Alt “profet” al crizei: Presedintele Templeton Mark Mobius crede ca o noua criza financiara este iminenta

30-05-2011 42 secunde Sublinieri

Mark Mobius, preşedintele executiv pentru pieţe emergente la Templeton Asset Management, a declarat că o nouă criză financiară este iminentă, deoarece problemele care au cauzat turbulenţele din ultimii ani nu au fost rezolvate, transmite Bloomberg.

Valoarea totală a derivatelor la nivel mondial depăşeşte produsul intern brut global, creând volatilitate şi o situaţie de criză pe burse, a afirmat luni Mobius într-o conferinţă de presă susţinută la Tokyo.

Sunt băncile mai mari decât înainte? Sunt. Sunt derivatele reglementate. Nu. Este încă avans pe derivate? Da, a arătat el. Criza financiară globală declanşată cu trei ani în urmă, odată cu falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers, a fost cauzată parţial de proliferarea produselor financiare derivate bazate pe pachete de credite ipotecare subprime de pe piaţa americană.

Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a căzut cu 38% în primele şase luni de la falimentul Lehman. Îngheţarea pieţelor de credit a determinat băncile centrale din întreaga lume să injecteze sume uriaşe de bani în sistemul financiar pentru a încuraja creditarea şi a stimula creşterea economică.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, în septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Alt “profet” al crizei: Presedintele Templeton Mark Mobius crede ca o noua criza financiara este iminenta

  1. Mă întreb care din cele trei motive (mie,plauzibile) l-au împins :
    1. Îi e frică. Să nu piardă.
    2. E de-al lor,de-al *sforarilor*.Ne panichează, ca să *îngheţăm*.
    3. Ne avertizează. E un *insider*.
    Ce ziceţi voi? Toate trei???

  2. Eu cred ca are dreptate, o noua criza este iminenta. Este insa doar un fel de a vedea lucrurile de vreme ce nimic nu s-a schimbat, nu putem spune O NOUA CRIZA cata vreme CRIZA NU S-A TERMINAT.

    Nu vad ce interes sa urmareasca Mobius, nu are nici un interes avand in vedere ca deja fondul pe care il conduce s-a infipt destul de adanc in cateva active destul de valoroase din Romania.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare