DETENTIA Staretului Efrem Vatopedinul: ARESTAREA SE AMANA DIN CAUZA STARII PROASTE DE SANATATE. Pozitia parintelui Gheorghios Metallinos si protestul Fundatiei Sfantul Andrei (RUSIA)

25-12-2011 3 minute Sublinieri

 


Parintele Gheorghios a afirmat, printre altele, la un canal de televiziune: sunt surprins de decizie, care nu este indreptata doar impotriva Man. Vatopedi... Asta pentru ca resimtim un resentiment, avand in vedere ca decizia a fost luata tocmai in aceste zile.” Parintele a mai spus ca avem de-a face cu ”un razboi dus impotriva Bisericii, in special impotriva vietii monahale.”

  • Presa Ortodoxa (de limba greaca):

Ultima oră

În prezent, Gheronda Efrem este în Mânăstire, bolnav la pat, cu febră mare, lucru verificat şi confirmat de medicii de la centrul din Karies. Sâmbătă după masă a primit vizita Prim-procurorului din Thessalonic, însoţit de Poliţia din Halkidiki şi de alte forţe de ordine, pentru a-l reţine. Reţinerea a fost amânată până când starea sa de sănătate se va îmbunătăţi.

Gheronda Efrem a declarat ieri că “sunt monah şi mă voi preda justiţiei; nu-mi pare rău pentru mine, ci pentru cei care au fabricat această maşinaţie”.

Petiţie pentru eliberarea lui Gheronda Efrem

Prigoana a început de la cap, adică din Sfântul Munte. Fiţi liniştiţi, va ajunge şi la coadă, adică în parohia voastră.

“Iubiţilor, nu vă miraţi de focul aprins între voi spre ispitire, ca şi cum vi s-ar întâmpla ceva străin, ci, întrucât sunteţi părtaşi la suferinţele lui Hristos, bucuraţi-vă, pentru ca şi la arătarea slavei Lui să vă bucuraţi cu bucurie mare. De sunteţi ocărâţi pentru numele lui Hristos, fericiţi sunteţi, căci Duhul slavei şi al lui Dumnezeu Se odihneşte peste voi; de către unii El se huleşte, iar de voi se preaslăveşte” (1Petru 4, 12-14).

Egumenul Efrem va fi întemniţat !

Acesta este decizia justiţiei elene, luată vineri 23 decembrie 2011.
Arhipscopul Atenei, Ieronim, declară că, deşi are încredere în justiţia greacă, este surprins de momentul ales pentru a lua această decizie.
La fel, Mitropolitul de Nafpaktos, Ierotheos Vlachos, care e surprins şi de turnura penală pe care a luat-o acest proces civil.
Stareţul Nektarios Moulatziotis consideră că acesta este cadoul masoneriei de Crăciun, pentru că Egumenul Efrem este nevinovat, aghioriţii fiind avertizaţi de guvernanţi că, dacă nu vor permite accesul femeilor în Sfântul Munte, aşa cum s-a hotărât în Consiliul European, vor face puşcărie. Vom reveni.

Fundatia Sfantul Andrei cel Intai-Chemat, organizatie ortodoxa rusa, a vorbit in apararea arhimandritului si faimosului staret al manastirii Vatopedi din Muntele Ahos, Grecia. Arhim. Efrem a condus o delegatie monahala care a adus in Rusia cea mai mare sfintenie a crestinatatii, Braul Maicii Domnului. Acesta a fost dus in diferite parti ale tarii si numarul total al credinciosilor care s-au inchinat la el a depasit cifra de 3 milioane.

Dupa o decizie a Curtii din Atena, arhim. Efrem a fost arestat si plasat sub paza in chilia sa din manastire. Arestul a survenit in litigiul ce priveste schimbul de terenuri intre manastire si guvernul grec. ”Asemenea actiuni din partea autoritatilor unei tari care este ortodoxa, lucru specificat chiar in Constitutia sa, nu pot fi privite decat ca un exemplu de politizare inadmisibila a investigatiei curtii judecatoresti”, a afirmat Fundatia Sfantul Andrei intr-un comunicat.

Fundatia a facut apel la justitia greceasca sa asigure un proces echitabil si fara prejudecati al litigiului intre stat si manastire. A facut apel, de asemenea, la natiunea greaca sa ramana fidela spiritului si valorilor crestinatatii ortodoxe rasaritene si sa se fereasca de implicarea in cazurile judecatoresti motivate politic. Comunicatul mai arata ca oficialii Fundatiei au luat nota cu stupefactie de faptul ca decizia curtii de a il pune sub custodie pe staretul Efrem a fost luata imediat dupa intoarcerea acestuia din Rusia, unde a escortat Braul Maicii Domnului.

Vineri, curtea de apel din Grecia a aprobat o rezolutie de arestare a arhimandritului si de a il pune sub paza pana la sfarsitul procesului. Conform agentiei Agentiei de Stiri din Atena, staretul din Vatopedi este unul din principalii inculpati in procesul asupra schimbului de teren intre manastire si guvern. (…)

Către
Preşedintele Republicii Elene
Primul ministru al Guvernului Elen
Procurorul General al Curţii Supreme de Justiţie

24 Decembrie 2011

Onoraţi domni,

Dezaprobăm detestabila „crimă” judecătorească care a avut loc la Atena, în 23 Decembrie 2011, împotriva Bisericii şi a persoanei Părintelui Efrem, Stareţul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte.

Ura şi nedreptatea ce caracterizează această hotărâre de arest preventiv a Părintelui Stareţ sunt dovedite de următoarele aspecte:

  1. Momentul hotărârii: ajunul praznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.
  2. Desfăşurările impresionante de forţe înarmate ale poliţiei, cu scopul de a bloca ieşirile din Sfântul Munte, în momentul în care avocatul Părintelui Stareţ declarase public intenţia egumenului Efrem de a se prezenta de bunăvoie la Poliţie.
  3. Pedeapsa arestului preventiv se aplică persoanelor care sunt suspectate de tentativă de repetare a delictelor de care sunt acuzate.
  4. La audierea cazului, care a precedat hotărârii, s-a folosit ca „argument” pentru aplicarea pedepsei de arest preventiv faptul că Părintele Stareţ a vizitat recent Rusia, însoţind Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, vizită in care milioane de oameni, inclusiv Preşedintele, Primul ministru şi Procurorul General al Republicii Ruse, s-au închinat la Sfântul Odor.
  5. De mai bine de 3 ani de când se cercetează acest caz, nu a ieşit la iveală nici un element incriminator.
  6. Părintele Stareţ este acuzat de a fi autor moral, în timp ce presupuşii autori direcţi au fost declaraţi nevinovaţi.
  7. În ultimii 3 ani, Părintele Stareţ a călătorit de repetate ori în afara Greciei şi dacă ar fi avut intenţia să se sustragă acţiunii judiciare, ar fi putut să o facă cu uşurinţă.
  8. Personalitatea duhovnicească a Părintelui Stareţ este respectată şi elogiată pe plan internaţional şi constituie un ambasador de seamă al Greciei în străinătate.
  9. Capii, de acum cunoscuţi, ai acestei uneltiri au fost recompensaţi cu fotolii ministeriale şi încearcă cu orice jertfă să demonstreze dreptatea faptele lor perfide.
  10. Grecia este zguduită de scandaluri de proporţii uriaşe, larg cunoscute, care rămân nepedepsite, în vreme ce vinovaţii nu numai că circulă liberi, dar deţin şi demnităţi politice.

Suntem convinşi că această hotărâre este o acţiune politică dirijată, având drept scop ponegrirea Sfântului Munte şi a Bisericii.

Vă solicităm să o revocaţi.

Cu respect,

Descărcaţi scrisoarea de aici.

Puteţi să o trimiteţi completată la:


Categorii

IPS Hierotheos Vlachos, Parintele Efrem (Vatoped), Parintele Gheorghe Metallinos, Parinti greci si athoniti, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “DETENTIA Staretului Efrem Vatopedinul: ARESTAREA SE AMANA DIN CAUZA STARII PROASTE DE SANATATE. Pozitia parintelui Gheorghios Metallinos si protestul Fundatiei Sfantul Andrei (RUSIA)

  1. HRISTOS S-A NASCUT !

    Sa pui un om cu viata Sfanta in inchisoare este un lucru diavolesc ! Numai masoneria poate sa faca asa ceva ! DOAMNE IARTA-I, CA NU STIU CE FAC !

    Sa fim convinsi ca Hristos nu-l va parasi pe parintele Efrem !

    Ne unim si noi in rugaciune cu parintele si cu toti credinciosii ortodocsi iubitori de dreptate si de Adevar ! Bunul Dumnezeu sa-l intareasca pe parintele ca sa-si duca Crucea ! Amin !

    Mircea

  2. Credeti ca scrisoarea are vre-un rost?
    Astia cand sunt pusi pe rau nu tin cont de nimic, unde mai pui la socoteala faptul ca nu are nici o valoare din punct de vedere legal.

  3. Si eu presimt ca asistam la actul de debut al unei represiuni mai ample. Pana la urma, care este infractiunea?

  4. @Costel: Da, scrisoarea are rost. „Ei” țin seama de voturi. Și dacă o să se afle (și SE VA afla) că sunt sute de mii (până în prezent) de semnături din toată lumea pe treaba asta, nu știu cine o să-i mai voteze. Pe de altă parte este vorba și de un gest de conștiință, de mărturisire înaintea lui Dumnezeu, care desigur este mai presus de toate.

    @Anonyma: Ref. la infracțiune, vezi textul subliniat de mai sus (de necrezut, nu-i așa?). Sau mai pe larg:

    După cum se știe, p. Efrem a fost în Rusia cu Sf. Brâu (vezi http://vatopaidi.wordpress.com/2011/11/29/spod54/ ) și a provocat un cutremur duhovnicesc acolo.

    Printe altele, p. Stareț Efrem în discuția sa cu conducerea Rusiei a cerut ajutor pentru țara care de fapt îl războiește. Dacă stai aici în Grecia ai înțelege de ce (foamete, sărăcie, nesiguranța zilei de azi (anarhiști, derbedei etc.), nesiguranța zilei de mâine (oricine poate fi dat afară din orice post – înafară de elite bineînțeles). Și toți aici știm (locuiesc în Grecia după cum spuneam) că acestea vin de evreo-americanii care conduc, de fapt, țara.

    Pentru că p. Efrem a obținut de fapt promisiunea ajutorului Rusesc, fapt care a bucurat foarte multă lume în Grecia, acum sistemul totalitar care este la cârma țării îi plătesc cu vârf și îndesat. Și prin extensie lovesc și în Sf. Munte cu care are o contră acerbă și în privința actelor cu cip. De asemenea monahii au fost amenințați de către conducerea UE să permită femeilor intrarea în Sf. Munte pentru că altfel vor face pușcărie.

    Desigur că lucrurile se preconizau mai de demult după cum lasă să se înțeleagă și http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/19/spod64/

  5. @Anonyma: Da, este vorba de începutul unei represiuni mai ample, întreptate împotriva Sf. Munte și a Bisericii Greciei în primă fază, după care la scurt timp urmează Rusia (marea problemă, după Sf. Munte), România și în general ortodoxia.

  6. Poate ar fi bine ca lumea sa stie ca de fapt accesul femeilor in Sfantul Multe este interzis de insasi Maica Domnului, e porunca ei si nu o randuiala omeneasca oarecare. Iar femeile care se incumeta sa patrunda in munte vor suferi consecintele de rigoare, caci Maica Domnului nu se lasa batjocorita. Daca nu vor sa priceapa care e realitatea, s-o ia macar ca pe o superstitie si sa-si vada de treburile lor. E drept ca nu e vorba doar de cateva nebune care tipa ca vor sa intre in Sfantul Munte, ci de indivizii din oculta care se folosesc de asa pretext pentru a submina ortodoxia. Dar e bine ca femeile sa stie ca s-ar putea sa aiba surprize neplacute daca intre in munte. POate nu ar strica si un articol pe tema asta.

  7. @Ioan Teodoru:
    Eu sunt cetatean roman, votez in Romania.

  8. Da, nu are decat cel mult o valoare simbolica si de a face cunoscuta problema si ideea de protest, pentru a realiza o solidarizare… “virtuala”. Dincolo de asta, petitiile online sut folosite, probabil, cu brio, de serviciile secrete ca mijloc gratuit de acces la unele date personale ale celor care au anumite orientari… Chiar daca intentiile initiatorilor sunt cele mai bune, fara indoiala. Ca sa aiba efect si sa conteze marturisirea este nevoie de un memoriu scris si semnat personal si trimis prin mijloacele clasice la institutiile vizate.

  9. Pingback: CHINOTITA SFANTULUI MUNTE: Scrisoare publica de sustinere a EGUMENULUI EFREM: "Frateste, intru Domnul, impreuna patimim"
  10. Pingback: CRACIUNUL LA INCHISOARE. Colind pentru detinutii fara vina... Nasterea Domnului pentru cei prigoniti, singuri si suferinzi. (DEDICAT PARINTELUI EFREM)
  11. Pingback: SFANTA CHINOTITA la chilia staretului prigonit Efrem Vatopedinul (GALERIE FOTO)
  12. Pingback: Parintele Efrem Vatopedinul S-A PREDAT AUTORITATILOR. Monahul MOISE AGHIORITUL despre scandalul arestarii. "TERFELIREA JOSNICA" din mass-media greaca
  13. Pingback: Mitropolitul Ambrosie al Kalavritei: IUBITUL NOSTRU FANAR DOARME… FACETI LINISTE, VA RUGAM! - Razboi întru Cuvânt
  14. Pingback: STARETUL EFREM VATOPEDINUL, SPRIJINIT DE MULTIME [video]/ Comunicatul Manastirii Vatopedi/ REACTIA MITROPOLITULUI PANTELIMON DE VERIA - Razboi întru Cuvânt
  15. Pingback: PARINTELE EFREM VATOPEDINUL IN RUSIA, DESPRE INTALNIREA CU PUTIN (video): “Puterea noastra este Ortodoxia! Trebuie sa ne trezim, este prigoana Ortodoxiei!”
  16. Pingback: “INVINSUL INVINGATOR”: cuvinte duhovnicesti patrunzatoare despre prigoana staretului Efrem - Razboi întru Cuvânt
  17. Pingback: CAUZELE PERSECUTIEI SI ARESTARII STARETULUI EFREM. “Dosarul” cazului Vatopedi - Razboi întru Cuvânt
  18. Pingback: Mitropolitul Nicolae (Patriarhia Bulgariei) catre Staretul Efrem Vatopedinul: SUNTETI PRINTRE PRIMII CARE TREC PRIN DURERILE VREMURILOR DE PE URMA… - Razboi întru Cuvânt
  19. Pingback: GHERONDA EFREM SPOVEDESTE POLITISTI SI DETINUTI LA INCHISOARE - Razboi întru Cuvânt
  20. Pingback: PARINTELE EFREM IN ROMANIA: Cuvinte din Sfantul Munte (I) – Conferinta de la Alba-Iulia, 2000 (prima parte)
  21. Pingback: PARINTELE EFREM LA ALBA-IULIA, 2000 (II): Biserica este Una! Nu exista alta Biseri­ca! Botezul se face numai prin afundare, nu prin stropire!
  22. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
  23. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim in vizita la parintele Efrem/ POSIBILA ELIBERARE A STARETULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: SCRISOARE DIN TEMNITA A STARETULUI EFREM VATOPEDINUL: Sa continuati sa va rugati sa rabdam aici in inchisoare, unde e greu pentru oricine!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: Parintele Nectarie Mulatiotis despre LINSAJUL MEDIATIC ASUPRA STARETULUI EFREM: “Vor ca Biserica sa fie un leu fara dinti!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: STARETUL EFREM Vatopedinul va fi ELIBERAT conditionat din inchisoare - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: Parintele Efrem e liber si s-a intors la Manastirea Vatopedi. LACRIMILE REGASIRII: “Ii iubesc si ii iert pe toti”. - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare