OBSESIA VANATORII DE FRAUDE SOCIALE: un batran de 64 ani, cu semipareza si dementa, declarat de autoritati APT PENTRU MUNCA

27-07-2011 55 secunde Sublinieri

Caz revoltator in Prahova: un barbat de 64 de ani, imobilizat la pat de un an de zile dupa un atac cerebral, este trimis la munca de catre comisia de evaluare a gradului de handicap.

Omul insa nu numai ca nu poate fi lasat singur, pentru ca are si probleme neurologice, dar nu poate bea nici macar un pahar cu apa fara ajutor. Pentru ca nu-l poate lasa singur nicio clipa, sotia a renuntat la serviciu si traiesc amandoi dintr-o pensie de 600 de lei. Ca sa aiba ce manca, femeia trudeste si in gospodarie, cand apuca…

In august, anul trecut, barbatul a suferit un atac cerebral, dupa care a ramas cu semipareza pe stanga. Medicii i-au pus si alt diagnostic grav: dementa. Sotia lui a cerut sa i se evalueze oficial starea, ca sa poata primi si ea statut de insotitor. Dar avizul comisiei a fost surprinzator: apt pentru munca!

Pina sa ajunga dosarul la comisie, trebuia sa se faca o ancheta sociala. In acest caz insa, concluziile nu s-au tras de la fata locului, ci dintr-un birou al primariei. Vecinii sunt consternati. Femeia a facut contestatie, dar comisia a programat-o.. in ianuarie 2012! Poate si pentru ca Ministerul Muncii este intr-o campanie de verificare a dosarelor de handicap.

Oficial, se considera ca au potential de fraudare aproape 90.000 de cazuri, ceea ce inseamna peste o treime din totalul persoanelor cu pensie speciala si insotitor. Iata insa ca exista si altfel de nereguli.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “OBSESIA VANATORII DE FRAUDE SOCIALE: un batran de 64 ani, cu semipareza si dementa, declarat de autoritati APT PENTRU MUNCA

  1. Chiar daca comentariile dese sunt cantitative si nu calitative,totusi indraznesc ca sa nu-mi pierd naravul…
    Separarea graului de neghina este o operatie dumnezeiasca,cum arata si Mantuitorul.Pentru cei care lucreaza in aceste sisteme sociale misiunea devine aproape imposibila.Multe persoane sunt lasate in plata din milostenie,chiar daca se incalca o lege facuta de oameni fara inima care considera capatuiti oameni cu 0,20 ha pamant.Chiar daca pare incredibil sunt functionari care risca astfel de milostenii.
    La polul opus se incalca legea pentru avantaje materiale sau presat de sefi sub amenintarea piererii locului de munca.
    Se vede treaba inca o data ca nu poti judeca pe nimeni fara toate datele problemei,baza de date care insa nu se afla aici pe pamant…

  2. la 64 de ani tot un mosulica sau o babaciune esti, oricat ai vrea sa te dai tanar(a). Cred ca, dupa o viata de munca, pe la 60 de ani ar trebui sa poti lua o pauza, sa te ocupi de ce iti place cel mai mult si nu ai avut destul timp sa faci in viata pt ca ai fost ocupat sa-ti castigi zilnic existenta. Dupa 60 de ani ar fi normal si decent sa fii lasat in pace sa-ti vezi sanatate, de nepoti, gradina cu legume, pictura sau ce vrei tu, fara sa fii nevoit sa muncesti pt a trai si maine, ci sa ti se dea voie sa muncesti din pura placere. Iar asta nu o poti face decat daca ai asigurat un venit pt care ai contribuit vrand-nevrand, o viata intreaga, platind diverse cotizatii.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare