In caz ca n-ati inteles mesajul, presedintele Bancii Mondiale va ajuta: ECONOMIA A INTRAT INTR-O FAZA MAI PERICULOASA

13-08-2011 1 minut Sublinieri

Economia mondială a intrat într-o “fază nouă şi mai periculoasă”, care lasă o foarte mică marjă de manevră pentru ţările cele mai dezvoltate, a afirmat sâmbătă preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, relatează AFP. Problema datoriei ţărilor europene, a estimat el, este mult mai îngrijorătoare în viitorul apropiat decât consecinţele “pe termen mediu şi lung” a retrogradării, pentru prima dată în istorie, a ratingului de creditare din SUA, care a provocat panică pe pieţe.

“Suntem la începutul unei furtuni noi şi diferite, nu este aceeaşi criză ca în 2008“, a afirmat el într-un interviu publicat sâmbătă de săptămânalul australian Weekend Australian. “În ultimele două săptămâni, am trecut de la o recuperare dificilă – cu o creştere bună pentru ţările emergente şi pentru câteva ţări, cum ar fi Australia, însă mult mai ezitantă pentru ţările cele mai dezvoltate – la o fază nouă şi mai periculoasă“, a spus preşedintele Băncii Mondiale.

Criza din zona euro “ar putea fi problema cea mai importantă” problemă a economiei mondiale, a adăugat Robert Zoellick, cerând ţărilor europene să ia măsurile necesare cât mai rapid posibil. “Cu cât aştepţi mai mult, cu atât măsurile vor fi mai severe – aceasta este lecţia pe care am învăţat-o în 2008”, a mai afirmat el, încurajându-l pe premierul britanic David Cameron să menţină, în pofida revoltelor, măsurile de austeritate, care sunt “cu adevărat necesare”.

Preşedintele Băncii Mondiale a estimat totodată că această criză a fost pe cale de a transfera “foarte repede din punct de vedere istoric” puterea economică a Occidentului către China, care poate însă “să nu-şi asume acest rol”, preocupată fiind de propriile sale probleme.


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “In caz ca n-ati inteles mesajul, presedintele Bancii Mondiale va ajuta: ECONOMIA A INTRAT INTR-O FAZA MAI PERICULOASA

  1. Pingback: ORI COLAPS, ORI UNIUNE FEDERALA. Jacques Attali despre "solutia" crizei din zona euro
  2. Pingback: IARASI PANICA PE BURSE. CHINA VREA COORDONARE CU SUA pentru a reface increderea pietelor financiare
  3. Pingback: LA 7 MESE DE SFARSITUL LUMII? Suntem pregatiti tot mai intens de sfarsitul ordinii actuale a lumii prin criza economica, haosul revoltelor si razboi
  4. Pingback: Seful FMI Christine Lagarde: ECONOMIA MONDIALA SE CONFRUNTA CU RISCURI, RESPONSABILII POLITICI TREBUIE SA AIBA CURAJUL DECIZIILOR NECESARE. Obama si Merkel raspund, pledand pentru ACTIUNI CONCERTATE LA NIVEL GLOBAL
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare