Acum si oficial: TELEFOANELE MOBILE POT CAUZA CANCERUL

1-06-2011 37 secunde Sublinieri

 

 

Agentia Internationala pentru Cercetari in domeniul Cancerului – parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii – a anuntat marti la Lyon ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul, relateaza AFP.

Un grup international de experti a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a trecut in revista detaliile a zeci de studii dedicate influentei radiatiilor provenite de la telefoanele mobile.
Studiul realizat va fi acum preluat de OMS si agentiile nationale pentru elaborarea de ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile.

“Probele, care continua sa se adune, sint suficient de puternice pentru a justifica pozitionarea telefoanelor mobile la nivelul 2b (unul din cele cinci niveluri de clasificare care definesc produsele “posibil cancerigene pentru om)”, a spus Jonathan Samet, presedintele grupului de lucru.

“Grupul de experti si-a fundamentat aceasta clasificare pe studii epidemiologice care arata un risc crescut de gliom, un tip de cancer al creierului asociat cu utilizarea telefonului mobil”, a mai spus Samet. (Vezi aici mai multe detalii despre gliom)

Aceasta clasare inseamna ca “poate exista un risc, si deci trebuie sa supraveghem indeaproape legatura dintre telefoanele mobile si riscul de cancer”, a adaugat Jonathan Samet.


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare