STARETUL EFREM VATOPEDINUL, SPRIJINIT DE MULTIME (video)/ Comunicatul Manastirii Vatopedi/ REACTIA MITROPOLITULUI PANTELIMON DE VERIA

27-12-2011 2 minute Sublinieri

Staretul Manastirii Vatopedi a ajuns acum cateva minute la Curtea de Apel de la Atena. Merita mentionat faptul ca credinciosii, tinand lumanari si lozinci, au spus prezent initiativei de mobilizare pentru sustinerea acestuia in fata Curtii de Apel.

Momentul in care masinile politiei ce il duceau pe Staretul Efrem au aparut a fost miscator, multimea izbucnind in aplauze si strigand axios (vrednic).

Dupa Curtea de Apel, Staretul Efrem va fi transferat la sediul politiei, acolo unde a fost directionata si multimea.

Nedreapta arestare preventivă a Părintelui nostru duhovnicesc Efrem a cutremurat inimile fraţilor Sfintei noastre Mănăstiri, Sfântul Munte, pe orice om duhovnicesc care gândeşte.

Cine şi-ar fi putut închipui că oameni care se jertfesc întru slujirea aproapelui, care trăiesc dezinteresat toată viaţa în ascultare, post şi rugăciune, să fie trataţi asemenea delincvenţilor de rând şi să fie întemniţaţi?

Cine ar fi putut crede că un purtător al dumnezeiescului har, lucrător şi învăţător al virtuţii, poate fi insultat, aruncat în puşcărie, doar pentru că unii oameni cred că în acest fel slujesc legilor Justiţiei?

Toate acţiunile lui Gheronda au avut încuviinţarea, acceptul şi susţinerea întregii noastre Obşti.

Înştiinţăm poporul credincios al lui Dumnezeu că întreaga Obşte este alături de Gheronda, în unitate şi iubire, şi ridică împreună cu el crucea martiriului cu credinţă şi nădejde.

Ne dă putere susţinerea unanimă a întreg Sfântului Munte, a Episcopilor întregii Biserici Ortodoxe şi a poporului credincios, cărora le mulţumim din adâncul inimii.

Am dori ca cei responsabili să ştie că în persoana Părintelui nostru Efrem aruncă în puşcărie şi întreaga Obşte a Sfintei Mănăstiri Vatoped, care este alcătuită din 120 de monahi.

Obştea Sfintei Mănăstiri Vatoped

Marţi, 27 Decembrie, Înaltpreasfinţitul Panteleímon a slujit la paraclisul Sfântului Ştefan din Veria. La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, Înaltpreasfinţitul s-a referit la viaţa Sfântului Ştefan care se distingea prin curăţia vieţii sale şi nerăutatea sa.

Înaltpreasfinţitul, referindu-se la problemele de actualitate şi-a exprimat nemulţumirea faţă de hotărârea arestării preventive a Părintelui Efrem, caracterizând alegerea zilei şi a perioadei aplicării acestei decizii ca fiind deloc întâmplătoare, ci chiar bine studiate.

„Deşi călăii întâiului-mucenic Ştefan vedeau pe faţa Sfântului puritatea şi curăţia vieţii sale nu au ezitat să îl execute, pentru că primiseră acest ordin «de sus», aşa ceva se vede că se întâmplă şi cu Gheronda Efrem a cărui viaţă este curată, plină de fapte bune, de rugăciune şi nevoinţă.

Unii, deci, vor, ca nişte alţi călăi să îl  «omoare» executând ordine «de sus».

Părintele Efrem este victima tuturor acestor jocuri politice de culise, însă îndurând toată această situaţie el va avea răsplată cerească. Dar vai ş-amar de toţi cei care încearcă să se folosească fie economic, fie politic de pe urma lui Gheronda Efrem, a Sfântului Munte, a Bisericii!

Biserica este totdeauna prigonită, fie la vedere, fie în ascuns de către toţi cei care îi pizmuiesc lucrarea, de către toţi cei care vrăjmăşesc credinţa ortodoxă a strămoşilor noştri, de către toţi cei care Îl urăsc pe Dumnezeiescul Prunc.

Rugăciunile noastre sunt alături de Gheronda Efrem, dar şi de întreaga obşte a Sfintei Mănăstiri Vatoped care trece prin această grea încercare”. […]

Traducere: Ana Theodoru

Sursa: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10382:–q—-q&catid=26:2009-12-18-08-38-40


Categorii

Ierarhi greci, Parintele Efrem (Vatoped), Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “STARETUL EFREM VATOPEDINUL, SPRIJINIT DE MULTIME (video)/ Comunicatul Manastirii Vatopedi/ REACTIA MITROPOLITULUI PANTELIMON DE VERIA

  1. Frumoasa reactie. Bravo !

    La noi, in schimb, probabil s-ar fi inghesuit lumea sa-l huiduie cu satisfactie pe “hotzul de popa”.

  2. E firesc ca fiii duhovnicesti ai manastirii sa il sprijine pe staret acum la ceas greu.
    Nu e asa de firesc ca un roman sa vada din acest sprijin un prilej de a-si denigra inca o data poporul. Pe ce va bazati, domnul Lucian, cand induceti ideea ca ‘la noi, in schimb, probabil s-ar fi inghesuit lumea …’? Din cate stiu, sunt oameni manipulati peste tot, in orice tara, si este clar ca in Grecia sunt foarte multi oameni manipulati care nu ii tin partea parintelui Efrem, altfel autoritatile nu ar fi indraznit sa faca o asmenea miscare. Ni s-a inoculat de 20 de ani ca romanii sunt un popor de nimic si atat de bine le-a reusit ‘tratamentul’ tovarasilor neoliberali incat aproape ca 90% dintre romani nu pot sa se intoarca dintr-o excursie in strainatate fara ca sa critice Romania si sa laude exagerat ce au vazut acolo. Cei care nu viziteaza locuri straine, gasesc prilejul de a-si denigra poporul in orice moment cand vad ca in alta parte se intampla un lucru bun. Ce se intampla in Grecia este foarte grav si romanii ar trebui sa invete ca tocmai, trebuie luata atitudine mai devreme, inainte ca autoritatile sa indrazneasca sa il inchida spre exemplu pe parintele Justin sau alt mare parinte duhovnic. Trebuie sa protestam cand vedem ca Biserica este denigrata in ziare, pe bloguri samd. Prin comentariile noastre dam de stire autoritatilor ca Biserica are madulare vii, active, de a caror parere trebuie sa tina seama. Suntem si noi alegatori. Deci, domnul Lucian, la lucru pe paginile ziarelor si pe bloguri, energia dvs trebuie folosita in mod constructiv, nu criticand reactii ipotetice ale poporului nostru, la o situatie ipotetica. Sa ne uitam in ograda proprie si la cum reactionam noi insine cand este denigrata Biserica, nu sa criticam poporul roman la modul general, fara nicio baza si fara niciun respect pana la urma fata de cei din inchisorile comuniste, care au gasit nimerit chiar sa moara pentru acest popor. Cata diferenta intre domnul Tutea care nici nu pomenea de ce i s-a intamplat in inchisoare, ca sa nu sufere demnitatea romaneasca, si epigoni, care desi nu au suferit mai nimic, denigreaza la orice ora si cu orice prilej poporul roman, pentru vini chiar imaginare.

  3. @ Lucian si Lena
    sunt in asentimentul celor spuse de Lena, sunt sigur ca daca ar fi un staret ca de exemplu Parintele Iustin sau Melchisedec sau orice alt staret de la mari manastiri din Romania ar sari lumea sa-i ia apararea si ar proceda la fel de frumos ca in Grecia.

    mie imi vine sa las sporturile de iarna si sa nu ma mai sui niciodata pe placa stiind ca unele noi partii s-au facut deranjand parinti precum Onufrie
    nu mai stiu nimic despre acest Parinte, dar sper din toata inima ca s-au rezolvat lucrurile in asa fel incat nu a fost mutat din chilia pe care si-o construise la 200 de metri de partie

    sau cred ca as reactiona imediat daca as auzi ca vor sa-i faca ceva parintelui Proclu si sunt multi care nu au timp sa plece de la munca dar si faptul ca spun o rugaciune pentru cineva aflat intr-o astfel de situatie si tot fac mult, avand in vedere ca ceea ce nu-i posibil la om e posibil la Dumnezeu. Va rog nu mai denigrati poporul roman, avem si noi oameni care ar face front comun si ar iesi in fata daca situatia ar cere acest lucru, eu sunt sigur de asta.

    Inca vad tinere care par ratacite, umbland pe strada mai mult dezbracate decat imbracate, conform modei si cand ajung in fata bisericii se insemneaza cu semnul crucii facandu-ma sa ma rusinez de faptul ca le-am judecat, deci chiar daca e slaba si abia palpaie uneori credinta crestin ortodoxa exista in neamul acesta.

    Doamne ajuta!

  4. @ un amarat:

    Ti se pare ca semnul crucii facut (de cele mai multe ori de forma, sau pentru “noroc”) e un semn de credinta mai important decat ne-curvia, ne-provocarea la curvie si, in general, decat implinirea poruncilor lui Dumnezeu? Noua nu. Totusi ne trebuie si realism, si asumarea pacatoseniei acestui neam si nu ne ajuta cu nimic sa ne imbatam singuri cu apa rece si sa ne auto-cocolosim si auto-magulim… degeaba. Formalismul nu e nicio virtute, e doar o iluzie.

    Probabil ca si in Romania s-ar reactiona mai puternic daca e vorba de un simbol duhovnicesc (precum e acolo Gheronda Efrem), insa, pe ansamblu, sa fim seriosi, starea credintei noastre este mai mult decat jalnica. Iar ca firea noastra nu este ca a grecilor si ca la noi nu se prea iese la protest sau la solidarizare pentru nimic… iarasi este un fapt notoriu. Si definitoriu. Ca ne place sau nu.

  5. Pingback: STARETUL EFREM INTEMNITAT :( Declaratia sa pilduitoare/ PARINTELE NECTARIE CATRE ROMANI: “INCEPE UN MARE RAZBOI IMPOTRIVA ORTODOXIEI” - Razboi întru Cuvânt
  6. Pingback: Mitropolitul Ilarion (Patriarhia Moscovei): ARESTAREA STARETULUI EFREM ESTE UN ATAC ASUPRA MONAHILOR ATHONITI SI A BISERICII/ Ministerul de Externe al Rusiei acuza ILEGALITATEA deciziei de arestare - Razboi întru Cuvânt
  7. ” Pe ce va bazati, domnul Lucian, cand induceti ideea ca ‘la noi, in schimb, probabil s-ar fi inghesuit lumea …’? ”

    Ma bazez pe ceea ce am vazut pana acum in jurul meu. Au fost si sunt si in momentul in care vorbim, in Romania, stareti si duhovnici adevarati care sunt PRIGONITI si BATJOCORITI de autoritati si chiar de o parte foarte insemnata din ierarhia biserceasca (incepand de la episcopi si terminand cu protoierei si alti functionari bisericesti carora li s-a urcat “duhovnicia” la cap)..

    Sigur, nu s-a ajuns inca la puscarie (desi mult pana acolo nu cred ca mai este nici la noi), dar un om poate fi prigonit si intemnitat si fara se se afle, la modul fizic, la parnaie.

    Reactia oamenilor (ma refer, evident, la cei care stiu sau au stiut la modul concret de aceste lucruri) a fost una jalnica iar asta la cei care totusi a existat o reactie.

    Asadar, daca la cei apropiati de duhovnicul x sau y, nu a existat nicio reactie, ce reactie crezi tu ca va exista din partea maselor de “credinciosi” in momentul in care duhvonicul x sau y ar ajunge, poate, sa fie prigonit de catre stat ? Evident, niciuna.

    Numai un om desprins de realitate poate avea impresia ca cel ce a fost necredincios in cele mici se va trezi intr-un mod miraculos la realitate pt. a deveni brus credincios in cele mari (iar asta este o invatatura evanghelica de baza si de bun simt pe care cu totii cred ca ar trebui sa o cunoastem).

    In alta ordine de idei, eu nu imi denigrez poporul. Sunt convins ca cei care mai sunt romani in Romania ar iesi sa-l sprijine pe duhovnicul x sau y. Dar acestia sunt, sa zicem, cam 0.5% din populatia actuala, romano-fona, a Romaniei. Restul, sunt de umplutura si sunt cei care au distrus si distrug in continuare aceasta tara prin lene, smecherie, furt, prostie crasa, ghiolbanie, nesimtire, samd.

    Si da, grecii (si, in general, alte nemauri, inclusiv din cele vestice) au in Grecia mult mai multi greci decat romani avem noi in Romania. Iar asta SE VEDE, in toate aspectele tarii respective.

  8. Pingback: Manifestatie in Cipru pentru STARETUL EFREM VATOPEDINUL/ Ministerul de Externe al Greciei “nu primeste sfaturi” de la Rusia/ POZITIA MITROPOLITULUI IGNATIE DE LARISA - Razboi întru Cuvânt
  9. Doamne ajuta!

    @un amarat
    ” Pe ce va bazati, domnul Lucian, cand induceti ideea ca ‘la noi, in schimb, probabil s-ar fi inghesuit lumea …’? ”

    -Cand au fost arestati parintele Daniel Corogeanu si maicutele de la Tanacu a iesit vreun românaş credincios sa strige, urle, zbiere, sa-si rupa hainele, sa protesteze impotriva acelui abuz??? O fi iesit o gramada de romani, dar erau invizibili…

    ”Iar ca firea noastra nu este ca a grecilor si ca la noi nu se prea iese la protest sau la solidarizare pentru nimic… iarasi este un fapt notoriu.” – iese lumea, admini, la solidarizare…dar numai atunci knd sunt promotii in supermarketuri. Ati vazut ce se calca in picioare unii pe altii.

  10. @ admin
    nu am sustinut nimic de genul acesta, am spus doar ca flacara credintei inca palpaie la noi
    nici eu nu sunt vreun sfant, dar merg la biserica si-mi fac cruce cand trec prin dreptul ei si probabil in ochii multora par un nemernic si chiar sunt, dar incerc sa ies din mocirla sa mai urc o treapta pe scara, dar daca toata lumea imi zice ca sunt un nemernic pana la urma incep sa cred si chiar sa ma comport ca atare, deci e nevoie de vorba buna si blandete, cel putin la mine conteaza mult, chiar daca nu le merit.

    poate ca nu iesimt in strada si poate ca nici nu conteaza sa iesi in strada, poate multi se roaga acasa in liniste si cer de la Dumnezeu sa faca ceea ce ei nu pot si la televizor da am vazut eu multe si oameni care se calca in picioare si multe alte “minunatii” dar lucrurile bune facute de romani n-o sa le vedeti pe protv

    concluzia mea este ca am incredere in neamul acesta pana la capat si oricat rau ar face, sau cel putin cat bine nu face tot o sa sper pana la capat si o sa ii iau apararea pentru ca eu personal cunosc multi romani care sunt minunati si ma surprind placut adesea. poate ca dupa jumatate de secol de ateism si indoctrinare si inca 20 de ani de “libertate” a se citi libertinaj cerem cam multe de la noi, am fost loviti din toate partile, infometati si subjugati. sa va intrebati mereu ce-ati facut voi pentru a nu fi cel de langa voi asa cum nu va place si ce-ar fi facut sfintii cu care-i comparati

    eu unu n-am facut nimic si nici nu voi putea pentru ca sunt slab si eu, sunt unu dintre ei, tocmai din acest motiv nu pot sa-i judec mai aspru decat pe mine, desi mi-ar placea sa pot sa vad in jurul meu oameni care sa ma traga in sus si sa fie ei modele pentru mine, toti dorim asta, dar ne-am intrebat daca noi suntem la randul nostru modele?

    nu mai dati si voi cu pietre in neamul acesta si asa … vai de steaua lui…

    si uitati-va la faptul ca grecii au iesit in strada, nu odata si ce-au rezolvat?
    NIMIC, deci nu cu iesitul in strada rezolvi ci cu postul si rugaciunea data viitoare cand vei vedea o femeie care are fusta scurta si totusi isi face cruce in fata bisericii sa spui o rugaciune si pentru ea si sa bati acasa o metanie pentru ea ca data viitoare sa nu-si faca cruce in fata bisericii ci chiar in biserica.

    nu-i mai invinuiti pe cei care nu ies in strada, iesi tu in strada, aprinde o lumanare si stai acolo fara sa zici nimic vorba cantecului:
    “Daca stau la poarta si nu zic nimica lerui ler
    Domnilor de astazi sa va apuce frica lerui ler,”
    ca tot m-a impresionat Tudor Gheorghe.

    Nici n-a fost vorba de romania si n-ati scapat ocazia sa mai aruncati o piatra in romani, cand o fi cazul sa se intampla la noi vom vedea si daca veti avea dreptate tot va trebui sa va iubiti aproapele si sa va rugati pentru el, cu atat mai mult chiar.

  11. @ un amarat:

    Oare si asta e o denigrare a neamului?

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/12/07/parintele-nicolae-tanase-ne-nasterea-duce-la-razboi-si-la-disparitia-neamului-inotam-in-sange-peste-cap-cum-s-a-ajuns-aici-mintindu-ne/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/08/25/parintele-tanase-fara-menajamente-despre-avort-si-perspectivele-apocaliptice-ale-neamului-urmeaza-pieirea/

    Daca ne place sa ne mintim si sa gandim pozitiv, in loc sa ne vedem groaznica decadere si sa ne pocaim, atunci… bine.

    Cat despre ce inseamna “neam” a explicat deja Lucian anterior, dar nu ai sesizat, probabil.

    Cu iesitul in strada, contextul in care raspunsesem era legat de solidarizarea pentru un parinte prigonit, nu cel legat de revolte sociale. Iar grecii oricum rezolva mai mult, macar in fata lui Dumnezeu, prin marturisire, decat noi prin tacere. Fiindca nu, nici nu ne rugam in compensatie, e cunoscut si asta de catre duhovnici. Ar fi o ipocrizie sa pretindem asta sau sa ne prefacem ca nu stim. Rugaciunea adevarata duce si la fapte. La noi e doar pretentie goala, la cei mai multi. “Lumea-i cum este si ca dansa suntem noi”, asa ca ne asumam, nu judecam, ca si cum am fi undeva in afara sau deasupra. Dar sa ne asumam cu totii si sa nu ne mai tot alintam cu iluzii desarte. Stam groaznic de rau si de-aia si incepe judecata de la noi.

  12. Putin pe langa subiect interventia mea.Rog administratorii site-ului sa nu cumva sa publice comentariul daca nu e potrivit sau daca e jignitor.Zic asta pentru ca eu m-am convins despre mine insami ca-s mai badarana si mai nesimtita(fara sa-mi dau seama in momentul derularii…)Ziceau unii aici de doamnele si domnisoarele “in fuste scurte”:D care-si (mai) fac cruce in fata bisericilor.Pe mine intotdeauna m-au mirat unii preoti care isi fac semnul crucii stramb, dar atat de stramb, incat ma intrreb daca nu cumva e intentionat.Ce conluzie sa ma grabesc sa trag de aiaci?(nu-s putini preotii care fac asta).Ei, mai pe scurt, semnul crucii facut stramb de multi preoti anuleaza semnul sfintei cruci facut drept de fetele in fustitele cu pricina.

    Atata polologhie doar ca sa demonstrez ca ne agatam si de firele de iarba atunci cand suntem amenintati de inec.Suntem grav, inotam in sange, nu ne mai salveaza decat o adanca pocainta, dar si mai mare suferinta.Cum unii mai pot visa cu ochii deschisi?

  13. Pingback: CAUZELE PRIGONIRII STARETULUI EFREM. “Dosarul” cazului Vatopedi - Razboi întru Cuvânt
  14. Iertare,ca ma bag si eu in vorba neintrebat;oare nu vedem ca sfintele scripturi se adeveresc?oare nu vedem ca noi,LUMEA,facem tot posibilul ca sa-l ajutam pe antihrist in drumul sau spre varful piramidei?Frati crestini ortodocsi, eu cred ca ar trebui ca privirea si judecata noastra asupra lumii ar trebui sa treaca prin noi,sa fim foarte exigenti si dupa aceea sa vedem ce se-ntampla in jur,dar sa avem iubire in privire si in judecata.Sa ne rugam sisa incercam sa iubim,sa iertam si sa facem binele.

  15. Pingback: PARINTELE EFREM VATOPEDINUL IN RUSIA, DESPRE INTALNIREA CU PUTIN (video): “Puterea noastra este Ortodoxia! Trebuie sa ne trezim, este prigoana Ortodoxiei!”
  16. Pingback: Staretul Manastirii Nicula, Arhim. Andrei Coroian, ALATURI DE PARINTELE EFREM VATOPEDINUL - Razboi întru Cuvânt
  17. Pingback: Sfanta Chinotita a Muntelui Athos catre Ministrul de Externe al Greciei: STATUL GREC A INCALCAT STATUTUL SFANTULUI MUNTE - Razboi întru Cuvânt
  18. Pingback: Mitropolitul Nicolae (Patriarhia Bulgariei) catre Parintele Efrem: SUNTETI PRINTRE PRIMII CARE TREC PRIN DURERILE VREMURILOR DE PE URMA… - Razboi întru Cuvânt
  19. Pingback: PARINTELE CONSTANTIN COMAN da marturia cea buna despre PARINTELE STARET EFREM DE LA VATOPED
  20. Pingback: Ce face Staretul Efrem Vatopedinul la inchisoare? - Razboi întru Cuvânt
  21. Pingback: PARINTELE EFREM IN ROMANIA: Cuvinte din Sfantul Munte (I) – Conferinta de la Alba-Iulia, 2000 (prima parte)
  22. Pingback: IPS TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, primul ierarh roman care il sustine public pe EGUMENUL EFREM DE LA VATOPED
  23. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
  24. Doamne,da-mi seninatatea sa accept ce nu potschimba,
    da-mi puterea sa schimb ceea ce pot schimba
    si da-mi intelepciunea sa le deosebesc !

  25. Pingback: PARINTELE AGAPIE CORBU – cea mai profunda si mai duhovniceasca pozitie in cazul STARETULUI EFREM, “INLANTUITUL LUI HRISTOS”! - Razboi întru Cuvânt
  26. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (II) “Eu sunt impotriva Europei! Ma rog din tot sufletul sa nu intrati niciodata in UE!” (VIDEO)
  27. Pingback: Sinodul Permanent al Bisericii Greciei: arestarea Staretului Efrem a RANIT AUTORITATEA BISERICII. Arhiepiscopul Ieronim il va VIZITA LA INCHISOARE - Razboi întru Cuvânt
  28. Pingback: PARINTELE EFREM LA ALBA-IULIA, 2000 (II): Biserica este Una! Nu exista alta Biseri­ca! Botezul se face numai prin afundare, nu prin stropire! -
  29. Pingback: ARESTAREA UNUI STARET (Emisiune TVR-info cu Rafael Udriste si Iulian Capsali). Egumenul Efrem si Parintele Daniil Cotescu la “Ora de Stiri”, in 2007 (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: PS SOFIAN BRASOVEANUL, al doilea episcop roman care vorbeste public despre ARESTAREA STARETULUI EFREM, evocand prigoana din inchisorile comuniste - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: Parintele Efrem Vatopedinul a cerut eliberarea conditionata din inchisoare - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. Pingback: IPS Serafim de Pireu l-a vizitat pe parintele Efrem Vatopedinul - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  33. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim in vizita la parintele Efrem/ POSIBILA ELIBERARE A STARETULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  34. Pingback: STARETUL EFREM RAMANE IN INCHISOARE, tot mai bolnav, dar slujindu-i pe detinuti… PERSECUTIA SI RAZBUNAREA MASONILOR CONTINUA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  35. Pingback: Obstea Manastirii Vatopedi: mentinerea arestarii preventive a Staretului Efrem, NEDREAPTA SI EXAGERATA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  36. Pingback: Parintele Efrem Vatopedinul, achitat de Curtea Suprema de Justitie a Greciei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  37. Pingback: UPDATE/ Parintele Efrem e liber si s-a intors la Manastirea Vatopedi. LACRIMILE REGASIRII: “Ii iubesc si ii iert pe toti” - Recomandari
  38. Ce – o să-i mai bată Dumnezeu pe cei care l-au arestat!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare