Traian Basescu, profetind fara de voie pe marginea filmului ”They killed Osama”: “E INCEPUTUL SFARSITULUI”. In plus: ROMANIA, IMPLICATA IN FARSA URMARIRII LUI BIN-LADEN si oferind baza militara pentru scutul anti-racheta american

3-05-2011 6 minute Sublinieri

Romania este implicata intr-o forma destul de vizibila in filmul ”prindeti teroristii si ucideti-i” prin doua lucruri:

– stirea ca tocmai in tara noastra ar fi fost interogati membri ai Al Qaeda si ca informatiile ar fi dus la prinderea “teroristului mondial” si a “terorismului personificat”;

– si continuarea preparativelor legate de instalarea rachetelor americane in Romania si de pregatirea bazelor militare pentru a fi puse la dispozitia armatei SUA.

Coroborate, cele doua ne aduc o vizibilitate de rau augur in filmul propagandistic al razboiului contra terorismului, ceea ce ar putea insemna ca ne este desemnat un rol, desi secundar, totusi, cumva, de prim-plan. Probabil unul din acele roluri de carne de tun, de aliat care e lovit ca sa aiba si tabara victorioasa pierderi de raportat, pentru pastrarea unui scenariu tensionat? Sa nu fie asa… Ar insemna ca pierdem pana si ”avantajul” pe care il aveam din lipsa de relevanta a tarii noastre pe plan extern.

Nu e clar de ce a anuntat tocmai acum presedintele intelegerile facute cu armata SUA legat de locatia scutului antiracheta din Romania si de infrastructura de tranzit a trupelor americane din tara noastra. Era nevoie sa iesim in evidenta cu asa ceva in acest context? Nu se puteau face aceste preparative cu discretie? Au nevoie de tam-tam mediatic?

Si o chestiune de ”detaliu”: presedintele afirma ca la CSAT s-a discutat problema tranzitului militarilor americani spre Irak. Se stie insa ca guvernul irakian tocmai a fost solicitat de administratia americana sa ceara oficial prelungirea mandatului trupelor SUA pe teritoriul Irakului, deoarece mandatul ar expira la sfarsitul acestui an, si daca nu este reinnoit, atunci ar trebui inceputa operatia de retragere inca de la toamna. Si atunci, la ce bun sa mai fie ”tranzitati” militari spre Irak, daca din toamna sunt retrasi? Sau se stie, de catre CSAT roman, ceva important cu privire la acest subiect?

In fine, remarcabila si fraza ce apartine tot presedintelui: E inceputul sfarsitului. Gura pacatosului adevar graieste uneori. Totusi, daca presedintele Barack Obama spune ca lumea e acum mai sigura iar aliatul sau de la Bucuresti spune ca e inceputul sfarsitului pentru teroristi, sa intelegem caar fi cazul sa se renunte la toata isteria cu actele de identitate biometrice, cu controlarea vietilor oamenilor si suspendarea libertatilor civile, toate generate tocmai de propaganda razboiului anti-tero? Sau sa intelegem ca, dimpotriva, lupta de clasa s-a ascutit, mai avem doar putin si tocmai ca suntem atat de aproape de victorie, trebuie sa fim mai neinduratori si mai tiranici ca pana acum? Bineinteles, de vreme ce, ni se spune oficial si ni se va tot repeta pana la obsesie si pana la… TEROARE… este aproape sigur ca teroristii vor razbuna moartea lui bin Laden! Vorba stangistului Michael Moore (a se vedea mai jos): FRICA NE CONDUCE. Fiindca frica este cel mai bun instrument de manipulare a maselor si de transformare a lor in turme docile care isi predau de bunavoie toate drepturile…

Membrii CSAT au dezbătut luni seara solicitarea SUA de a utiliza aeroportul Kogălniceanu şi portul Constanţa ca infrastructuri de tranzit pentru transportul de militari către Irak şi Afganistan, a anunţat preşedintele Traian Băsescu. Un alt subiect dezbătut în şedinţa CSAT a fost legat de locaţia pentru amplasarea rachetelor din scutul american. Acestea vor fi amplasate la fosta baza militară din Deveselu, judeţul Olt, a precizat liderul României.

Traian Băsescu a menţionat că baza aeriană va rămâne sub comanda românească, comandantul bazei fiind un ofiţer român. De asemenea, liderul României a ţinut să menţioneze că elementele scutului anti-rachetă NU sunt îndreptate înpotriva Rusiei. Preşedintele a vorbit şi despre o eventuală ridicare a nivelului de alertă teroristă. Pentru moment, a spus Traian Băsescu, în României nu există nici un element concret care să justifice ridicarea nivelului de alertă, în urma uciderii lui Osama bin Laden.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Băsescu:

– CSAT a aprobat solicitarea SUA de a utiliza aeroportul Kogălniceanu şi portul Constanţa ca infrastructuri de tranzit pentru transportul de militari către Irak şi Afganistan

Rachetele din scurtul american vor fi amplasate la fosta baza militară din Deveselu, judeţul Olt

-România, la cel mai inalt nivel de securitate din istoria ei. Şi-a garantat securitatea pe termen lung, nu conjunctural

-Elementele de scurt anti-rachetă nu sunt îndreptate împotriva Federaţiei Ruse

Rămânem pe nivelul precaut de alertă teroristă. Nu avem nici un element concret care să justifice ridicarea nivelului de alertă.

-Nimeni se se poate juca cu nivelurile de alertă, pentru că ele costă.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, luni seară, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.  Tot luni, ministrul de Interne Traian Igaş a anunţat că gradul de alertă teroristă din România nu va creşte ca urmare a uciderii liderului grupării teroriste Al Quida, Osama bin Laden.

Duma de stat, camera inferioara a parlamentului rus, a criticat dur decizia unilaterala a Washingtonului si Bucurestiului de amplasare a scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei. “Desfasurarea sistemului de aparare aeriana in Europa nu trebuie sa se faca fara sincronizarea posibilitatilor rusesti de amplasare a unui scut comun. Credem ca realizarea unui astfel de dispozitiv in Europa in mod unilateral contravine intereselor noastre”, a declarat vicepresedintele comisei pentru aparare, Mihail Babici, pentru publicatia electronica Vzgliad. La randul sau, reprezentantul special al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a spus ironic ca planul este “un cal troian”.

Babici a spus ca Polonia, Cehia si Romania se afla la o departare relativ egala de granitele noastre, iar sistemele amplasate pe teritoriul lor prezinta caracteristici tehnici asemanatoare, ceea ce trebuie sa antreneze masuri adecvate din partea Rusiei“. Deputatul nu a exclus posibilitatea ca, odata cu desfasurarea scutului in Romania, Rusia va fi nevoita sa revina asupra problemei privind amplasarea unor forte de atac in zonele de dislocare a elementelor antiracheta, precum si sa revizuiasca amplasamentul trupelor rusesti in partea europeana a Rusiei.

“Sunt si alte masuri, care vor permite neutralizarea problemelor create de partenerii nostri odata cu amplasarea sistemului antiracheta fara acordul Rusiei”, a spus Babici, fara sa ofere detalii. La randul sau, reprezentantul special al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a comentat pe Twitter, la modul ironic, decizia Romaniei de a gazdui elemente ale sistemului american de aparare aeriana. El a catalogat planul “un cal troian”, cu aluzie la numele presedintelui Traian Basescu, scrie Gazeta.ru.

Rogozin a mentionat ca diplomatia rusa continua sa pastreze suspiciuni privind adevaratele intentii ale initiativelor de aparare ale SUA. Rogozin a amintit ca Moscova a cerut inca din luna februarie anul trecut explicatii Washingtonului, cand Bucurestiul si-a dat acordul oficial de a adera la proiectul american.

O primă reacţie a Rusiei la acordul dintre SUA şi România privind amplasarea unui scut antirachetă la Deveselu, a fost dată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova, citat de agenţia rusă de presă Novosti.

“Rusia priveşte cu mare atenţie desfăşurarea elementelor sistemului american antirachetă în România. În această situaţie, este crucial ca Moscova să primească garanţii juridice din partea Statelor Unite, că scutul său antirachetă din Europa nu va ţinti forţele nucleare strategice ale Rusiei. Această problemă ar trebui să fie rezolvată rapid”, se arată în comunicat. Rusia cere coordonarea “conceptului şi arhitecturii” sistemului european de antirachetă, “cât mai curând posibil”.

“O spunem cu regret: paşii concreţi ai creării segmentului european al sistemului american global de apărare antirachetă sunt urmaţi fără considerarea dialogului iniţiat pe acest subiect de preşedinţii Dmitri Medvedev şi Barack Obama. Cerem să se respecte concluziile Summit-ului Consiliului Rusia-NATO de la Lisabona, care a creionat un sistem european antirachetă”.

Prinderea lui Osama bin Laden s-a datorat unor informaţii descoperite în România. Membrii Al Qaeda au fost interogaţi de CIA în închisorile secrete din România şi Polonia, informează CBS. Operaţiunile militare care au condus la prinderea liderului Al Qaeda s-au derulat pe parcursul mai multor luni. SUA aflase, încă din luna august, că Osama bin Laden se ascundea în vila aflată la câţiva paşi de Academia Militară pakistaneză.

În tot acest timp, CIA a interogat mai mulţi membri ai Al Qaeda, aflaţi în închisori secrete din România şi Polonia, pentru a afla cu certitudine că Osama se afla în respectiva locuinţă. Oficialii SUA au descoperit ascunzătoare lui Osama bin Laden, după ce au urmărit un curier Al Qaeda. Potrivit oficialilor citaţi de CBS News, numele curierului a fost furnizat de Khaled Sheikh Mohammed (foto) , organizatorul atacurilor de la 11 septembrie.

Informaţiile potrivit cărora liderii Al Qaeda ar fi fost interogaţi în România nu sunt însă noi. Anul trecut, a ieşit la iveală informaţia potrivit căreia unul dintre liderii reţelei teroriste Al Qaeda, Abu Faraj al-Libi, arestat de serviciile secrete pakistaneze în mai 2005, a fost interogat în România. (…)

Oficiali romani si americani se intalnesc marti in judetul Olt, unde vor fi amplasate elemente ale scutului antiracheta

Sefii delegatiilor Romaniei si SUA care negociaza Acordul privind amplasarea in Romania a unor elemente ale sistemului american antiracheta vor merge, marti, in judetul Olt, pentru a discuta cu autoritatile locale implicatiile deciziei de amplasare a acestui sistem in fosta baza aeriana de la Deveselu, anunta Mediafax. Decizia luata de CSAT a fost anuntata marti de presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Traian Basescu despre uciderea lui Osama bin Laden: Un succes remarcabil pentru americani. Este inceputul sfarsitului

Presedintele roman Traian Basescu a declarat ca uciderea liderului terorist este “un succes remarcabil al guvernului american”, seful statului adaugand ca “este inceputul sfarsitului”, transmite Agerpres. Basescu a facut aceste afirmatii marti, la Palatul Cotroceni, in timpul unei intrevederi cu Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor si securitate internationala.

Presedintele Basescu a felicitat-o pe Tauscher pentru succesul guvernului american legat de bin Laden: “Am luat nota de succesul remarcabil al guvernului american. Este inceputul sfarsitului, sa speram si un moment extraordinar pentru ceea ce se intampla acum in intreaga lume araba”. Basescu a spus ca a vazut reactiile oamenilor din Washington dupa ce au aflat de moartea liderului terorist.

Tauscher a afirmat ca uciderea lui ben Laden aduce liniste sufleteasca supravietuitorilor atacurilor din 11 septembrie 2001: “Cred ca aduce liniste sufleteasca supravietuitorilor evenimentelor din 11 septembrie si cred ca arata foarte clar ca, daca le faci rau americanilor, daca distrugi sperantele si visele poporului american, nu vom lasa acest lucru sa se intample si daca faci asta, te vom prinde”.

Oficialul american i-a spus presedintelui roman ca “este clar ca fara aliati ca dumneavoastra ar fi foarte dificil pentru noi sa ducem o astfel de batalie”. Ellen Tauscher se afla la Bucuresti pentru cea de-a saptea runda de negocieri legate de participarea tarii noastre la sistemul de aparare antiracheta, aprobata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii la 4 februarie 2010.

Michael Moore: Osama bin Laden a castigat

Regizorul de film Michael Moore a afirmat ca Osama bin Laden poate fi mort, “dar, intr-un fel, el a castigat”, relateaza FoxNews. Intr-un mesaj postat pe site-ul de microblogging Twitter, Moore si-a justificat afirmatia scriind: “Noi am renuntat la drepturile pe care le aveam. Am votat Patriot Act. Am cheltuit trilioane pe razboaie ce nu erau necesare. Frica ne conduce in prezent”.

Duminica si luni, regizorul a scris mai multe mesaje pe contul sau de Twitter, printre care:

* “monstrul pe care noi l-am creat, da, NOI, in anii 1980, INARMANDU-L, FINANTANDU-L si ANTRENANDU-L in arta terorii impotriva URSS, a trebuit in sfarsit sa fie eliminat…”
* “Care ziarist are curajul sa spuna? Teroristul din anii ’80, inarmat de americani, Osama bin Laden a fost ucis astazi de catre America
* ” OBL (n.red. Osama bin Laden) a fost aruncat in mare potrivit traditiei musulmane. Da, la majoritatea funeraliilor musulmane la care am partcipat, ne-am urcat in elicopter si am aruncat mortul in Lacul Erie”.
* “Poate ca a murit, dar, intr-un fel, el a castigat. Noi am renuntat la drepturile pe care le aveam. Am votat PatriotAct. Am cheltuit trilioane pe razboaie ce nu erau necesare. Frica ne conduce in prezent”.

Fost agent CIA, pentru HotNews.ro: Razboiul cu Islamul va continua. Cu siguranta va avea loc un atac de razbunare

Avertizari din partea Interpol si CIA: Este aproape sigur ca teroristii vor razbuna moartea lui bin Laden

  • Gandul:

Câte sute de milioane de dolari vor investi americanii în sistemul antirachetă de la Deveselu – Olt

Cinci persoane, suspecte de terorism, au fost arestate în Marea Britanie în apropiere de Sellafield, cel mai mare complex nuclear din Europa

BIN LADEN: 5+1 NEVESTE ŞI 20 DE COPII

(…) Nu sunt de înghiţit poveştile propagandistice puse zilele acestea în circulaţie de americani, conform cărora, atunci când au desantat forţele speciale, şi-ar fi luat drept scut una dintre femei.

Din două motive: 1) americanii nu-l puteau găsi în aripa locuinţei destinată femeilor; 2) foarte atent cu imaginea lui de Şeic al Jihadului, n-ar fi acceptat pentru nimic în lume să moară ca un laş, ştiind bine că momentul loviturii fatale îl va transforma într-un Shaheed (Martir). (…)

 


Categorii

America, Opinii, analize, Osama bin Laden, Scutul antiracheta (Deveselu), Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Traian Basescu, profetind fara de voie pe marginea filmului ”They killed Osama”: “E INCEPUTUL SFARSITULUI”. In plus: ROMANIA, IMPLICATA IN FARSA URMARIRII LUI BIN-LADEN si oferind baza militara pentru scutul anti-racheta american

  1. mi-e teama ca aceasta profetie “involuntara” a presedintelui basescu nu este legata de teroristi anume, cat de Romania si scutul anti-racheta ce se va instala pe teritoriul Romaniei. Exista proorocie de la parintele (….?! – nota admin.) cum ca acea “varsare de sange” din Romania este in legatura cu acest scut anti-racheta care se va instala la noi impreuna cu razboiul si rachetele ce vor pleca din Iran catre Europa, in care Romania va cadea prada “la mijloc”, va fi sacrificata .. interceptand acele rachete, cu efectele de rigoare .. (Iranul va fi sustinut si de Rusia)

    Doamne miluieste-ne !

  2. 1. Nu stim cui te adresai, noi aicea fiind ceva mai multi.

    2. Noi auzisem doar de niste PRESUPUSE si inca neconfirmate profetii ale unor pustnici din Rarau, atat, iar acelea nu vorbeau despre vreo cauza anume a “macelului”. Insa si in privinta lor avem unele dubii, mai ales din pricina modului cum au fost redate, amestecate cu interpretarile parintelui-mesager, parinte despre care am auzit ca ar avea si dinsul o situatie canonica mai ciudata.

    3. In cazul de fata, noi credem ca e vorba mai degraba despre o deductie si o presupunere personala, bazata pe niste informatii. Profetiile propriu-zise au un cu totul alt mod de exprimare si nu au ca punct de plecare niste actualitati preluate din stirile din presa.

    4. Ceea ce se colporteaza anonim pe bloguri ca ar fi zis cutare sau cutare pe parinte ne trezeste din start rezervele. Luam in seama, dar nu ne aruncam sa credem doar fiindca “asa s-a spus pe bloguri”. Majoritatea s-au dovedit falsuri. exagerari sau rastalmaciri.

    5. Scenariul este totusi plauzibil si am vorbit si noi de el inca de anul trecut. Dar mai presus de scenarii, predictii si interpretari este voia lui Dumnezeu.

  3. da,

    pe de alta parte : http://www.evz.ro/detalii/stiri/scutul-antiracheta-romania-operational-in-2015-928766.html

    (dar si acestea, in functie totusi de “necesitatile” ordonate in urma unor evenimente “neprevezute”)

  4. de asemenea, ce “moderari” si “mangaieri” pe crestetul capului mai avem din partea “big-brother” :

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/pretul-gazelor-naturale-discutat-maine-cu-reprezentantii-fmi-928802.html

    de asemenea, ce “inlesniri” pervertitoare de simturi, dar nu numai .. (ci si treapta spre altele.. ) , avem de la varu’ “goagăl”

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/google-ar-putea-revolutiona-modul-de-cautare-146788.html

  5. Inceputul sfarsitului libertatii sau al pacii…

    Legat de profetia mentionata, atribuita unui pustinc Zosima, se facea referire la evenimentele din 11 septembrie 2001, cum ca in Romania efectul daunator va fi in 2011, deci tot ceva legat de terorism, daca vorba admin, o fi reala aceasta profetie…

  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Rusia continua sa critice amplasarea scutului de rachete american in Romania
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Continua mesajele penibile ale autoritatilor americane pe tema “They killed Osama”. CELE MAI NASTRUSNICE SI CONTRADICTORII (DEZ)INFORMARI DESPRE TEATRUL UCIDERII TERORISTULUI NO. 1
  8. Speculam… vom trai si vom vedea. Sa ne rugam sa ne ocoleasca aceste rele. Ar fi cam nedrept ca niste conducatori vânduti sa actioneze chiar atat de imprudent abuzand de mandatul absolut al populatiei. Daca ne e scris sa trecem prin dezastre de felul profetiilor amintite, vom trece si fara sa ne impovaram de acum sufletul cu imaginea lor.

    Deocamdata putem sa ne bucuram ca bisericile sunt tot mai pline si lumea in interior mai civilizata. Asta este constatare personala si cred ca si daca schimbarea nu vizeaza decat doua trei bisericute, tot este de bun augur 🙂 Cu stima.

  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » AL QAEDA SARE IN AJUTORUL ADMINISTRATIEI OBAMA: confirma, printr-un comunicat, moartea ”istorica” a lui Osama bin Laden si jura razbunare
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Printre primele efecte ale filmului ”They killed Osama”: isteria atentatelor in SUA si popularitate de 60% pentru presedintele Obama. OBSESIA RAZBOIULUI LA AMERICANI
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UPDATE – Scutul american anti-racheta: oficialii rusi iau in calcul “cel mai rau scenariu posibil”. BACONSCHI NE ANUNTA CA “NU EXISTA RAZBOI FARA PAGUBE”
  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DIN SERIA ‘APOCALIPSA ACUM’: NASA isi alarmeaza angajatii privind o iminenta catastrofa. SE PREGATESTE CEVA?
  13. Pingback: PRIM TEST ESUAT CU INTERCEPTORII SCUTULUI AMERICAN ANTI-RACHETA. Despre ILUZIA PROTECTIEI oferita de scut: nu poate proteja populatia civila, ci doar bazele militare
  14. Pingback: Al Qaeda si POLITICILE FRICII in noua ordine mondiala. Complexul militaro-industrial si PAX AMERICANA: razboiul e pace si tortura binefacere [documentare VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare