Staretul Efrem Vatopedinul S-A PREDAT AUTORITATILOR

27-12-2011 3 minute Sublinieri

Monahul MOISE AGHIORITUL despre scandalul arestarii/ “TERFELIREA JOSNICA” din mass-media greaca

Arhimandritul Efrem a plecat de la Manastirea Vatopedi, parasind Sfantul Munte la bordul unui vas si acompaniat de o puternica escorta a politiei, in directia Ierissos. Destinatia finala va fi, se pare, Thesalonik. Parintele s-a predat autoritatilor de bunavoie si a refuzat sa mearga la spital, in ciuda recomandarilor primite de la doctori.

Arestarea parintelui Efrem, fara acceptul Sfintei Chinotite, incalca tratatele internationale si Constitutia Greciei.

 

Din diferite publicaţii şi emisiuni a devenit cunoscut tuturor, chiar şi celor care au un punct de vedere diferit asupra cazului Mănăstirii Vatoped, că scandalul iscat nu constituie un scandal, ci un plan bine pus la cale în scopuri străine. A fost o intrigă bine ticluită, care din păcate i-a îndepărtat pe mulţi.

Credem că tema aceasta ar trebui mai mult luată în seamă şi nu folosită spre surparea unor aşezăminte precum Biserica, monahismul şi Sfântul Munte. Lumea a fost îndepărtată, ajungând să se îndoiască chiar şi de Sfântul Munte. Acest lucru nu ar fi trebuit să se îngăduie, să se prelungească, să se exagereze şi să se extindă. Mult s-au folosit unii de pe urma acestui caz, dar acum ei se prăbuşesc. Unii au ajuns foarte sus, călcând pe nedreptate, înşelătorie şi dezinformare.

Au vrut să pună la îndoială faptul că proprietatea lacului Vistonida aparţine mănăstirii Vatoped şi astfel s-a ţesut capul de judecată cum că: „de vreme ce nu era al lor, cum de au făcut schimburi?”. Situaţia scapă din limitele logice. Atitudinea justiţiei elene e de-a dreptul stupefiantă. Şi, fără doar şi poate, capacitatea de înţelegere a grecului mediu a fost mult subestimată.

Monahi fără proprietăţi, care de ani de zile s-au închis de bunăvoie pentru Hristos în spaţiul mănăstirii, care au iubit însingurarea, primesc acum pedepse grele răscumpărate cu garanţii scumpe, fapt care iscă o vie nelinişte faţă de criza justiţiei noastre. Cel mai cumplit e că se pune problema arestării preventive a stareţului, ca şi cum el ar fi cel mai rău delincvent. Stârneşte amărăciune faptul că nimeni cu ia poziţie, câtă vreme nenumăraţi infractori periculoşi circulă liberi.

În ţara noastră stăpâneşte absurdul. După cinstea pe care i-a adus-o Rusia, stareţul primeşte dezonoarea Atenei. De trei ani de zile este injuriat cu mitocănie acest om care tace, îndură, se roagă, nădăjduieşte, aşteaptă şi face răbdare. Numai gândindu-ne la nerăutatea şi blândeţea lui, ne umplem de uimire. Dumnezeu să îi dea totdeauna putere din belşug. După cinstirea şi slava pe care i le-a dat Rusia, a venit încercarea din partea Atenei.

de Μaria Iahnaki

Terfelirea lui gheronda Efrem de către mass-media continuă, deşi el se află în chilie, sub pază, după ce termenul de 48 de ore dat de procuror, din cauza stării de sănătate, e expirat.

Din momentul când procurorul a pus piciorul în Sfântul Munte, întreaga Grecie a aflat de la canalele de televiziune că zeci de poliţişti au blocat intrările în Sfântul Munte, au făcut controale pe mare şi pe uscat, nu care cumva ca egumenul să fugă, ba chiar au verificat şi autoturismele închinătorilor, nu cumva să iasă egumenul din Munte ascuns prin vreo maşină. Toate acestea, deoarece a fost considerat suspect de a se sustrage anchetei de către anchetatoare, iar completul de judecată l-a considerat vrednic de a fi închis preventiv.

Dacă chiar se va dovedi că atâţia poliţişti au acţionat pentru a controla situaţia, pentru ca egumenul Mânăstirii Vatopaidisă nu fugă, încât fost efectuate zboruri cu elicopterul şi raiduri maritime, atunci să dormim liniştiţi diseară, căci , cu aceeaşi bărbăţie, îmi închipui, ei ne păzesc şi frontierele, ne protejează de infracţiuni, ne patrulează oraşele noaptea, să nu ne găsim în pericol din pricina răufăcătorilor şi bandiţilor. Aşadar, se pare că eu trăiesc într-o altă ţară, căci credeam că numărul poliţiştilor este atât de restrâns încât din cauza asta nu vedem niciunul să patruleze în zonele dificile ale oraşelor.

Mă întreb cine cred ei că este Efrem, de concentrează o forţă aşa de mare, să creadă lumea că, ia uite, dacă pentru un gheronda fac asta, ce vor face pentru unul care într-adevăr ne pune în pericol ?

S-ar putea, însă, să nu fie valabil aşa ceva, după cum ne spun unele surse din poliţie cu care am stat de vorbă: „nu e cazul să facem controale şi nu s-a făcut niciun control pentru Efrem, noi doar l-am însoţit pe procuror în Munte pentru executarea mandatului”.

Atunci, pentru ce motiv, canalele de televiziune descriu scene de urmărire, dând informaţii care nu există şi pe care nu le deţin ? De ce auzim lucrurile astea la principalele buletine de ştiri din seara de Crăciun: „Sfântul Munte a fost înconjurat, se fac controale asupra tuturor autoturismelor pentru ca Efrem să nu fugă. Se fac cercetări şi pe mare etc.”.

Cu câtă uşurătate pot ei să condamne oamenii, să încropească reportaje şi să dea senzaţia că respectivul om este un răufăcător… Ar trebui să ne concentrăm asupra însemnătăţii subiectului şi să fim puţin serioşi faţă de ceea ce proferăm în urechea telespectatorului. Doar dacă nu există un motiv şi vrem să creăm senzaţia că monahul este criminal, deci să facem lumea să gândească: „bine fac, să-l prindă, să-l bage la închisoare şi să ne liniştim”.

De ce nu ne ruşinăm un pic, zic eu, suntem ţara care judecă repede şi superficial oamenii. Ţara impresiilor şi a politicienilor inexistenţi care lasă lumea să fie defăimată fără motiv, fără logică şi cu învinuiri fără substanţă. Pe de altă parte, încerc să-mi aduc aminte dacă astfel s-au comportat autorităţile şi în cazul afaceriştilor are datorează miliarde la buget din TVA, dar cu multiple proprietăţi, şi care au lăsat neplătiţi sau fără slujbă funcţionari ce munceau ca sclavii, fără să vadă o leţcaie.

La fel, cu personalităţile politice acuzate de luare de mită, cu politicienii care s-au amestecat în scandaluri care au dezbinat Grecia, precum scandalul Siemens ? Acelaşi lucru s-a petrecut cu toţi aceia care au conceput fiascoul de la bursă, în dauna proprietăţilor şi caselor altora ?

Nu, pentru că dacă s-ar fi petrecut aşa şi nu mi-aş aduce aminte, mi-aş cere iertare …

(sursa: http://www.briefingnews.gr/politiki-kouzina/item/13046)


Categorii

Parintele Efrem (Vatoped), Parinti greci si athoniti, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “Staretul Efrem Vatopedinul S-A PREDAT AUTORITATILOR

  1. Pingback: CHINOTITA SFANTULUI MUNTE: Scrisoare publica de sustinere a EGUMENULUI EFREM
  2. Asta le intrece pe toate. Staretul celei mai importante manastiri din Sf.Athos, un batran cu o viata sfintita sa fie vanat de parca ar fi un criminal periculos in serie, sau un mare mafiot sau asasin economic, care pune in pericol economia unei tari … Credeam ca doar la noi se mai intampla astfel de lucruri halucinante, dar si la altii supunerea fata de comenzile autoritatilor ce slujesc masoneria, ajunge pana la incalcarea oricaror reguli si legi, a oricaror limite a rusinii si a minimii decente. Au ingenunchiat dpv economic Grecia, si acum isi permit sa prigoneasca dupa bunul plac stareti din Sfantul Munte, prin incalcare flagranta a legii, fara nicio motivatie juridica care sa justifice asemenea arestare.
    Se pare ca atat cei care conduc, cat si cozile lor de topor, nu mai au frica de nimic, nici de Dumnezeu, nici de opinia publica, isi duc linistiti planurile la bun sfarsit. Nu e bine deloc, faradelege devenita politica de stat, coruptia generalizata, prea multi dispusi sa isi vanda sufletul, sa isi calce pe constiinta. Foarte trist, traim vremuri foarte grele. Dumnezeu si Maica Domnului sa vegheze asupra Parintelui si sa il ocroteasca.

  3. Acum citiva ani am avut privilegiul sa fiu primit impreuna cu un grup de catre staretul Efrem. Cu mine n-a discutat, pentru ca n-am indraznit sa-i pun intrebari, dar s-a uitat patrunzator la mine si cind am plecat de la dinsul n-am mai avut meniscul deplasat si am putut sa-mi continui pelerinajul prin Sf. Munte!!! Doi din grupul nostru aveau framintari mari sufletesti l-a care li s-a dar raspuns fara sa fi intrebat!
    Pentru mine indiferent cine ce scrie ramine un om sfint!
    Nu stiu de ce cauta denigrarea dumnealui dar stiu ca n-ar fi primul si nu o sa fie nici ultimul sfint care a trait asa ceva!

  4. Pingback: Staretul Efrem Vatopedinul SPRIJINIT DE MULTIME (video)/ Comunicatul Manastirii Vatopedi/ REACTIA MITROPOLITULUI PANTELEIMON - Razboi întru Cuvânt
  5. Si Patriarhul Daniel de ce nu raspunde,la fel ca si Kiril,la acesta nesimtire??
    Normal,e de partea lui Basescu,iar asa zisul presedinte de partea americanilor.
    Rusine sa va fie,tradatori de neam si credinta!!

  6. @Anca:

    Pentru ca Romania nu e Rusia, de exemplu?

  7. Tot ce se intimpla in lume,este si purtare de grija pentru cei care vor sa se mintuiasca,parca se aude glasul lui Dumnezeu:Oameni buni,este cu mult mai tirziu decit credeti,pocaiti-va,schimbati-va viata…Cum remarcase un comentator ( comparind arestarea parintelui Efrem cu cea a Domnului ),Domnul nostru Iisus Hristos este deja in gradina Ghetimani,Iuda a tradat,au venit hoardele fariseilor si arhiereilor,Mintuitorul este prins si dus la Ana si Caiafa,vor incepe patimile…

    Cum bine a spus si altcineva,aproape ca nici nu mai conteaza ce face sau spune ierarhia,sa avem grija la noi cum traim si marturisim ( cred ca si aici ni se vor taia caile,in curind ) mai degraba sa ne pastram credinta,sa ne marturisim cit mai des,cit se mai poate,Tainele Bisericii,Sfinta Scriptura si duh cit mai umilit in toate,macar in fata lui Dumnezeu.

    La scara globala,este precum moartea bobului de griu,din care va rasari plantuta cea noua.

    Dumnezeu sa fie alaturi ( inauntrul ) parintelui Efrem si sa ne rugam si noi pentru dinsul.Doamne ajuta!

  8. “Daca pe Mine m-au prigonit si pe voi va vor prigoni” suna de peste 2000 de ani cuvintele Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
    “Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor spune tot cuvantul rau impotriva voastra mintind pentru Mine; Bucurati-va si va veseliti ca plata voastra multa este in ceruri”…. si cu siguranta ca gheronda Efrem le cunoaste prea bine si urmeaza cu barbatie drumul Golgotei “privind la inaintasii nostri…”.
    Acesta este si Staretul meu: un barbat demn, un calugar adevarat si un staret plin de Duh Sfant…
    Bunul Dumnezeu si Maicuta Sfanta sa-l ajute in continuare, sa mijloceasca si pentru noi fiii sau duhovnicesti.
    Sunt convins ca din sufletul sfintiei sale plin de bunatate, de dragoste si iubire, in aceasta “avalansa mantuitoare” izvoraste frumoasa rugaciune catre Bunului Dumnezeu precum a arhidiaconului Stefan odinioara care zicea: “Doamne nu le socoti lor pacatul acesta…”.

    pr. Prodromos

  9. Pingback: Mitropolitul Ilarion (Patriarhia Moscovei): ARESTAREA STARETULUI EFREM ESTE UN ATAC ASUPRA MONAHILOR ATHONITI SI A BISERICII/ Ministerul de Externe al Rusiei acuza ILEGALITATEA deciziei de arestare - Razboi întru Cuvânt
  10. Pingback: Manifestatie in Cipru pentru STARETUL EFREM VATOPEDINUL/ Ministerul de Externe al Greciei “nu primeste sfaturi” de la Rusia/ POZITIA MITROPOLITULUI IGNATIE DE LARISA - Razboi întru Cuvânt
  11. Nu va faceti griji! Maica Domnului vegheaza si prin acestea arata adevarata fata a raului si cum procedeaza! Au mai vrut sa alunge pe calugarii romani din Sf Munte, dar un politician a spus: ii trimitem in muntii lor dar cu Maica Domnului ce ne facem???? Au sa planga totzi pt gandurile si faptele facute impotriva Maicii Domnului! Vor avea judecata infricosata! Doamne Ajuta! si iarta-i ca nu stiu ce fac!

  12. Pingback: STARETUL EFREM INTEMNITAT :( Declaratia sa pilduitoare/ PARINTELE NECTARIE CATRE ROMANI: “INCEPE UN MARE RAZBOI IMPOTRIVA ORTODOXIEI” - Razboi întru Cuvânt
  13. Pingback: Manifestatie de protest in Cipru pentru STARETUL EFREM VATOPEDINUL/ Ministerul de Externe al Greciei “nu primeste sfaturi” de la Rusia/ POZITIA MITROPOLITULUI IGNATIE DE LARISA - Razboi întru Cuvânt
  14. Am sa aduc si eu marturia mea la cea facuta aici de “dmb”. Si eu l-am cunoscut pe Gheronda Efraim , chiar in vara aceasta la metocul din afara Muntelui Athos, ce tine de manstirea Vatopedu. Stiam de Parintele Staret ca este un om duhovnicesc deosebit, ca este nepotul duhovnicesc al lui Gheron Iosif Isihastul , dar aveam cunostinte foarte generale despre dansul, eu ajungand acolo prin niste rude si sincer neavand nici un fel de asteptari speciale. Era chiar in pragul Sarbatorii Adormirii Nasterii Domnului si m-am inscris acolo pentru spovedit alaturi de alti oameni de rand , parintele coborand din Munte special pentru aceasta Sarbatoare. Spovedania aceasta a constituit cea mai semnificativa intalnire din viata mea! De altfel eu nici nu am apucat sa spun foarte multe , pentru ca parintele mi-a facut o radiografie completa a sufletului meu : mi-a spus lucruri din viata mea stiute numai de mine , mi-a dat raspuns la cele mai dureroase intrebari ale mele , mi-a descoperit lucruri legate de viitor….Am ramas inmarmurita! Cand m-am ridicat de acolo , nu conteneam a-mi spune ca nu am mai intalnit un asemnea om niciodata, desi am intalnit multi oameni duhovnicesti! Unui astfel de om a binevoit Dumnezeu a-i descoperi tainele sufletului meu . Iar dragostea cu care m-a primit , mangaierea si imbarbatarea pe care a adus-o sufletului meu prin cuvintele sale , nu am sa le pot descrie niciodata in cuvinte! Cu adevarat Gheronda este un Sfant al zilelor noastre si eu nu voi avea nicodata cuvinte sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru ca am intalnit un astfel de om, un Sfant in carne si oase, precum erau Sfintii mari din Pateric despre care tot citim , un om pe care sufletul meu il iubeste atat de mult!!!

  15. Minunate marturiile despre Parintele Efrem. Multumesc mult celor care au ridicat putin valul unor intamplari, oarecum intime, dar care arata si mai luminos lucrarea Harului.

    Marturie a sfinteniei este insasi Crucea. Privita astfel cata valoare capata Aiudul, Pitestiul, Gherla ?…Cata smerenie ascunsa in morminte anonime…dar si cat Dar ?

  16. STARETUL EFREM Craiova, 13 iunie 2007:
    “De aceea, cat putem, sa luptam lupta cea buna a credintei, si atat cat ne nevoim cu aceasta lupta, Hristos, care cauta cea mai mica pricina ca sa ne ajute, ne va duce la cunoasterea Adevarului si ne va da cel mai pretios lucru de sub cer, care este harul Sfantului Duh. Pentru ca acest har trebuie sa il avem in suflet si el ne va da alta intelegere a vietii. Omul care alearga dupa harul Duhului Sfant nu stie ce inseamna indoiala, agonia, descurajarea, deznadejdea, pentru ca harul insusi il invata cum sa contemple/inteleaga viata. Caci, precum citim in vietile sfintilor, toti au trecut prin multe incercari. Omul care il urmeaza pe Hristos in chip sincer, este ca o oaie in mijlocul lupilor. Si cel care il vesteste pe Hristos Il gaseste pe Hristos – asa cum spune Sf. Apostol Pavel – rastignit. Harul randuieste ca acesta sa guste din Crucea lui Hristos. Si Crucea lui Hristos sunt incercarile pe care le primeste de la Dumnezeu. Dar sa nu uitam ca prin Cruce a venit bucurie in lume. De aceea, cand mergem pe calea Domnului sa nu ne intristam cand El ne da sa gustam din Crucea Lui si sa mergem cu El pe Golgota, si atunci, impreuna cu incercarile o sa ne dea pe masura si mangaierea Duhului Sfant. Asa, pentru ca noi, care suntem in mijlocul incercarilor sa fim mangaiati si sa dobandim si puterea sa mangaiem pe altii.
    Caci aceasta este maretia omului duhovnicesc: poate ca el sa fie incercat, dar e mangaiat de har si poate sa ii mangaie si el pe altii.”

  17. Pingback: CAUZELE PRIGONIRII STARETULUI EFREM. “Dosarul” cazului Vatopedi - Razboi întru Cuvânt
  18. […] „Stareţul Efrem este foarte liniştit şi s-a predat voii lui Dumnezeu! «Dacă Dumnezeu a îngăduit, fie binecuvântat», mi-a spus el…”,Încheind, Mitropolitul Limasolului a subliniat: „Pentru Gheronda Efrem, această încercare va fi o binecuvântare de la Dumnezeu şi începutul unui nou urcuş duhovnicesc…”. „Pentru ceilalţi, însă, nu ştiu ce va fi”, a arătat în acest sens Mitropolitul Athanasie.

    […] Gheronda Efrem a făcut o scurtă declaraţie ieri:
    “Nu îmi pare rău pentru necazul meu. Sunt monah şi toate le port. Îmi pare, însă, foarte rău pentru că adevărul şi dreptatea suferă”.

    […] acum ştim de ce este persecutat Gheronda: pentru că vor să lovească Sfântul Munte, iar Gheronda Efrem, cu întreaga sa personalitate, ca, de altfel, toate mănăstirile Sfântului Munte, sprijină Ortodoxia. Începe deci un mare război împotriva Ortodoxiei. Şi de aceea, vedeţi, toate Patriarhiile, acum am aflat că Patriarhia Georgiei, Patriarhia Moscovei şi alte Biserici, şi Biserica Greciei, tot Sfântul Munte este de partea lui Gheronda Efrem. La şi creştinii care s-au revoltat când au aflat ce s-a întâmplat, că de la Sfântul Munte este adus aici Gheronda, ne-am adunat acum să ne arătăm sprijinul, să fim ca Simon Cirineul care L-a ajutat pe Hristos şi I-a ridicat Crucea. Aşteptăm şi din partea Bisericii Române să ia partea şi poziţia Bisericii Greciei şi să sprijine Sfântul Munte, să sprijine monahismul – şi suntem siguri că o va face – să-l sprijine pe Gheronda Efrem. (Părintele Nectarie Mulatiótis)[…]

  19. Pingback: EGUMENUL EFREM VIZITAT LA INCHISOARE de Mitropolitii Pavel si Nicolae/ MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASSOL, la protestul din Cipru (si VIDEO)
  20. Pingback: Manastirea Diaconesti – scrisoare de sustinere pentru Parintele Efrem de la Vatopedu: ACEASTA LOVITURA ESTE IMPOTRIVA INTREGII ORTODOXII
  21. Pingback: Staretul Manastirii Nicula, Arhim. Andrei Coroian, ALATURI DE PARINTELE EFREM VATOPEDINUL - Razboi întru Cuvânt
  22. Pingback: Mitropolitul Nicolae (Patriarhia Bulgariei) catre Parintele Efrem: SUNTETI PRINTRE PRIMII CARE TREC PRIN DURERILE VREMURILOR DE PE URMA… - Razboi întru Cuvânt
  23. Pingback: PARINTELE EFREM IN ROMANIA: Cuvinte din Sfantul Munte (I) – Conferinta de la Alba-Iulia, 2000 (prima parte)
  24. Pingback: PARINTELE EFREM LA ALBA-IULIA, 2000 (II): Biserica este Una! Nu exista alta Biseri­ca! Botezul se face numai prin afundare, nu prin stropire!
  25. Pingback: Patriarhul Ilia al Georgiei, “INDURERAT” de arestarea PARINTELUI EFREM de la Vatopedi. Ministerul de Externe al Greciei SE SPALA PE MAINI - Razboi întru Cuvânt
  26. Pingback: IPS TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, primul ierarh roman care il sustine public pe EGUMENUL EFREM DE LA VATOPED
  27. Pingback: Episcopul Veniamin Borisov (Bielorusia) cere oficialilor Greciei ELIBERAREA STARETULUI EFREM DE LA VATOPED - Razboi întru Cuvânt
  28. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
  29. Pingback: DE CE ESTE ATACAT ATHOSUL? De ce are nevoie Gheronda Efrem Vatopedinul? - Razboi întru Cuvânt
  30. Pingback: PARINTELE AGAPIE CORBU – cea mai profunda si mai duhovniceasca pozitie in cazul STARETULUI EFREM, “INLANTUITUL LUI HRISTOS”! - Razboi întru Cuvânt
  31. Pingback: PARINTELE MOISE AGHIORITUL II TREZESTE PE GRECI LA POCAINTA: Trebuie sa ne schimbam! Sa lasam fotoliul moale, televizorul, trandavia si confortul!”
  32. Pingback: Sinodul Permanent al Bisericii Greciei: arestarea Staretului Efrem a RANIT AUTORITATEA BISERICII. Arhiepiscopul Ieronim il va VIZITA LA INCHISOARE - Razboi întru Cuvânt
  33. Pingback: ARESTAREA UNUI STARET (Emisiune TVR-info cu Rafael Udriste si Iulian Capsali). Egumenul Efrem si Parintele Daniil Cotescu la “Ora de Stiri”, in 2007 (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  34. Pingback: Parintele Efrem Vatopedinul ramane la inchisoare! ABUZUL IN FORMA AGRAVATA CONTINUA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  35. Pingback: Obstea Manastirii Vatopedi: mentinerea arestarii preventive a Staretului Efrem, NEDREAPTA SI EXAGERATA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  36. Pingback: “Situatia actuala poate fi remediata numai duhovniceste, nu intr-un mod lumesc”. Monahul MOISE AGHIORITUL despre PROFETICUL CUVIOS PAISIE si tendintele de rastalmacire a cuvintelor sale -
  37. Pingback: Monahul Moise Aghioritul despre valurile violentei: RAZBOAIE CIVILE, URMARIRI ALE CELOR CU PARERI OPUSE CELORLALTI, RENASTEREA TOTALITARISMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  38. Pingback: PRIGOANA BISERICII SI A SLUJITORILOR EI. CALOMNIA, ARMA SATANICA PREDILECTA – Predica Parintelui Damaschin Luchian de la Sihastria Putnei la praznicul Sfantului Arhidiacon Stefan, 2011 – (audio + text) -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare