Zbigniew Brzezinski, consilierul lui OBAMA, despre RISCUL UNUI RAZBOI DEVASTATOR INTRE SUA SI IRAN

14-12-2011 52 secunde Sublinieri

Statele Unite ale Americii par angajate în relaţii într-atât de conflictuale cu Iranul încât acestea ar putea conduce la un război cu consecinţe “dezastruoase”, a avertizat Zbignew Brzezinski, fost consilier al preşedintelui american Jimmy Carter, acualmente, consilier de politică externă a președintelui Barack Obama.

“Noi credem că putem evita războiul recurgând la măsuri constrângătoare” precum sancţiunile pentru a forţa Iranul să renunţe la programul său de armament nuclear, a declarat marţi seară fostul consilier pentru securitate naţională de la Casa Albă, vorbind în faţa Atlantic Council, un grup de reflecţie cu sediul la Washington, scrie Agerpres.

Însă, a adăugat el,“cu cât folosiţi constrângerea mai mult, cu atât, în caz că nu funcţionează, sporeşte riscul de a intra în război. Ceea ce ne reduce dramatic marja de manevră”. În context, analistul politic american de origine poloneză, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de escaladarea “retoricii” între cele două ţări. “Sunt luate multe decizii mărunte care ne limitează libertatea de acţiune pe viitor“, a explicat el.

“Dacă intrăm într-un conflict deschis cu Iranul, indiferent de forma acestuia, consecinţele ar fi dezastruoase pentru noi, dezastruoase de o manieră masivă şi la scară globală” a subliniat Zbignew Brzezinski, care se afla în funcţie la Casa Albă în anul 1979, când şahul Iranului, un aliat al SUA, a fost înlăturat de revoluţia islamică.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Masonerie

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Zbigniew Brzezinski, consilierul lui OBAMA, despre RISCUL UNUI RAZBOI DEVASTATOR INTRE SUA SI IRAN

  1. Pingback: Presa rusa: RUSIA S-AR PREGATI DE UN ATAC APROPIAT AL SUA SI ISRAEL ASUPRA IRANULUI. Rusii si-au mutat trupe langa Turcia
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare