Printre primele efecte ale filmului ”They killed Osama”: isteria atentatelor in SUA si popularitate de 60% pentru presedintele Obama. OBSESIA RAZBOIULUI LA AMERICANI

11-05-2011 4 minute Sublinieri

Entuziasmul americanilor după asasinarea lui Osama bin Laden s-a transformat în isterie. Oraşele le-au devenit scenele unor alerte false, care au reuşit să-i sperie ca după atentatele din septembrie 2001. Un bărbat îmbrăcat în haine musulmane este pentru mulţi, potenţial terorist, iar un bagaj nesupravegheat, o bombă.

În Texas, gara Mockingbird a fost evacuată după ce mai mulţi călători alarmaţi au sunat la poliţie. Văzuseră un bărbat încărcat cu bagaje “suspecte”. De fapt, el voia să plătească pe cineva să-l ajute, ca să urce bagajele în tren. Aceeaşi nebunie se manifestă şi în aer, la bordul unui avion cu destinaţia Chicago-San Francisco. Echipajul s-a încăierat cu un bărbat care a început să strige şi să se apropie de cabina piloţilor. L-au imobilizat cu greu. Nu se ştie de ce omul, originar din Yemen, a reacţionat aşa. Pe aeroportul din Memphis însă, doi imami inofensivi n-au fost lăsaţi în avion pentru că au haine musulmane.

Alerte false cu bombă au băgat spaima şi în new yorkezi. Metropola ia însă măsuri excepţionale. New Yorkul este primul oraş care va introduce un sistem naţional de alertă în caz de urgenţă prin SMS.

  • Realitatea.net:

Alertă în SUA: Al-Qaida ameninţă să răzbune crunt uciderea lui Osama ben Laden

Al-Qaida le-a cerut din nou musulmanilor să răzbune moartea lui Osama ben Laden, afirmând că americanii vor plăti “preţul” deciziei preşedintelui Barack Obama de a-l ucide, într-un comunicat citat marţi de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste, SITE. În textul publicat de Al-Fajr Media Center, principalul site de propagandă al Al-Qaida, reţeaua afirmă că eliminarea liderului său la 2 mai în Pakistan de forţe speciale americane, a fost “o mare eroare” şi un “mare păcat” şi că Obama şi-a antrenat poporul într-un “dezastru”.

“Astăzi, Obama v-a distribuit sângele martirului nostru. Noi suntem o Umma (naţiune islamică) ce nu rămâne tăcută în faţa nedreptăţii, deci nu ne mai blamaţi după această zi. Voi sunteţi cei care au ales acest lucru şi voi sunteţi cei care veţi plăti preţul. Obama este protejat de armate dar cine vă va proteja pe voi de asaltul nostru?”, avertizează reţeaua. “Este necesar să răzbunăm asasinarea Şeicului jihadului şi leului islamului într-un mod în care va face America să uite plăcerea bucuriei şi să plângă cu sânge”, adaugă aceasta, denunţând din nou opţiunea americanilor de a arunca în mare cadavrul lui ben Laden.

“Îi spunem fiecărui mujahedin (combatant), dacă găseşte o ocazie, să profite de ea. Să nu se consulte cu nimeni pentru a ucide americani sau a le distruge economia. Pământul lui Allah este mare şi interesele lor sunt peste tot, atunci fă tot posibilul pentru a-i lovi”, insistă textul. Al-Qaida a ameninţat deja că va răzbuna moartea liderului său, atacând Statele Unite.

Popularitatea lui Barack Obama a ajuns la 60%

Sondajul a fost realizat la o săptămână după ce forţele americane l-au ucis pe liderul Al Qaida, Osama ben Laden. Rezultatele au fost făcute publice în contextul apariţiei unui raport care arată că afacerile demarate de americani sunt pe o pantă ascendentă. Popularitatea preşedintelui SUA, Barack Obama, a atins cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, transmite miercuri AP, citată de Agerpres.

Potrivit unui nou sondaj realizat de Associated Press-GfK, popularitatea lui Obama a ajuns la 60%, iar peste 50% dintre persoanele intervievate susţin că ar merita să fie reales în funcţia de preşedinte. Sondajul a fost realizat la o săptămână după ce forţele americane l-au ucis pe liderul Al Qaida, Osama ben Laden. Rezultatele au fost făcute publice în contextul apariţiei unui raport care arată că afacerile demarate de americani sunt pe o pantă ascendentă.

Popularitatea lui Obama a crescut nu numai graţie măsurilor adoptate în domeniul politicii externe, ci şi mulţumită deciziilor luate pe plan economic. La ultimul sondaj, Obama a fost susţinut puternic de independenţi, cei care l-au abandonat în sondajele realizate în ultimii doi ani. Votul independenţilor va avea o importanţă crucială la alegerile prezidenţiale din 2012.

(…)In prezent, Statele Unite sunt angajate in operatiuni de lupta in cateva tari de pe glob (Libia, Irak, Afghanistan), realizeaza operatiuni de comando in altele (Pakistan, Yemen), ofera asistenta de securitate, precum si asistenta umanitara in multe altele. Paradoxal, in ciuda numeroaselor operatiuni armate la care iau parte, in acest moment SUA nu se afla oficial “in razboi” cu nicio tara de pe glob. “Razboiul” din Afghanistan (Operation Enduring Freedom) este de fapt o interventie militara autorizata de Congres. De asemenea, conflictul din Irak reprezinta o interventie militara autorizata de rezolutiile Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite si finantata de Congresul de la Washington. Chiar si asa-numitul “Razboi impotriva terorismului” reprezinta o serie de operatiuni militare in diferite regiuni ale globului.(…)

Lucian Oprea, director si editor al ziarului romano-american “Gandacul de Colorado”: Razboiul – un “hobby” pentru fiecare guvern american

A.N.: Care sunt motivele – puterea militara, pozitia geopolitica, complexul militar-industrial etc. – pentru care SUA intra in atat de multe razboaie/conflicte armate, desi americanii se considera un popor pasnic?

L.O: Din punctul meu de vedere, americanii nu sunt un popor pasnic. Cel de-al doilea amendament al Constitutiei Statelor Unite ale Americii permite fiecarui cetatean al acestei tari sa detina o arma de foc, iar in ultimii ani datorita mijloacelor mass-media din aceasta tara, s-a format o ura vis-a-vis de orice persoana care nu se considera “patriot”.

Implicarea fortelor armate americane pe intreg mapamondul este un lucru bine stiut. De exemplu, razboiul din Irak a fost pornit dintr-un motiv “inventat” de catre guvernul SUA si pentru acest motiv (detinerea de arme de distrugere in masa) au murit peste 4500 de soldati americani. Dar pozitia geostrategica si localizarea Irakului pe harta lumii i-au facut pe multi americani sa fie sceptici in legatura cu adevaratul motiv al acestui conflict armat.

Parerea mea personala a fost de multe ori “aruncata la gunoi” in anul 2003, cand imi spuneam punctul meu de vedere referitor la acest razboi inutil. Americanii au fost obsedati de razbunare si, din punctul meu de vedere, nu au putut vedea adevaratele motive. Conform SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) americanii erau responsabili in 2009 pentru 46.5 la suta din cheltuielile militare globale. Pe locul al doilea, la mare distanta, se afla China (6.6%). O mare problema a guvernului american este perceperea amenintarilor de pe intreg mapamondul la adresa statului, in special cele din Orientul Mijlociu.

Intr-o alta ordine de idei, americanii doresc sa fie cei care pastreaza pacea in orice colt al lumii, la sfarsitul fiecarui razboi. De exemplu, desi cel de-al Doilea Razboi Mondial s-a terminat de mai bine de 66 de ani, mai mult de 32.000 de forte ale armatei americane se afla inca in Japonia, iar in Germania aproape 54.000 de trupe.(…)

A.N.: Crezi ca America intervine peste tot in lume deoarece simte ca este obligata “sa faca ceva” impotriva “baietilor rai” si sa rezolve astfel cat mai multe dintre problemele globale?

L.O.: Interventia armatei americane in zonele militarizate de pe glob nu este o obligatie din punctul meu de vedere, ci mai bine spus o datorie morala fata de “dictatorul” cel rau din acea tara (implicarile militare din Coreea, Vietnam, Cambodgia, primul Razboi din Irak, chiar si al doilea, raman o dovada clara in acest sens).

Pentru a se ajunge la acest punct, Congresul se foloseste de mijloacele media pentru a arata americanului de rand ca exista un motiv bine intemeiat inainte de a “pleca la razboi”.  Cu tristete as putea spune ca si aici, ca in vremurile comunismului de mult apus, “functioneaza” o spalare de creier a omului de rand care nu are sau nu poate sa aiba posibilitatea unei informari corecta a ceea ce se intampla in jurul lui. Din experienta mea proprie am intalnit totusi si foarte multi americani inteligenti care fac involuntar, din aceasta tara, cea mai mare putere militara din lume. Am stat de vorba acum cativa ani cu un locotenent din armata americana care mi-a marturisit ca daca ar putea ar schimba structura si strategia incursiunilor americane din afara tarii ar incepe de la zero. Dar si acesta este doar un punct de vedere…​


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, America, Osama bin Laden, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Printre primele efecte ale filmului ”They killed Osama”: isteria atentatelor in SUA si popularitate de 60% pentru presedintele Obama. OBSESIA RAZBOIULUI LA AMERICANI

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Din seria isteriilor securitare: in SUA, un bebelus este cautat si in pampersi
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GEN. WSLEY CLARK POVESTESTE CUM A INCEPUT RAZBOIUL IMPOTRIVA TERORISMULUI. SUA isi facuse planul de interventii militare asupra a 7 tari arabe, incepand cu Irak, continuand cu Siria si Libia si terminand cu Iranul…
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REEDUCAREA REUSITA: AMERICANII SUNT DE ACORD SA FIE MONITORIZATI DE FRICA TERORISMULUI: Legea ‘Patriot Act’ – prelungita pentru inca 4 ani de presedintele Obama!
  4. Pingback: Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU... AMANDOUA LA UN LOC - arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)
  5. Pingback: 10 ani de la "atentatele" 9/11 (11 septembrie): MINCIUNI, FAPTE, URMARI, REEDUCARE. CE MANIPULARI SE FOLOSESC PENTRU A JUSTIFICA UN RAZBOI?
  6. Pingback: ADEVARUL DESPRE 11 SEPTEMBRIE 2001
  7. Pingback: MOSCOVA NU CREDE IN BASME: Presedintele Medvedev are dubii cu privire la varianta oficiala a SUA a uciderii lui Osama bin Laden. In plus, liderul rus se opune unei interventii in forta in Siria
  8. Pingback: SFARSITUL LIBERTATII IN SUA SI DICTATURA MILITARA LA ORIZONT? Proiect legislativ in SUA ce ar autoriza DETENTIA MILITARA fara mandat a civililor din intreaga lume!
  9. Pingback: Barack Obama a ratificat RETINEREA CIVILILOR DE CATRE ARMATA, FARA MANDAT SI PROCES, doar pentru SUSPICIUNEA de “TERORISM” - Razboi întru Cuvânt
  10. Pingback: Inchisorile secrete ale CIA (I): NOUL EXPERIMENT PITESTI la care ROMANIA ia parte - Razboi întru Cuvânt
  11. Pingback: Inchisorile secrete ale CIA (II): “DEMASCAREA”: principiul TORTURILOR FOLOSITE CU PRETEXTUL RAZBOIULUI IMPOTRIVA TERORISMULUI - Razboi întru Cuvânt
  12. Pingback: Al Qaeda si POLITICILE FRICII in noua ordine mondiala. Complexul militaro-industrial si PAX AMERICANA: razboiul e pace si tortura binefacere [documentare VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: “MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: “Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si
  14. Pingback: Acuzatii ale Human Rights Watch: FBI A INCURAJAT, INCITAT SI PLATIT MUSULMANI AMERICANI PENTRU A DEVENI TERORISTI SI A COMITE ATENTATE - Recomandari
  15. Pingback: RAZBOAIELE MURDARE: LUMEA ESTE UN CAMP DE LUPTA – film documentar. Cum se transforma SUA intr-o dictatura fascista prin excesele “razboiului impotriva terorii” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare