„REPRESIUNEA ÎNCEPE, E AICI, VA FI FĂRĂ PRECEDENT”. Carlson Tucker, Gleen Greenwald și Rod Dreher despre evenimentele din SUA/ Momentul ocupării CAPITOLIULUI de către suporterii lui Trump: pretextul pentru declanșarea unui nou „RĂZBOI ÎMPOTRIVA TERORII”, de această dată interne, îndreptată împotriva conservatorilor

10-01-2021 10 minute Sublinieri

REPRESIUNEA ÎNCEPE – emisiunea lui Carlson Tucker despre evenimentele din Capitoliu

Represiunea asupra libertăților civile americane a început, e aici, e fără precedent și va avea consecințe majore. Una dintre ele va fi crearea extremismului. Acum puternicii din Silicon Valey sunt mai puternici decât președintele Americii (căruia i-au anulat conturile de pe rețelele de socializare) și o și arată. Așa își începe Tucker emisiunea despre evenimentele de la Capitoliu. Primul său invitat, Glenn Greenwald, arată că acest moment va fi folosit pentru a spori represiunea și supravegherea într-un mod similar în care au fost folosite și evenimentele de la 9/11 2001, care au dus la declanșarea „războiului împotriva terorii.” 

În postarea de mai jos, Glenn arată că sunt folosite aceleași tactici de demonizare ce fuseseră folosite față de cei care se opuneau „războiului împotriva terorii” față de cei care, precum Tucker, sunt critici față de reprimarea suporterilor lui Trump.

Apeluri similare s-au făcut auzite instant și în România. Un exemplu:

 

Gleen Grenwald:

Violențele de la Capitoliu, Primejdia de după

De la Războiul Rece până la Războiul împotriva terorismului: prejudiciile cauzate de „soluțiile” autoritare sunt adesea mai mari decât amenințările pe care aparent sunt concepute să le combată.

În zilele și săptămânile de după atacul din 11 septembrie, americanii erau în mare parte uniți de groaza celor întâmplate, precum și de disponibilitatea lor de a susține represiunea și violența ca răspuns. Drept urmare, a existat puțin loc pentru îngrijorările cu privire la posibilele excese sau pericole ale reacției americane, darămite pentru a nu fi de acord cu ceea ce au propus liderii politici în numele răzbunării și securității. Trauma psihologică provocată atentatele la cele mai prețuite simboluri ale țării a întunecat rațiunea și a făcut astfel inutilă orice încercare de îndemn la reținere sau precauție.

Cu toate acestea, câțiva au încercat. Disprețul și, uneori, alte lucruri grave au fost îndreptate împotriva lor.

Pe 14 septembrie, Barbara Lee, membră a Congresului SUA, a îndemnat la prudență și a fost singura care a votat împotriva autorizării folosirii Forțelor Armate. Pentru aceasta a primit un număr imens de amenințări, mai ales în urma atacurilor din MSM (mainstream media), care o acuza de anti-americanism și  atitudine înțelegătoare față de teroriști, astfel încât a fost nevoie să i se asigure protecție armată.

Pătrunderea în Capitoliu a susținătorilor lui Trump a generat cu siguranță patimi politice intense și furie generală. Nu este greu de înțeles de ce: apelarea la forța fizice în protestele politice este întotdeauna lamentabilă, de obicei periculoasă și, cu excepția unor rare circumstanțe care sunt în mod clar inaplicabile aici, nejustificabilă. Era previzibil ca o acțiune de acest tip să ducă la decese. Surprinzător este că „doar” patru persoane au murit: o femeie neînarmată, susținătoare a lui Trump și veteran al forțelor aeriene, care a fost împușcată în gât de un ofițer de poliție și alți trei protestatari care au murit din cauze „medicale” nespecificate (unul ar fi murit din cauza unui atac de cord).

Capitoliul SUA este un simbol puternic și prețuit chiar și pentru americanii care sunt profund cinici în privința clasei conducătoare și a sistemului politic. Simbolul său de noblețe este adânc înrădăcinat în psihicul colectiv încă din copilărie, prin urmare nu este greu de înțeles de ce a privi o bandă de huligani invadând și defăimând atât Camera, cât și Senatul, fără niciun alt obiectiv identificabil în afară de exacerbarea nemulțumirilor, generează în mod reflex un dezgust patriotic în tot spectrul politic.

Este total deplasat să comparăm incursiunea de ieri cu atacul din 11 septembrie sau (așa cum a făcut senatorul Chuck Schumer) cu Pearl Harbor. Din toate punctele de vedere, amploarea și potențialul de distrugere al celor două evenimente se află în universuri complet diferite. Dar asta nu înseamnă că nu există învățături care trebuie desprinse din aceste două evenimente.

Prima dintre ele, faptul că atentarea la simbolurile naționale reprezentative – WTC, Pentagon, Capitoliul – dezlănțuie furia și teroarea mult dincolo de numărul de morți sau alte daune concrete. Acesta este unul dintre motivele majore pentru care evenimentelor de la Capitoliu li s-a acordat mult mai multă atenție și comentarii și vor produce probabil consecințe mult mai mari decât incidentele mult mai grave, cum ar fi împușcarea în masă din motive încă necunoscute din 2017 petrecută în Las Vegas care a ucis 59 de persoane sau tirul din 2016 din Orlando care s-a soldat cu 49 de morți la clubul de noapte Pulse. Spre deosebire de aceste oribile atacuri, un atac asupra unui simbol al puterii naționale va fi perceput ca un atac asupra statului sau chiar a societății în sine.

Există și alte lecții importante de analizat nu numai din atacul din 11 septembrie, ci și din terorismul produs ulterior pe teritoriul SUA. Una este necesitatea de a rezista cadrului coercitiv care cere tuturor să aleagă una dintre cele două extreme: faptul că incidentul este fie (a) nesemnificativ, fie chiar justificabil, sau (b) este un eveniment transformator radical, zguduitor, care cere un răspuns radical pe măsură al statului. (…)

Insistența mea de a analiza cealaltă parte a registrului – costurile și pericolele nu numai din cauza unor astfel de atacuri, ci și „soluțiile” implementate în numele opririi lor – nu au venit din indiferența față de aceste decese sau dintr-o viziune naivă asupra lucrurilor. A fost în schimb determinată de recunoașterea mea simultană a pericolelor generate de reacțiile autoritare de diminuare a drepturilor impuse de stat, în special imediat după un eveniment traumatic. Nu trebuie să ne angajăm în negarea sau minimizarea unei amenințări pentru a rezista în mod rațional fanatismului condus de frică – așa cum a insistat atât de elocvent Barbara Lee la 14 septembrie 2001.

Unul dintre primele atacuri majore asupra drepturilor constituționale fundamentale despre care am scris, a fost discursul lui Newt Gingrich din 2006, care sugera că, pentru combaterea terorismului,  garanția de liberă exprimare a Primului Amendament ar trebui „modificată”.

Ca avocat al libertății de exprimare și libertarian, am respins în mod natural noțiunea că unele idei politice ar putea fi considerate atât de periculoase de către stat încât să poată fi suprimate legal.

Este uimitor să privim azi cum fiecare strategie retorică folosită în Războiul împotriva terorismului pentru a justifica îngrădirea libertăților civile este invocată astăzi în numele combaterii Trumpismului, inclusiv exploatarea agresivă a emoțiilor declanșate de evenimentele de la Capitoliu pentru a accelera implementarea lor și a demoniza părerile diferite față de consensul rapid format. Aceeași metodă folosită pentru a ataca libertățile civile în numele terorismului este acum aplicată fără probleme – adesea de către cei care în ultimele două decenii au avut obiecții față de aceasta – amenințării reprezentate de „teroriștii suprematiști albi interni”, termen preferat de elite, mai ales după evenimentele menționate, pentru susținătorii lui Trump în general.

În multe feluri, evenimentele de la Capitoliu au fost un 11 septembrie al liberalilor (democrații americani – n.n.), întrucât chiar și cei mai raționali comentatori dintre aceștia recurg la cea mai dezaxată retorică posibilă.

La câteva ore de la eliberarea Capitolului, am auzit propuneri cu adevărat radicale de la numeroși membri ai Congresului. Senatorii și membrii Camerei care s-au opus certificării Colegiului Electoral sau au pus sub semnul întrebării legitimitatea acestuia ar trebui să fie acuzați oficial de revoltă și expulzați din Cameră sau chiar deferiți justiției, a susținut Cori Bush (Democrat), alți membri ai Camerei exprimându-și sprijinul. Chiar și acei protestatari neînarmați care au intrat pașnic în Capitoliu ar trebui, după cum mulți au susținut, să fie urmăriți de FBI ca teroriști interni.

Au proliferat apelurile pentru suspendarea conturilor de socializare ale instigatorilor și participanților la protest. Jurnaliștii și politicienii au aplaudat decizia Facebook și Twitter de a interzice temporar (între timp, definitiv – n.n.) președintelui utilizarea serviciului lor, iar apoi au aplaudat din nou când CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat marți că interdicția asupra lui Trump s-a extins până la inaugurarea lui Biden. Unii jurnaliști, precum Oliver Darcy de la CNN, s-au plâns că Facebook nu a mers suficient de departe, că este nevoie de mai multă cenzură în masă pentru vocile de dreapta (lucru care s-a întâmplat, oricum. Au început să fie interzise pe Apple Store și Google Play aplicația Parler, o rețea socială deschisă pentru conservatori, iar Amazon le-a închis serverele – n.n.). Argumentul lui Gingrich din 2006, argument radical cândva – că unele opinii sunt prea periculoase pentru a putea fi exprimate, deoarece sunt pro-teroriste și insurecționare – este acum înfloritor, aproape de un consens.

Aceste cereri de cenzură, online și oficiale, se bazează pe opinia mult timp discreditată, respinsă de multe ori, dar periculoasă, conform căreia o persoană ar trebui să fie trasă la răspundere legal nu numai pentru propriile acțiuni ilegale, ci și pentru consecințele discuțiilor protejate: adică acțiuni pe care le fac alții când aud o retorică inflamatorie.

Schimbarea completă a mentalității de acum doar câteva luni este amețitoare. Cei care și-au petrecut vara cerând să fie reduse fondurile poliției sunt furioși că răspunsul poliției la Capitoliu a fost insuficient de viguros, violent și agresiv. Cei care au cerut desființarea închisorilor cer ca susținătorii lui Trump să fie închiși ani de zile. Cei care, sub steagul „antifascismului”, au cerut concedierea unui editor de top din New York Times pentru publicarea unei opinii a senatorului Tom Cotton (republican) care susținea desfășurarea armatei SUA pentru a înăbuși revoltele din vară sunt astăzi furioși că Garda Națională nu a fost desfășurată la Capitoliu pentru a-i elimina pe susținătorii pro-Trump. Avocații Antifa lucrează la expunerea numelor protestatarilor de la Capitoliu pentru ca FBI-ul să-i aresteze sub acuzații de terorism.

Cei care susțineau astă vară că daunele aduse proprietăților private sunt neînsemnate, consideră ferestrele sparte de la Capitoliu act trădare, lovitură de stat. Nu trebuie să respingem aceste acțiuni lamentabile de la Capitoliu pentru a respinge în același timp eforturile de a formula termeni care sunt clar inadecvați: tentativă de lovitură de stat, insurecție, revoltă. Nu există nicio șansă ca cele câteva sute de oameni care au pătruns în Capitoliu să poată răsturna guvernul SUA – cea mai puternică și militarizată entitate din lume – și nici nu au încercat.

Poate că mulți consideră că este mai deranjant să-i vezi pe auguștii membri ai Congresului ascunzându-se de teama unei revolte decât să-i privească pe proprietarii micilor firme plângând în timp ce magazinul lor familial arde. Fără îndoială, reporterii care petrec mult timp la Capitoliu și care au o prietenie îndelungată cu senatorii și membrii Camerei sunt mai îngroziți, cu atât mai mult, de bandele violente din rotonda Capitolului decât cele de pe străzile din Portland sau Kenosha. Dar asta nu înseamnă că rațiunea nu este necesară pentru găsirea un limbaj temperat pentru a descrie cu exactitate aceste evenimente.

Există o diferență uriașă între, pe de o parte mii de oameni care se îndreaptă spre Capitoliu în urma unui complot planificat mult timp, coordonat, cu scopul de a prelua puterea permanentă și, pe de altă parte o mulțime impulsivă și mâhnită, mai mult sau mai puțin vânturându-se prin Capitoliu și apoi plecând câteva ore mai târziu. Faptul că singura persoană împușcată a fost un protestatar ucis de un agent armat al statului arată clar cât de iresponsabili sunt acești termeni.

De mult timp era clar că în era post-Trump mijloacele de informare în masă care doresc să-și mențină spectatorii fideli, dar și oficialii guvernamentali care doresc să își sporească puterea, vor face tot posibilul pentru a pune în lumină și a umfla amenințarea reprezentată de facțiunile de dreapta. Am spus asta de mai multe ori decât pot număra cel puțin în ultimul an.

Ca toate amenințările augmentate, aceasta are un nucleu de adevăr. Este adevărat că pentru fiecare facțiune, există activiști de dreapta plini de furie și care sunt dispuși să recurgă la violență. Unii dintre ei sunt periculoși (la fel cum au fost și sunt cu adevărat violenți și periculoși unii musulmani din epoca post-9/11 și unii nihiliști antifa).

Dar așa cum în cazul Războiul Rece și al celui împotriva terorismului, puterile draconice ale statului au fost clar planificate, antrenate și pregătite în numele opririi acestor crize, cealaltă față a monedei are ștanțate pe ea primejdii extrem de terifiante.

Refuzând a lua în considerare aceste pericole de teama de a nu fi acuzați de minimizarea amenințării, este tactica cea mai frecventă pe care avocații autoritari ai utilizării puterii de stat o folosesc. La mai puțin de douăzeci și patru de ore după invadarea Capitolului, se vede că această tactică este exercitată în mod ostentativ și în forță și cu siguranță va continua mult după 20 ianuarie.

Wall Street Journal:

Biden spune că rebelii care au luat cu asalt Capitolul au fost teroriști domestici

Președintele ales spune că susținătorii lui Trump care au atacat complexul legislativ erau insurecționiști, nu protestatari

WILMINGTON, Del. – Președintele ales Joe Biden a caracterizat mulțimea care a asaltat miercuri Capitolul SUA drept teroriști domestici, referindu-se la episodul de violență drept „una dintre cele mai întunecate zile din istoria națiunii noastre”.

„Nu îndrăzniți să-i numiți protestatari”, a spus domnul Biden în remarci de la Wilmington, Del. „Erau o mulțime revoltătoare. Insurecționisti. Teroriști domestici. Este atât de simplu. Este atât de simplu.”

Biden a dat vina pe președintele Trump pentru incitarea la violență, spunând că „a declanșat un asalt total asupra instituțiilor statului de drept”. Casa Albă nu a răspuns comentariilor.

[…] Biden a spus că intenționează să facă o prioritate din adoptarea unei legi împotriva terorismului intern și a fost îndemnat să creeze un post de la Casa Albă care să supravegheze lupta împotriva extremiștilor violenți inspirați ideologic și să sporească fondurile pentru combaterea lor.

Legea federală definește terorismul intern ca fiind acte periculoase și ilegale menite să constrângă o populație sau să influențeze guvernul. Deși acuzația [de terorism intern] poate fi acceptată în unele state, nu există nicio infracțiune federală generică. Terorismul intern acoperă intreaga gamă de ideologii extremiste, dar a fost predominant un fenomen de extremă dreaptă în ultimele decenii, potrivit cercetătorilor.

Biden a declarat joi că noua sa echipă din cadrul Departamentului de Justiție va fi una independentă. „Loialitatea voastră nu este față de mine”, le-a spus el nominalizaților săi. „In fața legii, a Constituției, a poporului acestei națiuni sunteți garanți ai dreptății”.

Judecătorul Garland a spus că revolta de miercuri a fost o reamintire că „statul de drept nu este doar o expresie avocațească”, adăugând: „Este chiar fundamentul democrației noastre”.

Dl Biden a spus că forțele de ordine s-au ocupat de susținătorii lui Trump care au încălcat și vandalizat Capitolul într-un mod diferit de modul în care au fost tratați protestatarii Black Lives Matter care au demonstrat împotriva nedreptății rasiale din orașele americane în timpul verii. „Știm cu toții că este adevărat”, a spus el. „Și este inacceptabil. Total inacceptabil.”

Poliția Capitolului a împușcat mortal o femeie în timpul atacului, potrivit oficialilor poliției, iar alți trei au murit în ceea ce șeful poliției din oraș a descris drept „urgențe medicale”. Poliția a declarat că 14 ofițeri au fost răniți și au fost efectuate peste 80 de arestări începând de joi dimineață.

The American Conservative/ Rod Dreher:

The Left’s Reichstag Fire (fragmente)

În 1933, la scurt timp după ce Adolf Hitler a preluat puterea, un comunist olandez ar fi declanșat un incendiu în clădirea Reichstagului german. Hitler a folosit acest fapt ca pretext pentru a începe să își însușească puteri dictatoriale.

Termenul „foc de la Reichstag” se referă în cultura populară la un eveniment, eventual o înscenare (istoricii nu au ajuns la vreo concluzie dacă focul Reichstag a fost sau nu declanșat de un comunist care a acționat singur, un comunist care a acționat alături de alții sau a fost o înscenare realizată de către naziștii) care servește drept pretext pentru represiune.

Dacă ajungeți acum pentru prima oară pe acest blog prin intermediul rețelelor de socializare, ar trebui să știți că am fost un critic acerb al mișcării Stop The Steal (susținătorii tezei lui Trump că alegerile au fost fraudate – n.n.) încă de la început – puteți căuta articolele mele pe acest site – și că sunt dezgustat și îngrozit prin cele întâmplate ieri pe Dealul Capitoliului. Ieri am prezis că stânga și establishmentul liberal vor folosi eșecul Puciului Burticilor de Bere ca pe o ocazie de a începe să pună în aplicare rudimentele unui sistem de credit social și, în general, să marginalizeze și să suprime discursul și oamenii de dreapta sau de centru. Ei bine, iată-ne în acest punct.

(…) Mă aștept ca America marilor corporații, provocată de activiștii de stânga, să întreprindă o epurare a tuturor angajaților care și-au exprimat public simpatia, pe canalele lor private de socializare sau oriunde, față de Trump, MAGA sau protestul legat de posibila fraudă electorală.

Acest lucru s-a întâmplat deja în unele spitale din cauza ideologiei de gen. Așa cum scriam în cartea “Live Not By Lies”:

„Dincolo de cancel culture (cultura anulării), care este reactivă, instituțiile încorporează în sistemele lor teste ideologice pentru a elimina dizidenții. De exemplu, la universitățile din cadrul sistemului Universității din California, profesorii care doresc să candideze pentru poziții de titulari trebuie să își afirme angajamentul față de «echitate, diversitate și incluziune» – și să-l fi demonstrat, chiar dacă asta nu are nimic de-a face cu specializarea lor. Jurăminte similare de loialitate corectă politic sunt necesare în cadrul școlior de top, publice sau private.

Testele de loialitate de facto față de ideologia diversității sunt frecvente în America corporativă. Un medic american născut în Uniunea Sovietică mi-a spus – după ce am acceptat să nu-i folosesc numele – că nu postează niciodată nimic care ar putea să pară fie și ușor controversat pe rețelele de socializare, pentru că știe că departamentul de resurse umane din spitalul său monitorizează angajații pentru a găsi dovezi de neloialitate față de crez progresist «diversitate și incluziune».

Același medic mi-a dezvăluit că ideologia justiției sociale îi obligă pe medici ca el să își ignore pregătirea și bunul lor simț medical atunci când vine vorba de chestiunea transgender. El a spus că nu este permis în cadrul instituției sale să sfătuiască pacienții cu disforie de gen să nu urmeze tratamentele pe care ei le doresc, chiar și atunci când un medic consideră că nu este în interesul sănătății acestui pacient.”

Să nu credeți că dacă aveți mulți ani de vechime sau o experiență valoroasă, acestea vă vor salva dacă departamentul de resurse umane al companiei sau instituției unde lucrați găsește dovezi că sunteți în acest moment sau ați fost vreodată un simpatizant al mișcării MAGA. Suntem pe cale să intrăm într-o isterie politică și morală pe steroizi, condusă de cei care dețin puterea instituțională.

(…) Diferența este următoarea: Trump și unii dintre suporterii săi fanatici au fost demascați. Știm unde duce genul lor de nebunie ideologică: la o mulțime care atacă Capitolul SUA în încercarea de a opri certificarea constituțională a alegerilor. Establishmentul va face acum tot ce-i stă în putere pentru a suprima orice este legat de trumpism – inclusiv vechiul conservatorism. Deoarece extremiștii de stânga au împânzit instituțiile statului cu simpatizanții lor, stânga va profita acum de dezgustul popular față de moștenirea lui Trump și va folosi acest moment pentru a-și consolida puterea.

Sistemul de credit social de tip chinezesc se apropie. Represiunea se apropie. Se apropie vinovăția prin asociere. Sper că mă înșel cu privire la acest lucru, dar sunt sigur că orice oportunitate reală pe care dreapta a avut-o să împiedice aceste lucruri a fost călcată în picioare de Donald Trump și de gloata sa, care erau dispuși să arunce totul în aer pentru a trăi după minciunile grupărilor QAnon, Stop TheSteal și MAGA din ultimele luni. Noi, cei de la dreapta, care nu am făcut parte din aceste mișcări, va trebui să plătim un preț foarte mare pentru ceea ce au făcut ei. Nu mă înțelegeți greșit: trebuie să luptăm din toate puterile împotriva acestui sistem și să sperăm că avem șanse de izbândă.

Cititorilor mei creștini le spun din nou: citiți semnele vremurilor. Suntem într-un moment Kolakovic. Părintele Tomislav Kolakovic, preotul croat căruia i-am dedicat cartea „Live Not By Lies”, a scăpat de naziști și s-a ascuns în Slovacia, în 1943. El s-a apucat imediat să pregătească biserica slovacă pentru persecuția despre care știa că o să vină. (…)

Sursă captură: https://www.aljazeera.com/gallery/2021/1/7/in-pictures-the-storming-of-the-us-capitol-building

MAREA RESETARE, ALEGERILE DIN SUA ȘI VACCINAREA ANTI-COVID GLOBALĂ. Cum suntem mânați de elitele „omnisciente” spre noua – și ultima – UTOPIE TOTALITARĂ/ Românii ar fi cei mai favorabili „dezvoltării capacității creierului” prin IMPLANTAREA UNUI CIP

Tucker Carlson despre ATACURILE ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI din SUA sub pretextul antirasismului (Video). Eric Metaxas: dacă liderii religioși creștini nu reacționează, OAMENII VOR FI LOVIȚI/ Statul California ÎNCHIDE BISERICILE pe motiv de creștere a cazurilor de Covid-19

DONALD TRUMP citează pe Twitter un autor catolic: „SE DUCE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI” (Video)/ Discurs bun, dar tardiv al președintelui Americii de Ziua Independenței: „IDEOLOGIA RADICALĂ care ne atacă va transforma societatea noastră într-un LOC AL REPRESIUNII”

LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM? Reflecții despre o CATASTROFĂ IMINENTĂ. SUA ca stat semieșuat, SFÂRȘITUL VECHII ORDINI și milenarismul totalitar al mișcării WOKE/ Presedintele Academiei, AUREL POP despre FERVOAREA DEMOLARII, MANIPULARE si DICTATURA

URMĂTOARELE ȚINTE ALE REVOLTELOR: BISERICILE si CREȘTINII TRADIȚIONALI? Activist proeminent al “BLACK LIVES MATTER” incită la DEMOLAREA statuilor lui Iisus și Maicii Domnului pe motiv de „SUPREMATISM ALB”. Cu toate acestea, înalți clerici CATOLICI ȘI ORTODOCȘI (!) se alătură mișcării BLM

Și totuși, ce se întâmplă în SUA?/ BURGHEZIA BOLȘEVICĂ ȘI NOUA TEOCRAȚIE SECULARĂ AMERICANĂ/ Spectrul lui Soros bântuie „REZISTENȚA” anti-Trump/ “Black Lives Matter”: cel mai puternic partid din SUA?

Cum o ia AMERICA pe urmele RUSIEI BOLȘEVICE. Comentarii, reacții și analize despre stupefianta REVOLUȚIE CULTURALĂ care a cuprins SUA/ Tucker Carlson despre BLACK LIVES MATTER și sensul revendicării ABOLIRII POLIȚIEI/ Soros, revoluționarii profesioniști și NOUL LEVIATHAN

AMERICA ARDE. Psihoza războiului civil rasial cuprinde SUA. Cine va beneficia de pe urma haosului?/ „Odată cu străzile a fost acaparat și adevărul”

ANTIRASISMUL CA PSEUDO-RELIGIE. Tulburătoarele scene ale PENITENȚEI PUBLICE, uneori în masă, la care se supun persoanele albe în contextul violențelor din SUA (Video)/ TUCKER CARLSON: „Gloata vrea totala înjosire a adversarilor săi”/ Activist anti-rasist la CNN: COPIII ALBI NU MERITĂ SĂ FIE INOCENȚI/ Joe Biden, contra-candidatul democrat al lui Trump: RASISMUL E PĂCATUL ORIGINAR AL SUA

CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor “profeti” apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): “Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!”. GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC TOTAL, continuarea masurilor de DISTANTARE SOCIALA si de SUPRIMARE A LIBERTATILOR, mare depresiune economica (si VIDEO)


Categorii

"Black Lives Matter"/ Miscarile violente de schimbare culturala, America, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Progresism/ Justitie sociala, Rod Dreher, Tucker Carlson, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “„REPRESIUNEA ÎNCEPE, E AICI, VA FI FĂRĂ PRECEDENT”. Carlson Tucker, Gleen Greenwald și Rod Dreher despre evenimentele din SUA/ Momentul ocupării CAPITOLIULUI de către suporterii lui Trump: pretextul pentru declanșarea unui nou „RĂZBOI ÎMPOTRIVA TERORII”, de această dată interne, îndreptată împotriva conservatorilor

 1. Si la noi au inceput sa schimbe directorii scolilor. Au patru ani la dispozitie sa isi puna marionetele lor la conducerea scolilor. Cel mai probabil vor incepe campania de vaccinare direct in scoli, fara stirea parintilor, odata ce au directorii lor, nimic nu-i mai poate opri. Atentie la ce sa va intampla cand se vor redeschide scolile.

 2. Slava Domnului ca vaccinul anti Covid nu se administrează copiilor, ca sigur erau in prima linie.

 3. Teroristi… neinarmati. Suporterii lui Trump au intrat neinarmati intrucat exista un ordin al primarului ca nimeni sa nu intre in oras cu arme la ei. Membri Antifa au fost infiltrati printre trumpisti in Capitoliu, ei au fost cei care au fortat intrarea din fata, dar prin alta intrare politistii i-au invitat pe protestatari deschizandu-le usa. Laptopul lui Pelosi si alte 16 laptopuri au fost confiscate de catre membri ai armatei si ei infiltrati printre protestatari. Unii spun ca ar exista un plan prin care tradatorii care au certificat alegerile (ilegale si neconstitutionale) vor fi trasi la raspundere de catre tribunale ale armatei. In orice caz, indiferent ce se intampla, puterea democrata in cardasie cu Big Tech doreste suprimarea opozitiei si a tuturor celor care il sustin pe Trump, se fac liste. Nu m-ar mira inchiderea lor in centre de reeducare sau chiar arestarea. Wall Street a blocat donatiile pentru Trump. Asistam la un razboi rece intern iar dezbinarea intre cetatenii americani nu a fost niciodata mai mare. Partea proasta este ca puterea judecatoreasca (DOJ, Curtea Suprema) s-a spalat pe maini si adopta politica strutului, la toti le este frica. Avocatii companiei Parler au renuntat sa ii reprezinte de teama represaliilor. Oricine indrazneste sa fie pro conservatori sau pro Trump este aratat cu degetul, defaimat in public (in mass media sau pe social media) iar membrii Antifa ii ameninta cu incendierea sau (in cel mai bun caz) ii terorizeaza la ei acasa, le boicoteaza afacerea sau ii forteaza pe angajatori sa ii lase fara job. Mare parte in Americani sunt pro-stangisti, si au simpatii comuniste. Asistam la instalarea unui totalitarism si o persecutie feroce. Ma tot intreb daca parintele Efrem Filoteitul s-a referit numai la americani sau la noi toti cand a data acel mesaj catre cineva care locuieste in America despre urgenta pocaintei si lucururi grave care urmeaza sa se intample.

 4. @mari

  Ca agenți provocatori au fost, este limpede. Antifa însă nu – pana la urma aceia chiar fac vandalizări, nu plimbarea spectaculoasa a trumpistilor. Teoria implicații armatei e o ficțiune Qnon, ca tot ce vine dinspre zona aceea.

  Parintele Efrem s-a referit, desigur, la toată lumea… iar ce se întâmpla in America este simptomatic.

 5. Nu tot ce tine de patriotism vine dinspre Q*anon. Exista un video in care un locotenent general vorbeste despre infiltrarea unor agenti ai armatei in evenimentele din 6 Ianuarie (https://bit.ly/3shD9T1). Lucrurile se indreapta ori spre razboi civil ori spre o dictatura feroce. A aparut astazi o inregistrare audio in care principalul consilier al companiei publice de comunicatii vorbeste faptul ca copiii votantilor conservatori vor fi dusi in centre de re-educare (https://bit.ly/39u5wEG). Exista dovezi ale implicarii Chinei, declaratii ale oficialilor chinezi, prin care se vorbeste de coruperea multor personalitati cheie din SUA care sa faca reclama politicilor de stanga, inclusiv coruptie financiara in ceea ce priveste pe Biden. Cand se intampla astfel de lucruri este absolut de asteptat ca cel putin o parte din cei care servesc tara (armata) sa incerce sa intervina.

 6. “..E bine ca comunismul va birui si in Sua, ca asa vor cunoaste si Sua binefacerile societatii comuniste” ar fi spus parintele Boca unor anchetatori in anii 50 ai secolului trecut.

 7. Pingback: Odată cu instalarea noii administrații Biden, în SUA se declanșează NOUL RĂZBOI INTERN împotriva „teroriștilor domestici”. Americanii conservatori, asimilați cu terorismul de tip Al Qaeda și ISIS
 8. Liberatea asta de exprimare nu este pentru toata lumea. Nu, intrucat ea este rezervata exclusiv a) partidelor de dreapta si extrema-dreapta – care pot spune orice despre oricine (ca e dreptul lor, dom’le!) – si b) puzderiei de organizatii fundamentalist-crestine. Cine nu intra in sablonul dreptacilor si talibanilor de toate confesiunie, este facut albie de porci si trebuie adus obligatoriu “pe calea cea dreapta” de detinatorii adevarului absolut. Daca nu vrea, nu-i nimic: dreptacii si habotnicii vor modifica legile astfel incat acela care nu corespunde sablonului sa nu mai aiba niciun fel de drept in societate (in prima faza), iar apoi sa fie eliminat fizic din societate, intrucat este “neconfom” cu noua oranduire dreptac-crestina (in a doua faza). Aceasta este viziunea oricarui dreptac si habotnic si uite asa se instaureaza incet-incet dictatura. Dar nu aia de care va temeti voi in fratiile ortodoxe si ei, in organizatiile pocaitilor americani, ci aia a voastra de dreapta, fundamentalist-crestina pana in maduva oaselor.

 9. @foxfakenews

  siiiigur, de aia când Hitlerul de Trump a fost la putere a interzis (NOT) toți demenții „beleme”, a declarat (NOT) antifa organizatie terorista si a instaurat legea martiala (NOT) când orașele Americii erau în flăcări din cauza rebeliunilor. Și de aia pe timpul acestui regim odios în care dreapta și extrema dreaptă au condus cenzura conservatorilor a înflorit. Și de aia spunem negrului alb și albului negru, că dacă vrem și dacă putem, de ce să nu o facem?

 10. @foxfakenews

  Cine te-a facut albie de porci si la ce legi te referi care te-ar deranja atit de tare? Daca ai venit aici doar ca sa sa arunci, asa, niste cuvinte in vant, si sa spui la minciuna adevar, si la adevar minciuna, te-ai obosit degeaba. Sa te ierte Dumnezeu, frate, si sa te lumineze, ca iata, cuvintele tale sint pline de ura si confuzie, iar adevarul lipseste din ele.

 11. OAAAAAAAAAAAU!!!!!!!
  Deci habotnicii creştini fac legile în lume şi tot ei sunt cei care cenzurează opiniile din social-media ! Am tras concluzia corectă din comentul vulpii mincinoase , nu ? Eh , acum se explică muuuuuulte ! De la est la vest şi de la nord la sud numai habotnici creştini de dreapta!!! Cum să mai trăieşti în lumea asta în asemenea condiții ?
  Ceva trebuie făcut… Poate o rivoluție care să-i dea jos pe toți : pe Merkela, pe Macrou, pe Bideu, pe salam-de-sibiu şi pe restul habotnicilor creştini …!!!! Ăăăă , cum ?! Ăştia n-au nici o treabă nici cu dreapta , nici cu creştinismul ?!?! Băi frate , ce de fake-uri printre noi !!! Atât de multe , încât am ajuns să încurcăm dreapta cu stânga , adevărul cu minciuna şi Prietenul cu diavolul!

  Iartă-ne Doamne pe noi , pe TOȚI!

 12. Pingback: VIAȚA CREȘTINĂ SUB SUPRAVEGHEREA TOTALĂ. Cum să ne pregătim pentru represiunea iminentă?
 13. Pingback: „Cel mai amplu atac asupra creștinismuluI”. În SUA, LEGEA EGALITĂȚII, promovată de „catolicul” JOE BIDEN, impune IDENTITATEA DE GEN printre drepturile civile și normativizează TRANSGENDERISMUL. Rod Dreher: legea te va considera infractor da
 14. Pingback: Rod Dreher despre PREGĂTIREA CREDINȚEI NOASTRE PENTRU ZILELE DE PUNERE LA ÎNCERCARE ȘI MĂRTURISIRE | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: TUCKER CARLSON despre NOUL SOVIETISM al teoriei critice rasiale. „Contestaţi regimul şi le vom face rău copiilor voştri” (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare