ARTICOLELE SAPTAMANII: Dovezi care arata ca… Bin Laden e mort de zece ani!

2-05-2011 4 minute Sublinieri


Reporter Virtual: Bin Laden e mort de zece ani!

(…) Elvis Presley e mai viu decat Bin Laden

Bin Laden a fost intotdeauna acuzat pentru ca ar fi orchestrat teribilele atacuri de la 11 septembrie, in care aproape 3.000 de oameni si-au pierdut viata. Fostul presedinte George W. Bush a facut din capturarea lui o prioritate nationala, promitand, in maniera Vestului Salbatic de odinioara, ca-l va prinde „viu sau mort”. Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensa de 25 de milioane de dolari oricui va dezvalui unde se ascunde Bin Laden, iar FBI i-a trecut numele pe lista celor mai cautati infractori, cerand publicului sa urmareasca un barbat intre doua varste, stangaci, cu barba cenusie si sprijinindu-se intr-un baston.

Dar, chiar si asa, maestrul terorii a ramas liber. El a reusit sa se sustraga celei mai vaste actiuni de cautare realizate vreodata, in zona Waziristan, un teritoriu muntos de sute de kilometri patrati, la granita dintre Pakistan si Afganistan. Barrack Obama a lansat, la randul sau, operatiuni de gasire a teroristului. Colaborand cu armata pakistaneza, unitati de elita americane si britanice au scotocit Waziristanul ani de-a randul, spre a-l dobori pe cel considerat  de ofiterii serviciilor secrete drept principala tinta in razboiul contra terorii. Ofensivele erau bazate, desigur, pe premisa ca bogatasul arab care a declarat razboi lumii ar fi viu. La urma urmei, exista o multime de casete video si audio menite sa demonstreze asta. Dar daca nu era viu? Daca el era, de fapt, mort de multi ani, iar serviciile secrete occidentale au jucat o imensa cacealma opiniei publice de pretutindeni?

Daca tot ce s-a vazut sau auzit despre el pe casetele difuzate dupa 11 septembrie n-au fost decat o serie de falsuri, iar Bin Laden a fost tinut in viata de americani si britanici spre a avea o justificare pentru continuarea unui razboi impopular, atat cat a fost necesar? Ipoteza este sprijinita de tot mai multi analisti politici, academicieni de marca si chiar experti in terorism. Cel care a enuntat-o prima data a fost fostul ofiter de contrainformatii Angelo M. Codevilla, actualmente profesor de relatii internationale la Universitatea Boston. Intr-un articol publicat, la inceputul anului 2009, in revista American Spectator, el afirma: Toate dovezile sugereaza ca, daca-mi permiteti figura de stil, Elvis Presley este astazi mai viu decat Osama Bin Laden!”.

Bin Laden nu scrie cu mana dreapta

Codevilla acuza lipsa de consistenta a casetelor video si audio difuzate in ultimii ani si sustine ca n-au mai existat aparitii publice ale lui Bin Laden de ani de zile (de pilda, toate interceptarile comunicatiilor sale de catre americani au incetat brusc, la finele anului 2001). Casetele atribuite liderului Al Qaeda nu pot convinge un observator impartial. Personajul din secventele video, de pilda, seamana vag cu Osama. In unele inregistrari, are un nas semitic, acvilin, in altele, un nas mai scurt si mai lat la baza. In plus, exista diferente minore in privinta tenului si a barbii. Iar specialistul din Boston nu este singurul care are dubii.

Prof. Bruce Lawrence, seful departamentului de studii religioase al Universitatii Duke si expert in fundamentalismul arab, afirma ca limbajul tot mai laicizat din mesajele difuzate in ultimii ani de catre Bin Laden nu corespunde cu cel folosit in anii ’90, atunci cand teroristul facea numeroase referiri la Allah si la Profetul Mohammed. „Este un altfel de mesaj, cu totul strain de dogmele stricte ale religiei lui Bin Laden, care, sa nu uitam, apartine sectei Wahhabitilor”. In plus, Lawrence observa ca, intr-una din inregistrari, Bin Laden poarta un inel de aur, iar religia wahhabita interzice adeptilor sai sa aiba bijuterii.

Si mai multe intrebari pune o noua carte, publicata simultan in Statele Unite si Marea Britanie si intitulata: „Osama Bin Laden: viu sau mort?”. Scrisa de analistul politic si filosoful David Ray Griffin, profesor emerit la Universitatea Claremont, California, lucrarea a provocat deja valuri, caci ea investigheaza amanuntele legate de presupusa moarte a lui Bin Laden, sugerand existenta unei manipulari abil ticluite din partea agentiilor secrete occidentale. Potrivit lui Griffin, Bin Laden ar fi murit in 13 decembrie 2001, din cauza unui blocaj renal; lipsit de asistenta medicala, in zona izolata si greu accesibila din muntii Tora Bora, in Afganistan, unde-si avea cartierul general, temutul terorist nu a mai putut fi salvat. El a fost inmormantat in aceeasi zi, inainte de apusul soarelui, conform dogmelor musulmane, iar mormantul nu i-a fost marcat cu nicio piatra tombala, asa cum cere traditia wahhabita.

Autorul insista ca numeroasele casete atribuite lui Bin Laden si facute publice dupa aceasta data au fost, de fapt, create in laboratoarele agentiilor de spionaj occidentale, pentru a determina lumea sa creada ca Bin Laden este inca viu. Scopul? Sa mentina convingerea, in randurile opiniei publice, ca razboiul contra terorii este pe deplin justificat si trebuie continuat. Pentru a intelege tezele lui Griffin, trebuie sa ne reamintim reactia Occidentului dupa atentatele din 11 septembrie. La mai putin de o luna de atunci, pe 7 octombrie, SUA si Marea Britanie lansau primele atacuri aeriene in zona Tora Bora, unde se presupunea ca s-ar ascunde Bin Laden. Ofensiva ignora insa faptul ca teroristul precizase deja, in patru declaratii oficiale, sub egida Al Qaeda, publicate in presa araba, ca nu a jucat niciun fel de rol in atentate. In 28 septembrie, de pilda, el declara:

„Am spus deja, nu sunt implicat. Ca musulman, nu mi-as permite sa rostesc o minciuna. Nu am nicio cunostinta despre cele intamplate si nici nu consider ca uciderea de femei, copii si alti oameni nevinovati este un fapt de apreciat”.

De la „palidul” Bin Laden, la un Bin Laden „plesnind de sanatate”

In 3 noiembrie 2001, un Bin Laden palid si vadit bolnav aparea intr-o caseta video, lansand o tirada verbala contra Statelor Unite, repetand insa ca nu a fost implicat in atacuri, dar se bucura ca „America e cuprinsa de spaima, de la un capat la altul”. In 13 decembrie insa, a fost data publicitatii o noua caseta, in care, brusc, Osama recunostea ca el pusese la cale atentatele sangeroase. Caseta fusese descoperita, s-a spus atunci, de catre trupele americane intr-o casa din orasul Jalalabad. Imediat, presa americana i-a citat pe oficialii de la Washington, care au declarat ca inregistrarea „ofera cea mai clara dovada a legaturii dintre Bin Laden si atacurile de la 11 septembrie”.

Dar Griffin sustine ca aceasta „marturie” genereaza mai multe intrebari decat raspunsuri, pentru ca Bin Laden apare aici total diferit de imaginile de pana atunci. El este un barbat voinic, cu barba neagra, nu cenusie, iar tenul lui palid a devenit brusc mai intunecat. In plus, forma nasului e total schimbata. Mainile sale cu degete lungi, de artist, s-au transformat in niste maini viguroase, ca de boxer. Personajul din imagini pare ca plesneste de sanatate! Mai mult, pretinsul Bin Laden poate fi vazut scriind un bilet cu mana dreapta, desi se stie ca este stangaci. El face niste declaratii care, culmea, se potrivesc manusa teoriei oficiale: „Gratie experientei mele in domeniu, am stiut ca explozia provocata de combustibilul avioanelor va topi structura de fier a cladirii, care se va prabusi”. Parca ar fi citit de pe prompterul de la CNN…

Nevoia de terorism

O dovada suplimentara ca toate casetele aparute in ultimii ani sunt falsuri ar fi, crede Griffin, ca ele au aparut la momentul oportun pentru a mai creste popularitatea lui Bush sau Blair, premierul britanic, atunci cand tot mai putini oameni mai credeau ca exista un pericol din partea Al Qaeda. Acum, moartea lui vine intr-un moment in care Obama este in cadere in preferintele electoratului.

Pana si fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf era convins ca starea de sanatate a lui Bin Laden este grava. Pe 19 ianuarie 2002, el a aparut intr-o emisiune a postului CNN, declarand:

Sincer, cred ca el este mort, din cauza ca boala lui de rinichi nu poate fi tratata in conditiile improprii din munti. Iar imaginile dovedesc ca este extrem de slabit”.

Se stie, de altfel, ca, in iulie 2001, Bin Laden a comandat un dispozitiv de dializa, dar medicii sustin ca i-ar fi fost imposibil sa-l foloseasca in salbatica Tora Bora. Specialistii pe probleme renale cu care Griffin a stat de vorba au precizat ca boala lui Bin Laden necesita tratament spitalicesc permanent si ca, fara un transplant, pacientul ar fi condamnat la moarte in cel mult cativa ani. Nu in ultimul rand, sa precizam ca in 26 decembrie 2001, in ziarul egiptean Al-Wafd a aparut declaratia unui inalt oficial al talibanilor afgani, potrivit caruia Osama Bin Laden ar fi murit in 12 decembrie si ar fi fost inhumat langa pestera unde-si avusese in ultimele luni cartierul general. „A suferit serioase complicatii, din pricina bolii lui, si a avut o moarte naturala si linistita. A fost ingropat in Tora Bora, la ceremonie asistand aproape 30 de persoane, luptatori Al Qaeda, membri ai familiei sale si prieteni. In conformitate cu traditia wahhabita, mormantul nu a fost marcat cu niciun fel de semn sau piatra tombala”, a precizat sursa citata.

Dar raportul nici macar nu a fost luat in seama de cancelariile occidentale care, este ferm convins Griffin, in acest timp isi puneau deja la punct ultimele detalii ale „invierii” lui Bin Laden, ca pion principal in lupta lor cu un dusman inexistent… Ce va urma e previzibil. CIA a anuntat deja ca se asteapta la o recrudescenta a atacurilor teroriste. Cine le va comite si in numele cui conteaza mai putin, vor stabili baietii la momentul oportun: important e ca nu cumva omenirea sa-si revina din spaima fata de fantosa terorista. Pentru ca puternicii lumii stiu prea bine ca doar frica ii poate tine supusi pe muritorii de rand si ca un om fara frica e un om liber.



Categorii

America, Osama bin Laden, Pagini laice, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “ARTICOLELE SAPTAMANII: Dovezi care arata ca… Bin Laden e mort de zece ani!

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Si-au ucis marioneta? BARACK OBAMA RAPORTEAZA O “VICTORIE ISTORICA” IMPOTRIVA TERORISMULUI: UCIDEREA LUI OSAMA BIN LADEN! Al-Qaeda amenintase deja cu “iadul atomic” in Europa in caz de capturare a lui
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Continua teatrul sfidator si ridicol pe subiectul Bin Laden. Ultimele doua minciuni GROTESTI cu care “oficialii americanii” isi bat joc, pe fata, de opinia publica
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Traian Basescu, profetind fara de voie pe marginea filmului ”They killed Osama”: E INCEPUTUL SFARSITULUI. IN PLUS: ROMANIA, IMPLICATA IN FARSA URMARIRII LUI OSAMA SI IN PREGATIREA BAZELOR MILITARE PENTRU RACHETELE AMERICA
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Continua mesajele penibile ale autoritatilor americane pe tema “They killed Osama”. CELE MAI NASTRUSNICE SI CONTRADICTORII (DEZ)INFORMARI DESPRE TEATRUL UCIDERII TERORISTULUI NO. 1
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » AL QAEDA SARE IN AJUTORUL ADMINISTRATIEI OBAMA: confirma, printr-un comunicat, moartea ”istorica” a lui Osama bin Laden si jura razbunare
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MOSCOVA NU CREDE IN BASME: Presedintele Medvedev are dubii cu privire la varianta oficiala a SUA a uciderii lui Osama bin Laden. In plus, liderul rus se opune unei interventii in forta in Siria
  7. Pingback: 10 ani de la "atentatele" 9/11 (11 septembrie): MINCIUNI, FAPTE, URMARI, REEDUCARE. CE MANIPULARI SE FOLOSESC PENTRU A JUSTIFICA UN RAZBOI?
  8. Pingback: Al Qaeda si POLITICILE FRICII in noua ordine mondiala. Complexul militaro-industrial si PAX AMERICANA: razboiul e pace si tortura binefacere [documentare VIDEO] - Recomandari
  9. Pingback: DEMITIZAREA ASASINARII LUI OSAMA BIN LADEN? Seful Al Qaida ar fi fost prizonier inca din 2006. “TEATRU POLITIC PUS IN SCENA DE CIA” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare