IARASI PANICA PE BURSE. CHINA VREA COORDONARE CU SUA pentru a reface increderea pietelor financiare

18-08-2011 1 minut Sublinieri

Companiile de la Bursa din Bucureşti au pierdut încă un miliard de euro înaintea  opririi   tranzacţiilor de astăzi. Lichiditatea tranzacţiilor a depăşit 11,6 mil. euro, dar vânzătorii nu au apucat să se sperie şi mai tare de căderea burselor americane. Cifrele prăpădului sunt: la Frankfurt, DAX  -4,94%; la Paris, CAC 40 -5,23%; Dow Jones -3,59%

ANTERIOR:

Indicii din Paris şi Frankfurt au căzut sub pragul de -4% şi continuă să cadă. Pariorii pe indicele american Dow Jones au dus indicele american sub -2%. Bursa din Bucureşti s-a trezit din apatie  între  -3,5 şi -4 %, pe o lichiditate de 37 mil. lei. Veştile proaste din SUA au declanşat jalea.

ANTERIOR:

Pariorii pe indicele american Dow Jones mizează tot mai hotârâţi pe căderea pieţei americane cu peste 1,4%, cu nici două ore înainte de deschiderea NYSE. Bursele europene şi-au intrat în ritm: scad consecvent cu circa 3%. Bursa din Bucureşti se blazează între  -2,2 şi 2,5 %, riscând ceva mai mult. Astfel, necazul pare tot mai mare.

TEXTUL PRINCIPAL

Accesul de volatilitate în sens negativ a fost, aparent, cauzat de analiştii de la Morgan Stanley au revizuit în scădere perspectiva de creştere a economiei mondiale pentru 2011, de la 4,2% la 3,9%. Pentru anul următor americanii estimează că o creştere economică de 3,8%, în scădere faţă de o estimare anterioară de 4,5%.
Analiştii băncii consideră că erorile recente în stabilirea politicilor, dar mai ales răspunsul lent şi insuficient de eficace al Europei la criza datoriilor suverane, ca şi drama din jurul discuţiilor privind creşterea nivelului de îndatorare în SUA, toate au afectat pieţele financiare şi au erodat încrederea mediilor de afaceri şi a consumatorilor”, se mai arată în comunicatul băncii, citat de Reuters.

Momentul adevărului va fi în jurul celui al deschiderii bursei americane, când vor fipublicate mai multe date macroeconomice esenţiale pentru Statele Unite. Tăierea prognozei de creştere a economiilor lumii nu făcea parte din scenariul de bază al băncii americane, care notează că sectorul corporatist arată încă sănătos şi inflaţia scăzută încă uşurează presiunea de pe resursele consumatorilor. Mai mult, băncile centrale vor continua să slăbească chingiule politicilor monetare.  Totuşi, „nu va dura multa vreme şocurilor suplimentare pentru ca balanţa să se încline. Atât în Eruopa cât şi în SUA pare că se formează o buclă de reacţii negative pornind de la creşterea economică lentă şi ajungând la slăbiciunea pieţelor activelor (financiare, n.r.)”, a adăugat Joachim Fels, unul dintre coordonatorii echipei de analiză macroeconomică globală de la  Morgan Stanley.

China si SUA ar trebui sa impulsioneze coordonarea de politici macroeconomice si sa contribuie, impreuna, la refacerea increderii pe pietele globale, a spus vicepresdintele chinez Xi Jinping omologului sau american, Joe Biden.

“Turbulentele pe pietele financiare internationale s-au adancit recent si cresterea economica globala se confrunta cu provocari serioase”, a fost citat vicele chinez care este, de altfel, vazut ca viitorul succesor al actualului presedintele chinez, Hu Jintao, in 2013.  “Fiind cele mai mari economii ale lumii, China si SUA au responsabilitatea de a consolida coordonarea politicilor macroeconomice si, impreuna, sa redea increderea pietelor.” (…)


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “IARASI PANICA PE BURSE. CHINA VREA COORDONARE CU SUA pentru a reface increderea pietelor financiare

  1. Pingback: Continua scaderea burselor, bancile europene sunt in deriva. STATELE EUROPENE VOR FACE ORICE PENTRU SUSTINEREA BANCILOR. SE MERGE CATRE UN GUVERN EUROPEAN, O CENTRALIZARE A DECIZIEI. De ce nu o sa dispara zona euro?
  2. Pingback: CATRE O NOUA CRIZA MONDIALA? Caderea bursei din CHINA afecteaza intreaga lume. PERSPECTIVA AUSTERITATII REDEVINE ACTUALA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare