftaleină, Dextran, albumină umană. (12) În Germania există acest vaccin încă din 1974 iar trivaccinul MMR ( echivalent cu ROR din România) din anul 1980, de când STIKO din Germania îl administrează  sugarilor de 11-13 luni. La sugarii din creşe este administrat deja  de la 9 luni. Vaccinul se administrează de două ori, cea de-a doua doză  cel devreme la 4 săptămâni de la prima doză  între 15 luni- 23 luni).(13)

Se vorbeşte despre anticorpi protectori (faţă de boală) tip IgG,  la un titru al acestora de peste 200 mIU/ml de sânge. Dar concentraţia de anticorpi nu este o dovadă clară de protecţie în faţa rujeolei: 10% din cei care au după vaccin anticorpii necesari în sânge, se pot îmbolnăvi de rujeolă(!) Este denumit “eşecul primar “ , când copilul nu devine imun după prima doză de vaccin. Cea care dovedeşte o imunitate după vaccin este imunitatea celulară care nu poate fi măsurată prin metodele obişnuite. Se consider că a doua doză de vaccin ar putea oferi o siguranţă mai mare…( 14) Dar vom vedea că şi după a doua doză există adeseori un eşec.

Cât durează imunitatea dată de vaccin?

Un studiu făcut pe studenţi din Belgia, arată că după 15 ani de la a doua doză de vaccin, 22% din adolescenţi nu mai aveau nici o protecţie faţă de rujeolă. Este denumit “eşecul secundar”. (15) Dar tocmai aceste “eşecuri” împiedică eradicarea rujeolei. În viitor ne putem astepta la tot mai multe cazuri de “eşec secundar” fiindcă cei vaccinaţi vin tot mai rar în contact cu virusul natural al rujeolei ( scade incidenţa ei ), lucru care în mod normal ar ajuta sistemul imun la o  “rememorare” ( Booster- Effekts), prin crearea de noi anticorpi. Acesta este şi motivul pentru care chiar şi mamele care  au avut în copilarie rujeolă, nu mai pot oferi copilului protecţie împotriva bolii, pierzănd imunitatea datorită lipsei rememorării sus menţionate.( 16)

Cât durează imunitatea dată de boala naturală, fără vaccin?

Toată viaţa!

Concluzii:

chiar dacă s-ar vaccina 95% din populaţie cu două doze de vaccin antirujeolic,  tot ar rămâne anual 10% din copii  fără imunitate care ajung apoi la vârsta de adolescent sau adult când se pot îmbolnăvi la un nou contact cu virusul. Asta ar însemna că în Germania în fiecare an vor fi 70.000 de oameni care se pot îmbolnăvi oricând de rujeolă.(17)

–  înainte  de a se introduce vaccinul antirujeolic, 99% dintre adolescenţii de 15 ani  făcuseră rujeolă şi aveau  o imunitate durabilă, pe viaţă!(18)

Imunologul finlandez Heinonen (19) afirmă că ”întreruperea aproape completă a circulaţiei virusului  datorată vaccinărilor, va crea o nouă problemă: cei vaccinaţi au o şansă foarte mică la o nouă rememorare ( booster effekts) de către sistemul imun şi în consecinţă lipsa formării de noi anticorpi. În aceste condiţii a devenit o realitate lipsa imunităţii pe durată lungă a celor vaccinaţi, adică “eşecul secundar”. Dar şi cei nevaccinaţi , în special mamele ( inclusiv cele care au avut rujeolă în copilărie) vor avea probleme: anticorpii lor vor scade datorită faptului că vin tot mai puţin în contact cu virusul natural iar reîmprospătarea memoriei imune ( efectul booster) nu mai are loc. Ca urmare sugarul nefiind apărat de anticorpii de la mamă va face rujeolă. S-a constatat o creştere a rujeolei la vărsta de sugar.

–  Întreruperea treptată a vaccinării în lume ar  fi soluţia cea mai bună.

Efectele secundare ale vaccinului

a) Generalităţi. Studii

–  toate studiile care “au voie să fie efectuate” la ora actuală se întind doar pe 3 săptămâni după vaccinul antirujeolic iar un timp mai lung este considerat inutil, deoarece viremia postvaccinală ( virusul din sânge) poate fi dovedită doar în a doua săptămână de la vaccin. Majoritatea studiilor s-au făcut cu vaccinul antirujeolic simplu (nu trivaccinul). Această perioadă de 3 săptămâni este cu totul insuficientă deoarece ne putem aştepta la reacţii secundare de la vaccin şi după luni sau ani de zile datorită existenţei uneori a unor virusuri restanţi ( virusuri latente).(20)

–  legat de această problemă, renumitul epidemiolog Canadian Spitzer se arată îngrijorat de faptul că

“nu se face nimic pentru a demonstra siguranţa acestui vaccin MMR ( ROR). În timp ce multe studii arată efectele favorabile ale vaccinului, nu am putut găsi nici un studiu care să ateste siguranţa lui privind efectele secundare şi boli postvaccinale…”(21)

Studiile  făcute până acum nu arată deloc siguranţa acestui trivaccin. Nu s-a făcut nici un studiu comparativ cu cei nevaccinati! Se ştie că virusurile vii amestecate ( cum sunt în acest trivaccin) pot duce, prin schimbări de gene între ele, la  modificări ale proprietăţilori virale. Dacă are loc o scădere a imunităţii prin unul din virusuri din vaccin,  celelate două virusuri existente pot provoca o infecţie latentă sau o reacţie autoimună! La pacienţii cu o afecţiune hepatică autoimună s-au putut detecta în ficatul acestora virusuri din vaccin încă mulţi ani după ce au fost vaccinaţi împotriva rujeolei. (22)

La un bolnav cu encefalită s-a găsit virus vaccinal  şi la 8 luni de la vaccin într-o probă luată din creierul acestuia.(Bitnun 1999).

–  La copiii cu autism s-a putut dovedi existenţa virusului vaccinal în leucocite , mucoasa intestinală şi lichidul cefalorahidian (LCR) încă după ani de zile de la vaccin.( Bradstreet 2004).

–  În SUA , între anii 1990-2000, s-au raportat mai mult de 40 000 de plângeri legate de efectele secundare ale vaccinului MMR (ROR).

–  Literatura Medicală atrage de asemenea atenţia asupra reacţiilor secundare grave datorate vaccinurilor. În 1994, în Marea Britanie autorităţile din domeniu au raportat  530 de cazuri grave în urma vaccinării a 7 milioane de copii cu trivaccinul MMR (ROR), dintre care multe cazuri de meningo- encefalite şi atrite cornice. Raportul este de 1 caz grav la 13 000 de vaccinaţi.(Fletcher 1996, AT 1996).

–  Sugarii mamelor vaccinate ( deci a doua generaţie de vaccinaţi), nu reprezintă doar o apărare scăzută fată de rujeolă, ci şi faţă de un alt virus care este înrudit cu cel rujeolic: virusul sinciţial respirator (VRS),responsabil de numeroase infecţii respiratorii ale sugarului. În ţările industrializate a crescut îngrijorător de mult frecvenţa şi gravitatea bronşitelor cu acest virus, în timp ce în ţările cu vaccinări puţine, rata infecţiilor virale respiratorii este scăzută.( 23)

b) Eliminarea virusului

Virusul poate fi eliminat de către cei vaccinaţi încă timp de 2 săptămâni (24) Pentru oameni sănătoşi acest lucru este lipsit de pericol, dar pentru cei cu un sistem imun deficitar poate deveni o problemă.( 25)

c) Febra şi rujeola postvaccinală

O febră care persistă mai multe zile, de obicei între zilele 7-14, apare la un procent de 5-15% dintre vaccinaţi. În acest interval de timp, copilul prezintă deseori o formă “trunchiată” de boală: febră, stare generală uşor alterată şi uneori  erupţie cutanată. Simptomele apari mai frecvent după trivaccinul MMR(ROR), decât după vaccinul antirujeolic simplu.(26)

d) Convulsiile  febrile

La 6-14 zile după vaccin, apari convulsii febrile cu o frecvenţă de 2:1 000 de cazuri.( 27) Ele nu au repercusiuni ulterioare la copiii sănătoşi, în schimb la cei care au avut şi în alte situaţii convulsii febrile, sau au rude care le-au avut în antecedente, riscul este crescut de a avea consecinţe, motiv pentru care este necesar ca medicul de familie să informeze părinţii copilului în legătură cu aceste probleme. ( 28)

Uneori convulsiile febrile pot fi primul simptom al unei encefalite postvaccinale.( Ehrengut 1965). Ishikawa ( 1999) descrie cazul unui copil de 2 ani care a făcut o criză  gravă de epilepsie la  2 săptămâni de la vaccin.

e) Reacţii alergice şi anafilaxie

La 1 din 65 000 de cazuri s-au observat cazuri grave de alergii ( AT 1996). Având în vedere că ambele vaccinuri ( antirujeolic şi ROR), conţin Neomicină, gelatină ca rol de stabilizator şi celule embrionare de pui, alergiile pot fi provocate de oricare dintre aceste componente. Se observă apariţia diverselor forme de alergii:  rinite alergice, crize de astm bronşic sau chiar şoc alergic. Aceste reacţii grave sunt pur şi simplu ingnorate de către Ute Quast et al.( 1997) (29) în cartea  intitulată “Reacţii postvaccinale”, care a fost distribuită gratuit de către producătorul de vaccinuri Chiron Behring  în toate cabinetele medicale. Între timp se cunoaşte faptul că vaccinul antirujeolic, datorită conţinutului în gelatină,  provoacă alergii încrucişate cu alimente precum ou, lapte de vacă  sau carne de pui.( 30)

Virusurile din trivaccinul MMR(ROR) pot modifica “in vitro”  limfocitele umane în aşa măsură încât să formeze anticorpi alergici (Ig E).(Imani 2001).După un studiu efectuat în Danemarca, vaccinul ROR creşte dublu riscul pentru Neurodermită ( dermatita atopică/alergică) până la vârsta de 15 ani! ( 31)

f) Purpura trombocitopenică

La 1 din 22 000 de cazuri,  apare după 6 săptămâni de la vaccinul ROR, o purpură trombocitopenică ( boală care duce la scăderea coagulării sângelui cu apariţia hemoragiilor).(32 ) Primele simptome sunt nişte puncte cutanate hemoragice sau la nivelul mucoaselor şi în cel mai rău caz se poate ajunge la hemoragii interne. La 58% din cazuri cu trombocitopenie postvaccinală  înregistrate în Franţa, numărul trombocitelor era  sub 10 000/mm cub, iar la peste 10% din cazuri evoluţia a fost  cu complicaţii. ( 33)

g) Ataxie

În a doua săptămână după vaccin s-a observant la unii copii vaccinati o disfuncţie a creierului mic ( cerebel), posibil după o infecţie minimală a creierului. Simptomele tipice constau în tulburări de mers, de coordonare a mişcărilor, a mâinilor ( de apucare : ataxie), care durează de obicei câteva zile. Raportul este de 8 cazuri la 100.000 de vaccinati.(34)

h) Boli cornice intestinale. Boala Crohn

Bola Crohn, o boală autoimună a intestinului gros, cu diaree cronică, dureri abdominale şi scădere în greutate, a înregistrat o creştere spectaculoasă în ultimii zeci de ani (ESPED 1998). În  Scandinavia, între anii 1990-2001, boala a crescut de 5 ori .

Această afecţiune este pusă în legătură cu vaccinul antirujeolic. La copiii cu boala Crohn s-au găsit virusul vaccinal în intestinul acestora. ( 35)

Copiii care sunt infectaţi cu virusul rujeolic de la  mamă în viaţa intrauterină sau în primele luni de viaţă, vor avea un risc crescut de a dezvolta ulterior boala Crohn.

i) Complicaţii neurologice

În primele 4 săptămâni de la vaccinul ROR  creşte riscul bolilor neurologice. Riscul pentru autism este de 1,5 cazuri la 1 milion de vaccinaţi cu ROR, conform unui studiu făcut de Sistemul VAERS al SUA. Din acest procent,  1,4 rămân cu retard psihic şi 0,7 cu leziuni cerebrale. ( 36)

Allerdist ( 1979), (37) arată  următoarea statistică: 1 caz cu complicaţii neurologice grave la 2 500 de vaccinaţi. Cea mai gravă reacţie este Sindromul Guillain-Barre şi diverse mielite ( afecţiuni inflamatorii ale măduvei). 5 astfel de cazuri au fost raportate la Institutul Paul-Ehrlich din Germania între anii 2001-2006. (38)

Mai multe cazuri  de inflamaţie ale nervului optic sunt redate în Literatura de Specialitate, unele soldându-se cu grave tulburări de vedere.( 39)

j) Encefalita

Este vorba de o infecţie acută a creierului ( encefalită) care apare după vaccin şi constă de fapt în demielinizarea acută (distrugerea învelişului nervilor) provocată de o reacţie autoimună. Este rezultatul unei reacţii greşite a sistemului imun faţă de vaccin. Afecţiunea apare între ziua a 6-a şi a 15-a de la vaccin şi mai este denumită Encefalomielită demielinizantă. (40)

Prognoza encefalitei postvaccinale nu este favorabil. Weibel (41) descrie 48 de cazuri de encefalite la copii care au făcut encefalită în cele 15 zile de la vaccin.8 dintre copii au murit iar toţi ceilalţi au rămas cu sechele neurologice sau psihice definitive.

Între anii 1991-1996, în SUA s-au înregistrat 166 de cazuri de Encefalită după vaccinul antirujeolic (CDC 1998).

În Germania, în aceeaşi perioadă s-au înregistrat doar 16 cazuri dar, conform Centrului de cercetare pentru sănătatea copilului din Germania, cifrele oficiale sunt  reduse. Se pare că nu sunt raportate decât 5-10% din cazuri, dar chiar şi atunci  riscul unei Encefalite rămâne de 1:35 000 şi 1: 50 000. Asta înseamnă că riscul unei Encefalite postvaccinale nu este mai mic decât cel al Encefalitei din cadrul rujeolei ( ca şi complicaţie a bolii) la copiii mici. În schimb, odată cu creşterea copilului, creşte şi riscul unei Encefalite postvaccinale. (42) Tocmai această statistică arată pe ce “bază  nesigură” se sprijină indicaţiile vaccinării antirujeolice.

k) PESS

Panencefalita subacută sclerozantă (PESS), este o afecţiune foarte rară ce apare tardiv, ca o complicaţie a rujeolei la cei nevaccinaţi. Dar, datorită vaccinării din ultimii ani, a crescut mult frecvenţa bolii la sugari, deci inclusiv a PESS. Până în ziua de azi nu există nici o dovadă că vaccinarea poate preveni PESS. (43) S-a mai observant că la unii din sugari apare PESS la foarte scurt timp după vaccin.

l) Autismul

Autismul este o tulburare psihică şi emoţională, nevindecabilă, care apare în primii 3 ani de viaţă. Copiii se retrag  şi se izolează în “lumea lor”şi dezvoltă un comportament  bizar.

Deşi mai mulţi autori din lume au făcut legătura între autism şi vaccinul MMR(ROR) (44) Institutul de Medicină din SUA neagă în continuare aceste dovezi. (IM 2001).

m) Deces

Sunt descrise mereu cazuri de decese după vaccinul ROR. Ele sunt, după criteriile SUA, o reacţie secundară sigură a vaccinului.

7  decese s-au înregistrat la scurt timp după vaccinul ROR în Marea Britanie, dintre care un caz de status epilepticus şi un caz de sindrom Guillain – Barre. Doar ultimele două au fost recunoscute de către JABS ( Justice, Awareness and Basic Support) ca fiind cauzate de către vaccinul ROR. (45)

Și în Finlanda s-a înregistrat un deces postvaccinal.(46)

BIBLIOGRAFIE

1)  Kummer, K.H.: Masernverlauf in einer Kinderarztpraxis. Der Merkurstab 1992, 3: 180-189;

2) Rooth, i.B.:Supression of plasmodium falciparum infections during measles or influenza. Am J Trop Med Hyg 1992, 47 (5):675-681;

3)  Kucukosmanoglu, E., Cetinkaia, F., Akcay, F., Pekun F.,:Frequency of allergic diseases foolowing measles. Allergol Immunopathol 2006, 34(4):146-9;

Rosenlund, H., Bergström A., Alm, J.S., Swartz, J., et al.:Allergic diseases and atopic sensitization in children in relation to measles vaccination and measles infections. Pediatrics 2009, 123(3): 771-8;

4)  Shaheen, S.O., et al. :Measles and atopy in Guineea-Bissau. Lancet 1996, 347: 1792-1796;

5)  Flöistrup, H., Swartz, J., Bergstrom, A., Alm, S.J., et al.: Allergic disease and sensitization in Steiner school Children. J Allergy Clin Immunol 2006:117(1): 50-66

6)  Lewis,S.A., Britton, J.R., :Measles infection, measles vaccination and the effect of birth order in the aetiology of hay fever. Clin Exp Allergy 1998, 28 (12),: 1493-1500;

7)  Chakravati, V.S., et al: Measles induced remission of psoriasis. Annals of Tropical Pediatrics 1986, 6: 293-294;

8)  Yamamoto, , H., Yamano , T., Nijima, S., Kohyama, J., Yamanouchi, H.: Spontaeous improvement of intractable epileptic seizures following acute viral infections. Brain dev 2004, 26 (6): 377-9;

9)  Kondo, N., Fukuromi, O., Ozawa, T., Agata, H., et al : Improvement of food-sensitive atopic dermatitis accompanied by reduced lymphocyte responses to food antigen following natural measles virus infection. Clin Exp Allergy 1993, Jan, 23 (1): 44-50;

10)  Albonico, H., et al :febrile infections childhood diseases in the history of cancer patients and matched controls. Med hypotheses 1998, 51 (4) : 315-320;

Glaser, S.L.,Keegan, T.H., Clarke, C.A., Trinh, M., et al:Exposure to childhood infections and risk of Epstein-Barr virus-defined Hodkin’s lymphoma in women. Int J Cancer 2005, 115 (4): 599-605;

Montella, , M., Maso, L.D., Crispo, A., Talaminim, R., et al.: Do childhood diseases affect NHL and HL risk?A case – control study from northern and southern  Italy. Leuk Res 2006 , 30 (8): 227-229;

11)  Kesselring, , J.:Zur Pathogenese der Multiplen Sklerose. Schweiz Med Wochenschrift 1990, 120: 1083-1090;

12)  Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):253

13)  STIKO : Impfempfehlungen der Ständigen Impfkommissionam Robert-Koch-Institut, Stand März 1997; Deutsches Ärzteblatt 1997, 94 (26) suppl:4-19;

14)  Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):253-254

15)  Vandermeulen, C., Rölands, M., Leroux-Röls, G., Van Damme, P., Hoppen-brouwers, K: Long-Term persistence of antibodies after one or two doses of MMR-vaccine. Vaccine 2007.doi:10.1016/j.vaccine.2007.07.008 2007).

16)  Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):256

17) ibidem

18) Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):257

19)  Heinonen, , O.P., Paunio, M., peltola, H.: Total elimination of measles in Finland . Ann Med 1998, 30 (2): 131-3

20) Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):259

21) Spitzer, w.: The Real scandal of the MMR debate. Daily Mail , 18.12.2001.http://www.vaccinationnews.com/DailyNews/March2002?RealScandalMMR.htm

22) Kawashima, H., et al : Polymerase chain reaction detection of the hemaglutinin gene from an attenuated measles vaccine strain in the peripheral mononuclear cells of children with autoimmune hepatitis. Arch Virol 1996, 141 (5): 877-884

23) Weigl, J.A., Puppe, W, Belke, O., NeussusJ., et al : The descriptive epidemiology of severe lower respiratory tract infections in children in Kiel, Germany. Klin Pädiatr 2005, 217(5): 259-267

24) Miller, C: Live measles vaccine: a 21 year follow up. BMJ (Clin Res Ed) 1987, 295 ( 6589) : 22-24. http://webpages.netlink.co.nz/ias/measles.htm

25) Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):262

26) Geier, M.R., Geier, D.A.: Pediatric MMR vaccination safety. International Pediatrics 2003, 18;203-208

27) Miller, C., Miller, E., Rowe, B., Bowie, C, Judd, M., Walker, D.: Surveillance of symptoms following MMR vaccine in children. The Practitioner 1989, 233:69-73

28) Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):262

29) Ute Quast, U., et al:Impfreactionen . Hippokrates ( 2 Auflage) , Stuttgart 1997

30) Patja, A., Makinen-Kiljunen , S., Davidkin, I., et al:Allergic reactions to measles-mumps-rubella vaccination. Pediatrics 2001, 107 (2): E27

31) Olesen, A.B., Juul, S., Thestrup- Pedersen , K.: Atopic dermatitis is increased following vaccination for measles, mumps and rubella or measles infection . Acta Derm  Venereol 2003, 83 (6): 445-450

32) Miller, E., Waight, P., Farrington, C.P., et al :Idiopathic thrombocytopenic purpura and MMR vaccine. Arch Dis Child 2001, 84 (3): 227-229

33) Jonville – Bera, , A.P., et al: Thrombozytopenic purpura after measles, mumps and rubella vaccination:A retrospective survey by the French regional pharmacovigilance centres and Pasteur-merieux serums et vaccins. Pediatr Infect Dis J 1996, 15 (1): 44-48

34) Plesner, A.M., Hansen, F. J., taudorf, K., Nielsen, L.H., Larsen, C.B., Pedersen, E.: Gait disturbance interpreted as cerebellar ataxia after MMR vaccination at 15 months of aige: a follow-up study.Acta Paediatr 2000, 89 (1): 58-63

35) Kawashima, H., Mori, T., Kashiwagi, Y., et al: detection and sequencing of measles virus from peripheral mononuclear cells from patients with inflammatory bowel disease and autism.Dig Dis Sci 2000 , 45 (4): 723-729

36) Geier, D.A., Geier.M.R.: A comparative evaluation of the effects of MMR immunization and mercury doses from thiomersal-containing childhood vaccines on the population  prevalence of autism. Med Sci Monit 2004, 10 (3): PI33-9. Epub 2004 Mar 01

37) Allerdist, H.,:Neurologicalcomplications following measles vaccination . Dev Biol Stand 1979, 43:259-264

38)  Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):266

39) Marshall, G.S., et al:Diffuse retinopathy following measles, mumps and rubella vaccination . Pediatrics 1985, 76  (6) : 989-991 ;

Stevenson, V.L., et al.: Optic neuritis following measles/rubella vaccination in two 13-year-old children. Br J Ophthalmol 1996, 80 (12): 1110 f

40) Hirte,M., : Impfen Pro & Contra , Das Handbuch fűr die individuelle Impfentscheidung, 2008, (2):266

41)   Weibel , R.E., Caserta V., Benor, D.E., et al. : Acute encephalopathy followed by permanent brain injury or death associated with further attenuated measles vaccines: a review of claims submitted to the National Vaccine Injury Compensation Program. Pediatrics 1998, 101 (3,1): 383-387

42) Gritz, K.”:MMR-Impfung:Vorurteile-Fakten . Kinderarzt 1999, 30:10 f.

43) Bellini, W.J., Rota, J.S., Katz, R.S., Dyken, P.R., et al.:Subacute Sclerosing Panencephalitis:More Cases of This Fatal Disease Are Prevented by Measles Immunization  than Was Previously Recognized. J Infecti Dis 2005, 192: 1686-1693

44) Singh, V.K., Jensen, R.L.:Elevated levels of measles antibodies in children with autism. Pediatr Neurol 2003, 28 (4):292-4;

Uhlmann , V., Marin, C.M., Sheils, O., Pilkington, L., et al.:Potential viral pathogenic mechanism for new variant inflammatory bowel disease.J Clin Pathol 2002, 55:0-6;

Sandall, R.,: MMR rip ? Times Online, 14. Dezember 2003. http://www.timesonline.co.uk/article/0,,100009-941849_1,00.html ;

Comi, A.M. Zimmermann , A. W., Frye, V.H. Law, P.A.Peeden, J.N.: Familial clusteringof autoimmune disorders and evaluation of medical risk factors in autism. J Child Neurol 1999, 14 (6):388-394;

Madsen, K.M. Hviid, A., Vestergaard, M., Schendel, D., et al.:A population –based study of measles, mumps and rubella vaccination and autism. NEJM 2002, 347 (19):1477-1482;

45) JABS group GB:Why does the MMR vaccine need to be suspended ?  1999.http://www.argonet.couk/users/jabs/mmrsuspend.htm

46)  Patja, A., Makinen- Kiljunen, S., Davidkin, I., et al.:Allergic reactions to measles-mumps-rubella vaccination. Pediatrics 2001, 107 (2):E27

Dr. Christa Todea-Gross,

Cluj-Napoca, 11.10.2010

Legaturi:


Categorii

Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “Dr. Christa Todea-Gross: BOLI NEUROLOGICE SI PSIHICE POSTVACCINALE. EFECTELE SECUNDARE ALE VACCINURILOR ANTI-RUJEOLIC SI R.O.R.

  1. Din cate stiu eu cu copilul nevaccinat nu scapi. Poate ma insel, dar cred ca in Romania astfel de vaccinuri sunt obligatorii.

  2. @ Mihai:

    E o manipulare cu obligativitatea. Nu este legala si sunt parinti care refuza. Se poate refuza, dar cu asumarea unor consecinte, nu legale, ci care tin de oprobriul moral si de presiuni psihologice foarte puternice.

  3. Se poate refuza. Eu am facut-o si stiu si altii care au facut acelasi lucru. Desigur am anuntat din timp cadrele didactice de intentiile mele si am fost pus sa semnez pentru refuz inainte de campaniile de vaccinare. E putin mai greu sa refuzi vaccinarile care se fac in maternitate, dar daca te faci auzit din timp nu au cum sa te refuze.

  4. La primul nostru copil care acum are varsta de 3 ani am facut cateva din vaccinurile asa zise obligatorii insa dupa vaccinul de 6 luni ne-a facut o forma de mucus intestinal foarte urata care pana la un an de zile a tot recidivat. Foarte greu am scapat de el doar prin tratamente naturiste adica consumul in cantitati foarte mari de mere.Si asa nu stim daca nu cumva va mai recidiva in timp. Cadrele medicale nu si-au explicat la inceput localizarea acestei ciuperci pe intestine insa in cele din urma ne-au confirmat ca de fapt ar fi posibil sa fie tocmai din cauza vaccinului. Acum avem un al doilea copil care are 6 luni si nu i-am facut nici un vaccin si este bine sanatos. Va multumim .

  5. Doamne-ajuta ! Este dreptul tau ca parinte sa alegi ce este mai bun pt copilul tau !!! Am avut, acum 15 ani, un caz in familie de Panencefalita survenita ca urmare a administrarii vaccinului ROR. Ca urmare am refuzat ROR-ul la propriul meu copil care are acum 2 anisori. Deci se poate…parerea mea…informati-va fff bine inainte de a administra orice copilului d-voastra! mai ales vaccinuri…Numai bine !

  6. Baietelul nostru are 1 an si o luna nu l-am dus la medic pt vaccinul “obligatoriu” de 1 an. Multi ne-au spus ca nu va fi primit la gradinita si la scoala. Nu stim inca ce sa facem. Ce stiti despre asta?

  7. @ Eugenia:

    Va fi primit, dar trebuie multa perseverenta, curaj si, mai ales, tact si rugaciune. De ajutor ar fi daca exista o relatie buna cu medicul pediatru… ca in caz de ceva sa poata da o justificare medicala refuzului.

  8. Doctora noastra ne-a dat de inteles ca nu e de acord cu vaccinarile, dar cred ca ii e teama sa recunoasca. A zis sa ii facem vaccinul de 1 an si gata. Restul sa nu le mai facem.

    Stiu insa ca la gradinita, la inscriere, cer carnetul de vaccinari. Pana rezolvam noi sa il inscriem undeva, imi e teama ca se vor ocupa locurile. Sunt sanse sa ni-l primeasca fara vaccinuri facute? Stiti gradinite care l-ar primi asa?

  9. Dar cu cele cand copii sunt extrem de mici? De exemplu stiu ca se face un vaccin la 2 luni, apoi unul la 6 luni si inca unul la 1 an.

  10. Pingback: BOLI NEUROLOGICE SI PSIHICE POSTVACCINALE. EFECTELE SECUNDARE ALE VACCINURILOR ANTI-RUJEOLIC SI R.O.R. « PELERIN ORTODOX
  11. Câteva probleme punctuale ale vaccinărilor “obişnuite”:

    ● Daca vaccinurile au eradicat epidemii, de ce se mai administreaza acum cand nu mai sunt epidemiile?
    ● De ce se vaccineaza sugarii anti difterie? E vreo epidemie de difterie? Ati auzit in ultimii ani de vreun caz de difterie?
    ● Stiati ca, desi vaccinurile au fost introduse in Europa cu aproape 10 ani mai tarziu decat in SUA, bolile pentru care se administrau vaccinurile, doar in SUA, au scazut IN ACELASI TIMP si cu ACEEASI RATA si in Europa unde nu se administrau vaccinuri inca?
    ● Stiati ca un copil cu situatie favorizanta poate face autism de la un singur vaccin?
    ● Stiati ca incidenta poliomelitei postvaccinale este mult mai mare decat cea a poliomelitei cu virus salbatic? Adica poti face poliomelita mai degraba de la vaccin decat din aer, alimente etc. !

    articolul intreg:
    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/08/27/cateva-probleme-punctuale-ale-vaccinarilor-%E2%80%9Cobisnuite%E2%80%9D/

  12. Programul naţional de vaccinare – abuzuri şi manipulare

    Nu trebuie sa fii specialist ca sa intelegi despre vaccinuri ca sunt extrem de periculoase si ca sunt ineficiente. Sunt deasemenea integrate in programul mondial de reducere a populatiei, atat ca numar cat si calitate.[…]
    In Romania vaccinurile NU SUNT OBLIGATORII. Ei le numesc asa abuziv, pe cele din programul national de vaccinare. (Corect ar fi sa le numeasca vaccinuri recomandate sau gratuite. Desi nu sunt nici recomandabile, nici gratuite, caci toti platim la CAS.)
    Ei nu te pot vaccina pe tine sau pe copiii tai decat cerandu-ti acordul. Tu poti sa le specifici ca optiunea ta informata este sa nu accepti vaccinurile. Tu esti stapan pe tine si pe trupul copiilor tai si raspunzator pentru asta in fata lui Dumnezeu, iar daca noi nu vrem sa-i vaccinam nu pot face nimic legal impotriva acestei decizii. Sanatatea este o stare de echilibru si nu vine din flacoane si fiole. Vaccinul produce un dezechilibru temporar cu repercursiuni teribile pe termen lung.[…]
    Mi se pare monstruos ca unui copilas de la nastere pana la 3 ani, sa-i fie facute 26 de vaccinuri, pana in clasa a II-a 31 de vaccinuri, iar pana la clasa a XII-a , in total 36 de vaccinuri. Cel mai monstruos mi se pare numarul de 5 vaccinuri facute tuturor copiilor de doar DOUA LUNI, lucru care il obliga pe bietul copilas sa-si stoarca sistemul imunitar de resurse ca si atunci cand ar avea cele 5 boli odata.[…]

    articolul intreg:
    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/08/27/programul-national-de-vaccinare-abuzuri-si-manipulare/

  13. @ Mircea Puscasu

    Hai sa va ajut:

    1. S-a eradicat variola. Si nu se mai fac vaccinuri pt asta. In tarile vestice nu se vaccineaza nici anti-TBC ca la noi, pt ca in general cazurile de TBC sunt intalnite la imigranti. Exemplele sunt multiple.

    2. Difteria e o boala extrem de periculoasa. Epidemia e ceva ce „vine si pleaca”. Hai sa nu fim noi vaccinati si murim pe capete la o eventuala aparitie in peisaj. Poate nu auzit tocmai datorita vaccinarii. Daca vreti sa vedeti ce inseamna sa mori cu zile de la infectii mergeti in tarile sarace, in Africa de pilda. Sa vedeti acolo „in actiune” difterie, tbc si altele.

    Sigur ca vaccinul are efecte adverse, e firesc sa fie asa. Nu stiu de ce trebuie sa ne miram. Si aspirina are si se moare si de la aspirina, stati linistiti. Paracetamolul poate nenoroci ficatul. Se moare de la orice pastila. Dar se moare si de la tratamente naturiste. Exista ceaiuri din plante care fac la fel.

    Nu stiu de ce ne socheaza asa de tare boala si moartea. Mai si murim domnilor, mai mor si copii. Mortalitatea infantila e mult mai mica azi decat era inainte cu 50 de ani sau 100 de ani sau decat acum o mie de ani, speranta de viata e mai mare. Si asta se datoreaza stiintei, medicinei si nu in ultimul rand dezvoltarii economiei. Sa dam cezarului ce e al cezarului.

    Moartea si boala sunt consecinta pacatului, nu e musai sa traim toti sute de ani. Exista si moarte naprasnica. Accidentele de masina fac mai multe victime decat vaccinurile, de ce nu strigam contra acestui fapt? Viata fara de moarte si boala vom avea doar in ziua a 8-a.

    Exista si unele vaccinuri care nu sunt asa eficiente, dar de aici pana a lua in deradere o intreaga stiinta e mult de mers. Daca unii cred ca se pot trata doar cu ceaiuri si masaj n-au decat s-o faca. Dar asa fac si iehovistii ori chiar Sfintii Parinti (de pilda Diadoh al Foticeei in Filocalia I) indeamna sa mergem la doctor ca nu deageaba a ingaduit Dumnezeu medicii.

    In rezumat, daca vreti sa va convingeti, va invit sa mergeti in Rwanda, Angola etc. Si poate reusiti sa tratati naturist ce gasiti.

  14. Vaccinul forteaza sistemul imunitar atat de complex si desavarsit creat de Dumnezeu, exacerbandu-i actiunea. Eu inteleg ca astfel cream boli autoimune, in care sistemul imunitar se intoarce impotriva propriului corp si-l submineaza.

    Probabil de asta vedem in ziua de astazi atatia tineri bolnavi de reumatism, altadata era o boala a batranilor…Este o boala autoimuna.

    Oricum, ceea ce socheaza vazand ce se intampla in Romania prin comparatie cu alte tari mai… neortodoxe (Canada), e in primul rand abuzul cu inscrierea la gradinita si la scoala, conditionate de existenta vaccinului.
    Va spun sincer ca asa ceva nu exista peste tot in lume, eu am copil in anul pregatitor la scoala, imi cer scuze ca ma repet(am mai spus-o si alta data pe aici), nu e vaccinat cu nimic si nu m-a intrebat nimeni de carnetul de vaccinari, in sensul conditionarii!

    E uimitor ce se petrece in Romania, unde medicii se cred un fel de casta privilegiata si cu totul superiori ”prostimii” pe care ei o ”lumineaza” cu forta si contra spaga!

    Si chiar de ar fi sa vorbim despre un copil nascut aici in Canada, pt care parintii aleg vaccinarea… sa se vaccineze cu 31 de vaccinuri pana in clasa aii-a??? Sant doar vreo 5-6, aici.
    In Romania e un abuz si o impingere inn prapastie clara, cu participarea acelor indivizi indoctrinati de facultatile de medicina si care-si zic doctori pt ca le place cum suna.

  15. Extraordinar, domnule… Mircica.
    Adica daca se mai si moare de difterie pe ici pe colo, macar sa ”imunizam”pe toata lumea, , ce conteaza cateva victime, ele cad pe altarul stiintei si al bunei intentii!
    Desigur ca boala e consecinta pacatului, dar mai e si consecinta intepaturii inconstiente a vracilor pregatiti la medicina, si prea cosntiente a celor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care ne vor ‘numai’ binele!!!
    Santeti naiv, si-l mai si ironizati pe D-l Puscasu, numindu-va Mircica.
    Mai, ca sa vezi, ce face stiinta si atotstiinta omului, a inceput sa lucreze in locul Mainii lui Dumnezeu, administrand boala ca plata a pacatului!
    Si lasati, ca se stie bine, tot pe aici prin Canada, ca autismul e consecinta vaccinurilor… si-au dat seama unii mai isteti cu medicina, dar au venit altii mai tari la clanta si la punga si le-au pus pumnul in gura!

  16. @ “Mircica”

    Multumesc de ajutor 🙂

    1. Eradicarea variolei prin vaccin e o minciuna cu care se impauneaza azi miscarea pro-vaccin. Vaccinarea antivariola a cuprins sub 10% din populatia globului, in vreme ce epidemia era raspandita pe intreaga suprafata a pamantului. In Romania peste 90% din populatie este vaccinata anti TBC si nu numai ca nu a scazut morbiditatea acestei boli dar se vorbeste de o recrudescenta teribila a TBC-ului, azi anual 7000 de romani mor ca urmare a acestei boli.
    Pana si organisme interesate pro-vaccin ca OMS, CDC, FDA recunosc azi ca variola era in scadere si ar fi disparut oricum.

    2. Difteria ERA o boala extrem de periculoasa. Acum se trateaza cu … Eritromicina.
    Serul antidifteric a fost descoperit in 1890 de von Behring, care a si luat pentru asta premiul nobel pentru medicina in anul 1901. De atunci se face vaccinare antidifterica pe scara larga. A fost o mare descoperire la vremea ei. Doar ca atunci nu se stia de antibiotice, de penicilina in special care trateaza difteria, pentru ca Flemnig cu Chain si Heatley, au terminat cercetarile incepute in 1929, abia in 1940, aducand lumii penicilina. La cata Amoxicilina inghitim pe cap de locuitor nu cred sa mai fie pe planeta vreo urma de Corynebacterium diphtheriae care este agentul cauzal al difteriei.

    Marturisesc ca sunt medic, din asta traiesc, deci nu pot fi acuzat de “dusmanie” fata de stiinta medicala.

    Nu intru in alte discutii deschise de dumneavoastra pentru ca sunt colaterale si prea ample pentru acest spatiu si pentru timpul meu.
    Aveti inoculati si raspanditi unii “virusi” mediatici (cultul progresului, originea gresit inteleasa a raului din Africa etc.) de care ar trebui sa va tratati citind surse paralele de informare, site-uri ca acesta si ca altele.

  17. Eugenia

    Da, sunt…eu am fost sa vizitez o gradinita pt baietelul meu de 3 ani si i-am spus asistentei ca nu i-am facut ROR-ul si mi-a spus ca tb sa dau in scris ca am cunostinta de implicatii.

    Baietelului meu i-am facut toate vaccinurile”obligatorii” mai putin acesta , ROR si nici nu mai am de gand sa-i fac vreunul. Domnul sa-i ocroteasca si pe cei vaccinati si pe cei nevaccinati.
    Am si o fetita de 6 luni careia nu i-am facut de Hept B….pt ca a fost facut in spital iar eu eram….stiti…dupa nastere.

    Doamne ajuta!

  18. @Alta Alina

    Nu ironizez pe nimeni, de ce va vine asa repede gandul rau? Cum semnez de obicei Mircea, n-am vrut sa para ca dublez si am zis Mircica, adica un Mircea mai mic.

  19. @ Mircea Puscasu

    Multumesc de raspuns. Nu sunt inoculat cu virusi mediatici. Nu am obiceiul sa invat medicina din site-uri de nespecialitate sau „paralele”. Ce specializare aveti? Nu sunt ironic, dar va sugerez capitolul Diphteria din Harrison. Poate in tarile dezvoltate se consuma asa la micul dejun antibiotice. Exista in continuare epidemii de difterie. Daca recunosc progresul medical evident, nu inseamna ca am un cult. Descoperirea penicilinei daca nu e un progres atunci ce e?

    Evident ca discutia e mult mai larga si in niciun caz nu poate fi epuizata aici. Repet, sunt de acord ca probabil sunt vaccinuri cu efecte adverse mai importante decat altele, cu un beneficiu scazut, dar pana la a demonta o teorema medicala e drum lung. Si fiind medic, stiti mai bine ca nu te joci cu viata omului dupa pareri si opinii si ca e nevoie de studii clare, ca tot e la moda medicina bazata pe dovezi.

  20. In primul rand, cred ca e destul de limpede ca foarte putini copii vaccinati dezvolta reactii negative serioase. Asta se vede si in statistici si pentru cei sceptici vizavi de statistici, v-o poate spune orice doctor de familie cu experienta, onest, care la viata lui a vaccinat mii de copii.

    Astfel de reactii dezvolta cei care au un sistem imunitar defectuos, care ar reactiona la fel de rau sau poate chiar si mai rau, in momentul in care ar intra in contact cu boala pe care vaccinul incearca sa o previna.

    Dupa cum putem vedea, encefalita care se poate face de catre copii care au un sistem imunitar problematic(asta nu se precizeaza in ‘studiu’), ca urmare a unor vaccinuri, vaccinuri care sunt doar ‘simulari’ mult mai inofensive decat boala reala se poate face fara doar si poate in urma bolii reale, care nu e nici pe de partea atat de ‘usor tratabila’ sau fara consecinte pe termen lung, cum incearca sa ne convinga unii.

    Deci,ce alegem, renuntam la vaccin si ne alegem cu epidemii in urma carora pana si cei cu un sistem imunitar suficient de bun incat sa fie protejati prin vaccinare, sa faca encefalita si alte boli pe termen lung (citi bibliografia recomandata la articol) daca nu chiar sa moara, sau facem un vaccin care va afecta negativ la modul serios exclusiv persoane care in cazul unei epidemii ar fi oricum victime sigure?

    Raspunsul care l-ar da un om ‘cu scaun la cap’ cred ca este limpede, cu mentiunea ca lucrurile nu sunt atat de lipsite de speranta pentru cei cu sistem imunitar problematic si care dezvolta reactii negative serioase la vaccinare, in sensul ca, daca s-ar investi cel putin tot atata energie cat se investe impotriva vaccinarii in directia impunerii unei testari imunologice pre-vaccinale, lucrurile ar sta mult mai bine in directia cazurilor de intoleranta la vaccin.

    In ceea ce priveste cei care jubileaza ‘mi-am vaccinat copilul si nu are nimic’, asteptati pana va intra in contact cu boala si poate o sa vedeti cum cazurile descrise mai sus care sunt in cazul vaccinarii de unul la zeci/sute de mii, va deveni cosmarul dvs. personal.

    Momentan este protejat de imunitatea majoritatii celor din jur care s-au expus riscurilor vaccinarii, dar pe masura ce numarul lor va scadea, riscul pentru cei nevaccinati sau cei care nu au dobandit suficienta imunitate in urma vaccinarii, va creste.

    Sunt destule cazurile in care epidemiile au re-izbucnit, in urma renuntarii la vaccinurile corespunzatoare din diverse motive unul dn ele fiind si campaniile anti-vaccinare ca cele care se desfasoare in prezent in ortodoxia romaneasca (ce buna modalitate de a mai reduce din efectiv..)

    Nu va lasati intimidati de asa zisele ‘argumente’ ale unora care se predind medici, ele sunt facute sa intimideze si cu putina ‘googaleala’ se poate vedea usor cat de ridicole sunt.

    Nu doar ca nu sunt culese din manuale de medicina cum lasa ei sa se inteleaga, ci sunt usor de gasit in ‘folclorul’ pseudomedical a unor miscarii antivaccinare pe buna dreptate contestate de lumea medicala (autentica) pentru pozitia lor extrema impinsa pana la absurd.

    Le pot lua pe fiecare in parte si demonta, dar asta poate cu alta ocazie.

    Inca o data, reactiile negative postvaccinare grave sunt o realitate, nu trebuiesc ignorate chiar daca sunt minore dpdv statistic, insa tot o realitate si una foarte seriosa sunt si bolile grave care prolifereaza acolo unde vaccinarea corespunzatoare lipseste.

  21. @Cineva: Un asemenea comentariu, in care desfiintati autorul (‘celor care se pretind medici’) si marsati pe a’argumente’ de genul ‘e destul de limpede’, ‘Raspunsul care l-ar da un om ‘cu scaun la cap’ cred ca este limpede’, este total necredibil si, pentru a va cita, ‘e destul de limpede’ ca e o rafuiala menita tocmai sa intimideze. Daca aveti ceva de spus ARGUMENTAT, sa o faceti, inclusiv cu trimiteri precise, pentru a proba afirmatiile de genul ‘se stie ca’. Cu ‘se stie ca’ oricine poate sa scrie orice, insa pana una alta studiul cu bibliografie e al dnei dr. Christa-Todea, iar afirmatiile neintemeiate va apartin. Ba mai faceti si insinuari total aberante:

    campaniile anti-vaccinare ca cele care se desfasoare in prezent in ortodoxia romaneasca (ce buna modalitate de a mai reduce din efectiv..)

    Adevarul e ca ortodoxia romaneasca a supravietuit doua mii de ani tocmai datorita vaccinurilor! Asa da grija fata de credinta si poporul stramosesc… Ce Pro Vita? Ce anti-avort? Ce prudenta la zecile de vaccinuri? Pompam vaccin si scoatem pe banda rulanta ortodocsi cu pedegree bifat.

    In ceea ce priveste problema statistica… Stiti cum spunea un nazist. A ucide un om, e o crima. A ucide de la 10 in sus e statistica. O fi asa si cu aceste campanii? Ce conteaza ca avem, sa zicem, 200 cazuri grave la 2 milioane de vaccinati? Dar cine ar indrazni oare sa spuna acest lucru parintilor ai caror copii s-au numar in statistica nefericita?

  22. Admin,

    multumesc pentru feedback.

    In primul rand nu incerc sa desfiintez pe nimeni, nu stiu la ce va referiti cu ‘cei care se pretind medici’?

    Daca e vorba de dr. Christa Todea-Gross, apreciez f. mult activitatea dumneai pe partea de pro-vita vizavi de sanatatea reproductiva si morala (anti-conceptionale, avorturi, etc.) in schimb in ceea ce priveste imunologia ca si dl. Puscasu nu au absolut nici o pregatire deci in chestiunea asta nu ar trebui sa foloseasca nici unul din dumnealor titlul de ‘medic’.

    Mai mult, din pacate, doamna Christa are si o experienta personala tragica vizavi de vaccinuri, dupa cum a marturisit in alte circumstate, ceea ce cred ca o face putin cam subiectiva vizavi de acest subiect.

    Aspect care, personal il inteleg perfect, am avut ocazia cand eram copil sa vad un alt copil la care vaccinarea a esuat sever, o epava umana practic fara prea multe sanse de recuperare.

    Eu insumi fiind tata a patru copii, daca unul din ei ar dezvolta reactii negative serioase la vaccinare fara doar si poate, prima reactie ar fi sa intrerup imediat vaccinarea la toti, aceasta actiune fiind insa si motivata medical, dat fiind ca problemele de imunitate care duc aici putand avea si o cauza genetica.

    Insa de la un caz izolat (desi e cazul meu personal) pana la a spune tuturor ca e mai bine pentru sanatatea copiilor sa evite vaccinarea, este o cale lunga si mai ales pentru un doctor, consider ca este o deraiere grava de la juramantul medical.

    Si asta tocmai pentru ca, ca si parinte, am avut nelinistea si rabdarea de a asculta nu doar argumentele anti-vaccinare ci si cele care stau impotriva lor si dupa cum am spus mai sus se pare ca pana si cei care pledeaza impotriva vaccinarii ajung chiar prin propriile argumente sa-si contrazica pozitia.

    Mentionez inca o data, pentru cei care vor sa inteleaga prost, ca nu sunt ‘fan pro-vaccinare’, nu consider ca orice vaccin este bun sau/si necesar, am suficiente indoieli personale si motivate asupra sigurantei sau necesitatii unor vaccinuri (cum ar fi cel HPV), faptul ca se administreaza mai multe simultan si la interval atat de scurt, etc. insa aici discutam despre vaccinuri pentru boli care pot provoca boli grave, mortale, sau pot lasa un copil cu sechele pe viata in ciuda tratamentului medical modern.

    In ceea ce priveste ‘destul de limpede’ poate nu m-am facut bine inteles, desi am repetat chiar de doua ori sinteza articolului de mai sus, nu inteleg de ce alegerea care ni se pune in fata ar fi atat de complicata.
    Sa fie de vina mica eroare care s-a strecurat la editarea textului?

    Imi cereti argumente, va pot da, n-avea rost sa scriu pagini intregi ca sa ma trezesc ca este unul din acele site -uri care trebuie sa promoveze o politica si nu adevarul.
    Mi s-a mai intamplat, ma astept in general la ce e mai rau.

    Apropo de argumente, nu prea l-am vazut pe dl. Puscasu sa argumenteze decat cu trimiteri vagi si intrebari, care nu se pot numi argumente si la care chiar si un ne-specialist poate raspunde cu putina ‘googaleala’ iar raspunsurile, din pacate pentru dumnealui, nu justifica pozitia anti-vaccinare ci dimpotriva.

    Exemple:

    “Daca vaccinurile au eradicat epidemii, de ce se mai administreaza acum cand nu mai sunt epidemiile?”

    Simplu, pentru ca eradicarea epidemiilor nu inseamna ca virusul pur si simplu a disparut ci faptul ca gradul de imunizare a populatiei prin vaccin este suficient de mare astfel incat el sa nu se mai devina o problema.

    Ca sa intelegeti mai bine, va dau un exemplu cu un chibrit (virusul) aruncat intr-o mana de paie (populatie nevaccinata sau cu sistem imunitar problematic la care vaccinul nu a generat suficienti anticorpi) -> focul se aprinde imediat.
    Dar sa zicem ca majoritatea ‘paielor’ sunt tratate ignifug (vaccinarea). Atunci focul va izbucni doar daca chibritul a cazut intr-o zona in care erau paie ne-ignifugate si se va stinge imediat ce raspandirea lui va fi limitata de cele ignifugate.

    Iata cum vaccinarea in masa protejeaza atat pe cei nevaccinati cat si pe cei la care vaccinarea a esuat, avand un sistem imunitar problematic, ATAT TIMP cat cei vaccinati si cu sistem imunitar sanatos sunt MAJORITARI.

    In momentul in care din diverse motive (printre care si propaganda antivaccinare) va reduce numarul celor vaccinati, re-izbucinirea epidemiilor este perfect posibila.
    Iar daca un vaccin (virus MULT atenuat) poate produce encefalita si de aici autism si alte probleme, dupa cum ne spune dna. Todea, ganditi-va ce poate face virusul ‘salbatic’.
    Si nu s-ar imbolnavi doar cei la care vaccinul ar produce encefalita si alte probleme imunitare ci si cei cu un sistem imunitar bun, care prin vaccinare ar fi avut deja anticorpii cu care ar fi putut face fata virusului.

    Si daca tot se vorbea de difterie, aruncati o privire aici:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Diphtheria#Epidemiology

    “Diphtheria is a serious disease, with fatality rates between 5% and 10%. In children under 5 years and adults over 40 years, the fatality rate may be as much as 20%.[6] Outbreaks, though very rare, still occur worldwide, even in developed nations such as Germany and Canada. After the breakup of the former Soviet Union in the late 1980s, vaccination rates in its constituent countries fell so low that there was an explosion of diphtheria cases. In 1991 there were 2,000 cases of diphtheria in the USSR. By 1998, according to Red Cross estimates, there were as many as 200,000 cases in the Commonwealth of Independent States, with 5,000 deaths.[9] This was so great an increase that diphtheria was cited in the Guinness Book of World Records as “most resurgent disease”.”

    Traducere pe scurt: difteria are o mortalitate intre 5 si 10% dar poate ajunge la 20%.
    Scaderea vaccinarii a dus la explozia cazurilor de difterie in fosta Uniune Sovietica, estimarile fiind de 200.000 cazuri in 18 ani (1980-1998) si 5000 morti.
    Difteria a fost citata in Cartea Recordurilor ca “boala cea mai recurenta”.
    Nu se spune nimic despre cazurile fara doar si poate mult mai numeroase in care cei bolnavi au ramas cu sechele grave.

    Acum comparati mortalitatea de 5% pentru difterie (sa nu mai vorbim de cazurile de handicap – poate produce paralizie, encefalita ) cu cazurile de 0.001% (sau chiar mult mai putin) reactii adverse majore la vaccinare.

    Mircea Puscasu:
    “Difteria ERA o boala extrem de periculoasa. Acum se trateaza cu … Eritromicina.”

    Faptul ca difteria se trateaza cu eritromicina sau penicilina nu inseamna ca nu este periculoasa.
    Ironia este ca de fapt bacteria in sine nu este periculoasa, ci unele forme ale ei care au fost infectate de un virus care o determina sa produca o toxina care o data ce actioneaza asupra tesuturilor produce daune majore care in cazul tesutului nervos sunt ireversibile.
    Pana cand boala este depistata si tratamentul devine efectiv, poate produce miocardita, sufocare prin obstructia gatului, paralizie.

    Cred ca este destul de limpede dar fiecare are libertatea de a decide pentru sine si mai ales pentru copii sai la ce tip de riscuri ii expun.

    “Adevarul e ca ortodoxia romaneasca a supravietuit doua mii de ani tocmai datorita vaccinurilor!”

    Tin sa va atrag atentia ca din moment ce doriti argumente, ironia nu este tocmai unul din ele.

    Si mai tin sa va atrag atentia ca ortodoxia nu da medicul afara din casa, si cea mai sanatoasa este combinatia dintre medicina si rugaciune, cred ca nici una nu exclude pe cealalta si este loc pentru ambele in viata unui crestin.

    Atunci cand medicina exclude credinta, se afla fara doar si poate pe un drum gresit, insa la fel de gresita este si extrema cealalta, ‘credinta’ care ajunge sa excluda medicina putand usor sa ajunga sa poarte povara sinuciderii sau chiar a uciderii sau mai bine zis pruncuciderii daca e sa vorbim de vaccinarea copiilor, care nu cred ca e mai putin vinovata decat avortul.

    “Ce prudenta la zecile de vaccinuri? Pompam vaccin si scoatem pe banda rulanta ortodocsi cu pedegree bifat.”

    Din pacate ideile care incearca a fi sprijinite prin materiale ca cele de mai sus + atitudine ca cele ale domnului Puscasu nu se incadreaza la categoria ‘prudenta’ ci categorice anti-vaccin la modul general.

    In ceea ce priveste ‘pedigree -ul ortodox’ cred ca realizati totusi ca nu are nici o legatura cu vaccinarea si nu faceti decat sa va auto-ironizati, in nici un caz nefiind legat de vreo afirmatie de a mea.

    Ceea ce am afirmat este faptul ca anti-vaccinarea (cu consecintele ei dezastruoase, care se vor vedea in timp), avand in vedere si mediul in care este promovata si de catre cine, are cele mai mari sanse sa prinda la cei care mai au cat de cat tangenta cu ortodoxia nu doar la nivel statistic, daca au naivitatea (care din pacate nu e o raritate) sa mearga pe mana celor care desi au statut de medici si crestini, la un moment dat nu au putut birui niste ispite si au ajuns sa faca exact opusul a ceea ce le cere statutul formal.

    Mergeti la duhovnicul dvs. si intrebati daca este normal sa refuzati un act medical care poate salva viata copilului dvs. doar prin prisma riscului de 0.001% ca el sa aiba si efecte nedorite, cand refuzul lui inseamna intre 5% si 20% sanse de a muri in cazul unei epidemii, deloc improbabila o data ce acest gen de atitudini se vor generaliza, ca sa nu mai vorbim de eventuale sechele grave.
    Intrebati daca in cazul in care este victima unei epidemii, pentru ca dvs. i-at refuzat un act medical, moartea lui nu inseamna crima in dreptul dumneavoastra.

    “Ce conteaza ca avem, sa zicem, 200 cazuri grave la 2 milioane de vaccinati? Dar cine ar indrazni oare sa spuna acest lucru parintilor ai caror copii s-au numar in statistica nefericita?”

    Eu cred ca ar trebui sa priviti ambele fete ale monedei.
    Preferati sa vorbiti de 200 cazuri grave la 2milioane de vaccinari sau 2000 morti + alte mii de cazuri grave la 200.000 ne-vaccinati.

    Va las sa faceti calculele pentru cele 2 milioane de nevaccinati si pe urma sa-mi spuneti care atitudine o considerati mai criminala si care in acord cu etica medicala.

    Si cum am afirmat deja, consider ca energia ar trebui investita nu in respingerea apriorica si generalizata a vaccinurilor ci in crearea si impunerea unor testatari pre-vaccinale care ar scoate in evidenta eventuale probleme imunitare cu consecinte negative vizavi de vaccinare.

    De altfel cred ca nu e foarte greu sa amanam un vaccin sau sa efectuam niste investigatii medicale prealabile, dar cred ca e mult mai simplu sa mergem pe “ba da”, “ba nu” si sa dam pe urma vina pe altii (asa mi-a zis cutare, asa am auzit, asa o facut cutarescu) decat sa luam povara acestei decizii pe umerii nostri.

    Inchei deocamdata aici, daca sunteti in continuare dispus la dialog pot ataca si alte asa zise argumente anti-vaccinare.

  23. @Cineva: Problema noastra a fost ca respingeti pe baza de insinuari un material documentat. Si acum avem, pe alocuri, aceeasi problema: ati scris doua comentarii lungi cand puteati sa aduceti argumente punctuale, documentate, daca aveati ceva de criticat pe fondul problemei. Si continuati cu insinuarile si in al doilea comentariu, sugerand ca am putea face parte din “acele” siteuri care duc o politica anume pe subiectul vaccinarilor. Noi nu ducem niciun fel de politica si e dezamagitor daca intelegeti sa duceti discutia la acest nivel. Si noi am putea insinua ca duceti politica marilor concerne farmaceutice. Am rezolva ceva cu acest gen de insinuari? Chiar nu se poate fara banuieli meschine?
    Mai spuneti printre altele:

    Si mai tin sa va atrag atentia ca ortodoxia nu da medicul afara din casa, si cea mai sanatoasa este combinatia dintre medicina si rugaciune, cred ca nici una nu exclude pe cealalta si este loc pentru ambele in viata unui crestin. Atunci cand medicina exclude credinta, se afla fara doar si poate pe un drum gresit, insa la fel de gresita este si extrema cealalta, ‘credinta’ care ajunge sa excluda medicina putand usor sa ajunga sa poarte povara sinuciderii sau chiar a uciderii sau mai bine zis pruncuciderii daca e sa vorbim de vaccinarea copiilor, care nu cred ca e mai putin vinovata decat avortul.

    Daca priviti mai cu atentie materialele de pe site veti descoperi ca avem exact aceasta pozitie. Pana una alta cel care da afara medicul din casa este chiar statul nostru, lucru asupra caruia am atras atentia, prin materialele de la stirile generale, in mod constant in ultima perioada, abordand inclusiv problema sistemului de medicamente compensate care scartaie rau de tot, abia respirand de la luna la luna.

    Problema vaccinarilor se pune, asadar, din considerente strict practice: nu se poate sa nu trezeasca reticenta (ba chiar este foarte normal sa se intample asa) inflatia de vaccinari din ultima perioada, campaniile nationale sau globale duse cu o graba suspecta, folosind vaccinuri in mod oficial netestate complet… E o problema de malpraxis combinata cu o problema de coruptie (interese financiare ale marilor companii), lucruri care sunt problematizate nu doar in spatiul nostru autohton (de fapt, la noi se face chiar prea putin) ci si in occident, si nu de grupari obscure (nu ca nu ar fi si acestea) ci de autoritati in domeniu. Asadar, departe de a fi vorba de o respingere obscurantista a medicinei, este vorba despre o critica a modului in care acestea este, uneori, pervertita in folosul unor grupuri de presiune.

    Pentru ca ati spus ca doriti opinia unui imunolog, va readucem in atentie un link din postarea de mai sus pe care l-ati ignorat, se pare:
    http://www.ziarullumina.ro/articole;1172;1;34261;0;Unul-dintre-motivele-scaderii-imunitatii-il-reprezinta-vaccinarile-multiple.html

  24. Sunt medicul care am scris acest articol dar nu am timp sa raspund la toate telefoanele primite zilnic, la toate cererile de tratamente online pe care le fac, etc, mai ales ca acum scriu cartea despre vaccinuri pe care doresc sa o termin la primavara. Deci sa nu fie cu suparare ca nu raspund, dar in carte incerc sa pun foarte multe studii (sute ) pentru a se convinge fiecare de ceea ce am scris.Sunt foarte numeroase bolile provocate de vaccinuri, si nu numai la cei cu o imunitate scazuta sau modificata, ci inclusiv la cei sanatosi, ca sa nu mai vorbim de decesele sugarului (0-1 an), survenite in mare parte din cauza vaccinului DTP.
    Foarte multe ar fi de spus si cred ca va lamureste cartea pe toti, fara ca sa mai puneti ulterior multe intrebari. Acesta este si unul din motive pentru care o scriu. Nu inseamna ca daca nu sunt studii in Romania, nu sunt si in alta parte, inclusiv de la Facultati renumite, medici renumiti.Doar cand incepi sa intelegi mecanismul unor lucruri, ti se deschid ochii. Asa este si cu vaccinurile. Cat timp inveti una si bun(…), nu te gandesti ca poate fi si altfel. Asta este Medicina noastra noua si veche in acelas timp..
    Loteria vaccinurilor continua deocamdata si nu stii niciodata daca sageata rosie il va tinti pe pe copilul tau sau nu..
    dr. Christa

  25. Stiati ca incidenta autismului in SUA era la sfarsitul anilor 80 de 1 la 100.000 de copii, iar dupa cresterea numarului de vaccinuri “obligatorii” de la 12 la 32(!), in 2008 incidenta era de 1 la 94 de copii?
    Studiile atesta cauzalitatea directa a vaccinurilor fata de autism. Vezi si studiile citate mai sus in articolul Doamnei Dr. Christa.
    Incidenta autismului a crescut de peste 1000(!) de ori dupa introducera noilor vaccinuri, si noi ne prevalam de agnosticismul interesat, proferat de studiile sponsorizate partinic de agentii guvernamentale (CDC,NIHM,FDA), citate pe oficioase on-line precum wikipedia?

  26. Pingback: Razboi întru Cuvânt » JOCURI “DIPLOMATICE” BIZARE ALE S.S. BARTOLOMEU FATA DE SCHISMATICII DE LA ESFIGMENU/ Papa Benedict incepe sa “nuanteze” valorile etice/ CANCERUL SISTEMULUI SANITAR SAU UN POPOR NUMIT “LAZARESCU&
  27. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CUM INCEARCA UNIUNEA EUROPEANA SA NE INVETE CA DOAR MEDICAMENTELE ‘BIG PHARMA’ SUNT SANATOASE? Ce se intampla de la 1 aprilie? Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica procesul, indica perspectivele ingrijoratoa
  28. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CARNETELE DE VACCINARE: Copiii care nu au toate vaccinurile vor fi respinsi la inscrierea la gradinita si la scoala?
  29. Pingback: VACCINURILE, IN LOC SA PREVINA, NE IMBOLNAVESC. CE SOLUTII AVEM?
  30. Pingback: VACCINUL DTP POATE PROVOCA MOARTEA? Argumentele Dr. Christa Todea-Gross
  31. Pingback: Copil PARALIZAT in urma unui VACCIN anti-poliomielitic (Slatina)
  32. Pingback: VACCINUL ANTIRUBEOLIC. Cat de util este ROR-ul? De ce ar trebui sa se renunte la el? OPINIA DR. CHRISTA TODEA-GROSS
  33. Pingback: 100 000 de doze de VACCIN ANTIGRIPAL, RETRASE DE PE PIATA - Razboi întru Cuvânt
  34. Pingback: LEGISLATIA VACCINURILOR IN EUROPA SI SUA (dr. Christa Todea-Gross). Vaccinarea la nastere, obligativitatea si inscrierea la scoala, recomandarile - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  35. Cred ca nici un parinte cu discernamant nu isi poate lasa copilul in afara mijlocului de preventie pe care il reprezinta imunizarea activa( vaccinarea). Daca acesta va face una dintre bolile pentru care parintele a refuzat sa-l vaccineze si moare sau ramane cu infirmitati severe in urma bolii, cum va avea parintele constiinta impacata ? Referitor la efectele adverse ale vaccinarilor: cand plecam cu automobilul intr-o calatorie, speram sa ajungem cu bine la destinatie, chiar daca exista riscul de a fi victimele unui accindent in timpul calatoriei. Sau nu mai calatorim de frica?

  36. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross demonteaza MITUL VACCINARILOR. Distrugerea SISTEMULUI IMUNITAR prin proliferarea SCHEMELOR DE VACCINARE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare