CNAS INTRODUCE CRITERII DE INTERNARE ABERANTE. Conflictul cu medicii de familie persista

31-05-2011 2 minute Sublinieri

UPDATE:

  • Gandul:

RĂZBOI pe internările în spital. MINISTERUL SĂNĂTĂŢII nu este de acord ca pacienţii să fie internaţi dacă au pierdere subită a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale sau febră mare

Ministrul Sănătăţii a decis:”Fără criterii de internare”. Ce spune preşedintele CNAS: “Este dreptul suveran al ministerului să facă acest lucru”

*

Internările în spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012, se arată în proiectul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), postat pe site-ul instituţiei, potrivit mediafax.ro.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subită a cunoştinţei, care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie.

De asemenea, conform acestor criterii, va putea fi internat un bolnav cu puls anormal, adică frecvenţă periferică sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, înregistrată cu două ocazii separate la distanţă de cel puţin cinci minute.

Proiectul mai prevede că pot fi internate persoanele cu tensiune anormală (presiune sistolică sub 90 sau peste 200 mmHg şi o valoare diastolică de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acută a vederii sau a auzului (pierdere severă parţială sau totală şi care s-a instalat rapid şi a persistă în momentul internării) sau a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului.

De asemenea, vor fi internate persoanele care au suferit răni cauzate de traume majore (fractură a oaselor membrului pelvin, paralizie a piciorului sau braţului, fractură a coloanei vertebrale în zona cervicală, disfagie acută cu risc de aspiraţie), dar nu şi cele care au răni izolate ale mâinilor sau picioarelor.

Proiectul mai prevede că pot fi internaţi bolnavii cu febră persistentă de cel puţin cinci zile (trei zile cu temperatură de peste 38 de grade Celsius), cei cu sângerare abundentă (hemoragie continuă cu orice localizare, care nu se poate trata în Departamentul de urgenţă) şi orice caz în care există suspiciune de sângerare internă.

Nu văd decât o restricţie a pacientului la îngrijiri medicale şi nu mă miră. Nu sunt o noutate, nu iese nimeni să spună ca nu au bani. Pacienţii cu cancer mor pentru că nu au medicamente. Ne mor pacienţii, nu mă miră restricţiile sunt măsuri abuzive. Vom da statul în judecată”, a declarat pentru Realitatea Tv, Irimia Cezar, preşedintele COPAC.

Medicii de familie ar putea sta la cabinet, din 1 iunie, cu o ora mai mult, respectiv sase ore in loc de cinci, timp in care ar putea consulta 24 de persoane, potrivit proiectului privind normele la contractul cadru pentru 2011-2012, citat de Mediafax. Proiectul de act normativ prevede ca numarul total de puncte raportat pentru serviciile medicale acordate de medicii de familie cu liste proprii, corespunzator unui program de 35 de ore pe saptamana, nu poate depasi pentru activitatea desfasurata numarul de puncte rezultat potrivit programului de lucru, luandu-se in considerare urmatoarele date: timpul mediu pe consultatie de 15 minute; un program de lucru in medie de sase ore pe zi pentru consultatii la cabinet; in medie, o consultatie la domiciliu pe zi. (…) “Nu vom semna contractul cadru. Este un act pentru doi ani, iar normele si bugetul sunt pentru un an. Nu intelegem de ce este nevoie de un act pe doi ani. Mai mult, normele nu au fost discutate cu noi. In aceste conditii, la 1 iunie nu vom semna acel contract”, a declarat, luni, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “CNAS INTRODUCE CRITERII DE INTERNARE ABERANTE. Conflictul cu medicii de familie persista

  1. Cred ca titlul din Gandul e gresit. Trebuia sa scrie: “RĂZBOI pe internările în spital. MINISTERUL SĂNĂTĂŢII nu este de acord ca pacienţii să fie internaţi DECAT dacă au pierdere subită a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale sau febră mare”

  2. eu yic ca cei de la “Realitatea.net” au scris exact ce a gandit ministerul nesanatatii: “Doar bolnavii cu febră de cel puţin cinci zile vor fi internaţi în spital” dar au uitat sa completeze cu :”bineinteles, speram ca in acest interval sa crapati toti; insa, daca in timpul febrei doriti o schimbare de sex, va facem o oferta: va tratam si de febra si de normalitate”.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAZBOIUL IMPOTRIVA MEDICILOR: strategii de manual de manipulare a opiniei publice in conflictul dintre CNAS si asociatiile medicilor de familie. CARE SUNT MIZELE, CARE VOR FI CONSECINTELE?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare