Israel urmareste “cu seriozitate” actiunile navale ale Iranului

20-02-2011 48 secunde Sublinieri

Doua nave de razboi iraniene vor trece luni din Marea Rosie in Marea Mediterana, prin Canalul Suez, potrivit Reuters, care citeaza o informatie furnizata duminica de oficiali egipteni. Anterior, televiziunea de stat de la Teheran anuntase ca vapoarele au trecut deja canalul si se indreapta spre Siria. Ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, a avertizat miercuri, citat de ynetnews.com, ca prezenta navelor iraniene este “o provocare care dovedeste ca tupeul si increderea de sine a Iranului cresc de la o zi la alta”, iar Israelul “va actiona impotriva lor”.

Sky News a precizat ca va fi pentru prima data din 1979 cand nave de razboi iraniene traverseaza Canalul Suez.  Televiziunea iraniana Al Alam a anuntat duminica dimineata ca navele trecusera deja prin Canalul Suez si se indreapta spre Siria. Oficiali egipteni au precizat insa, citati de Reuters, ca fregata si vasul de aprovizionare vor incepe traversarea luni dimineata. Duminica, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus in sedinta de guvern ca Israelul urmareste “cu gravitate” actiunea iraniana, considerand ca Teheranul incearca sa-si sporeasca influenta in regiune. Vineri, Egiptul a aprobat trecerea navelor de razboi iraniene prin Canalul Suez, autoritatile de la Cairo indicand ca nu au “niciun temei legal” sa nu permita accesul celor doua vapoare. Potrivit solicitarii formulate de Iran, navele transporta echipament militar sau material nuclear ori chimic.

Sursa si articolul integral Hotnews: Cele doua vase iraniene de razboi vor trece luni prin Canalul Suez, in drum spre Siria * Israel: Urmarim cu seriozitate miscarile Teheranului

Vezi si: PROVOCARI INGRIJORATOARE INTRE IRAN SI ISRAEL/ Haosul revolutiilor se extinde in intreaga lume araba: Iran, Bahrain, Libia, Yemen… Din “intamplare”, fostii dictatori egiptean si tunisian sunt in coma/ RUSIA AMENINTA CU RAZBOI RECE NATO PRIN VOCEA AMBASADORULUI DE LA BUCURESTI (Stiri externe 12-18 februarie 2011)


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare