PADRE PIO avea “stigmate” FALSE, iar VATICANUL stia

17-11-2011 44 secunde Sublinieri

Faimosul sfânt al Italiei, Părintele Pio, şi-a falsificat stigmatele de pe mâini care aduceau aminte de rănile lui Iisus, susţine o carte a unui istoric din Peninsulă, citată de Daily Mail.
Biserica a fost convinsă că rănile de pe mâinile Părintelui Pio, care au sângerat timp de 50 de ani, erau autentice. La fel au crezut şi milioanele de adepţi ale fostului călugăr capucin, adepţi care mai credeau că Pio are puteri tămăduitoare şi abilitatea de a fi în două locuri în acelaşi timp.

Părintele Pio, pe numele real Francisco Forgione, a murit în 1968 şi a fost canonizat de Papa Ioan Paul al II-lea în 2002. În cartea sa, istoricul Sergio Luzzatto susţine că Părintele Pio a folosit acid carbonic pentru a întreţine sângerarea. El mai spune că a descoperit documente care îi susţin teza, şi anume o scrisoare de la un farmacist italian care i-a livrat călugărului acidul carbonic.

Luzzato merge chiar mai departe şi afirmă că Vaticanul a pus sub semnul întrebării veridicitatea rănilor lui Pio, dar a cedat şi a decis să îl canonizeze în urma presiunii publice.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PADRE PIO avea “stigmate” FALSE, iar VATICANUL stia

  1. Ca stigmatele sunt false sau adevarate e mai putin important. Ele oricum nu puteau fi lucrarea Duhului Sfant.
    Dar, acid carbonic, adica H2CO3, adica sifon…?

  2. @ Titus L

    Buna observatia!

    Se pare insa ca greseala provine, in principal, din traducerea gresita a acidului, fiind vorba nu de acid carbonic ci de fenol (C6H5-OH) care la epoca respectiva, datorita propietatilor bactericide se folosea ca dezinfectant, desi era iritant.

    Un farmacist mentioneaza ca Padre Pio i-ar fi cerut, in secret, 4 grame din acest acid pentru dezinfectarea siringilor folosite de catre el si de catre un alt frate pentru a vaccina,in lipsa medicilor, pe cei care traiau in manastire, contra gripei spaniole…

  3. Oare catolici nu au si ei dusmanii lor care ar spune orice baliverne, ca doar se poate…

  4. Acid carbonic = acid slab format din reactia dioxidului de carbon cu apa. Se foloseste pentru producerea bauturilor carbogazoase (racoritoare, sifon, apa carbonatata)
    Fenolul = agent folosit astazi pentru peeling profund (curatarea profunda a pielii)
    Oricum ar fi traducerea insa nici unul dintre agentii chimici pomeniti mai sus nu produce sau intretine sangerarea. Din pacate un articol ce cauta doar senzationalul fara a aduce o dovada clara in favoarea concluziilro , pe care deja le emite.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare