POLITIA GLOBALA SI PASAPORTUL PENTRU INTERNET: o idee (re)lansata de Eugene Kaspersky

26-06-2011 1 minut Sublinieri

Rusul Eugene Kaspersky, unul dintre cei mai influenţi oameni din lumea IT, propune să se instaureze o poliţie globală a internetului, iar atunci când intri online să foloseşti un fel de paşaport. Cel care propune această soluţie pentru a reduce criminalitatea în mediul virtual este nimeni altul decât şeful companiei Kaspersky Labs, compania care produce antivirusul cu acelaşi nume. Eugene Kaspersky a făcut aceste propuneri în cadrul unei întâlniri a companiilor producătoare de software.

Kaspersky a admis faptul că programul său antivirus nu poate oferi protecţie totală pentru utilizatorii de internet şi că li se întâmplă multora, chiar şi unora care lucrează în domeniul IT-ului, să cadă în plasa atacatorilor virtuali. “Ultimii cinci ani au fost de aur pentru cei care au făcut înşelăciuni prin intermediul internetului. Au maşini şi propirietăţi scumpe, vorbim de cei pe care îi ştim sau au fost prinşi”, a spus rusul Kaspersky.

Poliție globală a internetului

Tot în discursul său, acesta s-a referit la conaţionalii săi. “Ei spun că nu e o crimă, iar ţintele lor sunt tot timpul cei din afara ţării, ceea ce ar însemna că de investiţiile lor ar profita autorităţile locale. Trebuie să spunem că guvernul rus are petrol şi gaze, nu-l interesează infracţiunile de pe internet, iar asta e frustrant pentru poliţia care se ocupă de aceste fraude”, a adăugat IT-stul rus.

Acesta a avansat ideea că ar fi foarte bine să se înfiinţeze o poliţie globală a internetului. “Trebuie să existe legi valabile în toate ţările şi un paşaport online care, atunci când utilizatorul face abuzuri, să fie blocat. Această idee ar putea deveni realitate în viitorul apropiat, atât timp cât infracţiunile pe internet sunt la fel de răspândite cum sunt cele din lumea reală”, a mai spus rusul Kasperky.

Dacă se va pune în aplicare o astfel de idee, “paşaportul pentru internet” ar urma să conţină numele şi prenumele, data naşterii, o parolă şi, după cum spun specialiştii, va cuprinde un fel de desfăşurător al neregulilor pe care le faci online.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “POLITIA GLOBALA SI PASAPORTUL PENTRU INTERNET: o idee (re)lansata de Eugene Kaspersky

  1. Şi eu care nu reuşeam să înţeleg care-i treaba cu tărăboiul Lulz Security, Anonimous, http://www.ziare.com/articole/intalnire+hackeri+bucuresti , http://www.ziaristionline.ro/2011/03/20/hackerii-nationalisti-au-salvat-onoarea-romaniei-romanian-national-security-a-blocat-presa-din-ungaria-in-numele-lui-avram-iancu/ etc, etc..

    Nu vi se pare că discuţiile astea despre hackeri sunt repetitive şi că li se atribuie aşa o aură de haiduci omniprezenţi? Ai crede că orice ţânc cu un pc care nu iese din casă poate distruge planeta.. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2006118/Ryan-Cleary-charged-cyber-attack-CIA-LulzSec-takes-revenge.html , http://www.evz.ro/detalii/stiri/hacker-ul-roman-care-a-spart-site-ul-marinei-britanice-nu-sunt-un-terorist-912359.html . O fi aşa uşor? Mie mi-a luat 3 ani să aflu că am buton de reset pe unitate..

    Bineînţeles că sunt puţini cei care au acces la cunoştinţe cu adevărat relevante despre hacking şi că intervine şi în acest domeniu distinctia între relevanţa surselor deschise şi a celor care nu sunt adresate muritorilor de rând. Mă întrebam şi eu însă care este rostul acestei imagini care ne este promovată? De răi dar buni.. de ce nu răi în totalitate sau buni în totalitate (judecând după context)? Spre exemplu poţi fi violator de domiciliu dacă spargi uşa cuiva, făcându-ţi de treabă prin frigiderul lui sau poţi acţiona în virtutea stării de necesitate. Nu înţeleg de ce li se construieşte o aură, fiindcă mi se pare că e ceva artificial la mijloc.
    În fine, se prea poate să fie fără relevanţă. De când am descoperit ciocanul (nişte chestii de sociologie aplicată) mi se pare că văd cuie peste tot. Iertaţi-mă! O săptămână cu spor duhovnicesc vă doresc tuturor!

  2. @Utzu: intotdeauna “haiducii”, virtuali sau nu, au avut o anume aureola; oamenii, mai ales cand stau confortabil in fotoliu, au nevoie de povesti si de eroi care sa lupte pentru ei sau in locul lor. fie ca sunt rai dar buni, fie numa rai.
    si, de obicei, “eroii cu adevarat buni” nu sunt eroi in sensul de care vorbim aci si nici povestile lor nu sunt atat de interesante (nici pentru povestitori si nici pentru ascultatori).

    @admin: cei de la EVZ rateaza cateva din punctele esentiale semnalate de tovarasul Eugene in cadrul interviului cu Der Spiegel. si anume ca:
    – razboiul electronic este deja in desfasurare de ani buni (ceva cincinale daca nu chiar mai bine)
    – in acest razboi sunt implicate state (guverne) care isi dau serios la picere chiar daca in lumea reala isi zambesc si se declara pretini (nu mai zic de cei care sunt dusmani pe fata)
    – dincolo de povestile cu hackeri, mai rai sau mai buni, in acest razboi sunt implicati profesionisti, logistica si sume foarte mari de bani (la fel de mari precum miza razboiului)

    Poate acum se intelege mai bine si de ce USA a declarat (via Pentagon) ca iau in calcul un raspuns militar la atacurile cibernetice.

  3. Pingback: INTIMITATEA ONLINE, ELIMINATA DEFINITIV? Facebook, acuzata de incalcarea vietii private a utilizatorilor sai in Germania
  4. Pingback: ILUZIA ANONIMITATII sau vremurile in care BIG BROTHER DEVINE DEPASIT/ Marea Britanie vrea CONTROL GLOBAL AL INTERNETULUI
  5. Pingback: Google, Wordpress, Wikipedia si altii fac GREVA INTERNETULUI fata de proiectele LEGISLATIVE RESTRICTIVE ALE SUA (SOPA si PIPA). Care e miza? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: KASPERSKY DESPRE INTERNETUL TUTUROR LUCRURILOR: AR PUTEA FI INTERNETUL TUTUROR AMENINTARILOR…/ Compania YAHOO a scanat sute de milioane de conturi Yahoo Mail la cererea SERVICIILOR SECRETE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare