CUM RAMAN PENSIONARII ROMANIEI MURITORI DE FOAME

1-03-2011 40 secunde Sublinieri

Povara datoriilor apasă din ce în ce mai greu pe umerii bătrânilor, care abia îşi mai duc traiul de pe o zi pe alta. De parcă banii nu erau suficient de puţini, sute de bătrâni vasluieni s-au trezit cu popriri pe pensii pentru că nu şi-au mai putut achita dările.

Gheorghe Bojoagă de 83 de ani locuieşte singur în Gura Bustei, o suburbie a municipiului Vaslui. A muncit 38 de ani şi la bătrâneţe, are o pensie de 500 de lei. Pentru că nu şi-a putut achita taxele şi impozitele s-a trezit cu poprire.

Din banii rămaşi, octogenarul îşi cumpără mai întâi medicamentele fără de care nu ar supravieţui, iar cu mărunţişul care îi mai rămâne îşi ia câte ceva de mâncare. Nici nu visează la carne sau brânză, dar şi aşa, zile întregi rabdă de foame.

În situaţia lui Gheorghe Bojoagă sunt mulţi alţi bătrâni.

“La ora actuală avem în jur de 2.000 de pensionari cu popriri pe pensii, popriri înfiinţate de primării, instituţii bancare, de CAR-uri ale pensionairlor dar şi de diverse alte instituţii”, a declarat Marius Arcăleanu, director CJP Vaslui.

Numărul pensionarilor din Vaslui care au popriri pe pensii este dublu faţă de cel de anul trecut.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Suferinta de langa noi

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “CUM RAMAN PENSIONARII ROMANIEI MURITORI DE FOAME

  1. Doamne ajuta!
    Ati putea sa-mi spuneti cum as putea sa aflu adresa acestui batran?
    Macar daca am putea ajuta cu ceva.

  2. Nu avem cum sa stim. Poate sa intrebati pe forumul Realitatii… sau la redactia lor. Sa ne rugam, cel putin pentru toti acesti oameni chinuiti la sfarsitul zilelor lor in aceasta lume…

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/10/01/o-rugaciune-de-care-avem-mare-nevoie-astazi-rugaciunea-pentru-lume-a-cuviosului-paisie-aghioritul/

  3. In fata lui Dumnezeu vom da socoteala si pentru binele pe care am fi putut sa-l facem si nu l-am facut. Acesti batrani nu au copii, nu au nepoti sau vecini? Imi pare de necrezut ca un batran (care nu traieste in pustie) sa rabde de foame.
    Nu putem da vina numai pe guvernanti. Ticalosia acestora arata si neomenia noastra.
    Doamne, iarta-ma!

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TOT MAI MULTI DIN BATRANII NOSTRI SUPRAVIETUIESC NUMAI INDATORANDU-SE LA C.A.R.
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare