Obstea Manastirii Vatopedi: mentinerea arestarii preventive a Staretului Efrem, NEDREAPTA SI EXAGERATA

16-02-2012 3 minute Sublinieri

obstea vatoped

Obstea este alaturi de Gheronda in aceasta incercare a crucii pana se va face dreptate in final… Obstea Sfintei si Marii Manastiri Vatopedi isi exprima durerea adanca fata de respingerea cererii depuse, de eliberare a Staretului Efrem.

Consideram nedreapta si exagerata continuarea arestarii preventive a lui Gheronda Efrem. Suntem in dezacord si nu putem intelege motivatia, asa cum este descrisa in documentul emis de anchetatoarea Irini Kalou, care sustine, printre altele, ca parintele Efrem are tendinte spre delincventa.

Ca obste a sa, fiind aproape de el zi si noapte, cunoastem mai bine decat oricine cine este Gheronda. Un om al rugaciunii, al vietii ascetice, al durerii si al daruirii. Trairea sa si traiectoria sa duhovniceasca, dovedesc cu totul altceva decat asa zisa constanta aplecare catre tendinte infractionale.

Consideram, de asemenea, de neconceput afirmatia conform careia actiunile sale prefigureaza un foarte probabil comportament infractional pe viitor, daca este eliberat.

Cu toata puterea noastra afirmam public faptul ca suntem alaturi de Gheronda si ne rugam impreuna cu el in aceasta incercare a crucii. Insistam asupra nevinovatiei sale totale si nadajduim ca i se va face dreptate cat mai repede cu putinta.

Cu aceasta ocazie dorim sa ne exprimam dragostea si multumirile noastre catre toti aceia care au sarit in ajutorul sau si continua sa il sustina in mod concret pe Gheronda Efrem si Sfanta si Marea Manastire Vatopedi.

Cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului suntem siguri ca adevarul ca iesi la iveala si ca dreptatea va fi restabilita.

Obstea Manastirii

Legaturi:

***

***

***


Categorii

Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Parintele Efrem (Vatoped), Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Sfanta Chinotita (Muntele Athos), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Obstea Manastirii Vatopedi: mentinerea arestarii preventive a Staretului Efrem, NEDREAPTA SI EXAGERATA

  1. Cata bataie de joc… E strigatorr la cer!

  2. De ce nu ies grecii si pentru Parintele Efrem? dar… zic de greci, insa romanii nostri cum fac? un pas in spate

  3. E “bine” ca un monah face puscarie pentru verticalitatea sa duhovniceasca, in timp ce conducatorii Greciei corupti, care ca si cei romani, au subminat economia nationala a Greciei, furand si indatorand tara apoi la FMI ca sa acopere gaurile facute de ei la buget, ca si in Romania, sunt bine mersi la casele lor, topaie si huzuresc !

    Vino, Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni !

  4. Pingback: “Scandalul Vatoped” si arestarea preventiva a staretului Efrem: scurt istoric al unei MARI PRIGONIRI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare