Scurgerile radioactive continua si in acest moment la Fukushima, iar Guvernul cere uciderea vitelor ramase in zona delimitata

12-05-2011 1 minut Sublinieri

Operatorul centralei nucleare Fukushima a anunţat, joi, noi probleme, între care şi o scurgere la nivelul cuvei unui reactor şi deversarea apei contaminate în ocean, după ce compania Tokyo Electric Power (TEPCO) luptă, de la cutremurul urmat de un tsunami devastator, la 11 martie, pentru a coborî temperatura reactoarelor centralei Fukushima Daiichi (numărul 1), anunţă Mediafax.

Tehnicienii TEPCO deversează, în cuvă, aproximativ şapte mii de tone de apă pe oră şi intenţionează, de asemenea, să inunde incinta care o înconjoară, pentru a accelera răcirea. Aceste operaţiuni, efectuate de mai multe săptămâni, cu ajutorul unor cisterne, pompe de beton şi alte sisteme de stropire, au provocat inundaţii importante cu apă contaminată. TEPCO face eforturi să împiedice această poluare să se deverseze în Oceanul Pacific, în apropiere, dar a anunţat că o nouă scurgere a fost descoperită într-o fosă legată de reactorul 3. Eşantioanele de apă de mare prelevate în apropierea centralei conţineau cesiu-134 la un nivel de 18.000 de ori mai mare decât normal.

Guvernul japonez a cerut joi ca miile de vite care se afla in zona de excluziune de 20 de kilometri din jurul centralei nucleare de la Fukushima sa fie ucise, cu consimtamantul proprietarilor, relateaza AFP. “Am decis sa cerem prefecturii din Fukushima sa ucida animalele din interiorul zonei de 20 de km, cu acordul proprietarilor“, a declarat purtatorul de cuvant al executivului, Yukio Edano.

“Ne prezentam scuzele pentru suferintele cauzate persoanelor care au crescut aceste animale”, a precizat el, adaugand ca proprietarii vor fi despagubiti. Edano a subliniat insa ca nu este vorba despre un ordin.

“Suntem constienti ca aceasta decizie va fi dureroasa. Dar am delimitat o zona care face imposibil pentru proprietari sa continue hranirea lor”, a adaugat el. “Nu avem alta solutie decat sa le ucidem.” Mii de fermieri si-au abandonat vacile, caii, porcii, gainile si alte animale in momentul in care au fost evacuati din jurul centralei Fukushima Daiichi (Nr.1) afectata de cutremurul si tsunamiul din 11 martie. Peste 10.000 de vaci au fost parasite, majoritatea in staule unde mor de foame.


Categorii

1. DIVERSE, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Scurgerile radioactive continua si in acest moment la Fukushima, iar Guvernul cere uciderea vitelor ramase in zona delimitata

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Guvernul japonez a largit zona de carantina din jurul centralei nucleare Fukushima
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare