EXODUL MEDICILOR CONTINUA: Peste o mie de medici au plecat din Romania in primele patru luni din 2011

29-05-2011 40 secunde Sublinieri

Spital abandonat. Exodul medicilor din Romania

Peste o mie de medici au plecat din Romania in primele luni ale anului 2011, a declarat sambata secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Viorel Radulescu, citat de Mediafax. Dintre doctorii plecati, 30% sunt medici de familie.

Potrivit sursei citate, Colegiul Medicilor din Romania estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an ar putea pleca din Romania peste 3.000 medici.

Radulescu a spus ca “tendinta este de 260 de medici pe fiecare luna a anului 2011, incat la nivelul intregului an estimam ca 3.000 de medici vor pleca din sistemul romanesc de sanatate”.

Secretarul general al CMR a afirmat ca medicii care parasesc sistemul vor fi greu de inlocuit, mai ales in conditiile actuale ale legislatiei prin care angajarile sunt blocate:

“Daca este un medic singur in acea comuna, atunci comuna ramane fara medic. Se vor gasi probabil medici tineri care vor intra in sistem, dar este destul de greu sa acceseze astazi sistemul, in conditiile in care normativa este de 1.800 de asigurati pe lista ca sa poata sa existe un cabinet de medicina de familie in sensul asigurarii tuturor cheltuielilor”.

Radulescu a afirmat ca pacientii inscrisi la un medic de familie care paraseste Romania au si ei de suferit, intrucat nu se mai pot inscrie pe lista unui alt medic o perioada de timp, fiind nevoit sa se adreseze direct Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate.

sursa foto: Julia Bykowski


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “EXODUL MEDICILOR CONTINUA: Peste o mie de medici au plecat din Romania in primele patru luni din 2011

  1. SI VOR MAI PLECA SI ALTII

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CNAS INTRODUCE CRITERII DE INTERNARE SEVERE. Conflictul cu medicii de familie persista
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAZBOIUL IMPOTRIVA MEDICILOR: strategii de manual de manipulare a opiniei publice in conflictul dintre CNAS si asociatiile medicilor de familie. CARE SUNT MIZELE, CARE VOR FI CONSECINTELE?
  4. Pingback: DOSARUL ELECTRONIC DE SANATATE: in lipsa spitalelor, doctorilor si medicamentelor, ni se pregateste TOTALITARISMUL DIGITAL
  5. Pingback: DISTRUGEREA SISTEMULUI SANITAR SI A CELUI DE PENSII PUBLICE: planuri de privatizare, campanii mediatice, propaganda. CE SE URMARESTE? PUNEREA STATULUI IN SLUJBA INTERESELOR MARILOR CORPORATII
  6. Pingback: Dr. Vasile Astarastoae: EXODUL MEDICILOR, DE NEOPRIT. Seful Colegiului Medicilor evoca o DEMISIE IN BLOC a corpului medical - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare