Israel vs Iran: Netanyahu si ministrul apararii Ehud Barack fac PRESIUNI pentru RAZBOI

29-10-2011 45 secunde Sublinieri

Israel Prim Ministru Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si ministrul apararii Ehud Barack sunt in favoarea unei actiuni militare impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului, insa armata si serviciile  de informatii se opun, informeaza mass-media din Israel, citate de AFP. Potrivit corespondentilor militari ai principalelor posturi de televiziune, prim-ministrul Netanyahu si ministrul apararii au cerut si altor membri din guvern sa sustina o actiune militara impotriva Iranului.

Cu toate acestea, seful statului major, generalul Benny Gantz, seful Mossad, Tamir Pardo, precum si alti oficiali din securitate si armata, se opun unui astfel de demers. Aceasta opozitie ar trebui sa impiedice, cel putin pe termen scurt, un eventual atac asupra Iranului, dupa cum estimeaza corespondentii militari.

“Granita iraniana este prioritara”, a afirmat joi directorul departamentului politic din cadrul ministerului israelian de aparare, Amos Gilad, citat de televiziuni, intr-un discurs sustinut in fata studentilor.Benjamin Netanyahu este primul care a vazut in Iran o amenintare majora. Ministrul apararii ia in calcul, de asemenea, amploarea acestei amenintari“, a subliniat Amos Gilad, adaugand ca “toate optiunile sunt pe masa“. Israelul si tarile occidentale acuza Iranul ca incearca sa dezvolte arme nucleare sub acoperirea unui program nuclear civil, fapt negat de Teheran.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Israel vs Iran: Netanyahu si ministrul apararii Ehud Barack fac PRESIUNI pentru RAZBOI

  1. Pingback: MAREA BRITANIE pregateste o INTERVENTIE MILITARA in IRAN
  2. Pingback: ISRAEL INTERVINE MILITAR IN FASIA GAZA. Armata testeaza o RACHETA NUCLEARA pentru Iran, Rusia critica noile constructii din CISIORDANIA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare